Nyheder

Værløse sender SISU hjem med 1 points nederlag

04.12.2017

Med sejren over SISU fik Værløses unge Dameliga-debutanter sat en tyk streg under, at det er et hold, man skal regne med. Når de finder rytmen, kan de spille op med alle hold i ligaen.

Hvordan får man tilskuere i hallen? Gysets mester, filminstruktøren Alfred Hitchcock vidste det bedre end de fleste, da han sagde: ”Always make the audience suffer as much as possible.”

Det råd har Værløses Damer i den grad taget til sig, så endnu en gang fik tilskuerne en gyser, der var en Hitchcock værdig. Efter sidste weekends to-points nederlag til Lemvig, blev det i denne weekend til en sejr over SISU med mindst mulig margen: 1 point! Og kampen var nøjagtig så spændende som resultatet antyder.

I en pænt pakket og entusiastisk støttende Søndersøhal, kom gæsterne fra SISU ud med fuld fart, hårdt pressende højt på banen. Kampens store profil, SISUs Catharina Palm Jensen gav allerede fra start prøver på sit store talent, og Værløse havde i perioder meget svært ved at dæmme op for hende. Den udfordring gav sig hurtigt udtryk i en række fejl, der betød, at et par Værløse-spillere tidligt kom i fejlproblemer.

Det stod hurtigt klart, at en af de mest iøjnefaldende forskelle på de to hold, er holdenes bredde, når der skal leveres point. Det kan nok bedst illustreres af, at ud af SISUs i alt 66 point kom de 48 fra Catharina Palm Jensen (26) og de Kama Jo Griffitts (22).

Men Værløse havde fundet rytmen, og gjorde det, som de gør bedst; spillede som et sammentømret hold, flyttede bolden hurtigt rundt og var både aggressive og fysiske i forsvaret. Og dén opskrift tillod det unge hold at følge med SISU hele vejen.

Ved pausen første hjemmeholdet 29 – 27.

Værløse har tidligere oplevet, at spillet i perioder har været famlende og usikkert og dermed givet modstanderen mulighed for at stikke af. Det skete ikke mod SISU. Efter pausen lykkedes det for Værløse at stå fast i forsvaret og samtidig fandt Værløses Trine Drejer i perioder nærmest efter behag vej til kurven.

Men som sagt; Værløse kan deres Hitchcock. Med 39 trin tilbage på sekundviseren førte hjemmeholdet med 63 – 58, tilskuerne havde allerede sagt tak for kampen og pulsen var nede på et mere forsvarligt niveau. Men så smed Værløse pludselig bolden væk, Kama Jo Griffitts stjal den og satte en treer. 63 – 61 og pulsen hos tilskuerne strøg til vejrs igen. Herefter blev Værløses Emilie Janner fejlet og satte begge straffe. 65 – 61. Så blev SISUs Catharina Palm Jensen fejlet, og satte ”selvfølgelig” dem begge. 65 – 63. Andrea Heede-Andersen satte herefter 2 af sine i alt 11 point, da hun koldblodigt eksekverede sine straffekast med kun 9 sekunder tilbage. 67 – 63. At SISUs Melanie Linea Elmgreen herefter lavede en buzzerbeater fra midterlinjen, havde kun kosmetisk betydning. Kampen endte 67 – 66 til hjemmeholdet.

Der er ikke mange steder, man får så meget gys og underholdning for 25 kr. som i Søndersøhallen. Tjek det selv. Næste gang er den 13. december mod Hørsholm.

For Værløse blev Trine Drejer topscorer med 20 point, fulgt af Frida Boje Forman med 12 og Andrea Heede-Andersen med 11.

For SISU blev Catharina Palm Jensen sit holds og kampens topscorer med 26, fulgt af Kama Jo Griffitts med 22. 

Stevnsgade SuperWomen pressede topholdet

03.12.2017

Hvis man ser lørdagens Dameligakamp som en ledetråd, tegner det til at blive en spændende pokalsemifinale, som Hørsholm 79ers og Stevnsgade SuperWomen skal på Nørrebro om to uger.

De to hold spillede en spændende og seværdig kamp i Hørsholmhallen, hvor ubesejrede Hørsholm 79ers ikke havde let ved at slå ligaens nummer tre, Stevnsgade, i Hørsholmhallen, men alligevel endte med at vinde 73-62.

Selv om Hørsholm var foran med 18 i kampens start, kom udeholdet tilbage og gjorde kampen spændende. På kampens første fem minutter skabte hjemmeholdet sig en føring på 17 point, 32-6, efter godt spil fra Gritt Ryder og de store spillere Ivana Jovanovic og Maryah Sydnor. Helt ind i midten af anden periode, hvor Hørsholm var foran 35-17, lignede det en let dag på kontoret for Hørsholm, men sådan skulle det ikke gå.

Hørsholmtræner Jesper Krone var efter kampen ikke overrasket over, at Stevnsgade ikke bare lagde sig ned efter Hørsholms gode start:

-Vi rammer ok og får nogle gode afslutninger i starten og så misser de nogle, som de så begynder at ramme senere og så kommer de igen. Det er dog hårdt at skulle hente os og svært mentalt at skulle komme helt op, især når de skal prøve flere gange. Og til sidst bliver deres nøglespillere trætte, for Ida og Emilie spiller 40 minutter hver.


Ida ”TP” Tryggedson og Emilie Hesseldal gjorde ellers deres bedste for a gøre comebacket en realitet. I første halvlegs sidste fire minutter stod de to for alle Stevnsgades point, da udeholdet kørte en 13-2 afslutning på halvlegen af. Det bragte Stevnsgade indenfor rækkevidde med en halvlegsscore på 37-30.

Anden halvleg formede sig som en evig jagt fra Stevnsgade side. Hørsholm startede med at trække fra igen, efter scoringer fra Ryder, Ivanovic og Sydnor sendte værterne i front 48-34. Stevnsgade svarede igen med at vinde de sidste fire minutter af tredje periode 14-4, så de to hold gik ind til de sidste ti minutter med Hørsholm foran med kun fire, 52-48.

Kampens afgørelse faldt først midt i fjerde periode, da Hørsholm fik skabt et hul på ni point, 67-58. Maria Dinesen scorede et skud og Maryah Sydnor scorede tre straffekast i træk, det sidste efter en teknisk fejl til Stevnsgades bænk med lige over to minutter igen. Det forspring blev for meget for Stevnsgade at komme igen på og Hørsholm spillede sejren på 73-62 sikkert hjem derfra.

Med sejren er Hørsholm fortsat stensikkert i front i Dameligaen med seks point ned til Virum og ti til Stevnsgade på tredjepladsen, dog med en kamp mere end begge.

Hørsholm spiller igen lørdag i Lemvig, som starten på en meget travl uge, der også byder på onsdagskamp i Værløse og så pokalsemifinale lørdagen efter på Nørrebro mod Stevnsgade. Stevnsgades program er næsten lige så travlt med en fredagskamp mod Værløse og en midtugekamp i Virum.

Ugens preview

30.11.2017

Midt mellem 2 træninger i Hørsholm 79ers fik den nykåret damelandsholdstræner Jesper Krone, lige tid til at kigge på weekendens 3 kampe i DL.

På papiret kunne det godt ligne 3 tætte kampe hvor der ikke umiddelbart er nogen klare favoritter.

Virum Vipers - Lemvig Basket (lørdag kl. 15:00)

Hjemmeholdet skal op på hesten igen efter sidste weekends klare nederlag til 79ers, men samtidig vil Lemvig prøve at forfølge endnu en sejr, efter de i søndags fik sæsonens første sejr i Værløse.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Lemvig har et stærkt hold, som bliver rigtig gode, når de finder deres rytme.

Dog tror jeg, at Virum bruger hjemmebanefordelen til at hive en sejr hjem. Vinder Virum bliverer det bliver ikke med mere end 10 point.

Hørsholm 79ers - Stevnsgade SuperWomen (lørdag kl. 16:00)


Hørsholm vil prøve at tage de gode takter fra weekendens sejr over Virum Vipers med til kampen mod Stevnsgade.

Men ingen tvivl om at Stevnsgade vil komme med alt hvad de har. De tørster efter at komme tilbage på sporet efter det måske for nogen overraskende nederlag til SISU sidste fredag. 

Stevnsgade har meget at byde ind med og har en trup med en hel del erfaring, men jeg tror at de kommer til korte i en velbesøgt Hørsholmhal på lørdag.

Jeg tror dog på en hjemmesejr på ca. 10 point.

Værløse BBK - Sisu (søndag kl. 16:30)

Værløse har vist at de har masser af talent og kvalitet. På en god dag, kan de spille med alle hold i ligaen.

Sisu bliver bedre og bedre, og de vil qua deres kompetencer og rutine sikkert også trække det længste strå i denne kamp. Sisu har specielt Catharina Palm Jensen og Kamma Jo Griffiths som vil volde Værløse problemer.

Værløse skal spille op til deres allerbedste for at have en chance i kampen og gør de det, lurer der måske en overrraskelse. Gør de ikke vinder Sisu kampen med 12 point.

Ny gyser i Søndersøhallen

27.11.2017

Der var meget på spil i søndagens bundopgør mellem hjemmeholdet Værløse og gæsterne fra Lemvig Basket.

Lemvig var på jagt efter at få de første 2 point på tavlen og Dameliga-debutanterne fra Værløse var ivrige efter at vise, at sejren i de to holds første opgør, ikke var en tilfældighed. På den måde fik begge hold, hvad de kom efter.

Når Værløse spiller sit bedste, kan de spille op med alle hold i Dameligaen. Men det er også tydeligt, at Værløses unge hold er et hold, der stadig leder efter sin endelige stil. 

Derfor har deres kampe det også med at svinge frem og tilbage. Ikke bare et point eller to, men gerne med både 10 og 20 points pludselige hop – og fald. Således også mod Lemvig. Værløse kom ud til kampen, fulde af energi og selvtillid. Hjemmeholdets skud gik i og forsvaret havde fuldstændigt styr på gæsterne, hvilket betød, at 1. quarter sluttede 22-12 i hjemmeholdets favør.

I anden quarter vendte billedet 180 grader, og det er bare at konstatere, at der ikke er mange steder i ”den virkelige verden”, der som i sportens, så hurtigt og ubarmhjertigt, afslører uheldige beslutninger… I løbet af små fire minutter havde Lemvig lukket hullet og tavlen viste 26-25.

At det lykkedes, kan Lemvig ikke mindst takke amerikanske Louisa Murphy for, som Værløse ikke var i stand til at finde et effektivt våben imod. Med 19 point fik hun med eftertryk vist, hvorfor hun er øjeblikkets nr. 2 på Dameligaens topscorerliste.

Efter pausen havde Lemvig for alvor fået blod på tænderne og der gik da heller ikke mere end et lille minut, før vestjyderne for første gang kunne bringe sig foran i kampen. Herfra var det en fuldstændig lige kamp, hvor ikke mindst Værløses Ellen Lykholt Svendsen og Lemvigs Deanna Mayza med henholdsvis 17 og 25 point kunne gå ud som to af kampens profiler.

Kampens sidste minut var af den slags, der vil få de fleste tilskuere til at vende tilbage til hallen. Uret viste 00:26 da Værløses Trine Drejer satte en 3’er og ændrede stillingen til 71-72. Fire sekunder senere trak Lemvig en fejl og scorede på det ene af de to straffe: 71-73. Tolv sekunder skulle der gå, før Sofie Ledou Axelsen gik til kurven, trak en fejl og imponerende koldblodigt scorede på begge skud: 73-73 med 10 sekunder tilbage… Fire sekunder skulle Lemvigs og kampens topscorer Deanna Mayza herefter bruge på en scoring og på at skaffe Lemvig deres første 2 point i tabellen. Fantastisk afslutning, der indeholdt alt det, som gør Basketball lidt mere underholdende end andre sportsgrene.

Topscorer for Værløse blev Ellen Lykholt Svendsen med 16 point og 2 assist, fulgt af Trine Drejer med 12 point og 6 assist.

For Lemvig – og kampen - blev det Deanna Mayza med 25 point og 5 assist, fulgt af Louisa Murphy med 19 point og 2 assist.

Næste gang Værløse skal i kamp er allerede på søndag den 3. december, hvor SISU kommer på besøg i Søndersøhallen.

Hørsholm 79ers vinder overbevisende over et svagt spillende Virum Vipers

27.11.2017

Hørsholm 79ers vinder en sikker sejr over Virum Vipers efter at have vundet alle 4 perioder. Virum Vipers fik kun i begyndelsen af kampen deres spil til at fungere.

Virum Vipers starter godt og kommer foran med 9-4 inden Hørsholm 79ers kommer rigtig i gang. Herefter står der Hørsholm 79ers på kampen. Holdet spiller rigtig godt i angrebet og særligt forsvaret er aggressivt og et effektivt værn mod Virum Vipers. Efter 1. periode fører Hørsholm 79ers med 21-17.

2. periode fortsætter på samme måde. Hørsholms effektive forsvar sætter en stopper for scoringer fra Virum Vipers, der ender med scoringsprocenter på henholdsvis 30 pct. og 16 pct., hvilket må siges at være alt for lavt. Gæsterne vinder perioden med 22-11 og er således foran ved halvlegen med hele 43-27.

Efter halvlegen er Hørsholm 79ers stadig klar. Der er ikke de store ændringer hos Virum Vipers og gæsterne får en del lette scoringer, da Virum Vipers smider bolden væk. Hørsholm er også væsentlig bedre til at rebounde, hvad Virum Vipers ellers normalt er rigtig gode til. Perioden er dog mere jævnbyrdig og Virum Vipers ”taber” kun perioden med 4 point. Inden de sidste 10 minutter fører Hørsholm med 20 point.

I 4 . periode ændrer desværre ikke på Virum Vipers spil og Hørsholm kan sætte deres unge talenter på banen. Det betyder en reducering af føringen til 18 point inden Hørsholm 79ers svarer igen og ender med at vinde med 25 point til en sejr på 76-51.

Topscorer for Virum Caitlin Ingle 16, Maria Høgh 10, Rudiane Eduardo 8, Ellen Iversen 6, Emilie Schirmer 4, Valerie Driscoll 4, Frederikke Mollerup 2 og Asta Holager Rønsow 1.

Topscorer for Hørsholm 79ers: Maryah Sydnor 21, Sandra Lind Prastardottir 14, Ivana Jovanovic 10, Line Piechnik 9, Katrine Horneman Lassen 6, Gritt Ryder 5, Maria Roost Dinesen 3, Emilie Fogelstrom 3, Maria Forsman Pedersen 2, Josephine Tullin 2 og Emilie Cirkeline Bæk 1.

Virum Vipers’ næste kamp er på hjemmebane mod Lemvig basket. Kampen spilles den 2. december kl. 15.00 i Virum Hallen. 

SISU bedst i ”Black Friday” opgør i Nørrebrohallen

25.11.2017

Der var lagt op til en spændende kamp i fredagens opgør mellem værterne Stevnsgade Basketball og gæsterne fra Gentofte SISU.

SISU har en særdeles giftig starting line-up, der kan slå alle Dameligahold. Når der skal skiftes ud med de yngre spillere, må man forvente, at holdet svækkes en smule. Sådan var det bare ikke i fredagens kamp. De unge SISU spillere tog ansvar og gjorde det fremragende. Det tegner rigtigt godt for SISU, når holdet er spillet bedre sammen i løbet af sæsonen.

Stevnsgade starter klart bedst i første periode, hvor de efter 3:26 bringer sig foran med 11-3 på blandt andet 6 point af en super tændt og elegant spillende Ida Tryggedsson Preetzmann.

Men så svarer kampen bedste spiller SISUs Catharina Palm Jensen igen med 9 point i streg, således at Stevnsgades føring snævres ind til 15-12 efter 6:00. Perioden er præget af flot basketball med mange lækre detaljer, flotte afleveringer, gode beslutninger fra begge hold. Holdene følges nogenlunde ad til en Stevnsgade føring på 24-22 efter de første 10 min.

Det skulle desværre for de fremmødte, der foretræk Dameliga basketball frem for ”Vild med Dans” finale og vilde Black Friday tilbud, vise sig at blive kampens klart bedste periode.

I anden periode bringer Cecilie Jessen hurtigt SISU i front, men Mathilde Colding Blom udligner efter 1:58 til 28-28. De næste 5½ minut scorer de to hold kun fire point hver. Denne periode på 5½ min er noget stillestående og lidt rodet. SISU slutter bedst og kan gå til pause med en lille føring på 36-39.

Tredje periode er der ikke så meget at sige om, ud over at den er meget lige og det drøftes lidt på tilskuerrækkerne, om vi skal i overtid her fredag aften. Holdene bytter point, Stevnsgade vinder perioden med 15-14 til stillingen 51-51 inden sidste og afgørende periode.

Fjerde periode virker tingene ikke rigtigt for Stevnsgade. Angrebsspillet synes lidt stillestående og det virker som om, at Stevnsgade spillerne skal slås mere for deres point end SISU pigerne - og 3 point skuddene rammer ikke, hvor de skal. SISUs Kama Jo Griffitts er stærkt spillende i perioden (i hele kampen i virkeligheden) og dominerer sammen med Catharina Palm Jensen.

Perioden starter meget stille med et par scoringer til 53-55 efter 1:27. Derefter er der igen en lang scoringspause på hele 4 min, hvorefter Stevnsgade bringer balance i kampen efter 5:25 til stillingen 55-55. Herefter styrer SISU kampen, bringer sig ret hurtigt foran med seks point og Stevnsgade halser efter uden held. Kampen kunne til de sidste 2 min have faldet ud til begge holds fordel, men SISU vinder fortjent perioden 10-17 til slutstillingen 61-70.

Kampens store spiller var SISUs Catharina Palm Jensen med 25 point og 12 rebounds. Hvorvidt det bare vare hendes normale høje klasse eller fordi hun var blevet forlovet om eftermiddagen vides ikke. Men godt spillede hun. Tillykke!

Kigger man på statistikkerne, er det bemærkelsesværdigt at SISU udrebounder Stevnsgade med 47-38 – men nok mest afgørende for kampens udfald er træfsikkerheden fra tre points linjen. Stevnsgade scorer kun på 3 af 21 forsøg (14%), mens SISU holder hæderlige 7 scoringer på 20 forsøg (35%).

Ugens preview

22.11.2017

De kommende dage er der 3 kampe klar til basketglade følgere af Dameligaen. De giver mulighed for at følge alle seks ligahold og blive opdateret på det øjeblikkelige styrkeforhold. Holdene er endda parret så heldigt, at holdene møder hinanden parvis, som de er placeret i tabellen netop nu.

René Jakobsen fra Lemvig Basket kommer her med sit  bud på de 3 kampe:

Stevnsgade SuperMen - SISU (fredag kl. 19:00)

Det er rækkens nr. 3 og 4, som starter ud fredag aften på Nørrebro, og der er altid garanti for spænding. Ikke mindst fordi gæsterne er SISU og de to hold har et indgående kendskab til hinanden. Flere spillere har tidligere været holdkammerater og trænerne har samtidig et indgående kendskab til hinandens spillere. Stevnsgade har endnu ikke helt indfriet de store forventninger til holdet, men sejren i Lemvig for en uge siden har dog skabt et lille til SISU.

Begge hold er præget af store profiler. Hos hjemmeholdet har Emilie Hesseldal og Ida TP været de bærende kræfter, mens Catharina Palm og Kama Griffitts har trukket det store læs for SISU.

Stevnsgade har flere strenge at spille på, hvilket naturligvis er en stor fordel, men også en udfordring for trænerteamet, når mange spillere skal dele minutterne og rollerne. Spillet har ikke været fremragende hos Stevnsgade i de seneste to kampe, men sejrene er kommet i hus, hvilket giver selvtillid. Kombineret med den brede trup og fordelen af hjemmebane så er Superkvinderne fra Nørrebro favoritter.

Virum Vipers - Hørsholm 79ers (lørdag kl. 15:00)

Lørdag er der så topkamp når rækkens nr. 1 og 2 mødes. Hørsholm har været ustoppelige i denne sæson, men Værløse vidste i sidste runde, at de er til at tale med.

Virum skal alligevel spille op til deres absolut bedste, hvis de skal tildele Hørsholm sæsonens første nederlag. Sidst holdene mødte hinanden blev det en sikker sejr til Hørsholm, og hvis det ikke skal gentage sig, skal Virum både have gang i kollektivet og profilerne.

Fordelen af hjemmebane kan gøre en forskel, men indtil nu virker det ikke som om, det betyder noget for Hørsholm, hvor de spiller. Kampen er har stor betydning i forhold til det videre forløb i ligaens top. Med en sejr kommer Hørsholm fire point foran, og ligner en tidlig vinder af grundspillet. Mens en sejr til Virum vil åbne mulighederne helt op igen.

Værløse BBK - Lemvig Basket (søndag kl. 16:30)

Søndag er det så nr. 5 og 6 som løber ind i hinanden. Værløse tager for anden gang i denne sæson imod Lemvig, og sidst blev det til oprykkernes hidtil eneste sejr.

Lemvig er til gengæld stadig uden sejr, hvilket naturligvis er uventet for både holdet selv og andre som følger ligaen. Lemvig har potentialet til at udfordre alle hold, men skader og en sæsonstart, hvor spillet  ikke flød som det skulle har givet modvind.

Spillet er på det seneste blevet bedre, og det kunne være blevet til både en og to sejre mod Stevnsgade i de seneste kampe, men begge gange fik Lemvig ikke lukket kampene, da de havde mulighederne. Hvis de gode spillemæssige udvikling fortsætter og et par spillere mere kommer tilbage fra skader, så skal sejrene også nok begynde at komme. Måske er muligheden der søndag, for selvom Værløse er kneben favorit og vil kæmpe med alle midler for at få endnu en sejr, så ser kampen meget åben ud.

Værløse bed fra sig i gyser mod Hørsholm 79ers

20.11.2017

Det er muligt, at søndagens lokalopgør i Søndersøhallen mellem Værløse og gæsterne fra Hørsholm 79’ers var et bund mod top opgør, men det må nogen have glemt at fortælle Værløses unge Dameliga-debutanter. For det blev en fuldstændig lige affære, der først fandt sin afgørelse få minutter før sidste fløjt.

Traditionen tro stod Værløses fans op indtil hjemmeholdets første scoring. Udover trætte ben, var der formentlig også en del, der oplevede en stigende nervøsitet, i løbet af de meget lange 5.34 minutter der gik, inden den første scoring. Men de der i stedet fokuserede på forsvaret, må have været væsentlig mindre nervøse. Værløses vante, hurtige og aggressive forsvar, lykkedes nemlig planmæssigt med at holde 79’ers fra at stikke af. Blot seks point fik de sejrsvante favoritter lagt i kurven i de første fem minutter.  En føring som Værløse langsomt, men sikkert hentede i løbet af første halvleg, der sluttede 30 – 32 i Hørsholms favør.

Hørsholm havde store udfordringer med at skaffe sig plads og tid til at ramme sine skud, hvilket 3 træffere ud af 28 forsøg fra 3’eren (11 pct) taler sit eget tydelige sprog om. Til sammenligning satte Værløse 8 af 24 (33 pct), hvoraf Annemie Friis Espensen, på blot 19 minutter satte de fire af sit holds 3’ere og yderligere leverede fire assist.

Noget bedre gik det for gæsterne, når de kom lidt tættere på kurven. 18 ud af 43 forsøg gik i (42 pct) mod Værløses mere beskedne 10 af 32 (31 pct). Her gav ikke mindst 79’ers amerikanske Maryah Sydnor Værløse store problemer, hvilket hendes 18 point, 7 af 11 2’ere og 4 af 5 på straffe, fortæller en egen historie om.

Men de procenter er kun en del af, hvad der foregik under kurven i Søndersøhallen. En anden del af den historie står en af kampens store profiler, Værløses Paige Cashin for. Med samlet 24 rebounds var Værløses eneste udenlandske spiller en afgørende faktor. Læg dertil at Paige Cashin med 14 point også blev sit hold topscorer.

Få sekunder før 3. quarter blev fløjtet af, førte Værløse med 42-41, men så satte Emilie Fogelstrom en lang 3’er, så Hørsholm var foran med to, 42-44, da 4. quarter gik i gang.

Men ret skal være ret. Der er stadig klare elementer i spillet, der adskiller top fra bund i Dameligaen. For eksempel præsterede Værløse 19 turnovers, mens Hørsholm nøjedes med 10, hvilket giver et meget godt billede af, at det konstante pres fra et erfarent, medalje-favorit hold, er hård kost at stå imod i 40 minutter for et ungt og mere uerfarent hold.

Kampen endte 53–65 til Hørsholm 79’ers. Men vi var mange på lægterne i Søndersøhallen, der sad tilbage med en oplevelse af, at på den rigtige dag, kan alle slå alle i Dameligaen.

Topscorere for Værløse blev Paige Caishin med 14 point, 24 rebounds og en enkel assist, fulgt af Trine Dreier med 12 point, 3 rebounds og 2 assist og Annemie Friis Espensen med 12 point, 2 rebounds og 4 assist.

For Hørsholm sluttede Maryah Sydnor som sit holds og kampens topscorer med 18 point, 12 rebounds og 5 assist, fulgt af Ivana Jovanovic med 13 point, 7 rebounds og 5 assist.

Lemvig bed fra sig men Stevnsgade hev sejren til sig

19.11.2017

Lemvig Basket havde Reks Fejes tilbage, men måtte stadig undvære Kaitlyn Mathieu, Ani Kolyandrova og Yana Kozhuharova på grund af skader i lørdags hjemmekamp mod Stevnsgade SuperWomen.

Gæsterne var til gengæld kommet til Lemvig uden Maja Gerlyng-Hansen og Ida Klussmann. Alt i alt gav det en tæt kamp, som kunne være gået begge veje, men til sidst fik Stevnsgade det afgørende overtag og vandt 71-81.

Dermed var billedet det samme som for to uger siden, da holdene mødte hinanden i Nørrebrohallen, og Lemvig må stadig sande at selvom spillet bliver bedre og bedre, så mangler man stadig de sidste marginaler i afslutninger og afleveringer, som kan give sejrene.

Kampen igennem var det Stevnsgade som sad på en smal føring, som sjældent var på mere end 10 point. Fra kampens start skabte gæsterne en føring på 0-8 inden hjemmeholdet kom i gang og kom tilbage til 6-8. Meget af kampen kom til at foregå på netop den måde, hvor Stevnsgade trækker fra, og Lemvig kæmper sig tilbage. Det skete da også i i slutningen af første periode, hvor Stevnsgade kom på 6-16, men Lemvig med en god slutning fik begrænset afstanden til 16-22 inden pausen.

I starten af anden periode starter lukker Lemvig hullet helt igen og med gode aktioner af blandt andre Reke Fejes og Okako Adika er holdene helt lige igen med 27-28 efter tre minutter af perioden. Herefter er kampen meget jævnbyrdig med et lille overtag til Stevnsgade. Det udnytter de i slutningen af perioden, hvor Lemvig misbruger flere muligheder, til at opbygge en føring på 36-46 ved halvleg.

Ingen af holdene kommer særlig godt fra start efter pausen. Der udveksles point i de første minutter, hvorefter Lemvig langsom men sikkert henter ind på føringen. Midt i perioden er stillingen 49-52 og hjemmeholdet har godt styr på spillet. Det giver endda Lemvig en føring på 55-52, og hjemmeholdet kæmper rigtig godt for at sikre en større føring. Desværre løber at par angreb ud i sandet, og det udnytter Stevnsgade effektivt til at generobre føringen med 58-59 inden sidste pause.

Stevnsgade udbygger føringen i de første minutter af sidste periode. Men simple midler får de nemt bolden tæt på kurven til nemme scoringer. Endnu en gang kæmper Lemvig sig tilbage og kommer på 65-66. Endnu en gang svarer Stevnsgade igen, men Lemvig bider sig fast og følger med til 70-70. Her kunne kampen være tippet begge veje, men Lemvig stresser lidt for meget i angrebet, og Stevnsgade er mest effektive, så i kampens sidste minutter kan gæsterne trække fra endnu en gang og tage hjem med sejren.

De to seneste kampe mellem Lemvig og Stevnsgade viser, at der ikke er stor forskel på nr. 3 og 6 i Dameligaen, men Lemvig mangler de sidste detaljer til at vinde kampene. Begge hold ser dog ud til at være på rette vej, og har stadig mulighed for at komme til at præge Dameligaen frem mod slutspillet.

Lemvigs point: Lisa Murphy 18p (10 reb), Okako Adika 14p (11 reb), Deanna Mayza 13p, Ivana Udovalieva 11p, Reka Fejes 10p, Anika Jakobsen 3p, Megi Kolyandrova 2p (6 ass.)

Stevnsgades point: Tea Jørgensen 23p, Ena Viso 21p, Emilie Hesseldal 17p (17reb/7ass.), Ida TP 8p, Mathilde Colding-Poulsen 8p, Katrine Fjærestad 2p, Cecilie Tvede Hansen 2p

Virum Vipers slår SISU på udebane

18.11.2017

Dagens opgør gav debut i DL til Carli Madison Rosenthal. Med Carli på plads i Sisu, skal det blive spændende at følge holdet og se om det vil give mere plads til Sisus øvrige spillere under kurven i begge ender af banen når Carli er faldet til på holdet.

Dagens opgør gav en indikation om hvem der er stærkest pt. Virum er i førersædet efter de første 2 opgør i sæsonen med 2 sejre over Sisu. Men 2 smalle sejre.

De 2 hold skal mødes en tredjegang inden jul. Hvor Sisu tager imod i pokal semifinalen, der skal afvikles inden den 22 december.

Tip off til Sisu der hurtigt bringer sig I front med 5 – 0. Virum får ikke gang i spillet i de første par minutter, men kommer stærkt tilbage godt drevet af Caitlin Ingels 9 point og Valerie Driscoll 6 point i perioden. Virum bringer sig i front 13 - 7 efter Sisu ikke kan ramme på nogle af deres skud. Der bliver byttet om på momentum mod slutningen af perioden hvor Sisu får bragt balance i regnskabet.

20–20 efter 1. periode.

Virum kommer godt ud til anden periode. De dominere rebound spillet og er først på alle bolde. Hatten af for Frederikke Mollerup der med 15 ud af sine 21 point, var den største årsag til at Virum kunne gå til halvleg oppe med 11 point.
Virum var klart bedst i perioden og det er et under at Virum ikke endte op med en større halvlegsføring.

Virums Maria Høeg scorede hurtigt 5 point i 3. periode og viste at Virum holdet har brede hvor mange spillere kan score. Virum fortsatte her i tredje periode med at dominer rebound spillet og Sisu holdet gav alt for mange anden chancer væk.

Stor ros til Sisu holdet for at holde hovedet koldt og stadig være med i kampen her efter tredje perioden men stadigvæk nede med 11 point inden fjerde periode 45-56.

Lige ved og næsten. En noget rodet periode frem til de sidste 2,30 min. Hvor Sisu holdet med godt spil får bragt sig inden for 2 point fra sejren. Virum kan ikke rigtigt finde løsninger på Sisus aggressive spil og gode forsvar. Sisu har endog mulighed for at få udlignet og bringe sig foran med 29 sec. tilbage, men holdet formår ikke at ikke at få bragt balance i kampen og Virum kan med 15 sec. tilbage, bringe sig yderligere i front via 2 x 2 straffekast og vinder kampen med 72–66.

Topscorer for SISU:Kama Jo Griffitts 25p og 6 Reb, Catharina Palm 17p og 12 reb, Carli Rosenthal 7p. Melanie Elmgreen 7 p

Topscorer for Virum Vipers: Frederikke Mollerup 21p, Valerie Driscoll 17p og 15 reb. Catelin Ingels 15p og 8 ass, Maria Høeg 10 p og 7 reb.