Nyheder

Virum Vipers vinder vigtig kamp over SISU

19.02.2018

Efter sejren over ligaens nr. 1 og pokalmestre fra Hørsholm 79’er fortsætter Virum Vipers de gode takter og vinder en vigtig sejr over SISU efter en meget lige kamp.

Fra kampens start er det klart, at der er meget på spil for begge hold, der gerne vil blive blandt de tre bedste hold i ligaen inden slutspillet starter. Virum kommer bedst fra start, men SISUs Hannah Olivia Schaible sætter i den grad sit præg på SISUs angrebsspil, og trods et godt forsvar har Virum Vipers store problemer med at holde Hannah Olivia Schaible fra at score. Perioden bliver meget lige med et enkelt point i forskel til stillingen 19-18 til Virum Vipers.

I 2. periode får Virum mere styr på spillet. Og særligt Caitlin Ingle dominerer under kurven hos Virum Vipers. Det er fortsat SISUs Hannah Olivia Schaible, der volder vanskeligheder for Virum Vipers, men også Kama Jo Griffits er kommet i gang. Virum Vipers spiller godt sammen som hold både i angrebet og forsvaret, og får stort set alle spillere på scoringstavlen, herunder levere Valerie Driscoll og Rudiane Eduardo gode afslutninger. Virum Vipers øger deres føring inden halvlegen til 41-34.

Efter pausen fortsætter Virum Vipers det gode spil og øger hurtigt til en føring på 10-12 point. Særligt i forsvaret får Virum Vipers ”styr på” Hannah Olivia Schaible, der kun scorer 2 point i 2. halvleg. Til gengæld volder Kama Jo Griffits  store udfordringer for Virum Vipers. Hun scorer hovedparten af SISUs point. Virum Vipers har dog fortsat greb om kampen og stillingen inden sidste periode er en føring til Virum Vipers på 59-47.

Det står imidlertid hurtigt klart i 4. periode, at kampen på ingen måder er afgjort. Midt i perioden har SISU reduceret stillingen til 68-61 og spændingen stiger kortvarigt. Men Virum Vipers får igen greb om forsvaret og samtidig er Caitlin Ingle stadig eksekverende under kurven. Selv om Virum Vipers taber 4. periode med 18-21, kan de tage en sejr hjem på 77-68.

Topscorer for Virum Vipers: Caitlin Ingle 24, Valerie Driscoll 19, , Rudiane Eduardo 11, Maria Høgh 10, Frederikke Mollerup 8 og Ellen Marie Iversen 5.

Topscorer fra SISU: Kama Jo Griffitts 28, Hannah Olivia Schaible 18, Catharina Palm Jensen 9, Cirkeline Rimdal 6, Helene Dalsgaard 4 og Josefine Thale Vincent 3.

Virum Vipers allerede næste kamp den 20. februar kl. 19.00 på udebane i Nørrebrohallen mod Stevnsgade Basketball. Næste hjemmekamp er den 3. marts kl. 15.00 i Virumhallen. Her er der returopgør mod Stevnsgade Basketball.

Ugens preview

16.02.2018

Én søndag, én tirsdag og én onsdag, sådan ligger de næste 3 kampe i DL.

Lars Klussmann, coach for Virum Vipers kommer her med sit bud på de 3 kampe.

Virum Vipers - SISU (søndag kl. 17:30)

Virum har spillet ganske godt med masser af energi og vil med hjemmebane være favoritter dog har holdene spillet meget tætte kampe, hvor især Sisu’s 3’er skudprocenter har været afgørende for kampene.

Kan Virum holde Carma som har netop haft sine bedste kampe mod Virum så vil bredden og erfaringen gøre forskellen i længden. Virum skal holde fart og spille agressivt, samt bruge bænken.

Sisu har nogle meget dygtige scorerer og kan de sætte dem op og samtidig vinde rebound spillet så vil de ha en go chance for at matche hjemmeholdet. Både Melanie og Josefine har spillet glimrende i denne sæson og holdt højt niveau, således er de 5 startere på Sisu holdet uhyre effektive.

Resultat: Virum +5

Stevnsgade Basketball - Virum Vipers (tirsdag kl. 19:00)

De to hold skal kæmpe om 2. pladsen og derfor er der lagt op til en intens kamp. De har vundet en kamp hver pt. dog uden at begge hold har spillet optimalt i de respektive kampe.

Dog har begge hold vundet deres seneste kampe og spillet fornuftigt. Hos stevnsgade er det netop Ida TP og Hesseldal som er profilerne. Ida kan nemt lave 20+ point og Hesseldal er ganske effektiv omkring kurven og vil matche Valerie fra Virum ift. Reboundspillet. Stevnsgade har skiftet lidt i forsvaret og fundet rytmen med en god halvbane personlig opdækning.

Virum har ændret spillestil efter Lars er kommet til og det har givet holdet mere energi og alle spillere yder optimalt i øjeblikket, det bliver et godt match imellem de to hold hvor Rudy fra Virum måske kan blive en faktor, da stevnsgade mangler noget størrelse.

Resultat: Optimistisk Virum 5+ (kan dog gå begge veje)

Lemvig Basket - SISU (onsdag kl. 19:00)

Lemvig har jo ik så meget at spille for længere og formår kun i perioder at spille på niveau. Tydeligt at se forskellen på holdets indsats ud fra motivationen. De kan dog nemt lave et 12-0 run, hvis deres skytter pludselig bliver varme. De skal især gøre brug af indside/out spillet da Louisa kan være en stor faktor i denne kamp.

Sisu skal indhente nogle point og vil klart have til mål at dette skal være et must vin og vil møde bomstærkt op med den rette indstilling. De 2 amerikanske spillere vil have en del fordel ift. størrelse og fysik og være ret afgørende for kampen.

Resultat: Sisu 10+

31-0 run i 3. periode afgjorde mandagens kamp i DL

07.02.2018

Kampen mellem Stevnsgade Basketball og Værløse BBK var blevet ændret fra lørdag til mandag i Nørrebrohallen. Det var Dameligaens nr. to der tog i mod Dameligaens nr. fem.

Det var dejligt at se at Didde Vestdam, der har spillet alle sine ungdomsår i Stevnsgade, var tilbage i Dameligaen, hvor hun nu spiller for Værløses unge talentfulde hold.

Værløse  kampen startede bedst og er efter godt 3 minutter foran med 4-6 og med 3 minutter igen er stillingen 8-11 til Værløse. Det var sidste gang, at Værløse var foran i kampen. Stevnsgade lavede et  15-5 run på Værløse og bragte sig foran inden pausen med 33-23. Stevnsgade vinder første periode 14-11 og anden periode 19-12.

Første halvleg havde været rimelig jævnbyrdig, men i tredje periode satte Stevsgade forsvars turboen til ved stillingen 35-25. De sidste 7 minutter af tredje periode vinder Stevnsgade 31-0 - og så var den kamp naturligvis afgjort. Stevnsgade viste i denne periode det aggressive forsvarsspil, som holdet kan spille og som afgør kampe. Stevnsgade vinder tredje periode 33-4.

Fjerde periode bliver igen jævnbyrdig. Holdene spiller uden den store nerve, da kampen er afgjort og bytter pænt point resten af kampen. perioden vindes i gen af Stevnsgade 18-14 og kampen 84-41.

Hos Stevnsgade scorede Emile Heseldal og Ida Tryggedsson Preetzmann 54 point - Ida fire mere end Emilie. men det var igen en kollektiv forsvarsindsats, der gjorde udfaldet. Hos Værløse blev Paige Cashin og Emilie Janner blev topscorere for Værløse med henholdsvis 13 og 11 points.

Fire hold er nu klar til semifinalerne, men det er stadigt lidt usikkert, hvem som tager 2. 3. og 4. pladsen og derfor usikkert hvem som møder hvem.

Lemvig Basket kom i Vipers-maskinen

05.02.2018

Virum Vipers tog endnu en sikker sejr, da de besøgte Lemvig lørdag eftermiddag. 64-84 lød cifrene efter en kamp, hvor Lemvig arbejdede hårdt og forsøgte at finde de rigtige løsninger, men hvor Virums offensiv var for effektiv til at bremse.

Fra kampens start laver Lemvig for mange turnovers, og det straffer Virum straks og får en hurtig føring på 0-8. Seks af Virums første point kom fra 3ere, hvilket var en tidlig advarsel om, at Virum denne dag var særdeles varme bag linjen, og det blev til i alt 12 ramte 3ere i kampen og en udnyttelse på 42%. Da Valerie Driscoll samtidig spillede stærkt under kurven, blev det en kombination, som Lemvig fik svært ved at matche. Det lykkedes dog gennem hårdt arbejde af Lemvig, at stabilisere forskellen på de to hold. Gode scoringer mod slutningen af perioden af Kaitlyn Mathieu betyder, at føringen ikke bliver på mere end de otte point, som Virum kom foran tidligt i kampen.

Fra 12-22 ved første pause udbygger Virum føringen igen i starten af anden periode. Megi Kolyandrova svarer igen med to 3ere til 18-27, men gæsterne kommer nemmest til sine point og varierer godt med scoringer både fra distancen og tæt på kurven. Det betyder også, at Lemvig har svært ved at stoppe alle Virums muligheder, og værterne komme tempomæssigt lidt bagud i for mange situationer.

Ved halvleg er føringen øget til 26-43 og to hurtige 3ere gør det yderligere svært for Lemvig. Hjemmeholdet holder fast i at kæmpe godt for at holde sig inde i kampen, men respekten for gæsterne bliver ind i mellem for stor, hvilket Virum udnytter godt. Det betyder ikke Lemvig giver op, men Virum fungerede som en velsmurt maskine, som det lige nu er vanskelig at stoppe, hvilket har givet gode resultater de seneste uger.

Med en føring på 38-65 benytter Virum muligheden til at eksperimentere lidt med opstillingerne, og det giver samtidig Lemvig mulighed for en god slutningen på kampen. Hjemmeholdet vinder sidste periode med 26-19, og kan gå fra kampen med hovederne oppe, mens Virum efterlod et indtryk af at have fundet formen til slutspillet og absolut er kandidat til en finale plads.

SISU taber til Hørsholm 79ers

05.02.2018

Ville kampen i dag blive en kopi af den meget dårlige kamp mod Stevnsgade i torsdags. Svaret er nej, men også et stort rungende Ja.

Sisu holdet er blottet for energi, er ikke en gruppe af spillere der har overskuddet i øjeblikket og ikke meget fungere, når modstanderen sætter tempo på kampen.

Holdet ligner en flok spillere der skal finde tilbage til de gode takter før jul. Det har de nu 14 dage til, hvor fokus hos træner og spillere bør være at finde den rette formel i den resterende del af sæsonen og gøre sig klar frem mod det kommende slutspil i marts.

1p. En god og velspillet periode af begge hold. Godt forsvar, godt angreb og flotte scoringer bragte håb om en god kamp. Sisu holdet viste at torsdagens ringe indsats var glemt og at man ville vise de fremmødte tilskuere at de var klar til at give Hørsholm kamp til sidste fløjt. Hørsholms Maryha Sydnor med 9 point i perioden var klart Hørsholms mest iøjnefaldende spiller, på Sisu holdet var det Melanie Elmgreen med 7 point der viste vejen.

Perioden til Sisu 18 – 16

2p. Der var forhåbninger i luften Sisu fortsatte med energi og kamp lyst. Hørsholm havde svært ved at få den ellers velsmurte maskine i gang. Med Hørsholm ved man at nå tingen ikke køre så kan man fighte og vise energi. Sisu spillede en flot periode og kunne ved halvleg glæde sig over at være oppe med 6 point inden de sidste 2 perioder.

15-11 til Sisu Halvleg 33-27.

3p. Meget mere energi og aggressivitet hos Hørsholm holdet. Sisu kunne ikke finde modtræk til det opskruede tempo. I et tempo hvor Sisu forsøgte sig at følge med, men også måtte konstatere at turnovers er en dræber når modstanderen straffer det i den modsatte ende. Hørsholm fremtvang 7 turnovers på Sisu holdet og var meget effektive og kunne gennem perioden ændre stillingen fra at være bag ud med 6 til at være i front med 6 inden 4 periode. Hørsholm vinder perioden 24 -12.

4p. Kunne Sisu holdet finde den energi der var på krævet for at komme tilbage i kampen. Nej. Kampen var afgjort. Hørsholm spillede fornuftigt og gav ikke Sisu lov til at komme tilbage. Hørsholm vandt denne 4 periode 14 – 10 og har sendt Sisu kollektivet hjem i tænkeboks.

Sisu spillede i periode rigtigt godt, men det er med få spillere og det er for nemt for modstanderene at finde løsninger til at stoppe Sisus nøglespillere.

Stat for Sisu: Hannah Schaible 16p, 6 reb. Catharina Palm 14p, 5 reb, 5 ass. Kama Griffits 10p, 7 reb.

Stats For Hørsholm: Maryah Sydnor 24p, 12 reb. 5 ass. Gritt Ryder 10p 7reb. Emilie Fogelstrøm 8p.

Stevnsgade Basketball - Værløse BBK fastlagt

03.02.2018

Den udsatte DL-kamp mellem Stevnsgade Basketball og Værløse BBK er blevet fastlagt til mandag den 5. februar kl. 18:00 i Nørrebrohallen.

Kampen skulle oprindligt været spillet lørdag den 3. februar men blev udsat på grund af ueninghed mellem klubberne omkring spilletidspunktet.

SISU taber hjemme til Stevnsgade Basketball

03.02.2018

Spænding, gys og en tæt kamp. Kunne have været en af de overskrifter man kunne have sat på denne kamp. Det var spændende at se om Sisu kunne rejse sig oven på pokal nederlaget til Hørsholm i lørdags. Den forventede gyser udeblev og en tæt kamp var det i perioder gennem kampen.

1p. En nervøs indledning af begge hold, gav et indtryk af en rodet kamp var i vente. Stevnsgade fik først styr på tingene og kunne bringe sig i front med 6 point lidt over halvvejs i perioden 12-6. På intet tidspunkt var der noget der tydede på at det skulle blive Sisus aften, dog kunne Sisu bringe balance i scoren 12- 12 med godt 1,20 på uret. Stevnsgade vandt perioden 14-12.

2p. En stille og meget rolig periode. Begge hold havde svært ved at score. Mange afslutninger blev sendt mod kurven men ikke mange blev omsat til point. Mod slutningen af perioden fik begge hold omsat spillet til point. En periode som Stevnsgade vinder med 12-9 og fører derfor ved pausen med 26-21.

3p. Sisu kom ikke rigtigt ud af omklædningsrummet efter pausen. Stevnsgade kunne i en tempo forladt periode bringe sig yderligere i front. Sisu holdet havde ikke energien til at få vendt op og ned på tingene. Stevnsgade derimod ville det lidt mere og har med sikkerhed tænkt mest på den mulige andenplads en sejr ville give. Sisu taber perioden 6-11. Stevnsgade op med 10 point 37-27 inden sidste periode.

4p. Der er ikke meget at skrive om. Endnu en rodet periode over Stevnsgade kunne udbygge føringen til 15 point.

Stevnsgade vinder kampen 51-36. I en kamp hvor der var flere rebounds end point til begge hold.

Emilie Hesseldal med 24 rebounds var den helt store oplevelse. At se hvordan Emilie holder sine modspillere væk er en fornøjelse og er den direkte årsag til Stevnsgade sejren. Scorings procenterne på begge hold var ikke imponerende. 27 og 28 %.

Topscore for Sisu: Hanna Schaible 12p og 7 reb. Catharina Palm 12p

Stevnsgade Basketball: Ida Preetsmann 13p. Mathilde Colding 9p og Emilie Hesseldal 8p og 24 reb.

Lemvig Basket fik sin første hjemmesejr

03.02.2018

Onsdag aften lykkedes det endelig Lemvig Basket at hente sæsonens første hjemmesejr.

Det skete da Værløse BBK måtte tage hjem med et nederlag på 74-65 efter en tæt kamp, hvor Lemvig først i tredje periode fik den afgørende føring.

I kampens to første perioder fulgtes holdene godt ad. Begge hold havde svært ved at finde den nødvendige effektivitet til at få et overtag i spillet. Derfor er afstanden aldrig større end omkring 5 point, men det er Værløse som er foran størstedelen af tiden. Det giver også gæsterne en føring på 14-20 efter de første 10 minutter. Den føring får Lemvig dog udlignet i anden periode ved stillingen 25-25. Lemvig udnytter momentum til at komme foran 31-27, men i en rodet slutning på perioden får Værløse udlignet til 34-34 ved halvleg.

Efter pausen har begge hold spillere som byder godt ind, og holdene kæmper om at få føringen. Det bliver Lemvig som far mest udbytte af indsatsen. Hjemmeholdet får opbygget en føring på omkring 10 point, og via stillingen 57-49 ved den sidste pause begynder det at ligne den længe ventede sejr.

Værløse giver ikke op, og midt i sidste periode er afstanden igen nede på 4 point. Det lykkes dog hjemmeholdet at holde føringen og da Værløse til slut må forcere spillet, kan Lemvig udnytte mulighederne til at sikre sejren.

Med sejren har Lemvig stadig mulighed for at overhale Værløse i tabellen. De to hold har nu mødt hinanden tre gange med to sejre til Lemvig og en til Værløse som resultat. Værløse er dog stadig en sejr foran i det samlede regnskab, men det kan vestjyderne udligne, når holdene mødes i den sidste indbyrdes kamp, som også spilles i Lemvig.

Lemvigs point: Lisa Murphy 26 (18 reb), Kaitlyn Murphy 14p (13 reb/6 blk), Okako Adika 11p, Reka Fejes 8p,  Ani Kolyandrova 7p, Ivana Udovalieva 5p, Megi Kolyandrova 3p

Værløses point: Ellen Svendsen 16p, Cashin Page 16p, Celina Schiffer 14p, Sofie Axelsen 4p, Andrea Heede-Andersen 4p, Shani Atar 4p, Mathilde Gustavsen 4p, Annemie Espensen 3p

Ugens preview - weekend

02.02.2018

2 kampe er der på menuen i weekenden. Der skulle ooprindeligt have været 3 kampe, men kampen mellem Stevnsgade Basketball og Værløse BBK er blevet aflyst på grund af tekniske problemer omkring spilletidspunktet.

Coach for Værløse BBK giver derfor kun sit bud på de 2 øvrige kampe.

Lørdag kl. 15:30 Lemvig Basket - Virum Vipers

Virum ser ud til at have genfundet noget af spilleglæden og de ser ud til at være godt kørende for tiden. Sidste gang de to hold mødtes vandt Virum overbevisende og det tror jeg ikke ændrer sig selv om kampen spilles på Lemvigs hjemmebane!

Virum har flere strenge at spille på og burde også sidde overbevisende på denne kamp og tage en sejr.

Søndag kl. 16:00 Sisu - Hørsholm 79ers

Rematch fra pokalfinalen og begge hold er i ugens løb ikke kommet helt godt ud af det store event! Så det kan være lidt svært at vide hvordan denne kamp kommer til gå. Hvilket hold får hurtigst samlet trådene til weekenden, er nok spørgsmålet.

Hørsholm har et bredere hold end Sisu og de burde kunne tage en sejr, men Sisu har nogle dygtige spillere i Kama Griffiths, Catharina Palm Jensen og Hannah Schaible så Hørsholms kollektive forsvar skal fungere hvis de skal kunne kontrollere dem.

Det bliver nok ikke en særlig pæn basketball kamp da begge hold ligesom skal finde tilbage i deres rytme, men jeg vil tro at Hørsholm tager fra Gentoftehallen med en sejr. 

DL-kamp udsat

01.02.2018

Lørdagens DL-kamp mellem Stevnsgade Basketball og Værløse BBK er blevet aflyst.

Kampen skulle oprindeligt være spillet lørdag den 3. februar kl. 15:00 i Nørrebrohallen, men Værløse BBK havde fået oplyst at kampen først skulle spilles kl. 19:00 og har planlagt efter dette.

Nyt spilletidspunkt vil snarest blive offentliggjort.