Nyheder

Wolfpack besejrer Åbyhøj i velspillet kamp

03.02.2020

Søndag eftermiddag gæstede Åbyhøj IF Skovlunde til kamp om Dameligaens 3. plads. De to hold har i løbet af sæsonen slået hinanden hver én gang, så dagens opgør ville afgøre deres indbyrdes opgør.

Jyderne var klart bedst i kampens første fem minutter og kom lynhurtigt foran 4-13. Både Alberte Rimdal, Andrea Bach Larsen og Caroline Wich var stærke for gæsterne, som spillede hurtigt og aggressivt med raids mod kurven. Wolfpack fik imidlertid stabiliseret sit spil med et 10-0 run, og især i forsvaret strammede BMS Herlev grebet. Hjemmeholdet sluttede 1. periode oppe 22-18, det lignede en kamp, som kunne ende med en meget høj score.

2. periode var ligeså underholdende som første fjerdedel. Begge angreb bød forsvarene op til dans, Wolfpack kom foran 34-27, men Åbyhøj var gode til at stjæle bolden tilbage, når hjemmeholdet havde taget forsvarsrebounden. Emily White viste godt initiativ for jyderne, mens Katrine Jessen og Thea Mikkelsen var toneangivende for BMS Herlev. Ved pausen var stillingen 42-38, og begge hold kunne i princippet påkalde sig momentum med en svag overvægt til værtinderne. Wolfpack havde 8 spillere på scoringstavlen og Åbyhøj havde 7, intet var afgjort.

Efter pausen satte Wolfpack sig mere og mere på kampen. Holdet fik efterhånden bedre styr på modsvar til Åbyhøjs zoneforsvar. Ellen Iversen og Laura Ziegler begyndte at sætte deres 3’ere, mens gæsterne pga. det personlige pres fra BMS Herlev-forsvaret fik vanskeligere ved at sætte de skud, de havde ramt i de første 20 minutter. Inden den sidste periode var Wolfpack oppe 61-54.

BMS Herlev fik efterhånden opgøret under fuld kontrol. Eller rettere: Det troede de godt 100 tilskuere i Rosenlund Arena sandsynligvis, for ved stillingen 74-56 lignede det en overbevisende hjemmesejr. Aarhusianerne gav dog aldrig op, og herfra lavede de et 0-11 run til 74-67. Alberte Rimdal førte atter an i løjerne, hun havde i løbet af 2. halvleg udviklet sig til lidt af en enmandshær for Åbyhøj, mens holdkammeraterne ikke helt kunne følge med. Wolfpack sjuskede for meget i boldomgangen, og med mindre en 2 minutter igen vejrede de gæstende fans, at det store comeback måske kunne indfinde sig.

Wolfpack tog time out og fik atter styr på tropperne. Gæsterne var i holdfejl og samtidig tvunget til at fejle værtinderne for at standse kampuret, og eftersom hjemmeholdets skytter satte deres straffe, kunne BMS Herlev til sidst sejre sikkert 82-67.

Alberte Rimdal scorede imponerende 24 point for Åbyhøj og blev kampens topscorer. Emily White blev noteret for en double-double med 10 point og 11 rebounds, mens Caroline Wich supplerede med 9 point.

Hos Wolfpack spillede Laura Ziegler igen en flot kamp med en double-double på 20 point og 16 rebounds, Ellen Iversen satte 16 point, Katrine Jessen 12 og Thea Mikkelsen 10. Caroline Glud Rasmussen tog 12 rebounds og stjal 7 bolde.

De to hold skal atter i kamp på onsdag, hvor Wolfpack tager til Hørsholm, og Åbyhøj tager imod Lemvig. 

BK Amager vinder lørdagens kamp over SISU

03.02.2020

Ligaer på tværs af Europa holdt et minuts stilhed ved kampstart grundet den tragiske ulykke hvori Kobe Bryant med flere omkom. Hvilket selvfølgelig også fandt sted i Dameliga kampen i Amagerhallen, efter præsentationen af spillerne, holdt man et minuts stilhed.

Man var også blevet enige om, at man lod 24 sek. uret løbe ud i første angreb, af respekt for en af de største basketball spillere i verden. Til dagens kamp varmede BK Amager også op i en speciel fremstillet Kobe Bryant T-shirt for at hylde flere af spillernes barndoms idol.

Da kampen gik i gang, var det et meget aggressivt Amager hold der pressede Sisu helt i bund. Amager kom til mange gode scoringer, så Sisu vælger efter 4 min at tage timeout for at prøve stoppe Amagers frembrusende hær. Det hjælper desværre stadig ikke Sisu efter timeout’en at stoppe Amagers spillere. Der bliver scoret en hel del 3.points scoringer anført af en tændt Emilie Fogelstrøm. Amager vinder perioden 26-8.

2 periode starter som 1 periode med en 3 points scoring af Amagers nr.4 Melanie Elmstrøm, men her svarer Sisu igen med en 3 point scoret af Taylor Gleason.

Sisu tager en timeout efter 7 min, denne gang hjælper oplægget fra Sisus trænerstab, for Sisu begynder at komme i gang med rigtigt flot spil, og får presset BK Amager til en del turn-overs, som resulterer i mange flotte fastbreaks.

Sisu er kommet mere med i 2. periode, hvor BK Amager stadig også viste flot aggressivt spil. BK Amagers Ena Viso slutter 2. periode af med en flot 3.points scoring.

Stillingen ved halvleg ender 50-21 til BK Amager.

Efter halvlegen er det ligesom om at Sisu får mere styr på Amagers pres, og kommer til mange gode afslutninger.

Hvilket betyder, at her er det Amager, der tager en timeout allerede efter 3 min for at ændre taktik mod Sisu’s gode spil. Det lykkedes ikke rigtigt, for Sisu har en rigtig god 3. periode, hvor de får mange gode points på tavlen. Amager derimod går lidt ned i kadence, og samtidig begår de en masse fejl, hvilket betyder, at de har holdfejl med 5 min. igen af perioden, dette betyder at Sisu kommer til straffelinjen hver gang Amager begår fejl. Sisu kommer først i fejl problemer med 36 sek. tilbage af perioden.

Sisu vinder 3. periode 19- 24, så stillingen er efter 3. periode 69-45 til BK Amager.

4. periode starter Amager lidt bedre ud end i 3 periode, men er stadig ikke op i samme gear, som i starten af kampen. Scoringerne bølger lidt frem og tilbage, begge hold viser i perioder rigtigt fint spil, med mange flotte scoringer i begge ender. Periodens scoringer ender også lige på 23- 23.

Sisu har en rigtig god anden halvleg, hvor de ligger et godt pres på BK Amagers spillere. Amager vinder dog kampen med 92-68.

BK Amager topscorere er, Ruth Sherrill og Tanita Latesha Allen med hver 16 points, hvor Tanita viser at hun er god bag 3’ere, hun scorer 4 gange flotte 3 points scoringer. Derefter er det Emilie Fogelstrøm, som også fik gang i sine 3 points scoringer, hun ender med 5 af slagsen, hvilket betyder hun ender på 15 points, godt efterfulgt Ena Viso  også med 15 points.

Sisu’s topscorere i kampen er, Anna Clara Mogensen med 14 points efterfulgt af Josefine Haabegaard med 12 points, Asta Blauenfeldt med 11 points og Taylor Gleason med 10 points.

Ugens preview

29.01.2020

Februar indledes med tre kampe i Dameligaen. Holdene er nu inde i den sidste og afgørende fase af grundspillet, hvor pladserne i slutspillet skal fordeles. De fleste hold har stadig meget at spille for, det eneste som er sikkert er, at Hørsholm og BK Amager slutter som nr. 1 og 2.

Rene Jakobsen fra Lemvig Basket kommer her med sit bud på weekendens 3 kampe.

BK Amager - SISU (lørdag kl. 14:30)

Som nævnt er BK Amager sikker på at slutte som nummer 2 i grundspillet, så de resterende kampe kommer mest til at handel om at få spillet holdets nye amerikaner ind på holdet frem mod kvartfinalerne.

SISU kæmper til gengæld for at få den bedst mulige placering inden slutspillet, og det kan nå at blive både en 5., 6. eller 7. plads. Det har været svært for SISU at tilpasse sig savnet af Ida TP, men de unge spillere vokser med opgaven, og henter gode erfaringer til senere.

BK Amager er dog en stor mundfuld, og det bliver svært at matche topholdet både fysisk og taktisk. BK Amager har ganske enkelt flere muligheder og mere rutine. Derfor er hjemmeholdet også klar favorit.

Værløse Blue Hawks - Hørsholm 79ers (lørdag kl. 15:00)

Værløse er virkelig vokset gennem sæsonen, og selvom holdet ikke har hentet så mange sejre som fortjent, så har de vist, at de kan udfordre alle hold i Dameligaen.

Det gælder også Hørsholm som efterhånden er ekspert i at vinde tætte kampe. Man skal altså ikke afskrive Værløse på forhånd, selvom Hørsholm som ubesejret bliver en stor mundfuld.

Noget kan dog tyde på, at Værløse skal have et godt forspring inden de sidste minutter af kampen, for bliver det tæt til sidst, så står Hørsholm med gode kort.

Kampen er også generalprøve på pokalfinalen, hvor de to hold mødes den 8 februar, så det kan være at begge hold vil holde nogle kort tæt på kroppen. Der er flere forhold som kan spille ind på kampens resultat, men Hørsholm er favorit.

BMS Herlev Wolfpack - Åbyhøj IF (øndag kl. 13:30)

BMS Herlev og Åbyhøj er ved at blive en klassiker i dansk damebasket. De to klubber har gennem mange år været kendt for at udklække mange talentfulde pigespillere, hvilket har givet masser af afgørende kampe mellem de to klubber i ungdomsrækkerne. Nu er den udvikling ført op i Dameligaen, hvor de to hold nu står helt lige i kampen om 3. pladsen. Derfor er det meget vigtige point, der står på spil i netop denne kamp.

BMS Herlev virker mest stabile for tiden, og det kan blive afgørende. Spillemæssigt står de to hold godt til hinanden, og der er ikke meget de kan overraske hinanden med. Derfor kan det blive afgørende, hvem der er bedst på dagen, men BMS Herlev tildeles en svag favoritrolle.

Værløse Blue Hawks tæt på comeback mod Aabyhøj IF

27.01.2020

Aabyhøj IF havde besøg af pokalfinalisterne fra Værløse Blue Hawks lørdag eftermiddag. Men sejr ville Aabyhøj være rimelig sikre på mindst en 4. plads i grundspillet.

Kampen starter fornuftigt for begge hold, Aabyhøj fører 4-3 efter 1,5 min. Så går Værløse totalt i stå og hjemmeholdet har et 9-0 run de næste 2,5 min. Specielt bag 3 points linjen var Værløse uskarpe de første 10 min og det er med til at sikre at Aabyhøj er i fuld kontrol i de første 10 min. Føringen bliver øget støt og roligt og perioden slutter 24-8.

Værløse kommer bedst fra start i 2. periode og scorer deres første 3er efter 1 min. Gæster er nede med 11 point efter knap 4 min. I den periode har Aabyhøj mere end svært ved at angrebet til at fungere. Men hjemmeholdet kommer i gang og vinder de næste 3 min 12-3 og føringen er nu på 20 point og de fleste i hallen regner den kamp for lukket. Men Værløse slutter godt af og ender med vinde perioden 18-16 og er kun nede med 14 ved halvleg.

Den gode afslutning på 2 periode har givet Værløse troen på tingene og de starter klart bedst og får hurtigt reduceret Aabyhøjs føring til en 6-7 point. Det er specielt Annemie Espensen og Juliana Okosun, som gør det svært for hjemmeholdet i den periode. Aabyhøj kommer op og fører med 12 point, men det er Værløse som spiller bedst i 3 periode og de vinder den også med  18-12.

Det som ingen troede blev spændende midt i 2 periode bliver nu pludselig spændende. Aabyhøj kommer på 11 point, men Værløse får hurigt reduceret føringen til 6 point. En 3er af Camilla Lind giver Aabyhøj lidt kortvarigt luft. Men et 8-0 run til gæsterne gør Aabyhøj kun fører med 1 point med 5,5 min igen. Heldigt for Aabyhøj laver Værløse nogle dyre turnovers umiddelbart efter, som hjemmeholdet straffer og kommer hurtigt foran med 7 point. Værløse har ingen modtræk og Aabyhøj kører kampen hjem og vinder med cifrene 69-60 (24-8, 16-18, 12-18, 17-16).

For gæster er Frida Formann og de tidligere Annemie Espensen og Juliana Okosun bedst. For hjemmeholdet var bredt fordelt før pausen, men da kampen skulle afgøres var Caroline Wich, Emily White og Andrea Bach Larsen som trådte i karakter.

Topscorer Aabyhøj IF: Caroline Wich 17 point, Emily White 12 point og Andrea Bach Larsen 11 point

Topscorer Værløse Blue Hawks: Annemie Espensen 16 point, Juliana Okosun 15 point og Frida Forman 13 point

Wolfpack får revanche mod Lemvig

26.01.2020

Lørdag eftermiddag havde Lemvig Basket den tvivlsomme fornøjelse at skulle spille kamp i Storkøbenhavn for anden gang inden for 72 timer.

Denne gang havde de taget 7 spillere med, en opgradering i forhold til onsdagens sejr over SISU, og hatten af for truppen og trænerne fra Nordvestjylland for at bevare gejsten efter endnu en lang tur over Storebælt.

Gæsterne kom bedst fra start og førte 8-2 efter 4 minutters spil. Wolfpack kæmpede sig tilbage, stærkt anført af Bianca Braikia, som leverede sin hidtil bedste Dameligakamp, men Lemvig var i front helt frem til 1. periodes sidstes minut, hvor en 3’er fra hjemmeholdets Thea Mikkelsen og to sikre straffe fra Luka Malinka lukkede første fjerdedel med Wolfpack føring 18-16. Matchen var helt åben og Lemvig havde leveret stabil, god basket.

I 2. periode er holdene i åben slagudveksling, uden at nogen ryger i tovene. For hjemmeholdet tjekker Katrine Jessen ind med stærke raids mod kurven, mens Laura Ziegler sænker gode skud. Wolfpack kan dog ikke trække afgørende fra Lemvig, hvor både Madison Dackin og Kali Koenig volder BMS Herlev-forsvaret problemer. Der skal 3 stærke 3’ere i træk fra Luka Malinka og Caroline Glud Rasmussen til at sikre, at hjemmeholdet er oppe 44-40 ved pausen.

BMS Herlev er klart bedst i 3. periode, hvor Lemvigs nye profil Rachel Marie Kehoe næsten er alene om at holde sit hold inde i kampen. Hjemmeholdets Ellen Iversen sætter sine skud godt flankeret af Luka Malinka, mens Katrine Jessen og Caroline Glud Rasmussen styrer forsvaret og ikke mindst returboldene. Da Bianca Braikia åbner 4.periode med en scoring til 63-48, virker kampen ud fra forløbet de foregående 11 minutter afgjort til Wolfpacks fordel. De fleste troede vel, at BMS Herlev ville køre en sikker sejr i garagen.

Lemvig ville det imidlertid anderledes, og samtidig gik hjemmeholdet helt i stå i det etablerede angreb. BMS Herlev kunne simpelthen ikke score i åbent spil, nogle gange var de uheldige, andre gange for sjuskede. Thea Mikkelsen satte ganske vist to gode straffe, men 2 point på 7 minutters effektiv spilletid er jo ikke meget. Gæsterne kom tilbage, og da Kali Koenig i det 38. minut satte en god 3’er til reducering 65-63, gik der et sug gennem hovedparten af de 150 tilskuere i Herlevhallen. Ville Wolfpack sætte det hele over styr, når det nu længe havde ligget til revanche, siden de to hold sidst mødtes i det jyske?

Atter måtte BMS Herlev sætte sin lid til Luka Malinka, som scorede en 3’er, hvor hun blev fejlet og bagefter satte hun sikkert bonuskastet. Nu bagud med 6 og mindre end 2 minutter tilbage havde Lemvig ikke længere kræfterne til et yderligere comeback, og hjemmeholdets Emilie Gudmand kunne lukke kampen med to straffekast til slutstillingen 71-63.

Lemvig havde 4 spillere i ”double figures”: Kali Koenig blev kampens topscorer med 21 point, Madison Dackin havde 13 point, mens Rachel Marie Kehoe og Christina Pages Andreu hver satte 10 point på tavlen. Gæsterne var klart bedst skydende med 41,8% fra gulvet, bl.a. satte de 6 af 13 3-pointsforsøg.

BMS Herlev Wolfpack var til gengæld stærke på straffekastlinjen med 18 scoringer på 22 forsøg, ligesom holdet var bedst til at få fat i rebounds, heraf hele 14 angrebsrebounds, og endelig bidrog 13 stjålne bolde også kraftigt til sejren.

Luka Malinka spillede sin vel nok bedste kamp i Wolfpack-trøjen med 18 point på 21 minutter, 100% på 5 afslutninger fra gulvet og 5 for 6 på straffe. Virkelig stærkt spillet af det 17-årige talent. Ellen Iversen virkede til at være kommet sig over sin ankelskade og scorede 12 point.

Bemærkelsesværdigt var det også, at U17-spilleren Bianca Braikia brugte anledningen til at få sit reelle gennembrud som Ligaspiller: På 15 minutter scorede hun 7 point, tog 4 rebounds og stjal hele 4 bolde! Imponerende. I det hele taget var Wolfpacks bænk med 37 point helt afgørende for, at holdet kan holde fast i rækkens 3. plads.

Enkelte lyspunkter – generelt skuffende af SISU

23.01.2020

”Go tur hjem” – brølede en udsolgt Gentoftehal, hvor ca. 2.000 tilskuere havde fundet vej til dagens opgør, kunne have været en indledning til dette skriv. Dog er det mere passende at skrive, at ca. 80 personer mødte op til onsdagens bundkamp i DL mellem SISU og Lemvig Basket.

Lemvig havde taget turen over med 6 spillere og to coaches, imponerende at der bliver kæmpet videre, for det må af og til være en anelse op ad bakke – imponerende. Hjemmeholdet stillede uden Ida TP, som fortjent afholder ferie efter mange mange år på skolebænken. Holdets amerikanske spiller, havde desværre heller ikke en stor dag, med 1p og 0 for 10 fra gulvet. De unge Sisu spillere bliver ledt af Anna Clara Mortensen m 12p, Helene Dalsgaard m 10 reb. og stortalentet på PG-pladsen, Asta Blauenfeldt.

Hjemmeholdet eksperimenterede en del for starten og virkede ikke helt klar til kamp. En del mistede bolde og enkelte point til gæsterne, gjorde at man hurtigt var bagud 2-11. Lemvig får gode input fra alle 5 spillere og sætter sig enkelt på kampens første periode, som slutter 12-19.

2. periode starter med et aggressivt hjemmehold og anført af Asta Blauenfeldt, tager det 75 sekunder at bringe balance på tavlen til 19-19. Der er gode indhop fra Caroline de Klaumann og et fint comeback i DL til Caroline Dan. De to fik i første halvleg udfordret Lemvig; men samtidigt havde de nogenlunde styr på gæsternes største spiller, Rachel Kehoe – hun vender kraftigt tilbage efter pausen, hvor hun har en vigtig rolle i kampens resultat, med sine 24p.

Første halvleg slutter med et lille overtag til værterne, som med et effektivt zonepress får omsat mistede bolde til steals og lette point, og kan gå til pause med en 31-26 føring. Ikke mindst den defensive indsats fortjener ros.

3. periode starter igen med et eksperimenterende hjemmehold, hvor man har svært ved at finde en gruppe spillere, som performer konstant og sammen. Enkelte højdepunkter her og der, med gode indhop fra Michala Bork og Asta Jacobsen, som begge kommer ind og får vigtige minutter i DL. Lemvig får sat gang i Kehoe og Sisu har glemt, hvordan de fik hende ”lukket ned” i første halvleg. Alt for mange gange udnytter hun 1 mod 1 situationerne, hvor hun relativt enkelt udnytter sine cm og erfaring til enkelte point. Minutterne for Lemvigs første 5 ligger på 40, 40, 40, 35 og 31 og alle 5 spillere bidrager stabilt det meste af kampen uden alt for store udfald. Gæsterne kan se ind i 4. periode med en 45-41 føring.

4. periode minder om første og 3. – en del mistede bolde, præger stadigt billedet. Sisu bliver stadig styret af unge Asta Blauenfeldt; og holdet venter lidt på at amerikanske Taylor Gleason kommer i gang, det gør hun desværre ikke. Tendenserne fra 3. periode, med et stabilt Lemvig hold, anført at en stærk Kehoe, som der ikke findes et modspil til. Der bliver et kort øjeblik forsøgt sig med en 2-3 zone fra hjemmeholdet; men det udnytter gæsterne til at sætte 3 af deres 5 3p scoringer og bringe sig afgørende foran.

Lemvig vinder fortjent 53-64 (12–19,19–7, 10–19,12–19) en for hjemmeholdet bleg indsats og fik nok en go tur hjem.

Hørsholm 79ers gjorde kort proces med Aabyhøj IF

22.01.2020

Hørsholm 79ers var aldrig bagud, da ligaens nummer fire, Aabyhøj IF, kom på besøg i Hørsholmhallen onsdag aften. De to hold ligger lige nu med god chance for at møde hinanden i slutspillet, så Hørsholms sejr på 81-52 var en god generalprøve for hjemmeholdet.

-For hver kamp kommer vi tættere på slutningen af sæsonen, sagde Hørsholms topscorer Sidney Rielly efter kampen. Derfor vil vi gerne komme ud og forberede os på slutspillet og give 100 procent og set synes jeg vi gjorde i dag. Sejren sender et signal om at vi kommer for at vinde, også i slutspillet.

Hørsholm virkede til at have kontrol over kampen fra starten, men var ikke i stand til at skabe et forspring på mere end omkring fem point. For Hørsholm var det Sidney Rielly, der fandt kurven mest i kampens start, mens Alberte Rimdal og Andrea Bach Larsen holdt gæsterne inde i kampen, så Hørsholm kun gik til første periodepause foran 16-13.

I løbet af anden periode opbyggede det ubesejrede tophold en føring på 20 point og derfra så de sig aldrig tilbage. Hjemmeholdets point kom fra en række spillere, men Anne Hee skilte sig ud med seks af hendes 12 point i kampen og en stribe flotte blokerede skud i den anden ende, der med virkede til Aabyhøj kun scorede otte point i perioden.

De to hold gik til pause med Hørsholm foran 40-21 og kun en enkelt gang i anden halvleg hok hjemmeholdets føring ned under 20 point. Det gav hjemmeholdet mulighed for at fordele minutterne til alle – og ikke mindst til 16-årige Alberte Frisch, der fik debut i Dameligaen med 14 minutter, tre point, en rebound, en assist og en stjålen bold.

Den unge guard, som også spiller ungdomslandshold for Danmark, var stolt og smilende efter kampen:

-Det var rigtigt spændende at være inde på banen, få lov at spille mod nogle gode modstandere og få lov at mærke stemningen.

Frisch lavede det, der kunne være blevet kampens detalje, med en flyvende enhåndsaflevering til en fri Gritt Ryder, men den rutinerede anfører missede helt blankt på kurven, hvilket hun undskyldte efter kampen:

-Det var mega fedt at se Alberte spille, sagde anføreren med et stort smil. Man kunne se, da hun løb tilbage efter at have scoret, at hun var helt vildt glad. Alberte er helt vildt dygtig og jeg er sikker på det her bare var starten på en lang karriere for Hørsholm for hende. Og ved du hvad, jeg ar faktisk rigtig dårlig samvittighed over det mis. Det var rigtig dårlig stil og den tager jeg på mig, afsluttede Ryder med et grin.

Med sejren, der endte på 81-52, er Hørsholm stadig ubesejrede, men da Amager tirsdag vandt over BMS Herlev, er der stadig spænding om alle pladser i top fire. Amager kan stadig hente Hørsholm, men det kræver at Hørsholm taber to kampe, udover de to klubbers indbyrdes opgør i slutningen af februar, mens Amager skal vinde de resterende kampe. BMS og Aabyhøj er helt lige på tredjepladsen og deres indbyrdes opgør 2. februar kan afgøre den tvekamp.

Hvis Hørsholm vinder grundspillet sidder de over i kvartfinalerne og møder så vinderne af kvartfinalen mellem ligaens firer og femmer. Derfor kan Hørsholm meget vel komme til at se Aabyhøj igen i semifinalerne.

Topscorere:
Hørsholm: Alyssa Rader 15, Sidney Rielly 14, Anne Hee 12
Aabyhøj: Alberte Rimdal 15, Caroline Wich 8, Andrea Bach Larsen 8

3. periode afgørende i lige kamp

12.01.2020

Åbyhøj IF har holdt lang weekend i København, hvor størstedelen af holdet, lørdag vandt over BMS-Herlev i U19 LP-finalen og søndag var gæster i Gentofte hvor SISU ventede i Dameligaen.

To af dameligaens yngste mandskaber, med flere af spillerne, som vigtige aktører i de sidste succesfulde ungdoms EM, hvor specielt U16’erne har imponeret, tørnede ud mod hinanden. Sisu er i gang med at finde fodfæstet efter Ida TP’s kontraktophør og ligeledes afsluttet medicinstudie. Gæsterne har ligeledes mistet rutinen fra Ida Krogh og Stefanie Mannemar; men har til gengæld fået Emely White, som skulle vise sig at få en afgørende betydning med 8p og hele 14 reb., fulgt op af stærkt forsvar i posten.

Dagens kamp bølger frem og tilbage, frisk spil fra begge sider. Anført af Rimdal og Sandbäck forsøger gæsterne at skabe et højt tempo. De bliver dog matchet godt af hjemmeholdets suverænt bedste – Asta Blaunfeldt. Asta får flere gange snoet sig igennem til scoringer eller målgivende afleveringer.

Første periode slutter med et lille overtag til værterne, som med et effektivt zonepress får omsat mistede bolde til steals og lette point. Åby er dog ikke langt efter og Andrea Bach Larsen sørger for, at afstanden ikke er blevet for stor, 20-16.

Billede fortsætter i 2. periode – Sisu’s Anna Clara Mortensen spiller sin bedste kamp i år, hvor stærke drive, enkelte 2p skud og flere trukne fejl, som bringer hende til straffelinjen, er med til at skabe et lille hul for hjemmeholdet.

Hele halvlegen er præget af højt tempo, energisk skiftende forsvar og desværre også en hel del mistede bolde. Sisu går til pausen med en spinkel føring på 1p ved stillingen 32-31.

3. periode blev et helt andet billede – Åbyhøj dominerer i begge ender, specielt spillet i feltet har de 100% styr på. Brændte skud bliver til angrebs rebounds og angrebs rebounds giver lette scoringer. Perioden bliver afgørende for kampens resultat – Sisu har ikke held med presset og små defensive fejl, manglende udblokninger giver gæsterne et hul og overtag på 10 point, som stortset holder kampen ud. Emily White og Caroline Wich flår den ene rebound ned efter den anden og ender med 14 og 10. Emily får suppleret den jyske offensiv, med 8 stærke point. Åby kommer ud af perioden med en 24-13 fordel og er oppe med 9p.

4. minder om første halvleg – en del mistede bolde, præger stadigt billedet. Sisu bliver stadig styret af unge Asta Blaunfeldt; men det havde nok krævet 1-2 spillere mere, for at komme helt op på Åbyhøj. Gæsterne havde lidt større bredde og vinder fortjent 56-65.

Dag og nat for Lemvig

12.01.2020

Efter en god indsats onsdag mod Hørsholm 79ers var Lemvig klar til at tage i mod Dameligaens nr. 2, BK Amager, lørdag eftermiddag.

På forhånd var BK Amager klar favorit, og sidst holdene mødtes dominerede topholdet kampen fra start til slut. Sådan gik det ikke helt denne gang, men BK Amager kunne tage hjem med en forventet sejr på 68-86.

Kampen blev lidt en rutsjetur for Lemvig, som i kampens første tredjedel fulgte godt op på spillet fra kampen mod Hørsholm, men efterhånden som BK Amager fik bedre og bedre styr på deres aggressive forsvar tog de styringen over kampen.

Fra kampens start var BK Amager godt skydende og med tre 3ere opbyggede de en føring på 7-10. Herefter fik Lemvig lukket bedre af i forsvaret, og omsatte det også til effektive angreb, hvor mange bød ind. Det gav et 9-0 run til en føring på 16-10. Herefter forsøger gæsterne at lægge mere pres på hjemmeholdet, hvilket bremser Lemvig, som stadig spiller med omtanke, men ikke kan trække yderligere fra. Derfor slutter perioden med en føring på seks point til Lemvig, 22-16.

Fra starten af anden perioden holder Lemvig fast i føringen, men det er BK Amager, som kommer nemmest til deres scoringer. Ingen af holdene har for alvor kontrol over kampen og selvom BK Amager har mest flow i spillet, så får de i første omgang ikke for alvor udbytte af det. Med fire minutter tilbage af perioden fastholder Lemvig stadig en føring på 29-26, men flere turnovers af hjemmeholdet betyder, at de begynder at stresse spillet. BK Amager er hurtige til at udnytte situationen og de slutter perioden stærkt og får en føring på 35-45 ved halvleg.

Efter pausen er spillet rodet, hvilket BK Amager får mest ud af, for mens Lemvig igen får noteret flere turnovers, så lykkes det gæsterne at få point på tavlen. Det betyder, at føringen konstant udbygges og efter otte minutter er på 40-55. Det begynder at ligne en afgørelse på kampen, men Lemvig finder nyt overskud i de sidste minutter og får bedre brudt presset fra BK Amager. Derfor begrænses afstanden til 47-61 inden sidste periode.

Lemvig får mere ro på spillet i sidste periode, men det står hurtigt klart, at det ikke for alvor bliver til et comeback. Det betyder også, at intensiteten i kampen bliver mindre. Lemvig har enkelte gange mulighed for at hente ind på afstanden, men mulighederne bliver ikke for alvor udnyttet og det slutter med en fortjent sejr til BK Amager, som for alvor er klar til at forsvare DM-titlen i den sidste del af sæsonen. Lemvig kan glæde sig over at spillet er godt så længe koncentrationen og kræfterne er til det, og det kan der bygges videre på til de kommende kampe.

Lemvigs point: Rachel Kehoe 20p, Madison Dackin 15p, Kali Koenig 15p, Reka Madsen 9p, Cristina Pages 4p (12 reb), Medina Dedic 3p og Hannah Sparlund 2p

BK Amagers point: Ena Viso 26p, Ruth Sherill 16p (10 reb), Rikke Fabricius 12p, Emilie Fogestrøm 9p, Elisabeth Brynaa 8p (11 reb),  Cecilie Tvede 7p, Melanie Elmgren 6p, Julie Jungslund 2p

Weekendens preview

10.01.2020

2 kampe spilles der i DL i weekenden og coach for 79ers Jesper Krone kommer her med sit bud på de 2 kampe.

Lemvig Basket - BK Amager (lørdag kl. 14:00)

En kamp som er mellem top og bund. Amager er bedre end Lemvig på alle positioner, så de burde tage en sejr med hjem til Amager, men måske har Lemvig tanket lidt selvtillid ovenpå deres seneste kamp mod Hørsholm.

Amager har en ny amerikaner som måske får sin debut. Det vil give dem endnu flere strenge at spille på, så jeg tror på en sikker Amager sejr.

Amager +15

SISU - Aabyhøj IF (søndag kl. 14:00)

Et opgør mellem to meget unge mandskaber. Sisu har mistet Ida TP, hvilket kan give nogle udfordringer for Sisu. Men det vil give chancen til andre unge danske spillere.

Åbyhøj tager til Sjælland som favorit. De har en flok dygtige og aggressive spillere med Alberte Rimdal som toneangivende.

Jeg tror på en Åbyhøj sejr på +10.