Nyheder

Hørsholm 79ers vandt - men Aabyhøj IF var meget tæt på

29.11.2016

Endnu en gang lagde en meget kold Åbyhal i dag gulv til dagens kamp, hvor de danske vicemestre kom på besøg.

Hørsholm 79ers kom stærkt ud i 1. periode og førte 10-2 efter 5 minutter, Åbyhøj virkede endnu engang ikke klar i kampens begyndelse.

Åbyhøj kæmpede sig lidt tilbage og, og 1. periode slutter 16-7 til gæsterne. Hørsholm var effektive på deres chancer og forsøg, mens hjemmeholdet måtte slide for at komme igennem til chancer.

Starten af 2. periode ligner meget 1. periode, Hørsholm fortsætter i samme gode spor og er effektive i deres angrebsspil, stillingen midt i anden periode er 21-11 til Hørsholm. I anden halvdel af 2. periode kommer Åbyhøj bedre i gang og begynder at få flere point i kurven.

2. periode slutter 25-21 til Hørsholm. Åbyhøj har følingen af at de har en chance for at være med i kampen.

Kampen er nu mere lige og midt i 3. periode er stillingen 21-31 til Hørsholm, der dog holder hovedet kold og slutter godt af i 3 periode, som ender 46-40 til Hørsholm.

4. periode bliver meget lige og kampen er på vippen i løber af denne periode, Åbyhøj tror på det, men i den sidste fase af kampen viser Hørshol deres dygtighed og ikke mindst rutine, og kan køre kampen hjem med en sejr på 60-56, det var lige ved og næsten for Åbyhøj som trods nederlaget kan se tilbage på en rigtig god kamp.

Topscorer for Hørsholm 79ers blev Mariah Sydnov med 13 og Amalie Langer med 10 point. For Aabyhøj scorede Mariyah Henley 20 og Camilla Andersen 15 point.

SuperWomen slår BK Amager

26.11.2016

På selveste ”Black Friday” stod det til som altid, en tæt og go kamp imellem Stenvsgade SuperWomen og BK Amager.

SuperWomen uden de 3 nøglespillere Ida, Maja og Kasia mens Amager stillede stærkt op dog uden Klussmann.

Kampen begynder med hele 5 turnovers fra hjemmeholdet hvilket BKA får udnyttet ret godt med hurtige scoringer og et par lange 3’er fra Fogelstrom og Kelly briner stilling til 11-0 for gæsterne efter blot 2 minutter.

SuperWomen tager en timeout og herefter vender spillet. Hjemmeholdet får gang i scoringerne og får stoppet Amagers faastbreaks. Langsomt ændres stillingen i 1 quarter til 20-15 for SuperWomen.

2. periode bliver til en 2 points kamp hvor gæsterne kommer foran for en lille stund. Fogelstrom og Rikke sætter ders præg i denne periode med skud udefra, mens Hanna brænder varm på sine skud og får sat 10 point i perioden.

Halvlegen sluttes dog af med go spænding BKA har mulighed for at udligne, men Hanna stjæler bolden med 10 sekunder igen og Victoria får lagt et tæt skud i så man kan gå til pause med 38-34 til hjemmeholdet.

3. periode presser BKA på fuld bane og får fremtvunget 3 turnovers, men formår ikke at omsætte det til en føring selvom også denne periode forbliver tæt. Alberte kommer i gang med sine flote 1x1 drives og får hældt point i, mens hos BKA er pointene fordelt. Begge hold skyder 50% overall i perioden som ender 52-52.

4. periode og kampen er intens og helt lige. SuperWomen lægger dog ud med 3 3’er fra Vic, Tea og Mathilde men lige efter Tea udgå efter usportlig og teknisk fejl, hvilket giver BKA 3 straffe og bolden i siden.

Alberte fortsætter med sine sneaky moves og får sat det afgørende skud med en flot 3’er med blot 14 sekunder igen. BKA forsøger dog efter en timeout at udligne men Victoria får stjålet bolden fra Kelly. BKA scorer 13/17 point fra straffelinjen i denne periode, mens SuperWomens mange 3’er bliver afgørende for sejren til hjemmeholdet på scoren 71-64.

Topscorer for Stevnsgade SuperWoman: Hanna Sheikh 22 og 10 rebounds, Alberte dokkedal 17 og Victoria Mikkelsen med 10 og 13 rebounds.

Topscorer for BK Amager: Kelly Hardeman 17, Catharina Palm 13, Maria Dinesen 10 og Emilie Fogelstrom 10

Husk at på tirsdag d. 29 November er der pokal kvart finale i Nørrebrohallen hvor SuperWomen tager imod Hørsholm 79’ers kl. 19

Ugens preview

22.11.2016

4 DL-kampe er på menuen i den kommende uges tid og kigger man på den aktuelle stilling, så har mestrene fra Virum GO Dream og Hørsholm 79ers tager førertrøjen på og er gået i udbrud.

De 5 øvrige hold ligger til gengæld næste side om side, så det er værdifulde point der spilles om.

Head-coach fra Hørsholm 79ers, Jesper Krone skal med sit hold til Aabyhøj men har inden at alt fokus rettes mod den kamp haft tid til at komme med sit bud på hvordan det går i de 4 kampe:

Stevnsgade SuperWomen - Bk Amager (fredag kl. 19:00)

Stevnsgade lider fortsat af en del skader, selvom Katrine Dyskant var med igen mod Virum. Dog har de stadig et højt niveau, og kan drille alle hold i ligaen.

Bk Amager har haft en lidt svingende start, men har et godt og homogent hold. Amager har det normalt svært i Nørrebrohallen, men på baggrund af Stevnsgades skadesproblemer, tror jeg Bk Amager trækket det længste strå.

Dog er kampen tæt og afgøres sikkert først til allersidst.

Bk Amager +5

Aabyhøj IF - Hørsholm 79ers (lørdag kl. 14:00)

Det er ikke lang tid siden de to hold spillede i Hørsholm. Her vandt 79ers efter en god 1. halvleg, men hvor Åbyhøj spillede rigtig godt i 2. halvleg.

Åbyhøj har siden spillet tæt mod Virum, og 79ers har slået Sisu.

Selvom Åbyhallen er en god hjemmebane for Åbyhøj, så tror gæsterne vinder. Hvor stort tør jeg ikke spå om.

SISU - Virum GO Dream (søndag kl. 13:30)

De 2 hold mødes allerede på onsdag i pokalturneringen i Virumhallen og uanset resultatet af denne kamp, så må et af holdene være revanche sulten.

Virum er ligaens klare tophold som stadig er ubesejret. Sisu har vist rigtig gode takter, på trods af at de har manglet deres store amerikaner. De er et svært hold at spille mod, med gode guards, som kan score og skabe for andre.

Virum har et rigtig godt forsvar med Driscoll som toneangivende. Men de har mange strenge at spille på, og selvom jeg tror på en tæt kamp, så vinder Virum med +7.

Bk Amager-Lemvig Basket (onsdag i næste uge kl. 19:30)

De udsatte kamp spilles efter Lemvigs trafikuheldt sidste de var på vej mod København, så jeg håber at Lemvig kommer godt og sikkert helt frem til Amagerhallen denne gang.

Begge hold har mange rigtig gode spillere, men det virker som om, at de ikke helt har fået forløst potentialet.

Deres første opgør lignede i lang tid en Lemvig sejr, men Amager fightede sig til en god sejr. Med en sejr fra ovenstående kamp i bagagen, tror jeg Amager vinder deres 2. kamp i streg. Men det er tæt.

Bk Amager +1

Lemvig Basket fik sejr nr. 2

19.11.2016

Der har ikke været meget medgang for Lemvig Basket i sæsonens start, men lørdag fik holdet kæmpet sig tilbage på sporet med en sejr på 76-64 mod SISU. Det var dog en sejr, der skulle kæmpes hårdt for, og SISU overgav sig på ingen måde uden kamp.

Selvom Lemvig kom godt fra start og fik en tidlig føring på omkring 5 point ved at udnytte et fysisk overtag, så var det SISU, som kom bedst ud af de første ti minutter. Med tålmodighed i spillet overtog gæsterne midt i første periode kontrollen over kampen.

Fra 12-12 udbyggede SISU føringen gennem perioden sidste minutter. Lemvig manglede sammenhæng i det offensive og havde ikke midlerne i forsvaret til at stoppe Ciara Andrews, som var en konstant trussel. Mod slutningen af perioden trækker SISU med simple midler fra Lemvig, og kan gå til pause med en føring på 14-21.

Fra starten af anden periode følges holdene, og Lemvig misbruger for mange oplagte scoringsmuligheder. 3 point af Ivana Udovalieva bringer dog afstanden ned på 23-27, og kampen ser helt åben ud. Lemvig fortsætter dog med at smide for mange lette afleveringer og skudmuligheder væk, og det giver SISU mulighed for at bevare kontrollen over kampen.

I periodens sidste minutter kæmper Lemvig sig dog tilbage og begrænser afstanden til 32-35.

I tredje periode vender spillet. En hurtig 3er mere af Ivana Udovalieva udligner stillingen, og et godt zoneforsvar sætter en stopper for SISUs angrebsspil. Det gode forsvar omsættes til point, og Lemvig er for alvor vågnet op. Kayla Bernsen bidrager med 6 point i træk, men samler også sin 4. fejl op. Alligevel giver det en føring på 47-37 til Lemvig og det gode spil fortsætter.

Først i periodens slutningen slækker hjemmeholdet lidt på koncentrationen, men det giver stadig en føring på 60-44 inden sidste periode.

SISU kommer ud til de sidste ti minutter med god energi, og scorer perioden første seks point. Lemvig mangler som i kampens start effektivitet i angrebet og det får føringen til at skrumpe for hjemmeholdet.

Midt i perioden er stillingen 62-55 og SISU har troen på at vende kampen til egen fordel. Hos Lemvig viser Ivana Udovalieva dog endnu en gang sine kvaliteter som skytte og to 3ere bringer føringen op på 70-60. Herefter bliver der ikke for alvor spænding om kampens udfald, og Lemvig kan glæde sig over sæsonens 2. sejr.

Lemvigs point: Ivana Udovalieva 19p, Kayla Bernsen 19p (11 reb), Erin Mcdonnell 16p, Megi Kolyandrova 12p, Sarah DeShone 10p,

SISUs point: Ciara Andrews 28p, Jazmine Redmon 12p, Sille Balling 10p, Cirkeline Rimdal 6p, Alberte Nielsen 6p og Helene Dalsgaard 2p

Virum Go Dream vinder sin 6. sejr og er fortsat ubesejret i DL

19.11.2016

Virum Go Dream er fortsat ubesejret i Dameligaen efter deres 6. sejr, denne gang over Stevnsgade SuperWoman med 55-45.

Virum var kun bagud en gang i kampen, og det var i de første minutter.

Kampen starter med at begge hold spiller noget ustruktureret og perioden er præget af rodet spil. Virum får dog tilkæmpet sig en føring på 18-9 ved scoringer fra Gillian Abshire og Valerie Driscoll. Fra Stevnsgade er det Hanna Sheikh, der fører an med scoringerne.

2. periode fortsætter lidt i samme stil, dog kommer Pauline Lausten på banen og er med til at sætte tempo både i forsvaret og angrebet. Virum får generelt mere fokus i angrebet, og der bliver lavet flere gode afleveringer ind til Valerie Driscoll. Stevnsgade kæmper godt, og særligt Hanna Sheick har held med afslutningerne. Inden halvlegen er Virum foran med 34-22.

Efter halvlegen lægger Virum godt ud. Forsvaret fungerer godt med højt tempo sat af bl.a. Pauline Lausten og Frederikke Mollerup. Og netop forsvaret får stor betydning for kampens resultat, hvor Virum noteres for 13 steals samtidig med, at Stevnsgade har 21 turnover. Virum kommer foran med 19 point. Stevnsgade kommer dog igen ført an af Hanna Sheick og Katrine Dyszkant og får rettet lidt op på stillingen, der efter 3. periode er 47-32.

Første halvdel af 4. periode fortsætter med stærkt forsvar fra Virums side. Stevnsgade fortsætter dog med at kæmpe både i forsvaret og angrebet samtidig med, at Virums forsvar går ned i tempo. Det giver resultater for Stevnsgade, der vinder perioden med 8-13.

Topscorer for Virum GO Dream: Valerie Driscoll 19, Nikoline Østergaard 8, Gillian Abshire 8, Frederikke Mollerup 7, Pauline Lausten 5, Ellen Iversen 3, Ansofie Schirmer 3 og Emma Braunstein 2.

Topscorer for Stevnsgade SuperWoman: Hanna Sheikh 14, Katrine Dyszkant 7, Victoria Mikkelsen 6, Tea Jørgensen 5, Clara Laursen 5, Alberte Alsø Dokkedal 4 og Sigrid Sundsgaard Vange 4.

Virum Go Dreams næste kamp er r onsdag den 23. november kl. 19.15 pokalkamp mod SISU i Virumhallen. Og næste kamp i Dameligaen for Virum er også mod SISU. Det foregår søndag den 27. november kl. 13.30 i Gentoftehallen.

Ugens preview

18.11.2016

2 kampe spilles i 6. spillerunde efter at kampen mellem BK Amager og Hørsholm 79ers er blevet udsat fordi 79ers islandske spiller skal hjem og spille EM-kval for Island.

De 2 kampe der afvikles ser på forhånd ud til at kunne blive meget spændende og Aabyhøj IF`s coach Michael Niebling kommer her med sin vurdering.

Virum GO Dream - Stevnsgade SuperWomen (fredag kl. 20:00)

Endnu et møde mellem de 2 finalister fra sidste år og Virum GO Dream må være klar favorit.

Virum spiller smart og man kan ikke bare stoppe dem ved at holde 1-2 spillere. Deres store våben Valerie Driscoll og Nikoline Østergaard er nøglen til sejr.

Stevnsgade Superwomen kæmper fortsat med skader og specielt uden Ida TP er de hårdt ramt. Det er dog stadig et godt hold og Virum skal ikke tro kampen er vundet på forhånd.

Jeg tror dog at Virum GO Dream er lige en tand eller 2 bedre for tiden og vinder med + 8.

Lemvig Basket - Sisu (lørdag kl. 14:30)

En svær kamp hjemmeholdet. Lemvig Basket er slet ikke kommet godt fra start på grund af skader og hvordan er eftervirkningerne efter trafikuheldet i lørdags på vej til kampen mod BK Amager.

SISU`s hold der har fået tilført holdet noget power med de 3 amerikanere og ligner et hold hvis formkurve er opadgående.

Lemvig bliver dog en hård nød at knække for SISU på grund af deres størrelse, men selv hvis Lemvig ikke har fået Sarah DeShone klar, kan SISU få det svært alligevel.

SISU er kommet godt fra start med godt spil specielt fra deres 3 udenlandske spillere, der gør at deres unge danske talenter har sig nogen at læne sig op af. Skal SISU vinder skal de stoppe Lemvig inside.

Det bliver nok en tæt kamp men tror at Lemvig Basket trækker det længste strå og vinder med +6.

DL-kamp fastlagt

17.11.2016

Den udsatte kamp mellem BK Amager og Lemvig Basket som blev aflyst den 12. november 2016 som følge af Lemvigs trafikuheld er nu blevet fastlagt.

Kampen spilles nu onsdag den 30. november 2016 kl. 19:30 i Amagerhallen.

Virum GO Dream slår Aabyhøj IF

14.11.2016

Virum GO Dream er fortsat ubesejret efter sejr over Aabyhøj IF i lørdagens kamp.

En meget kold Åbyhallen lagde i dag gulv til dagens top mod bund opgør, hvor de danske mestre kom på besøg.

1. periode: Virums fysisk stærke hold sad fuldstændigt på perioden, som de vandt 16-4. Aabyhøj skabte ikke mange åbne chancer og så er det svært at score point.

2. periode: Fra periodens start kom Aabyhøj bedre med kom på 9-16, Virum svarede dog hurtigt igen til 9-21. Aabyhøj fortsatte det bedre spil og kom på 15-23 midt i perioden. Men Virum holdt føringen perioden ud og førte 31-21 ved halvleg. Aabyhøj vandt dog perioden 17-15 og varmen steg lidt i den kolde hal.

3. Periode: Her var det samme billede. Virum holdt føreringen omkring de 10 point hele perioden. Spillet var ok ligesom i 2 periode. Virum vandt perioden med 17-16 og førte med 11 point inden 4 periode.

4. Periode: De to første minutter af 4 periode var meget lige, men anført Camilla Andersen kom Aabyhøj tilbage i kampen på 54-55 og havde også et par chancer for at udligne, men da Emma Braunstein, som lige var kommet på banen, lavede en flot 3 med 1,30 igen og bragte Virum foran 60-55 stoppe Aabyhøjs comeback og Virum kørte sejren hjem 63-55.

Topscorer Virum GO Dream: Nikoline Østergaard 15 point, Valerie Driscoll 15 point
Topscorer Aabyhøj IF: Mariyah Henley 15 point, Astrid Sturlason 12 point

DL-kamp rykket

13.11.2016

BK Amager skulle på fredag den 18. november spille mod Hørsholm 79ers i Amagerhallen.

Da 79ers islandske landsholdsspiller Sandra Lind Þrastardóttir skal hjem og spille landskamp for Island i kvalifikationen til EM er kampen blevet flyttet.

Kampen spilles i stedet for den 31. januar 2017 kl. 20:00 i Amagerhallen. 

Hørsholm 79ers vinder over SISU

12.11.2016

Lørdag eftermiddag tog Hørsholm 79ers sejren i Kystbaneopgøret i Dameligaen i basketball, da de slog SISU 74-60 foran 180 tilskuere.

På trods af at det endte med en 14 points sejr til Hørsholm, var kampen tæt helt indtil de sidste minutter.

Det var dominerende præstationer fra SISUs to amerikanske profiler Ciara Andrews og Jazmine Redmon, der holdt kampen tæt med henholdsvis 20 og 19 point. Redmon havde 16 point i første halvleg og Andrews havde ni point i sidste periode, hvoraf de sidste to bragte SISU indenfor syv point med halvandet minut tilbage, 67-60.

Kun 20 sekunder senere ramte Hørsholms største profil, Maryah Sydnor, sine 19. og 20. point i kampen på et layup. SISU havde to chancer i det næste angreb, men både Ciara Andrew og Sille Balling missede. Hørsholms anfører Line Piechnik afgjorde så kampen med en tre-points scoring fra højre hjørne til 72-60. Piechnik fik endda mulighed for at udbygge sejren med kun sekunder igen, da Ivana Jovanovic stjal bolden og afleverede frem til anføreren, der sikkert scorede til slutresultatet 74-60.

I pausen snakkede Hørsholm om at stoppe Jazmine Redmon, sagde træner Jeser Krone efter kampen:

-Vi snakkede om at sørge for, at hun ikke kom ind i feltet og hun scorede da også kun tre point i anden halvleg. Det er jeg tilfreds med og jeg er egentligt godt tilfreds, selv om der altid er detaljer, vi kan gøre bedre. Eksempelvis får vi ikke reboundet godt nok i første halvleg og vi slår lidt op i banen, da i kommer foran i anden halvleg. Men overall en god performance.

Med sejren bevarer Hørsholm andenpladsen i Dameligaen, efter ubesejrede Virum, der tog en smal udebanesejr over bundholdet Åbyhøj på 55-63. Dameligaens tredje kamp lørdag blev aflyst, da Lemvig var involveret i et færdselsuheld på vej til Amager.