Nyheder

Virum Vipers tog fra Lemvig med sejr

01.10.2017

Lemvig Basket og Virum Vipers startede lørdag deres sæson i Dameligaen, og det blev Virum som løb med sejren på 61-71.

Set over hele kampen stod de to hold meget lige overfor hinanden, men tre dårlige minutter for Lemvig i starten af tredje periode gjorde sidste halvdel vanskelig for hjemmeholdet. 0-15 vandt Virum de tre minutter, og selvom Lemvig skal have ros for at kæmpe sig tilbage og skabe ny spænding, så blev afstanden for stor.

Kampen startede nervøst for begge hold, og det var tydeligt at det er tidligt på sæsonen og begge hold stadig er i en opbygningsfase. Begge hold havde svært ved at finde gode løsninger offensivt, men Virums Ellen Marie Iversen var mest effektiv af de ti på banen, så hendes to 3ere gav en tidlig føring på 2-6 til gæsterne. Gennem hele 1. periode lykkes det Virum at holde Lemvig væk fra de nemme scoringer og det kan udbygge føringen til 7-14 ved første pause.

Lemvig kommer ind til 2. periode med mere energi, og det giver et mere bevægeligt og udfordrende forsvar, som omsættes til gode fast-break muligheder. Desværre er effektiviteten ikke helt i top, så tættere på end 11-14 kommer værterne ikke. Der er dog gode takter hos hjemmeholdet og der bliver lagt større pres på Virum end i kampens start. Det giver et hektisk spil i begge ender af banen, som både betyder der er en del turn-overs – og at afstanden mellem holdene holdes uændret omkring de 5 point.

Det hektiske spil fører til mange åbne skud muligheder, og her er Virum og særligt Maria Høgh bedst til at udnytte de enkle løsninger. Hos Lemvig er det Ivana Udovalieva og Kaitlyn Mathieu som går forrest, men det kendetegner begge hold at pointene er spredt ud på mange spillere. Ved halvleg er stillingen 26-30 og det samlede indtryk er, at kampen kan tippe til begge sider.

Det indtryk ændre sig lidt i de første minutter af 3. periode, hvor Lemvig slet ikke ser ud til at være færdige med at holde pause. Koncentrationen er slet ikke kommet med på banen, og Virum er hurtig til at udnytte mulighederne. På 1½ minut er føringen udbygget til 26-36 og det giver naturligvis energi til gæsterne, som uden at bruge mange kræfter nemt spiller dig forbi Lemvig. I løbet af det næste 1½ minut øges forspringet til 26-44 og giver altså Virum et 0-15 run, inden lemvig får sat en prop i flasken.

Herefter kæmper Lemvig sig til gengæld flot tilbage i kampen. Angreb for angreb henter man ind af det tabte, og i forsvaret bliver der kæmpet med fornyet energi og vilje. Hjemmeholdet viser god moral og inden perioden er slut er afstanden bragt ned på 42-49. Lemvig vinder de sidste tre minutter 12-3, hvilket blandt andet skyldes at Lisa Murphy, Reka Fejes og Kaitlyn Mathieu for alvor tager kampen op i spillet under kurven, hvor det lykkes at stoppe både Valerie Driscoll og de nemme afslutninger for Virum.

I de sidste 10 minutter slider Lemvig for at lukke den sidste rest af afstanden til Virum, og mulighederne er der, men det er også tydeligt, at det har kostet mange kræfter at komme tilbage i 3. periode. Virum kan heller ikke finde samme effektivitet som i starten af kampen, men Emilie Schirmer viser sit værd som skytte, da hun rammer sit holds blot tredje og fjerde 3er kort efter hinanden. Det er medvirkende til, at Virum kan spille kontrolleret de sidste minutter og hold et forspring på de 10 point til sidst.

Piller man de første tre minutter af tredje periode ud, så vandt Lemvig altså kampen med 5 point, hvilket er et godt billede på, hvor tæt Dameligaen ser ud til at blive i denne sæson. Det kan i mange kampe blive de berømte små marginaler, som kan blive afgørende, og der er ikke råd til blot få minutter med manglende koncentration. Begge hold viste i perioder godt spil, men det var også tydeligt at begge mandskaber har mere at byde på, og de bliver spændende at følge i de kommende måneder.

Lemvigs point: Lisa Murphy 15p, Kaitlyn Mathie 14p (12 reb), Okako Adika 8p, Ivana Udovalieva 7p, Reka Fejes 6p, Deanna Mayza 5p, Ani Kolyandrova 3p og Megi Kolyandrova 3p

Virums point: Maria Høgh 17p, Valerie Driscoll 14p (13 reb), Ellen Marie Iversen 12p, Caitlin Ingle 12p, Emilie Schirmer 9p, Rudiane Eduardo 4p, Barbara Møller 2p, Frederikke Mollerup 1p 

Benhård forsvarskamp åbnede DL på Nørrebro

30.09.2017

Optakten til sæsonen i Dameligaen har været noget speget, kan man vidst godt påstå. Men det lykkedes at få seks hold klar til start - et absolut minimum for at gennemføre en seriøs sæson.

Fredag aften var alle sejl sat til i de tre Dameliga kampe, for at gøre produktet attraktivt for spillere, publikum og sponsorer.

I Nørrebrohallen bød Stevnsgade velkommen til Friday Night Basketball, der blev indledet med spisning i Nørrebro Spisehus - som Stevnsgade åbnede 1. maj i år - til levende musik derefter kamp i hallen mellem Stevnsgade og Hørsholm 79ers, underholdning i pausen af Sada Vidoo og aftenen sluttede med hygge i Spisehuset til Live Jazz musik.

Men tilbage til aftenens hovedbegivenhed - sæsonens første kamp mellem to af favoritterne til denne sæsons semifinaler.

Gæsterne fra Hørsholm er blevet forstærket fra sidste sæson med USA hjemvende Gritt Ryder og super dygtige Maria Dinesen, der er kommer fra BK Amager. De mødte fredag aften et Stevnsgade hold med en række nye spillere, men med det meste af grundstammen fra de seneste sæsoner intakt.

Nye er Emilie Hesseldal, som uden tvivl vil være af stor betydning for inside spillet, solide spillere som Ida Klussmann, Cecilie Tvede Hansen, Ena Viso, norske Katrine Fjærestad og Thale Messel samt Hannahs søster Marian Sheikh og unge Aisha Kaid. Og holdet har fået ny coach - erfarne Hrannar Holm.

Første periode startede Hørsholm 79ers klart bedst og bragte sig hurtigt foran med 0-5 først på en 3er fra hjemvendte Gritt Ryder og senere to point af en anden af de store profiler Ivana Ivanovic.

Efter et minut svarede Hanna Sheikh igen med en dyb 3´er, som hun fulgte til dørs 15 sekunder senere med endnu en 3´er til 6-5. Det var tydeligt fra start, at begge hold meget gerne ville vinde åbningskampen. Forsvarsspillet var i fokus og der var kamp om hver en rebound og løs bold.

Midt i perioden havde Hørsholm bragt sig foran med 6-11, men Hanna Sheikh forsatte sin streak med sin tredje 3´er på tre forsøg efter fuldt af Ida Tryggedsson, der bragte balance i regnskabet til 11-11. Resten af perioden dominerede Stevnsgade og kunne gå til første periode pause foran 21-16.

Det var tydeligt allerede i første periode, at kampen i kampen stod mellem Hørsholms amerikanske Maryah Sydnor og hjemmeholdets Emile Hesseldal. Begge spillere endte med at blive deres holds bedste på dagen.

Begyndelsen på anden periode var en smule rodet med flere afleverings turnovers fra begge sider. Holdene byttede points til stillingen 29-26 i det 6 minut. Derefter gik hjemmeholdet helt i stå på scoringstavlen. Hørsholm 79ers ramte bedre, var en smule mere aggressive forsvarsmæssigt og reboundsmæssigt, hvilket gjorde, at de kunne udligne til pausestillingen 31-31. En noget lav score - særligt taget i betragtning de to holds store scoringsprofiler.

Hørsholm 79ers spillede en bedre periode end værterne gjorde. Der blev afprøvet mange konstellationer på banen af begge coaches. Det medførte at spillet blev lidt mere rodet og i sær Stevnsgades angrebsspil lidt for meget stillestående.

Hørsholm 79ers bragte sig ret hurtigt foran og øgede forspringet gennem perioden til en 44-51 føring inden sidste og afgørende periode.

Efter 2:31 af sidste periode bragte Emilie Hesseldal spænding ind i kampen ved at score til 48-51 men Line Piecnik og Ivana Ivanovic bragte igen Hørsholm foran med 7 efter 5:44. Få sekunder efter scorede Ida Tryggedsson en 3´er og så var der bare 4 points mellem de to hold.

Spillet var ikke kønt i fjerde periode, men det er tidligt på sæsonen og det var tydeligt, at der var mange ting på begge hold, der skal pudses af.

Med 2:19 igen bragte Hørsholm 79ers sig foran med 7 og det var nu tydeligt, at publikum ikke fik den spændende afslutning, som de havde håbet på.

Hørsholm fik inden slutfløjtet den største føring i kampen og vinder fortjent 54-63 (21-16, 10-15, 13-20, 10-12) foran et noget sløvt fredagspublikum på ca. 270 mennesker, i en ikke sindsoprivende kamp, men en kamp med masser af godt forsvarsspil.

Kampens to store og dominerende spillere - både højdemæssigt men så absolut også spillemæssigt - var gæsternes Maryah Sydnor med 21 points og 14 rebound og hjemmeholdets Emilie Hesseldal med 7 points, 15 rebounds og 5 assists.

Det er tidligt på sæsonen og det er naturligvis vanskeligt at spå om udviklingen på de to hold, men begge hold har store, dygtige, spændende erfarne profiler, så der er ingen tvivl om, at der kommer mange gode kampe fra de to hold.

Ugens preview

26.09.2017

På fredag brager det løs igen.

En lang sommerpause med mange organisatoriske udfordringer i Dameligaen er overstået, og skiftes nu ud med sportslig spænding i hallerne. Forude venter 20 runder i grundspillet, hvor 4 hold skal findes til slutspillet.

Sæsonen skydes i gang med tre tidlige nøglekampe, som kan være med til at give et godt fingerpeg om, hvor holdene står i forhold til hinanden.

Fredag aften er der budt op til fed fredag i både Gentofte og på Nørrebro. Begge steder forventer man mange tilskuere, god stemning og spændende kampe. Og lørdag skal mestrene fra Virum Vipers en tur til Lemvig.

Lemvigs formand Renè Jacobsen kommer her med sit bud på hvordan det går i de 3 kampe i 1. runde.

Stevnsgade SuperWomen - Hørsholm 79ers (fredag kil. 19:00 i Nørrebrohallen)

Sæsonens to store finalefavoritter står overfor hinanden allerede i sæsonens første kamp, og begge hold må være ivrige efter at vise, hvad de to stærkt styrkede mandskaber har at byde på.

Stevnsgade har tiltrukket en stribe nye profiler som supplerer et hold, som i forvejen var stærkt besat på alle pladser. Ny coach er Hrannar Holm som er genforenet med flere spillere fra succesholdet i SISU for få år siden. Dertil er store profiler som bland andre Emma Hesseldal, Ida Klussmann og Ena Viso tilføjet.

Hørsholm har også styrket sig i forhold til sidste sæson og ambitionerne om en ny finaleplads er bestemt realistisk. Den væsentligste tilgang er uden tvivl Gritt Ryder, som er tilbage i Danmark og tilfører holdet både rutine og lederskab.

Den største forskel på de to hold kan være, at Hørsholm har skiftet mindre ud end Stevnsgade, og måske derfor er bedre sammenspillet på dette tidlige tidspunkt af sæsonen.

Hvis Stevnsgade og Hrannar Holm kan få fordelt rollerne på holdet, så har de så mange muligheder i truppen, at de bør tage sejren på hjemmebane. Ingen af de to hold vil give sig i forhold til hinanden, så det kan blive tæt til det sidste, men med en smal sejr til Stevnsgade.

SISU - Værløse BBK (fredag kl. 19:15 i Gentofte Arena)

Det er med stor lettelse Dameligaen igen i denne sæson byder til topbasket i Gentofte. Klubben var tæt på at trække sig, men heldigvis fik gode folk overbevist ledelsen om, at holdet var værd at støtte op om.

Med lige så stor glæde byder Dameligaen velkommen til Værløse, som gør come back på det højeste niveau.

De to hold starter sæsonen op med en basketfest i Gentofte, hvor man håber på en fyldt hal i samarbejde med Gentofte Kommune.

SISU har stadig en lidt smal trup, men tilgangen af bl.a. Catharina Palm Jensen giver holdet en langt stærkere stamme, som også består af amerikanerne Lauren Cooper og Kama Jo Griffitts. Dertil kommer en fin blanding af talent og rutine, som nok skal gøre holdet stærkt nok til at spille med om slutspilspladserne.

De pladser er man nok lidt mere forsigtige med at snakke om i Værløse, hvor man arbejder efter en mere langsigtet strategi med et meget talentfuldt hold. Kun få af spillerne har erfaring med Dameligaen, men potentialet i holdet er stort og med amerikanske Paige Cashin som supplement, skal Værløse nok komme til at drille de øvrige hold i rækken.

Fredagens kamp vil blive fulgt med stor interesse, for begge hold er en slags jokere i sæsonens Dameliga, og de to hold skal først nu til at vise, hvor de virkelig står. SISU har mest rutine, og det kan blive afgørende i en sæsonpremiere, hvor man håber på mange tilskuere, derfor er en hjemmesejr det bedste gæt.

Lemvig Basket - Virum Vipers (lørdag kl. 15:30 Arena Vestjylland Forsikring)

Lemvig og Virum delte titlerne mellem sig i sidste sæson, og nu starter de den nye sæson med at krydse klinger i jagten på nye titler.

Begge hold har holdt fast i rutineret kerne, som hos Lemvig er bygget op om Ivana Udovalieva, Reka Fejes og Kaitlyn Mathieu, som er tilbage i Lemvig efter en sæsons fravær.

Hos Virum er det bland andre Valerie Driscoll, Frederikke Mollerup og Emilie Schirmer som bærer fanen videre.

På mange måder er det to hold, som står godt til hinanden, og det er også ofte blevet til meget tætte kampe mellem de to mandskaber. Hvem der står stærkest af de to hold lige nu, kan være vanskeligt at sige.

Det har været meget stille omkring Virum, hvor en ny træner skal have tid til at sætte sit præg og nye spillere finde deres rolle. Også i Lemvig skal nye spillere passes ind, men det er ikke noget nyt for vestjyderne, som faktisk har færre nye spillere til denne sæson, en man har set de seneste par sæsoner.

Der er dog stadig mange åbne spørgsmål omkring begge hold, og kampen på lørdag i Lemvig vil vise, hvem der er kommet bedst gennem forberedelserne til sæsonen, men ingen af de to hold vil være færdige med den proces det er, at spille et nyt hold sammen.

Derfor skal man nok forvente mere intensitet og spænding en flot basket, men det kan jo også være underholdene. I Lemvig håber man på medvind på hjemmebanen, men en klar favorit er der ikke i kampen. Men måske kan vestenvinden alligevel give det ekstra pust der skal til for en hjemmesejr.

Forretningsføreren har ordet

26.09.2017

På fredag går det løst igen!

Efter en turbulent off-season, hvor DameLigaen først fik Værløse BBK med for derefter at miste SISU som så kom med igen, for kun bagefter at miste BK Amager, står det nu fast at vi er seks hold i dette sæsons Dameliga.

Vi kommer til at spille fire gange mod hinanden og de fire øverste i rækken går direkte i semifinalerne. Nummer fem og seks skal spille et afslutnings-slutspil - efter nogle endnu ikke fastlagte præmisser. Ligaen laver dette tiltag for at forlænge sæsonen for holdene bagerst i tabellen.

Sæsonen starter med tre spændende kampe:
 

  • SISU spiller på hjemmebane mod de nye piger i klassen - det bliver super spændende, at se SISU med diverse forstærkninger, bl.a. med forrige sæsons MVP fra BK Amager, spille mod Værløses unge talenter suppleret med en amerikansk spiller.
     
  • Stevnsgade SuperWomen møder på hjemmebane forrige sæsons vicemestre fra Hørsholm 79ers. Selvom det bliver svært at spå om hvem der vil stå med trofæet i slutningen af april måned, vil man nok ikke blive kaldt alt for gal, hvis man tror, at dette kunne blive denne sæsons finale.
     
  • Endeligt skal danmarksmestrene som nu har skiftet navn til virum Vipers en tur til Lemvig, som altid har et stærk hold.

Alt i alt tegner det til at blive en spændende sæson med mange tætte kampe. En sæson jeg glæder mig til at følge. Og jeg håber, at vi kan få en masse tilskuere i hallerne til at heppe på vore spillere.

Ligaen har ansat en gammel kending til at administrere vore dommere. Claus Fogde behøver ingen introduktion, og han har udtaget 15 dommere til at klare sæsonens kampe. Disse dommere kan ses andetsteds på dette site.

Tilbage er bare at sige: "Vi ses i hallerne"

Friday Night basket i Nørrebrohallen

25.09.2017

Når DL skydes i gang på fredag i Nørrebrohallen med kamoen Stevsngade SuperWomen og Hørsholm 79ers bliver det samtidigt sæsonens Friday Night Basket.

For bare kr. 145,- kan man få stillet det værste sult og få billet til det der på forhånd ligner en topkamp mellem 2 af DM favoritterne.

Du kan købe din billet til arrangmentet ved at klikke her.

Dommerne i DL er klar

22.09.2017

DL`s Dommeradministrator Claus Fogde har nu sat navne på de dommere der udgør dommerne i denne sæson.

15 dommere er der blevet plads til efter en række tests i løbet af august og september måned.

5 af de 15 dommer kommer i løbet af sæsonen til at dømme kampe i DL mens de 10 øvrige også kommer til at passe fløjten i 1. Division Herrer.

Ny i gruppen er Jesper Melchjorsen fra Aarhus og samtidig er der comeback til Tomas Bonello fra Spanien, der er vendt tilbage til Danmark.

Du kan se navnene på de 15 dommere ved at klikke her.

DL skydes i gang på fredag den 29. september hvor der spilles 2 kampe. Kl. 19:00 får Stenvsgade Superwomen besøg af Hørsholm 79ers i Nørrebrohallen og bare et kvarter senere spiller SISU på hjemmebane i Gentofte Arena mod oprykkerne fra Værløse BBK.

Ny dommeransvarlig i DL

08.09.2017

For at imødekomme de større og større krav som stilles til dommerne i DL både på og udenfor banen har DL indgået af indgået aftale med Claus Fogde om at varetage rollen som dommeransvarlig i den kommende sæson. Dette sker i tæt samarbejde med DBBF`s Dommerudvalg og DBBF`s dommerpåsætter.

Claus er allerede godt i gang med sit arbejde og vil også deltage på dommerclinicen, som finder sted i den kommende weekend, for de dommere der skal dømme i DL i sæsonen.

Forretningsfører for DL, Robert Rømer ser frem til samarbejdet og håber at ansættelsen af Claus Fogde kan være stærkt medvirkende til at dommer niveauet hæver sig i DL.

Værløse Basket klar til DL

31.08.2017

Efter at have taget på sommerferie med guldmedaljer for 1. division om halsen, er Værløses Elitedamer i år klar til at prøve kræfter med den bedste række i landet: Dameligaen.

Oprykningen til Dameligaen er resultatet af en langsigtet strategi og tre års målrettet arbejde, hvor målet er at kunne gøre sig gældende i dansk kvindebasket med et dansk hold.

Trænerduoen Anja Andersen og Rasmus Munck har i år kunnet sætte hak ud for de fleste mål i strategien. Dog er man ikke helt i mål med at kunne stille med et rent dansk hold.

”Vi er i Dameligaen for fortsat at udvikle os til et højere niveau. Dét er vores primære mål”, Siger Anja Andersen og fortsætter:  ”Med en gennemsnitsalder på lidt under 18 år er vi stadig et meget ungt hold – det absolut yngste i Dameligaen – så som et led i denne udvikling, vil holdet have glæde af den erfaring og fysiske tyngde, en amerikansk spiller kan bringe med sig.

Derfor er vi også glade for at have indgået en aftale med amerikanske Paige Cashin om at spille den kommende sæson for vores Dameliga-hold”. Paige Cashin er 22 år gammel og har de seneste 4 år spillet på højeste College-niveau University of South Florida og vil være en klar styrkelse af Værløses Dameligahold.

Anja Andersen understreger dog samtidigt, at målet om at stille med et rent dansk hold i den bedste række, ja det vil der stadig blive arbejdet henimod i de kommende sæsoner.

Sæsonen åbner den 29. september ude mod SISU i Gentofte. Første kamp hjemme i Søndersøhallen bliver den 8. oktober mod Stevnsgade SuperWomen.

BK Amager trækker sit hold

30.08.2017

Bronzevinderne fra sidste sæson BK Amager har lige bekendtgjort at man er nødsaget til at trække side hold fra DL.

Årsagen er at klubben har været gennem nogle turbulente måneder hvilket har gjort at der er kommet ny bestyrelse i klubben. Endvidere har flere af sidste sæsons nøglespillere valgt af forlade klubben og derfor ser klubben nu ingen anden udvej end at kaste håndklædet i ringen.

BK Amager er selvfølgeligt triste over den svære beslutning men klubben håber snarest at et come-back til DL er muligt.

Med BK Amager`s trækning af holdet er der nu 6 klubber tilbage i årets turnering og lige nu diskuteres det hvordan turneringsformen påvirkes af trækningen.

79ers henter kæmpe profil hjem fra USA

22.08.2017

Hørsholm 79ers har sikret sig en toårig aftale med en af klubbens tidligere store profiler, Gritt Ryder.

Ryder var mellem 2009 og 2011 med til at sikre Hørsholm guld og sølv i Dameligaen, inden hun med kæmpe succes drog til USA. Hun spillede for Colorado State, i den bedste collegerække, hvor hun var med til at sikre to mesterskaber og blev årets spiller i ligaen i 2015.

Ryder er en af kun to danskere, der har opnået at blive årets spiller i deres collegerække, og Ryders præstation for Colorado State i Mountain West Conference var yderligere imponerende idet hun faktisk var skadet det meste af sæsonen, men spillede videre på det. En smerte i hoften viste sig efter sæsonen at være et knoglebrud der, hvor baglåret fæster til hoften.

På trods af skaden spillede Ryder 33 minutter pr. kamp og scorede 10 point, mens hun lagde op til over fem scoringer og smed bolden væk under to gange. Ryder mener da også selv, at de statistikker siger meget om hende som spiller:

-Det var en alvorlig skade, men jeg spillede videre på det og det er noget, der betegner mig som spiller. Jeg er rimeligt tough, hvis jeg selv skal sige det, og er ikke super atletisk, men jeg arbejder rigtigt hårdt, og det er det, jeg har lagt vægt på hele min karriere. Jeg bruger min arbejdsmoral og min intelligens mere og prøver at være styrmand.

Det var planen at Ryder skulle blive professionel efter karrieren på Colorado State sluttede i 2015, men den plan satte skaden stopper for. I stedet blev hun på Colorado State som assistenttræner mens skaden helede over de næste to år, og nu er hun så klar til at fortsætte karrieren i Hørsholm 79ers.

Cheftræner for Hørsholm, Jesper Krone, ser også ankomsten af Ryder som en styrkelse af det hold, der sidste sæson tabte finaleserien mod Virum med de allermindste marginaler, efter to spillere på Ryders position blev skadede i løbet af den femte og afgørende kamp:

-Vi har fået en spiller, der besidder nogle af de kompetencer, vi manglede nogle gange i sidste sæson, som overblik på banen og kvaliteter med bolden i en presset situation. Hun har styret tingene i vigtige minutter for Hørsholm, Colorado State og landsholdet, og jeg er sikker på, hun kommer med den erfaring og ballast, der kan hjælpe os lige over det sidste.

Ryder spillede i Hørsholm fra hun var otte år gammel, til hun tog til USA efter gymnasiet. Som ungdomsspiller var hun anfører for landsholdet tre år i træk og vandt to Danmarksmesterskaber med Hørsholm. Hun startede karrieren i USA i Alaska, hvor hun blev valgt til årets førsteårsspiller. Derefter gik turen til Nebraska et enkelt år, inden hun endte med to succesfulde år i Colorado, hvor hun begge år vandt mesterskabet. 

Foto er leveret af Dan Byers/Colorado State Athletics.