Nyheder

Hørsholm er tilbage i damefinalerne med overbevisende sejr foran over 500 tilskuere

19.04.2017

Med en overbevisende defensiv præstation udlignede Hørsholm 79ers til 1-1 i kampe i finalerne i Dameligaen i basketball. På hjemmebane slog Hørsholm de forsvarende mestre fra Virum GO Dream med hele 67-33 foran 502 begejstrede tilskuere.

Hørsholmtræner Jesper Krone mente, at hans hold spillede en god kamp, men også, at scoretavlen ikke var en indikation på det reelle styrkeforhold mellem de to hold:

-Vi går ind og får smidt lidt grus i Virus maskineri og så hjælper det selvfølgelig, at vi rammer de skud, vi ikke ramte i kamp et - og at de brænder skud, som de satte flere i den kamp. Det er jo et odt hold, vi spiller mod, som kommer frem til nogle afslutninger, som de så misser. Det kan godt være vores fortjeneste, at de misser, men der er ikke 30 points forskel mellem holdene.

Virum ramte kun 12 af 60 skud og selv fra straffelinjen gik kun seks af 11 forsøg gennem rusen. Hørsholm var aldrig bagud og det var forsvaret og en dominerende første halvleg, der skabte den store sejr. Virum fulgte med til 10-9 syv minutter inde i første halvleg, men derfra stod der Hørsholm på det hele.

Hjemmeholdets forsvar begyndte at fungere og holdt godt styr på Virums stjerner Nikoline Østergaard og Valerie Driscoll og samtidig begyndte skudene at gå i for Hørsholm. Først ramte Maryah Sydnor to layups og Line Piechnik tilføjede en tre-pointer til 17-9 og så fik Hørsholm for alvor blod på tanden.

Hørsholms forsvar frustrerede tydeligt Virum, der slet ikke kom til de chancer, der vandt kamp et for dem. Nikoline Østergaard drejede igen og igen ind i en ekstra forsvarsspiller og Driscoll havde meget sværere ved at komme til rebounds. Det betød, at Hørsholm gennem anden periode kunne udbygge forspringet til 35-13 efter scoringer fra fem forskellige spillere.

Hørsholms anfører, Line Peichnik, så også holdets bredde som en af de store årsager til sejren:

-Det, der gør os gode, er at vi er så brede. Hvis der er en, der ikke stepper op, jamen så er der bare en anden, der gør det. I dag steppede alle så op og det kulminerede i så stor en sejr, som det er i dag.

Virum gjorde et forsøg på en comeback først i anden halvleg, hvor Driscoll, Sofie Schirmer og Ellen Iversen scorede syv point i træk, men Hørsholms Maria Forsman Pedersen svarede igen med en tre'er til 20-40 og Virum kom aldrig tættere på end 17 point i resten af kampen, selv om de vandt tredje periode 13-8.

Hvis der stadig var tvivl om udfaldet, var den væk efter de første syv minutter af fjerde periode, som Hørsohlm vandt 14-2, blandt andet på otte point fra kampens topscorer Maryah Sydnor. Sydnor scorede 16 point på 10 skud og fem straffekast, der alle gik i.

Efter kampen var Sydnor fuld af roser til de 500 tilskuere i Hørsholmhallen:

-Det var en fantastisk kamp, fra spillernes side, men bestemt også fra fansene. Vi kunne ikke have gjort det uden dem, de skabte en fantastisk atmosfære og vi håber de tager turen til Virum på fredag!

Efter kun to dages hvile mødes de to hold igen fredag kl. 19:30 i Virumhallerne, i en serie, der er helt åben og kan gå til begge sider.

Kan 79ers udligne i finalerne mod Virum GO DREAM?

16.04.2017

Hørsholm 79ers kom bagud 1-0 i DM-finalerne efter første kamp mod Virum GO DREAM og skal onsdag vinde på hjemmebane, hvis ikke Virum skal have tre matchbolde. Serien spilles bedst-af-fem.

Hørsholm kunne tage masser af positive ting med fra den første finale, på trods af et nederlag på 64-52. Spillet fungerede nemlig fint i begge ender og Hørsholm kom frem til masser af chander - bolden ville bare ikke gennem kurven.

Scoringsprocenten var så lav som 31% og kun 16 af 52 skud røg gennem kurven for Hørsholm og selv om det ærgede Hørsholmtræner Jesper Krone på aftenen, var det også noget, som giver håb for finale to:

"Nogle gange ryger de i og nogle gange gør de ikke, og jeg synes vi måske kan komme til vores afslutninger på en anderledes måde. Der er nogle ting, vi kan gøre bedre, så vi kommer frem til nogle endnu bedre skud.

Omkring chancerne for at vinde kamp to viser den århisianske træner jysk beskedenhed:

-Vi får en tættere kamp, i hvert fald, og jeg tror, vi har en større chance for at vinde kamp to på hjemmebane end vi havde i Virum i kamp et.

Kampen afvikles i Hørsholmhallen onsdag 19. aprik kl. 18:30.

Inden kampen er der foredrag med en af verdens bedste basketballdommere, Maj Forsberg, der er lokal Hørsholmpige, født i 1975. Hun har blandt andet dømt EM-Finale, finaler i kvindernes NBA samt finalerunden Final Four i det amerikanske collegebasket. 

Hattrick til BK Amager

15.04.2017

Sidste lørdag spillede BK Amager mod Stevnsgade Superwomen om bronzemedaljerne i DL.

Det blev en medrivende og intens affære, som holdt spændingsniveauet til allersidste sekund, hvor Stevnsgade havde et skud for at udligne og dermed tvinge kampen i overtid. Inden da havde Stevnsgade været pænt foran, men en slutspurt fra BK Amager afgjorde altså kampen til amarkanernes fordel.

Oveni tredjepladsen i Dameligaen, modtog BK Amager herudover to priser.

Et flertal af dameligaens coaches havde stemt på BK Amagers coach Sam Tamargo, som årets coach og han modtog hæderen i halvlegspausen. Det var 2 sæson i træk at året coach kom fra BKA. I sidste sæson gik hæderne nemlig til Jesper Krone.

Derudover havde et flertal af dameligaens spillere stemt på BK Amagers Catharina Palm Jensen, som årets spiller og hun modtog hæderen til et stort bifald fra en næsten fyldt Amagerhal samt spillerne fra de 2 hold i bronzekampen, som virkede helt enige i beslutningen.

Der er 2. gang i karrierien at Catharina bliver årets spiller i DL. Også i sæsonen 2009/10 tilfaldt hæderen den dygtige BKA-spiller som indtil nu har spillet 411 kampe for BKA og kun mangler 22 point i at være den første spiller i DL der har scoret 4000 point.

Virum Go Dream tager første stik i finaleserien mod Hørsholm 79ers

13.04.2017

Hørsholm 79ers starter klart kampen bedst, og det ser ud til at blive en svær kamp for Virum, der ikke rigtig kan dæmme op for et meget energisk og effektiv spillende Hørsholm hold. Virum kommer dog meget stærkt igen og får fra halvlegen et forspring, der holder hele kampen til en sejr til Virum på 64-52.

Hørsholms er fra kampens start helt klart til at vise Virum, at de vil vinde. Angrebet er effektivt og særligt Ivana Jovanovic er svær for Virum at holde fra at score. Ført an af Ellen Iversen kæmper Virum for at holde sig inde i kampen. Det kan dog ikke forhindre, at Hørsholm vinder perioden med 13-19.

Anden periode fortsætter som første periode med, at Hørsholm er de dominerende. Holdet er således foran med 23-27 bare fem minutter inden pausen. Herefter kommer Virum i gang ført an med hurtige scoringer af Frederikke Mollerup, Nikoline Østergaard og Ellen Iversen. Det betyder, at Virum ender med at vinde perioden med 26-14, og kan gå til halvleg med en føring på 39-33.

Virum fortsætter efter pausen det gode spil. Frederikke Mollerup sætter et højt tempo for hjemmeholdet og får løbet nogle scoringer hjem. Derudover har holdet fået effektivt styr på forsvaret. Hørsholm kæmper godt, og bl.a. Sara Forsman Pedersen får lagt point i kurven for Hørsholm. Det afholder dog ikke Virum fra at øge føringen i perioden til stillingen 51-43.

Hørsholm kæmper bravt for at vende kampen i fjerde perioden, men Virum har stadig kræfter til at have et yderst solidt forsvar. Hørsholm får kun scoret 9 point i denne periode, som Virum vinder med 13-9. Nikoline Østergaard er meget effektiv i angrebet og får i denne periode scoret 8 point. Det betyder en sejr til Virum på 64-52.

Topscorer for Virum GO Dream: Nikoline Østergaard 20, Frederikke Mollerup 14, Ellen Iversen 12, Pauline Louise Lausten 7, Gillian Abshire 5, Valerie Driscoll 4 og Ansofie Olivia Schirmer 2.

Topscorer fra Hørsholm 79ers: Ivana Jovanovic 14, Maryah Sydnor 10, Sara Forsman Pedersen 9, Emilie Bornemann 6, Line Piechnik 3, Maria Forsman Pedersen 3, Marie-Louise Blyme 3, Amalie Langer 2 og Sandra Lind Þrastardóttir 2.

Virum Go Dream og Hørsholm 79ers spiller de næste finalekampe onsdag den 19. april kl. 18.30 i Hørsholm Hallen og fredag den 21. april kl. 19.30 i Virum Hallen.

Så er det finaletid

11.04.2017

Onsdag aften spilles kamp 1 i bedst á 5 serien om det danske mesterskab.

De forsvarende mester fra Virum GO Dream skal kæmpe om titlen mod Hørsholm 79ers.

DL har talt med 79ers coachen, Jesper Krone om hvordan han ser finaleserien:

"Umiddelbart ser jeg finalen som en meget tæt affære, hvor to hold med en stærk defensiv møder hinanden. Det kan godt lyde som en kedelig serie, men jeg tror tværtimod at det bliver intenst, energisk og en velspillet finale mellem to gode hold. Virum GO Dream har hele sæsonen være stærke, og Driscoll og Østergård har gået forrest de fleste gange. Dog har Virum en del gode spillere rundt om de to, som alle kan bidrage med både point, klogt spil og solidt forsvar. Hørsholm har en bred rotation, hvor flere spillere ofte bidrager med point, forsvar osv.

Generelt fokuserer Virum meget på deres forsvar, og de bruger meget tid af skuduret i deres angreb. Hørsholm fokuserer ligeledes meget på forsvaret, men Hørsholm prøver at få lidt mere fart og tempo i angrebet.

Vi er glade for at møde Virum, da de er forsvarende mestre og sikre vinder af grundspillet. Det giver en ekstra motivation, når man møder det bedste hold, og Hørsholm vil gøre alt hvad der kan gøres, for at det for det første bliver svært for Virum at lykkes med deres gameplan, og derefter forsøge at trække det længste strå i serien.

Jeg tror, at det bliver en tæt og lang serie, hvor det hold som får lov til at styre tempoet vinder. Jeg har 100% tillid og tro på mit eget hold, men på baggrund af sidste års mesterskab og dette års grundspil, må favoritværdigheden ligge hos Virum.

De 2 hold har mødt hinanden 3 gange i løbet af grunderien og Virum GO Dream er bedst med 2 sejre.

Der er tip-off i Virumhallen onsdag aften kl. 19:30. Kamp 2 spilles onsdag den 19. april kl. 18:30 i Hørsholmhallen. Du kan se kampprogrammet for hele finaleserien ved at klikke her. 

 

BK Amager vinder bronzekampen over Stevnsgade SuperWomen

09.04.2017

BK Amager sikrede sig lørdag eftermiddag bronzemedaljerne med en smal sejr på 69-66 (14-21, 25-21, 15-11, 15-13) over Stevnsgade Superwomen efter et intenst og tæt opgør.

Stevnsgade Superwomen tog teten fra starten af kampen, gæsterne førte 39-42 ved halvleg, men i den afsluttende fase var BK Amager bedst. Med et 11-0 run i 4. periode afgjorde hjemmeholdet reelt kampen.

BK Amager får bragt sig foran 7-1 efter de første par minutter, men Stevnsgade Superwomen svarer tilbage og får udlignet til 11-11 midtvejs i perioden. Gæsterne fortsætter og får bragt sig foran 11-19, inden hjemmeholdet igen kommer på tavlen. Stevnsgade Superwomen vinder perioden 14-21.


2. periode er helt jævnbyrdig. Stevnsgade forsvarer føringen fra 1. periode og med godt 1 minut tilbage af perioden er stillingen 34-42 i gæsternes favør, men med 5 point i det sidste minut får BK Amager reduceret til halvlegsstillingen 39-42. BK Amager vinder perioden 25-21.

Stevnsgade Superwomen kommer bedst ud efter pausen og får øget føringen til 41-49 efter de første par minutter. BK Amager får igen kæmpet sig tilbage og får bragt balance i regnskabet ved 51-51 med godt et minut tilbage af perioden. BK amager vinder perioden 15-11 og fører dermed 54-53 inden den afgørende periode.

Der er stillingskrig i den første halvdel af 4. periode. Stevnsgades Maja Gerlyng får med en 3-point scoring bragt gæsterne foran 58-62 efter små 6 minutters spil, men herefter får BK Amager reelt afgjort kampen med 11 ubesvarede point til stillingen 69-62 med små 2 minutter tilbage på uret. BK Amager har flere muligheder for definitivt at lukke kampen, men Stevnsgade Superwomen får reduceret til 69-64 og til 69-66. Gæsterne har endda det sidste angreb, men de misser 3’eren i forsøget på at få udlignet og dermed få kampen i overtid. BK Amager snupper dermed årets bronzemedajler med en smal hjemmesejr på 69-66.

Kelly Hardeman (20 point og imponerende 19 rebounds) og Catharina Palm (16 point og 10 rebounds) var de mest iøjnefaldende spillere hos hjemmeholdet, mens det for gæsterne var Maja Gerlyng (24 point og 3 rebounds) og Cherelle More (22 point og 14 rebounds), som gik forrest. 

Virum GO Dream klar til finalerne om DM mod Hørsholm 79ers

05.04.2017

Nørrebrohallen sitrede af stemning og spænding tirsdag aften inden tip-off. 400 forventningsfulde mennesker var klar til et brag af en kamp – en gentagelse af fredagens dramatiske velspillede 3. semifinale.

Bortset fra 1. periode blev det dog en våd kineser. Første periode starter med højt tempo, gode frispilninger, fight og fornuftige afslutninger fra begge sider. Stevnsgade starter bedst med et godt aggressivt tre-kvart bane zonepres efter scoring, som Virum tydeligt i indledningsfasen ikke bryder sig om. Stevnsgade falder så tilbage i en zone, som Virum til gengæld er gode til at løse ved at flytte bolden rundt til frie skud, der – hvis de bliver brændt – bliver samlet op af en effektiv Valerie Driscoll under kurven.

Efter at Stevnsgade har føringer 2-0, 6-3, 8-5 udligner Virum Go Dream efter godt 4 minutter. Det skulle vise sig, at være sidste gang i kampen, at Stevnsgade havde en føring. Resten af perioden byttes point. Ida Tryggedsson Preetzmann scorer på en buzzer til periodestillingen 15-17 efter en godkendt periode af begge hold.

Anden periode starter som et mareridt for Stevnsgade. Vildrede i angrebet – forsvaret hænger – Virum har taget dirigentstokken, hvilket medfører et 10-0 run på Stevnsgade, der først scorer deres første point i perioden efter 5:27 til stillingen 17-27.

Efter 7:30 er stillingen 17-34. Det virker som om pusten er gået af Stevnsgade. Afslutningerne har været for hurtige, pressede og der er ingen god rytme i angrebet. Virum kværner videre og udnytter klogt Stevnsgades svagheder og manglende evne i anden periode til at skifte spil. Frustrationerne over dommernes somme tider lidt tilfældige kald - gavner ikke spillet på banen hos værterne. Virums Valerie Driscoll og Nikoline Østergaard tager godt fat under kurven.

Stillingen inden pausen er 23-38 – Virum vinder fuld fortjent perioden 8-21.

Ingen tvivl om at det var op af bakke nu for Stevnsgade. Det kunne lade sig gøre at vende kampen med en god start på perioden. Men det skulle blive endnu værre for værterne. Efter 5 minutter af tredje periode har Virum Go Dream lavet et 13-0 run på Stevnsgade til stillingen 23-51 og kampen er reelt afgjort. Perioden slutter 36-57. Virum vinder perioden 13-19.

Fjerde periode foregår uden nerve fra begge hold. Kampen ender med en fortjent Virum sejr 53-69. Virum er klar til finaler og Stevnsgade spiller bronzekamp på Amager lørdag den 8. april kl. 14.30 mod BK Amager.

Et stort tillykke til Virum GO Dream der var bedst, da det gjaldt.

Bronzekampen fastlagt

05.04.2017

Med Stevnsgade Superwomen nederlag i aftes til Virum GO Dream blev det en kendsgerning at holdet fra Nørrebro skal spille om bronze hvor modstanderen bliver BK Amager.

Kampen er nu fastlagt og spilles lørdag den 8. april kl. 14:30 i Amagerhallen.

GO Dream og 79ers klar til DM-finalerne

05.04.2017

Med Virum GO Dreams sejr og Stevnsgade Superwomen i aftes spillede mestrene sig til DM-finalerne mod Hørsholm 79ers med en samlet 3-1 i semifinaleserien.

Hørsholm 79ers bookede sikkert med en 3-0 sejr over BK Amager billetter til DM-finalerne tidligere på ugen.

Kamp 1 i bedst á 5 serien starter den 12. april kl. 19:30 i Virumhallen. Du kan se hele DM-finale programmet ved at klikke her.

Det er første gang de 2 hold mødes i en DM-finale. Virum Go Dream vandt senest i 2016 mens Hørsholm 79ers snuppede guldet i 2015. 

Hørsholm 79ers er klar til DM-finalerne

02.04.2017

Med en sikker 80-53 sejr i kvartfinale 3 over BK Amager har 79ers kvalificeret sig til DM-finalerne i basketball.

Hørsholm var foran fra første minut og holdt fra midten af anden periode en stor føring, der aldrig kom i fare. Det er første gang siden mesterskabet i 2015, at Hørsholm spiller DM-finaler.

Hørsholms forvar var for tredje kamp i træk på stikkerne helt fra starten. Samtidig fandt Hørsholm-spillerne kurven med lethed og efter to minutter var hjemmeholdet foran 9-0. Amager slog igen og kom så tæt på som 13-10 sidst i første periode, efter scoringer fra Kelly Hardeman, men det var sidste gang Amager rigtigt var med i kampen.

Hørsholm vandt de næste seks minutter 16-2 med storspil af Hørsholms tre insidespillere Ivana Jovanovic, Maryah Sydnor og Sandra Lind, der til sammen stod for 14 af de 16 point. Den sekvens bragte hjemmeholdet foran 29-12 og det afgjorde reelt kampen. Fra slutningen af anden periode kom Amager aldrig tættere på end 19 point bagud.

Hørsholm-træner Jesper Krone fremhævede forsvaret som det afgørende i kampen.

-Der er ikke én eneste gang, vi er i forsvar, hvor vi ikke gør det så godt, vi kan, sagde træneren efter kampen. Det er beundringsværdigt for mig som træner at se. Vi holder et super godt angrebshold til 53 point, hvor der bare bliver løbet frem og tilbage de sidste fem minutter. De havde 22 ved pausen, så det er bedre end jeg turde håbe på, for hvis Amager-spillerne får hul på bylden, kan de score rigtigt hurtigt. Jeg troede kampen ville blive rigtigt svær, men cadeau til holdet for at følge planen fuldt ud og for at sætte en masse gode skud.

-Nu skal vi bare gøre det i finalerne, tilføjede træneren med et grin.

I hele anden halvleg var Hørsholms forspring på omkring 20 point og Amager truede aldrig rigtigt med at bryde Hørsholmdominansen, især fordi Hørsholm ikke tillod Amagers skytter at blive frie – og når de slap fri, gik bolden ikke i. Gæsterne ramte kun fire af 19 skud på den lange distance i kampen.

I modsætning til Amager, flød Hørsholms angreb flot kampen igennem. Seks spillere scorede over otte point, med Maryah Sydnor som topscorer med 14, og alle 12 spillere kom på banen, da Krone de sidste minutter gav vigtig semifinaleerfaring til holdets unge spillere. Den udfordring klarede de flot, da de udbyggede føringen fra 67-45 til slutresultatet 80-53.

Med sejren er Hørsholm tilbage i finalerne, siden mesterskabet kom i hus i 2015. Modstanderen bliver enten Virum GO Dream eller Stevnsgade SuperWomen, der i øjeblikket spiller den anden semifinaleserie, hvor Virum erforan 2-1. Finalerne afvikles fra 12. april og er bedst-af-fem kampe. 

Foto er leveret af Markus Kluge.