Nyheder

Friday Night basket i Nørrebrohallen

25.09.2017

Når DL skydes i gang på fredag i Nørrebrohallen med kamoen Stevsngade SuperWomen og Hørsholm 79ers bliver det samtidigt sæsonens Friday Night Basket.

For bare kr. 145,- kan man få stillet det værste sult og få billet til det der på forhånd ligner en topkamp mellem 2 af DM favoritterne.

Du kan købe din billet til arrangmentet ved at klikke her.

Dommerne i DL er klar

22.09.2017

DL`s Dommeradministrator Claus Fogde har nu sat navne på de dommere der udgør dommerne i denne sæson.

15 dommere er der blevet plads til efter en række tests i løbet af august og september måned.

5 af de 15 dommer kommer i løbet af sæsonen til at dømme kampe i DL mens de 10 øvrige også kommer til at passe fløjten i 1. Division Herrer.

Ny i gruppen er Jesper Melchjorsen fra Aarhus og samtidig er der comeback til Tomas Bonello fra Spanien, der er vendt tilbage til Danmark.

Du kan se navnene på de 15 dommere ved at klikke her.

DL skydes i gang på fredag den 29. september hvor der spilles 2 kampe. Kl. 19:00 får Stenvsgade Superwomen besøg af Hørsholm 79ers i Nørrebrohallen og bare et kvarter senere spiller SISU på hjemmebane i Gentofte Arena mod oprykkerne fra Værløse BBK.

Ny dommeransvarlig i DL

08.09.2017

For at imødekomme de større og større krav som stilles til dommerne i DL både på og udenfor banen har DL indgået af indgået aftale med Claus Fogde om at varetage rollen som dommeransvarlig i den kommende sæson. Dette sker i tæt samarbejde med DBBF`s Dommerudvalg og DBBF`s dommerpåsætter.

Claus er allerede godt i gang med sit arbejde og vil også deltage på dommerclinicen, som finder sted i den kommende weekend, for de dommere der skal dømme i DL i sæsonen.

Forretningsfører for DL, Robert Rømer ser frem til samarbejdet og håber at ansættelsen af Claus Fogde kan være stærkt medvirkende til at dommer niveauet hæver sig i DL.

Værløse Basket klar til DL

31.08.2017

Efter at have taget på sommerferie med guldmedaljer for 1. division om halsen, er Værløses Elitedamer i år klar til at prøve kræfter med den bedste række i landet: Dameligaen.

Oprykningen til Dameligaen er resultatet af en langsigtet strategi og tre års målrettet arbejde, hvor målet er at kunne gøre sig gældende i dansk kvindebasket med et dansk hold.

Trænerduoen Anja Andersen og Rasmus Munck har i år kunnet sætte hak ud for de fleste mål i strategien. Dog er man ikke helt i mål med at kunne stille med et rent dansk hold.

”Vi er i Dameligaen for fortsat at udvikle os til et højere niveau. Dét er vores primære mål”, Siger Anja Andersen og fortsætter:  ”Med en gennemsnitsalder på lidt under 18 år er vi stadig et meget ungt hold – det absolut yngste i Dameligaen – så som et led i denne udvikling, vil holdet have glæde af den erfaring og fysiske tyngde, en amerikansk spiller kan bringe med sig.

Derfor er vi også glade for at have indgået en aftale med amerikanske Paige Cashin om at spille den kommende sæson for vores Dameliga-hold”. Paige Cashin er 22 år gammel og har de seneste 4 år spillet på højeste College-niveau University of South Florida og vil være en klar styrkelse af Værløses Dameligahold.

Anja Andersen understreger dog samtidigt, at målet om at stille med et rent dansk hold i den bedste række, ja det vil der stadig blive arbejdet henimod i de kommende sæsoner.

Sæsonen åbner den 29. september ude mod SISU i Gentofte. Første kamp hjemme i Søndersøhallen bliver den 8. oktober mod Stevnsgade SuperWomen.

BK Amager trækker sit hold

30.08.2017

Bronzevinderne fra sidste sæson BK Amager har lige bekendtgjort at man er nødsaget til at trække side hold fra DL.

Årsagen er at klubben har været gennem nogle turbulente måneder hvilket har gjort at der er kommet ny bestyrelse i klubben. Endvidere har flere af sidste sæsons nøglespillere valgt af forlade klubben og derfor ser klubben nu ingen anden udvej end at kaste håndklædet i ringen.

BK Amager er selvfølgeligt triste over den svære beslutning men klubben håber snarest at et come-back til DL er muligt.

Med BK Amager`s trækning af holdet er der nu 6 klubber tilbage i årets turnering og lige nu diskuteres det hvordan turneringsformen påvirkes af trækningen.

79ers henter kæmpe profil hjem fra USA

22.08.2017

Hørsholm 79ers har sikret sig en toårig aftale med en af klubbens tidligere store profiler, Gritt Ryder.

Ryder var mellem 2009 og 2011 med til at sikre Hørsholm guld og sølv i Dameligaen, inden hun med kæmpe succes drog til USA. Hun spillede for Colorado State, i den bedste collegerække, hvor hun var med til at sikre to mesterskaber og blev årets spiller i ligaen i 2015.

Ryder er en af kun to danskere, der har opnået at blive årets spiller i deres collegerække, og Ryders præstation for Colorado State i Mountain West Conference var yderligere imponerende idet hun faktisk var skadet det meste af sæsonen, men spillede videre på det. En smerte i hoften viste sig efter sæsonen at være et knoglebrud der, hvor baglåret fæster til hoften.

På trods af skaden spillede Ryder 33 minutter pr. kamp og scorede 10 point, mens hun lagde op til over fem scoringer og smed bolden væk under to gange. Ryder mener da også selv, at de statistikker siger meget om hende som spiller:

-Det var en alvorlig skade, men jeg spillede videre på det og det er noget, der betegner mig som spiller. Jeg er rimeligt tough, hvis jeg selv skal sige det, og er ikke super atletisk, men jeg arbejder rigtigt hårdt, og det er det, jeg har lagt vægt på hele min karriere. Jeg bruger min arbejdsmoral og min intelligens mere og prøver at være styrmand.

Det var planen at Ryder skulle blive professionel efter karrieren på Colorado State sluttede i 2015, men den plan satte skaden stopper for. I stedet blev hun på Colorado State som assistenttræner mens skaden helede over de næste to år, og nu er hun så klar til at fortsætte karrieren i Hørsholm 79ers.

Cheftræner for Hørsholm, Jesper Krone, ser også ankomsten af Ryder som en styrkelse af det hold, der sidste sæson tabte finaleserien mod Virum med de allermindste marginaler, efter to spillere på Ryders position blev skadede i løbet af den femte og afgørende kamp:

-Vi har fået en spiller, der besidder nogle af de kompetencer, vi manglede nogle gange i sidste sæson, som overblik på banen og kvaliteter med bolden i en presset situation. Hun har styret tingene i vigtige minutter for Hørsholm, Colorado State og landsholdet, og jeg er sikker på, hun kommer med den erfaring og ballast, der kan hjælpe os lige over det sidste.

Ryder spillede i Hørsholm fra hun var otte år gammel, til hun tog til USA efter gymnasiet. Som ungdomsspiller var hun anfører for landsholdet tre år i træk og vandt to Danmarksmesterskaber med Hørsholm. Hun startede karrieren i USA i Alaska, hvor hun blev valgt til årets førsteårsspiller. Derefter gik turen til Nebraska et enkelt år, inden hun endte med to succesfulde år i Colorado, hvor hun begge år vandt mesterskabet. 

Foto er leveret af Dan Byers/Colorado State Athletics.

Virum GO Dream skifter navn

20.08.2017

Virum GO Dream, mestrene fra de 2 seneste sæsoner, oplyser i en kortfattet pressemeddelelse at holdet fra og med den nye sæson skiftet sit navn tilbage til Virum Vipers.

Årsagen er at i forbindelse med nye sponsoraftaler giver nævneændringen større synlighed i klubånd, idet Virum Vipers er identisk med profileringen af resten af klubben.

Virum Vipers åbner sæsonen den 30. september mod Lemvig Basket på udebane. 

Stevnsgades Damer er klar til den nye sæson

08.08.2017

Stevnsgade SuperWomen har mere eller mindre deres hold på plads og har i dag udsendt pressemeddelelse omkring holdet.

Syv af sidste års spillere vender tilbage næste sæson. Freja Boel, Hanna Sheikh, Ida Tryggedsson, Maja Gerlyng, Mathilde Colding-Poulsen, Mie Ceccardi og Tea Jørgensen har alle besluttet at spille i Stevnsgade næste sæson.

Alberte Dokkedal vil også gerne fortsætte, men er ikke endnu sikker om hun kan, på grund af en hofteskade. Katrine Dyszkant arbejder på at vende tilbage efter en knæoperation. Det er dog uvist, hvornår det kommer
 til at ske.

Følgende nye spillere har sluttet sig til holdet:

Emilie Hesseldal, tidligere landsholds-forward, spillede sidst college-bold hos Colorado State University hvor hun blandt andet var top rebounder på holdet. 

Sofie Amalie de Bang og Rebecca Francker har hidtil spillet i 1. division.

Aisha Kaid er 19 år gammel point guard fra Ungarn, har tidligere spillet hos Szolnok i den ungarske B-division.

Katrine Fjærestad er norsk landsholdsspiller, der sidste sæson spillede i 1. division hos Falbas, men tidligere spillede hos Gimle Pride i Bergen i Norge.

Marian Sheikh spillede sidste år college-bold for BYU Hawaii, men er tilbage i København og spiller i Stevnsgade næste sæson.

Ena Viso vender også tilbage til Danmark efter ophold i USA, hun spillede på South Dakota State University.

Ida Klussman skifter fra Amager, hvor hun har spillet de sidste syv sæsoner.


Derudover er der yderligere to spillere, som muligvis kommer til at tørne ud for Stevnsgade næste sæson. Vi beretter om det lige så snart tingene er på plads.

Holdets trænere bliver Stevnsgades Sportschef Hrannar Hólm og Thomas Ginnerup-Nielsen. Trænerne har før arbejdet sammen, da de i 2014 trænede Sisu, hvor holdet vandt både Pokal og DM. Hrannar og Thomas har arbejdet sammen med mange af Stevnsgades nuværende spillere, ikke mindst i landsholdsregi, men Thomas har i gennem tiderne trænet mange U-landshold og Hrannar var for et par år siden træner for Damelandsholdet.

Hrannar havde følgende kommentarer til den kommende sæson: ”Vi er rigtig glade for både de gamle og nye spillere og glæder os meget til at komme i gang. Vi håber selvfølgelig på at Alberte og et par andre også tilsluttes holdet inden start, men selvom der stadig er usikkerhed omkring nogle spillere, er det allerede klart, at vi kommer til at have et rigtig godt hold. Det er på tide at Stevnsgades Damer vinder DM.”

Kampprogrammet er på plads

01.08.2017

Med SISU`s tilbagevenden til DL skulle der lige tilføjes nogle ændringer til turneringsplanen.

Dette er gjort nu og derfor kan kampprogrammet for grundserien i DL 2017/18 offentliggøres.

DL skydes igang fredag den 29. september hvor der spilles 2 kampe. Kl. 19:00 tager Stevnsgade Superwomen mod BK Amager i Nørrebrohallen og kl. 19:15 spiller SISU mod Værløse BBK i Gentoftehallen.

Dagen efter lørdag den 30. september skal mestrene fra Virum GO Dream til Vestjylland for at spille mod Lemvig Basket kl. 15:30.

Med 7 hold i årets DL er Hørsholm 79ers oversidder i 1. runde.

På grund af den nye landsholdsstruktur fra FIBA (det internationale basketball forbund) er der i årets turnering indlagt 2 EM-kval pauser hvor der ikke spilles kampe i DL. Pauserne ligger henholdvis 6-16. november og 5-15. februar.

I grundspillet møder alle de syv hold hinanden 3 gange.

Efter at grundspillet er afsluttet går de 4 bedste hold til semifinalerne hvor nr. 1 møder nr. 4, og nr. 2 møder nr. 3 i bedst á 5 kampe.

I finaleserien mødes de 2 vindere af semifinalerne i bedst á 5 kampe.

Det bedst placeret holdt i grundspillet har hjemmebanefordel i ulige kampe i slutspillet.

Holdene på 5. 6. og 7. pladsen efter grundserien spiller Prestige Cup. Her spiller holdene mod hinanden på hjemme- og udebane.

Du kan se det komplette kampprogram ved at klikke her. 

SISU er tilbage i DL

31.07.2017

Som bekendt besluttede SISU’s bestyrelse at holde en pause for de to bedste ligaer.

Pausen blev til dels besluttet efter tilkendegivelser fra klubbens medlemmer, som gav udtryk for at der blev brugt for mange ressourcer i toppen af organisation og at man trængte til at blive stærkere på en del poster, således at fundamentet kunne leve op til det potentiale og historik som klubben har.

Der gik ikke lang tid, før end 8-9 DL spillere, meldte sig på banen og egentlig manglede et sted at spille. En gruppe, fik bestyrelsens ”go” til at forsøge at stable et projekt på benene.

Tanker og koncept:

De fleste af spillerne har meldt ud, at de savner Lundaspelen, Scania og de andre rejser. Vi har derfor forsøgt at finde 2-3 turneringer og rejser, som passer ind i turneringen. I første omgang er der planlagt august og september rejser til Sverige og Italien, som så samtidigt skal spille holdet sammen til spil i DL. 

Vi er i dialog med en trænerstab omkring holdet, som skal bestå af head coach, 2 assisterende samt en fysisk træner/fysioterapeut. Træningsmængden kommer til at afspejle spillernes ambitioner samt ”work-life balance” og vil blive et mix af færre antal gange, dog af lidt længere varighed pr. gang, for at beholde en vis volumen.

Holdet:

SISU’s DL hold er stadig relativt ungt, med spillere fra årgangene 96 -99. Vi arbejder på at ”finde” 2-3 ældre spillere, som sammen med 2-3 udlændinge, skal være med til at sikre stabilitet i udviklingen af de helt unge og forhåbentligt være med til at konkurrere i den bedste række.

Omkring holdet er vi nu oppe på en større ressource gruppe, som spænder fra tidligere elitespillere, trænere, sponsorer og forældre, der sammen skal sikre de kommende sæsoner af elitebasket i Gentofte.

Ungdommen linket til eliten:

85 % af spillerne kommer fra egne rækker; men vi er også ærlige overfor, at det er en udfordring at fastholde, samt at tilfredsstille både nuværende og kommende spillere.


Ambitionen er, at kunne lukke hullet ned til klubbens kommende elite spillere, som findes i 02 årgangen og yngre. Dette skal ske med et mix af sidste års stamme, suppleret med 2-5 spillere udefra, som vil være et mix af danske – om muligt, samt udenlandske spillere, for at have en trup.

SISU skal lave spillere, som har ambitioner om at spille DL og om ambitionerne stopper der, eller involverer landshold og USA ophold er individuelt. Den dag hvor DL holdet består af et mix af spillere, som dels er hjemvendt fra USA, med oplevelser og erfaringer i bagagen, af unge talenter samt spillere i 25 års alderen, som giver stabilitet, den dag er målet nået. Vi mener at klubbens historie, beliggenhed, Team Danmark kommune, størrelsen samt ikke mindst de nye faciliteter i Gentofte Sportspark, skriger af potentiale samtidigt med, at det forpligter udtaler SISU i sin pressemeddelelse.

Der skal lyde et stort "velkommen tilbage" fra hele basket-Danmark.