Nyheder

Fokuskamp lørdag i Herlevhallen

22.11.2019

Til lørdagens fokuskamp i DL kl. 13 i Herlevhallen mellem BMS Herlev Wolfpack og BK Amager kan tilskuerne forvente en masse underholdning og sjov.

I BMS Herlev synes vi selv, at vi er gode til at lave sociale arrangementer både for ungdomsspillere og deres forældre. Det er en fin måde til at få alle med tilknytning til klubben til også at blive engageret i klubben.

Det er nu engang lettere at skrue op for det, vi har succes med, end at prøve at finde på noget helt andet, som ikke passer til vores klub-kultur og DNA.

Derfor har vi tilrettelagt dagen med udgangspunkt i et familievenligt perspektiv dvs. fælles spisning til absolut lavpris, hoppeborg for de mindste, slush ice og klub-bod, ligesom vi plejer. Under kampen bliver der masser af spas: Skud-konkurrencer, dinosaur-løb, bean bag-konkurrence og tovtrækning mellem fans fra begge klubber. Vi er så heldige, at vi har to af landets bedste speakere, nemlig Søren Pedersen og Claus Strøh til at styre slagets gang. Det bliver mega-nice og man behøver ikke have forstand på basket for at have det sjovt i pauserne undervejs.

Vi vil jo også rigtig gerne have så mange som muligt i hallen, og desuden er der en spændende herre-ligakamp i forlængelse af fokuskampen, ligeledes mellem Wolfpack og BK Amager. Derfor byder vi for første gang i denne sæson også på fadøl i håb om, at det måske kan medvirke til at tiltrække en bredere kreds af fans. I de første to perioder af damekampen er der halv pris på fadøllene, så det er om at være med fra start.

Vi har kørt en massiv markedsføringskampagne på de sociale medier, ligesom ligaspillerne har været ude til alle vores ungdomshold for at dele fribilletter ud. Wolfpack er Dameligaens yngste hold og vi vil gerne have spillernes unge venner i hallen også.

Generelt er BMS Herlev og BK Amager to traditionsrige klubber, som minder om hinanden med klare værdier baseret på fællesskab og et aktivt klubliv på tværs af holdene. Vi kan godt være konkurrenter på banen og samtidig hygge os sammen bagefter. Netop derfor forventer vi også, at vores venner fra BK Amager vil komme med mange engagerede tilskuere.

Som noget særligt bliver dagens kamp optaget af den professionelle udbyder Sport Live og transmitteret lørdag aften på kanalen kl. 22 eller søndag formiddag som genudsendelse. Vores egne Ronnie Ziegler og Peter Aabling er de superkompetente medkommentatorer. Sport Live kan du finde hos de fleste TV-leverandører: You See, Canal Digital, Waoo, Stofa og TDC. Vi er meget stolte over, at Sport Live har valgt at sende netop vores fokuskamp som et professionelt TV-produkt, så hvis du ikke ser kampen live i hallen, skal du ind hos Sport Live for at se den.

For når alt kommer til alt, er lørdagens fokuskamp et topopgør mellem Dameligaens nr. 2 og 3, som begge har ambitioner om at blande sig i medajlestriden. I de rammer vi ellers har lagt for kampen, kan det kun blive en rigtig god oplevelse.

Vel mødt i Herlevhallen.

Ugens preview

22.11.2019

Lørdag byder på 3 kampe i DL, heriblandt fokuskampen melle BMS Herlev Wolfpack og BK Amager.

Coach for Værløse Blue Hawks Thomas Hemmingsen kommer her med sit bud på de 3 kampe.

BMS Herlev Wolfpack - BK Amager (Lørdag kl 13:00, Herlevhallen)

Rundens første kamp er en fokuskamp i Herlevhallen, hvor BMS Herlev Wolfpack tager imod BK Amager. Wolfpack kommer direkte fra en tæt kamp mod Hørsholm, hvor de var millimeter fra at give Niners sæsonens første nederlag.

BK Amager sad derimod over i midtugen og har ikke spillet siden før landsholdspausen. I holdenes første møde vandt BK Amager efter en tæt kamp, og mon ikke vi får endnu en tæt kamp i Herlev, hvor jeg tror at hjemmebanen bliver afgørende og BMS tager en smal sejr. 

Aabyhøj IF - Hørsholm 79ers (Lørdag kl 14:00, Aabyhallen)

Begge hold spillede og vandt i midtugen. Niners vandt en overtidssejr over BMS, mens Aabyhøj vandt i Lemvig. Aabyhøj har efter en sæsonstart plaget af skader efterhånden begyndt at finde rytmen, og det bliver spændende at se, hvor de står mod ligaens tophold.

Niners er måske uden en skadet Gritt Ryder, hvilket på trods af stor bredde i truppen, må siges at være en stor svækkelse. Forhåbentlig er hun hurtigt klar igen.

Jeg tror dog stadig, at Hørsholm fortsætter deres ubesejrede stime, men de to hold plejer at spille nogle underholdende kampe, så det vil ikke være en kæmpe overraskelse, hvis det lykkes århusianerne at drille topholdet.   

Lemvig Basket - SISU (Lørdag kl 14:00, Vestjysk Bank Arena)

Samtidig med kampen i Århus er der også kamp i Lemvig, hvor SISU har taget den lange tur på tværs af landet. Lemvig var tæt på sæsonens første sejr i midtugen mod Aabyhøj, hvor de førte efter tre perioder, men alligevel måtte se sig slået til sidst.

SISU var på grund af den flyttede kamp mod Værløse ikke i aktion i midtugen. Det er to hold som begge nok er sultne efter en sejr og på trods af, at SISU vandt det første indbyrdes opgør sikkert, så tror jeg vi kan se frem til en jævnbyrdig kamp, som først bliver afgjort til allersidst.

Lemvig Basket vs Åbyhøj IF blev en kopi

21.11.2019

Omkring 200 tilskuere fik en god kamp mellem Lemvig Basket og Åbyhøj IF i Dameligaen onsdag aften.

Kampen blev i store træk en kopi af den første kamp, de to hold havde mod hinanden tidligere på sæsonen. Det vil sige en tæt kamp med masser af intensitet, hvor Lemvig var foran med få minutter igen, men Åbyhøj sluttede bedst og vandt 79-88.

Spillemæssige viste Lemvig fremgang i forhold til de seneste kampe, og med lidt flere marginaler på hjemmeholdets side, var det blevet til sæsonens første sejr for vestjyderne.

I kampens start satte Åbyhøj sig dog på spillet og fik en hurtig føring på 2-7, men Lemvig fik minut for minut bedre og bedre fat i spillet. Flere spillere bidrog for Lemvig, men især Sofia Paska have Åbyhøj vanskeligt ved at stoppe kampen igennem. I de sidste minutter af første periode skiftede føringen mellem holdene flere gange, men Åbyhøj kunne gå til pause med en føring på 17-18.

Jævnbyrdigheden fortsatte i anden periode, og der blev kæmpet for hver eneste bold. For Åbyhøj var det Alberte Rimdal, der var dagens bedste, men hun trak flere med sig. Hos Lemvig blev der spillet med fin bevægelse og det gav gode muligheder både tæt på kurven og fra distancen. Ingen af holdene gav for alvor hinanden plads til at få et forspring, men de få gange, hvor afstanden blev på mere end 3 point, var det Lemvig som havde den. Alligevel sluttede Åbyhøj igen bedst, og kunne gå til halvleg for 38-40.

I tredje periode fik Lemvig bedst fat, og havde momentum med flere gode scoringer fra flere spillere. Både Kali König, Madison Dackin og Julia Pöcksteiner var effektive på deres skud og det blev flere gange til en føring på omkring 5 point. Åbyhøj gav dog ikke og Lemvig havde vanskeligt ved at stoppe Alberte Rimdal, som scorede og skabte plads til andre spillere. Lemvig kunne gå til den sidste pause med en føring på 64-63.

Desværre faldt effektiviteten lidt for Lemvig i sidste periode. De første fem minutter blev føringen alligevel fasthold, og også udbygget til fem point igen. Men i kampens sidste fem minutter fik Åbyhøj momentum. To hurtige 3ere eliminerede hjemmeholdets føring, og selvom der blev kæmpet til det sidste, så havde Åbyhøj mest overskud til sidst og kunne lukke kampen med en sejr på 79-88.

Lemvigs point: Sofia Paska 24p (20 reb), Kali König 17p, Madison Dackin 16p (10as), Julia Pöcksteiner 16p, Cristina Andreu 4p og Yana Kozhuhanova 2p

Åbyhøjs point: Alberte RImdal 27p, Mathilde Madsen 18p, Stephanie Jensen 16p, Caroline Wich 7p, Katrine Pedersen 7p, Ida Mark Krogh 6p, Camilla Christeiansen 3p, Nikoline Sandbäck 2p, Lucia Flensborg 2p

79ers besejrer Wolfpack i OT

20.11.2019

Øv med et ekstra tykt lag øv oven på. Det var den fornemmelse hjemmeholdets fans sad med, efter gæsterne fra Hørsholm trak det længste strå i Rosenlund Arena med sejr på 69-74 efter forlænget spilletid. Rutinen klarede skærene for nordsjællænderne i et topopgør, som sagtens kunne være faldet ud til fordel for de unge hunulve fra 2730 til 2750.

Hørsholm var ellers begyndt kampen klart bedst: Alyssa Rader drev gæk med BMS Herlev-forsvaret. Ivana Jovanovic var skarp og Gritt Ryder virkede ekstra motiveret oven på landsholdskampene. Gæsterne førte 17-25 efter de indledende 10 minutter, og selv om Wolfpack ikke havde spillet dårligt, så det fra sidelinjen ud til, at 79ers profilerne lidt for let kom til de ønskede afslutninger og point.

I anden fjerdedel blev kampen på kun 6 minutter vendt fuldstændig på hovedet: Wolfpack gik fra at være nede 19-31 i periodens 3. minut til at være oppe 36-33 med 1 minut resterende i perioden. På de 6 minutter tjekkede Ellen Iversen, Laura Ziegler, Katrine Jessen og Luka Malinka virkelig ind for BMS Herlev. Det var en fornøjelse at se, og hjemmeholdet kunne gå til pause oppe 38-35. Skulle det for første gang i sæsonen lykkes at tilføje de sejrsvante 79ers et nederlag?

Troen på succes hos de lokale fik yderligere grobund, da BMS Herlev 2 minutter inde i 3. periode kom foran 43-35. Det var dog en stakket frist for Wolfpack. Tilsyneladende havde Hørsholms Sidney Reilly nu fået nok af at være bagud og med 7 point fra hendes venstrehånd inden for 3 minutter fik hun sammen med Rader og Ryder Hørsholm tilbage på sporet med føring 43-47. Wolfpack ville ikke give sig og med bl.a. to 3-pointsscoringer fra Rebecca Francker og Cecilie Jessen, kom hjemmeholdet atter foran 53-48, inden Hørsholms Rebecca Dam ligeledes med en 3’er kunne lukke perioden til BMS Herlev føring 53-52.

Desværre måtte Gritt Ryder udgå i slutningen af 3. periode med noget, der på afstand lignede en baglårsskade. Hun kom ikke ind i opgøret igen. Vi håber snart at se landsholdsanføreren tilbage på banen fit for fight.

I fjerde periode fik Wolfpacks Katrine Jessen for alvor pakket Rader ind, så Hørsholms scoringer måtte nu komme fra bl.a. Sandra Winkel Hansen og Ida La Cour Heebøl. BMS Herlevs Emilie Gudmand kom pludselig i tanke om, hvor god en spiller hun er, og satte 8 point på mindre end 3 minutter. Helt usædvanligt brændte Hørsholms Reilly to straffekast i streg, nerverne sad ud på tøjet på begge mandskaber. 63-63 var stillingen mod periodens slutning. Wolfpack fik med 6 sekunder tilbage på uret Luka Malinka sat op til et presset lay-up, som ikke ville i, og det ville Jovanovic’ forsøg i den anden ende heller ikke, da kampuret løb ud. Drama og forlænget spilletid.

Her lagde Wolfpack bedst fra land, men Ryder og Jovanovic ville det anderledes. BMS Herlev kunne ikke holde sit forsvarskoncept, Ellen Iversen fejlede ud, og Wolfpack tyede i angrebsenden stadig til mange 3-pointsafslutninger, som bare ikke ville i. Ryder og Jovanovic kunne med deres erfaring lukke kampen til Hørsholm sejr.

Set med BMS Herlev-briller var det meget opløftende, at det unge mandskab som det første i sæsonen kunne tvinge et 79ers-hold i stærkeste opstilling ud i OT. Hørsholm må være tilfredse med, at holdet også efter landsholdspausen kan holde sejrsstimen.

For gæsterne var Alissa Rader profilen med en double-double – 19 point og 10 rebounds. Ivana Jovanovic og Sidney Reilly kunne noteres for henholdsvis 12 og 11 point for Hørsholm. På begge mandskaber var scoringerne således pænt fordelt, idet Wolfpacks klareste markører på den front var Ellen Iversen, Emilie Gudmand og Laura Ziegler med 14, 11 og 10 point.

Lørdag er Wolfpack atter værtinder, det bliver i fokuskampen kl. 13 i Herlevhallen mod mestrene fra BK Amager. Her sætter vi alle sejl til med masser af underholdning, fællesspisning og hygge, kagebod, billige fadøl til de voksne og billige slush ice til ungerne, som også kan tage sig en tur i hoppeborgen, hvis de kører trætte i al den gode basketball. Vi håber at se rigtig mange i hallen og skabe en fed stemning.

Hørsholm tager endnu en udekamp, denne gang i den jyske hovedstad mod pokalvinderne fra Åbyhøj IF

Thomas Johansen sætter tanker på onsdagens fokuskamp

19.11.2019

"I forbindelse med dameligaens fokuskamp i Lemvig i morgen onsdag, har vi været i træningslokalet hos Aabyhøj IF for at høre headcoach Thomas Johansens tanker om kampen.

"Coach, hvad synes du om ligaens nye initiativ med fokuskampe?

- jeg synes det er godt at arbejde på at hæve kvaliteten af kampafvikling i Dameligaen. Det betyder noget for vores spillere, at de kan se en opbakning.

- Har du gjort dig nogle andre overvejelser i denne forbindelse indfor kampen?

- nej, som udgangspunkt har vi ikke forberedt os anderledes til kampen. Det taktiske oplæg vil være det samme og træningerne op til vil være det samme.

- Her til sidst Thomas, hvad er dine tanker om mødet med Lemvig?

- Vi er stadig i en fase hvor vi arbejder henimod et niveau som vi mener at vi burde være på. Man skal altid være klar til at spille i dameligaen. Hvis man ikke er det, så kan man tabe. Derfor er det vigtigt at man er fokuseret.

Dameligaen siger tak til Thomas Johansen og ønsker begge hold en god kamp. Samtidigt håber vi, at der kommer mange tilskuere i hallen og støtter de to hold."

Fokuskamp på onsdag i Lemvig

18.11.2019

Lemvig Basket håber at onsdagens fokuskamp mod Åbyhøj IF bliver en fest med masser af god basket og anden underholdning.

Lemvig og Åbyhøj har nærmest tradition for at spille tætte kampe, og det håber vi gentages sig denne gang. Sidst holdene mødte hinanden blev afgørelsen først fundet i kampens sidste sekunder på to straffe til Åbyhøj.

I halvlegspausen vil Lomborg Efterskole byde på opvisning med deres springhold, som altid har højt niveau og masser af energi.

Forhåbentlig finder mange tilskuere vej til Arena Vestjylland Forsikring i Lemvig og bidrager til at skabe den gode stemning og opbakning til spillerne, hvor der er tip-off k. 18:30.

Ugens preview

18.11.2019

"Lige kommet hjem fra Gentoftehallen efter at have set en fantastisk indsats af det danske damelandshold mod Italien i fantastiske rammer - og glæder mig bare endnu mere til dansk damebasket i den kommende uge" siger coach for BK Amager Lars Klussmann inden han sætter på ord på de 2  kampe i DL som spilles på tirsdag og onsdag i denne uge:

BMS Herlev Wolfpack - Hørsholm 79ers (tirsdag kl. 19:30)
Som udgangspunkt går Hørsholm for det meste på banen som storfavoritter, men BMS er et hold i stor udvikling og er inde i en god stime, samtidig med at Hørsholm har måtte undvære deres træner og landsholdspiller i den forgangne uge. Så det kan måske blive rigtig tæt, og også spændende at se, om Sam Tamargo kan få løftet sine unge BMS-spillere endnu et tak.

Tror nu alligevel Hørsholm vinder kampen, som jeg glæder mig til at se.

Lemvig Basket - Aabyhøj IF (onsdag kl. 18:30)
Fokuskamp i Lemvig hvir jeg håber der kommer mange tilskuere til en god oplevelse med det jyske opgør.

Tror Lemvig efter en svær start på sæsonen stadig har brug for mere tid til at få deres spil på plads. Da Åbyhøj spiller godt for tiden, tror jeg nu på en sikker sejr til Åbyhøj.

BK Amager vinder fokuskampen

10.11.2019

BK Amager vinder 79-66 over Værløse Blue Hawks efter flot indsats og stor opbakning fra begge holds fans i lørdagens fokuskamp i DL.

Da det var den første fokuskamp i sæsonen, denne eftermiddag, var der lagt op til den helt store oplevelse for tilskuerne til eftermiddagens kamp. Begge hold mødte kampklare op med hver deres U11/U13 hold i hånden ved præsentationen af holdende.

BK Amager var uden Ida Klusmann, som desværre kom til skade under sidste kamp, derfor var det Maria Dinesen der overtog anførerollen.

Der skulle gå næsten 2 min af kampen, før hjemmeholdet fik sat den første scoring i kampen, det var hjemmeholdets Ruth Sherrill på straffelinien.  Værløses Mathilde Roan sætter kort tid efter Værløses første scoring. Efter 5 min står den 13-4 til BK Amager. Værløse har meget svært ved at stå imod BK Amager høje pres i forsvaret, hvilket udløser en del fejl som får hjemmeholdet til straffelinien.

1. periode ender 28-13. Emilie Fogelstrøm har scoret 8 point for BK Amager og Julianna Okosun og Mathilde Roan hver har scoret 4 point for Værløse.

Tiden mellem første og anden periode blev brugt til en Dinosaur skudkonkurrence mellem BK Amager og Værløses U11 piger, her vandt Værløses Line.

Værløse starter 2. periode med at prøve også at presse BK Amager længere op ad banen, men det løser BK Amager med hurtige afleveringer op ad banen, som så giver dem hurtige flotte afslutninger. BK Amager viser virkeligt flot spil med masser af gode scoringer, efter 5 min spil i 2. periode står den 37-19 til BK Amager, virkeligt højt tempo fra begge hold.

2. periode ender 52-30. Ruth Sherrill er nu oppe på 13 points og Frida Formann oppe på 8 points.

Amager kommer igen, godt fra start i 3. periode, med et 7-0 run på det første 1,5 min, men derefter er det som om de går lidt i stå, for efter 4,5 min står den pludselig 10-10 i scoringer i 3.periode. Og med 2 min tilbage af perioden står den 14-14, så det høje niveau som BK Amager startede ud med i første halvleg, kunne de ikke rigtigt holde i 3. periode.

3. periode sluttede 70-44 Ruth Sherrill var stadig BK Amagers topscorer med 14 points dernæst Emilie Fogelstrøm med 13 points, hos Værløse også stadig Frida Formann med 10 points efterfulgt af Mathilde Roan og Julianna Okosun med hver 6 points.

I 4. periode er det til gengæld Værløse der lægger hårdt ud med et 0-11 run, det er først efter Amagers timeout efter 4 min, at BK Amager begynder at bryde Værløses rytme og Rikke Fabricius scorer Amager første 2 points i 4. periode til 72-55.

Lars Klussmann tager endnu en timeout med 5,5 min tilbage, med resultatet 72-59, men Amager ser stadig ud til at have svært ved at finde løsningen i angrebet, hvor de bruger alle 24 sek. flere gange. Der går yderlige 3,5 min før Amagers Elisabeth Brynaa Hansen scorer 2 points på straffelinien, til stillingen 74-61, med 2,5 min igen. Værløses pres kostede på kræfterne og koncentrationen. Utrolig flot 4.periode af Værløses damer, som virkeligt pressede BK Amagers damer til det sidste. Kampen ender 79-66.

Topscorer for BK Amager Ruth Sherrill 16 points, Emilie Fogelstrøm 14 points,.
Værløse Blue Hawks Frida Formann 15 points, Ellen Lykholt Svendsen 11 points.

Skadesplagede Lemvig ingen match for Hørsholm 79ers

09.11.2019

Uden Julia Pöcksteiner og Madison Dackin kunne Lemvig Baskets øvrige syv spillere ikke stille noget op mod Dameligaens ubesejrede tophold Hørsholm 79ers.

I en sejr på hele 109-47 benyttede Hørsholm lejligheden til at fordele minutterne helt ligeligt blandt holdets 12 spillere.

Hørsholm have kontrol over kampen fra start til slut, med en 17-4 føring efter fem minutter, en halvlegsføring på 55-30, 24 ubesvarede point i tredje periode og en fjerde periode, hvor der kun var minutter til den velspillende bænk.

- Da jeg så Lemvigs to skader, og især på point guarden Pöcksteiner, kunne jeg godt se, de ville få det svært. Jeg er helt vild glad for den måde, vi angriber kampen på og især den måde, de unge spillere gøre det.

Alle Hørsholms spillere var på banen mellem 12 og 19 minutter, og blandt de fem mest scorende spillere var fire af holdets helt unge, i Caroline Bornemann med 14, Rebecca Dam med 14 og Sandra Winkel med 10. Topscorer blev Sidney Rielly med 19.

Holdets mest uerfarne, Rebecca Dam, der har været skadet det meste af de seneste to år, og 18-årige Ida LaCour Heebøl, det scorede 8 point og lagde fire assists, fik masser af ros fra træneren efter kampen:

-Jeg er rigtigt glad for den måde, Ida og Rebecca angriber det her på. Rebecca har vist til træning gennem et stykke tid, at hun er ved at være tilbage i rytmen, og Ida er en svamp i forhold til at suge viden til sig og vil lære hele tiden. Hun fik det til at fungere i dag, i forhold til at finde balancen mellem at score selv og sætte andre spillere op.

Rebecca Dam var også tilfreds med kampen: -Det er fedt, at alle får lov at gøre det, de kan og gøre deres, sagde den 19-årige forward. Det var skønt at være tilbage og så var det fedt, at vores tre’ere gik i.

Dam ramte fire af fem forsøg bag tre-points linjen og den store forskel på de to hold var netop skudprocenterne, hvor Hørsholm især bag tre-points linjen var brandvarme. 16 af 30 skud fra langdistancen gik i kurven, mens det samme kun var tilfældet for tre af Lemvigs 13 forsøg.

Med sejren er Hørsholm stadig ubesejrede i front af ligaen, lige foran BK Amager, mens Lemvig sidder fast i bunden, dog kun fire point efter SISU, Værløse Blue Hawks og Aabyhøj IF.

Foto er leveret af Markus Kluge.

Flere tanker inden lørdagens fokuskamp

08.11.2019

"Som sidste led i 3-trinsraketten som optakt til Dameligaens første fokuskamp, har vi besøgt Amagers træner i træningslokalet. Mens Lars Klussmanns spillere knokler på med squats og lunges, har han tid til at hurtigt tale med os.

Adspurgt om ligaens forsøg med fokuskampe, fortæller Lars, at: "... det er et rigtig godt tiltag med fokuskampe, hvor der lige bliver givet lidt ekstra fra navnlig hjemmeholdets side, så jeg og hele Amager-holdet har glædet os meget til vores fokuskamp".

Coach Lars, fortæller i øvrigt, at i forhold til det, der skal ske på banen, har holdet forberedt sig på præces samme måde, som til enhver anden kamp. "For at holde fast i vores koncept", men supplerer i øvrigt, "... at alle på holdet har gjort meget for at sprede budskabet og skaffe så mange tilskuere som muligt til kampe".

Lars Klussmann slutter af med følgende tanker om kampen mod Værløse Blue Hawks: "Vi glæder os til at tage imod Værløse, som har et ungt og energifyldt hold. Vi har døjet med et par skader i denne uge, men vi havde en kamp med god intensitet og godt spil mod Lemvig i lørdags, så
vi satser da på at fortsætte i det spor, så tilskuerne får en rigtig god basketoplevelse i Amagerhallen.

"Tak til BK Amager og de to headcoaches for at fortælle lidt om baggrunden og tankerne for fokuskampen i morgen i Amagerhallen kl. 17.00. Vi håber meget på, at hallen vil blive fyldt til bristepunktet. Vi håber på røde lamper, og at vi næsten skal frygte at brandmyndigheden kommer forbi og stopper kampen. Så fyldt vil vi gerne have det bliver i
morgen. Så kig forbi."