Nyheder

Årets dommer samt årets hold i DL kåret

22.04.2017

På Virums hjemmebane i den 3. finalekamp om DM kårede Dameligaen årets dommer som blev Mads Bonde.

Mads er en erfaren dommer med ni sæsoner i bæltet og havde inden denne sæson dømt 116 dameliga-kampe. En af Mads' styrker er hans ønske om at gøre dommercrewet så effektiv som mulig hvilket gør ham til en dygtig og respekteret crewcheif. Det er dermed yderst fortjent og forståeligt at dameligaens spillere med et klart flertal har peget på Mads Bonde som årets dommer for andet år i træk.

Mads modtog et lille trofæ til kaminhylden samt et gavekort fra Go Dream.

Udover årets dommer kårede Dameligaen årets hold, som er blevet valgt af ligaens coaches. Disse pegede på (i stemmerækkefølge): Valeri Driscoll fra Virum GO Dream, Ciara Monet Andrews fra Sisu, Nikoline Østergaard fra Virum GO Dream, Catharina Palm Jensen fra BK Amager samt Maryah Sydnor fra Hørsholm 79ers.

Tidligere bestyrelsesmedlem fra Go Dream, Flemming Østergaard hjalp til med prisoverrækkelsen og de fem spillere fik et gavekort fra Go Dream. Ciara Monet Andrews fra Sisu var ikke tilstede og coach Morten Thomsen modtog gavekortet i hendes fravær.

Et stort tillykke skal lyde til alle 5 spillere for oplevelserne som de har givet i løbet af sæsonen. 

Alle fotos er leveret af Claus Braunstein fra Virum GO Dream. 

Virum Go Dream er tilbage på sejrs kurs efter en spændende 3. finalekamp mod Hørsholm 79ers

22.04.2017

Efter et meget stort nederlag til Hørsholm i 2. finalekamp onsdag aften var der pres på Virum til dagens kamp, der også blev lige så spændende som forventet.

Efter halvlegen stod det lige 26-26 mellem de to hold. Men så trådte Virums Gillian Abshire for alvor til. Med hele fem tre’eren på meget vigtige tidspunkter og i alt 28 point viste hun vejen til sejr til Virum med 67-59.

Stillingen i finaleserien er nu 2-1 til Virum, der på onsdag kan vinde sit andet mesterskab i træk.

Begge hold lagde i 1. periode ud med at spille et højt niveau med stærkt og aggressivt forsvar. Kampen var meget lige, dog med et lille forspring til Virum, der vandt perioden med 13-11.

2. periode var også præget af en god holdindsats og solidt forsvar fra begge hold. Virum øgede i løbet af perioden deres forspring til 6 point kort inden pausen efter, at Frederikke Mollerup og Gillian Abshire hver ramte en tre’er og Valerie Driscoll tog bolden til kurven to gange. Føringen rakte dog kort tid, da Hørsholms Maria Forsman Pedersen ramte 4 point og Line Piechnik satte en tre’er. Hørsholm vandt perioden med 13-15 og holdene kunne gå til pause med stillingen 26-26.

Hørsholm havde fundet ny energi frem efter pausen og scoringer fra Maryah Sydnor, Maria Forsman Pedersen og Marie-Louise Blyme sendte Hørsholm i front med 31-37. Men så vendte Virum tilbage i form af Gillian Abshire, der satte tre tre’ere på under to minutter. Kort tid efter scorede hun igen på et layup samtidig med, at hun blev fejlet. Med en scoring på straffe bragte hun med 3 minutter tilbage af perioden Virum foran med 43-41. Herefter fortsatte Virum det gode spil i angrebet og vandt perioden med 27-20 til en føring før sidste periode på 53-46.

4. periode blev en mere lige forestilling. Hørsholm pressede på for at komme tilbage på sejrskurs, men Virum forsatte sit stærke forsvar ført an med henholdsvis 12 og 9 rebound af Valerie Driscoll og Frederikke Mollerup. Og flotte scoringer fra både Pauline Louise Lausten, Ellen Iversen og Gillian Abshire sikrede, at Hørsholm aldrig kom helt tæt på. Virum vandt perioden med 14-13 og kunne tage en vigtig sejr hjem på 67-59.

Topscorer for Virum GO Dream: Gillian Abshire 28, Valerie Driscoll 14, Pauline Louise Lausten 8, Ellen Iversen 7, Frederikke Mollerup 6 og Nikoline Østergaard 4.

Topscorer fra Hørsholm 79ers: Line Piechnik 12, Maria Forsman Pedersen 11, Maryah Sydnor 10, Ivana Jovanovic 10, Marie-Louise Blyme 10, Lena Elisabeth Svanholm 3, Emilie Bornemann 2 og Sara Forsman Pedersen 1.

Årets talent i DL er kåret

20.04.2017

På dagen hvor Hørsholm 79ers udlignede finaleserien til 1-1 mod Virum GO Dream med forrygende forsvarsspil og på dagen hvor dommer Maj Forsberg havde underholdt med sine talentfulde meritter på basketbanen, var det nærliggende, at Dameligaen kårede årets talent.

Det er en pris som ligaens spillere har bestemt og flertallet heraf pegede på Hørsholms Lena Svanholm, som blev kåret foran et oplagt publikum i Hørsholmhallen.

Med 1-1 i finaleserien er Lena sikret endnu en kamp på hjemmebanen, da stortalentet forlader Danmark efter sæsonen for at rejse til USA og udbygge hendes store talent.

Lena har indtil videre spillet 46 kampe i DL heraf 24 kampe i denne sæson, hvor hun snitter 3,0 point og 1,8 rebounds med en gennemsnitlig spilletid på lige under 9 minutter pr. kamp.

Dameligaen ønsker stort tillykke med titlen som årets talent og håber på en god fremtid for Lena i basketlivet samt i livet i øvrigt.

Du kan se alle stats for Lena ved at klikke her.  

På fotoet som Claus Braunstein (Formand Virum GO Dream) har leveret ses Lena sammen med DL´s forretningsfører Robert Rømer.

Hørsholm er tilbage i damefinalerne med overbevisende sejr foran over 500 tilskuere

19.04.2017

Med en overbevisende defensiv præstation udlignede Hørsholm 79ers til 1-1 i kampe i finalerne i Dameligaen i basketball. På hjemmebane slog Hørsholm de forsvarende mestre fra Virum GO Dream med hele 67-33 foran 502 begejstrede tilskuere.

Hørsholmtræner Jesper Krone mente, at hans hold spillede en god kamp, men også, at scoretavlen ikke var en indikation på det reelle styrkeforhold mellem de to hold:

-Vi går ind og får smidt lidt grus i Virus maskineri og så hjælper det selvfølgelig, at vi rammer de skud, vi ikke ramte i kamp et - og at de brænder skud, som de satte flere i den kamp. Det er jo et odt hold, vi spiller mod, som kommer frem til nogle afslutninger, som de så misser. Det kan godt være vores fortjeneste, at de misser, men der er ikke 30 points forskel mellem holdene.

Virum ramte kun 12 af 60 skud og selv fra straffelinjen gik kun seks af 11 forsøg gennem rusen. Hørsholm var aldrig bagud og det var forsvaret og en dominerende første halvleg, der skabte den store sejr. Virum fulgte med til 10-9 syv minutter inde i første halvleg, men derfra stod der Hørsholm på det hele.

Hjemmeholdets forsvar begyndte at fungere og holdt godt styr på Virums stjerner Nikoline Østergaard og Valerie Driscoll og samtidig begyndte skudene at gå i for Hørsholm. Først ramte Maryah Sydnor to layups og Line Piechnik tilføjede en tre-pointer til 17-9 og så fik Hørsholm for alvor blod på tanden.

Hørsholms forsvar frustrerede tydeligt Virum, der slet ikke kom til de chancer, der vandt kamp et for dem. Nikoline Østergaard drejede igen og igen ind i en ekstra forsvarsspiller og Driscoll havde meget sværere ved at komme til rebounds. Det betød, at Hørsholm gennem anden periode kunne udbygge forspringet til 35-13 efter scoringer fra fem forskellige spillere.

Hørsholms anfører, Line Peichnik, så også holdets bredde som en af de store årsager til sejren:

-Det, der gør os gode, er at vi er så brede. Hvis der er en, der ikke stepper op, jamen så er der bare en anden, der gør det. I dag steppede alle så op og det kulminerede i så stor en sejr, som det er i dag.

Virum gjorde et forsøg på en comeback først i anden halvleg, hvor Driscoll, Sofie Schirmer og Ellen Iversen scorede syv point i træk, men Hørsholms Maria Forsman Pedersen svarede igen med en tre'er til 20-40 og Virum kom aldrig tættere på end 17 point i resten af kampen, selv om de vandt tredje periode 13-8.

Hvis der stadig var tvivl om udfaldet, var den væk efter de første syv minutter af fjerde periode, som Hørsohlm vandt 14-2, blandt andet på otte point fra kampens topscorer Maryah Sydnor. Sydnor scorede 16 point på 10 skud og fem straffekast, der alle gik i.

Efter kampen var Sydnor fuld af roser til de 500 tilskuere i Hørsholmhallen:

-Det var en fantastisk kamp, fra spillernes side, men bestemt også fra fansene. Vi kunne ikke have gjort det uden dem, de skabte en fantastisk atmosfære og vi håber de tager turen til Virum på fredag!

Efter kun to dages hvile mødes de to hold igen fredag kl. 19:30 i Virumhallerne, i en serie, der er helt åben og kan gå til begge sider.

Kan 79ers udligne i finalerne mod Virum GO DREAM?

16.04.2017

Hørsholm 79ers kom bagud 1-0 i DM-finalerne efter første kamp mod Virum GO DREAM og skal onsdag vinde på hjemmebane, hvis ikke Virum skal have tre matchbolde. Serien spilles bedst-af-fem.

Hørsholm kunne tage masser af positive ting med fra den første finale, på trods af et nederlag på 64-52. Spillet fungerede nemlig fint i begge ender og Hørsholm kom frem til masser af chander - bolden ville bare ikke gennem kurven.

Scoringsprocenten var så lav som 31% og kun 16 af 52 skud røg gennem kurven for Hørsholm og selv om det ærgede Hørsholmtræner Jesper Krone på aftenen, var det også noget, som giver håb for finale to:

"Nogle gange ryger de i og nogle gange gør de ikke, og jeg synes vi måske kan komme til vores afslutninger på en anderledes måde. Der er nogle ting, vi kan gøre bedre, så vi kommer frem til nogle endnu bedre skud.

Omkring chancerne for at vinde kamp to viser den århisianske træner jysk beskedenhed:

-Vi får en tættere kamp, i hvert fald, og jeg tror, vi har en større chance for at vinde kamp to på hjemmebane end vi havde i Virum i kamp et.

Kampen afvikles i Hørsholmhallen onsdag 19. aprik kl. 18:30.

Inden kampen er der foredrag med en af verdens bedste basketballdommere, Maj Forsberg, der er lokal Hørsholmpige, født i 1975. Hun har blandt andet dømt EM-Finale, finaler i kvindernes NBA samt finalerunden Final Four i det amerikanske collegebasket. 

Hattrick til BK Amager

15.04.2017

Sidste lørdag spillede BK Amager mod Stevnsgade Superwomen om bronzemedaljerne i DL.

Det blev en medrivende og intens affære, som holdt spændingsniveauet til allersidste sekund, hvor Stevnsgade havde et skud for at udligne og dermed tvinge kampen i overtid. Inden da havde Stevnsgade været pænt foran, men en slutspurt fra BK Amager afgjorde altså kampen til amarkanernes fordel.

Oveni tredjepladsen i Dameligaen, modtog BK Amager herudover to priser.

Et flertal af dameligaens coaches havde stemt på BK Amagers coach Sam Tamargo, som årets coach og han modtog hæderen i halvlegspausen. Det var 2 sæson i træk at året coach kom fra BKA. I sidste sæson gik hæderne nemlig til Jesper Krone.

Derudover havde et flertal af dameligaens spillere stemt på BK Amagers Catharina Palm Jensen, som årets spiller og hun modtog hæderen til et stort bifald fra en næsten fyldt Amagerhal samt spillerne fra de 2 hold i bronzekampen, som virkede helt enige i beslutningen.

Der er 2. gang i karrierien at Catharina bliver årets spiller i DL. Også i sæsonen 2009/10 tilfaldt hæderen den dygtige BKA-spiller som indtil nu har spillet 411 kampe for BKA og kun mangler 22 point i at være den første spiller i DL der har scoret 4000 point.

Virum Go Dream tager første stik i finaleserien mod Hørsholm 79ers

13.04.2017

Hørsholm 79ers starter klart kampen bedst, og det ser ud til at blive en svær kamp for Virum, der ikke rigtig kan dæmme op for et meget energisk og effektiv spillende Hørsholm hold. Virum kommer dog meget stærkt igen og får fra halvlegen et forspring, der holder hele kampen til en sejr til Virum på 64-52.

Hørsholms er fra kampens start helt klart til at vise Virum, at de vil vinde. Angrebet er effektivt og særligt Ivana Jovanovic er svær for Virum at holde fra at score. Ført an af Ellen Iversen kæmper Virum for at holde sig inde i kampen. Det kan dog ikke forhindre, at Hørsholm vinder perioden med 13-19.

Anden periode fortsætter som første periode med, at Hørsholm er de dominerende. Holdet er således foran med 23-27 bare fem minutter inden pausen. Herefter kommer Virum i gang ført an med hurtige scoringer af Frederikke Mollerup, Nikoline Østergaard og Ellen Iversen. Det betyder, at Virum ender med at vinde perioden med 26-14, og kan gå til halvleg med en føring på 39-33.

Virum fortsætter efter pausen det gode spil. Frederikke Mollerup sætter et højt tempo for hjemmeholdet og får løbet nogle scoringer hjem. Derudover har holdet fået effektivt styr på forsvaret. Hørsholm kæmper godt, og bl.a. Sara Forsman Pedersen får lagt point i kurven for Hørsholm. Det afholder dog ikke Virum fra at øge føringen i perioden til stillingen 51-43.

Hørsholm kæmper bravt for at vende kampen i fjerde perioden, men Virum har stadig kræfter til at have et yderst solidt forsvar. Hørsholm får kun scoret 9 point i denne periode, som Virum vinder med 13-9. Nikoline Østergaard er meget effektiv i angrebet og får i denne periode scoret 8 point. Det betyder en sejr til Virum på 64-52.

Topscorer for Virum GO Dream: Nikoline Østergaard 20, Frederikke Mollerup 14, Ellen Iversen 12, Pauline Louise Lausten 7, Gillian Abshire 5, Valerie Driscoll 4 og Ansofie Olivia Schirmer 2.

Topscorer fra Hørsholm 79ers: Ivana Jovanovic 14, Maryah Sydnor 10, Sara Forsman Pedersen 9, Emilie Bornemann 6, Line Piechnik 3, Maria Forsman Pedersen 3, Marie-Louise Blyme 3, Amalie Langer 2 og Sandra Lind Þrastardóttir 2.

Virum Go Dream og Hørsholm 79ers spiller de næste finalekampe onsdag den 19. april kl. 18.30 i Hørsholm Hallen og fredag den 21. april kl. 19.30 i Virum Hallen.

Så er det finaletid

11.04.2017

Onsdag aften spilles kamp 1 i bedst á 5 serien om det danske mesterskab.

De forsvarende mester fra Virum GO Dream skal kæmpe om titlen mod Hørsholm 79ers.

DL har talt med 79ers coachen, Jesper Krone om hvordan han ser finaleserien:

"Umiddelbart ser jeg finalen som en meget tæt affære, hvor to hold med en stærk defensiv møder hinanden. Det kan godt lyde som en kedelig serie, men jeg tror tværtimod at det bliver intenst, energisk og en velspillet finale mellem to gode hold. Virum GO Dream har hele sæsonen være stærke, og Driscoll og Østergård har gået forrest de fleste gange. Dog har Virum en del gode spillere rundt om de to, som alle kan bidrage med både point, klogt spil og solidt forsvar. Hørsholm har en bred rotation, hvor flere spillere ofte bidrager med point, forsvar osv.

Generelt fokuserer Virum meget på deres forsvar, og de bruger meget tid af skuduret i deres angreb. Hørsholm fokuserer ligeledes meget på forsvaret, men Hørsholm prøver at få lidt mere fart og tempo i angrebet.

Vi er glade for at møde Virum, da de er forsvarende mestre og sikre vinder af grundspillet. Det giver en ekstra motivation, når man møder det bedste hold, og Hørsholm vil gøre alt hvad der kan gøres, for at det for det første bliver svært for Virum at lykkes med deres gameplan, og derefter forsøge at trække det længste strå i serien.

Jeg tror, at det bliver en tæt og lang serie, hvor det hold som får lov til at styre tempoet vinder. Jeg har 100% tillid og tro på mit eget hold, men på baggrund af sidste års mesterskab og dette års grundspil, må favoritværdigheden ligge hos Virum.

De 2 hold har mødt hinanden 3 gange i løbet af grunderien og Virum GO Dream er bedst med 2 sejre.

Der er tip-off i Virumhallen onsdag aften kl. 19:30. Kamp 2 spilles onsdag den 19. april kl. 18:30 i Hørsholmhallen. Du kan se kampprogrammet for hele finaleserien ved at klikke her. 

 

BK Amager vinder bronzekampen over Stevnsgade SuperWomen

09.04.2017

BK Amager sikrede sig lørdag eftermiddag bronzemedaljerne med en smal sejr på 69-66 (14-21, 25-21, 15-11, 15-13) over Stevnsgade Superwomen efter et intenst og tæt opgør.

Stevnsgade Superwomen tog teten fra starten af kampen, gæsterne førte 39-42 ved halvleg, men i den afsluttende fase var BK Amager bedst. Med et 11-0 run i 4. periode afgjorde hjemmeholdet reelt kampen.

BK Amager får bragt sig foran 7-1 efter de første par minutter, men Stevnsgade Superwomen svarer tilbage og får udlignet til 11-11 midtvejs i perioden. Gæsterne fortsætter og får bragt sig foran 11-19, inden hjemmeholdet igen kommer på tavlen. Stevnsgade Superwomen vinder perioden 14-21.


2. periode er helt jævnbyrdig. Stevnsgade forsvarer føringen fra 1. periode og med godt 1 minut tilbage af perioden er stillingen 34-42 i gæsternes favør, men med 5 point i det sidste minut får BK Amager reduceret til halvlegsstillingen 39-42. BK Amager vinder perioden 25-21.

Stevnsgade Superwomen kommer bedst ud efter pausen og får øget føringen til 41-49 efter de første par minutter. BK Amager får igen kæmpet sig tilbage og får bragt balance i regnskabet ved 51-51 med godt et minut tilbage af perioden. BK amager vinder perioden 15-11 og fører dermed 54-53 inden den afgørende periode.

Der er stillingskrig i den første halvdel af 4. periode. Stevnsgades Maja Gerlyng får med en 3-point scoring bragt gæsterne foran 58-62 efter små 6 minutters spil, men herefter får BK Amager reelt afgjort kampen med 11 ubesvarede point til stillingen 69-62 med små 2 minutter tilbage på uret. BK Amager har flere muligheder for definitivt at lukke kampen, men Stevnsgade Superwomen får reduceret til 69-64 og til 69-66. Gæsterne har endda det sidste angreb, men de misser 3’eren i forsøget på at få udlignet og dermed få kampen i overtid. BK Amager snupper dermed årets bronzemedajler med en smal hjemmesejr på 69-66.

Kelly Hardeman (20 point og imponerende 19 rebounds) og Catharina Palm (16 point og 10 rebounds) var de mest iøjnefaldende spillere hos hjemmeholdet, mens det for gæsterne var Maja Gerlyng (24 point og 3 rebounds) og Cherelle More (22 point og 14 rebounds), som gik forrest. 

Virum GO Dream klar til finalerne om DM mod Hørsholm 79ers

05.04.2017

Nørrebrohallen sitrede af stemning og spænding tirsdag aften inden tip-off. 400 forventningsfulde mennesker var klar til et brag af en kamp – en gentagelse af fredagens dramatiske velspillede 3. semifinale.

Bortset fra 1. periode blev det dog en våd kineser. Første periode starter med højt tempo, gode frispilninger, fight og fornuftige afslutninger fra begge sider. Stevnsgade starter bedst med et godt aggressivt tre-kvart bane zonepres efter scoring, som Virum tydeligt i indledningsfasen ikke bryder sig om. Stevnsgade falder så tilbage i en zone, som Virum til gengæld er gode til at løse ved at flytte bolden rundt til frie skud, der – hvis de bliver brændt – bliver samlet op af en effektiv Valerie Driscoll under kurven.

Efter at Stevnsgade har føringer 2-0, 6-3, 8-5 udligner Virum Go Dream efter godt 4 minutter. Det skulle vise sig, at være sidste gang i kampen, at Stevnsgade havde en føring. Resten af perioden byttes point. Ida Tryggedsson Preetzmann scorer på en buzzer til periodestillingen 15-17 efter en godkendt periode af begge hold.

Anden periode starter som et mareridt for Stevnsgade. Vildrede i angrebet – forsvaret hænger – Virum har taget dirigentstokken, hvilket medfører et 10-0 run på Stevnsgade, der først scorer deres første point i perioden efter 5:27 til stillingen 17-27.

Efter 7:30 er stillingen 17-34. Det virker som om pusten er gået af Stevnsgade. Afslutningerne har været for hurtige, pressede og der er ingen god rytme i angrebet. Virum kværner videre og udnytter klogt Stevnsgades svagheder og manglende evne i anden periode til at skifte spil. Frustrationerne over dommernes somme tider lidt tilfældige kald - gavner ikke spillet på banen hos værterne. Virums Valerie Driscoll og Nikoline Østergaard tager godt fat under kurven.

Stillingen inden pausen er 23-38 – Virum vinder fuld fortjent perioden 8-21.

Ingen tvivl om at det var op af bakke nu for Stevnsgade. Det kunne lade sig gøre at vende kampen med en god start på perioden. Men det skulle blive endnu værre for værterne. Efter 5 minutter af tredje periode har Virum Go Dream lavet et 13-0 run på Stevnsgade til stillingen 23-51 og kampen er reelt afgjort. Perioden slutter 36-57. Virum vinder perioden 13-19.

Fjerde periode foregår uden nerve fra begge hold. Kampen ender med en fortjent Virum sejr 53-69. Virum er klar til finaler og Stevnsgade spiller bronzekamp på Amager lørdag den 8. april kl. 14.30 mod BK Amager.

Et stort tillykke til Virum GO Dream der var bedst, da det gjaldt.