Nyheder

Hørsholm vandt i tæt kamp i Amagerhallen

17.12.2018

BK Amager forsøgte sig til dagens kamp med et nyt koncept med kampsponsorer, der gav mulighed for pizza og vinsmagning før en god basketballkamp.

Og mange havde heldigvis taget godt imod det gode tilbud, så da første kampfløjt lød, var der godt fyldt op på tilskuerpladserne og rigtig god stemning sådan en december eftermiddag i Amagerhallen.

Amager havde et klart mål om at gøre bedre figur end i årets første kamp mod Hørsholm i Hørsholmhallen, hvor Amagers hold ikke rigtig var kommet i gear endnu. Og det var heldigvis rigtig meget bedre denne lørdag i Amagerhallen, hvor Hørsholm efter et herligt opgør endte med at hive sejren hjem.

Det blev en tæt og meget intens kamp i Amagerhallen foran de tæt på 300 tilskuere, der skabte en fantastisk stemning. Hørsholm skabte en føring i første halvleg, hvor de forsvarende danmarksmestre kunne gå til pause med en føring på fem, 33-38, efter at have været foran 19-29.

Der er altid kampe i kampen og denne eftermiddag blev den vigtigste af dem kæmpet i Amagers felt, hvor Amager forsøgte at finde den stærkt spillende Valerie Driscoll så meget som muligt, mens Hørsholms Layne Murphy forsøgte at stoppe indspillet under kurven.

I første halvleg vandt Valerie Driscoll den duel, med 12 point på kun syv skud. Også Amagers anden amerikanske spiller Dynn Leaupepe havde mange gode angreb mod kurven, ligesom Ida Klussmann kvitterede med nogle vigtige scoringer.

I 2. halvleg intensiverede Amager forsvaret, og begge fik lov til at spille fysisk, hvor Emilie Fogelstrøm gjorde et solidt stykke forsvarsarbejde for at holde Hørsholms Gritt Ryder i skak. I tredje periode fik Hørsholm kun scoret 11 point, så Amager vandt tredje periode 13-11 og kunne gå ud til de sidste ti minutter kun bagud 46-49.

I løbet af fjerde periode startede Amager stabilt og hentede langsomt føringen. Valerie Driscoll fik lagt et par bolde i kurven, Maria Dinesen ramte udefra, og hjemmeholdet kom til straffelinjen, hvor de ramte og ramte og med et par minutter igen, sendte Dynn Leaupepe Amager i front 62-61 på et par straffekast til kæmpe begejstring blandt flertallet af tilskuerne.

Det blev imidlertid sidste gang Amager scorede i kampen. Maria Forsman Pedersen scorede for Hørsholm efter en angrebsrebound og tog føringen igen og kort efter satte Ivana Jovanovic et hopskud, så Hørsholm kom foran 62-65 med et minut igen.

Amager havde chancen for et comeback, men de trætte Amager-spillere havde ikke overskuddet og smed bolden væk, så Hørsholms Meg Wilson kunne løbe en fri scoring i kurven. Hørsholm endte med at vinde 62-70 i en kamp, der var meget tættere end scoren endte med at være.

For Amager var Valerie Driscol bedst scorende med 16 point, og Dynn Leaupepe og Ida Klussmann begge med 15 point. Hørsholms topscorer var Meg Wilson med 18 point.

Amager fik ikke sejren, men til gengæld vigtig oprejsning fra den sidste kamp i Hørsholmhallen, og ikke mindst kunne begge hold og deres tilskuere være yderst tilfredse med en sjov eftermiddag med god damebasket.

Fredagsspænding i Gentofte

16.12.2018

Rammerne var på plads – ikke at der ikke var plads til flere tilskuere; men for Gentofte, hjemmeholdet og en fredag aften, så er foodtruck, cafe og næsten omkring 100 tilskuere helt acceptabelt.

Hjemmeholdet manglede til dagens kamp lidt størrelse i det, Helene Dalsgaard, Debbie Linnet og Caroline De Klauman pga. sygdom og en skadet fod, så der var lagt endnu mere ansvar på skuldrene af Aubrey og Ceejay.

Åbyhøj kom til kamp med bare to nederlag i bagagen – fra åbningskampen mod netop Sisu og så til det suveræne mesterhold fra Hørsholm. Pigerne fra Århus har fået samlet et rigtigt spændende hold, hvor hjemvendte spillere fra USA og unge stjerneskud har sat sig godt tilrette i toppen af rækken.

Sisu har vel egentlig en drøm om at kunne præsentere det samme set-up; men er dog ikke helt i mål med at få lukket cirklen, med hjemvendte spillere, så man har set sig nødsaget til udenlandsk assistance, for både at opretholde niveau og volumen af spillere til træning og kamp.

Gæsterne kender fra starten af kampen recepten og får lagt et højt pres på Sisus guards, stjæler bolde, skaber kaos og tempo – det eneste minus ved den taktik er antallet af personlige fejl, som måske er udslagsgivende mod slutningen af kampen.

Anført af unge Alberte Rimdal, kommer Åbyerne flyvende fra start, 6 hurtige point, fra stjålede bolde, bringer gæsterne foran 6-0 og værterne har svært ved at få flyttet bolden rundt. Den eneste luft og ro kommer fra straffelinjen, hvor der alene i første halvleg skydes 17/24 samtidigt med, at det tvinger Åbyhøj til at flytte specielt de større spillere til bænken, med fejl problemer – Ida Krogh, Caroline Wich og Stephanie Mannemar ender alle på 4-5 fejl, som giver lidt lettere betingelser for Aubrey fra hjemmeholdet, som også ender på 29p, de fleste af disse omkring kurven. Sisu får lidt luft fra straffelinjen; men samtidigt kommer Stephanie Santos ind fra bænken og går uimponeret til værks med 8p.

2. periode minder om første, Åby bedst fra start, fejlene koster og Sisu kommer til linjen, med point som reelt holder dem inde i kampen. Det er helt lige 37-37, inden Stephanie Mannemar smart, trækker en fejl på signalet, som sender hende til linjen og Åbyhøj til pause med en 40-37 score.

Efter pausen er billedet det samme – energi fra gæsterne, bringer dem foran med 49-39 og der bliver ikke lavet så mange fejl, hvilket gør, at værterne er nødt til at finde løsninger til selv at score. Et indhop fra Asta Blauenfeldt, giver SISU energi og tempo samt skaber plads til, at flere spillere kan komme på tavlen, hvor både Josefine Haabegaard og Asta Rønsov nu bidrager.

Stillingen inden sidste periode er 55-55 og det er helt åbent. Hvis Sisu skal vinde kampen, skal de to amerikanere + én spiller mere, træde i karakter og sker det ikke, vil gæsternes større bredde, som dog er hæmmet af fejl udfordringer.

Gæsterne drives imponerende af de tre talenter Alberte Rimdal (14p), Malene Pedersen (12p) og Andrea Bach Larsen (12p), som stresser Ceejay og tapper energi. Fejlproblemer har givet Aubrey Buckley lidt mere plads omkring kurven, hun slutter m 29p, heraf 8 i sidste periode.

De to hold føljes ad hele perioden, med skifevis 1p føringer og helt ind til sidste minut holder denne trend. Her har Sisu bolden, med tilhørende Åby pres, får man scramblet bolden rundt, en dobbeltteam af Ceejay tvinger hende til at slippe bolden til Asta Rønsov, som med skud uret tikkende mod 0, sender et 3p skud afsted mod kurven, som går i, med få sekunder tilbage af kampen og dermed afgørende til slutresultatet 73-69.

Sisu slår endnu engang Åby i en tæt kamp, straffe 21/30 for værterne og 13/21 for gæsterne er en faktor, sammen med personlige fejl på de større af Åbyspillerne, der tvinger dem til at være mindre aggressive.

Wolfpack tog smal sejr i Lemvig

16.12.2018

Lemvig og BMS Herlev Wolfpack spillede en tæt kamp, hvor gæsterne det meste af tiden var et lille skridt foran og til slut tog en sejr på 77-80.

På den jyske vestkyst er man ikke uvant med ulvebesøg, så værterne fra Lemvig Basket var klar til at tage kampen op med Sjællandske Wolkfpack lørdag eftermiddag. Det var igen et smalt Lemvighold som var klar til kamp, men i forhold til sidste uges kamp var MaKenzie Miller blevet klar, ligesom Ivana Udovalieva var trukket i spilletøjet. Begge kom til at spille en vigtig rolle for Lemvig i kampen.

Spillemæssigt gav de to hold hinanden god modstand gennem hele kampen, og den største forskel var, at Lemvig skulle bruge flere skud til sine point. Med lidt mere effektivitet i spillet under kurven – og lidt flere rebounds til hjemmeholdet, så kunne sejren nemt være tippet til den anden side.

Billedet af kampen tegnede sig allerede fra de første minutter. Begge hold kommer til gode skudmuligheder, men Wolfpack er mere skarpe på deres afslutninger, hvilket giver en føring på omkring 5-8 point, det meste af første periode. Mod slutningen kommer Lemvig bedre med, og det lykkes at få afstanden ned på tre point inden pausen, hvor stillingen er 18-21.

De første minutter byder også på comeback til Ivana Udovalieva hos Lemvig, og hun er med til at sætte struktur på spillet for Lemvig, som ellers føres an af Natalee Faupel og MaKenzie Miller. Hos Lemvig er det Katrine og Cecilie Jessen som sammen med Caroline Rasmussen går forrest, men Wolfpack har flere, som byder ind, og stort set alle bidrager tidligt med point.

Fra starten af anden periode presser holdene igen hinanden godt. Lemvig får efter et par minutter udlignet til 23-23 og kampen står og vipper. Ingen af holdene får for alvor et overtag, men Wolfpack er mest tålmodige og det bliver de belønnet for med de bedste skudmuligheder. Det giver igen en føring på 5 point, men igen kommer Lemvig igen med godt forsvar og afstanden er ved halvleg igen 3 point ved stillingen 38-41.

Efter halvlegen er billedet stadig det sammen. Gæsterne opbygger et lille forspring, som Lemvig skal arbejde hårdt for at lukke igen. Wolfpack tilkæmper sig et overtag i spillet midt i perioden, som giver en føring på 44-53, men Lemvig giver ikke op. Endnu en gang lykkes det Lemvig at begrænse afstanden, og da Ivana Udovalieva rammer to straffe, og MaKenzie Miller scorer på buzzeren kan perioden slutte med stillingen 55-57 og en helt åben kamp.

Begge hold starter sidste periode lidt nervøst. Det er til mest fordel for Lemvig, som får lukket hullet helt og efter blot et enkelt minut også får en føring på 60-59. Da Wolfpack samtidig hurtigt noteres for 3 personlige fejl, er det Lemvig som har téten først.

Men det vender midt i perioden, hvor Lemvig igen får svært ved at finde kurven. BMS udnytter muligheden og tager igen føringen, som udbygges til 62-67. Natalee Faupel tager herefter godt ansvar for Lemvig, og går forrest i et sidst forsøg på at tage sejren. Med en 3er skærer hun afstanden ned til 71-73 to minutter før tid.

Herefter kæmper holdene om overtaget, og det lykkes Wolfpack at holde føringen. Med 21 sekunder igen er stillingen 75-78 og Lemvig kæmper energisk for de sidste muligheder. I første omgang lykkes det dog ikke, da gæsterne udbygger til en føring på 75-80. Herefter presser Lemvig på, og da Natalee Faupel fejles i et 3-pointskud åbnes mulighederne igen. Hun udnytter sikkert de to første skud og misbruger bevidst det sidst forsøg. Her lykkes det MaKenzie Miller at hente rebounden og Lemvig forsøger at finde den sidste 3-pointscoring. Desværre er tiden for knap, og Wolfpack har held til at lukke ned for mulighederne og kan derfor tage sejren med hjem.

Lemvigs point: MaKenzie Miller 28p, Natalee Faupel 26p, Aniese Palmore 9p, Ivana Udovalieva 8p, Megi Kolyandrova 4p og Louise Sørensen 2p

Wolfpacks point: Katrine Jessen 23p, Caroline Rasmussen 21p, Cecilie Jessen 9p, Thea Mikkelsen 8p, Laura Ziegler 6p, Emilie Larsen 6p, Tami Jacobsson 5p og Luka Lachenmeier 2p

Stevnsgade Basketball besejrer Værløse BBK

16.12.2018

Lørdagens kamp i Nørrebrohallen var årets sidste kamp i 2018 for begge hold. 

Hjemmeholdet havde i løbet af ugen sagt farvel til Safia Sheikh og Værløse BBK var uden Maria Høgh.

Første quarter:

Stevnsgade starter i en 2-3 zone. Den volder Værløse en del problemer og efter 4 minutter fører stevnsgade 11-2 og Værløse tager time-out.

3.26 Værløse har forsat svært ved zonen. Stevnsgade brænder en række åbne 3 p skud. Dette varer dog kun kort tid og Stevnsgade slutter af med 3 3.p scoringer til resultat 21-6 efter 1. quarter.

Andet quarter:

Stevnsgade bliver i zonen. Hannah Sheikh er hot. 7.27 29-9. 5.34 31-11 Værløse kan ikke løse zonen. Aischa Kaid laver 2 flotte lay up indenfor et minut.

4.10 Frida Formann er en enmandshær, sætter indenfor kort tid en 3’er, trækker fejl der giver 2 straffe+ 2 treere mere. Værløse har lidt bedre fat i zonen og stillingen er nu 37-24, Stevnsgade virker ukoncentrerede og har ikke helt styr tilbageløbet i forsvaret. Frida Formann er fortsat hot for Værløse, det samme er Rikke Fabricius for Stevnsgade med et par hurtige lay ups og and 1.

Stevnsgade i full court zone press der giver en række steals.

Pausestilling 50-27 til Stevnsgade. De 2 helt store profiler i første halvleg har for Stevnsgade været Hannah Sheik og for Værløse Frida Formann.

Tredje quarter. 

Værløse har bedre fat fra start og sætter nogen 3’ere. Hannah Sheik svarer i gen i den anden ende.

8.01 Time out Stevnsgade. 6.13 de 2 hold skiftes til at score 3ére.

Stillingen er 66-43 med 4.15 igen.

2.44 Stevnsgade Time out. Stilling 66-46. Stevnsgade stadig I zonen Værløse er lidt uheldige med par skud der er nede og kysse ringen.

70-46 - Værløse rammer bedre men har stadig store problemer med Stevnsgades zone og Stevnsgade ser ud til at have styr på kampen.

Fjerde quarte

Første minutter er der stillingskrig. Værløse nu med et lille overtag og reducerer til 72-56 inden Stevnsgade tager sin tredje time- out med 6.19 tilbage.

4.17 Stevnsgade lever og dør med 3p skuddet, men Værløse rammer nu også på deres 3’ere og stillingen er 75-61 med 3.39 tilbage og en Værløse time-out.

Slutfasen. Værløse kæmper og igen er det Frida Formann der scorer mange point. Mange uprovokerede turnovers fra begge hold, men Stevnsgade klarer den hjem og vinder 84-69.

Værløse får aldrig for alvor lukket op for Stevnsgades forsvar og derfor vinder Stevnsgade i sidste ende fortjent. Stor ros til Værløse for aldrig at give op.

Topscorer for Stevnsgade: Hannah Sheik 27 point

Topscorer for Værløse: Frida Formann 29 point

Ugens preview

14.12.2018

Årets sidste runde i DL i 2018 byder på 4 interessante kampe, heriblandt topopgør mellem BK Amager og Hørsholm 79ers.

Og det er netop coach fra BK Amager der her kommer med sit bud på de 4 kampe samt har knyttet en kommentat til årets DL.

Her halvvejs inde i grundspillet vil jeg mene, at Dameligaen lever i bedste velgående. Det er en fornøjelse at spille og besøge alle klubberne. Hørsholm, de regerende DM og pokal mestre, er en meget professionel organisation med en ligeså professionel ramme omkring deres dygtige hold. De etablerede klubber SISU, Lemvig, Værløse, Stevnsgade samt oprykkerne BMS, BKA og Åbyhøj alle som gør et kæmpe stykke arbejde for at nå hver sine mål.

Der er nogle af klubber, der kæmper både med holdet samt afvikling, men alle gør en kæmpe indsats for at levere et stærkt produkt og gøre Dameligaen stærkere. Også en stor tak til DBBF samt Dameligaen, som til sammen arbejder for at forbedre vores liga.

SISU - Åbyhøj IF (Fredag kl. 19:30)

Begge hold er nogle som Amager fornygligt har haft fornøjelsen af at spille tætte kampe mod. SISU med deres to stærke amerikanske profiler samt nogle dygtige danske talenter, og Åbyhøj med deres meget talentfulde unge spillere med et mix af rutinerede spillere.

Jeg tror, det vil blive en kamp med to forskellige spillestiler og en kamp om, hvilken der vil blive dominerende. Jeg tror, det bliver en meget lige kamp, der sagtens kan gå begge veje, men et forsigtigt gæt er, at SISU vinder.

BK Amager - Hørsholm 79ers (lørdag kl. 14:30)

Denne kamp er det oprykkerne mod de forsvarende mestre. I vores første opgør tabte vi med 38 point, så jeg håber, at vi kan gøre det bedre denne gang på hjemmebane i Amagerhallen.

Lørdagens kamp er sponsoreret af Gorms Pizza, så vi håber på en spændende kamp. Resultatet er jeg ikke sikker på, men forhåbentlig viser vi, at vi har forbedret os siden sidste opgør.

Stevnsgade Basketball - Værløse BBK (lørdag kl. 15:00)

To hold der stadig kæmper for at finde rytmen. Jeg håber, at Værløse snart kan komme deres skader kvit. Tror dog, at Stevnsgade er stærkest til lørdagens kamp og derfor går derfra med en sejr. 

Lemvig Basket - BMS Herlev Wolfpack (lørdag kl. 15:00)

Jeg håber, Lemvig snart kommer ud af deres skader, for når de gør det, så har de et stærkt hold med mange profiler.

BMS bliver bare ved med at overraske og har nu bevist, at de er nogle dygtige og seje piger. Det er svært at spå om resultatet for denne kamp, men jeg tror, at BMS tager sejren.

Aabyhøj IF vinder højintenst opgør mod Værløse BBK

10.12.2018

Søndag eftermiddag sluttede Aabyhøj og Værløse runden af med en højintens og seværdig kamp i Søndersøhallen.

Aabyhøj har indtil videre vist sig som et af de stærkeste hold i ligaen med en god blanding af rutinerede danske spillere og unge talenter, mens Værløse har været mere svingende i deres præstationer, men dog generelt har præsteret godt på hjemmebane. Der var derfor lagt op til en spændende kamp, hvor begge hold gerne ville spille i et højt tempo og allerede under opvarmningen fyldte holdene hallen med energi.

Aabyhøj satte sig på kampens start og bragte sig hurtigt foran 0-6. Værløse havde det svært i starten af kampen, men en (lidt heldig) buzzerbeater 3’er fik hjemmeholdet på tavlen og derfra kom de bedre med. Aabyhøj fastholdt dog momentum det meste af perioden, men en god slutning af Værløse sørger for perioden slutter 19-23.

Anden periode blev en meget velspillet periode, hvor begge hold fik vist deres bredde i truppen og hvor mange spillere bød ind både angrebsmæssigt og forsvarsmæssigt. Der var derfor mange flotte sekvenser med rigtig god basket fra begge hold. Scoringsmæssigt bølgede kampen frem og tilbage med små runs til begge hold, men hele tiden med Aabyhøj lidt foran. Perioden ender helt lige og dermed en smal Aaby føring i pausen på 35-39.

Holdene fortsatte det høje tempo og flotte spil i tredje periode og kampen fortsatte med at bølge frem og tilbage. Aabyhøj havde til tider held med at stresse hjemmeholdet lidt med deres fuldbane pres, men hver gang det lignede at udeholdet var ved at stikke af holdt Værløse fast. Der var derfor en intens stemning, hvor holdene blev ved med at udfordre hinanden til at holde det høje niveau. Perioden ender 20-27 til Aabyhøj og en føring på 55-66 inden sidste periode.

En hurtig 2-10 start på fjerde periode bringer Aabys føring op på 57-76 og pludselig var der langt op for Værløse. Der var dog ingen i Søndersøhallen som tænkte at kampen dermed var slut og hjemmeholdet fortsatte med at kæmpe, men hver gang der var tegn til at Værløse kunne lave et run, som kunne bringe dem tilbage i kampen, svarede Aabyhøj igen med det samme og kampen blev aldrig resultatmæssig tæt igen. Aabyhøj vinder perioden 13-24 og dermed kampen 68-90.

Stor cadeau til begge hold for en fremragende kamp. Desværre blev kampen lidt overskygget af to skader til sidst i kampen, hvor først Værløses Maria Høgh slog sit knæ og kort efter skete det samme for Aabyhøjs Sophie Kjems-Krognos. Alle fingre er krydset for, at det ikke er noget alvorligt og begge spillere snart er tilbage på banen.     

Hørsholm 79ers tog sejr mod smalt Lemvighold

09.12.2018

Topholdet fra Hørsholm tog en sikker sejr på 52-110 ude mod Lemvig lørdag eftermiddag.

Det var ikke uventet at Hørsholm tog sejren, men med kun 6 spillere kampklar, havde Lemvig ikke mange muligheder for at matche de forsvarende mestre. Lemvig har i denne sæson været forfulgt af uheld, og så sendt som onsdag aftes blev Makenzie Miller føjet til skadeslisten, da hun brækkede en finger til træning. Dermed var blot 6 spillere tilbage hos Vestjyderne som ser frem til en tiltrængt julepause og en frisk start efter nytår.

Hørsholm brugte ikke mange minutter på at afgøre kampen. Tre hurtige 3ere skabte efter blot to minutter en føring på 3-11 og herfra så gæsterne sig ikke tilbage. Hørshom var generelt meget træfsikre, og havde desuden et fysisk overtag, som blev effektivt udnytter. Så selvom Aniese Palmore holder Lemvig i gang med 8 point, så er det ikke nok til at skabe spænding. Hørsholm smider ekstra salt i såret ved at slutte første periode med en 3er på buzzeren til en føring på 14-34.

Lemvig forsøger at trække så meget tempo som muligt ud af kampen, så kræfterne kan strække længst muligt. Det ændrer dog ikke på, at Hørsholm fortsat trækker fra, dog ikke i samme fart som i kampens start. Lemvig forsøger at bruge de midler der er til rådighed, og indstillingen kan man ikke klandre spillerne på.

Ved halvleg er Hørsholm foran 28-59 og efter pausen får kampen mere og mere præg af træningskamp. Holdene viser alligevel god respekt for hinanden og bruger kampen med hvert sit formål. Hørsholm får gang i hele truppen og bruger muligheden til at give de unge spillere erfaring. Hos Lemvig er udbyttet at blive klar til kampene efter nytår, og der var ind i mellem gode takter, som lover godt når truppen er intakt.

Kampen var naturligvis blottet for spænding, men holdene gav alligevel hinanden en fin kamp, og trods et stort nederlag kun Lemvig tage fra kampen med en god følelse.

Lemvigs point: Aniese Palmore 16p, Megi Kolyandrova 11p, Natalee Faupel 10p, Charlotte Thomas-Rowe 7p, Yana Kozhuhavona 4p og Louise Sørensen 4p

Hørsholms point: Layne Murphy 18p, Ivana Jovanovic 16p, Meg Wilson 14p, Marie-Louise Blyme 13p, Josephine Tullin 13p, Emilie Bæk 10p, Emilie Bornemann 7p, Gritt Ryder 7p, Maria Pedersen 6p og Katrine Lassen 6p

God intensitet i Nørrebrohallen mellem Stevnsgade Basketball og BMS Herlev Wolfpack

08.12.2018

Energiniveauet var højt i Nørrebrohallen fredag aften hvor Stevnsgade basketballs damer tog imod BMS Herlev Wolfpack, og hjemmeholdet fik sat fantastisk af fra start. De 3 først perioder bød på hurtigt spil, og hjemmeholdet formår at sikre sig et forspring på 25 point i løbet af kampen (52-33 ved halvveg og cifrene 69-44 efter 3. periode).

Stevnsgades damer er begyndt at få sat den ekstra aflevering på, der netop gør, at de skuder i balance og får rykket sig helt frie. Samtidig fik alle spillere budt ind med lige netop det de kan, og vi ser bl.a. Hanna Sheikh træfsikker på 3 point, Rebecca Francker der får rykket sig fri til skuddene og Ena Viso der får lagt nogle utrolig flotte afleveringer.

Stevnsgades damer viser også at deres fokus på solidt forsvar begynder at give afkast. I fredagens kamp var især Ena Viso stærk i forsvaret og stod bland andet for 12 forsvars rebounds.

Koncentrationen slap op for hjemmeholdet i 4. periode, hvor især Thea P. Kjeldahl Mikkelsen trådte igennem for BMS Herlev Wolfpack, og gæsterne vinder sidste periode med cifrene 13 – 31. Kampens endelige resultat bliver 82 – 75. 

Klart flotteste spil fra hjemmebane holdet i indeværende sæson, og fredags kamp viser at holdet er på rette vej efter en langsom sæsonstart. 

Kampens topscorer fra BMS Herlev Wolfpack er Thea P. Kjeldahl Mikkelsen med 23 point og Caroline Glud Rasmussen og Ceceilie Jessen med 9 point hver.

For Stevnsgade var det Hanna Sheikh med 21 point, heraf 5/7 3 points, Ena Viso med 15 point og Cecilie Tvede Hansen med 11 point.

Ugens preview

07.12.2018

4 kampe, 1 fredag, 2 lørdag og 1 søndag på menuen i denne DL-runde. Hvem vinder, hvem taber og hvem var lige ved.

Coach for Stevnsgade Basketball, Hrannar Holm kommer her med sit bud på de 4 kampe.

Stevnsgade Basketball - BMS Herlev Wolfpack (fredag kl. 19:00)

BMS har fået en god start i ligaen hvor det unge hold har vundet tre af første seks kampe. 17 årige Emilie Larsen er ikke blot holdets topscorer, men også hele ligaens. Det er imponerende. Det er selvfølgelig rart at se at et ungt hold kan vinde så mange kampe som de gør, men det siger også noget om niveauet i ligaen. BMS spiller frit og kommer sandsynligvis til at vinde flere kampe.

I Stevnsgade leder vi lidt efter formen, vi har kun delvist formået at spille som vi vil. Formålet er at være gode når alvoren starter, i marts måned.

Dagens kamp kan gå begge vegne, såden er jo livet, men jeg tror og håber selvfølgelig på hjemmesejr, måske 75-65, eller noget i den stil.

BK Amager - Sisu (lørdag kl. 14:30)

Begge hold bygger deres spil omkring to stærke nordamerikanske spillere. Bortset fra dem har Amager nogle erfarene spillere, hvor Sisu holdet bygger på spillere omkring og under 20 år. Det er svært at sige hvad der kommer til at ske, men mon ikke Amager er lidt skuffede over et overraskende stort tap sidste weekend mod Åbyhøj? Det giver måske lidt ekstra motivation for dagens kamp, især hvor de nu har fået en ny amerikansk spiller, Geraldynn Malama, der scorede hele 33 pts i sin første kamp, men kun ni i sin anden.

Sisus canadiske point guard, Cassandra Jayne Nofuente, er en interessant spiller og kommer til at gøre sit til at hive sejren med hjem, men jeg tror, at hjemmeholdet har flere gode spillere, og vinder, måske 66-64.

Lemvig Basket - Hørsholm 79ers (lørdag kl. 15:00)

Lemvig leder efter formen, lige som vi (Stevnsgade) gør, det tager altid tid at få et nyt hold til at fungere, og det må Lemvig gøre hvert eller næsten hvert år.

Hørsholm er helt klart favorit, selvom Lemvig burde kunne matche nogenlunde op mod dem. Forskellen er dog, at Hørsholm allerede spiller som et hold, som ved hvad de vil. Lemvig har nogle gode spillere og de kunne godt overraske, men det tror jeg ikke helt på, måske efter jul. Hørsholm tager en sejr på ca. 20 points med hjem, 60-80.

Værløse BBK - Åbyhøj IF (søndag kl. 16:00)

Værløse vandt sin første kamp, men har siden da tabt alle fem, mens Åbyhøj på nuværende tidspunkt ser ud til at være ligaens næst bedste hold.

Åbyhøj har en god blanding af erfarene og unge spillere, mens Værløse kun har unge spillere. Det er måske forskellen. Værløse har haft det svært ved at score de sidste tre kampe og hvis de skal have en chance skal de ramme lidt bedre udefra.

Begge holde spiller på samme måde, ligner hinanden på mange måder, men Åbyhøj har været det mest stabile hold. Værløse kunne godt vinde, især hvis 3pt skytterne bliver varme, men hvis jeg skulle sætte penge på kampen, så ville jeg satse på udeholdet, måske 66-77. 

Aabyhøj overtager 2. pladsen med sikker sejr over BK Amager

04.12.2018

Der var lagt op til en topkamp i dag i Åbyhallen mellem to af de nye hold i rækken, da BK  Amager var på besøg hos Aabyhøj IF. 

1 periode: Aabyhøj fik den første scoring, men BK Amager overtog hurtigt styringen og førte 10-2 efter 4,5 minutter, tre 3-point scoringer fik Aabyhøj tilbage i en ellers rodet periode, Gæsterne holdt dog teten og førte 14-11 efter 1 periode.

2 periode: Aabyhøj fik bragt sig foran 16-14 efter to minutter, Amager svarede igen havde var i front det meste af periode og førte 23-18 efter 5,5 minutter, men scorede så ikke i resten af periode og det udnyttede Aabyhøj til at lave et 8-0 run og sikre sig en halvlegsføring på 26-23.

3 periode: Spillet blev bedre fra 2 halvlegs start, Aabyhøj var hele tiden i front og kontrol og udbyggede lige så stille føringen og burde egentlig have ført mere end 41-33, som der stod efter 3. periode.

4 periode: kampen blev afgjort i de første 5 min af perioden takket være bla et 3 points show af Stephanie Mannemar, som satte 4 3er. Det gav en føring på 58-41, som sikkert blev kørt hjem til en hjemmesejr på 67-50 (11-14, 15-9, 15-10, 26-17).

En flot sejr til hjemmeholdet, hvor bredden viste sit værd og så spillede Malene Lind sin hidtil bedste kamp i år.   

Topscorer Aabyhøj - Malene Lind 25 point, Stephanie Mannemar 12 point 

Topscorer BK Amager - Valerie Driscoll 20 point (19 rebounds) Emilie Fogelstrom 15 point