Nyheder

Hørsholm 79ers tilbage i finalerne efter 3-0 over SISU i semifinalerne

28.03.2018

For andet år i træk – og tredje gang på fire år – er Hørsholm 79ers i finalerne i Dameligaen i basketball. Det stod klart efter en sejr på 77-69 over SISU i den tredje semifinalekamp, der gav Hørsholm sejren i serien med cifrene 3-0. Det var en kamp, der først blev afgjort i de sidste fem minutter, efter SISU var foran fem minutter før tid.

Egentligt havde Hørsholm virket til at have kontrol over tingene med en føring på 4-8 point i hele anden halvleg. Fra starten af fjerde periode, hvor Hørsholm var foran 60-54, ramte SISU en tre’er, to to’ere og et straffekast og så var spændingen intakt. Over de næste minutter svarede Hørsholm igen, primært i forsvaret, hvor der blev lukket af, og i angrebsenden anført af Line Piechnik, der sendte Hørsholm tilbage i front med to layups.

-Som vi har været gennem rigtigt mange år, er vi et forsvarshold og det er det, der skal til, for at vi vinder i år, sagde Piechnik efter kampen. De spiller hårdt og det var deres sidste chance, så de skulle give alt, hvad de havde og de hang på, men jeg er glad for, vi tog den til sidst.

SISU fik kun én regulær scoring og ramte tre straffekast de sidste fem minutter af kampen, hvor Hørsholms forsvar var meget svært at trænge igennem, og det var i det hele taget forsvaret, der bar Hørsholm igennem denne aften.

Fra kampens begyndelse var det Hørsholm, der kom hurtigst ud af starthullerne, med en 9-6 føring, men resten af perioden stod der SISU på. Med Hannah Shaible og Kama Griffitts som toneangivende tog gæsterne føringen, der på to straffekast til Catharina Palm løb op på 15-23. Hørsholm svarede igen med en tre’er fra Emilie Fogelstrøm, der så ud til at skabe fornyet selvtillid.

I resten af første halvleg fik hjemmeholdet langsomt kontrol over kampen. Det startede med forsvaret, der i slutningen af første periode og starten af anden begyndte at vise tænder, og i fem minutter midt i anden periode scorede SISU slet ikke. Det brugte Hørsholm til at forvandle 23-28 til 37-28, på scoringer fra flere forskellige spillere. I det hele taget fordelte Hørsholm scoringerne godt i første halvleg, med 10 spillere på tavlen og ingen over ni point og favoritterne brugte den præstation til at tage en 42-37 føring ved halvleg.

Tredje periode var helt tæt, med Hørsholm i front og med SISU, der prøvede at komme tilbage i kampen. Den mission gik bedst for gæsterne i starten af perioden, hvor de kom tilbage fra 45-37 til 49-48, blandt andet på tre scoringer af stjernen Hannah Shaible. Hørsholms egen stjerne svarede imidlertid igen, da Maryah Sydnor scorede tre gange i anden halvdel af tredje periode, så Hørsholm var i front med 60-54 inden de sidste ti minutter.

I kampens sidste to minutter forsøgte SISU et comeback og de fejlede Hørsholm for at stoppe tiden, hvilket til dels lykkedes, da Hørsholm kun ramte fire af otte straffekast, men da gæsterne ikke kunne finde vej til kurven i den anden ende, endte Hørsholm med en sikker 77-69 sejr.

Finalerne, der spilles bedst af fem kampe, starter lørdag 14. april i Hørsholm. Modstanderen bliver enten Stevnsgade Basketball eller sidste års metre fra Virum Vipers. Stevnsgade er foran 2-1 i kampe efter en forrygende kamp tre i den serie tirsdag, hvor Stevnsgade vandt i overtid efter Virum var foran med otte med 45 sekunder igen.

Vanvittigt drama i 3. semifinale i Nørrebrohallen

28.03.2018

Gennem de seneste sæsoner har Virum Vipers og Stevnsgade Basketballmødtes i flere finalerunder om DM. Stort set hver eneste gang, er det mærkværdigvis gået sådan, at begge hold har tabt alle kampene på hjemmebane og vundet på udebane.

Netop sådan så det også ud efter de to holds første møder i semifinalerne, hvor der spilles bedst af fem kampe. Stevnsgade har ”hjemmebanefordelen” efter at være endt som nr. to i Dameligaens grundspil. Første kamp i Nørrebrohallen blev vundet sikkert og fortjent af Virum Vipers med 59-75. Næste kamp i Virumhallen blev vundet lige så sikkert og fortjent af Stevnsgade med 63-89.

Så skulle historien gentages, skulle Virum tage stikket hjem tirsdag aften i Nørrebrohallen, der var kampklædt til lejligheden med ca. 300 medlevende tilskuere fra begge klubber.

Stevnsgade startede klart bedst og var efter de første fem minutter foran med 13-7. Men trods Stevnsgades føring halede Virum Vipers hurtigt ind på hjemmeholdet og bragte sig i front inden 2. periode med 15-20. De lavede et 13-2 run på Stevnsgade.

Det var tydeligt, at der var fokus fra Virums side på at stoppe Ida Tryggedsson Preetzmann, der scorede 34 point i den sidste semifinale - og det lykkedes i begyndelsen af kampen, hvor hun blev holdt nede på fire point. Virum Vipers Ellen Iversen var første periodes store spiller med 12 point og en uhyggelig træfsikkerhed på 90%. Virum dominerede reboundning med 13-6 i perioden.

Anden periode minder meget om første. Virum kom nemmere til point end Stevnsgade og publikum havde en følelse af at første semifinalekamp var ved at gentage sig. Efter ca. fem minutter er det nogenlunde lige 25-28, men Virum Vipers slutter bedst og vinder perioden 15-18 og har dermed en halvlegsføring på 30-38.

I tredje periode kommer Stevnsgade ud efter pausen i et helt andet tempo. Der er fart over forsvaret og der bliver løbet adskillige fastbreaks. De brænder en hel del, men holder Virum Vipers fra fadet. Kun Maria Høghs (der spillede en flot kamp) 5 point formåede Virum Vipers at score i tredje periode. Det betød, at Stevnsgade vandt perioden med 15-5 og bragte fuld spænding ind i kampen inden fjerde periode.

Stillingen var 45-43 ved fjerde periodes start. Holdene fulgtes pænt ad og byttede points, mens uret tikkede ned, til hvad der efter de første fem minutter så ud til at skulle blive en spændende afslutning. Med 3:54 igen var det helt lige med en minimal Virum føring 56-57. Begge hold kæmpede kollektivt for at få overtaget, men ingen ville slippe. Der blev givet og taget i begge ender af banen.

Men på knapt et minut scorede Virums altid stærkt spillende Valerie Driscoll fire point til Virum Vipers føring på 56-61 med 2:59 igen. Stevnsgade kalder timeout. Umiddelbart efter scorer Marian Sheikh to point, men Virum Vipers Rudiane Eduardo er rigtigt kommet i gang i slutningen af kampen og svarer igen med to point til 58-63. Da Caitlin Ingle til stor jubel fra Virum Vipers fans på lægterne scorer en 3´er og bringer Virum Vipers foran med 58-66 med bare 1:13 igen, er der omvendt ikke meget håb at spore blandt Stevnsgades fans.

Straks efter scoringen kaldes timeout fra Stevnsgade. Der resterer bare 1:13 og Stevnsgade skal score tre eller fire gange uden at Virum scorer for at vinde eller få overtid. Der virker håbløst.

Umiddelbart efter timeouten brænder først Ida Tryggedsson Preetzmann en 3´er og umiddelbart efter brænder også Emilie Hesseldal en 3´er og med 48 sekunder igen og nede med 8 point er alt håb ude for Stevnsgade. Eller er det?

Emilie Hesseldal scorer med 45 sekunder tilbage af kampen en 3´er til stillingen 61-66. I den anden ende af banen brænder Virum en 3´er med 24 sekunder igen. Stevnsgade spiller hurtigt op af banen og ud til Emilie Hesseldal, der med 16 sekunder bliver fejlet af Virums Valerie Driscoll i et 3´er forsøg – der går i! Stillingen er nu 64-66 med 16 sekunder igen.

Emilies 3´er udløser Virum timeout. Efter timeouten går Emilie Hessedal på stregen for at skyde sin and one – men brænder den. Virum i ball possesion med 15 sekunder igen og foran med 2 points.

Med 7 sekunder igen mister Virum bolden hvorefter Stevnsgades Ena Viso tager den hele vejen til kurven og fejles af Rudiane Eduardo med 1,7 sekunder igen.

Ena er kølig og sætter begge straffer til slutstilling 66-66. Det håbløse og umulige skete. Overtime.

Emilie Hesseldal scorede i øvrigt 13 point i 4. periode.

Hvem ville nu komme bedst ud psykologisk efter den dramatiske afslutning. Virum Vipers der havde Stevnsgade helt nede i sækken og manglede bare at snøre den med 48 sekunder igen, eller Stevnsgade der havde reddet sig i de døende sekunder af kampen?

I den ekstra 5 minutters periode smider først Caitlin Ingle en 3´er i, derefter svarer Marian Sheikh igen med to point, men med 3:18 igen scorer Valerie Driscoll til stillingen 67-71 og Stevnsgade trailer igen efter Virum Vipers. Men Emilie Hesseldal bringer igen nogenlunde balance i tingene med først et lay-up og derefter et straffe til stillingen70-71 med 1:52 igen. Stemningen var hektisk på tilskuerpladserne.

Med 23 sekunder igen scorer Ida Tryggedsson Preetzman til stillingen 72-71. Virum tager time out og får bolden på Stevnsgades banehalvdel. Med 15 sekunder igen spiller Virum bolden i hænderne på Ida Tryggedsson Preetzmann, som fejles, hvorpå hun scorer sikkert på begge straffer, der bringer Stevnsgade på vinderkurs til stillingen 74-71 med 14 sekunder igen.

Virum Vipers får et sidste forsøg, men der scores ikke yderligere og glade Stevnsgade spillere kan juble over sejren efter en særdeles dramatisk afslutning. I aften blev det vist, hvor fantastisk vidunderligt og uforudsigeligt basketball kan være – men også hvor ondet det kan være - og gøre.

Begge hold har stor ære af kampen.

Stillingen er nu 2-1 til Stevnsgade. Næste semifinalekamp spilles efter påsken onsdag den 4. april i Virumhallen.

Flot spillende Stevnsgade Basketball gav stor sejr på 89-63 over Virum Vipers

26.03.2018

Stevnsgade Basketball kom for at få revanche – og det fik de. Meget flot spil af Ida Tryggedsson Preetzmann, der styrede kampen for Stevnsgade. Til gengæld må man sige, at Stevnsgade Basketball også fik god plads af et langsomt spillende Virum Vipers, der lavede hele 26 turnovers.

1. perionde starter i meget højt tempo for Stevnsgade Basketball. Meget aggressivt og effektivt forsvar og fart i angrebet. Virum Vipers kæmper dog godt og følger med bl.a. af gode scoringer af Caitlin Ingle. I forsvaret har Virum Vipers det svært og allerede i slutningen af perioden har holdet svært ved at matche tempoet. Stevnsgade vinder perioden med 22-26.

Holdene spiller meget lige i første halvdel af 2. periode. Herefter fortsætter Stevnsgade Basketball det gode og tempofyldte spil. Det stresser Virum Vipers, der begynder at smide mange bolde væk. Det straffes af Stevnsgade, hvor flere spiller ud over Ida Tryggedsson Preetzmann kommer i gang med scoringer. Stevnsgade Basketball vinder perioden med 13-20 og stillingen før pausen er 35-46.

Efter pausen ser det ud til, at Virum Vipers gerne vil ind i kampen igen. Men Stevnsgade sidder tungt på kampen og giver ikke føringen fra sig. 3. periode er dog Virum Vipers bedste og de vinder også perioden med et enkelt point, hvilket ikke ændrer ved, at Stenvsgade spiller i et væsentligt højere tempo end Virum Vipers, der forsat laver mange uprovokerede fejlafleveringer.

4. periode går stort set alt ting i opløsning for Virum Vipers. Kun lige i starten af perioden prøver holdet at komme igen med skudforsøg ude fra, dog uden det store held. Stevnsgade har overtaget kampen og vinder meget stort perioden med 25-9 til slutresultatet 89-63.

Topscorer for Virum Vipers: Caitlin Ingle 25, Rudiane Eduardo 16, Valerie Driscoll 14, Frederikke Mollerup 6 og Maria Høgh 2.

Topscorer fra Stevnsgade Basketball: Ida Tryggedsson Preetzmann 34, Mathilde Colding-Poulsen 17, Emilie Hesseldal 10, Hanna Sheikh 10, Ena Viso 9, Marian Sheikh 5 og Tea Jørgensen 4.

Stillingen i semifinalerækken er nu 1-1.

Virum Vipers og Stevnsgade Basketball spiller deres 3. kamp i semifinalerækken den 27. marts kl. 18.30 i Nørrebrohallen, og 4. kamp spilles den 4. april kl. 19.30 på hjemmebane i Virumhallen.

79ers bringer sig foran 2-0 mod SISU

24.03.2018

Var der tid nok til at komme sig efter nederlaget onsdag aften i Hørsholm. Ville hjemmeholdet finde formen til dette andet opgør i semifinale serien bedst af 5 kampe.

2 gode spørgsmål med 2 svar. 1. Nej der var ikke tid nok og ja hjemmeholdet kunne finde formen i dele af kampen.

Hørsholm 79ers kom bedst fra start. Sisu holdet var hele tiden lige et skridt bagefter og havde i perioden svært ved at holde de aggressive gæster væk fra at score. Sisu havde svært ved at få hul på scoringen og det var først efter godt 5 min spil at holdet kom inden for 4 point. Hørsholm spillede klogt gennem hele kampen, game planen var klar og man holdt fokus på at dække aggressivt forsvar på Sisus 3 nøgle spillere Hannah, Camma og Catharina. Det skulle vise sig at holde gennem hele kampen.

Hørsholm vinder perioden 20-16.

2.p: Hørsholm er i kontrol og kan gennem perioden udbygge føringen. Sisu holdet kæmper med de midler de har og viser i glimt at de ikke er langt bagefter. Det er dog svært for Sisu at komme frem til scoringer og kun godt forsvar gør at holdet ikke er bagud med mere en 8 point ved halvleg. Gritt Ryder er den mest toneangivende spiller for Hørsholm. Gritt formår at score selv og drive sit hold frem over bane ved hele tiden at lægge pres på når hun angriber kurven. Hos Sisu er det Catharina Palm der er fighter mest i begge ender for at holde sammen på tingene.

Hørsholm vinder perioden 19 – 15.

3.p: Sisu holdet kommer godt ud fra pausen og kæmper godt. Efter 4 min spil har holdet fået skåret gæsternes føring ned til 4 point. Men Hørsholm har lige et ekstra gear at bruge når det strammer til og kan gennem resten af perioden udbygge deres føring til 10 point inden 4 og sidste perioden. Det var nok de sidste 2 min i en meget velspillet tredje periode som afgjorde kampen. Hørsholm lige det skarpe.

Hørsholm vider perioden 17 – 15.

4.p: Hørsholm kommer bedst ud og afgøre reelt kampen i starten af periode med et sikkert greb om kampen og kan udbygge føringen til 15 point midtvejs. Sisu holdet har ikke troen på at det kan lade sig gøre at vende kampen. Opgøret ender 78 – 63 til Hørsholm. Og perioden 22 -17.

Afgørende for kampens udfald er klart Hørsholms støre brede på bænken. Omvendt kan Sisu med de midler de har til rådighed godt komme tilbage i serien. Det handler for Sisu om at holde fokus på egne evner og lægge alle nerver bag sig når de to hold mødesi kamp 3 den 4 april i Hørsholm.

Citat af Sepp Piontek ”Det er de berømte maginalen” der gør udslaget. Et andet og meget sigende citat som Sisu holdet skal tage med sig på banen i næste uge er.

Hørsholm 79ers tager første stik i semifinalerne mod SISU

23.03.2018

Med en hårdt tilkæmpet hjemmesejr på 74-66 levede Hørsholm 79ers op til favoritværdigheden i Dameligaens semifinale nummer et. Kampen var ikke skøn at se på, men der var nerve, intensitet og drama hele vejen.

Hørsholm startede kampen nervøst, med flere mistede bolde og skud, der ikke ville i. Samtidig havde SISU lidt mere tur i den, så gæsterne var foran 7-13 efter fem minutter og det var en føring gæsterne holdt det meste af første halvleg. Især amerikanske Kama Griffitts var effektiv og svært at holde for Hørsholm med 13 point inden pausen.

For Hørsholm var det også et individuelt islæt, der holdt kampen tæt. Maryah Sydnor havde 20 point inden pausen og især sidst i anden periode var amerikaneren afgørende, da Hørsholm kom tilbage i kampen. Sydnor scorede en tre’er, der reducerede til 27-30, fulgte op med et straffekast til 30-33 og i sidste minut scorede hun to gange i feltet, hvilket sendte Hørsholm til pause med en føring på 37-33.

SISU scorede først i anden halvleg, på en tre’er ved Griffiths, men så tog Gritt Ryder fat for Hørsholm. Tre gange kom hun i feltet, med to layups og et strafekast til følge og efter fem minutter havde Hørsholm opbygget en føring på 47-38.

Resten af kampen gik for Hørsholms side ud på at forsvare 10-points føringen, mens SISU forsøgte at lave comeback på comeback. Det lykkedes dog aldrig helt, for når SISU trak lidt tættere på, trak Hørsholm en trumf op af ærmet.

Da SISU scorede til 51-46 ved Hannah Schaibe, ramte Maria Forsman Pedersen en tre’er, der skabte ro på ige inden tredje periodes afslutning og da SISU ramte to tre’ere i træk midt i fjerde, var det Gritt Ryder, der to gange driblede ind feltet til en scoringer, der sendte stillingen fra 68-64 til 72-64.

Ryder afsluttede også scoringen med over et minut igen til 66-74 og Hørsholm kunne trække sig ud af semifinale nummer et med en sejr. Træner Jesper Krone var på det rene med at hans hold ikke havde vist det smukkeste spil i sæsonen:

-Det er første semifinalekamp, der er nerver og vi skal lige føle hinanden an, så det var en svær start, men vi er energiske og det kan jeg godt lide. Vi skal spille med energi, men også have fornuften med og det havde vi i store dele af kampen. Den kunne have tippet begge veje, men jeg er da glad for at den tippede til vores side.

Semifinalerne spilles bedst-af-fem, så der er lang vej til en afslutning på serien. Næste kamp spilles allerede fredag kl. 19:30 i Gentoftehallen og kamp tre spilles onsdag 28. marts i Hørsholm.

Kamp 1 i Nørrebrohallen blev afgjort i første halvleg

21.03.2018

Tirsdag aften satte DL gang i årets slutspil med et semifinaleopgør mellem værterne fra Stevnsgade Basketball, der endte nr. 2 i grundspillet og grundspillets nr. 3 fra Virum Vipers.

De seneste års finaleserier mellem de to hold har hver gang udviklet sig bemærkelsesværdigt, ved at det stort set er blevet til udebanesejre i alle kampene. Det var Stevnsgade optimistiske på og klar til at revanchere tirsdag aften i Nørrebrohallen foran ca. 200 tilskuere.

Værterne starter bedst med at Marian Sheikh – en af hjemmeholdets absolut bedste tirsdag – scorede 5 point. Hurtigt efter svarer Virum Vipers stærkt spillende Frederikke Mollerup igen med to 3´ere til stillingen 5-9 efter blot 2:13. Alt tegnede til en livlig affære med spænding.

Men spændingen udeblev totalt. 5-3 føringen efter blot 50 sekunder blev den sidste føring i kampen for Stevnsgade. Fra 5-3 til Stevnsgade laver Virum et 30-8 run på Stevnsgade – og kampen så derefter meget, meget svær ud for Stevnsgade.

Virum vinder første periode 11-25 og anden periode 10-17. Første halvleg var meget entydig med Virum i høj fart i angrebet, bolden blev flyttet sikkert og hurtigt, hvilket gav rigtigt gode muligheder både tæt på kurven og udefra. Stevnsgade der i mod stod tydeligt mere stille i angrebet, ventede på at inde den rigtige aflevering og baserede spillet alt for meget på skud bag 3´eren, som ikke lykkedes overhovedet. I første halvleg skød Stevnsgade tolv 3´ere – men ramte kun en enkelt.

Det betød en ganske fortjent føring til gæsterne Virum Vipers ved halvleg 21-42.

Der var ingen tvivl hos publikum om, at skulle Stevnsgade tilbage i kampen, så skulle de komme ud til anden halvleg på en helt anden måde. Få tempo i angrebsspillet, tage bolden meget mere til kurven og figthe indædt for at vende opgøret.

Det skete ganske tydeligt i tredje periode. Særligt Ida Tryggedsson Preetzmann - med 15 points i tredje periode - gjorde sit til at vende kampen. Holdet ville tydeligvis meget mere og det gjorde sit til, at der skete noget mere på banen. Under vejs kom Stevnsgade lidt tilbage og var efter 7:19 bagud med 13 points. Men Virum slap ikke deres greb i kampen. Stevnsgade vandt perioden 20-19. Virum Vipers førte dermed 41-61 inde sidste periode. Stevnsgade havde trods den bedre indsats kun hentet et enkelt point siden pausen. Det så meget svært ud for værterne.

Fjerde periode starter blødt, men med begge hold i højt tempo i starten. Da Caitlin Ingle bringer Virum Vipers yderligere foran efter 2:18 med 41-64 er kampen afgjort.

Stevnsgade kæmper deres bedste hele perioden anført af Ida Tryggedssson Preetzmann og vinder perioden fortjent med 18-14. Men afstanden i første halvleg var for stor - hvilket betyder, at Virum Vipers vinder første semifinalekamp stensikkert og fortjent med 59-75.

En semifinalekamp som Virum Vipers kan se tilbage på med tilfredshed. De scorer en hel del point, har fart i forsvar og angreb, holder Stevnsgade nede på 59 point (hvilket til en stor del var deres egen skyld med blot tre 3´ere ud af 22 forsøg) og har OK scoringsprocenter.

Stevnsgade der i mod skal finde noget helt anderledes frem til næste semifinaleopgør søndag den 25. marts kl. 16.00 i Virumhallen, hvis der skal spænding i semifinaleserien, der spilles bedst af fem kampe.

Stor sejr til Virum Vipers over Værløse BBK i sidste kamp i grundspillet

18.03.2018

Virum Vipers vinder med 81-65 over Værløse BBK efter noget rodet kamp, hvor særligt Virum Vipers spiller meget svingede.

1. periode spiller Virum Vipers noget usikkert både i forsvar og angreb og midt i perioden har Værlæse BBK bragt sig foran med 10-14. Virum Vipers kommer dog igen ført an af bl.a. Maria Høg, og perioden ender med 21-16 til Virum Vipers.

Fra start af 2. periode kæmpes der om stillingen. Virum Vipers bringer sig foran med 34-25, men Værløse BBK svarer godt igen og bare 2 minutter før halvleg har Værløse BBK reduceret Virum Vipers føring til 34-32. Men en 3 point scoring fra Frederikke Mollerup og scoringer fra Valerie Driscoll og Ellen Marie Iversen sikrer Virum en halvlegsføring på 41-34.

Efter pausen starter Værløse BBK klart bedst og får i løbet af de første minutter reduceret Virum Vipers føring til blot 2 point. Kampens resultat er igen helt åbent. Virum Vipers får dog stille og roligt sat tempoet i vejret og i resten af perioden dominerer de kampen og får bragt sig foran med hele 18 point. Kampen ser ud til at være afgjort.

4. periode bliver meget lige. Begge hold spiller lidt rodet, og forsvaret hos de to hold er ikke al for effektivt. De fleste afslutninger sker på frie skud. Værløse BBK får reduceret Virum Vipers føring til slutresultatet 81-65. God kamp af Værløse BBKs Annemie Friis Espensen, der bliver kampens topscorer med 21. point.

Topscorer for Virum Vipers: Valerie Driscoll 14, Ellen Marie Iversen 14, Rudiane Eduardo 11, Maria Høgh 11, Frederikke Mollerup 10, Caitlin Ingle 8, Asta Holager Rønsow 5, Emilie Olivia Schirmer 4, Clara Eklund 2 og Anna Kyed 2.

Topscorer fra Værløse BBK: Annemie Friis Espensen 21, Andrea Heede-Andersen 13, Ellen Lykholt Svendsen 11, Celine Fransiska Schiffer 8, Paige Cashin 8, Emilie Janner 2 og Didde Vestdam 2.

Virum Vipers spiller deres første kamp i slutspillet mod Stevnsgade Basketball den 20. marts kl. 18.30 i Nørrebrohallen. Næste semifinalekamp bliver på hjemmebane i Virumhallen den 25. marts kl. 16.00, hvor kamp 2 i bedst á 5 serien venter.

God kamp mellem top og bund

17.03.2018

Selvom det var top mod bund i sæsonens sidste ligakamp i Lemvig, så blev det en god kamp, hvor Hørsholm 79ers først trak afgørende fra i sidste periode til en sejr på 67-88.

Begge hold kom lidt sløvt fra start og der skulle gå to minutter af kampen inden nogen af holde fik point på kontoen. Herefter fulgtes holdene tæt gennem resten af første periode, som var præget af lavt tempo og koncentration. Lemvig må kæmpe lidt mere end Hørsholm for at holde sig inde i kampen, men det lykkes godt og forskellen er kun fire point i slutningen af perioden.

I starten af anden periode laver begge hold en række turnovers, hvilket er med til at holde jævnbyrdigheden mellem holdene. Hørsholm spiller godt, men er svingende i deres aktioner. Lemvig kæmper fortsat mere, men misbruger også for mange skud. Samlet giver det en tæt kamp, hvor Lemvig har mulighed for at overtage føringen, men ikke udnytter den. Afstanden er kun et enkelt point i periodens slutning, men på det sidste angreb scorer Hørsholm til pausestillingen 34-37.

Hørsholm kommer bedst ind i tredje periode og får opbygget en føring på 34-44 i løbet af de første par minutter. Lemvig kommer igen og får stabiliseret spillet, men gæsterne har nemmest ved at komme til sine point. Endnu en gang viser Lemvig god moral og kæmper sig tilbage. Afstanden begrænses i periodens slutning til 48-54.

I sidste periode sætter Hørsholm lidt mere tempo på, og trækker fra værterne, som ikke har kræfterne til at komme tilbage igen.

Lemvigs point: Lisa Murphy 25p (17 reb), Megi Kolyandrova 17p (7 as), Okako Adika 13p, Ivana Udovalieva 4p, Reka Fejes 4p, Yana Kozhohavona 4p

Hørsholms point: Ivana Jovanovic 16p, Sara pedersen 15p, Emilie Bornemann 10p, Emilie Fogelstrøm 9p, Maria Dinesen 8p, Maryah Sydnor 8p, Gritt Ryder 7p, Line Piechnik 4p, Sandra Lind 4p, Mathilde Gilling 4p, Amalie Langer 3p.

Ugens preview

14.03.2018

Grundspillets 2 sidste kampe står for døren, og der er kun kosmetik, æren og sportslig forfængelighed på spil, for placeringerne er fordelt til semifinalerne.

Lemvig Basket - Hørsholm 79ers (lørdag kl. 15:30)

Det er top og bund som mødes i Lemvig lørdag eftermiddag. Forskellen på de to hold set spiller for spiller er nok ikke så stor som tabellen viser. Men set over sæsonen har det vist sig hvor stor betydning det har, at man har en fast base at bygge på over flere sæsoner som man har det i Hørsholm. Hos Lemvig har man ikke fået udbytte af en spændende trup og det betyder at sæsonen slutter tidligt for vestjyderne. Alligevel kan man forvente at hjemmeholdet vil gøre sit bedst for at slutte sæsonen godt af på hjemmebane.

Hørsholm vil til gengæld have fokus rettet mod semifinalerne. Så det handler om at finde stabilitet i spillet og få alle spillere i gang, så hver enkelt udfylder sin rolle. Det kan give en kamp, hvor der vil blive eksperimenteret, hvilket både kan blive underholdende – og noget rod. Som tophold er Hørsholm naturligvis favorit, men alt kan ske i en kamp som denne.

Virum Vipers - Værløse BBK (lørdag kl. 15:30)

Virum ligner et hold som er på rette vej i kampene om medaljer, og den sidste kamp i grundspillet skal først og fremmest bruges på at fortsætte den trend. For Værløse skal kampen formentlig overstås bedst muligt, så man kommer ud af grundspillet med en god fornemmelse. Virum skal allerede tirsdag spille semifinale, så de vil sikkert helst komme gennem kampen uden at bruge flere kræfter end højest nødvendigt. Det kan også betyde at der bliver spillet med størst mulig bredde og uden risiko.

Hvis Virum bliver for forsigtige kan Værløse måske se sin chance, men det vil være en overraskelse hvis ikke Virum kører sejren i hus og får pudsen formen af til semifinalerne.

Det var ordene fra René Jakobsen Lemvig Basket til det sidste preview i denne her sæson fra grundspillet.

Kamptiderne for semifinalerne er på plads

12.03.2018

Selvom der mangler 2 kampe af grundserien i DL er det allerede nu en kendsgerning at Hørsholm 79ers, Stevnsgade Basketball, Virum Vipers og SISU skal kæmpe om guldet.

Men inden vi ved hvilke 2 hold der skal kæmpe om guldet skal vi først have afviklet semifinalerne som spilles bedst á 5 kampe.

Hørsholm 79ers skal som videre af grundspillet spille mod SISU mens Stevnsgade Basketball og mestrene fra de 2 seneste sæsoner, Virum Vipers tørner sammen i den anden serie.

Det hele skydes i gang tirsdag den 20. marts i Nørrebrohallen og dagen efter den 21. marts i Hørsholmhallen.

De 2 serier spilles således:

Hørsholm 79ers - SISU
#1 21-03-18 kl. 18:30 Hørsholmhallen
#2 23-03-18 kl. 19:30 Gentoftehallen
#3 28-03-18 kl. 18:30 Hørsholmhallen
#4 tba (evt.)
#5 11-04-18 kl. 18:30 Hørsholmhallen (evt.)

Stevnsgade Basketball - Virum Vipers
#1 20-03-18 kl. 18:30 Nørrebrohallen
#2 25-03-18 kl. 16:00 Virumhallen
#3 27-03-18 kl. 18:30 Nørrebrohallen
#4 04-04-18 kl. 19:30 Virumhallen (evt.)
#5 10-04-18 kl. 18:30 Nørrebrohallen (evt.)

Du kan se hele programmet i datoorden ved at klikke her.