Nyheder

Ugens preview-2

23.02.2017

Alle hold i DL mangler at spille 2 kampe hver i grundspillet, og selvom flere placeringer afgjort så er der stor fokus på de kommende kampe, hvor formens skal finpudses inden kvartfinalerne.

I den kommende weekend spilles der to kampe, som kan være med til at give et billede af, hvor holdene står her kort før slutspillet.

René Jakobsen fra Lemvig Basket kommer her med sit bud: 

Virum Go Dream - Åbyhøj IF (søndag kl. 13:30)

Weekendens første kamp er top mod bund, når Virum tager i mod Åbyhøj.

Der er naturligvis ikke tvivl om, hvor favoritværdigheden skal placeres, den må Virum tage som tophold uanset hvor sikre de allerede er på at slutte som nr. 1.

Man kan også forestille sig, at Virum tager de to sidste kampe i grundspillet særlig alvorligt, for som vinder af grundspillet er de direkte kvalificeret til semifinalerne, hvilket betyder de får en lang kamppause, mens de øvrige hold afvikler kvartfinaler.

Det betyder også, at holdet kun har to kampe mere inden medaljekampene, og det har før vist sig at være en ulempe at få så lang en pause.

Åbyhøj har på den anden side alt at vinde. De er sikre på at slutte som nr. 7 og skal gøre sig klar til at møde Hørsholm i kvartfinalerne.

I det billede er Virum en fin ”træningsmodstander” for Åbyhøj og de vil sikkert også se det sådan. Derfor skal udbyttet mere ses i det spillemæssige end i resultatet.

Virum bør vinde med 10+

SISU - Lemvig Basket (søndag kl. 17:30)

Den sene kamp søndag mellem SISU og Lemvig kan blive en meget tæt og intens affære.

Begge hold har teoretisk stadig mulighed for at forbedre deres placering, men det vil formentlig kun få kosmetisk betydning. I stedet er begge hold i færd med at finde de rigtige løsninger, der kan bringe dem godt gennem kvartfinalerne.

Lemvig fik onsdag aften en god sejr ude mod Åbyhøj, og selvom der stadig var plads til forbedring, så var sejren et vigtigt skridt i den rigtige retning. Lemvig har stadig brug for at alle spillere udfylder deres rolle og udnytter de individuelle kvaliteter til fælles fordel.

SISU er på mange måder i samme situation, hvor en del af udfordringen handler om, at holdet ikke for alvor er spillet sammen. På denne tid af sæsonen kan det have stor betydning, og et kan blive en faktor på søndag.

SISUs seneste resultat er også en sejr mod Åbyhøj og målt på de to kampe ser SISU og Lemvig meget jævnbyrdige ud. Selvom SISU efter jul har vist mere styrke, så har de endnu ikke vist stabilitet nok til at man endnu kan vurdere hvor stærke de er.

Derfor er kampen også meget åben og en klar favorit er svær at udpege. Afgørelsen kan godt komme til at ligge inden for 3 points afstand, men det kan tippe begge veje.

Lemvig Basket vinder over Aabyhøj IF

23.02.2017

Åbyhallen lagde onsdag gulv sæsonens 3 møde mellem Aabyhøj IF og de nykårede pokalmestre fra Lemvig Basket.

1. periode: Begge hold havde svært ved at score i første halvdel af perioden. Aabyhøj førte 6-5 midt i perioden. Lemvig havde så et 6-0 run. Aabyhøj svarede igen og fik udlignet til 11-11. Lemvig tog igen teten og førte 18-11, inden Aabyhøj fik reduceret lidt til 14-18 føring til Lemvig efter 1 periode.

2. periode: Spillemæssigt var perioden bedre end 1. periode, Lemvig kom hurtigt foran med 9 point, men via en stærkt spillende Camilla Andersen kom Aabyhøj tilbage og var flere gange kun nede med to point, men via to tre pointscoringer af Maria-Magdalena Kolyandrova trak Lemvig lidt fra og vandt perioden 20-19 og første halvleg 38-33.

3. PeriodeLemvig var i fuldstændig kontrol i 3 periode. De udbyggede føringen uden at imponere og var på et tidspunkt oppe med 16 point. Aabyhøj havde intet at komme med og lavede kun 5 point de første 9 min af perioden, men fik pyntet lidt på resultatet til sidst. Lemvig vandt perioden med 16-9 og førte med 12 inden sidste periode.

4. Periode: Det blev aldrig spændende - Aabyhøj kom aldrig tættere på end 8 point i starten af perioden - til gengæld var Lemvig oppe med 18 point få min. før tid før Aabyhøj fik reduceret lidt men det helt slutter med en sejr til Lemvig på 57-69 (14-18, 19-20, 9-16, 15-15).

En fortjent sejr til Lemvig, hvor Sarah DeShone, Erin McDonnell og Kayla Bernsen spillede en rigtig god kamp.

Topscorer Aabyhøj: Camilla Andersen 16, Mariyah Henley 11, Bianca Morsø 9 point
Topscorer Lemvig: Erin McDonnell 16, Sarah DeShone 15, Kayla Bernsen 13 point

Ugens preview

22.02.2017

Onsdag aften løbet Dameligaens to jyske hold ind i hinanden for tredje gang i denne sæson.

Begge hold kæmper med at finde den spillemæssige stabilitet, og det har givet flere kampe med knebne nederlag til både Åbyhøj og Lemvig.

Kampen onsdag aften kan derfor blive en kærkommen mulighed for begge hold til at komme tilbage på vindersporet inden slutspillet, som venter om kort tid. Lemvig har ikke omsat pokaltriumfen til succes i Dameligaen, men det har været tæt på mod både Stevnsgade og Virum. Marginalerne er dog ikke gået vestjydernes vej, og derfor kæmper de nu for at fastholde 4. pladsen i tabellen.

Åbyhøj er isoleret i bunden og har nu fokus rettet mod de kommende kvartfinaler mod Hørsholm.

For både Åbyhøj og Lemvig er den store udfordring at få kollektivet til at fungere igen og ramme kampe, hvor flere spillere på en gang rammer et højt niveau og får sammenhæng i spillet.

Derfor kan det godt blive afgørende onsdag aften, hvem der kan bevare roen og tålmodigheden i spillet. Profilerne skal nok igen ramme deres niveau, men de skal have flere med sig, og det hold, der har flest spillere der bidrager vil stå med de bedste vinderchancer.

På baggrund af stillingen i tabellen må Lemvig påtage sig favoritrollen og gå efter en sejr på +5 point.

Tillykke til Hørsholm 79’ers med 2. pladsen i grundspillet

19.02.2017

En kamp der ikke rigtigt fandt sit leje og bølgede frem og tilbage, men dog med Hørsholm 79’ers lige den tand mere fokuseret.

1P. Hørsholm 79’ers kommer bedst fra start og viser allerede her i første periode, at de har en plan om at kampen skal vindes i forsvaret.

BK Amager finder dog løsninger og bringer sig ind i kampen med et solidt kollektivt spil og finder løsninger på Hørsholm 79’ers meget aggressive forsvar.

Holdene følges ad til der er spillet godt 7 minutter af perioden, hvor hjemmeholdet får slået et lille hul. Perioden ender 26 – 22 til BK Amager.

2P. Kort bekrevet. Hørsholm 79’ers går et gear op i forsvaret og BK Amager kan ikke finde løsninger til at komme til kurven. Hørsholm 79’ers vinder perioden, hvor hjemmeholdet intet kunne ramme fra distancen, ikke kom til kurven og ikke kunne stoppe Hørsholm 79’ers i forsvaret.

Hørsholm 79’ers vinder perioden 18 -6 og bringer sig i front med 8 point ved halvlegspausen.

3P. BK Amager kommer tilbage til tredje perioden med fornyet energi og bringer sig tilbage i kampen. Det er ikke til at se, at holdet spillede en anden perioden, hvor ikke meget hang sammen, og hjemmeholdet får vist at man som hold i perioder kan finde de rigtige løsninger.

BK Amager får bragt balance i regnskabet efter 2 min. spil af perioden og tvinger Hørsholm 79’ers til en time out. Hørsholm 79’ers kommer ud af timeouten med en plan, der hurtigt bringer dem i front igen, og BK Amager halser efter.

Mod slutningen får BK Amager dog sat nogle vigtige point og vinder perioden 17 – 9 og derved en helt lige score 49 – 49 inden fjerde periode.

4P. Hørsholm 79’ers vinder perioden med 19 – 11 og får den samlede sejr med 68 – 60.

Hørsholm 79’ers fik igen fat i forsvaret her i fjerde periode og BK Amager kunne ikke rigtigt følge op på den gode 3 periode. Mønstret fra anden periode gentog sig her i fjerde. BK Amager kunne ikke finde kurven, og det blev dét der i sidste ende afgjorde kampen.

Med 2 kampe tilbage af grundspillet kan Hørsholm 79’ers hvile deres spiller lidt inden kvartfinalerne starter, hvor BK Amager skal finde løsninger, der kan få holdet tilbage på vindersporet.

Topscorere for de 2 hold:

Hørsholm 79’ers: Ivana Jovanovic 16, Sandra Lind 13, Line Piechnik 12 point.

BK Amager: Catarina Palm 24, Maria Roost Dinesen 14, Kelly Hardeman 12 point.

Virumsejr i jævnbyrdig kamp mod Lemvig Basket

19.02.2017

Lørdag spillede Lemvig Basket og Virum Go Dream revanchekamp for pokalfinalen, og efter endnu en jævnbyrdig kamp fik Virum sin revanche med en sejr på 62-72.

Det var Lemvig som kom bedst i gang med kampen, da de med frisk spil, godt forsvar og effektivt angreb fik sat et godt pres på gæsterne. Kun Gillian Abshire skabte problemer på sin gamle hjemmebane for Lemvig. Men tre 3ere sørgede hun for at Virum ikke var bagud mere end 12-9 efter fire minutter. Herefter kom Virum i bedre kontrol, og med stabilt forsvarsspil blev Lemvig bremset. Holdene fulgtes dog ad til en pausestilling på 17-18 til Virum.

I 2. periode var det Virum som satte sig på spillet. Valerie Driscoll viste god styrke under kurven, og Lemvig lader sig frustrere for meget over en let linje fra dommerne. Gæsterne udnytter hjemmeholdets manglende fokus til at opbygge en føring på 23-2 med tre minutter tilbage af perioden. De sidste minutter vågner Lemvig op igen og med tre point fra først Ivana Udovalieva og derefter Sarah DeShone kommer værterne med i kampen igen, og ved halvlegen er kampen helt åben igen med stillingen 32-34.

Lemvig kommer stærkt ud efter pausen og overtager hurtigt føringen. Et godt tempo overrasker Virum lidt og Lemvig holder sig foran med et par point. Som perioden skrider frem ændre spillet sig til at blive mere og mere præget af hårdt arbejde end poleret basketball. Begge hold kæmper forbilledligt for hver eneste bold og position. Det giver masser af intensitet og spænding, men ingen af holde får for alvor et spillemæssigt overtag, og derfor holdes afstanden konstant inden for et par point. Perioden slutter lige, og dermed fastholder Virum føringen på to point, 45-47.

De to hold fortsætter med at følges ad gennem de sidste 10 minutter, og spillemæssigt fortsætter med mere slid end flot spil. Midt i perioden er stillingen 53-54 og kampen kan stadig falde ud til begge sider.

Lemvig kommer først i fejlproblemer, og det kommer til at spille en rolle i de sidste minutter, hvor Virum er meget effektive fra straffelinjen. Samtidig kommer Lemvig ikke for alvor til gode skudmuligheder, men 3 point af Sarah DeShone holder hjemmeholdet inde kampen med 62-65 og omkring et minut tilbage. Gillian Abshire gør dog endnu en gang det onde ved sit tidligere hold, og sætter tre point kort efter, og det bliver det afgørende stød til Lemvig.

I kampens sidste sekunder kæmper Lemvig for de sidste muligheder, men det lykkes ikke at finde de rigtige chancer. I stedet kan Virum udbygge føringen til slutresultatet 62-72.

Lemvigs point: Erin McDonnell 21p (10 reb), Sarah DeShone 15p, Kayla Bernsen 12p, Ivana Udovalieva 6p, Ani Kolyandrova 3p, Reka Fejes 2p, Megi Kolyandrova 2p og Yana Kozhohavona 1p.

Virums point: Valerie Driscoll 21p (15 reb), Nikoline Østergaard 19p, Gillian Abshire 17p, Ansofie Schirmer 7p, Frederikke Mollerup 6p og Ellen Marie Iversen 2p

Ugens preview

16.02.2017

Det spidser til i DL nu. De næste par runder kan være meget afgørende for hvordan holdene ender i grundserien og kan få stor betydning for hvem der skal møde hvem i kvartfinalerne.


BK Amager har fået vind i sejlene på det seneste og skal bruge en sejr i weekendens kamp mod Hørsholm 79ers for at hænge på i kampen om 2. pladsen.

Mellem holdets træninger har headcoach Sam Tarmago kigget på weekendens 3 kampe og kommer her med sit bud (på engelsk):

BK Amager - Hørsholm 79ers (lørdag kl. 14:30)

Hørsholm has been playing good basketball as of late. Amager has experienced a couple of tough losses.

I expect a competitive game, with Amager winning +1pt

Lemvig Basket - Virum GO Dream (lørdag kl. 14:30)

Lemvig is coming off a tough loss against Stevnsgade SuperWomen.

Virum is coming in having won their last couple of games. After a hard fought battle in the Pokal Finale,

I expect this game to be just as competitive. Although Lemvig has homecourt advantage, I expect Virum to play inspired basketball and come away with the win +5pts 

SISU - Aabyhøj IF

Aabyhøj continues to work hard and improve throughout the season. 

SISU has shown that they are an explosive team. With homecourt advantage, I expect SISU to come away with the win +7pts

Virum Go Dream er igen på sejrskurs og slog gæsterne fra BK Amager med 73-58

12.02.2017

Efter en sejr over SISU to dagen forinden var der håb om, at Virum igen var på sejrskurs.

Det skulle vise sig at holde stik. Men selv om det blev til en ret sikker sejr over Amager, var der først i 4. periode, at kampen blev afgjort.

Virum startede kampen bedst og kom foran 10-4. Amager var dog hurtig til at svare igen med et super godt og aggressivt forsvar, mens Virum gav mere plads til Amager, herunder også deres gode skytter som fx Emilie Fogelstrom. Det betød, at der efter 1. periode stod 17-16 til hjemmeholdet.

Jævnbyrdigheden fortsatte i 2. periode, dog med Amager som bedst. Emilie  Fogelstrom havde fået skudt sig varm og det samme gjaldt Kelly Hardeman. For Virum var det især Nikoline Østergaard, der var den dominerende i angrebet. Efter 2. periode havde Niokoline scoret 11 point. Begge hold spillede et fint forsvar, dog med Amager som de mest effektive, og inden halvlegen havde Amager taget føringen til 31-30. Kampen var således stadig helt lige.

3. periode var præget af, at begge hold kæmpede med stor energi i forsvaret. Samtidig var der også gode præstationer i angrebet, og særligt Virums Gillian Abshire var effektiv i angrebet og fik scoret hele 10 point bare i denne periode. For Amager var det særligt Kelly Hardeman og Maria Roost Dinesen, der havde held med afslutningerne. De 2 hold fulgtes dog fortsat ad, og efter 3. periode var Virums forspring kun et enkelt point med 48-47.

Herefter må man sige, at Virum fik mere gang i forsvaret og fik lukket bedre af for Amagers skytter. Derudover var både Nikoline Østergaard, Valeri Driscoll og Ellen Iversen meget effektive i angrebet og leverede henholdsvis 7, 8 og 8 point alene i denne periode. Det effektive forsvar og gode angreb fra Virums side betød, at hjemmeholdet satte sig på kampen og komfortabelt kunne tage en sejr hjem på 73-58.

Topscorer for Virum GO Dream: Nikoline Østergaard 22, Valerie Driscoll 18, Gillian Abshire 17, Ellen Iversen 10, Caroline Marie Schultze 2, Ansofie Schirmer 2 og Pauline Lausten 2.

Topscorer for Amager: Emilie Fogelstrom 16, Kelly Hardeman 16, Catharina Palm Jensen 7, Maria Roost Dinesen 7, Anna Clara Juul Mogensen 4, Cecilie Tvede Hansen 3, Ida Klussmann 3 og Melanie Linea Elmegreen 2.

Virum GO Dream klart bedst mod SISU

10.02.2017

Onsdagens kamp mellem SISU og Virum GO Dream havde selvom der var kulde og sne udenfor  fået 100 tilskuere indenfor i varmen i Gentoftehallen.

Virum får pakket midten godt sammen og med Driscoll i midten, giver de ikke mange angrebs rebounds væk. Østergaard er stærkest i gæsternes offensiv og sørger for point og assists til en 17-15 periode.

Første periode er meget lige – gæsterne kommer i feltet og bliver tildelt en hel del skud fra straffe linjen
2. periode minder meget om første. Der fløjtes stadig en del fejl – på kryds og tværs, som sender gæsterne på straffe linjen. Virum sætter imponerende 16/18 og med en super solid defensiv, suppleret med et usædvanligt lavt energi niveau fra de bærende profiler fra hjemmeholdet, er mestrene foran med 33-25.

2. halvleg er ikke meget anderledes. Manglende energi fra værterne, solidt Virum spil, som bliver krydret med et par flotte 3p scoringer, sender gæsterne afgørende foran med 57-40 inden sidste periode.

Hos hjemmeholdet forsøger spiller Helene Dalsgaard sin bedste kamp i dameligaen. Med sine bare 17 år, tager hun kampen op mod én af ligaens profiler Valerie Driscoll, som holdes på 10p.

Virum GO Dream vinder dog kampen med 65-50.

Kampens spillere var for gæsterne amerikanske Driscoll; men ligeledes gode præstationer fra Nikoline Østergaard og et par store skud fra Caroline Schultze.

For hjemmeholdet var der solide minutter fra Cirkeline Rimdal, mens trioen Kama, Ciarra og Jazmine, som alle var imponerende mod Amager, havde en kollektiv hviledag.

Ugens preview-2

09.02.2017

Efter sejre i onsdagens kampe til Hørsholm 79ers og Virum GO Dream spilles der yderligere 2 kampe i denne uge i DL.

Coach for SISU, Morten Thomsen kommer her med sit bud på de 2 kampe.

Alle har vundet og alle har tabt – Dameligaen er mere lige end længe. Lemvig er ny LP vinder – TILLYKKE!

Der er 4-5 runder tilbage, så de fleste er begyndt at se på mulige matchups i slutspillet. Kampene om 1-2 findes stadig, dog ser det mest ud som om, at 2-4 og evt. 5-6 kan ændres lidt – og et vel spillende Åby kan stadig hoppe en plads op, med et par sejrer.

Virum GO Dream - BK Amager (fredag kl. 20:00)

Virum har en revanche til gode mod Amager, som omvendt søger at komme tilbage på vinder kurs, efter nederlag til SISU.

Hos hjemmeholdet, har en kompakt defensiv, med få spillere, været melodien hele året, at man er lidt rystet efter nederlag i pokal finalen samt senest mod 79ers, er måske ikke helt skidt, i forhold til at få ”strammet op” på spillet og gøre sig klar til slutspillet.

Amager spiller noget af det pæneste hold spil i ligaen. Godt skydende og med stærke profiler, som både kan spille ude og inde.

Virum har en kamp onsdag aften mod SISU. Brugen af energi her, kan blive afgørende for en relativ smal trup. Kampen bliver lige og hjemmeholdets tyngde under kurven bliver afgørende. Virum +8

Stevnsgade SuperWomen - Lemvig Basket (lørdag kl. 14:00)

Gæsterne er pokal mestre efter en flot og fortjent sejr. På papir og i forhold til tabellen, bør gæsterne også vinde denne kamp; men…. Ida TP er kommet i form og er ved at være tilbage som én af DL’s bedste, hende får gæsterne det svært med.

Mit bud er, at Lemvig relativt hurtigt vil finde deres stærke zone frem; men hvis skytterne fra Stevnsgade, kan finde nettet, tror jeg at de trækker det længste strå og vinder en helt lige kamp. Stevnsgade +5

Hørsholmsejr på aften med historisk strejf

08.02.2017

På en aften, der osede af historie, tog Hørsholm 79ers en sikker sejr over Stevnsgade SuperWomen.

Hørsholm hyldede på aftenen de ikke mindre end 33 danske mesterhold, klubben har haft gennem tiden for damer og piger, og på banen lignede det nuværende hold mere og mere et tophold, med en sikker 72-59 sejr over Stevnsgade.

Der var en rigtig god stemning i Hørsholmhallen blandt de 400 tilskuere. Mange af dem var gamle spillere med familie, for Hørsholm brugte aftenen til at hænge mesterskabsbannere op for klubbens Danmarksmestre gennem tiden. Det skete i pausen, hvor der også var blomster til anførerne for de tidligere mesterhold.

Hørsholm havde teten i hele kampen, ansporet af developlagte tilskuere. Hjemmeholdet spillede aggressivt forsvar og Stevnsgade havde overordentligt svært ved at finde gode løsninger i angrebet. Hørsholms angreb fyrede heller ikke på begge alle cylindre, med mange misser, men træner Jesper Krone var slet ikke utilfreds med spillet:

-Kampen kan på ingen måde kaldes skøn, sagde Krone bagefter. Vi spiller godt forsvar og holder Ida Tryggedsson fra at få gode skud indtil kampen er afgjort og vi er godt ude på deres skytter. Vi holder gameplanen og det er det, vi vinder på. Vores angreb var ikke skønt, men når vi siger det, så har vi nogle åbne skud, som vi ikke rammer. Havde vi ramt lidt mere, så havde det set pænere ud, så jeg er tilfreds med det spil, vi laver.

Gennem det meste af første halvleg lignede Hørsholm et hold, der ville komme afgørende foran, men det store forspring udeblev. Det kom imidlertid fra starten af tredje periode, hor Stevnsgade kun scorede to point de første fem minutter. Det udnyttede Hørsholm til at opbygge en 15 points føring, 49-34, blandt andet efter to scoringer fra Maryah Sydnor og en tre’er fra Maria Forsman Pedersen.

Kampen blev aldrig tæt igen. Stevnsgade truede et par gange med at reducere forspringet til ti point, men hver gang svarede Hørsholm igen med en scoring og endnu bedre forsvar. Med 90 sekunder igen og et forspring på 72-51 tømte Hørsholm bænken og satte den unge garde ind. Det gav Stevnsgade chancen for at pynte på resultatet, der endte 72-59.

Med sejren forsvarer Hørsholm andenpladsen i Dameligaen, hvor de jagtes af BK Amager, to point bagved. I toppen findes Virum GO Dream, to point foran, men med en kamp mindre. Det tegner altså til en spændende afslutning på grundspillet, der kommer til at afgøre hvem, der får hjemmebanefordel i slutspillet, der starter 7. marts.