Nyheder

Hattrick til BK Amager

15.04.2017

Sidste lørdag spillede BK Amager mod Stevnsgade Superwomen om bronzemedaljerne i DL.

Det blev en medrivende og intens affære, som holdt spændingsniveauet til allersidste sekund, hvor Stevnsgade havde et skud for at udligne og dermed tvinge kampen i overtid. Inden da havde Stevnsgade været pænt foran, men en slutspurt fra BK Amager afgjorde altså kampen til amarkanernes fordel.

Oveni tredjepladsen i Dameligaen, modtog BK Amager herudover to priser.

Et flertal af dameligaens coaches havde stemt på BK Amagers coach Sam Tamargo, som årets coach og han modtog hæderen i halvlegspausen. Det var 2 sæson i træk at året coach kom fra BKA. I sidste sæson gik hæderne nemlig til Jesper Krone.

Derudover havde et flertal af dameligaens spillere stemt på BK Amagers Catharina Palm Jensen, som årets spiller og hun modtog hæderen til et stort bifald fra en næsten fyldt Amagerhal samt spillerne fra de 2 hold i bronzekampen, som virkede helt enige i beslutningen.

Der er 2. gang i karrierien at Catharina bliver årets spiller i DL. Også i sæsonen 2009/10 tilfaldt hæderen den dygtige BKA-spiller som indtil nu har spillet 411 kampe for BKA og kun mangler 22 point i at være den første spiller i DL der har scoret 4000 point.

Virum Go Dream tager første stik i finaleserien mod Hørsholm 79ers

13.04.2017

Hørsholm 79ers starter klart kampen bedst, og det ser ud til at blive en svær kamp for Virum, der ikke rigtig kan dæmme op for et meget energisk og effektiv spillende Hørsholm hold. Virum kommer dog meget stærkt igen og får fra halvlegen et forspring, der holder hele kampen til en sejr til Virum på 64-52.

Hørsholms er fra kampens start helt klart til at vise Virum, at de vil vinde. Angrebet er effektivt og særligt Ivana Jovanovic er svær for Virum at holde fra at score. Ført an af Ellen Iversen kæmper Virum for at holde sig inde i kampen. Det kan dog ikke forhindre, at Hørsholm vinder perioden med 13-19.

Anden periode fortsætter som første periode med, at Hørsholm er de dominerende. Holdet er således foran med 23-27 bare fem minutter inden pausen. Herefter kommer Virum i gang ført an med hurtige scoringer af Frederikke Mollerup, Nikoline Østergaard og Ellen Iversen. Det betyder, at Virum ender med at vinde perioden med 26-14, og kan gå til halvleg med en føring på 39-33.

Virum fortsætter efter pausen det gode spil. Frederikke Mollerup sætter et højt tempo for hjemmeholdet og får løbet nogle scoringer hjem. Derudover har holdet fået effektivt styr på forsvaret. Hørsholm kæmper godt, og bl.a. Sara Forsman Pedersen får lagt point i kurven for Hørsholm. Det afholder dog ikke Virum fra at øge føringen i perioden til stillingen 51-43.

Hørsholm kæmper bravt for at vende kampen i fjerde perioden, men Virum har stadig kræfter til at have et yderst solidt forsvar. Hørsholm får kun scoret 9 point i denne periode, som Virum vinder med 13-9. Nikoline Østergaard er meget effektiv i angrebet og får i denne periode scoret 8 point. Det betyder en sejr til Virum på 64-52.

Topscorer for Virum GO Dream: Nikoline Østergaard 20, Frederikke Mollerup 14, Ellen Iversen 12, Pauline Louise Lausten 7, Gillian Abshire 5, Valerie Driscoll 4 og Ansofie Olivia Schirmer 2.

Topscorer fra Hørsholm 79ers: Ivana Jovanovic 14, Maryah Sydnor 10, Sara Forsman Pedersen 9, Emilie Bornemann 6, Line Piechnik 3, Maria Forsman Pedersen 3, Marie-Louise Blyme 3, Amalie Langer 2 og Sandra Lind Þrastardóttir 2.

Virum Go Dream og Hørsholm 79ers spiller de næste finalekampe onsdag den 19. april kl. 18.30 i Hørsholm Hallen og fredag den 21. april kl. 19.30 i Virum Hallen.

Så er det finaletid

11.04.2017

Onsdag aften spilles kamp 1 i bedst á 5 serien om det danske mesterskab.

De forsvarende mester fra Virum GO Dream skal kæmpe om titlen mod Hørsholm 79ers.

DL har talt med 79ers coachen, Jesper Krone om hvordan han ser finaleserien:

"Umiddelbart ser jeg finalen som en meget tæt affære, hvor to hold med en stærk defensiv møder hinanden. Det kan godt lyde som en kedelig serie, men jeg tror tværtimod at det bliver intenst, energisk og en velspillet finale mellem to gode hold. Virum GO Dream har hele sæsonen være stærke, og Driscoll og Østergård har gået forrest de fleste gange. Dog har Virum en del gode spillere rundt om de to, som alle kan bidrage med både point, klogt spil og solidt forsvar. Hørsholm har en bred rotation, hvor flere spillere ofte bidrager med point, forsvar osv.

Generelt fokuserer Virum meget på deres forsvar, og de bruger meget tid af skuduret i deres angreb. Hørsholm fokuserer ligeledes meget på forsvaret, men Hørsholm prøver at få lidt mere fart og tempo i angrebet.

Vi er glade for at møde Virum, da de er forsvarende mestre og sikre vinder af grundspillet. Det giver en ekstra motivation, når man møder det bedste hold, og Hørsholm vil gøre alt hvad der kan gøres, for at det for det første bliver svært for Virum at lykkes med deres gameplan, og derefter forsøge at trække det længste strå i serien.

Jeg tror, at det bliver en tæt og lang serie, hvor det hold som får lov til at styre tempoet vinder. Jeg har 100% tillid og tro på mit eget hold, men på baggrund af sidste års mesterskab og dette års grundspil, må favoritværdigheden ligge hos Virum.

De 2 hold har mødt hinanden 3 gange i løbet af grunderien og Virum GO Dream er bedst med 2 sejre.

Der er tip-off i Virumhallen onsdag aften kl. 19:30. Kamp 2 spilles onsdag den 19. april kl. 18:30 i Hørsholmhallen. Du kan se kampprogrammet for hele finaleserien ved at klikke her. 

 

BK Amager vinder bronzekampen over Stevnsgade SuperWomen

09.04.2017

BK Amager sikrede sig lørdag eftermiddag bronzemedaljerne med en smal sejr på 69-66 (14-21, 25-21, 15-11, 15-13) over Stevnsgade Superwomen efter et intenst og tæt opgør.

Stevnsgade Superwomen tog teten fra starten af kampen, gæsterne førte 39-42 ved halvleg, men i den afsluttende fase var BK Amager bedst. Med et 11-0 run i 4. periode afgjorde hjemmeholdet reelt kampen.

BK Amager får bragt sig foran 7-1 efter de første par minutter, men Stevnsgade Superwomen svarer tilbage og får udlignet til 11-11 midtvejs i perioden. Gæsterne fortsætter og får bragt sig foran 11-19, inden hjemmeholdet igen kommer på tavlen. Stevnsgade Superwomen vinder perioden 14-21.


2. periode er helt jævnbyrdig. Stevnsgade forsvarer føringen fra 1. periode og med godt 1 minut tilbage af perioden er stillingen 34-42 i gæsternes favør, men med 5 point i det sidste minut får BK Amager reduceret til halvlegsstillingen 39-42. BK Amager vinder perioden 25-21.

Stevnsgade Superwomen kommer bedst ud efter pausen og får øget føringen til 41-49 efter de første par minutter. BK Amager får igen kæmpet sig tilbage og får bragt balance i regnskabet ved 51-51 med godt et minut tilbage af perioden. BK amager vinder perioden 15-11 og fører dermed 54-53 inden den afgørende periode.

Der er stillingskrig i den første halvdel af 4. periode. Stevnsgades Maja Gerlyng får med en 3-point scoring bragt gæsterne foran 58-62 efter små 6 minutters spil, men herefter får BK Amager reelt afgjort kampen med 11 ubesvarede point til stillingen 69-62 med små 2 minutter tilbage på uret. BK Amager har flere muligheder for definitivt at lukke kampen, men Stevnsgade Superwomen får reduceret til 69-64 og til 69-66. Gæsterne har endda det sidste angreb, men de misser 3’eren i forsøget på at få udlignet og dermed få kampen i overtid. BK Amager snupper dermed årets bronzemedajler med en smal hjemmesejr på 69-66.

Kelly Hardeman (20 point og imponerende 19 rebounds) og Catharina Palm (16 point og 10 rebounds) var de mest iøjnefaldende spillere hos hjemmeholdet, mens det for gæsterne var Maja Gerlyng (24 point og 3 rebounds) og Cherelle More (22 point og 14 rebounds), som gik forrest. 

Virum GO Dream klar til finalerne om DM mod Hørsholm 79ers

05.04.2017

Nørrebrohallen sitrede af stemning og spænding tirsdag aften inden tip-off. 400 forventningsfulde mennesker var klar til et brag af en kamp – en gentagelse af fredagens dramatiske velspillede 3. semifinale.

Bortset fra 1. periode blev det dog en våd kineser. Første periode starter med højt tempo, gode frispilninger, fight og fornuftige afslutninger fra begge sider. Stevnsgade starter bedst med et godt aggressivt tre-kvart bane zonepres efter scoring, som Virum tydeligt i indledningsfasen ikke bryder sig om. Stevnsgade falder så tilbage i en zone, som Virum til gengæld er gode til at løse ved at flytte bolden rundt til frie skud, der – hvis de bliver brændt – bliver samlet op af en effektiv Valerie Driscoll under kurven.

Efter at Stevnsgade har føringer 2-0, 6-3, 8-5 udligner Virum Go Dream efter godt 4 minutter. Det skulle vise sig, at være sidste gang i kampen, at Stevnsgade havde en føring. Resten af perioden byttes point. Ida Tryggedsson Preetzmann scorer på en buzzer til periodestillingen 15-17 efter en godkendt periode af begge hold.

Anden periode starter som et mareridt for Stevnsgade. Vildrede i angrebet – forsvaret hænger – Virum har taget dirigentstokken, hvilket medfører et 10-0 run på Stevnsgade, der først scorer deres første point i perioden efter 5:27 til stillingen 17-27.

Efter 7:30 er stillingen 17-34. Det virker som om pusten er gået af Stevnsgade. Afslutningerne har været for hurtige, pressede og der er ingen god rytme i angrebet. Virum kværner videre og udnytter klogt Stevnsgades svagheder og manglende evne i anden periode til at skifte spil. Frustrationerne over dommernes somme tider lidt tilfældige kald - gavner ikke spillet på banen hos værterne. Virums Valerie Driscoll og Nikoline Østergaard tager godt fat under kurven.

Stillingen inden pausen er 23-38 – Virum vinder fuld fortjent perioden 8-21.

Ingen tvivl om at det var op af bakke nu for Stevnsgade. Det kunne lade sig gøre at vende kampen med en god start på perioden. Men det skulle blive endnu værre for værterne. Efter 5 minutter af tredje periode har Virum Go Dream lavet et 13-0 run på Stevnsgade til stillingen 23-51 og kampen er reelt afgjort. Perioden slutter 36-57. Virum vinder perioden 13-19.

Fjerde periode foregår uden nerve fra begge hold. Kampen ender med en fortjent Virum sejr 53-69. Virum er klar til finaler og Stevnsgade spiller bronzekamp på Amager lørdag den 8. april kl. 14.30 mod BK Amager.

Et stort tillykke til Virum GO Dream der var bedst, da det gjaldt.

Bronzekampen fastlagt

05.04.2017

Med Stevnsgade Superwomen nederlag i aftes til Virum GO Dream blev det en kendsgerning at holdet fra Nørrebro skal spille om bronze hvor modstanderen bliver BK Amager.

Kampen er nu fastlagt og spilles lørdag den 8. april kl. 14:30 i Amagerhallen.

GO Dream og 79ers klar til DM-finalerne

05.04.2017

Med Virum GO Dreams sejr og Stevnsgade Superwomen i aftes spillede mestrene sig til DM-finalerne mod Hørsholm 79ers med en samlet 3-1 i semifinaleserien.

Hørsholm 79ers bookede sikkert med en 3-0 sejr over BK Amager billetter til DM-finalerne tidligere på ugen.

Kamp 1 i bedst á 5 serien starter den 12. april kl. 19:30 i Virumhallen. Du kan se hele DM-finale programmet ved at klikke her.

Det er første gang de 2 hold mødes i en DM-finale. Virum Go Dream vandt senest i 2016 mens Hørsholm 79ers snuppede guldet i 2015. 

Hørsholm 79ers er klar til DM-finalerne

02.04.2017

Med en sikker 80-53 sejr i kvartfinale 3 over BK Amager har 79ers kvalificeret sig til DM-finalerne i basketball.

Hørsholm var foran fra første minut og holdt fra midten af anden periode en stor føring, der aldrig kom i fare. Det er første gang siden mesterskabet i 2015, at Hørsholm spiller DM-finaler.

Hørsholms forvar var for tredje kamp i træk på stikkerne helt fra starten. Samtidig fandt Hørsholm-spillerne kurven med lethed og efter to minutter var hjemmeholdet foran 9-0. Amager slog igen og kom så tæt på som 13-10 sidst i første periode, efter scoringer fra Kelly Hardeman, men det var sidste gang Amager rigtigt var med i kampen.

Hørsholm vandt de næste seks minutter 16-2 med storspil af Hørsholms tre insidespillere Ivana Jovanovic, Maryah Sydnor og Sandra Lind, der til sammen stod for 14 af de 16 point. Den sekvens bragte hjemmeholdet foran 29-12 og det afgjorde reelt kampen. Fra slutningen af anden periode kom Amager aldrig tættere på end 19 point bagud.

Hørsholm-træner Jesper Krone fremhævede forsvaret som det afgørende i kampen.

-Der er ikke én eneste gang, vi er i forsvar, hvor vi ikke gør det så godt, vi kan, sagde træneren efter kampen. Det er beundringsværdigt for mig som træner at se. Vi holder et super godt angrebshold til 53 point, hvor der bare bliver løbet frem og tilbage de sidste fem minutter. De havde 22 ved pausen, så det er bedre end jeg turde håbe på, for hvis Amager-spillerne får hul på bylden, kan de score rigtigt hurtigt. Jeg troede kampen ville blive rigtigt svær, men cadeau til holdet for at følge planen fuldt ud og for at sætte en masse gode skud.

-Nu skal vi bare gøre det i finalerne, tilføjede træneren med et grin.

I hele anden halvleg var Hørsholms forspring på omkring 20 point og Amager truede aldrig rigtigt med at bryde Hørsholmdominansen, især fordi Hørsholm ikke tillod Amagers skytter at blive frie – og når de slap fri, gik bolden ikke i. Gæsterne ramte kun fire af 19 skud på den lange distance i kampen.

I modsætning til Amager, flød Hørsholms angreb flot kampen igennem. Seks spillere scorede over otte point, med Maryah Sydnor som topscorer med 14, og alle 12 spillere kom på banen, da Krone de sidste minutter gav vigtig semifinaleerfaring til holdets unge spillere. Den udfordring klarede de flot, da de udbyggede føringen fra 67-45 til slutresultatet 80-53.

Med sejren er Hørsholm tilbage i finalerne, siden mesterskabet kom i hus i 2015. Modstanderen bliver enten Virum GO Dream eller Stevnsgade SuperWomen, der i øjeblikket spiller den anden semifinaleserie, hvor Virum erforan 2-1. Finalerne afvikles fra 12. april og er bedst-af-fem kampe. 

Foto er leveret af Markus Kluge. 

Stevnsgade SuperWomen slår Virum GO Dream og forlænger serien

01.04.2017

Lige ved og næsten for Virum Go Dream i en kamp, hvor Stevnsgade får udlignet til 2-1 i kampen om en finaleplads.

Virum Go Dream taber tredje semifinalekamp over Stevnsgade SuperWoman med mindst mulig margin 66-67. Virum var foran frem til midten af 2. periode, hvorefter Stevnsgade holdt føringen. De sidste minutter dog med stor spænding om resultatet.

Virum starter godt i angrebet og kommer foran med et par hurtige scoringer. Forsvaret er dog ikke helt så velsmurt som i tidligere kampe, og Stevnsgade har ikke de store problemer med at komme til afslutninger. Perioden er præget af holdpræstationer fra begge holds side, og stort set alle spillerne på banen kommer på scoringstavlen. Angrebsmæssigt generelt en glimrende periode for begge hold, mens forsvaret særligt hos Virum halter. Resultatet af perioden er 27-25 til Virum.

Midt i anden periode sætter Stevnsgade sig på kampen. Virums forsvar er stadig ikke særligt effektivt, og i angrebet er kun Ellen Iversen og Nikoline Østergaard farlige. Til gengæld kommer Stevnsgades Cherelle Moore, Ida Tryggedsson Preetzmann og Maja Gerlyng-Hansen til fine afslutninger, hvilket betyder et perioderesultat på 10-16 til Stevnsgade. Det betyder, at stillingen i halvlegen er 37-41 til Stevnsgade.

I tredje periode starter Stevnsgade bedst. Men i løbet af perioden bliver Virums forsvar mere sammenhængende. Holdet kommer generelt også mere op i tempo i løbet af perioden, med afslutninger fra Frederikke Mollerup, Valerie Driscoll og særligt Nikoline Østergaard, som har spillet sig varm. Samtidig fastholder Stevnsgade dog deres effektive angrebsspil ført an af Cherelle Moore. Det betyder en jævnbyrdig periode, og en stilling inden 4. periode på 53-58 til Stevnsgade.

Stevnsgade holder i halvdelen af 4. periode føringen, men herefter kommer Virum igen lidt op i tempo ført an i angrebet af Nikoline Østergaard, der kæmper en hård kamp under kurven. Det betyder en del straffekast, som hun eksekverer. To minutter før tid er Stevnsgade kun foran med 2 point. Der kæmpes hårdt fra Virums side for at udligne, og det lykkedes da også for holdet et par gange at ”stjæle” bolden fra Stevngade. Sidste gang med en dramatisk afslutning i form af to straffekast til Nikoline Østergaard. På trods af en ellers meget høj scoringsprocent hos Nikoline Østergaard i hele kampen, er det kun det ene straffekast, som kommer i kurven. Stevnsgade kan ånde lettet op og vinder med et point samt sikrer sig endnu en kamp om finalepladsen.

Topscorer for Virum GO Dream: Nikoline Østergaard 29, Ellen Iversen 11, Valerie Driscoll 10, Frederikke Mollerup 8, Gillian Abshire 6 og Caroline Marie Schultze 2.

Topscorer fra Stevnsgade SuperWoman: Cherelle Moore 15, Hanna Sheikh 14, Ida Tryggedsson Preetzmann 12, Tea Jørgensen 11, Maja Gerlyng-Hansen 8 og Alberte Alsø Dokkedal 7.

Virum Go Dream spiller fjerde semifinalekamp mod Stevnsgade tirsdag den 4. april kl. 20.00 i Nørrebrohallen. En eventuel femte semifinalekamp er i Virum Hallen fredag den 7. april kl. 19.30.

Virum Go Dream sætter Stevnsgade med ryggen mod muren efter kamp 2

28.03.2017

Sidste sæson mødtes netop Virum Go Dream og Stevnsgade SuperWomen i finalen om DM. Det blev Virum, der trak det længste strå efter en forrygende finaleserie over 5 kampe, hvor det helt surrealistiske skete, at de hold tabte alle hjemmekampe og vandt udekampene.

Første kamp i semifinaleserien blev vundet af Virum Go Dream efter en ikke særlig spændende kamp, hvor Stevnsgade spillerne haltede lidt bagefter Virum fra start til slut. Det endte med en stor fortjent Virum sejr på 72-53.

Inden semifinalen mod Virum Go Dream havde Stevnsgade været en tur i Lemvig en onsdag og vundet, for derefter at tabe følgende lørdag og så skulle ud i en altafgørende kamp onsdag aften i Lemvig. Kampen blev vundet efter en flot indsats. Men holdet landede først i København torsdag morgen kl. 02.30 og var oprigtigt talt ikke ordentligt udhvilede til kampen mod Virum kun en dag senere.

Til det andet opgør i lørdagens kamp, var der dog ingen undskyldninger at læne sig op ad. Nu skulle Stevnsgade præstere for at slå favoritterne til DM.

Kampen starter da også forrygende godt af Stevnsgade, der spiller zone for primært at holde Virums Valerie Driscoll fra kurven, hvilket lykkes og hurtigt er Stevnsgade foran 7-0 efter 3.02. Efter en Virum time-out gik det dog hurtigt den anden vej.

Via 9-4 efter 4:55 laver Virum Go Dream et 3-17 run på værterne til periodestilling 12-21.

Anden periode er meget mere lige og efter en Virum dominans kommer Stevnsgade ind i kampen igen, således at stillingen ved pausen er 30-37 . helt åben. Stevnsgade vinder perioden 18-16.

Første halvdel af tredje periode er et sandt mareridt for hjemmeholdet, med manglende rebounds, uprovokerede turnovers, brændte skud og masser af frie skud til Virum Go Dream, der virker som om alt fungerer bedre for dem. Virum flytter bolden forbilledligt rundt i angrebet. Derfor laver Virum et 1-10 run på Stevnsgade i de første knap 5 minutter af perioden. Det betyder, at nu skal Stevnsgade igen arbejde hårdt på at komme tæt på ved stillingen 31-47.

Perioden ender 18-19, efter at Stevnsgade får rettet op på forsvaret i sidste halvdel af 3. periode til stillingen 48-56 inden den afgørende sidste periode.

Fjerde periode bliver rodet og bestemt ikke køn med en relativt lav score - 7-12 - særdeles skuffende for en semifinale om DM. Det betyder, at Virum sejrer og sætter Stevnsgade med ryggen mod muren efter endnu et nederlag på 55-68. Virum vinder ganske fortjent foran et næsten fyldt Nørrebrohal.

På fredag den 31. marts gælder det så tredje opgør om at komme i finalen i Virumhallen kl. 19.30.