Nyheder

DL-kamp flyttet

16.01.2017

Den 11. februar skulle Hørsholm 79ers have taget imod SISU i Hørsholmhallen.

De 2 klubber er nu på grund af kampens placering i vinterferien, blevet enige om at rykke kampen til onsdag den 1. marts kl. 18:30 i Hørsholmhallen.

Virum Go Dream fortsætter deres suveræne sejrsrække i DL

16.01.2017

Der var stor spænding om søndagens kamp mellem Virum og Lemvig. Ud over at begge er tophold i DL, skal de to hold mødes om to uger i årets pokalfinale.

Virum må efter kampen siges at være favoritter til at vinde pokalen efter en overbevisende sejr mod Lemvig på 75-48.

Kampens start indikerer ellers en svær kamp for Virum, og Lemvig vinder da også 1. periode med 19-16.

Herefter sætter Virum sig fra 2. periodes start på kampen ført an af et super godt og meget effektivt forsvarsspil af hele holdet og vinder de resterende perioder. I angrebet kommer flere af Virums spillere i gang med flotte scoringer. Særligt skal fremhæves Nikoline Østergaard og de to unge Caroline Marie Schultze og Pauline Lausten, der alle spiller rigtig godt i angrebet med meget høje scoringsprocenter og sikrer, at Virum vinder perioden med 24-10.

3. periode fortsætter i samme stil med Virum som dominerende i angrebet ved bl.a. 3 pointscoringer af Ellen Iversen. Dog spiller Lemvigs Sarah DeShone og Ivana Udovalieva også godt i angrebet. Perioden er mere lige end de øvrige perioder. Virum vinder perioden med 17-12.

Virum fortsætter i 4. periode det meget effektive forsvar, der betyder at Lemvig i perioden kun får scoret 7 point. Virums angreb fungerer samtidig rigtig godt og Virum vinder perioden med 18-7.

Kampen ender med en overbevisende sejr til Virum over Lemvig med 75-48.

Topscorer for Virum GO Dream: Nikoline Østergaard 21, Valerie Driscoll 14, Ellen Iversen 10, Caroline Marie Schultze 9, Pauline Lausten 9, Ansofie Schirmer 5, Gillian Abshire 4, og Frederikke Mollerup 3.

Topscorer for Lemvig Basket: Sarah DeShone 14, Ivana Udovalieva 10, Reka Fejes 7, Erin McDonnell 6, Maria-Magdalena Kolyandrova 4, Anna-Maria Kolyandrova 3, Grace Gardner 2 og Kayla Bernsen 2.

Næste gang Virum Go Dream spiller kamp er pokalfinalen mod Lemvig Basket i Forum Horsens lørdag den 28. januar kl. 14.30. Næste kamp for holdet i DL er den 3. februar mod Hørsholm 79ers kl. 20.00 i Virum Hallen.

Overtid i Nørrebrohallen gav smal sejr til Hørsholm 79ers

15.01.2017

Lørdagens DL-kamp i Nørrebrohallen var næsten et top-bund opgør mellem Stevnsgade SuperWomen, der ligger nr. 6 og Hørsholm 79ers der ligger nr. 2.

Hørsholm har indtil videre haft en udmærket sæson – det kan man ikke sige om Stevnsgade. Alt for mange skader har plaget holdet. Rytmen, hurtigheden, timingen og selvtilliden har lidt et alvorligt knæk, hvilket måske også er gået ud over motivationen. Det har været tydeligt i de to kampe efter nytår mod henholdsvis SISU og BK Amager.

Amerikanske Cherelle Moore er kommet til Stevnsgade for en uge siden for at forstærke spillet under kurven i begge ender af banen. Kampen lørdag var hendes debut på hjemmebane.

Kampen startede med en Hørsholm scoring hurtigt efterfulgt af Cherelle Moores to første point på hjemmebanen til stillingen 2-2 efter 1 minut. Der efter var det for Stevnsgade en skrækkelig start på kampen, mens Hørsholm var pænt effektive og bragte sig på godt fire minutter - efter at Stevnsgade havde brændt 7 skud i træk, lavet 3 turn-overs og tre fejl – foran 2-19. Det så noget op af bakke ud for Stevnsgade.

Med 4½ minut igen af første periode tog kampen så en drejning. Der kom mere fokus og præcision i hjemmeholdets spil. Med en 3´er af Hanna Sheik efter 5.34 indledte hjemmeholdet et flot come back. Via 7-21 bragte hjemmeholdet balance i tingene i sidste sekund med en scoring af Tea Jørgensen til første periodes slutstilling 19-24. Underlig første periode – først 2-19 til Hørsholm 79ers og der næste 17-5 til Stevnsgade.

Anden periode startede jævnbyrdigt uden mange scoringer, men efter 4.17 udlignede Mathilde Colding-Poulsen med en 3´er til 26-26. Efter en timeout med godt tre minutter igen kom Hørsholm bedst ud og bragte sig hurtigt foran 28-34 og holdt denne afstand til en halvlegsføring på 29-36.

Igen en noget mærkelig periode med den beskedne score på 9-12.

Efter pausen i tredje periode kommer Hørsholm igen bedst fra start og kan uden stort besvær bringe sig foran med 31-43 efter 2.51. Hjemmepublikum frygtede nu lidt et sammenbrud.

Men med 5 point i streg af Victoria Mikkelsen, en 3´er Mathilde Colding-Poulsen og to point af Cherelle Moore var stillingen så næsten lige 41-43 inden stærkt spillende Ivana Jovanovic gjorde det til 41-45 efter 6.22 af tredje periode. Resten af perioden blev det kun til en enkelt scoring mere og det var endnu en 3´er fra Mathilde Colding-Poulsen, hvilket betød at Stevnsgade vandt perioden 15-9.

Inden sidste periode var stillingen 44-45. Kampen var helt åben. For første gang i kampen kom Stevnsgade bedst fra start. I det 3. minut bragte Ida Tryggedsson Preetzmann foran 51-45. Men godt spillende Maryah Sydnor bragte med et par scoringer igen Hørsholm foran 53-54 efter 5.40. Alt pegede på en spændende slutning.

Via 55-55 og 57-57 med 1½ minut igen slutter kampen med at Maria Forsman Pedersen brænder et skud i sidste sekund . Det slutter helt lige 57-57. Overtime.

Kampens femte periode indledes igen stærkt af Hørsholm 79ers Maryah Sydnor, der med tre scoringer i træk bringer dem foran med 57-63 efter 1.29. Efter at Ida TP bringer hjemmeholdet lidt tættere på med en scoring til 59-63 er det igen Hørsholm utroligt stærke Maryah Sydnor der med to scoringer bringer Hørsholm afgørende foran i overtiden til stillingen 59-67 med 2.18 tilbage af kampen.

Stevnsgade kæmper for at vende tilbage, men brænder flere skud inden Tea Jørgensen med to flotte 3´ere bringer spændingen tilbage. Stillingen med 16 sekunder igen er 65-68. På grund af holdfejl får Ivana Jovanovic to straffer og scorer på det ene, hvorfor Maja Gerlyngs sidste forsøg på en 3´er ikke betyder noget. Hørsholm 79´ers vinder det spændende opgør efter overtid med 65-69.

Maryah Sydnor var kampens store spiller. 28 point med imponerende skudprocenter på 79% - 11 scoringer på 14 forsøg og 5 scoringer på straffe på lige så mange forsøg samt 13 rebounds og to steals.

Bemærkelsesværdigt er det at Stevnsgade scorede på 11 af 25 forsøg fra 3´eren (44%), mens Hørsholm scorede kun på 2 af 13 forsøg fra 3´eren (15%) og at Hørsholm fik 27 skud fra straffelinjen (scorede på 21), mens Stevnsgade fik 12 og scorede på 8.

Eftertænksomt at halvdelen af alle Stevnsgades point kommer ude bagved 3ér linjen.

For gæsterne fra Hørsholm scorede Maryah Sydnor 28 point, Ivana Jovanovic 11 point, Sarah Forsman Pedersen 9, Maria Forsman Pedersen 9, Sandra Lind 5, Emilie Bornemann 4, Marie-Louise Blyme 2 og Line Piechnik 1.

Hos hjemmeholdet Stevnsgade fordelte scoringer sig således: Ida Tryggedsson Preetzmann 20, Mathilde Colding-Poulsen 12 (57% fra 3´eren), Tea Jørgensen 10 (100%!), Maja Gerlyng 7, Hanna Sheikh 6, Victoria Mikkelsen 5, Cherelle Moore 4 og Alberte Alsø Dokkedal 1.

Ugens preview - weekend

12.01.2017

Efter 2 kampe i midtugen med sejr til Lemvig Basket og Virum Go Dream byder  weekenden på fuldt program i DL med 1 kamp lørdag og 2 kampe søndag.

Stevnsgade SuperWomen - Hørsholm 79ers (lørdag kl 14:00)

Det er to hold som lige nu befinder sig i hver sin ende af tabellen, og også spillemæssige er gået i hver sin retning på det seneste.

Stevnsgade har haft en vanskelig sæson indtil nu, hvor skader, trænerskifte, ændringer i organisationen og en smal trup har sat sit præg på potentialet. Nu er det tid til en ny start for holdet, med ny træner og tilgang af ny amerikansk spiller.

Desuden er Ida TP tilbage, hvilket er en væsentlig tilføjelse. Alligevel har holdet haft det svært i de første to kampe efter nytår, hvor det er blevet til nederlag mod SISU og BK Amager. Derfor er fokus nok ikke så meget på resultaterne lige nu for holdet, men mere på det spillemæssige som skal genstartes.

Hørsholm er i den modsatte situationen og har haft en stabil sæson, hvilket også er taget med ind i det nye år, hvor det senest blev til en sikker sejr hjemme mod Lemvig. På baggrund af de seneste kampe og holdenes placering er det naturligt at forvente en sejr til 79ers.

Det bør endda blive en sikker sejr på +10 point.

Virum GO Dream - Lemvig Basket (søndag kl. 14:00)

Søndag er der forpremiere på pokalfinalen, når Lemvig besøger Virum.

De to hold vil sikkert bruge kampen på at se hinanden an inden finalen om et par uger. Det betyder også, at holdene nok ikke vil afsløre alle taktiske muligheder, og der kan det blive en kamp, hvor det handler mere om det man ikke gør, end det man gør.

Virum er favorit til at vinde, ikke mindst fordi holdet har spillet meget stabilt hele sæsonen og også i de seneste kampe har været umulige at ryste.

Lemvig er derimod kommet lidt forsigtigt fra start i 2017, men det blev dog til en sejr onsdag aften mod Åbyhøj. Det var dog ikke på baggrund af godt spil og både kollektivet og individuelt er der plads til forbedring målt på det niveau, der blev spillet i slutningen af 2016.

Sidste holdene mødtes vandt Virum blot med 1 point, og det kan godt blive tæt igen, men Lemvig kan nok godt bruge et par uger mere inden de behøver at vinde mod Virum, så mon ikke det bliver en hjemmesejr på 5 point.

SISU  Åbyhøj IF (søndag kl. 16:00)

Rundens sidste kamp står mellem SISU og Åbyhøj. Begge hold befinder sig i den nederste halvdel af tabellen og har god brug for en sejr. SISU tankede selvtillid for en uge siden, da de vandt over Stevnsgade, mens de som forventet tabte til Virum onsdag aften.

Åbyhøj var også i kamp onsdag aften, hvor de tabte for anden gang i 2017, men igen fulgte de godt med og tabte med blot 6 point.

Der er gode muligheder for, at det kan blive weekendens mest intense kamp, fordi begge hold må være meget sulte efter at hente en sejr, og ser denne kamp som en oplagt mulighed til det. SISU har flest individuelle profiler, men Åbyhøj har nok det stærkeste og mest rutinerede kollektiv.

Hvad der så giver sejren kan være vanskeligt at spå om, men SISU har hjemmebane og en sejr fornylig og samlet giver det et lille overtag. Så måske taber Åbyhøj igen en tæt kamp med 6 point!

Det var ordene fra René Jakobsen fra Lemvig Basket. Hvordan tror du de 3 kampe ender? 

Virum Go Dream øger forspinget i DL

12.01.2017

Onsdag aften havde Virum Go Dream besøg af SISU, der har hentet forstærkning til holdet idet der var debut til Kama Jo Andrews, det var derfor spændende at se hvor holdet stod nu!

SISU kom rigtigt godt fra start og fightede til det sidste. MEN Virum’s damer kom hurtigt ind i kampen og vinder 79 - 63, resultatet viser en sikker sejr, MEN det skal siges at SISU spillede en tæt kamp til det sidste og det bliver spændende at se holdet når nye spillere er fuldt implementerede i deres hold.

En stor del af kampen bliver afgjort i rebounds spillet hvor Valerie Driscol, Gillian Abshire og Ellen Iversen fra Virum domminerede.

SISU vinder første periode 17-14, hvorefter Virum fik styr på eget spil og forsvaret.

Afgørende for kampen var ikke mindst Valerie Driscoll's 20 point og ikke mindre end 18 rebounds, samt Nikoline østegaard's 19 point på under 18 minuters spilletid! Men også Gillian Abshire og Ellen Iversen spillede en god kamp, med henholdsvis 17 og 12 point.

Fra SiSU var profilerne Jasmine Redmon med 15 point og 5 rebounds, Kama Jo Andrews og Sille Balling begge med 13 point.

Virum Go Dream spiller på hjemmebane allerede på søndag kl. 14, hvor Lemvig Basket kommer på besøg – SPÆNDENDE kamp da dette jo også er de 2 hold, som mødes i Pokalfinalen i Forum Horsens sidst i januar.

Lemvig tog sejren uden at spille overbevisende

12.01.2017

Som ventet blev det en tæt kamp, da Lemvig Basket og Åbyhøj IF mødte hinanden onsdag aften, men på en god tredje periode trak Lemvig sejren i hus med 74-68.

Det var dog tæt på at Åbyhøj fik tippet kampen til sidst, da de vandt fjerde periode med 12-23, men det var altså ikke helt nok til at vinde.

Hos Lemvig kneb det igen med at ramme det spillemæssige niveau fra december, og det gav naturligvis anledning til frustrationer hos hjemmeholdet. Lige så frustreret er Åbyhøj formentlig efter de endnu en gang fulgte godt med, men alligevel ikke fik en sejr ud af det.

Gennem de to første perioder fulgtes holdene godt ad, og Lemvig var blot foran med to point ved halvleg. Derefter sad hvert hold på en periode hver, og det udnyttede Lemvig altså bedst.

Kayla Bernsen var den største profil hos hjemmeholdet, og hendes 23 point og 15 rebounds var i høj grad med til at sikre sejren. Hos Åbyhøj var der flere som ramte deres niveau, og både Camilla Andersen og Bianca Christiansen tog det ansvar, man kan forvente af dem.

Både Lemvig og Åbyhøj skal i kamp igen allerede i weekenden, hvor Lemvig møder Virum GO Dream i en for-premiere på pokalfinalen, og Åbyhøj møder SISU.

Lemvigs point: Kayla Bernsen 23p (15 reb), Erin McDonnell 16p, Ivana Udovalieva 14p (5 as), Sarah DeShone 6p, Megi Kolyandrova 6p, Ani Kolyandrova 5p (8 as) og Reka Fejes 4p.

Åbyhøjs point: Bianca Christiansen 21p, Camilla Andersen 20p, Mariya Henley 17p (10 reb), Astrid Sturlason 4p, Emma Swendson-Dirks 2p, Sophie Kjems-Krognos 2p og Katrine Pedersen 2p

Sikker hjemmesejr til BK Amager over Stevnsgade Superwomen

11.01.2017

BK Amager fik i kampen mod Stevnsgade Superwomen – efter at have været bagud med 10 point i starten af 2. periode - vendt billedet og holdet kunne gå til pause med en 10-point føring på 50-40.

Hjemmeholdet fortsatte de gode takter efter pausen og vandt sikkert kampen 96-68. BK Amager fik hermed revanche for 4-point nederlaget i sæsonens 1. indbyrdes møde i Nørrebrohallen.

Holdene følges ad i kampens indledning, og via stillingerne 7-7, 11-10 og 16-14 fører BK Amager med 20-16 med godt 2 minutter tilbage. Stevnsgade Superwomen lukker perioden med 7 ubesvarede point og vinder perioden 20-23.

Stevnsgade Superwomen forsætter overtaget i indledningen af 2. periode, og efter godt 2 minutters spil er forspringet øget til 10 point ved stillingen 24-34. Holdene bytter point til 26-36, men så vender billedet, og BK Amager får med et 15-0 run bragt sig foran 41-36 efter små 8 minutter. Hjemmeholdet bevarer overtaget, og Catharina Palm lukker perioden med en buzzer 3’er til pausestillingen 50-40. BK Amager vinder perioden med hele 30-17.

BK Amager kommer fokuseret ud til 3. periode, og med solidt spil øger holdet stille og roligt forspringet til gæsterne. Godt halvvejs i perioden er stillingen 64-48, og med en god afslutning bringer hjemmeholdet føringen op på 22 point med stillingen 74-52 inden sidste periode. Hjemmeholdets Ida Klussmann fører an med 10 point i perioden.

Efter små 3 minutter af 4. periode er stillingen 85-54. Kampen er afgjort og begge hold giver spilletid til indskifterne. BK Amager vinder med 96-68 (20-23, 30-17, 24-12, 22-16) efter en flot kamp.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:

BK Amager: Catharina Palm og Ida Klussmann begge 22, Kelly Hardeman 19, Emilie Fogelstrøm 13, Maria Dinesen 8, Cecilie Tvede og Caroline Kaster begge 3, Melanie Elmgreen, Anna Clara Mogensen og Andrea Jørgensen alle 2 point.

Stevnsgade SuperWomen: Ida Preetzmann 23, Maja Gerlyng 16, Alberte Dokkedal 12, Cherelle Moore 6, Hanna Sheik 5, Mathilde Colding-Poulsen 4 og Tea Jørgensen 2 point

Stevnsgade Superwomen skal i ilden igen allerede på lørdag den 14. januar, hvor Hørsholm 79’ers kommer på besøg i Nørrebrohallen, hvorimod BK Amager først spiller igen lørdag den 21. januar, hvor holdet skal en tur til Lemvig.

Ugens preview - 2 midtugekampe

11.01.2017

Januar er en travl tid for holdene i DL og efter 3 kampe i weekenden, er der allerede onsdag aften igen 2 kampe på programmet.

René Jakobsen fra Lemvig Basket kommer her med sit bud på de 2 kampe.

Lemvig Basket - Aabyhøj IF (kl. 19:00)

I Lemvig er der jysk derby, når Åbyhøj kommer på besøg.

Begge hold startede 2017 med at tabe i weekenden. Lemvig var hårdest ramt, da de tabte med hele 79-62 til Hørsholm. Åbyhøj slap billigere da de blot tabte 46-53 til BK Amager.

Da de to hold sidst mødtes blev det til en sikker sejr til Lemvig, og værterne må også tage favoritrollen på sig til denne kamp, men det er med en del usikkerhed at værdigheden tildeles.

Lemvig spillede rigtig godt op til jul og vandt de sidste 7 kampe, når man lægger pokal- og ligakampe sammen. Men det flotte kollektive spil var ikke taget med ind i det nye år, og det må være målet at få det på plads igen hurtigst muligt.

Åbyhøj har udviklet sig positivt gennem sæsonen indtil nu, og der skal nok ligge flere sejre at vente på dem i grundspillet. En af dem kan komme onsdag aften, hvis ikke Lemvig får spillet tilbage på 2016-sporet.

Lemvig har en større bredde i truppen, så de bør være i stand til at holde tempo og tryk på Åbyhøj, men det er ingen selvfølge det fører til sejr.

Alt i alt kan det godt blive en tæt kamp, men Lemvig kan ikke slippe for at være favorit og vinde med 5 point.

Virum GO Dream - SISU (kl. 20:30)

Her er hjemmeholdet også favorit, selvom SISU startede året med en god sejr over Stevnsgade. Virums stabilitet bliver dog afgørende. Holdet har med enkle midler og et klart koncept spillet en flot sæson.

På papiret er Virum ikke meget stærkere end hverken SISU eller de øvrige hold i ligaen, men de udnytter potentialet godt og er inde i en rytme, som er vanskelig for de øvrige hold at bryde. Det er naturligvis en udfordring for Virum at holde koncentrationen og holde disciplinen, men mod SISU på de kunne udnytte et fysisk overtag og en bredere trup.

Begge hold læner sig op ad vigtige profiler, og det har naturligvis betydning, hvordan disse rammer dagen. En hjemmesejr på +10 point er dog en sandsynlig slutning på kampen.

BK Amager slår Aabyhøj IF knebent

09.01.2017

Årets først kamp i Aabyhallen stod mellem de grønne fra Aabyhøj IF og BK Amager.

En kamp hvor der var chance for en hjemmesejrm, men gæsterne kunne rejse hjem til Hovedstaden med en fortjent sejr, da BKA var bedst set over hele kampen.

Aabyhøj kom foran 2-0, kampen var lige i starten, men i slutningen af 1. periode trækker BK Amager lidt fra og er foran med 13-5 efter de første 10 minutter.

2. periode bliver mere jævnbyrdig, midtvej i anden periode er stillingen 19-11 til gæsterne, men Aabyhøj for i anden del af periode, bedre gang i pointene, og det ender med at 2. periode 13-8 til den grønnes således at stillingen ved pausen er 18-21 til BK Amager.

Der er lagt op til en spændende 2. halvleg af kampen, og dette viser sig også tydeligt i 3. periode at kampen bliver mere tæt, og der er spænding på, og Aabyhøj føler at chancen for at vinde kampen er tilstede. 30-27 til BK Amager midtvejs i perioden og inden de sidste 10 minutter fører BK Amager med 38-36.

Der er lagt op til en spændende afslutning i 4. periode, hvor Aabyhøj kommer foran i kampen, for første gang siden starten af kampen.

Men BK amager svarer godt igen, og kommer hurtigt foran igen med 6 point, og formår at holde afstanden til Aabyhøj, kampen slutter med en fortjent sejr til BK Amager på 53-46.

Topscorer for Aabyhøjblev Mariyah Henley og Biance Morsø Chrstiansen der hver scorede 14 Point. For BK Amager scorede Catharina Palm Jensen 23 point og Emilie Fogelstrøm 11 point.

SISU slår Stevnsgade SuperWomen klart

08.01.2017

SuperWomen med årets første kamp mod SISU og med hele 11 spillere, hvilket betyder at de skadesramte er tilbage på holdet.

Dette burde have været en kamp med masser af energi og oprejsning af holdet, men holdet har ikke trænet sig kampklare endnu.

Første periode er med gode detaljer fra begge hold som følges ad og hvor mange spillere fra begge hold bidrager positivt til spillet. SuperWomen er i front med 21-18 efter de førte 10 minutter.

Sisu kommer stærkt igen i 2. periode hvor især Ciara Andrews træder i karakter med flotte hopskud. Sisu vinder perioden 27-18 og er oppe med 6 point ved pausen.

Efter pausenkører Sisu videre med at score masser af point, mens SuperWomen har svært ved at få lagt bolden i kurven.

12 point fra straffe ud af 14 for stevnsgade i denne periode for hjemmeholdet men SISU scorer hele 32 point i perioden og er klart foran med 53-77 inden de sidste 10 minutter.

Stevnsgade får stoppet sisu i sidste periode ved at dække zone, men er stadig uskarpe på afslutningener og selvom de vinder perioden 9-5 er det ikke langt fra nok til at hente den store føring SISU havde, så kampen ender med 62-82 (21-18, 18-27, 14-32, 9-5) til SISU.

Topscorer for Stevnsgade SuperWoman blev Ida Preetzmann med 22 point. For SISU scorede Ciara Andrews 31 point og Jazmine Redmon 23.

Foto er leveret af Robert Dines Rasch.