Nyheder

SuperWomen skifter træner

02.01.2017

Stevnsgade SuperWomen oplyser på deres Fanside at holdet med øjeblikkelig virning har skiftet træner, idet Igor Gavrilovic af personlige årsager har været nødsaget til at stoppe pr. 29. december 2016.

Nu træner er allerede udpeget idet holdets nuværende ass. træner, Nadeem Ahman tager over.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra Stevnsgade SuperWomen ved at klikke her.

Virum GO Dream sætter sig på førstepladsen med sejr over Hørsholm 79ers

30.12.2016

Virum GO Dream satte sig med en dominerende anden halvleg på sejren i topkampen over Hørshom 79ers – og på førstepladsen i Dameligaen.

Virum vandt tredje periode 23-9, da Hørsholm ikke kunne finde kurven efter pausen. Det blev til en sejr på 53-72 til Virum, der nu er seks point foran nærmeste forfølger i ligaen.

Første halvleg var ellers helt lige og de to hold gik til pause med Virum foran 29-33. I tredje periode tog Virum fuldstændigt over. Gæsterne udbyggede forspringet til 34-49 på de første fire minutter efter ti point fra Nikoline Østergaard. Hørsholm kunne ikke få spillet til at fungere og smed mange bolde væk.

Hørsholmtræner Jesper Krone sagde efter kampen at det var de berømte små marginaler, der gjorde den store forskel:

-Jeg synes ikke, vi følger vores gameplan i tredje periode. Vi følger ikke vore aftaler og det fører til små fejl, og så er Virum bare så gode, at det straffer de. I tredje periode får vi ikke scoret og de rammer, og så har Nikoline en af der dér dage, hvor hun rammer og finder sine medspillere og så er hun altså svær at spille mod.

Tredje periode sluttede 38-56 til Virum, men midt i perioden truede Hørsholm med et comeback ved scoren 42-63. Først scorede Ivana Jovanovic fem point i træk, så tilføjede Maryah Sydnor fire og så scorede Jovanovic igen og Hørsholm havde reduceret til 53-66 med fire minutter igen.

Det næste halvandet minut var der scoringspause og da Virum så brød den først, gik luften ud af Hørsholm og Virum løb med sejren 53-72.

Med sejren har Virum taget et seks points forspring i Dameligaen foran de nærmeste forfølgere Hørsholm og Lemvig Basket, dog med en enkelt kamp mere spillet. Hørsholm er næste gang i aktion mod netop Lemvig på hjemmebane lørdag 7. januar.

Virum Go Dream går på juleferie som tophold i DL

18.12.2016

Virum Go Dream vandt i god stil deres sidste kamp inden jul over Aabyhøj med 70-52. Det er dermed holdets 8. sejr i Dameligaen, som holdet topper.

Kampens start indikerede ellers en svær kamp for Virum. Aabyhøj kommer hurtigt foran, og efter bare 7 minutter står det 17-6 til gæsterne med en godt scorende Sophie Kjems-Krognos fra Aabyhøj. Heldigvis får både Frederikke Mollerup og Ansofie Schirmer gang i scoringerne, så Virum kan reducere til 19-15 til Aabyhøj ved periodens slutning.

I 2. periode fortsætter med et højt tempo fra Virums side ført an af Frederikke Mollerup. Sammen med Ansofie Schirmer, Valerie Driscoll og Nikoline Østergaard får de alle fire sat vigtige point, og før pausen har Virum fået vendt kampen og bragt sig foran med 38-27. Fra Aabyhøj er det Camilla Frommelt Andersen og Sophie Kjems-Krognos, der har gode 3ér scoringer.

3. periode fortsætter i samme stil med Virum som dominerende i angrebet, men også godt spil i forsvaret, hvor Ellen Iversen formår at holde Aabyhøjs Mariyah Henley på ganske få scoringer. En spiller der normalt scorer omkring 20 point pr. kamp. Tredje periode slutter med 57-36 til Virum.

Aabyhøj kommer lidt i igen i 4. periode, som ellers er meget lige. Særligt Bianca Morsoe Christiansen spiller godt for Aabyhøj. Hos Virum fungerer holdspillet godt, og der er flere gode afleveringer ind til Valerie Driscoll, som kvitterer med at score. Kampen ender med slutresultatet 70-52 til Virum.

Topscorer for Virum GO Dream: Valerie Driscoll 18, Frederikke Mollerup 17, Ansofie Schirmer 14, Nikoline Østergaard 8, Gillian Abshire 6, Ellen Iversen 4, og Caroline Marie Schultze 3.

Topscorer for Aabyhøj: Bianca Morsoe Christiansen 15, Camilla Frommelt Andersen 11, Sophie Kjems-Krognos 10, Mariyah Henley 7, Katrine Lind Pedersen 6 og Emma Schwendson-Dirks 3.

Hørsholm 79ers på juleferie med nederlag til BK Amager

17.12.2016

Hvad der længe lignede en dominerende sejr i Hørsholmhallen for Hørsholm 79ers, endte med et tæt nederlag for Hørsholm 79ers, da BK Amager kom tilbage til sidst og vandt 65-62 foran 200 tilskuere.

Hjemmeholdet var foran 24-10 efter første periode, men Amager kæmpede sig tilbage i kampen derfra. Allerede i anden periode skar gæsterne forspringet ned fra 16 til otte point efter Emilie Fogelstrøm scorede 11 point, heraf tre tre-points scoringer og Amager kunne gå til pause inden for skudvidde af Hørsholm, 38-30.

Efter kampen blev Hørholms anfører Line Piechink spurgt om, hvad der gik galt:

-Det kommer lidt i anden halvleg.Vi kommer ikke ligeså stærkt ud som vi starter og de kommer rigtigt stærkt ud. Stort cadeau til dem, men vi matcher det ikke."

Amager fortsatte dominansen efter pausen, hvor de skar forspringet ned til 41-40 efter fire minutter, men så vågnede Hørsholm. Scoringer fra fire forskellige spillere og godt forsvar, hvor Amager kun fik scoret på to straffekast resten af perioden, sendte Hørsholm foran 51-42.

Gennem hele fjerde periode skar Amager igen ned på forspringet og med lige under tre minutter igen tog gæsterne den første føring, 57-58. Det var også her, Hørsholm mistede anføreren til en ankelskade og efter det, var det Amager, der dominerede resten af vejen. Amalie Langer reducerede til 62-65 med få sekunder igen og det blev også kampens resultat.

Line Piechnik var efter kampen optimistisk omkring ankelskaden:

"Det er OK. Jeg har 10 dages pause, så det skal nok gå.

Cheftræner Jesper Krone forklarede dagens resultat således:

-Først og fremmest rammer de mange skud, og vi er ikke gode nok til at dække den første én-mod-én, så de får splittet vores forreste spillere, så må rotere i forsvaret, og så lader vi dem stå frie. Så prøver vi noget zoneforsvar, det virkede heller ikke. Så det var hårdt. Og så synes jeg vi går ned kadence, vi spiller ikke ligeså hurtigt som vi gjorde, og ligeså frit, og så vil jeg sige der er for mange spillere der ikke rammer deres niveau.

Topscorer for Hørsholm 79ers blev Ivana Jovanovic med 12 point, efterfulgt af Marie-Louise Blyme og Line Piechink med 11 hver især. For BK Amager scorede Emilie Fogelstrom 21 og Catharina Palm Jensen 18 point.

Stats for kampen er endnu ikke tilgængelig på grund af tekniske problemer. 

2016 sluttede med en hjemmesejr til Lemvig Basket

17.12.2016

Efter en lidt usikker start på sæsonen, har Lemvig Basket sluttet efteråret godt med syv sejre i træk, når både pokal- og ligakampe tælles sammen.

Den syvende sejr kom i hus lørdag mod Stevnsgade Superwomen, som blev besejret med 75-64.

Længe så det ud til, at Lemvig skulle vinde endnu større, men med et forspring på 25 point slappede hjemmeholdet lidt af modslutningen, hvilket Stevnsgade udnyttede til at pynte på resultatet. Kampen igennem havde Lemvig godt styr på både spillet og modstanderne.

Stevnsgade spillede pænt og kæmpede som altid fint, men det var ikke nok i en kamp, hvor Lemvig udnyttede bredden i truppen godt og spillede med god energi kampen igennem. Det var mere end Stevnsgade kunne matche med en trup som stadig er præget af skader.

Allerede fra kampens start tog Lemvig kontrollen over kampen og spillede med god selvtillid. Det gav en hurtig føring på 13-2. Herefter vågnede gæsterne lidt op og kæmpede sig tilbage i kampen. Det bragte afstanden ned på fire point inden pausen, hvor stillingen var 19-15.

I anden periode strammer Lemvig op på spillet igen, og særligt forsvarsspillet lægger grunden til, at føringen igen udbygges. Stevnsgade forsøger at arbejde sig tilbage i kampen, men Lemvig har flere strenge at spille på og får hele tiden friske kræfter på banen, som byder ind og tager ansvar. Som i onsdagens pokalsemifinale skaber Lemvig sejren på en solid kollektiv indsats, og holdet ser for alvor ud til at have fundet melodien.

Med en føring på 41-23 ved halvleg er kampen stort set afgjort, og da mønstret fra anden periode fortsætter i tredje periode, så forandrer det ikke meget i styrkeforholdet mellem holdene. Via en føring på 63-40 ved sidste pause, kan Lemvig surfe en sejr i hus og holde velfortjent juleferie med kontakt til topholdene.

Lemvigs point: Erin McDonnell 19p, Kayla Bernsen 18p, Ivana Udovalieva 13p, Sarah DeShone 11p, Reka Fejes 6p, Ani Kolyandrova 3p, Megi Kolyandrova 3p, Yana Kozhohavona 2p

Stevnsgades point: Hanna Sheikh 19p, Tea Jørgensen 13p, Mathilde Colding-Poulsen 10p, Maja Gerlyng-Hansen 9p, Victoria Mikkelsen 7p, Amal Ahmed 6p  

Ugens preview

12.12.2016

4 kampe resterer der i DL inden nytåret skal skydes ind, men der er 4 kampe hvor der står vigtige point på spil.

På lørdag den 17. december spillers der 3 kampe inden 2016 afsluttes med topkampen i Hørsholmhallen mellem de 2 top-hold Hørsholm 79ers og Virum GO Dream fredag den 30. december.

Inden de går løs på lørdag skal 3 af DL-klubberne i aktion i pokalsemifinalerne som begge spilles på onsdag. Kampen i Lemvig hvor Hørsholm 79ers kommer på besøg ligner et tæt opgør, hvorimod virum GO Dream er storfavorit med Værløse BBK fra 1. divison. 

Assisterende coach for Superwomen Nadeem Ahmad kommer her med de 4 bud på hvordan det går i kampene i DL.

Virum GO Dream – Åbyhøj IF (lørdag kl. 14:00)

Åbyhøj har vist at de kan spille med imod toppen, og sidst de mødte Virum var det en tæt kamp med 8 points nederlag.

Hvis Åbyhøj kan få de unge spillere til at spille med  vilje og selvtillid kan de igen skabe en tæt kamp.

Virum har derimod blot et nederlag og har spillet ret rutineret og synes at være et hold som har været klar fra starten af sæsomen af. De har mange som kan lave point og mon ikke de hiver en sejr hjem på 10 point.

Lemvig Basket – Stevnsgade SuperWomen (lørdag kl. 14:30)

Lemvig er jo et typisk hold som bliver bedre hen over sæsonen og har da også vundet de sidste 4 i træk. De har gode spillere på alle positioner og ser ud til at have fundet rytmen og fået fordelt rollerne på de nye spillere.

SuperWomen som stadig er plaget af skader på mange spillere, mangler både guards og størrelse pt. for at kunne vinde de store kampe. De skal have gang i skytterne og ellers holde sig fejlfri for at holde kampen tæt.

Sidst de mødte Lemvig blev det til et nederlag på 14 point, men kun med 6 kampklare spillere.

Det var en kamp hvor det dog var Lemvig som havde mest held fra 3 point linjen, og samtidigt havde Erin McDonnell en forrygende kamp på 31 point.

SueprWomen har dog nu fået ekstra spillere med så mon ik det bliver en tæt kamp på +5 point som kan gå begge veje.

Hørsholm 79ers – BK Amager (lørdag kl. 16:00)

Hørsholm ser ud til at have fået de dygtige unge spillere med på dameliga niveau så de dermed har en meget bred trup.

De spiller i højt tempo med press på fuld bane og i angrebet har de både mange skyttere men også gode inside spillere. Udover et stort nederlag til Virum så har de vundet resten af deres kampe overbevisende.

BKA har været meget fifty fifty med deres indsats, og kan være et tophold når de spiller med vilje og motivation. De har endnu ikke spillet mod Hørsholm, men har i de sidste 3 kampe løftet niveauet. De matcher hørsholm godt på positionerne og vil kunne spile en tæt og spændende kamp.

Sejren kan gå begge veje, men somehow tror jeg mest på Amager i denne. +3

Hørsholm 79ers – Virum GO Dream (30. december kl. 17:00)

Årets sidste kamp i DL kan ikke slutte bedre med en kamp mellem de 2 tophold.

20 points nederlag til Hørsholm hvor de sidst mødte Virum på udebane. Der er klart lagt op til en go revance match lige inden nytårsaften.

Hørsholm skal presse Virum og helst vinde kampen med fart, i set plays er Virum nemlig for rutinerede.

Det bliver en fysisk kamp med de store spillere inside, men hørsholm tager sejren på hjemmebane med +8.

Flot Amager spil giver sejr over SISU

12.12.2016

Gæsterne fra Amager kommer bedst fra start og for straffet hjemmeholdet i transition og fra distancen.

Igennem hele kampen, kommer gæsterne op med et stort spil eller en vigtig scoring, som tager modet og troen fra værterne. Specielt amagers amerikaner – Kelly Hardeman var flyvende og giver holdet både point, rebounds og en energi, som resten af holdet følger op på.

Sisu giver comeback til Shaniqua Nilles, som desværre har været ude i 4-5 uger, og har været en savnet tyngde på et ungt mandskab. I denne periode har Sille Balling, Johanna Kampp og Alberte Schang steppet op og de var også aftens bedste for værterne. Amerikanerne Ciara Andrews og Jazmine Redmon viste i glimt deres offensive styrker og Redmon sled og slæbte også defensivt, ofte spildte kræfter, da holdet sjældent for bundet defensiven sammen med 5 deltagere.

Første periode står der 100 % Amager på – hjemmeholdet virker tøvende og usikre. Cifrene 14-25 giver et godt billede af forskellen på holdene og en afstand, som en enkelt gang eller to, bliver krympet til 8-6 stykker; men hver gang svarer gæsterne dygtigt og rutineret igen.

Kampen bliver afgjort af Amagers 1. periode og gæsternes profiler Kelly og Katarina, spiller skiftevis strålende i begge ender og leder med stor selvtillid.

Kampens spiller for gæsterne var Kelly Hardeman med 26p og 17 reb. For hjemmeholdet var der enkelte lyspunkter – Alberte Schang scorer 8p på bare 10 min, Johanna Kamp får lagt 11p. Bedst på point siden var Ciara Andrews med 21. Jazmine Redmon med 11p og 12 reb.

Hos gæsterne var Katarina Palm med sine 21p flot bidragene til sejren som endte på 70-82 (14–25, 18–13, 15–22, 23-22).

Hjemmeholdet kan nu gå på tidlig juleferie, hvor vi venter to forstærkninger i en amerikansk erstatning for Shaniqua Nilles, som desværre skal give sit knæ lidt ro samt en europæisk post-spiller.

Sikker sejr til Lemvig Basket over Aabyhøj IF

09.12.2016

Onsdag aften lagde Aabyhallen til sæsonens første jyske opgør. Lemvig kom med tre sejre i træk, mens hjemmeholdet vandt sæsonens første sejr i lørdags.

1. Periode: Aabyhøj kom foran 3-0, men så tog syndromet over med Aabyhøj spiller dårlige 1 perioder. Bortset fra 5-6 var Aabyhøj ikke i nærheden af Lemvig, som stille og roligt udbyggede føringen gennem perioden, som de vandt 18-11.

2. Periode: Der kom rigtigt gang i scoringerne i 2. periode, Lemvig var stadig i teten anført af Maria-Magdalena Kolyandrova og Sarah De Shone som udover at sætte en del 3 pointscoringer, fordelte spillet godt for Lemvig.

Afstanden var det meste af perioden ca 10 point, så det var meget passende at Lemvig førte 43-32 ved pausen efter at have vundet perioden 25-21.

3.Periode: Aabyhøj var med de første minutter af perioden, men så trak Lemvig anført af Erin McDonnell fra.

Føringen var enkelte gange over 20 point, Aabyhøjs angreb fungerede ikke og derfor blev kampen afgjort i 3 periode. Lemvig vandt perioden 18-11 og førte 61-43 inden de sidste 10 minutter.

4. Periode: Var totalt uden nerve. Lemvig faldt et gear ned og Aabyhøj havde opgivet, så en tam 4. periode endte 11-10 til Lemvig. Så det endte med en fuldt fortjent sejr til Lemvig på 72-53.

Topscorer Aabyhøj IF: Mariyah Henley 18 point, Sophie Kjems-Krognos 12 point og Katrine Lind Pedersen 11 point.
Topscorer Lemvig Basket: Erin Mcdonnell 17 point Maria-Magdelena Kolyandrova 14 point og Reka Fejas 9 point

Ugens preview

07.12.2016

Alle har vundet og alle har tabt – Dameligaen er mere lige end længe.

Den er ung, skader på de enkelte hold er afgørende og de sidste 2/3 af turneringen ser ud til, at kunne give en hel del spændende kampe lyder det fra SISU`s træner Morten Thomsen som her kommer med sit bud på ugens 2 kampe.

SISU selv står forhåbentlig med to nye profiler efter jul, som sammen med erfaringerne fra første 1/3, kan gøre os endnu stærkere.

Åbyhøj IF -Lemvig Basket (onsdag kl. 18:30)

I kampen om Vest Danmark mødes to ”varme” mandskaber. Gæsterne har fundet melodien og spiller med stor selvtillid. De unge piger fra Ådalen fik knækket koden og gik sejrrigt ud af opgøret mod Stevnsgade.

Åbyhøj har taget de to absolutte tophold (Virum og 79ers) til stregen; men det betyder helt sikkert rigtig meget for projektet, at man rent faktisk vinder en kamp, og ikke bare lige ved og næsten.

Rebound spillet og det direkte amerikaner opgør i postspillet bliver afgørende for udfaldet. Mit bud er, at gæsterne har lidt mere tyngde og er blevet ”advaret”, så derfor vinder kampen med 10 point.

SISU - BK Amager (torsdag kl. 20:30)

Gæsterne kommer direkte fra en flot sejr mod mestrene. Hjemmeholdet har ikke stillet med stærkeste hold siden de to hold mødtes senest.

En konsekvens heraf, er taget og Sisu må desværre sende Shaniqua Nilles hjem, så hun kan få styrket, plejet sit knæ. En erstatning er valgt og der arbejdes på, at hun bliver klar til kampene i 2017.

Dameligaen er utrolig lige i år og som i de fleste andre kampe, er det dagen, som bliver afgørende. Amager har rutinen og Sisu skal have styr på Katarina Palm, hvis de skal have en chance. Kampen om ”midtbanen” bliver vigtig, imellem to guard dominerede hold. Mit bud er, at det bliver lige, med en lille favoritværdighed til gæsterne.

Sæsonens første nederlag til Virum GO Dream

04.12.2016

Efter 7 sejre på stribe løb de forsvarende danske mestre ind i sæsonens første nederlag lørdag eftermiddag i Amagerhallen mod et solidt spillende BK Amager mandskab.

Efter en lige 1. halvleg satte hjemmeholdet sig på kampen fra starten af 2. halvleg og trods ihærdige forsøg lykkedes det ikke Virum GO DREAM at få vendt kampen.

BK Amager holdt fast og vandt fortjent kampen 59-49 (14-17, 15-10, 15-11, 15-11).

Kampen starter med høj intensitet fra begge sider, men begge hold har svært ved at få bolden i kurven. Midtvejs i perioden er stillingen 6-5 til hjemmeholdet, men så kommer Virum GO DREAM i gang og får bragt sig foran med 8-17 med godt 2 minutter tilbage. Melanie Elmgreen og Emilie Keller lukker perioden for BK Amager med en 3’er hver til stillingen 14-17.

BK Amager kæmper gennem 2. periode for at lukke hullet og det lykkedes med 3 minutter tilbage på uret, hvor Kelly Hardeman bringer hjemmeholdet foran med 6 point i streg. Virum GO Dream svarer igen inden Emilie Fogelstrøm lukker perioden med en 3’er til BK Amager føring 29-27.

BK Amager kommer stærkt ud til 3. periode, og holdet får med et 12-0 run til stillingen 43-31 skabt et hul. Virum GO DREAM kæmper indædt for at komme tilbage i kampen, og det lykkes i periodens afslutning at få reduceret føringen til 44-38.

Hjemmeholdet åbner 4. periode med 6 ubesvarede point til 50-38. Virum GO DREAM må igen kæmpe for at forsøge at vende kampen, men det lykkedes ikke mod et solidt spillende BK Amager hold. Gæsterne kommer ikke tætte på end 8 point og derved var sæsonens første nederlag en realitet.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:

BK Amager: Kelly Hardeman 22, Melanie Elmgreen 9, Emilie Fogelstrøm og Catharina Palm begge 8, Maria Dinesen 6, Emilie Keller og Rikke Andersen begge 3 point

Virum GO DREAM: Nikoline Østergaard 20, Abshire Gillian 12, Valerie Faith Driscoll 9, Ansofie Olivia Schirmer 6, Frederikke Mollerup 2 point

Foto leveret af Robert Dines Raasch