Nyheder

Virum Vipers slår SISU på udebane

18.11.2017

Dagens opgør gav debut i DL til Carli Madison Rosenthal. Med Carli på plads i Sisu, skal det blive spændende at følge holdet og se om det vil give mere plads til Sisus øvrige spillere under kurven i begge ender af banen når Carli er faldet til på holdet.

Dagens opgør gav en indikation om hvem der er stærkest pt. Virum er i førersædet efter de første 2 opgør i sæsonen med 2 sejre over Sisu. Men 2 smalle sejre.

De 2 hold skal mødes en tredjegang inden jul. Hvor Sisu tager imod i pokal semifinalen, der skal afvikles inden den 22 december.

Tip off til Sisu der hurtigt bringer sig I front med 5 – 0. Virum får ikke gang i spillet i de første par minutter, men kommer stærkt tilbage godt drevet af Caitlin Ingels 9 point og Valerie Driscoll 6 point i perioden. Virum bringer sig i front 13 - 7 efter Sisu ikke kan ramme på nogle af deres skud. Der bliver byttet om på momentum mod slutningen af perioden hvor Sisu får bragt balance i regnskabet.

20–20 efter 1. periode.

Virum kommer godt ud til anden periode. De dominere rebound spillet og er først på alle bolde. Hatten af for Frederikke Mollerup der med 15 ud af sine 21 point, var den største årsag til at Virum kunne gå til halvleg oppe med 11 point.
Virum var klart bedst i perioden og det er et under at Virum ikke endte op med en større halvlegsføring.

Virums Maria Høeg scorede hurtigt 5 point i 3. periode og viste at Virum holdet har brede hvor mange spillere kan score. Virum fortsatte her i tredje periode med at dominer rebound spillet og Sisu holdet gav alt for mange anden chancer væk.

Stor ros til Sisu holdet for at holde hovedet koldt og stadig være med i kampen her efter tredje perioden men stadigvæk nede med 11 point inden fjerde periode 45-56.

Lige ved og næsten. En noget rodet periode frem til de sidste 2,30 min. Hvor Sisu holdet med godt spil får bragt sig inden for 2 point fra sejren. Virum kan ikke rigtigt finde løsninger på Sisus aggressive spil og gode forsvar. Sisu har endog mulighed for at få udlignet og bringe sig foran med 29 sec. tilbage, men holdet formår ikke at ikke at få bragt balance i kampen og Virum kan med 15 sec. tilbage, bringe sig yderligere i front via 2 x 2 straffekast og vinder kampen med 72–66.

Topscorer for SISU:Kama Jo Griffitts 25p og 6 Reb, Catharina Palm 17p og 12 reb, Carli Rosenthal 7p. Melanie Elmgreen 7 p

Topscorer for Virum Vipers: Frederikke Mollerup 21p, Valerie Driscoll 17p og 15 reb. Catelin Ingels 15p og 8 ass, Maria Høeg 10 p og 7 reb.

Ugens preview

16.11.2017

1 kamp fredag, 1 kampe lørdag og 1 kampe søndag er på menuen i DL i denne uge hvor coach for Stevnsgade Superwomen, Hrannar Holm har kigget i sin krystalkugle og mener at de 3 kampe ender således:

SISU – Virum Vipers (fredag kl. 19.30)

Interessant kamp. Første gang holdene mødtes vandt Virum en tæt kamp på hjemmebane, 56-52. Tror begge hold er blevet bedre siden da, og kampen kan godt blive vel spillet og spændende.

Sisu har fået en ny amerikansk spiller, Carli Rosenthal, som efter sigende skal være både stor og stærk. Det hjælper uden tvivl i kampen under kurvene mod reboundsstærke Valerie Driscoll. Sisu har to dominerende scorere, Catharina Palm og Kama Griffitts, der er en farlig skytte. Mon ikke den nye bidrager med et par points under kurven.

Virums styrke er ikke mindst forsvaret, men de har også mange spillere der kan sætte points på tavlen, især når point guarden, Caitlin Ingle, spiller godt.

Resultatet afhænger bl.a. af hvor stærk Sisus nye spiller er. Forventer i hvert fald, at det bliver tæt. Måske hjemmeholdet vinder (igen) med fire points, 74-70.

Lemvig Basket – Stevnsgade SuperWomen (lørdag kl. 15.30)

Sidste gang holdene spillede vandt Stevnsgade på hjemmebane med ni points forskel i Nørrebrohallen.

Lemvig var skadesramt og kun seks spillere kom på banen. Lemvig har ikke vundet en kamp endnu, men det er kun spørgsmål om tid hvornår det sker. Og det sker sandsynligvis på hjemmebane. Ved ikke hvordan der ser ud angående skaderne, men de har i hvert fald Louisa Murphy som er en meget dygtig inside spiller. Deanna Mayza spillede godt i sidste kamp og jeg tror, at når Kaitlyn Mathieu vender tilbage så bliver Lemvig betydeligt stærkere.

Det er jo vigtigt for Lemvig snart at starte med at vinde kampe, ellers kommer det til at være en vanskelig opgave at nå fjerde pladsen inden sæsonen er slut.

Stevnsgades hold har mange nye spillere og to nye trænere. Det er ikke lykkedes endnu at spille en rigtig god kamp, der bliver dog arbejdet på det. Håber selvfølgelig på, at holdet kan vise lidt fremskridt i Lemvig og hive sejren med hjem.

Det er dog aldrig nemt at spille i Lemvig, det ved alle. Mit bud er dog (selvfølgelig) en udesejr på fem points, 62-67.

Værløse BBK – Hørsholm 79ers (søndag kl. 18.30)

Værløse overraskede meget da de vandt stort over Lemvig for omkring en måned siden. Da viste de, at de godt kan spille god basketball, selvom om de er unge og uerfarne. De fleste kampe har de dog været uden reelle chance, men det vidste man godt kunne blive tilfældet, inden sæsonen startede. Det drejer sig om at vænne sig til niveauet og udvikle spillere. Den fokus kommer de helt sikkert til at have når de møder ligaens tophold fra Hørsholm.

Hørsholm har som forventet været suveræne. De blev nummer to sidste år og vender tilbage med det samme hold plus tre rigtig gode nye guards, der iblandt to tidligere landsholdsspillere, den dygtige point guard Grit Ryder, og den farlige skytte, Emilie Fogelstrøm. Hørsholm spiller godt i begge ender af banen, og de kommer ikke til at få problemer med det unge Værløse hold, selvom hjemmeholdet uden tvivl viser god kampgejst.

Hørsholm vinder med plus/minus 30 point.  

Værløse leverede en god halv kamp mod Virum Vipers

06.11.2017

Kun to uger efter, at Værløse måtte indkassere et 18 points nederlag til Virum Vipers, var det tid til at mødes igen, denne gang på Værløses hjemmebane i Søndersøhallen.

Hvis Værløse havde brugt de to uger på at indøve modtræk mod Virums dobbelte danmarksmestre, så var det ikke umiddelbart til at se. I hvert fald ikke i første halvleg, der blev en lektion for det unge hjemmebanehold i vigtigheden af at være klar fra start.

På trods af, at Værløse faktisk startede med at bringe sig foran 6 – 0 kiggede Virum sig ikke tilbage en eneste gang i første halvleg, hvilket halvlegsstillingen 24 – 56 fortæller bedre end mange ord. Det var 20 minutter hvor især Virums Frederikke Mollerup og Caitlin Ingle gjorde sig bemærket, men hvor også Val Driscoll havde masser af plads at boltre sig på. 

Og plads gav Værløse. Faktisk så meget, at Virum i løbet af kampen fik sendt 27 treere afsted hvoraf de 12 (44 pct) ramte. Til sammenligning ramte Værløse 3 ud af 16 (19 pct).

Det samme billede tegnede sig for 2’erne hvor Virum ramte 26 af 54 forsøg, mens Værløse måtte nøjes med 20 ud af 40 forsøg.

Hvis det unge Værløse hold var tæt på at miste fodfæstet i første halvleg mod Danmarksmestrene, så gik det bedre efter pausen. Ikke at der på noget tidspunkt var spænding om det endelige udfald, men dog så meget bedre, at Værløse faktisk vandt de to sidste quarters med 4 point.

Det var et anderledes bold- og selvsikkert Værløsehold, der kom ud fra pause og ikke mindst det hurtige, fysiske forsvar som har givet mange modstandere problemer, begyndte at virke. Men der var det som sagt for sent: Kampen sluttede 68 – 96 til Virum. Dermed kunne et velspillende Virum hold kunne tage hjem og nyde de sidste par timer af weekenden, i bevidstheden om, at de havde givet den næste generation af Dameliga-stjerner en lektion.

For Værløse blev kampens topscorere Ellen Lykholt Svendsen med 12 point og Andrea Heede-Andersen med 10. Kampens og Virums topscorer var Frederikke Mollerup med 20 point fulgt af Caitlin Ingle med 18.

Allerede på fredag den 10. november får holdene mulighed for at vise, hvad de hver især har taget med sig fra kampen. Der mødes de nemlig i Pokal 1/4 finale i Virum.

Skadesramt Lemvig hold taber til Stevnsgade i Nørrebrohallen

05.11.2017

Lemvig Basket har haft en svær sæsonstart med 5 nederlag i 5 kampe inden lørdagens opgør på Nørrebro mod værterne fra Stevnsgade.

Hvorvidt det er manglende form, kemi på holdet eller skader der er skyld i det, er ikke til at vide, men til lørdagens opgør stillede Lemvig op klart skades svækket.

Lemvig var uden russiske Anne-Mariya Kolyandrova, ungarske Reka Fejes og amerikanske Kaitlyn Mathieu. Et trekløver der i gennemsnit spiller knapt 27 min i hver kamp og bidrager kraftigt til både score og rebounding. Lemvig havde 7 spillere klar til start foran ca. 150 tilskuere.  Det skulle vise sig at coach Peter Jensen kun spillede 6 spillere og af dem spillede de 5 alle  mere end 31 min.

Første periode starter Lemvig bedst og bringer sig efter 2:01 foran med 2-4. Men Stevnsgade svarer hurtigt igen med effektivt hurtigt angrebsspil og aggressivt zonepres, hvilket giver flere frie skud. Efter to 3ere af stærkt spillende Mathilde Colding-Poulsen, en af Hanna Sheikh (der desværre skulle vise sig at blive hendes eneste i kampen) og fire point af kampens spiller og topscorer Ida Tryggedsson Preetzmann laver Stevnsgade et 13-0 run på blot to min på gæsterne til stillingen 15-4.

Man fornemmer, at det kunne meget vel være kampens afgørelse. Men en del udskiftninger slår rytmen i stykker for Stevnsgade og kombineret med en stribe dårlige beslutninger angrebsmæssigt kommer Lemvig tilbage i kampen, blandt andet på grund af 6 point af Lemvigs Louisa Murphy.

Det betyder at kampen er helt lige 15-15 efter første periode efter et 9-0 run af Lemvig.

Anden periode starter med at Ida Klussmann bringer Stevnsgade i front med 17-15. De næste par minutter præges - ligesom de sidste 3 minutter af første periode - af at Lemvig får flere scoringsmuligheder på grund af manglende defensive rebounds fra Stevnsgade. Det er tydeligt at Emile Hesseldals pause på bænken betyder en fordel for Lemvig.

Derfor kan Deanne Mayza - Lemvigs topscorer med 17 point - med 7 point bringe gæsterne foran med 19-16 efter blot 2:13 af anden periode.

Stabiliteten vender lidt tilbage til Stevnsgade og Ena Viso kan efter 4:51 bringe Stevnsgade i front igen med 25-24.

Resten af perioden er for Stevnsgade en blanding af smukke detaljer, men også hovedløse afleveringer og beslutninger. Det er tydeligt at ikke alle spillere her tidligt i sæsonen endnu føler sig komfortable med "triangle-offense", hvilket gør at spillet til tider bliver stillestående, hvorfor man skal kæmpe hårdt for hver scoring. Lemvig virker i de sidste minutter en smule trætte, men de spiller naturligvis også utroligt smalt.

Perioden ender 21-18 til Stevnsgade, hvilket betyder en halvlegs føring til værterne på 36-33.

Tredje periode er på mange måder en gentagelse af anden periode rent spillemæssigt. Holdene bytter points hele perioden, men det er tydeligt, at Lemvig slås alt de kan for at få den første sejr med hjem til Lemvig.

Lemvig vinder fortjent perioden 18-22 og så er stillingen 54-55 til udeholdet inden sidste periode.

På et par stærke minutter af Tea Jørgensen bringer hun Stevnsgade i front 63-58 efter 3:23 af fjerde periode. Perioden afgøres blandt af at Stevnsgade udrebounder Lemvig både offensivt og defensivt. Emilie Hesseldal (som i dag har en double-double) kontroller feltet.

Det tætteste Lemvig kommer på at bringe seriøs spænding ind i kampen igen er efter 6:48, hvor Deanna Mayza med en 3er bringer Lemvig på 66-64.

Derefter står der Stevnsgade på de sidste 3 min. Ida Tryggedsson er her og der og alle vegne og Stevnsgade kører sikkert sejren hjem ved at vinde fjerde periode med 21-12 og kampen med  75-67.

Lemvig spillerne var tydeligt trætte til slut, men det er naturligt, når kun seks spillere skal klare en kamp.

Lemvig skød en smule bedre end Stevnsgade på dagen, men Stevnsgade udrebounder Lemvig med 43-21 og har 15 steals mod Lemvigs 6 - hvilket er afgørende for kampen.

Hos Lemvig skal fremhæves banens mindste spiller Mariya-Magdalena kolyandrova for fremragende ballhandling ag ikke mindst for 8 rebounds, holdets erfarne general Ivana Udovalieva med 17 points, Deanna Mayza med 17 point og Louisa Murphy med 10 rebounds og 15 point.

Hos Stevnsgade virker Ida Tryggedsson Preetzmann i topform med 30 point, Tea Jørgensen spiller godt og synes også i god form i dag med 12 points og 7 rebounds ligesom Mathilde Colding-Poulsen. Endelig skal naturligvis Emilie Hesseldal fremhæves for en fremragende kamp med 12 points og enestående 9 offensive rebounds og 10 defensive rebounds - 19 i alt.

På trods af 6 nederlag er det alt, alt for tidligt at afskrive Lemvig. Med alle spillere klare af skader og i god form, kan de slå alle hold i Dameligaen. For holdets moral håbes det, at det snart bliver til den længe ventede første sejr.

Sikker sejr til Hørsholm over lokalrivaler fra SISU

04.11.2017

Hørsholm 79ers går på landsholdspause med en sikker sejr over lokalrivalerne fra SISU foran 230 tilskuere i Hørsholmhallen.

Hørsholm var foran det meste af kampen, og selv om de var ikke i stand til helt at skabe et afgørende forspring før midt i anden halvleg, lød sejrscifrene på hele 89-71.

Det blev afgørende for kampen, at Hørsholm tvang SISUs Catharina Palm og Kama Griffiths til at misse 24 af 35 skud. Flere forskellige spillere fra den dybe Hørsholm-rotation dækkede de to topscorere op, så der konstant var friske ben i forsvaret. Det krævede meget opmærksomhed fra hele holdet, forklarede point guard Gritt Ryder efter kampen:

-Det er en holdindsats, sagde Ryder. Vi skal bytte på screeninger og være klar til at hjælpe hele tiden, for de er virkeligt, virkeligt dygtige spillere, der kan enormt meget. Cadeau til alle dem, der var på dem, de gjorde det rigtigt godt.

Hørsholm tog føringen i kampens femte minut og afgav den aldrig igen. I løbet af første halvleg byggede hjemmeholdet en føring på 18 point op, 39-21, men en god afslutning på halvlegen fra SISU bragte den ned på 42-29.

Efter kampen fokuserede Hørsholmtræner Jesper Krone på torsdagens pokalkamp, da han skulle forklare, hvorfor Hørsholm lod SISU fortsætte med at være med i kampen:

-Vi ar præget af efterveer fra vores tur i torsdags. Selv om vi vinder med 18, er der perioder, hvor jeg synes vi spiller lidt for tilbageholdende og jeg kan se træthed i flere af spillerne. Det var ikke så meget kampen fra i torsdags, som rejsen, der sad i benene. Vi kommer hjem 02:30 natten til fredag, men samtidig er der ingen undskyldninger. Vi skal ind og arbejde og gøre det, vi ved, vi kan, og så er det oppe i hovederne, vi skal gøre os mentalt og fysisk klar.

Klar blev Hørsholm til anden halvleg, hvor føringen blev udbygget til 65-44 efter et par flotte scoringer fra Marie Louise Blyme, der desværre senere måtte udgå med en ankelskade. Resten af kampen lå hjemmeholdets forspring på lige omkring 20 point, på trods af flot fight fra gæsterne og slutresultatet var 71-89.

Dameligaen går nu på landsholdspause i forbindelse med EM-kvalifikation, hvor Hørsholms Sandra Lind skal spille for Island. For Hørsholmtræneren er det både ærgerligt og godt med pausen:

-Det er en svær periode for os, fordi vi er godt kørende, siger Krone, så vi vil egentligt gerne spille kampe, men for nogle af de andre hold kommer det nok kærkomment. Der er selvfølgelig nogle ting, der skal arbejdes på, men jeg prøver også at lægge nogle alternative ting ind i den her periode, hvor der ikke er kampe. Forhåbentligt bliver det også lidt anderledes og sjovt at komme til træning, så det ikke bare er min sure stemme, de hører hele tiden.

Hørsholm kommer til næste kamp, der er på udebane i Værløse 19. november, som ligaens ubesejrede førerhold, mens SISU, på fjerdepladsen, tager imod Virum Vipers 17. november.

Foto er leveret af Markus Kluge.

Ugens preview

03.11.2017

3 kampe spilles i DL i den kommende weekend og headcoach for SISU, Todd Anthony kommer her med sit bud på de 3 kampe.

Stevnsgade SuperWomen - Lemvig Basket (lørdag kl. 15:00)

Lemvig has to travel right after playing a tough Pokal matchup with Hørsholm on Thursday night and maybe be without one of their profiles who turned an ankle last weekend.

Stevnsgade has many routine players/ profiles that can hurt them.

Lemvig has the ingredients to be a good team but just haven't put it together yet.  

Stevnsgade at home and against a maybe a heavy legged Lemvig squad should give them the W.

Stevnsgade SuperWomen plus 15.

Hørsholm 79ers - SISU (lørdag kl. 16:00)

Hørsholm has started very strong. They have a very deep rotation at the guard spot where they can play 6-7 players who can defend , shoot the 3 ball,  and play with pace. The inside rotation is not nearly as deep but they are very effective. They can bang in the paint, face the basket on the perimeter. A very tough matchup.  

Sisu is looking build off of their last game, a win at Lemvig. We are also trying to find a new style of play after losing our point guard who returned home to the States. We must handle their relentless pressure and execute and play through our profiles.

I never have never bet against my own team and won't start now.

Værløse BBK - Virum Vipers (søndag kl. 16:30)

These two just played a week ago. Virum took that game at home by 18. The scene shifts to Værløse.

Virum will come with their American profiles plus some very good young Danish talents.

Værløse is a very young team who will continue to improve as each month of the season passing. They let it fly so when their on they can light it up.

Look for a hard fought game here with the outcome being closer then last time.

Værløse could surprise at home but I believe Virum will get the W by 10. 

Stor sejr til 79ers over Lemvig Basket

29.10.2017

På torsdag 2. november skal Hørsholm 79ers’ damehold til Lemvig til pokalkvartfinale og lørdag sikrede de sig den bedst mulige optakt til den kamp med en sejr på 96-62 over netop Lemvig.

Kampen blev spillet i Hørsholmhallen og bar præg af at det var absolut top mod bund i Dameligaen. Hørsholm er endnu ubesejrede, mens Lemvig stadig leder efter den første sejr og det sås tydeligt fra kampens start. Da der var spillet em minutter, havde Hørsholm slået et hul på 20-6 på baggrund af otte point fra kampens topscorer Ivana Jovanovic og syv fra Gritt Ryder.

I starten af anden periode fik Lemvig godt nok kæmpet sig tilbage på 30-23 efter godt spil fra især Lauren Murphy, men det var sidste gang gæsterne rigtigt var med i kampen. Emilie Fogelstrøm svarede igen med to tre’ere og det åbnede for sluserne. Hørsholms forsvar viste tænder og Lemvig scorede kun tre point de næste otte minutter, mens Hørsholm fik point fra alle sider og udvidede føringen til 57-30 ved halvleg.

Resten af kampen var mere lige, men Lemvig var på intet tidspunkt i stand til at true Hørsholms sejr. Det tætteste vestjyderne kom, var 70-43 til slut i tredje periode, men det svarede Hørsholm igen på ved at score 13 point i træk.

Med fire minutter igen af kampen var Hørsholm foran 96-51, inden Lemvig scorede kampens sidste 11 point til slutresultatet 96-62.

Hørsholmtræner Jesper Krone fremhævede konkurrencesituationen på holdet, da han skulle forklare den store sejr og holdets start på sæsonen med fem sejre og nul nederlag:

-Vi har et meget bredt hold, og spillerne ved, at hvis man ikke går til det til træning, står der nogle andre klar til at tage over. Det betyder, at vi holder et ekstremt højt niveau til træning og at vi kan holde kadencen, når vi skifter ud i kampene. Vi spiller måske ikke på helt samme måde, når vi skifter ud, men vi holder niveauet og det stresser modstanderne.

Dagens kamp ændrer intet i stillingen idet Hørsholm stadig er i front, mens Lemvig er i bunden. De to hold mødes i Lemvig i pokalkvartfinalen torsdag 2. november kl. 19:30.

Virum Vipers vinder over Værløse BBK efter en vanskelig start

23.10.2017

Virum Vipers vinder på hjemmebane over Værløse BK, der særligt i første del af kampen giver Virum Vipers kamp til stregen.

Vium Vipers starter med god energi og fører således 9-4 med blot 2,5 minutter tilbage af perioden. Herefter scorer et velspillende Værløse BK hold 10 point inden for kort tid og Virum Vipers formår blot at score 1 point. Værløse vinder perioden med 14-10.

2. periode starter godt for Virum Vipers, og holdet har stort fokus på at få forsvaret til at fungere. Samtidig  lykkedes det også for Virum Vipers at få styr på angrebet ført an af særligt Caitlin Ingle. Virum Vipers vinder 2. periode med 15 point og kan dermed gå til pausen med en føring på 36-21.

Værløse BK kommer efter pausen tilbage i kampen og 3. periode er præget af, at begge hold kæmper godt i begge ender. Stort set alle spillere kommer scoringstavlen i en helt lige periode, som ender med, at Virum Vipers bevarer deres føring på 15 point til perioderesultatet 53-38.

I 4. periode starter Værløse BK rigtig godt og får hurtigt reduceret Virum Vipers’ føring til 10 point. Herefter sætter Virum Vipers tempo på i angrebet og fordelt på flere spillere får holdet vendt situationen og kommer foran med 17 point med blot 2,5 minutter tilbage af kampen. Resten af kampen er helt jævnbyrdig og kampen ender  med et slutresultat på 67-49 til Virum Vipers.

Topscorer for Virum Vipers: Rudiane Eduardo 12, Caitlin Ingle 11, Ellen Marie Iversen 10, Valerie Driscoll 9, Maria Høgh 9, Emilie Olivia Schirmer 6, Frederikke Mollerup 4, Ansofie Olivia Schirmer 3 og  Emilie Ravn 3.

Topscorer fra Værløse BK: Paige Cashin 12, Frida Boje Formann 11, Ellen Lykholt Svendsen 7, Matilde Roan Gustavsen 4, Celine Fransiska Schiffer 3, Annemie Friis Espensen 3, Sofie Ledou Axelsen 2, Trine Drejer 2, Emilie Janner 2, Andrea Heede-Andersen 2 og Shani Atar 1.

Virum Vipers’ næste kamp er igen mod Værløse BK. Det foregår den 5. november kl. 16.30 på udebane i Søndersøhallen. 

Lemvig Basket kunne ikke stoppe Kama Griffitts

22.10.2017

Med 34 point og 7 assists var Kama Griffitts den store profil hos SISU, da de tog en sejr på 64-73 med hjem fra Lemvig.

Spillemæssigt var de to hold meget jævnbyrdige, men Lemvig havde ikke midlerne til at stoppe Griffitts, som stort set ikke satte en fod forkert, og alene i 3. periode scorede 16 point.

Lemvig viste ellers fremgang i spillet, og set fra den vinkel kunne Lemvig gå fra kampen med en god fornemmelse, men hjemmeholdet kunne med lidt mere effektivitet også have taget sejren.

Fra kampens start spillede Lemvig med god energi og bygger en lille føring op. Lisa Murphy og Kaitlyn Mathieu sidder solidt på reboundspillet, og der bliver spillet med god autoritet. Med 10 point i perioden er Lisa Murphy den mest produktive for Lemvig scoringsmæssigt, men det er en god kollektiv indsats, som give holdet føringen. Hos SISU er det allerede fra start Kama Griffitts som markerer sig, godt hjulpet af Catharina Jensen. Gode scoringer udefra af de to betyder, at afstanden kun er 17-15 efter de første 10 minutter.

Fra starten af 2. periode er det SISU som får et lille overtag. Lemvig får ikke angrebsspillet til at flyde og der bliver smidt for mange bolde væk. Et run på 2-10 giver gæsterne en føring på 19-25 efter tre minutter. Den føring holder SISU gennem resten af perioden, og selvom Lemvig slutter perioden godt, så fører gæsterne 28-36 ved halvleg.

Lemvig er ikke helt på plads i forsvaret fra starten af 3. periode, og da Kama Griffitts og Catharina Jensen fortsætter med at være effektive på deres skud, så udbygges føringen til 30-42 inden værterne komme i gang. To 3ere af Ivana Udovalieva og Reke Fejes sætter dog gang i hjemmeholdet, og tilsat god fight i forsvaret så hentes der ind på afstanden til SISU. Ved stillingen 42-46 er spændingen tilbage i kampen, og selvom SISU holder en føring på 53-59 inden sidste periode, så er kampen helt åben igen.

Lemvig kæmper videre fra starten af sidste periode, men får desværre ikke udbytte som fortjent for indsatsen. Begge hold har svært ved at komme til point, og det betyder, at SISU holder føringen omkring 5 point og til slut kan gå fra kampen med sejren. Lemvig fik vist, at der er fremgang i spillet og at der er stort potentiale i holdet. Forskellen mellem de to hold skulle findes i effektiviteten, hvor SISU havde de skarpeste individuelle profiler, hvilket til slut blev afgørende.

Lemvigs point: Lisa Murphy 18p (14 reb), Ivana Udovalieva 15p, Deanna Mayza 10p, Kaitlyn Mathieu 10p (11 reb), Reka Fejes 6p, Magi Kolyandrova 5p

SISUs point: Kama Griffitts 34p, Cataharina Jensen 22p (11 reb), Josefine Vincents 7p, Melanie Elmgreen 4p, Josefine Haabegaard 2p, Cirkeline Rimdal 2p, Helene Dalsgaard 2p

79ers fastholder 1. pladsen efter storsejr over SuperWomen

21.10.2017

Med en dominerende forsvarspræstation forblev Hørsholm ubesejrede efter lørdagens topopgør i Dameligaen.

Stevnsgade lå inden kampen nummer to i ligaen, men Hørsholm holdt Nørrebroholdet til kun 56 point og tog en sikker 84-56 sejr.

Point guard Gritt Ryder gik forrest i Hørsholms forsvarspræstation med ikke mindre end syv stjålne bolde. Det afgørende moment i kampen kom i starten af anden halvleg, hvor Hørsholms forsvar fremtvang turnover efter turnover fra gæsterne.

I halvlegens første fem minutter scorede Stevnsgade kun en enkelt gang og hjemmeholdet forvandlede en halvlegsføring på 43-31 til 53-33. Det knækkede Stevnsgade og selv om de fik lidt gang i scoringen igen, fortsatte Hørsholm bare med at udvide føringen, der endte på 84-56.

Hørsholm var godt hjulpet af høje procenter udefra. Midt i fjerde periode havde hjemmeholdet således ramt 52% af forsøgene, eller 12 af 23 skud og de endte med at ramme 13 i kampen. Emilie Bornemann ramte alle tre forsøg, mens Line Piechnik ramte tre af seks og Emilie Fogelstrøm fem af otte. Modsat ramte Stevnsgade kun tre af 11 forsøg.

Efter kampen var det en meget tilfreds Hørsholmtræner Jesper Krone, det stillede op til interview:

-Vi skal altid spille godt forsvar, uanset, hvordan det går i den anden ende, og det gjorde vi i dag. Samtidig rammer vi udefra og det gør alt lettere. Men vi går også nogle præstationer fra spillere, som ikke behøver at score for at være gode. Gritt Ryder har bunker af assists og steals og Sandra Lind spiller forsvar og rebounder rigtigt, rigtigt godt, selv om hun ikke scorer. Alt i alt en rigtig god holdpræstation.

I første halvleg skabte Hørsholm langsomt, men sikkert, en føring på 10-12 point. Line Piechnik ramte tre af seks bag tre-points linjen og Maryah Sydnor var også meget effektiv med fire scoringer på syv forsøg og 10 point.

Det var kun midt i anden periode, Stevnsgade truede med at komme tilbage, efter Hørsholm ellers havde bragt sig foran 31-18. Gæsterne lykkedes med deres helbanepres og fik Hørsholm til a smide nogle bolde væk og Emilie Hesseldal, Hannah Sheikh, og Maja Gerlyng kvitterede ved at sende Stevnsgade indenfor fem point, 31-26.

Hørsholm svarede straks igen med to scoringer hver fra Ivana Jovanovic og Sara Forsman Pedersen og ved pausen var Hørsholm igen foran med 12, 43-31.