Nyheder

Stevnsgade Basketball holder fast i andenpladsen efter sejr over Værløse BBK

25.01.2018

Stevnsgade var på besøg hos Værløse i Søndersøhallen og kunne tage hjem med endnu 2 point på tabellen.

Stevnsgade er et hold, der er stærkt besat på alle pladser, men i onsdagens kamp i Søndersøhallen var forskellen især en evigt udfordrende Ena Viso, en toptrænet Ida T.P. der i 35 minutter var her, der og allevegne og så ikke mindst Marian Sheikh. Marian demonstrerede med 17 point, at hun efter mange år i Værløse-trøjen kender kurvene i Søndersøhallen bedre end de fleste. Stevnsgade bruger sine skytter uhyre effektivt og formår gang på gang at spille Marian fri i en 3’er position og Marian kvitterede med at nette fire gange.

Det har været en lang, hård og udfordrende sæson for både spillere og trænere hos Dameliga-debutanterne fra Værløse. Og anstrengelserne kan ikke mindst ses på skadeslisten, der nu er befolket af en lille håndfuld stamspillere. Derfor bliver der spilletid til en række spillere, som normalt ikke får så mange minutter. Men ret skal være ret; på trods en række nye og uprøvede opstillinger, som naturligt kræver tid at få spillet ind, gjorde Værløse i det meste af kampen en god figur.

Efter en kontant første halvleg i højt tempo, kunne spillerne gå til pause med stillingen 28 – 31 i Stevnsgades favør. Desværre for hjemmeholdet gjorde pausen mere godt for Stevnsgade end for Værløse. Gæsterne skulle blot bruge tre minutter på at lave et 12 – 0 run, og det overvandt hjemmeholdet aldrig.

3. quarter sluttede 37 – 50 og så hjalp det ikke meget, at 4. quarter sluttede så lige som 8 - 9.

Topscorer for Værløse blev Emilie Janner og Sofie Hauge med hver 7 point.

For Stevnsgade blev Marian Sheikh med 17 point både Stevnsgades og kampens topscorer mens Ena Viso og Mathilde Colding-Poulsen lavede hver 13 point.

Næste – og sæsonens sidste - hjemmekamp for Værløse er den 25. februar, hvor SISU kommer på besøg i Søndersøhallen.

Stor sejr på 103-67 til Virum Vipers over Lemvig Basket

21.01.2018

Virum Vipers kom igen på sejrskurs og vinder stort mod Lemvig Basket.

Virum Vipers kommer hurtigt foran, og der går mere end halvdelen af 1. periode uden at Lemvig Basket kommer på scoringstavlen. Virum Vipers dominerer i hele kampen på nær 5 minutter af 3. periode, og der er reelt aldrig spænding om kampens resultat.

Vium Vipers starter kampen med hurtigt at bringe sig foran. Efter 6 minutter af perioden står det 14-1 til Virum Vipers, der spiller et aggressivt angreb og godt forsvar. Lemvig basket virker ikke rigtig klar til kamp og Virum Vipers kan uden de store problemer bringe sig foran til stillingen 23-6 efter 1. periode.

2. periode er helt magen til. Virum Vipers  starter med god energi og bringer sig yderligere foran med scoringer fra bl.a. Frederikke Mollerup, Emilie Olivia Schirmer og Caitlin Ingle. Lemvig basket har fortsat svært ved at få gang i tempoet, hvilket betyder vanskeligheder ved at komme til afslutninger. Forsvaret er også let at læse for Virum Vipers, der udnytter situationen til flot sammenspil og scoringer fra stort set hele Virum Vipers hold. Inden halvlegen er stillingen 52-23 til Virum Vipers.

Efter halvlegspausen har Virum Vipers fortsat overtaget de første 3-4 minutter med scoringer ført an af Frederikke Mollerup. Men herefter sætter Virum Vipers tempoet ned og Lemvig Basket udnytter straks denne åbning til med fornyet energi at få gang i scoringerne. Lemvig basket spiller rigtig godt under kurven og har også flotte 3. point scoringer. Lemvig vinder 3. periode med 25-21 og får reduceret stillingen til 73-48.

I 4. periode kommer Virum Vipers tilbage på sejrskurs og alle hele holdet bidrager med høje scoringsprocenter ført an af Emilie Ravn med en scoringsprocent på 100. Lemvig Basket kommer ikke rigtig tilbage på sporet og Virum Vipers kan løbe en stor sejr hjem på hele 103-67.

Topscorer for Virum Vipers: Frederikke Mollerup 22, Emilie Olivia Schirmer 16, Caitlin Ingle 14, Valerie Driscoll  12, Maria Høgh 10, Rudiane Eduardo 10, Emilie Ravn 9, Ellen Iversen 6 og Rikke Meisner Andersen 4.

Topscorer fra Lemvig Basket: Kaitlyn Mathieu 17, Louisa Murphy 16, Anna-Mariya Kolyandrova 12, Ivana Udovalieva 12, Mariya-Magdalena Kolyandrova 5, Yana Kozhohavona 3 og Okako Adika 2.

Virum Vipers spiller den 31. Januar kl. 18.30 på udebane i Hørsholm Hallen mod Hørsholm 79’ers. Næste hjemmekamp er den 18. februar kl. 17.30 i Virumhallen. Her møder holdet SISU.

Hørsholm 79ers varmer op til pokalfinale med storsejr over Værløse BBK

20.01.2018

Hørsholm 79ers forsøgte at holde øjet på lørdagens kamp mod Værløse BBK, selv om der venter en pokalfinale om en uge, og den opgave løste de med bravour.

Sejren blev på hele 83-49 og det må betegnes som en god opvarmning til pokalfinalen mod SISU i Horsens.

Hørsholmguard Gritt Ryder var tilfreds med præstationen og så kampen som den perfekte opladning til pokalfinalen:

-Det var en super optakt til pokalfinalen, sagde Ryder efter kampen. Der var flere af os, der ramte nogle skud, vi ikke har fået ram på de sidste par kampe, så det var vigtigt for at tanke noget selvtillid. Vi viste også god gejst og der kom spillere ind fra bænken og gjorde det godt, så det var perfekt.

Hørsholm startede kampen som lyn og torden og skabte sig de første otte minutter en føring på 20-5, blandt andet efter fem point fra Ryder. Hørsholm stod som vanligt stærkt i forsvaret og lagde godt pres på gæsterne fra Værløse.

De unge Værløse-spillere lagde sig dog ikke ned, men kæmpede sig i løbet af anden periode tilbage på 24-17 efter tre scoringer af Paige Cashin. Det var imidlertid sidste gang kampen var rimeligt tæt, for Hørsholm vandt de sidste seks minutter af anden periode 24-4 og gik til pause foran 46-21.

Anden halvleg blev en formssag og selv om Værløse gjorde en god figur og kæmpede bravt, udbyggede Hørsholm føringen til 78-40 sidst i kampen, inden Værløse pyntede lidt på scoren til slutresultatet 83-49.

Med Værløsekampen vel overstået kan Hørsholm se frem mod pokalfinalen mod SISU, der fredag aften tabte i dobbelt overtid til Stevnsgade Basketball. SISU havde ellers været inde i en god stime, med fire sejre i fire kampe.

Hørsholmtræner Jesper Krone havde brugt ugen op til Værløsekampen på at pointere, at man kun tager en kamp ad gangen:

-Jeg er tilfreds med indstillingen og den måde, vi håndterer kampen mod Værløse på. Det var ikke altid lige kønt, men det var effektivt. Vi har prøvet at holde fokus på det, vi gør nu og den kamp, vi skulle spille i dag og det synes jeg, vi lykkes med. Vi kommer med god energi og det er det, jeg fokuserer på, men nu kan vi tænke fremad til på lørdag. Det har nok ikke kunnet undgås, at kampen næste uge har ligget lidt i baghovedet i dag, for det er en stor og vigtig kamp for både os og SISU.

Med sejren er Hørsholm stadig suverænt i spidsen for Dameligaen med 26 point for 13 kampe og 10 point ned til Stevnsgade på andenpladsen.

Pokalfinalen spilles i Forum Horsens lørdag 27. januar kl. 15:00 – og den kan desuden ses på TV2 Sport.

50 minutters spænding udløste 2 points sejr til Stevnsgade Basketball

20.01.2018

Fredag aften mødtes SISU og værterne Stevnsgade Basketball i Nørrebrohallen, hvad der var blevet spået som et sandsynligvis tæt og spændende opgør mellem to medalje aspiranter.

Den spådom blev så afgjort opfyldt i en kamp med masser af drama og spænding.

Første periode lignede meget sidste opgør, hvor de to hold mødtes i Nørrebrohallen, hvor Stevsngade startede bedst, mens SISU i anden halvleg tog sejren hjem.

Ida Tryggedsson Preetzmann, der også blev kampens topscorer med 30 points, åbnede kampen med en 3ér og så førte Stevnsgade kampen indtil  4:32, hvor en anden af kampens store spillere Kama Jo Griffitts bragteSISU foran med 9-11 - faktisk den største føring som SISU overhovedet havde i kampen!

Men efter 6.59 kom Stevnsgade foran med 21-13 og virkede solide i forsvar og angreb med godt tempo i begge ender af banen. Perioden slutter 21-16.

Anden periode blev præget af temmelig mange turn-overs fra begge hold. Stevnsgade vidste, at SISUs to nøglespillere angrebsmæssigt er Kama Jo Griffitts og Catherina Palm Jensen. Derfor var der fuldt fokus på netop dem. Mathilde Colding Poulsen havde virkelig godt tag på Kama Jo Griffitts, men desværre for Stevnsgade kom hun i fejl problemer senere i kampen.

Stevnsgade holdt i lang tid SISU bag sig med 7 til 9 point. Ikke nok til afgørende at tage afstand og tæt nok på for SISU til at holde kampen helt åben. Men efter ca. seks minutter af perioden kommer SISU tættere på. Stevnsgade laver en lang række uprovokerede turn overs og det straffer SISU, således at Emma Leisner med en dyb 3´er bringer SISU helt tæt på til 31-29 efter 7:01.

Men hjemmeholdets gennem hele kampen stærkt spillende Ena Viso trækker fra med et par scoringer og pause stillingen bliver 37-31. Det var en livlig og intens spillet affære. Perioden vindes af Stevnsgade med 16-15.

Stevnsgades nøglespiller Emile Hesseldal faldt uheldigt og slog hovedet i gulvet. Hun prøvede at spille i tredje periode, men måtte gå ud og blev senere kørt på hospitalet. Vi håber, at alt er vel med Emilie.

Tredje periode blev bemærkelsesværdig scoringsfattig for to dameligahold. Begge hold smed boldene væk, kom ikke til afslutninger og når de gjorde, så ramte de ikke. Efter 5 minutter var periodestillingen 3-2 til Stevnsgade, hvor efter der kom lidt mere gang i scoringstavlen. Perioden endte 10-10 og det betød, at Stevnsgade var i front inden sidste periode med 47-41.

Unge velspillende Marian Sheikh startede perioden  med 2 point til en Stevnsgade føring 49-41 og der efter kom en periode, hvor Stevnsgade kunne - og måske burde - have lukket kampen. Men efter 6 minutter kom der igen spænding i kampen, da flot spillende Emma Leisner scorer på to straffer til 51-50 og umiddelbart efter scorer SISUs Kama Jo Griffitts til første SISU føring siden det tredje minut af kampen 51-52.

Ida Tryggedsson Preetzmann scorede med 2:24 igen til 53-52 og en pænt fyldt Nørrebrohallen på en X-Factor og håndbold EM aften summer af spænding. Det er meget tæt. meget intenst, der bliver brugt muskler og erfaring i de sidste minutter.

Først bringer Catherina Palm Jensen med to straffer SISu foran med 53-54 med 2:10 igen. Stevnsgades Mathilde Colding Poulsen bringer så Stevnsgade i spidsen med 55-54 med 1:52 tilbage.

Med bare 1:06 igen scorer Kama Jo Griffitts en stor 3´er til SISU føring 55-57. Nørrebrohallen koger af spænding. Det ligner en SISU sejr pludseligt. Stevnsgade har bolden med 16 sekunder igen.

Med blot få sekunder tilbage fejler SISUs Melanie Elmgren Stevnsgades Ida tryggedsson Preetzmann, hvilket udløser to straffer, som Ida scorer stensikkert på. 57-57. Perioden vindes af SISU med 10-16.

Overtime.

Den ordinære kamp viser to hold, der står fantastisk godt til hinanden. ingen tvivl om, at mødes de to hold i slutspillet, så bliver det både spændende og dramatisk. Vi glæder os allerede. Kampen var indtil videre præget af for mange turn-overs og for dårlige skudprocenter. Stevnsgades angrebsspil var i anden halvleg meget stillestående. Reboundningen var lige, men Stevnsgade led offensivt under kurven efter at Emilie Hesseldal ikke kunne spille mere.

Første 5 minutters overtime starter med at Tea Jørgensen og Ida TP scorer til Stevnsgade føring på 61-57.

Cirkeline Rimdal, der gjorde det utroligt godt for SISU i fredagens kamp, bringer sit hold tættere på til 61-59 med 2:52 igen. Begge hold har nu holdfejl, så en fejl på Catharina Palm udløser to straffer til Stevnsgades Ena Viso, som hun scorer sikkert på. Ena var en fornøjelse at se gennem hele kampen.

Med 48 sekunder igen scorer Catharina Palm Jensen til SISU føring 63-65. Men kort efter  bringer Marian Sheikh balance i regnskabet til 65-65. Begge hold har et forsøg, men tiden løber ud.

Overtime nr. 2.

Det var tydeligt at flere af spilerne nu var mærket af at have spillet længere end normalt. I den anden overtime fik Kama Jo Griffitts en absolut hovedrolle - det har hun stort set hver kamp på grund af hendes evner - men på 4 minutter nåede hun 5 points, en assist, to rebounds - og så desværre for SISU - tre fejl - hvoraf den sidste var en teknisk fejl for at råbe ukvemsord efter en af dommerne.

Med 2:59 igen bringer Cirkeline Rimdal SISU i spidsen med 68-69, Ida TP udligner kort efter på det straffe hun fik som følge af Kama Jo Griffitts angrebsfejl, der udløste en teknisk fejl.

Hallen koger og nervøsiteten har bredt sig fra banen til publikum. Med 1:01 igen scorer rutinerede Catharina Palm Jensen til SUSU føring 69-71. Det sidste minut tager Ida TP sagen i egen hånd og scorer først med 45 sekunder igen til 71-71 og med blot 4,6 sekunder igen scorer hun til 73.71. SISU tager timeout men mister bolden ud over baglinjen da tiden løber ud.

Stevnsgade vinder efter 50 mutters intenst medrivende drama, der med kilometer slår X-Factor og håndbold EM. Kampen var bestemt ikke velspillet, selv om der ind i mellem var vildt lækre detaljer. til gengæld havde den alt hvad sport kan indeholde af spænding, drama og indlevelse.

Det er vanskeligt at fremhæve enkelte spillere på begge hold, der gjorde det godt, fordi der var rigtigt mange på begge hold, der gjorde det helt fantastisk godt. Man glæder sig til næste opgør mellem de to hold.

Ugens preview

17.01.2018

Der er trængsel om pladserne fra 2 til 4 i Dameligaen.

Stevnsgade Basketball, SISU og Virum Vipers har alle 7 sejre og 5 nederlag, og de skal nu kæmpe om de afgørende point for at stå bedst til slutspillet.

Værløse BBK og Lemvig Basket ser ikke ud til at nå med i slutspillet og Hørsholm 79ers ligner en sikker vinder af grundspillet.

René Jakobsen fra Lemvig Basket kommer her med sin vurdering af rundesn 3 kampe.

Stevnsgade Basketball - SISU (fredag kl. 19:00)

To af holdene som kæmper om 2. pladsen er Stevnsgade og SISU. Begge ser ud til at være kommet godt ind i 2018, så kampen kan blive afgørende for, hvem af de to, der skal slutte på den vigtige 2. plads i grundserien.

Når holdene mødes fredag aften vil det formentlig blive en kamp som er mere intens end velspillet. Holdene står godt til hinanden med både profiler, rutine og talent på holdene. Offensivt virker SISU til at være bedst for øjeblikket, mens Stevnsgade har fået rigtig godt styr på defensiven. Så er spørgsmålet, hvad der bliver mest afgørende i kampens slutning.

Det bedste bud er, at Stevnsgade har bedre mulighed for at bruge forsvaret til at matche SISU offensivt, og derfor får en hjemmesejr.

Virum Vipers - Lemvig Basket (lørdag kil. 15:30)

Lemvig har stadig svært ved at få udbytte af hårdt arbejde og holdets potentiale. Nu rettes blikket på en kamp ad gangen og lørdag er det Virum som tager i mod.

Vipers fik et ærgerligt nederlag på skrivebordet i Værløse-kampen. Nu skal det tabte indhentes og Virum er da også favorit i kampen mod Lemvig.

Spiller for spiller kan holdene matche hinanden fint, men det afgørende kan blive, at Virum har mere at spille for. Virum skal formentlig stadig bruge lidt tid til at få ideerne fra den nye træner spillet ind, og det vil formentlig have fokus frem mod slutspillet. Det kan naturligvis give muligheder, som Lemvig kan udnytte.

Hørsholm 79ers - Værløse BBK (lørdag kl. 19:30)

Her bør Hørsholm være i stand til at hente sejren. Topholdet er på vej til pokalfinalen i næste uge, og de har brug for at hente både selvtillid og pudse formen af inden kampen om titlen. Det vil formentlig betyde de går på banen med høj koncentration og masser af tempo.

Det kan Værløse nok ikke modstå gennem en hel kamp, selvom de har vist sig at være en spændende udfordring for alle andre hold i ligaen.

Lemvig Basket fulgte godt med men Stevnsgade Basketball tog sejren

17.01.2018

Kampen mellem Lemvig Basket og Stevnsgade Basketball var mere jævnbyrdig end cifrene 64-79 viser.

Inden kampens sidste periode var stillingen 52-57, og det var små forskelle som gjorde, at Stevnsgade trak fra i stedet for at Lemvig fik hentet forspringet. En af forskellene var rutine, og den blev personificeret af Ida TP, som kampen igennem var en udfordring for Lemvig, og hendes 22 point var et væsentlig bidrag til gæsternes sejr.

Kampens starte var præget af lavt tempo hos begge hold, hvilket var til mest fordel for Lemvig. De kommer fint tæt på kurven og kommer foran 8-5. mens Lemvig har succes med at gå tæt på kurven, så henter Stevnsgade mest sine point fra distancen, hvilket de også har succes med og får et 2-10 run, der giver dem en føring på 10-15. Den føring bliver fastholdt til pausestillingen 14-19.

Tempoet bliver højere i anden periode, hvilket også betyder, at begge hold smider flere bolde væk. Lemvig viser samtidig en god indstilling, og de kæmper sig tættere på gæsterne. Ivana Udovalieva og Megi Kolyandrova rammer hver en 3er til 20-23, og det bliver kort efter 25-25. Lemvig har bedst styr på kampen i denne periode, og det bliver også til en føring på 32-27 til værterne. I slutningen af perioden kommer Stevnsgade igen, da de udnytter Lemvig laver for mange turnovers. Derfor kan gæsterne generobre føringen med 34-37 ved halvleg.

Stevnsgade kommer også bedst ud af pausen og kommer hurtigt foran med 7 point. Endnu en gang viser Lemvig god moral og kæmper sig tilbage. Desværre bliver mulighederne ikke udnyttet fuldt ud, og derfor kan Stevnsgade hold føringen, og du udbygger den også til 45-55 inden Okako Adika med 4 point er med til at give Lemvig en god slutning og blot 5 point op til gæsterne.

I de sidste 10 minutter trækker Stevnsgade fra. Lemvig arbejder fortsat godt, men får ikke udbytte som fortjent. Til gengæld er Stevnsgade effektive og kan slutte med en forholdsvis sikker sejr.

SISU vinder over Værløse BBK

13.01.2018

2. kamp efter jule- og nytårspausen skulle vise om hjemmeholdet Sisu havde lært noget fra de 2 holds sidste møde hvor Værløse vandt hjemme med et enkelt point eller ville Værløse være oven på efter de fik 2 point mod Virum i sidste runde. 2 spørgsmål der var svære at besvare i den første del af kampen.

1P. En lige start hvor holdene følges ad til stillingen 12 – 12. Herefter får Sisu et lille overtag i spil og chancer. Med 4,37 på uret tager Værløse timeout ved stillingen 22 – 13 til Sisu. Efter timeouten om Værløse mere aggressivt ud og laver i perioden mange fejl for at stoppe Sisu holdet. Sisu må tjene deres point på straffelinjen.

Om det er en brugbar vej i moderne basket er jeg ikke sikker på, men det slog Sisus rytme i stykker i flere perioder af kampen. Det var også tydeligt at kampens dommere ikke holdt linjen hele vejen gennem kampen, hvilket er en skam. Fejl der laves på banen, skal vel dømmes i samtlige 40 minutter uanset om et hold har fået mange fejl i den første del af kampen.

Første periodes aftryk blev sat af Kamma Griffits og Melanie Elmgreen. For hjemmeholdet med 9 og 6 point, for Værløse Paige Cashin med 6 point. Sisu vinder første periode med 26 – 16.

2 P. Værløse fortsætter deres aggressive spil her i anden periode. Det giver bonus for Sisu ikke kan ikke få bolden i kurven. Det ikke kønt og sammenholdt med at dommerne ikke får dømt de mange fejl der reelt bliver begået i begge ender af banen, er det et rodet indtryk af en kamp der efterlades. Værløse tager time out med 2.54 på uret, bagud med 38 – 25. De to hold følges ad i den resterende del af perioden. En periode Sisu vinder med 18 – 14.

Pause stilling 44 – 30 til Sisu.

3P.Samme mønster.  Et tændt Værløse hold kommer ud fra pausen, holdet formår gennem godt forsvar at holde Sisu fra at score og fremtvinger en del turnovers. Sisu kan ikke få spilet til at flyde og må efter 3.14 min spil tage en timeout ved stillingen 46 -39. Et hurtigt 10 – 2 run efter Sisus timeout, fik Sisu holdet i bedre balance og var med 1. 31 på uret oppe med 67 – 45 og en ny Værløse timeout var nødvendig. Perioden ender 25 – 17 til Sisu.

Stillingen efter 3 periode er nu 69 – 47.

4P. Der er ikke så meget at berette. En ikke særligt velspillet, men heller ikke dårlig periode. Kampen var afgjort og det var tydeligt at perioden bare skulle overstås.

Kampens profiler for Sisu var Kama Griffits med 8 tre points scoringer, Mellanie Elmgren med 8 Steels og Catharina Palm med 16 for 18 på straffelinjen.

Værløses mest iøjnefaldende profiler var Emmelie Janner og Paige Cashin.

Stats fra kampen.

For Sisu. Kamma Griffits 32P, 9reb og 6ass. Catharina Palm 21P 7reb og 6ass og Melanie Elmgren 12P og 8st.

For Værløse var Emmelie Janner 11p, 5reb og Paige Cashin 10p og 5reb.

Ugens preview

11.01.2018

Fredag, lørdag og søndag spilles 12. runde i DL og specielt kampen søndag mellem Virum Vipers og Hørsholm 79ers ser interessant ud. Vipers vil have revanche fra skrivebordsnederlaget til Værløse BBK og 79ers vil rejse sig efter sæsonens 1. nederlag til SuperWomen i sidste runde.

Hrannar Holm fra SuperWomen kommer her med sit bud på de 3 kampe:

Sisu -  Værløse BBK fredag den 12. januaar kl. 19:30

Sisu har p.t. fuld fokus på pokalfinalerne. De vil uden tvivl få Hanna Schaible indspillet på holdet for finalen, men jeg ved ikke om hun er blevet skadesfri. Sisu bliver et farligt angrebshold med Hanna on board, men selvom hun ikke spiller er Sisu favorit i kampen. Det skyldes ikke mindst, at holdets store profiler, Kama Griffith og Catharina Palm, for tiden er storspillende.

Værløse er blevet ramt af skader men de skal nok kæmpe alt hvad de kan, som de plejer. Nogle gange lykkes det det unge Værløse hold at spille aggressivt og pænt, og hvis det sker, kan de godt drille Sisu, de vandt jo sidste gang holdene mødtes, 67-66. Men Sisu er favorit, de har de bedre spillere.

Mon ikke at hjemmeholdet Sisu vinder med 10-15 points forskel. 

Lemvig Basket - Stevnsgade SuperWomen lørdag den 13. januar kl. 15:30

Lemvig har mange gode spillere på holdet og spiller desuden på hjemmebane.

De har dog ikke særlig meget at spille for, for det næsten umuligt for dem at ende sæsonen bland de fire hold der spiller playoffs. Det ikke nemt at se hvad der ikke har fungeret hos Lemvig, men på en god dag kan de sagtens spille god basketball. De har jo blandt andet en af ligaens absolut bedste spillere i Louise Murphy.

Vi (Stevnsgade) kører selvfølgelig til Lemvig for at gøre vores bedste. Hvis det lykkes tror jeg og håber på, at vi vinder kampen med plus-minus 10. 

Virum Vipers - Hørsholm 79ers søndag den 14. januar kl. 15:00

Der er tale om topkamp mellem ligaens nr. 1 og 2 og sidste sæsons finalister.

Virum har fået en ny coach i form af Lars Klussmann og de startede året godt med storsejr over Værløse (Red. er dog siden blevet taberdømt), mens Hørsholm tabte for første gang i lørdags, og ovenikøbet ret stort.

Gode hold plejer at være farlige efter en dårlig kamp og derfor kan man godt regne med, at Hørsholm møder op for at vise, at sidste kamps performance var en døgnflue, mens Danmarksmestrene fra Virum vil vise at de har fundet formen frem, og, at de godt kan slå topholdet.

Bliver en interessant kamp, forhåbentlig velspillet og spændende. Ville ikke være overrasket, hvis Hørsholm starter kampen som lyn og torden, bygger op en føring og vinder den til sidst med måske 10-15 points forskel. 

Virum vipers taberdømmes

11.01.2018

Virum Vipers er af DBBF`s turneringsudvalg blevet taberdømt 20-0 i kampen mod Værløse BBK som blev spillet den 7. januar 2018 i Søndersøhallen hvor Vipers ellers havde vundet kampen med 88-55.

Årsagen er at Vipers i kampen benyttede deres franske spiller Rudiane Eduardo som på kamptidspunktet ikke havde gyldig licens.

Med fratagelsen af de 2 point har Virum Vipers nu 12 point i den samlet stilling efter 11 spillet kampe idet holdet idømmes -2 point. Både SISU og Stevnsgade Superwomen har også hver 12 point, så det er et tæt felt der jagter Hørsholm 79ers på 1. pladsen.

Værløse BBK kom med de 2 point op på samlet 6 point og efterlader nu en hul ned til Lemvig Basket som ligger på 6. pladsen med 2 point.


Vipers slår Værløse BBK på udebane

08.01.2018

Det var første kamp efter julepausen, og med en 88–55 sejr til Virum var det også i høj grad en kamp mellem Danmarksmestrene og oprykkerne. Men på den lange bane, er det muligt, at det faktisk var Værløse, der fik mest ud af kampen.

Det lykkedes for Virums store amerikaner Val Driscoll at afslutte søndagens kamp i Søndersøhallen med en buzzerbeater. Ikke at det på nogen måde var nødvendigt, for stillingen var inden Val’s afsluttende scoring 55–86 i Virums favør. Og så alligevel: Værløse insisterede på at spille til sidste sekund og scoringen sikrede den effektive amerikaner topscorer-titlen.

I det hele taget var det en kamp, der på lange stræk blev afgjort af Virums amerikanere. Val Driscoll var med 21 point og 16 rebounds stort set enerådende under kurven og Virums ligeledes amerikanske pointguard Caitlin Ingle fik med 10 assist og 5 steals vist, hvorfor hun regnes for en af de bedste på sin plads i Dameligaen.

Basketball er et statistikspil. Det betyder, at genfortællinger af kampe ofte bliver en kamp på tal, hvor mange nuancer forsvinder. Som fx, at Værløse havde fire helskadede (= bænken) og en halvskadet (= begrænset spilletid) spillere til Virumkampen. Den slags nuancer drukner og glemmes, når man kaster et blik på tallene. For eksempel dem der viser, at Virum havde 54 rebounds, Værløse kun 32. Eller at Virum lavede 23 point i andet forsøg, altså efter at have fået rebounden. Værløse lavede 2 af den slags.

Fra første fløjt var det et Virum-hold, der med Caitlin Ingle som en sikker dirigent, satte de unge Værløse-spillere under konstant pres. Igen et par tal til illustration: Virum havde 15 steals mod Værløses 8.  På samme måde vidner det om et presset hold, når man som Værløse bliver noteret for 22 Turnovers. Virum nøjedes med 12.

Men der er også ting, som tallene ikke viser. Og set med denne skribents Værløse-briller, er det måske det væsentligste. Ja, et ungt skadesramt Værløse hold blev sat under pres i 4 x 10 minutter af Danmarksmestrene. Men på intet tidspunkt tabte de sutten og var klar til at overgive sig. Det var et Værløsehold, der leverede en indsats, der kan bygges videre på. Spillere, der ellers ikke forvænt med mange minutter, greb chancen og trådte i karakter. På anden måde kan man vel ikke beskrive det, når Sofie Ledou Axelsen på 17 minutter leverer 10 point og 2 assists.

Og den erfaring er vel ikke det værste, man kan få ud af et 55-88 nederlag.

Og så de sidste tal: Efter 30–48 ved pausen sluttede kampen med en fortjent sejr til Virum på 55–88.

For Værløse blev kampens topscorere Sofie Ledou Axelsen og Emilie Janner med hver 10 point.

Kampens og Virums topscorer var Valerie Driscoll med 21 point fulgt af Caitlin Ingle med 19.

Næste gang DL kommer på besøg i Søndersøhallen er 24. januar, hvor Værløse tager imod Stevnsgade SuperWomen.