Nyheder

Virum vipers taberdømmes

11.01.2018

Virum Vipers er af DBBF`s turneringsudvalg blevet taberdømt 20-0 i kampen mod Værløse BBK som blev spillet den 7. januar 2018 i Søndersøhallen hvor Vipers ellers havde vundet kampen med 88-55.

Årsagen er at Vipers i kampen benyttede deres franske spiller Rudiane Eduardo som på kamptidspunktet ikke havde gyldig licens.

Med fratagelsen af de 2 point har Virum Vipers nu 12 point i den samlet stilling efter 11 spillet kampe idet holdet idømmes -2 point. Både SISU og Stevnsgade Superwomen har også hver 12 point, så det er et tæt felt der jagter Hørsholm 79ers på 1. pladsen.

Værløse BBK kom med de 2 point op på samlet 6 point og efterlader nu en hul ned til Lemvig Basket som ligger på 6. pladsen med 2 point.


Vipers slår Værløse BBK på udebane

08.01.2018

Det var første kamp efter julepausen, og med en 88–55 sejr til Virum var det også i høj grad en kamp mellem Danmarksmestrene og oprykkerne. Men på den lange bane, er det muligt, at det faktisk var Værløse, der fik mest ud af kampen.

Det lykkedes for Virums store amerikaner Val Driscoll at afslutte søndagens kamp i Søndersøhallen med en buzzerbeater. Ikke at det på nogen måde var nødvendigt, for stillingen var inden Val’s afsluttende scoring 55–86 i Virums favør. Og så alligevel: Værløse insisterede på at spille til sidste sekund og scoringen sikrede den effektive amerikaner topscorer-titlen.

I det hele taget var det en kamp, der på lange stræk blev afgjort af Virums amerikanere. Val Driscoll var med 21 point og 16 rebounds stort set enerådende under kurven og Virums ligeledes amerikanske pointguard Caitlin Ingle fik med 10 assist og 5 steals vist, hvorfor hun regnes for en af de bedste på sin plads i Dameligaen.

Basketball er et statistikspil. Det betyder, at genfortællinger af kampe ofte bliver en kamp på tal, hvor mange nuancer forsvinder. Som fx, at Værløse havde fire helskadede (= bænken) og en halvskadet (= begrænset spilletid) spillere til Virumkampen. Den slags nuancer drukner og glemmes, når man kaster et blik på tallene. For eksempel dem der viser, at Virum havde 54 rebounds, Værløse kun 32. Eller at Virum lavede 23 point i andet forsøg, altså efter at have fået rebounden. Værløse lavede 2 af den slags.

Fra første fløjt var det et Virum-hold, der med Caitlin Ingle som en sikker dirigent, satte de unge Værløse-spillere under konstant pres. Igen et par tal til illustration: Virum havde 15 steals mod Værløses 8.  På samme måde vidner det om et presset hold, når man som Værløse bliver noteret for 22 Turnovers. Virum nøjedes med 12.

Men der er også ting, som tallene ikke viser. Og set med denne skribents Værløse-briller, er det måske det væsentligste. Ja, et ungt skadesramt Værløse hold blev sat under pres i 4 x 10 minutter af Danmarksmestrene. Men på intet tidspunkt tabte de sutten og var klar til at overgive sig. Det var et Værløsehold, der leverede en indsats, der kan bygges videre på. Spillere, der ellers ikke forvænt med mange minutter, greb chancen og trådte i karakter. På anden måde kan man vel ikke beskrive det, når Sofie Ledou Axelsen på 17 minutter leverer 10 point og 2 assists.

Og den erfaring er vel ikke det værste, man kan få ud af et 55-88 nederlag.

Og så de sidste tal: Efter 30–48 ved pausen sluttede kampen med en fortjent sejr til Virum på 55–88.

For Værløse blev kampens topscorere Sofie Ledou Axelsen og Emilie Janner med hver 10 point.

Kampens og Virums topscorer var Valerie Driscoll med 21 point fulgt af Caitlin Ingle med 19.

Næste gang DL kommer på besøg i Søndersøhallen er 24. januar, hvor Værløse tager imod Stevnsgade SuperWomen.

SISU kom godt ind i det nye år med sejr over Lemvig Basket

08.01.2018

2018 er så småt kommet i gang – og slutspillet i dameligaen har i et stykke tid set ud som om, at skulle bestå af Hørsholm, Virum, Stevnsgade og SISU.

Gæsterne fra dagens opgør i DL, var inden sæsonen spået en plads i toppen; men bolden har ikke hoppet deres vej og kunne hjemmeholdet vinde dagens opgør, ville det komme til at se mere end svært ud.

At gæsterne så yderligere havde mistet deres amerikanske guard – Deanna Mayza. Deanna har taget sine talenter til den bedste række i Litauen.

Hjemmeholdet kommer meget stærkt fra start, styret af en skarp offensiv, med Kama Griffitts og Catharina Palm, blev der hurtigt skabt et hul på 8-0 og værterne så sig ikke tilbage herfra. På guard pladsen fik Josefine Vincents og Melanie Elmgren lagt pres på Lemvig og fik flere gange fat i bolden og omsat det til enkle point i modsatte ende.

For gæsterne var det en enmandshær – hvor en stærkt spillende Louisa Murphy, voldte SISU’s større spillere problemer omkring kurven. Murphy forsøgte at holde Lemvig inde i kampen; men hendes imponerende 33p og 15 reb., var ikke nok, og næsten halvdelen af gæsternes samlede point. Første periode slutter 22-15 til hjemmeholdet – Murphy gør hvad kun kan.

2. periode minder om 1. Kama og Catharina fortsætter med at sætte tonen, suppleret af solide minutter fra de tre guards – Josefine, Melanie og Cirkeline Rimdal. Perioden har to uheldige episoder, hvor gæsternes Reka Fejes og hjemmeholdets Melanie Elmgren kommer til skade i hver sin ende. Reka måtte senere udgå og Melanie kommer desværre ikke tilbage i kampen.

For Lemvig er det Murphy, som trækker fejl og scorer point; mens SISU har flere gode ”indhop” – Johanna Jackson kommer ind og leverer 4 assist til en varm Catharina Palm. Kama har også hul igennem og går til pause med 20 point på kontoen og grundlaget i 46-34 stillingen.

3. periode fortsætter hvor 2. slap, dog melder Lemvigs Mariya-Magdalena Kolyandrova ind i kampen som skytte og sørger for, at Lemvig ikke bliver hægtet helt af, med sine 4 3 point scoringer. Josefine Haabegaard kommer ind og gør en god indsats på Murphy, som holder pause i scoringerne i denne periode. For hjemmeholdet, er der ligeledes kvalitetsminutter fra Emma Leisner, krydret med en enkelt 3’er.

Inden sidste periode er stillingen 65-48 og Lemvig ligner et hold, som er ved at indse, at semifinalerne efterhånden kun lever i teorien og at kampen i den resterende del af sæsonen, går ud på at ”drille” modstanderne, som kæmper indbyrdes om 2.-4. pladsen; men yderligere at sikre sig hjemmebane fordelen i ”ekstra” kampen mellem 5. og 6. pladsen, efter grundspillet.

Sidste periode vinder gæsterne 21-19 – Murphy og Kama Griffitts fortsætter med at ”hælde” point i og ender på respektive 33 og 34. For hjemmeholdet får Cirkeline lagt en del atletiske point i og ender på 7p, 5 angrebs reb og 3 blocks.

SISU’s Hannah Schaible sad udenfor i dag, med en forstuvet fod, som pt. er dag til dag, dog med fokus på at blive klar til pokalfinalen. Yderligere har Katinka Grøn, én af klubbens dygtige 97’ere meldt sin ankomst, så truppen nu er sneget sig op på 12 spillere, suppleret af talentfulde ’02ere til udvalgte træninger.

Hørsholm 79ers får sæsonens første nederlag af et veloplagt Stevnsgade hold

07.01.2018

Så er DL i gang igen efter julepausen. Der er blevet holdt juleferie, trænet, rejst osv. Så det er faktisk lidt spændende, om den tre ugers kamppause har haft nogen effekt på holdene i DL.

Kigger man på stillingen her efter nytår, så danner der sig et billede af det indbyrdes styrkeforhold i ligaen. Hørsholm 79ers har lagt sig suverænt og ubesejrede i spidsen af Dameligaen.

I lørdagens kamp i Nørrebrohallen, skulle man så se, hvordan Stevnsgade og Hørsholm 79ers ser ud efter julepausen.

Sidst de to hold mødtes var i pokalturneringen i december i Nørrebrohallen, hvor det blev til en sikker Hørsholm sejr. Men det skal også bemærkes, at Stevnsgade spillede nok den dårligste anden periode, som noget Dameliga hold i Stevnsgade har spiller siden Nørrebrohallen åbnede i 1973.

Ingen tvivl om, at Hørsholm på baggrund af sæsonens præstationer var klare favoritter lørdag eftermiddag. Men det var også sikkert, at Stevnsgade ønskede at revanchere efterårets tre nederlag til Hørsholm 79ers.

Første periode starter Hørsholm bedst og efter 1:57 bringer Line Piechnik med en 3er Hørsholm foran med 0-6. Først efter 3:42 scorer kampens bedste spiller Emilie Hessedal  Stevnsgades første point i kampen.

Endelig efter 5 min kommer der lidt gang i scoringen fra begge hold, så stillingen efter 7 min er 11-11. Holdene bytter lidt point resten af perioden til første periodes slutresultat 17-15. Men det var tydeligt, at begge hold var tændte og ikke indstillede på, at give modstandere noget som helst i forsinket julegave.

Anden periode skulle vise sig at blive kampens vendepunkt. Stevnsgade spiller fantastisk fokuseret forsvar, hvor man ikke tillader Hørsholm 79ers at løbe deres sædvanlige yndlingsangreb. Det frustrerer Hørsholm 79ers gennem de næste to perioder i en grad, så de har svært ved at komme til scoringer.

Perioden starter med at Maryah Sydnor udligner stillingen til 17-17 og efter 4:32 er det stadigt helt lige 21-21. Men så kværner Stevnsgades forsvarsmaskine løs resten af perioden. Stevnsgade laver et 10-0 run på Hørsholm de sidste 5 minutter til halvlegsstilling 31-21. Stevnsgade vinder perioden 14-6.

Tredje periode starter som anden periode sluttede. Benhårdt og klogt kollektivt Stevnsgade forsvar og et Hørsholm 79ers hold med stadigt større åbenlyse frustrationer over at angrebsspillet bliver ødelagt af Stevnsgades forsvar. Efter 6:25 bringer Maja Gerlyng værterne foran med 17 til stillingen 41-26. Publikum fornemmede, at der var lagt op til Hørsholms første sæsonnederlag.

Men Hørsholm gav på ingen måde op. Der blev fightet og kæmpet for at komme tilbage i kampen. Perioden slutter 16-7 til Stevnsgade, der kunne gå ind til sidste periode med en 47-28 føring.

Fjerde periode blev en lang benhård kamp fra Hørsholms side for at vende kampen, men Stevnsgade var for gode på dagen og vinder også sidste periode med 12-11 og dermed kampen fuld fortjent med 20 point 59-39.

Kigger man på statistikkerne er der faktisk ikke den vilde forskel på de to hold. De skyder begge relativt lave procenter på 3´ere (23% mod 25%), mens Stevnsgade skyder pæne 49% mod Hørsholm 79ers 29% på 2´ere.

Reboundspillet vandt Stevnsgade med 41-34 og endelig har Hørsholm 79ers 19 turn-overs mod Stevnsgades 12.

kampen blev vundet af Stevnsgade gennem forsvarsspillet - ingen tvivl om det. At holde Hørsholm 79ers på 39 point er en flot indsats - og ikke mindst en kollektiv flot indsats.

Kampens store spiller var Emilie Hesseldal med 14 points, 15 rebounds, 5 assists og 6 steals. Men det var uden tvivl Stevnsgade kollektivet der vandt kampen i dag. Kan Stevnsgade blive ved med at præstere kollektivt på samme måde, så melder man sig ind i guldkampen.

For Hørsholm 79ers scorede følgende: Maryah Sydnor 7, Emilie Fogelstrøm 7, Line Piechnik 5, Marie- Louise Blyme 5, Ivana Jovanovic 4, Gritt Ryder 2, Maria Roost Dinesen 2, Maria Forsmann Pedersen 2, Kristine Risager Pedersen 2, Sandra Lind 2 og Josephine Tullin 1.

For vinderholdet scorede: Emilie Hesseldal 14, Marian Sheikh 10, Maja Gerlyng-Hansen 10, Ida Tryggedsson Preetzmann 10, Mathilde Colding-Poulsen 6, Ena Viso 5 og Tea Jørgensen 4.

Ugens preview

05.01.2018

Med jul og nytår veloverstået sættes 2018 i gang med 3 kampe i DL i den kommende weekend.

Holder 79ers nytårforsæt med at gå ubesejret igennem grundspillet, kan Lemvig Basket få en tiltrængt sejr og kan Værløse BBK drille mestrene fra Virum Vipers? 3 rigtig gode spørgsmål som coach for SISU Todd Anthony kommer med sine bud på.

Stevnsgade SuperWomen - Hørsholm 79ers (lørdag kl. 15:00)

Just a few short weeks ago these two teams matched up in a Pokal Semifinal..... Hørsholm dominated that game. 

I'm expecting Stevnsgade to play better and be very competitive.  In my opinion Stevnsgade can beat anyone in this league. Hørsholm  has beaten every team.

Two good teams with lots of profiles. Hørsholm stays perfect with a win. Hørsholm +15

Værløse BBK - Virum Vipers (søndag kl. 16:30)

New coach in Virum. Værløse brings youth, energy, and fearlessness....Combine those with a good shooting day and Værløse can be dangerous. 

Virum brings profile players and good team play into the mix.  Virum +14

SISU - Lemvig Basket (søndag kl. 14:00)

Lemvig has a collection of really good players who just haven't seemed to put it all together on a consistent basis.

Sisu is still working to establish a true identity and perform at a high level for 40 minutes each time out.

Sisu at home +8.

Virum Vipers skifter træner

17.12.2017

Trænerskiftet i Virum skete umiddelbart efter pokalsemifinale kampen i fredags, dermed var kampen samtidigt den sidste for holdets head Coach i denne sæson Kim Rasmussen.

Skiftet sker ikke pga. manglende resultater - men udelukkende pga et ønske fra Kim’s side.

Den ny head coach til holdet er Lars Klussmann der startede med omgående virkning. Lars Klussmann er et kendt ansigt i den danske basketverden. Lars er 51 år, fra basketfamilie på Amager (gift med Lisbeth, 3 børn, Ida, Mathias og Jonathan, der spiller hhv. basketball og ishockey.

I det civile er Lars konditor, uddannet A-træner og har selv spillet divisionsbasket i mange år i BK Amager bortset fra en enkelt sæson i BMS.

I de sidste 12 år har Lars været coach for mange forskellige ungdomshold i BK. Amager, både pige- og drengehold (årgang 92/93, hvorfra vi har glæde af at mange gør sig i dameligaen i dag, og de seneste år drengehold først med årgang 99 og sidste sæson U17 med årgang 00/01/02).

Assistent coach Nadeem Ahmad forsætter på Vipersholdet.

Virum Vipers vinder over Stevnsgade SuperWomen i en spændende og meget tæt kamp

17.12.2017

Virum Vipers vinder mod Stevnsgade i tæt kamp. De tre af perioderne er meget lige, men Virum Vipers vinder kampen ved en rigtig god 3. periode.

Virum Vipers har fra starten af kampen rigtig god fart i angrebet og kommer hurtigt foran, og fx Maria Høgh gør det godt. Herefter kommer Stevnsgades Ida Tryggedsson Preetzmann i gang med nogle af sine igennem kampen i alt 27 scoringer. Stevnsgade får hurtigt reduceret og resten af perioden bliver meget lige med en føring til Virum Vipers på 14-12.

Mønstret fra 1. periode fortsætter i 2. periode. Det er fortsat  Virum Vipers’ Maria Høgh og Stevnsgades Ida Tryggedsson Preetzmann, der kommer til flest afslutninger, men også Rudiane Eduardo og Valerie Driscoll fra Virum Vipers og Marian Sheikh fra Stevnsgade har flotte afslutninger. Begge hold spiller godt sammen både i forsvar og angreb. Inden halvlegen står det 35-32 til Virum Vipers og kampen er stadig helt åben.

Halvlegspausen viser sig at give Virum Vipers rigtig god energi, mens Stevnsgade ikke rigtig får gang i det gode spil. Virum Vipers forsvaret får helt klart bedre dækket op for Stevnsgades Ida Tryggedsson Preetzmann samtidig med, at Virum Vipers Emilie Olivia Schirmer i sidste halvdel af perioden får sat 2 vigtige 3-point scoringer. Virum Vipers, der i forvejen havde et forspring på 3 point i halvlegen får udvidet dette til hele 10 point.

Inden 4. periode står det 53-43 til Virum Vipers.

I 4. periode er det Stevnsgade, der fører an. Virum Vipers har rigtig svært ved at forhindre Stevnsgades Ida Tryggedsson Preetzmann i at score point. Og efter kun 2,5 minutter af perioden har Stevnsgade reduceret til 53-50, og kampens er igen helt åbent. Virum Vipers Ellen Iversen og Emilie Olivia Schirmer kæmper hårdt i angrebet og får inden for kort scoret henholdsvis 5 og 6 point. Med 2,5 minutter tilbage af kampen står det 63-55 til Virum Vipers. Så  selv Virum Vipers  taber 4. periode med 12-15, kan holdet tage en sejr hjem på 65-58 og samtidig holde juleferie som nr. 2 i Dameligaen.

Topscorer for Virum Vipers: Maria Høgh 12, Rudiane Eduardo 12, Emilie Olivia Schirmer 11, Caitlin Ingle 11, Valerie Driscoll 10,  Elllen Iversen 5 og Frederikke Mollerup 4.

Topscorer fra Stevnsgade SuperWomen: Ida Tryggedsson Preetzmann 27, Tea Jørgensen 10, Ena Viso 8, Marian Sheikh 8, Ida Klussmann 2, Cecilie Tvede Hansen 2 og Maja Gerlyng-Hansen 1.

Virum Vipers spiller den 7. januar kl. 16.30 på udebane i Søndersøhallen mod Værløse BBK. Næste hjemmekamp er den 14. januar kl. 15.00 i Virumhallen. Her møder Virum Vipers nr. 1 Dameligaen Hørsholm 79ers.

Bad Santa kom forbi Søndersøhallen

14.12.2017

Værløse havde dækket op til julefest i Søndersøhallen onsdag aften, da Hørsholm 79’ers kom på besøg til årets sidste Dameligakamp.

Men på trods af både glögg, æbleskiver og håbløst håbefulde hardcore fans blandt tilskuerne (heriblandt undertegnede) fik festen en gulligt skær af Bad Santa over sig: Det blev faktisk slet ikke så hyggeligt som forventet, og gaverne var slet ikke på ønskelisten. Gæsterne havde nemlig sine egne planer for aftenen og var ikke indstillet på at nøjes med et par hyggelige timer med uddeling af venlige gaver. De gaver, Hørsholm havde med til festen, var af den slags, hvor byttemærket var det mest værdsatte. Som det kan forstås; alt i alt en ganske trist december aften set gennem Værløse-briller.

Og så lidt om kampen. Det var tydeligt, at Hørsholm var opsatte på, ikke som i det første indbyrdes opgør, at tillade Værløse at spille deres eget spil. Igennem samtlige 4x10 minutter pressede Hørsholm det unge Værløsehold til det yderste med hurtigt og fysisk spil - og det var en opskrift, der virkede.

Efter kort tid begyndte Værløses spil at falde fra hinanden. Det som har gjort Værløse til et hold, man skal regne med – den kollektive indstilling hvor alle gør hinanden bedre – forsvandt i takt med i tøsneen på parkeringspladsen udenfor. Pressede og stressede blev det i stedet et Værløsehold, hvor forsøg på individuelle løsninger erstattede en holdindsats. Se bare på antallet af assist gennem hele kampen: Værløse havde 11. Hørsholm 22.

Pausestillingen på 15 – 33 var et ganske retvisende billede af kampens forløb.

Teoretisk set kan sådan et skift fra kollektivt til individuelt baseret spil naturligvis godt lykkes. Men det kræver, at de mange individuelle tiltag krones med scoringer. Det blev de ikke i går, hvilket statistikken fortæller sin egen historie om: Samlet set (2’ere + 3’ere) ramte Værløse 11 af 62 (18 pct). Som illustration havde ”Top 3” hos Værløse hhv 1/11, 2/13 og 3/12. Med de procenter gør det altså bare ondt, når modstanderen på stort set samme antal skud rammer 36 procent.

Men ret skal være ret. Det var et sandt tophold, der besøgte Værløse og end ikke de mest trofaste Værløse-fans vil kunne sætte en finger på resultatet. Hørsholm spillede med overblik, styrke og tempo og med en ustoppelig Maryah Sydnor i hopla, blev det en seværdig indsats for alle tilskuere.

Og med alt dette som baggrundstæppe, endte kampen 28 – 61 i Hørsholms favør.

Nu får Værløses trænere og spillere så en tiltrængt kamppause, hvor de alle kan få pulsen ned og få lidt perspektiv på det første halve år i Dameligaen. Et halvt år, hvor Værløse-holdet har vist, at når de som et stærkt kollektiv spiller op til deres bedste, spiller de lige op med alle hold i ligaen. Det er med dét i bevidstheden, at onsdagens kamp skal ses og evalueres. Og så er vi ellers en del, der glæder os til se årets første kamp i Søndersøhallen, når Virum Vipers kommer forbi den 7. januar.

For Værløse blev kampens topscorer(e), alle med 6 point, Mathilde Roan Gustavsen, Frida Boje Forman og Paige Cashin. Paige nuppede også lige 11 rebounds.

Kampens og Hørsholm 79’ers topscorer blev Maryah Sydnor med 15 point, fulgt af Sandra Lind Prastardottir med 12 point.

SISU vinder over Lemvig Basket

14.12.2017

Det blev en aften med mange tekniske problemer på og uden for banen.

Der var debut til Sisus nye spiller Hannah Olivia Schailbe, og på en aften hvor ikke meget virkede på hjemmebanen i Gentofte Hallen tog Sisu alligevel en sejr fra et Lemvig hold der var flyvende fra kampens start og virkede til at have kontrol på kampen. Men en kamp varer 40 minutter og hvis man tror nok på det kan meget vindes.

1p.

0-15, 4:15 min spillet -time out til Sisu. På en aften hvor der var meget få besøgende i Gentofte hallen, kunne de få fremmødte tilskuere se et noget uinspireret Sisu hold komme bagud med 15 – 0.

Der stod Lemvig på alt og Sisu på intet, her i starten af kampen. Det tvang Sisus Coach Todd Anthony til at tage en time out, for derigennem at få gang i sine spillere. I modsatte ende kunne Lemvigs Coach kun være tilfreds. Lemvig spillerene kunne alt offensivt og defensivt. Troen på en Sisu sejr var langt væk og der skulle nok lidt af en tidlig jule gave til for at man fik troen tilbage. Gaven kom i form af Sisus nye spiller Hannah.

Lemvigs Louisa Murphy (11P, 5 reb, i periode) kontrollerede feltet i begge ender godt assisteret af et velspillende kollektiv. Sisu fik gang i spillet en anden halvdel af perioden og holdets nye spiller Hanne fik vist smagsprøver på sit talent med 8p og 4 re, i perioden.

Perioden ender med en Lemvig føring på 29 – 19.

2p. En mere lige periode hvor holdene følges ad. Det virker som om Lemvigs game plan kan virke, ved at holde fokus på Catharina og Kama og lade andre Sisu spillere forsøge sig. Det ville sikkert også være lykkedes hvis ikke det lige var for Hannah der med 11p i anden periode hold Sisu inde i kampen. Da Hannah kort før halvlegs pausen får sin fjerde fejl kunne man godt tænke hvor skal pointene så komme fra.

Perioden ender med 22 – 21 til Lemvig og en halvlegs føring på 51 – 40.

Det passer ikke at man skal undgå at lave fejl, det viste de to første perioder som Sisu vandt 14 -5. Det kunne have været fatalt med de mange fejl, men de var måske godt givet ud.

3p. Periode pausen blev noget længere end man kunne forvente, da konsollet til tidstagning og 24 sek. brød sammen og der måtte kaldes en dommer time out. Det så heller ikke ud til at Sisu var kommet fra pausen, for Lemvig kunne bringe sig yderligere i front og var efter godt 2 min. spil i front med 18 point. Det så noget sort ud. Men på forunderlig vis fik Sisu, anført af kaptajn Catharina Palm vendt skuden og fik bragt sig inden for en mulig sejr, kun ned med 4 point inden fjerde periode.

Perioden vinder Sisu med 25 – 18.

4p. Skulle Lemvig tage sejren eller ville Sisu komme helt tilbage i kampen? Svaret er Sisu kom tilbage og vandt en meget spændende fjerde periode med 23 – 16. De unge spillere på Sisu holdet bød ind med point. De erfarende spillere med point og godt overblik. Kollektivet hos Sisu sejrede og Sisus nye spiller Hannah sluttede matchen på bænken med 5 fejl og 3:46 min tilbage på uret.

Lemvig havde ikke et modsvar på Sisus slutspurt. Sisu bringer sig i front for første gang i kampen med 2:54 tilbage på uret. Lemvig svare igen, med 2:32 tilbage er stillingen helt lige 82 – 82. Cecilie Jessen med 4p og Catharina Palm med 2 straffe scoringer i slutningen af perioden var afgørende for kampens udfald.

Kampen ender 88 – 85 til Sisu.

Stat. Sisu: Hannah Schailbe 27p, 9 reb. 3 ass, Catharina Palm 22P, 13 reb, 7 ass. Kamma Jo 19p. Melanie Elmgreen 6p. Cecilie Jessen 6p, Helene Dalsgaard og Cirkeline Rimdal 4p.

Lemvig: Louisa Murphy 25p, 9 reb. Anna-Mariya og Deanna Mayza 15p. Kaitlyn Mathieu 10p, 5 reb. Rejka Fejes 9p. Okako Adika 8p. Ivana Udovalieva 3p

Favoritterne fra Stevnsgade tog den hjem til sidst

11.12.2017

Inden fredagens kamp i DL mellem værterne fra Stevnsgade SuperWomen og gæsterne fra Værløse BBK, måtte Stevnsgade tage favoritrollen på sig.

Værløse var  for tidligt i sæsonen blevet spået til at være "prûgelknape". Holdets unge spillere har trodset spådommene, foldet deres talent ud og performet rigtigt godt i mange kampe. Holdet har i de første otte kampe vundet to, men flere gange været tæt på. På en god dag kan de udfordre og måske slå alle i ligaen.

Værløse kom direkte fra en sejr mod SISU i en gyserkamp på hjemmebane, mens Stevnsgade gik ind til kampen med to nederlag i streg i bagagen. Først tabte holdet hjemme mod SISU og senest indløb sæsonens tredje nederlag til Hørsholm 79ers, der tordner mod at vinde grundspillet suverænt.

Værløse og Stevnsgade har mødt hinanden en gang før i dette års grundspil. Det var i Værløse, hvor hjemmeholdet fik en ordentlig lussing med 38-76 til Stevnsgade.

Første periode er en lang bytning af point uden den store dramatik. Perioden ender 14-15 til Værløse.

Anden periode ligner første periode til forveksling. Frida Boje Formann - Værløses bedste på dagen og samtidig Værløses topscorer - starter med at bringe Værløse foran med 14-17. En noget anderledes udvikling en holdenes første møde, hvor Stevnsgade trak fra lige fra start. Men ret hurtigt efter gør Stevnsgade Basketballs to store spillere i fredagens opgør Emilie Hesseldal (lavede en imponerende triple double - med 18 rebounds, 15 point og 10 assists + 4 steals) og Ida Tryggedsson Preetzmann (der scorede 28 point) de helt lige igen.

Efter 7:12 af anden periode fører Værløse 24-26, men så rykker Stevnsgade lidt fra og bringer sig foran til halvlegsstillingen 33-29. Perioden var igen meget lige. Stevnsgade vinder perioden 19-14.

Efter pausen bringer Ida Klussmann Stevnsgade foran med 8 point og da var det som om, at publikum anede at Stevnsgade ville rykke fra. Mathilde Colding-Poulsen scorede herefter to 3ere i træk og satte fart i forsvarsspillet for værterne.

Værløse nåede heller aldrig senere i kampen at komme tættere på end 8 point. Stevnsgade førte inden sidste 10 minutters runde 49-41. Perioden vindes af Stevnsgade med 16-12.

Sidste periode sætter Stevnsgade sig fuldstændigt på kampen og begynder at ramme på deres frie skud. De trækker fra gæsterne, der kæmper bravt, men Stevnsgade vinder fortjent kampen 76-53 og dermed sidste periode med 27-12.

Kigger man på statistikkerne viser dig et tydeligt billede af, hvorfor kampen endte som den gjorde. Stevnsgade skyder 53% bag tre points linjen mens Værløse skyder OK 32%. Stevnsgade tager 40 rebounds, mens Værløse tager 29.

Efter kampen udtalte Stevnsgades head coach Hrannar Holm:

“Vores mål  var at holde Værløse under 50 points. Det lykkedes ikke helt, men næsten. De er aktive og spiller med god gejst hele tiden. Jeg har stor respekt for, hvad de gør, de spiller bredt og med høj intensitet.

Vi spillede faktisk en OK kamp og fik åbne skud hele tiden. Vi havde sådan set styr på kampen i hele anden halvleg, men det var dog først i starten af fjerde periode, hvor vi rigtig ramte kurven. Det var godt, for vi har ikke ramt særligt godt på det sidste.

Vi håber nu det fortsætter på onsdag mod Virum Vipers, og især på lørdag - når vi spiller pokal semifinale mod Hørsholm 79ers. Det bliver sjovt."