Nyheder

Forretningsføreren byder velkommen til den nye sæson

06.10.2016

Nu er det nu - Dameligaen starter i den kommende week-end hvor sæsonåbneren er en gentagelse af forrige sæsons bronzekamp. Det bliver til tre kampe på sjælland og kun de regerende danske mestre sidder over i første runde.

Og netop de danske mestre, eller mesterskabet bliver spændende at se afgjort, i en sæson hvor jævnbyrdigheden ser meget lige ud. Jeg har spurgt hovedparten af dameligarådet og ingen turde med klar stemme sige hvem de troede ville vinde DM. Og det tyder på mange spændende og lige kampe i Dameligaen, hvilket vel er det alle tilskuere, sponsorer, spillere, trænere, frivillige hjælpere, officials og dommere gerne vil have.

Dameligaen har igen syv hold i turneringen og alle møder hinanden tre gange i grundspillet. Sidste runde i grundspillet afvikles 4. marts, vor sidste års finaledeltagere møder hinanden. To finaledeltagere som bød hinanden op til dans i fem medrivende finalekampe, med fem udebanesejre til følge. Jeg håber på samme høje grad af intensitet og velspillet basket i slutspilskampene.

Pokalturneringen er et andet fixpunkt vi kan se frem imod. Pokalfinalen spilles den 28. januar 2017 og det bliver spændende at se om Stevnsgade SuperWomen kan lave et hattrick. Eller et three-peat.

I år er All-Starkampen aflyst. Vi vil gerne have tid at kunne lave et godt Dameligaarrangement og derfor blev Dameligarådet enige i går om, at aflyse denne sæsons All-Starkamp.

Jeg har overtaget depechen fra Jesper Johansen og siger tak for valget til Dameligaen og jeg vil gøre mit bedste, som forretningsfører, for dels at fylde Jespers sko samt hjælpe til med at få konsolideret Dameligaen.

Et stort ønske fra mig er, at vi kan få et 8. hold med i turneringen samt at de eksisterende hold kan forblive intakte være med til at udvikle dansk damebasket.

Med ønsket om en god sæson til spillere, trænere, tilskuere, sponsorer, officials, dommere samt alle de frivillige hjælpere, uden jer kunne vi ikke gennemføre kampene, håber jeg, at vi får en god sæson.

Vi ses under kurven.

Robert M Rømer
Forretningsfører Dameligaen

Ugens preview

05.10.2016

I den kommende weekend starter årets DL og i lighed med de seneste sæsoner skifter de 7 hold med at komme med ugens preview.

Første hold til at kigge dybt i krystalkuglen er Hørsholm 79ers, hvis coach Jesper Krone komme med disse 3 bud til rundens kampe.

BK Amager - Lemvig Basket

En spændende første kamp for begge hold. Lemvig ser ud til igen at have et stærkt hold med en smule mere bredde end tidligere. Amager vil være stærke i år, da de har næsten hele truppen tilbage fra sidste sæson, men med en Maria Dinesen tilbage fra en lang skades pause.

Det bliver en tæt kamp, hvor resultatet nok afhænger af hvem der får lov til at styre tempoet. Jeg tror på at det sammenspillet og stærkt besatte Amagerhold vinder. De har også en stærk hjemmebane i ryggen.

BK Amager +5

Sisu-Hørsholm 79ers

Det er altid svært at spå om egne kampe, og det er endnu sværere da begge hold har en del nye spillere og dertil nye trænere.

Holdene minder nok lidt om hinanden i forhold til sammensætning. Begge hold har tre udlændinge og en del unge danske spillere. Jeg tror på en intens og lige kamp, og måske en lille smule rodet pga at det er sæsonpremieren og første ligakamp for mange af spillerne.

Det kan gå begge veje, men jeg håber vi er heldige og kommer fra Gentofte med en sejr.

79ers +1

Stevnsgade SuperWomen - Åbyhøj IF

Det vil være nærliggende at spå en sikker sejr til Stevnsgade, men Åbyhøj kommer med et spændende hold med flere erfarne spillere samt en del unge dygtige talenter.

Dog har hjemmeholdet rutinen og en god hjemmebane, så det bliver nok en smal hjemmesejr.

Stevnsgade SuperWomen +5

Jeg er blevet bedt om at komme med mit bud til en DM vinder. Det er jo ganske umuligt at sige noget om nu, men i min bog er favoritterne naturligvis Virum, med Lemvig og Amager som stærke outsidere. Dog tror jeg alle hold kan spille med om medaljerne, når vi når til slutspillet.

Ny forretningsfører ansat

14.09.2016

Med virkning fra 1. september har DL ansat ny forretningsfører efter at Jesper Johansen havde opsagt sin stilling i løbet af sommeren.

Valget er faldet på 47-årige Robert Rømer. Navnet virker måske bekendt for nogle, for Robert har også være med i Dansk Basket siden 1986.

Robert er fra Bornholm og har været med til at starte Baltic Basket i 1990 inden turen i 1999 gik tilbage til fødeøen for at blive formand for Rønne Basketball Klub.

Igennem en årrække har Robert også være kasserer for Københavns Basketball Forbund (KBBF), dengang det eksisterede.

I 2012 var det atter tid til at drage med hovedstaden hvor Robert bor den dag i dag. Til daglig er Robert special konsulent hos SKAT i København. 

I en kort samtale mellem 2 møder hos SKAT fortæller Robert "at han glæder sig til at tage fat på Dameligaen og ser frem til at gøre produktet endnu bedre end det allerede er."

Golf står også på tapettet hos den nye forretningsfører og af og til kan man også finde Robert med fløjten i mundet, idet Robert er trin-4 dommer og dømmer for DBBF. 

Stærk amerikaner til Hørsholm

15.08.2016

Den 23-årige forward Maryah Sydnor er den nye profil for Hørsholm 79ers i Dameligaen i basketball.

På forhånd ligner hun en af ligaens helt store profiler. Hun spillede på college hos Appalachian State Mountaineers, hvor hun har gjort det aldeles fremragende, og har et kort ophold i Finland bag sig.

Efter fire år på Appalatian State, var Maryah stærkt repræsenteret i rekordbøgerne. Hun har scoret tredje flest point for skolen nogensinde med 1821 og har taget femte flest rebounds med 849. Amerikaneren er også ekstremt dygtig til at komme på straffekast linjen, hvor hun scorede hele 432 point i hendes collegekarriere og hun ser også sig selv som en trussel på flere fronter:

”Mine styrker er min alsidighed. Jeg kan lide at skabe matchupproblemer for det andet hold. Jeg kan score i low post eller udefra med mit skud”.

Efter universitetet, gik turen til Finland, hvor hun fik en rigtig flot start, men desværre blev det en kort fornøjelse da en skade sendte hende tilbage til USA, hvor hun brugte resten af sæsonen på en operation og genoptræning. Hun er nu skadesfri igen klar til et udlandseventyr, som hun glæder sig rigtig meget til:

”Jeg havde andre tilbud på hånden, men valgte Hørsholm 79ers fordi det virker til at være en god klub. Kommunikationen med trænerne har været god og vigtig, og jeg er begejstret for muligheden for at spille i Danmark. Jeg har aldrig været i Danmark før, men jeg glæder mig helt vildt. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal forvente, men jeg tror det bliver en stor oplevelse både personligt og professionelt”.

Hørsholm 79ers’ træner Jesper krone har også store forventninger til den nye amerikaner, som han ser som en forstærkning til et i forvejen rigtig godt hold:

”Det er min forventning, at hun kommer og gør en forskel for os med det samme. Hun har haft en meget fin karriere på Appalacian State. Hun er en rigtig god allround spiller, som har et højt niveau i begge ender af banen, og hun er god i transition. Vi har mange gode spillere, så hun er ikke købt ind til at være en en-mands-hær, og derfor skal hun bidrage der, hvor holdet har mest brug for det”.

Det stemmer rigtig godt overens, med hvad Maryah selv forventer i forhold til Hørsholm 79ers. Hvor hun skal prøve at bruge den erfaring hun har fået i college på bedst tænkelige måde for holdet:

”Jeg tror den vigtigste ting, jeg vil tage med fra min college karriere er hold aspektet. Betydningen af at spille sammen for at få succes, er noget jeg vægter højt.  Jeg forventer at være en trussel i begge ender af banen, og gøre alt hvad det kræver for at vores hold får succes”.

Sydnor ankommer i Danmark mandag 15. august, hvorefter hun afventer arbejdstilladelse. Samtidig tjekkes grundigt igennem af klubbens fysioterapeut i forhold til den gamle knæskade.

BK Amager henter amerikansk forward

13.08.2016

I forberedelsen til den nye sæson henter BK Amager den 22-årige amerikanske allround spiller Kelly Hardeman til holdet.

Kelly har netop afsluttet college på Azusa Pasific University (NCAA2), hvor hun har spillet de sidste 4 sæsoner. I den sidste sæsons 32 kampe havde Kelly et scoringsgennemsnit på imponerende 17,2 point og hele 9,2 rebounds per kamp. Kelly er en meget hurtig spiller, en formidabel skytte, og så er hun også en god afslutter under kurven.

"Playing professionally is something that I thought I could really do. It became a possibility in my head in the last two years and it has been great to see it all unfold," udtaler Kelly Hardeman. "Everything fell into place and to have my passion and love for basketball continue in a different culture is very exciting."

BK Amager coach Sam Tamargo mener, at Kelly passer perfekt ind på Amagerholdet: ''Through her College basketball experience, she will bring a leadership that will strengthen our team. Along with a variety of skills, her work ethic and passion for the game make Kelly a great fit for us. We look forward to having her here.''

Kelly Hardeman bliver uden tvivl en af profilerne i Dameligaen i den kommende sæson hvor BK Amager starter sæsonen den lørdag den 8 oktober kl. 17:00 hvor Lemvig Basket gæster Amagerhallen.

Nyt trænerteam til BK Amagers

11.08.2016

Det bliver amerikanske Sam Tamargo, som overtager rollen som head coach for BK Amagers Dameligahold i den kommende sæson efter Jesper Krones uventede skifte til Hørsholm 79ers.

Sam fungerede som assistant coach for Dameligaholdet, som coach for 1. division udviklingsgruppen og for U19 damerne i den forgangne sæson, så Sam har allerede et indgående kendskab til den nuværende trup og til de unge talenter, og han vil uden videre kunne arbejde videre med udvikling af spillerne både individuelt og som hold.

Efter college spillede Sam i Tyskland og på højeste niveau i den danske liga, og han har gennem en årrække været træner i Glostrup Basket, inden han i forrige sæson kom til BK Amager som træner for U16 Dameelitegruppen.

Samtidig er Turi Høg ansat som assistant coach Dameligaholdet og som coach for 1. division udviklingsgruppen. Turi er en gammel kending i BK Amager, da hun fra 2008 til 2011 havde ansvaret for klubbens Dameligahold med stor succes med blandt andet en DM titel og en bronzemedalje. Turi har endvidere mange års erfaring med ungdomslandsholdsbasket og som assistant coach for Damelandsholdet. Vi er rigtig glade for at byde Turi velkommen tilbage i klubben.

Vi ser frem til samarbejdet med Sam og Turi omkring vores dameelitegruppe med fortsat fokus på udvikling og fastholdelse af klubbens unge talenter.

De 3 første runder i årets DL er offentliggjort

03.08.2016

DL har netop offentliggjort de første 3 runder af turneringsplanen for DL 2016/17 og sæsonen skydes igang lørdag den 8. oktober i Amagerhallen. Her møder BK Amager på hjemmebane sidste sæsons bronzevindere fra Lemvig Basket.

Med 7 hold i årets DL spilles der 3 kampe pr. runde. De 2 øvrige kampe i 1. runde er begge søndag den 9. oktober hvor Stevnsgade SuperWomen får besøg af Aabyhøj IF og SISU tager mod Hørsholm 79ers i Kildeskovshallen.

Guldvinderne fra Virum GO Dream er oversikker i 1. runde.

DL spilles i denne sæson som en trippelturneringen hvor de 7 hold spiller mod hinanden 3 gange. Dette betyder at der spilles 21 runder i grundserien, som afsluttes den 4. marts 2017. Herefter går det løs med slutspillet. 

Sarah DeShone skal holde fart i Lemvig

14.07.2016

Lemvig Basket har fundet en ny hurtigløber i amerikanske Sarah DeShone.

Det er to år siden, hun sluttede sin college-karriere fra Ferris State University. Her gjorde hun det så godt, at hun tre år i træk fik anerkendelse som All American i NCAA Division 2, hvilket vil sige hun gennem tre år i træk gjorde sig bemærket som en af de bedste spillere i denne division.

Sarah DeShone er en lynhurtig spiller, som over hele banen tager initiativ og går forrest for sit hold. Desuden er hun en effektiv skytte som med 17,8 point og 4,7 assists pr kamp viste stærke offensive kvaliteter, hvilket en scoringsprocent på 40 fra 3-pointlinjen også understreger.

Efter 4 sæsoner som spiller på Ferris State fortsatte hun endnu et år samme sted som graduate assistant coach, samtidig med hun afsluttede sin uddannelse. Lysten til både at spille og være træner hang ved efter tiden på college, og det seneste år har hun trænet forskellige hold i high school. Desuden har hun holdet sig i gang som spiller sammen med forskellige hold i USA.

Nu er hun klar til at tage hul på et nyt kapital som spiller og træner i Lemvig Basket. Hos vestjyderne er man begejstrede for tilgangen af Sarah DeShone. Hun passer godt ind på holdet, og hendes erfaring og motivation som træner, vil komme mange af klubbens unge spillere til gavn. 

Trænerteam på plads hos Stevnsgade SuperWomen

05.07.2016

Efter sidste sæsons succes både i Dameligaen og pokalturneringen, har Stevnsgade Copenhagen valgt at forlænge samarbejdet med Head Coach Igor Gavrilovic og Ass. Coach Nadeem Ahmad.

Sidste sæson var Igor og Nadeem med til at sikre SuperWomen pokalmesterskabet, en førsteplads i grundspillet og sølvmedaljer i slutspillet. Med de imponerende resultater, er det et helt naturligligt valg for klubben at forsætte samarbejdet med dem.

Til trods for de flotte præstationer både håber og tror vi på, at næste sæson bliver endnu bedre, og at vi kan gå hele vejen.

Stevnsgade Copenhagen glæder sig over forlængelsen af samarbejdet og ser frem til, hvad den nye sæson byder på.

DL søger forretningsfører og PR-ansvarlig

04.07.2016

Vil du være med til at styrke og videreudvikle Dameligaen i basketball, så er muligheden der nu for at sætte et præg på dansk damebasket.

Dameligaen søger løsning af opgaver til en forretningsfører og en PR-ansvarlig. De to opgaver kan samles hos en eller deles mellem to personer, afhængigt af ansøgerne.

Ansættelsen skal betragtes som et fritidsjob med kompensation for den forbrugte tid. Det er fint hvis du kan holde møder i dagtimerne, men langt størstedelen af arbejdet vil ligge udenfor normal kontortid. Økonomien aftales på baggrund af kvalifikationer og fordelingen af opgaver.

Det er ingen betingelse at du kender til (dame)basket, men det vil være en klar fordel da du skal kunne matche ilden hos de engagerede frivillige.

Jobbeskrivelse – forretningsfører

Forretningsførerens primære mål er at sikre en stabil og præcis drift af ligaen, samt effektive møder hvor beslutninger bliver truffet og eksekveret som aftalt.

* Overordnet administrativ styring af Dameligaen

* Planlægning, mødeledelse og opfølgning i forbindelse med møder i Dameligaen (5-6 møder pr. sæson)

* Økonomistyring

* Afvikling af Allstar-kamp, DM finaler og bronzekamp

* Samarbejde med turneringsansvarlig om hjemmeside, nyheder og turnering

* Gennemførelse af beslutninger truffet for Dameligaen

* Samarbejde med dommerudvalget om dommerne

* Kontakt og koordinering mellem Dameligaen, Danmarks Basketball Forbund og andre samarbejdspartnere

* Kontakt med klubberne om koordinering af aktiviteter og aftaler.

Vi søger en personer der

* Er struktureret

* Effektiv

* God med tal

* Med evne til at lede møder og skabe konsensus om beslutninger

Jobbeskrivelse – PR-ansvarlig

Den PR-ansvarlige skal arbejde primært med udvikling af ligaen igennem presse, markedsføring og kommercielle samarbejder.

* Kontakt til medier for en styrket omtale af Dameligaen.

* Udvikling af Dameligaen som kommercielt koncept.

* Salg af sponsoraftaler for Dameligaen.

* Koordinere kommercielle aktiviteter mellem klubberne i Dameligaen og med samarbejdspartnere.

* Støtte klubberne i forbindelse med aktiviteter, som kan øge tilskuertal og økonomi.

* Skabe nye indtægtsmuligheder for Dameligaen og klubberne.

Vi søger en personer der

* Er en dygtig kommunikator

* Har kommerciel forståelse

* God med mennesker

* Visionær

Det er muligt at søge begge opgaver som en samlet ansættelse, eller målrette ansøgningen til enten forretningsfører eller PR-ansvarlig.

Ansøgninger sendes hurtigst muligt til info@basket.dk .

Spørgsmål kan stilles til DBBF direktør Rasmus Winkel på 30 70 44 43