Nyheder

Virum GO Dream klar til finalerne om DM mod Hørsholm 79ers

05.04.2017

Nørrebrohallen sitrede af stemning og spænding tirsdag aften inden tip-off. 400 forventningsfulde mennesker var klar til et brag af en kamp – en gentagelse af fredagens dramatiske velspillede 3. semifinale.

Bortset fra 1. periode blev det dog en våd kineser. Første periode starter med højt tempo, gode frispilninger, fight og fornuftige afslutninger fra begge sider. Stevnsgade starter bedst med et godt aggressivt tre-kvart bane zonepres efter scoring, som Virum tydeligt i indledningsfasen ikke bryder sig om. Stevnsgade falder så tilbage i en zone, som Virum til gengæld er gode til at løse ved at flytte bolden rundt til frie skud, der – hvis de bliver brændt – bliver samlet op af en effektiv Valerie Driscoll under kurven.

Efter at Stevnsgade har føringer 2-0, 6-3, 8-5 udligner Virum Go Dream efter godt 4 minutter. Det skulle vise sig, at være sidste gang i kampen, at Stevnsgade havde en føring. Resten af perioden byttes point. Ida Tryggedsson Preetzmann scorer på en buzzer til periodestillingen 15-17 efter en godkendt periode af begge hold.

Anden periode starter som et mareridt for Stevnsgade. Vildrede i angrebet – forsvaret hænger – Virum har taget dirigentstokken, hvilket medfører et 10-0 run på Stevnsgade, der først scorer deres første point i perioden efter 5:27 til stillingen 17-27.

Efter 7:30 er stillingen 17-34. Det virker som om pusten er gået af Stevnsgade. Afslutningerne har været for hurtige, pressede og der er ingen god rytme i angrebet. Virum kværner videre og udnytter klogt Stevnsgades svagheder og manglende evne i anden periode til at skifte spil. Frustrationerne over dommernes somme tider lidt tilfældige kald - gavner ikke spillet på banen hos værterne. Virums Valerie Driscoll og Nikoline Østergaard tager godt fat under kurven.

Stillingen inden pausen er 23-38 – Virum vinder fuld fortjent perioden 8-21.

Ingen tvivl om at det var op af bakke nu for Stevnsgade. Det kunne lade sig gøre at vende kampen med en god start på perioden. Men det skulle blive endnu værre for værterne. Efter 5 minutter af tredje periode har Virum Go Dream lavet et 13-0 run på Stevnsgade til stillingen 23-51 og kampen er reelt afgjort. Perioden slutter 36-57. Virum vinder perioden 13-19.

Fjerde periode foregår uden nerve fra begge hold. Kampen ender med en fortjent Virum sejr 53-69. Virum er klar til finaler og Stevnsgade spiller bronzekamp på Amager lørdag den 8. april kl. 14.30 mod BK Amager.

Et stort tillykke til Virum GO Dream der var bedst, da det gjaldt.

Bronzekampen fastlagt

05.04.2017

Med Stevnsgade Superwomen nederlag i aftes til Virum GO Dream blev det en kendsgerning at holdet fra Nørrebro skal spille om bronze hvor modstanderen bliver BK Amager.

Kampen er nu fastlagt og spilles lørdag den 8. april kl. 14:30 i Amagerhallen.

GO Dream og 79ers klar til DM-finalerne

05.04.2017

Med Virum GO Dreams sejr og Stevnsgade Superwomen i aftes spillede mestrene sig til DM-finalerne mod Hørsholm 79ers med en samlet 3-1 i semifinaleserien.

Hørsholm 79ers bookede sikkert med en 3-0 sejr over BK Amager billetter til DM-finalerne tidligere på ugen.

Kamp 1 i bedst á 5 serien starter den 12. april kl. 19:30 i Virumhallen. Du kan se hele DM-finale programmet ved at klikke her.

Det er første gang de 2 hold mødes i en DM-finale. Virum Go Dream vandt senest i 2016 mens Hørsholm 79ers snuppede guldet i 2015. 

Hørsholm 79ers er klar til DM-finalerne

02.04.2017

Med en sikker 80-53 sejr i kvartfinale 3 over BK Amager har 79ers kvalificeret sig til DM-finalerne i basketball.

Hørsholm var foran fra første minut og holdt fra midten af anden periode en stor føring, der aldrig kom i fare. Det er første gang siden mesterskabet i 2015, at Hørsholm spiller DM-finaler.

Hørsholms forvar var for tredje kamp i træk på stikkerne helt fra starten. Samtidig fandt Hørsholm-spillerne kurven med lethed og efter to minutter var hjemmeholdet foran 9-0. Amager slog igen og kom så tæt på som 13-10 sidst i første periode, efter scoringer fra Kelly Hardeman, men det var sidste gang Amager rigtigt var med i kampen.

Hørsholm vandt de næste seks minutter 16-2 med storspil af Hørsholms tre insidespillere Ivana Jovanovic, Maryah Sydnor og Sandra Lind, der til sammen stod for 14 af de 16 point. Den sekvens bragte hjemmeholdet foran 29-12 og det afgjorde reelt kampen. Fra slutningen af anden periode kom Amager aldrig tættere på end 19 point bagud.

Hørsholm-træner Jesper Krone fremhævede forsvaret som det afgørende i kampen.

-Der er ikke én eneste gang, vi er i forsvar, hvor vi ikke gør det så godt, vi kan, sagde træneren efter kampen. Det er beundringsværdigt for mig som træner at se. Vi holder et super godt angrebshold til 53 point, hvor der bare bliver løbet frem og tilbage de sidste fem minutter. De havde 22 ved pausen, så det er bedre end jeg turde håbe på, for hvis Amager-spillerne får hul på bylden, kan de score rigtigt hurtigt. Jeg troede kampen ville blive rigtigt svær, men cadeau til holdet for at følge planen fuldt ud og for at sætte en masse gode skud.

-Nu skal vi bare gøre det i finalerne, tilføjede træneren med et grin.

I hele anden halvleg var Hørsholms forspring på omkring 20 point og Amager truede aldrig rigtigt med at bryde Hørsholmdominansen, især fordi Hørsholm ikke tillod Amagers skytter at blive frie – og når de slap fri, gik bolden ikke i. Gæsterne ramte kun fire af 19 skud på den lange distance i kampen.

I modsætning til Amager, flød Hørsholms angreb flot kampen igennem. Seks spillere scorede over otte point, med Maryah Sydnor som topscorer med 14, og alle 12 spillere kom på banen, da Krone de sidste minutter gav vigtig semifinaleerfaring til holdets unge spillere. Den udfordring klarede de flot, da de udbyggede føringen fra 67-45 til slutresultatet 80-53.

Med sejren er Hørsholm tilbage i finalerne, siden mesterskabet kom i hus i 2015. Modstanderen bliver enten Virum GO Dream eller Stevnsgade SuperWomen, der i øjeblikket spiller den anden semifinaleserie, hvor Virum erforan 2-1. Finalerne afvikles fra 12. april og er bedst-af-fem kampe. 

Foto er leveret af Markus Kluge. 

Stevnsgade SuperWomen slår Virum GO Dream og forlænger serien

01.04.2017

Lige ved og næsten for Virum Go Dream i en kamp, hvor Stevnsgade får udlignet til 2-1 i kampen om en finaleplads.

Virum Go Dream taber tredje semifinalekamp over Stevnsgade SuperWoman med mindst mulig margin 66-67. Virum var foran frem til midten af 2. periode, hvorefter Stevnsgade holdt føringen. De sidste minutter dog med stor spænding om resultatet.

Virum starter godt i angrebet og kommer foran med et par hurtige scoringer. Forsvaret er dog ikke helt så velsmurt som i tidligere kampe, og Stevnsgade har ikke de store problemer med at komme til afslutninger. Perioden er præget af holdpræstationer fra begge holds side, og stort set alle spillerne på banen kommer på scoringstavlen. Angrebsmæssigt generelt en glimrende periode for begge hold, mens forsvaret særligt hos Virum halter. Resultatet af perioden er 27-25 til Virum.

Midt i anden periode sætter Stevnsgade sig på kampen. Virums forsvar er stadig ikke særligt effektivt, og i angrebet er kun Ellen Iversen og Nikoline Østergaard farlige. Til gengæld kommer Stevnsgades Cherelle Moore, Ida Tryggedsson Preetzmann og Maja Gerlyng-Hansen til fine afslutninger, hvilket betyder et perioderesultat på 10-16 til Stevnsgade. Det betyder, at stillingen i halvlegen er 37-41 til Stevnsgade.

I tredje periode starter Stevnsgade bedst. Men i løbet af perioden bliver Virums forsvar mere sammenhængende. Holdet kommer generelt også mere op i tempo i løbet af perioden, med afslutninger fra Frederikke Mollerup, Valerie Driscoll og særligt Nikoline Østergaard, som har spillet sig varm. Samtidig fastholder Stevnsgade dog deres effektive angrebsspil ført an af Cherelle Moore. Det betyder en jævnbyrdig periode, og en stilling inden 4. periode på 53-58 til Stevnsgade.

Stevnsgade holder i halvdelen af 4. periode føringen, men herefter kommer Virum igen lidt op i tempo ført an i angrebet af Nikoline Østergaard, der kæmper en hård kamp under kurven. Det betyder en del straffekast, som hun eksekverer. To minutter før tid er Stevnsgade kun foran med 2 point. Der kæmpes hårdt fra Virums side for at udligne, og det lykkedes da også for holdet et par gange at ”stjæle” bolden fra Stevngade. Sidste gang med en dramatisk afslutning i form af to straffekast til Nikoline Østergaard. På trods af en ellers meget høj scoringsprocent hos Nikoline Østergaard i hele kampen, er det kun det ene straffekast, som kommer i kurven. Stevnsgade kan ånde lettet op og vinder med et point samt sikrer sig endnu en kamp om finalepladsen.

Topscorer for Virum GO Dream: Nikoline Østergaard 29, Ellen Iversen 11, Valerie Driscoll 10, Frederikke Mollerup 8, Gillian Abshire 6 og Caroline Marie Schultze 2.

Topscorer fra Stevnsgade SuperWoman: Cherelle Moore 15, Hanna Sheikh 14, Ida Tryggedsson Preetzmann 12, Tea Jørgensen 11, Maja Gerlyng-Hansen 8 og Alberte Alsø Dokkedal 7.

Virum Go Dream spiller fjerde semifinalekamp mod Stevnsgade tirsdag den 4. april kl. 20.00 i Nørrebrohallen. En eventuel femte semifinalekamp er i Virum Hallen fredag den 7. april kl. 19.30.

Virum Go Dream sætter Stevnsgade med ryggen mod muren efter kamp 2

28.03.2017

Sidste sæson mødtes netop Virum Go Dream og Stevnsgade SuperWomen i finalen om DM. Det blev Virum, der trak det længste strå efter en forrygende finaleserie over 5 kampe, hvor det helt surrealistiske skete, at de hold tabte alle hjemmekampe og vandt udekampene.

Første kamp i semifinaleserien blev vundet af Virum Go Dream efter en ikke særlig spændende kamp, hvor Stevnsgade spillerne haltede lidt bagefter Virum fra start til slut. Det endte med en stor fortjent Virum sejr på 72-53.

Inden semifinalen mod Virum Go Dream havde Stevnsgade været en tur i Lemvig en onsdag og vundet, for derefter at tabe følgende lørdag og så skulle ud i en altafgørende kamp onsdag aften i Lemvig. Kampen blev vundet efter en flot indsats. Men holdet landede først i København torsdag morgen kl. 02.30 og var oprigtigt talt ikke ordentligt udhvilede til kampen mod Virum kun en dag senere.

Til det andet opgør i lørdagens kamp, var der dog ingen undskyldninger at læne sig op ad. Nu skulle Stevnsgade præstere for at slå favoritterne til DM.

Kampen starter da også forrygende godt af Stevnsgade, der spiller zone for primært at holde Virums Valerie Driscoll fra kurven, hvilket lykkes og hurtigt er Stevnsgade foran 7-0 efter 3.02. Efter en Virum time-out gik det dog hurtigt den anden vej.

Via 9-4 efter 4:55 laver Virum Go Dream et 3-17 run på værterne til periodestilling 12-21.

Anden periode er meget mere lige og efter en Virum dominans kommer Stevnsgade ind i kampen igen, således at stillingen ved pausen er 30-37 . helt åben. Stevnsgade vinder perioden 18-16.

Første halvdel af tredje periode er et sandt mareridt for hjemmeholdet, med manglende rebounds, uprovokerede turnovers, brændte skud og masser af frie skud til Virum Go Dream, der virker som om alt fungerer bedre for dem. Virum flytter bolden forbilledligt rundt i angrebet. Derfor laver Virum et 1-10 run på Stevnsgade i de første knap 5 minutter af perioden. Det betyder, at nu skal Stevnsgade igen arbejde hårdt på at komme tæt på ved stillingen 31-47.

Perioden ender 18-19, efter at Stevnsgade får rettet op på forsvaret i sidste halvdel af 3. periode til stillingen 48-56 inden den afgørende sidste periode.

Fjerde periode bliver rodet og bestemt ikke køn med en relativt lav score - 7-12 - særdeles skuffende for en semifinale om DM. Det betyder, at Virum sejrer og sætter Stevnsgade med ryggen mod muren efter endnu et nederlag på 55-68. Virum vinder ganske fortjent foran et næsten fyldt Nørrebrohal.

På fredag den 31. marts gælder det så tredje opgør om at komme i finalen i Virumhallen kl. 19.30.

BK Amager bagud 0-2 efter hjemmebanenederlag mod Hørsholm 79ers

25.03.2017

Bagud 0-1 skulle BK Amager fredag aften i en fyldt Amagerhal forsøge at rejse sig efter 58-41 nederlaget i kamp 1.

Med stillingen 55-56 med godt 2 minutter tilbage af kampen, og flere muligheder for at bringe sig foran var muligheden til stede, men BK Amager formåede ikke at udnytte den. Hørsholm 79ers afgjorde i stedet kampen med 7 ubesvarede point til en sejr på 55-63 (17-21, 7-13, 17-13, 14-16).

1. periode er helt tæt. Begge hold kæmper intenst for at få overtaget, men der bliver hele tiden svaret godt tilbage. Hørsholm 79ers vinder perioden 17-21.

BK Amagers Maria Dinesen reducerer til 19-21 i indledningen af 2. periode, men herefter scorer hjemmeholdet ikke i 7 minutter. Dette udnytter Hørsholm 79er duoen Maryah Sydnor og Ivana Jovanovic med henholdsvis 9 og 4 point til et 13-0 Hørsholm 79ers run til stillingen 19-34. BK Amager får med en 3 point scoring af Catharina Palm efterfulgt af 2 point fra Rikke Andersen reduceret gæsternes føring til 24-34 ved halvleg.

BK Amager kæmper intenst for at komme tilbage i kampen fra starten af 2. halvleg. Efter små 7 minutter er Hørsholm 79ers forspring nede på 4 point 36-40, men med 5 hurtige point øger gæsterne igen til 36-45. BK Amager kommer endnu engang tilbage, og stillingen er 41-47 inden den afgørende periode.

Med stillingerne 47-49, 51-52 og 55-56 gennem 4. periode bliver det ved lige ved og næsten for hjemmeholdet. BK Amager har ikke det overskud og held, der skal til på dagen, og Hørsholm 79’er lukker kampen til egen fordel 55-63.

Hørsholm 79’ers fører nu semifinaleserien med 2-0, og BK Amager har ryggen mod muren i kamp 3 på lørdag den 1. april kl. 16.00 i Hørsholm Hallen.

Efter- og forårets hold i DL

22.03.2017

Nu er de første semifinale kampe spillet og hhv. Hørsholm 79ers og Virum GO Dream har vundet en kamp. Dette er ganske forventeligt eftersom de to hold sluttede som nummer 1 og 2 i grundspillet.

Det betyder dog ikke, at de to hold cruiser sikkert videre til finalen, da både BK Amager og Stevnsgade Superwomen har vist god moral, effektivt spil og vinderinstinkt i mange af de kampe jeg har været ud og kigge på i grund- og slutspil. Overordnet synes jeg faktisk, at der har været rigtigt mange gode og spændende kampe, og jeg ser allerede frem til næste års turnering.

Men først skal semi- og finalerne finde nogle vindere før at en dansk mester kan kåres.

Mens vi venter på dette, kan jeg (Robert Rømer - Forretningsfører for DL) afsløre resultatet af afstemninger omkring efterårets hold og forårets hold – grundet lidt tekniske vanskeligheder, kan jeg først offentliggøre disse hold nu, men det håber jeg – men trænernes hjælp – at jeg kan gøre bedre næste år, således at efterårets hold kan kåres omkring juletid.

Henover semifinalerne og starten på finaler skal trænere og spillere stemme på:

  • Årets spiller – league MVP lyder lidt bedre
  • Årets talent
  • Årets træner
  • Årets dommer
  • Årets hold

Klubrepræsentanterne bliver informeret herom snarest muligt, men stemmerne skal være indkommet inden den 3. og potentielt afgørende finalekamp, således at spillere/træner/dommer kan kåres der.

Men tilbage til de to hold, som er følgende:

Efterårets hold 2016 består af Valeri Driscoll (Virum GO Dream), Sahra DeShone (Lemvig Basket), Ciara Monet Adrews (SISU), Catharina Palm Jensen (BK Amager) og Alberte Dokkedal (Stevnsgade SuperWomen).

Forrårets hold 2017 består af Valeri Driscoll (Virum GO Dream), Sahra DeShone (Lemvig Basket), Ciara Monet Adrews (SISU), Nicoline Østergaard (Virum GO Dream) og Ida Preetzmann (Stevnsgade SuperWomen). 

Preview semifinale 2

22.03.2017

Semifinalerne er i fuld gang og i denne uge spilles kamp 2 i begge serier.

Virum GO Dream og Hørsholm 79ers er begge kommet bedst fra start, men alt er langt fra afgjort endnu.

Coach for Stevsngade SuperWomen, Nadeem Ahmad kommer her med sit bud på hvordan de 2 semifinaleserier ender.

BK Amager – Hørsholm 79ers (kamp 2 fredag kl. 19:30)

2 hold som matcher hinanden godt og hvor sejren dermed kan gå begge veje. I grundspillet vandt Amager 2-1 i kampe, men den første semifinale var det Hørsholm som klar vinder.

BKA skal have Catharina og Emilie til at performere hvis de skal spille sig til finalepladsen.

Begge hold har både gode skytter og inside spillere, men Hørsholm skal satse mere på bredden og den lidt større styrke under kurven. Jeg vil tro vi ender i kamp 5 med 3-2 sejr til hørsholm 79ers.

Stevnsgade SuperWomen - Virum GO Dream (kamp 2 lørdag kl. 15:00)

Virum som har ligget klart nummer 1 i grundspillet og med nu 4 sejre over stevnsgade har favorit position i denne semifinaleserie. Deres seneste kamp  var dog mod et træt stevnsgade  som ikke rigtig havde gejst eller styrke til at spille en vigtigt kamp efter at have spillet kvartfinale i lemvig 2 dage forinden.

Dog har stevnsgade de rette spillere til at træde i karakter når det gælder så vi kan roligt regne med de kommer stærkt igen. Nøglen er at holde Valerie og Nicoline fra feltet og så at vinde rebound spillet.

Virum derimod virker meget robust og stabile, og vil sandsynligvis holde sig til deres gameplan fra de sidste kampe.

Jeg tror selvfølgelig på at Stevnsgade overrasker og vinder serien efter 5 kampe.

Med godt forsvar vinder Hørsholm 79ers klart over Amager i første DM-semifinale

19.03.2017

Amager havde kun 21 point ved halvleg i lørdagens DM-semifinale mod Hørsholm 79ers og det var et meget sigende billede på hvordan kampen forløb. Hørsholm brugte et aggressivt forsvar til at holde modstanderne fra fadet og vandt 58-41 foran 270 tilskuere.

Amager fandt ikke mange frie skud i kampen og dem de fandt, gik ikke i. Det blev således kun til 13 træffere ud af 53 skud og en scoringsprocent på 24. Anfører Line Piechnik tillagde Hørsholms succesfulde forsvar en stor del af æren for dagens gode resultat.:

"Det er viljen til vi gerne vil have en god start i serien, men også, som det har været i mange af sæsonens andre kampe, starter det med forsvaret, og forsvaret gør, at det bliver nemmere i den anden ende. For os handler det om, at Amagers angreb ikke må komme ind i en rytme, for gør det det, har de mulighed for at få deres skytter i gang. Ved de ikke kommer i rytme i angrebet, fordi vi starter højt oppe og de ikke kommer til det de gerne vil, så har vi det nemmere i forsvaret.

Hørsholm kom bedst fra start, med en 7-0 føring på skud fra Maria Forsman Pedersen og Ivana Jovanovic, og Amager kom aldrig på lige eller foran resten af kampen. Med undtagelse af Ida Klussmann og Maria Dinesen skød ingen af amagerspillerne over 25% på skud og de henholdsvis 13 og seks point fra de to var ikke nok til at holde Amager inde i kampen.

Amager var kun bagud 17-13 efter første periode, men med kun otte point fra gæsterne i de næste ti minutter , begyndte Hørsholm at trække fra. Perioden startede med tre point hver fra Sara Forsman Pedersen, Line Piechnik og Maryah Sydnor og selv om det blev til amagerscoringer fra Ida Klussmann og Kelly Hardeman, begyndte Hørsholm at trække fra. I anden periodes sidste syv minutter blev det kun til to straffekast og en scoring fra Amagers side og Hørsholm kunne gå til pause med en føring på 31-21.

Gennem tredje og det meste af fjerde periode udbyggede Hørsholm bare føringen. I anden halvleg kom scoringerne primært fra Maryah Sydnor og Ivanovic under kurven og fra Line Piechnik og Emilie Bornemann på guardpositionerne. Tre minutter inde i fjerde periode havde Hørsholm udbygget føringen til 56-35 og kampen var reelt afgjort. Over de næste minutter reducerede Amager lidt, med syv point fra Kelly Hardeman og Rikke Meisner Andersen, men Hørsholms Marie Louise Blyme kunne lukke scoringen med to point til slutresultatet 58-41.

Hørsholmtræner Jesper Krone var glad for sejren, men ser den ikke som en indikation for hvordan serien vil gå:

-Vi kommer godt ud fra starten af. Vi rammer nogle gode skud og vi dækker op og det viser scoren også. Amager er et fantastisk godt hold, med et godt kollektiv og nogle gode individuelle spillere, så jeg er ikke et sekund i tvivl om at de kommer stærke ud i kamp to, hvor vi skal være mindst lige så parate. På fredag spiller vi på Amager og det charmerende ved slutspillet er jo, at man kan have en dårlig kamp, men så komme tilbage og have en god kamp og så står det lige.

Serien spilles bedst-af-fem og vinderen skal møde sejrherren i den anden semifinale, hvor Virum lige nu er foran 1-0 i kampe mod Stevnsgade. Kamp to spilles fredag 24. marts kl. 19:30 på Amager og kamp tre i Hørsholm 1. april kl. 16:00.