Nyheder

BK Amager - Lemvig Basket er aflyst

12.11.2016

Lørdagens kamp mellem BK Amager og Lemvig Basket er blevet aflyst dat Lemvig ganske tæt på Amagerhallen var involveret i et trafikuheld.

Holdet valgte herefter  samråd med BK Amager og kampens dommere at aflyse kampen da flere af spillerne var for chokeret til at spille.

Det vises ikke om nogle af spillerne er kommet alvorligt til skade, men hele basket Danmark krydser fingre for at alle er ok.

Ugens preview

08.11.2016

Denne uges preview er lavet af Rene Jakobsen fra Lemvig Basket, hvis hold skal forsøge at kravle opad i tabellen. 

Lemvig Basket ligger pt på 6. pladsen med 1 sejr og 3 nederlag i sæsonens første 4 kampe og der venter holdet en svær kamp når holdet lørdag når de møder BK Amager på udebane.

Åbyhøj - Virum GO Dream lørdag kl. 14:00

Weekendens første kamp er et opgør mellem top og bund i Dameligaen. Åbyhøj går på banen for at jage sin første sejr, men det ligner en vanskelig opgave mod ubesejrede Virum Go Dream.

Selvom Åbyhøj endnu ikke er gået fra banen som vindere, så har de i flere kampe været godt med spillemæssigt, men der har manglet trusler offensivt til at lukke kampene ned. Mariya Henley har været en enmandshær scoringsmæssigt og ligger på fornuftige 20 point pr kamp, mens der ikke er andre på holdet der bidrager med over 9 point pr kamp. Flere spillere hos de grønne har potentialet til at bidrage med mere, og når det sker bliver holdet farligt for enhver modstander.

Virum Go Dream har til gengæld vist, de har mange trusler og hele 4 spillere ligger over 10 point pr kamp. Det betyder, at holdet også har vundet, selvom det har spillet med en smal trup i nogle af sæsonens første kampe. En væsentlig årsag til Virums stærke start på sæsonen er netop, at alle spillere har bidraget, og at spillere som Ellen Iversen har løftet sit spil i forhold til sidste sæson.

Den gode start på sæsonen har givet Virum en selvtillid, som de kan leve længe på, og det gøre dem også til klare favoritter i Åbyhøj.

BK Amager – Lemvig Basket lørdag kl. 14:30

BK Amager tager for anden gang i denne sæson imod Lemvig Basket.

I sæsonens første kamp blev det en sejr til BKA på 85-79 efter en kamp, som var tæt til det sidste. Det har været en pæn start på sæsonen for BK Amager selvom resultaterne har været lidt svingende. Nøglen til sejr for BK Amager ligger ofte hos Catharina Palm Jensen. Spiller hun godt trækker hun holdet med og det giver ofte en sejr. Det var også gældende i holdenes første møde, hvor Catharina Palm Jensen bidrog med 31 point. Selvom BK Amager absolut har andre trusler, så bliver det væsentligt for Lemvig at løse opgaven bedre på hende.

Lemvig Basket har ikke endnu forløst potentialet i holdet. Skader og udskiftning i truppen har givet en sæsonstart uden den nødvendige rytme i spillet. Sarah DeShone har vist sig som en stærk leder på holdet og et godt supplement til Ivana Udovalieva, men i de seneste kampe har hun siddet ude med en skade. Andre har bidraget godt, men stabiliteten har ikke indfundet sig endnu, og dermed har marginalerne ikke været på vestjydernes side. Et gennemgående problem har desuden været, at holdet er kommet skidt fra start i kampene, og derfor har brugt mange kræfter på at komme tilbage. Det så man også i den seneste kamp mod Hørsholm.

BK Amager og Lemvig spiller ofte tætte kampe mod hinanden, men denne gang må BK Amager påtage sig favoritrollen, men afstanden kan godt ligge indenfor 10 point igen.

Hørsholm 79ers – SISU lørdag kl. 16:30

De to hold åbnede også sæsonen i Dameligaen mod hinanden. Her blev det en sikker sejr på 86-69 til Hørsholm, hvilket blev start skuddet til en god sæsonstart for nordsjællænderne, som siden blot har tabt en enkelt kamp.

SISU har til gengæld udviklet sig godt spillemæssigt siden, og vist sig som et hold, der på en god dag kan true alle modstandere. Holdet er dog også præget af den manglende stabilitet som altid følger med, når et nyt hold skal spilles sammen. Holdets tre amerikanere har vist sig at være solide spillere, som går forrest på et ungt hold og bliver det brugt rigtigt, så kan kollektivet løfte sig over sæsonen.

Hos Hørsholm ser kollektivet allerede ud til at være bedre på plads, som spillere som Ivana Jovanovic og Line Piechnik tager det nødvendige ansvar suppleret godt af Maryah Sydnor. Hørsholm godt ud af sidste runde men en sikker sejr over Lemvig, mens SISU tabte en nøglekamp mod Stevnsgade.

Samlet set er der mest, der taler for en hjemmesejr til Hørsholm, men den bliver nok ikke helt så stor, som i sæsonens første opgør.

Tættere end forventet, da Hørsholm 79ers slog Åbyhøj IF

06.11.2016

Det blev en tættere kamp end forventet, da Hørsholm 79ers slog bundholdet i Dameligaen i basketball, Åbyhøj IF foran 150 tilskuere.

Hørsholm var foran med 10-15 point det meste af kampen, men fik aldrig slået et afgørende hul, så kampen forblev spændende på trods af en Hørsholmsejr på 78-69.

Det unge hold fra Åbyhøj, det stillede op med syv spillere, heraf tre fra årgang 2000, kæmpede for sagen alle 40 minutter og i anden halvleg var det ved at give bonus, idet Hørsholms tempo gik ned. Det var også det, hørsholmtræner Jesper Krone fokuserede på efter kampen:

-Det er ærgerligt, det skal slutte sådan her, for vi spiller en rigtig god første halvleg, hvor vi skaber et fornuftigt forspring. I anden halvleg sker der det, der ofte sker, når man spiller mod et hold man føler, man kan løbe hen over. Så forkramper vi og der er for mange, der stopper med at spille. Det er bare ikke godt nok og det er for nemt for Åbyhøj at score.

Jesper Krones pointe illustreres af at Åbyhøj scorede 29 point i første halvleg, mens det blev til 40 i anden, som bundholdet faktisk vinder med otte, 40-32. Det var især tredje periode, der gik godt for udeholdet. Lige inden pausen var Hørsholm foran 46-25, men flot spil fra Åbyhøjs amerikaner Mariyah Henley var stærkt medvirkende til at reducere den føring til 57-50 i tredje periodes sidste minut.

Henley er en stor, stærk spiller, der skabte problemer for Hørsholm hele kampen. Hun tog 19 rebounds hen over Dameligaens højeste insidespillere fra Hørsholm og dertil scorede hun 25 point. Det var dog ikke nok til at tage sejren, for i løbet af de første fem minutter af tredje periode opbyggede Hørsholm igen en 16-points føring, 74-58.

Hørsholms amerikaner Maryah Sydnov havde ikke den bedste kamp for Hørsholm, men i denne afgørende periode, viste hun sit værd. Hun stod for seks vigtige point og hjalp ikke mindst med at holde Mariyah Henley fra fadet.

Resten af vejen pressede Åbyhøj hårdt for at komme tilbage, men der var ikke tid nok på uret, da de med 50 sekunder tilbage kom på 76-66. Hørsholm kørte sejren hjem 78-69.

Hørsholm rykker med sejren op på en delt førsteplads sammen med Virum, dog med en kamp mere. Holdet er næste gang i aktion mod SISU på hjemmebane lørdag 12. november kl. 16.

GO Dream sejr efter rodet forestilling

06.11.2016

Virum Go Dream er fortsat ubesejret i Dameligaen efter en sejr over  BK Amager på 51-43.

Hjemmeholdet kom foran 6-0, og Amager formåede kun at score fire point i første periode, der endte 13-4 til Virum. Stillingen ved pausen var 27-16, og efter tredje periode var Virum i front 43-28. Så faldt kvaliteten, men Amager formåede aldrig at skabe spænding om udfaldet.

Det var bestemt ikke nogen stor kamp. En spiller som Gillian Abshire var helt ved siden af sig selv og begik et utal af fejl for skidt. Godt at Virum har Valerie Driscoll, som efter en lidt famlende start fandt storspillet frem og endte på 20 point og 20 rebounds.

Også en fin præstation af Frederikke Mollerup, der fik næsten fuld spilletid, fordi Nikoline Østergaard sad udenfor med en lille skade i låret. Frederikke Mollerup, der er kommet til fra Hørsholm, satte speed på angrebet og var stærk i forsvaret. Til gengæld kan træfsikkerheden under kurven blive bedre.

Amager kom stærkt igen i 4. Periode, som der vinder 8-15 – MEN det var for sent de brudt Virum’s scoringsrække, de kom tæt på men ikke nok

Topscorer for Virum GO Dream: Valerie Driscoll 20, Frederikke Mollerup 11, Ellen Iversen 8, Gillian Abshire 8, Ansofie Schirmer 3 og Emma Braunstein 1.

Topscorer for BK Amager: Catharina Palm Jensen 13, Kelly Hardeman 12, Emilie Fogelstrom 6, Rikke Meisner Andersen 5, Ida Klussmann 3, Emilie Keller 2, Sara Bordin Hansen 2

 

Superwomen slår SISU

05.11.2016

Stevnsgade Superwomen mødte fredag aften rivalerne fra Sisu, men ift. de sidste 3 kampe var holdet nu forstærket med 2 nye spillere Mathilde Poulsen og Clara Laursen, som begge er tidligere Sisu spillere.

Sisu stillede med 3 amerikanske spillere, 2 nye ansigter fra BMS og resten fra Sisus ungdom med 98 og 99’er.

Kampen begyndte med go fart i begge ender og en masse flotte drives og skud. Sisu startede småt for at holde tempoet højt i kampen og formåede da også at få de nemme point på fastbreaks.

Superwomen med 2 superskyttere Hanna og Mathilde sætter gang i 3’erne og formår at bringe stevnsgade foran med 4 i første periode.

2.halvleg starter Superwomen stærkt og med godt forsvar og hurtige angreb skaber de distance til modstanderne på 16 point indenfor de første 4 minutter. Også Tea Jørgensen og Alberte Dokkedal får gang i deres scoringer, da Sisu’s unge spillere spiller en smule under vanlig standard.

For Sisu skaber Ciara en masse point ved at spille agressivt og få de tætte pullups afsted. Sisu forsøger at hæve tempoet igen i slutningen af 1- halvleg og får indhentet til stillingen 43-32 med nogle flotte fastbreaks.

3 quarter starter med usikkert spil fra begge hold og der mangler koncentration og dermed falder scoringsprocenterne. Sisu får dog aldrig spillet til at fungere mens for Superwomen fortsætter Tea og Alberte med deres scoringer.  Hjemmeholdet bruger især deres fysik til at komme tæt til kurven og få trukket fejl. SuperWomen vinder perioden med 14-6.

4. quarter kan SuperWomen ikke helt finde rytmen og brænder 9 ud af de første 10 skud. Sisu får gang i deres spil igen og især Sille hæver niveauet med gode skud og drives til kurven. Dermed får udeholdet indhentet nogle point men det kommer aldrig rigtigt tæt på og SuperWomen ender med at vinde 65-51.

Ros til Sisu for at spille alle spillere selvom nogle af de unge er ret uerfarne.

For stevnsgade var det en vigtig sejr, da holdet jo sidste sæson lå klart nummer 1, men grundet skader ikke har kunnet performe på det niveau de ellers plejer.

Top Perfomere for hjemme- og udebanehold:

SuperWomen: Alberte Dokkedal (DD) 22 point og 10 rebounds og Tea Jørgensen med 17 point

Sisu: Ciare Monet 21 point, Sille Balling 12 point

Ugens preview

01.11.2016

5. spillerunde spilles fredag/lørdag i denne her uge og indtil videre er det en tæt  Dameliga vi er vidne til i år. 

Kun Virum GO Dream er ubesejret indtild videre og 2 af de andre DM-favoritter, Lemvig Basket og Stevnsgade SuperWomen har allerede tabt 3 kampe hver.

Sam Tarmago, coach for BK Amager kommer her med sit bud på rundens 3 kampe (på engelsk).

Stevnsgade SuperWomen - SISU (fredag kl. 19:00)

Stevnsgade at the moment is dealing with a couple of injuries to key players.

SISU is proving to be a very dangerous team, with many different weapons. Although Stevnsgade is going through an adjusting phase,

I expect them to play an inspired game on their home court. However, providing the rhythm SISU is currently in, I take them winning +6pts.

Virum GO Dream - BK Amager (fredag kl. 20:00)

Virum has continued their great play from the end of last season into this one.

Amager has had a couple of solid wins and a couple of tough losses. With their current chemistry and home court advantage Virum will be a difficult team to beat but with both teams coming off of victories.

I expect a close game with Amager winning +1pt.

Hørsholm 79ers - Aabyhøj IF (lørdag kl. 16:00)

Hørsholm is off to a strong start this season.

Aabyhøj is a young team that plays hard and disciplined. They have experienced a few early losses so I expect that they will come out ready to get their first win of the season.

Considering Hørsholm is coming off a convincing win over Lemvig and they have the home court advantage.

I take Hørsholm winning +10pts.

Virum GO Dream fortsat ubesejret

30.10.2016

Det burde være en topopgør i Nørrebrohallen mens mange skader har gjort at Stevnsgade SuperWomen ikke er helt i gear endnu.

Superwomen med endnu en kamp med kun 6 spillere, mødte Virum GO Dream på hjemmebane i en svær kamp som endte med nederlag på 17 point, 45-62.

En kamp som Virum formåede at bringe sig foran og holdt føringen selvom SuperWomen lige inden halvleg får reduceret til en 3 points kamp.

Begge hold startede kampen flot og fulgtes ad i de 2 første perioder, især Gillian fra Virum var dominerende med 2 3’er og formåede at spille sit hold op.

Fra SuperWomen var Hanna som altid farlig fra distancen og fik dermed også scoret sine point i 1. halvleg.

Virum pressede på hel bane både for at stjæle bolden, men også hæve tempoet i spillet, så SuperWomen kunne køres trætte i længden, og uden Ida og Maja på guards pladsen måtte Alberte spille den plads. SuperWomen formåede dog at undgå de helt store boldtab og bevarede overskuddet og fik spillet til at fungere uden udskiftninger i 1. halvleg.

I 2. halvleg satte Virum yderligere press på bolden og det resulterede i et hurtigt run og et forspring på 13 point. Valerie var svær at håndtere for hjemmeholdet og hun formåede at tage 21 rebounds og 12 point. Alberte og Tea formåede at skabe nogle gode chancer i angrebet, men scorings procenterne var lave for hele holdet.

I sidste periode prøver Stevnsgade at dække en zone, som det lykkedes dem at sænke tempoet med, men Virum formåede dog at rebounde med 2-3 afslutninger i hvert angreb. Resten af kampen bruges til at spille med unge uerfarne spillere fra begge hold.

Det hele ender med en Virum GO Dream sejr på 62-45, (19-14, 14-11, 17-12, 12-8).

Topscorer for Stevnsgade SuperWomen blev Alberte Dokkedal med 12 point og Hanna Sheikh med 11 point

For Virum GO Dream scorede Gillian Abshire 17 point.

BK Amager sejr efter svingende præstation mod Aabyhøj IF

30.10.2016

BK Amager viste glimtvis spil af høj klasse i hjemmesejren over Aabyhøj, men gæsterne formåede hele tiden at slå hjemmeholdets rytme i stykker.

Efter en jævnbyrdig 1. halvleg blev kampen afgjort i 3. periode, hvor hjemmeholdet sikrede sig en afgørende føring. Gæsterne forsøgte at kæmpe sig tilbage, men BK Amager holdt fast og sikrede sig sæsonens 2. hjemmesejr 73-60 (22-23, 23-13, 14-6, 14-18).

BK Amager starter i et højt pres, og tvinger efter en hurtig 3’er af Emilie Fogelstrøm og en fejl under kurver på Kelly Hardeman Aabyhøj til en hurtig timeout. Det får stabiliseret tingene hos gæsterne og midtvejs i perioden er stillingen 11-11. Begge hold har problemer forsvarsmæssigt og holdene skiftet til at score. Perioden ender 22-23 til gæsterne fra Aabyhøj.

BK Amager starter 2. periode med 3 hurtige scoringer, og hjemmeholdet får lukket af i forsvaret. Aabyhøj scorer således kun 4 point i første halvdel af perioden, og BK Amager får skabt til et 10 points forspring 37-27. Aabyhøj får reduceret til 40-34 med godt 2 minutter tilbage, men BK Amager slutter perioden bedst, og med en flot 3’er af Emilie Fogelstrøm i de døende sekunder er stillingen ved halvleg 45-36.

Efter pausen får BK Amager lukket af i forsvaret. Hjemmeholdet øger med et 7-0 run forspringet til 52-36, og gæsterne har generelt meget svært ved at komme til kvalificerede afslutningen i denne periode. Med godt 3 minutter tilbage fører BK Amager 58-38, og kampen er reelt afgjort. BK Amager vinder perioden 14-6 og stillingen er dermed 59-42 inden sidste periode.

Aabyhøj giver ikke op. Holdet viser høj moral, og med indædt fight vinder de godt anført af Camilla Andersen og Bianca Morsø kampens sidste 10 minutter med 14-18, og kampen ender således med en BK Amager sejr på 73-60.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:

BK Amager: Emilie Fogelstrøm 21, Kelly Hardeman 16, Catharina Palm 11, Emile Keller 6, Melanie Elmgren, Rikke Andersen, Anna Clara Mogensen alle 4 point, Cecilie Tvede 2, Maria Dinesen 2, Sara Bordin Hansen og Caroline Kaster begge 1 point

Aabyhøj IF: Mariyah Henley 18, Bianca Morsø og Camilla Andersen begge 11, Katrine Pedersen 8, Sophie Kjems-Krognos 7, Emilie Møller 5

BK Amager møder topholdet Virum GO DREAM på udebane fredag den 4. november kl. 20.00, og for Aabyhøj IF er næste kamp lørdag den 5. november kl. 16.00 mod Hørsholm 79ers i Hørsholm.

10 gode forsvarsminutter giver Hørsholm 79ers sejren over Lemvig Basket

29.10.2016

Hørsholm 79ers vandt lørdag eftermiddag sikkert over Lemvig Basket på 10 fantastiske forsvareminutter i første halvleg.

Lemvig scorede ikke i ti minutter i første og anden halvleg og det afgjorde reelt kampen, som Hørsholm endte med at vinde 68-49. Comeback til Marie-Louise Blyme efter et års skadespause.

Lemvig kom foran 1-4, men havde så scoringspause de næste ti minutter. De manglende scoringer kom som konsekvens af missede chancer og godt forsvar fra Hørsholm, der formåede at presse gæsterne. Det var da også det, Hrsholmtræner Jesper Krone fokuserede på efter kampen:

-Vi scorer 68, hvilket er ok, men vres forsvar, specielt i første halvleg, er jo rigtigt godt. Godt nok virker Lemvig ikke rigtigt tændt, men vi giver dem ikke nogle frie skud. Deres amerikanere rammer kun tre af 15 skud i første halvleg og det synes jeg viser godt forsvar.

Hørsholm spillede heller ikke prangende, men formåede alligevel at spille sig til et forspring på 17-4 midt i anden periode. Sidst i første halvleg kom der lidt mere tempo på scoringen, så holdene gik til halvleg ved stillingen 28-13 til Hørsholm.

I tredje periode kom der gang i scoringen fra begge hold, idet tempoet i kampen generelt gik op. De første tre minutter brugte Lemvig på at tage Hørsholms forspring ned under ti point. Scoringer fra Erin McDonnell og Kayla Bernsen gjorde det til 34-25. Resten af perioden lå forskellen mellem de to hold omkring de ti point inden Hørsholms Emilie Bæk satte en tre’er med syv sekunder igen af perioden til 47-33.

Herfra var Hørsholms sejr aldrig i fare og hjemmeholdet kørte en sikker sejr på 68-49 hjem.

Kampen var den første siden november 2015 for Hørsholms profil Marie-Louise Blyme, der blev korsbåndsskadet i sidste sæson. På det tidspunkt kæmpede Hørsholm om førstepladsen i ligaen, mens holdet efter skaden ikke rigtigt fandt den samme melodi. Derfor er det også rigtigt godt at få den stærke forward tilbage. Hun var dog ikke selv så imponeret over sæsondebuten, hvor fysioterapeuten kun tillod begrænsede minutter:

-Jeg må indtil videre kun spille 10 minutter pr. kamp, men lige nu er hovedet heller ikke helt klar til mere. Knæet havde det fint, men jeg skulle godt nok lige have vendt hovedet rigtigt, selv om det gik bedre i løbet af kampen.

Med sejren er Hørsholm at finde på en øjeblikkelig førsteplads i Dameligaen, i hvert fald indtil søndag, hvor Virum GO Dream kan tage toppositionen tilbage med en sejr over Stevnsgade SuperWomen.

Hørsholm 79ers  spiller igen lørdag 5. november, hvor Åbyhøj IF kommer på besøg i Hørsholmhallen.

Virum GO Dream slap speederen, men hev sikker sejr i land

24.10.2016

Virum GO Dream førte 37-8, men en justering i forsvaret bragte Hørsholm 79ers tilbage i kampen.

Hjemmeholdet førte efter første periode 25-8, og det forspring var midt i anden periode øget til 37-8. Det lignede ren massakre, men så begyndte Virum-spillerne at lave fejl på stribe i både afleveringer og afslutninger, og på en energisk fight scorede Hørsholm 13 point i træk og var dermed kun bagud 21-37 ved pausen.

Resten af kampen var jævnbyrdig, og slutresultatet blev en sejr på 69-49 til Virum.

Virums bedste var ubetinget Ellen Iversen, der tegnede sig for en stribe 3 point-scoringer. Også en fin hjemmebanedebut til Gillian Abshire. Den amerikanske nyerhvervelse er teknisk dygtig, træfsikker og hurtig og har et lavt tyngdepunkt, der gør det svært for modstanderne at stoppe hende.

For Hørsholm fik coach Jesper Krone, som nævnt korrigeret og øget fighter viljen i forsvaret, samt fandt den direkte vej til kurven i Virums ende. Så kampen endte med, at blive spændende hvilket ikke umiddelbart kan ses af resultatet.

De scorende spillere blev blot en håndfuld fra hvert hold:  

Virum GO Dream: Ellen Iversen 21, Nikoline Østergaard 18, Gillian Abshire 17, Valerie Driscoll 10 og Emma Braunstein 3 point.

Hørsholm 79ers: Maryah Sydnor 14, Ivana Jovanovic 13, Emilie Bornemann 11, Maria Forsman Pedersen 6, Line Piechnik 5 point