Nyheder

Virum Vipers vinder bronzekampen 72-58 over SISU efter et flot comeback

12.04.2018

Efter 3 nederlag i træk til Stevnsgade Basketball var det spændende at se, om Virum Vipers kunne rejse sig.

Holdet startede desværre lige så svagt som de sluttede i den forrige kamp, men ca. 12 minutter inde i kampen fandt Virum Vipers heldigvis kampgejsten tilbage og fik vendt kampen til en klar sejr og bronzemedaljer.

Før kampen blev Maria Høgh fra Virum Vipers kåret til årets talent i Dameligaen og Caitlin Ingle samt Kama Jo Griffitts kom på årets hold i Dameligaen. Et stort tillykke til alle tre.

Kampen starter med en total dominans fra SISUs side. Samtidig ser det ud til, at Virum Vipers helt har opgivet at spille. Både forsvar og angreb foregår i meget langsom fart, og holdet spiller meget ”nervøst”. SISU er total overlegne og vinder perioden meget stor med hele 9-24.

I begyndelse af 2. periode ser det ud til, at det bliver en ”meget lang” kamp for Virum Vipers. Der er fortsat ingen kampgejst eller tempo, og SISU virker klar til at tage sejren hjem. Dog begynder Virum Vipers så småt at kæmpe. Ikke alt lykkedes, men stille og roligt kommer holdet i gang ved en fælles indsats. Samtidig får Virum Vipers styr på forsvaret, hvilket betyder, at Virum Vipers ved periodens slutning bringer sig foran med et 1 point inden halvlegen.

Efter at SISU har vundet 1. periode med 9-24 for derefter, at Virum Vipers vinder den næste periode med 23-7, er tilskuerne spændte på, hvilke hold der efter pausen kommer ud med mest energi. Det bliver ret tydeligt, at det er Virum Vipers.  Holdet spiller rigtig godt sammen ført an i angrebet af Ellen Marie Iversen , Valerie Driscoll og Emilie Olivia Schirmer. Samtidig fungerer forsvaret forsat super effektivt, hvor Virum Vipers’ Frederikke Mollerup og Maria Høgh har godt ”styr” på SISUs Kama Jo Griffitts og Hannah Olivia Schaible. Virum Vipers har derfor fortsat godt greb om kampen og vinder perioden 23-12.  Stillingen inden sidste periode er en føring til Virum Vipers på 55-43.

I 4. periode er der aldrig rigtigt spænding om resultatet. Hver gang SISU prøver med et comeback svarer Virum Vipers igen. Og Virum Vipers kan tage en sejr hjem på 77-68. Tillykke til Virum Vipers med bronzemedaljerne.

Topscorer for Virum Vipers: Ellen Marie Iversen 18, Valerie Driscoll 17, Emilie Olivia Schirmer 15, Frederikke Mollerup 8, Maria Høgh 6, Caitlin Ingle 4 og Rudiane Eduardo 4.

Topscorer fra SISU: Catharina Palm Jensen 19, Kama Jo Griffitts 18, Hannah Olivia Schaible 8, Helene Dalsgaard 6, Emma Leisner 3, Melanie Linea Elmgreen 2 og Josefine Schubart Haabegaard 2.

Virum Vipers tager bronzen

11.04.2018

Onsdag aften sikrede Virum Vipers sig bronzemedaljerne med en sejr på 72-58 over SISU.

SISU der ellers startede kampen klar bedst var foran med hele 24-9 efter 1. periode. Men efter 2. periode hvor Virum vandt med 16 point og 3. periode med 11 point vendte kampen. Og i 4. periode spillede de 2 hold næste lige op.

Topscorer i kampen blev for Vipers Ellen Iversen med 17 point, mens Catharina Jensen blev topscorer for SISU med 19 point.

Et stort tillykke skal lyde til Virum Vipers med medaljerne med også en stor tak til SISU for deres indsats gennem hele sæsonen, hvor de jo som man husker kom med i allersidste øjeblik.

Traditionshold mødes i finalerne i DL

08.04.2018

Lørdag 14. april skydes finalerne om Danmarksmesterskabet for damer i gang, når Hørsholm tager imod Stevnsgade Basketball i den første af op til fem kampe om mesterskabet.

På trods af at de to klubber har været i basketfinalerne for damer i alt 17 gange siden 1984, er det første gang, de mødes i kampene om mesterskabet.

Hørsholm har stået i finalerne flest gange, med otte mesterskaber og 12 finalepladser de sidste 22 år, mens Stevnsgade har stået i finalerne fem gange siden 1984 uden at formå at få pokalen med hjem. De to hold har stået i finalerne de sidste to år, men har begge måttet se Virum Vipers løbe med mesterskabet.

Hørsholms point guard Gritt Ryder ser det som finaler mellem to hold med meget forskellige profiler, der ikke desto mindre er meget lige:

-Vi er to meget forskellige hold, siger Ryder. Hvor Hørsholms styrke er holdet, har Stevnsgade mere fokus på individualister. Dette kan også ses i hvordan minutterne bliver fordelt hos de to hold.

I semifinalerne mod Virum spillede Stevnsgades Emilie Hesseldal og Ida Preetzmann begge 39 ud af 40 minutter i gennemsnit, mens Ena Visio, Mathilde Colding-Poulsen og Marian Sheikh har spillet lige omkring 30 minutter pr. kamp og ingen andre har spillet over 20 minutter. For Hørsholm har kun Ryder samt amerikanske Maryah Sydnor spillet over 24 minutter pr. kamp.

-Vi har været det bedste hold gennem hele sæsonen, fortsætter Ryder, men Stevnsgade har i de sidste uger virkelig spillet sig op og leveret relativ overbevisende sejre mod Virum. Selvfølgelig tror jeg på at vi kommer til at stå øverst på medaljeskamlen til sidst, men det bliver ikke uden intense kampe og en masse fight.

Hørsholm var ubesejrede indtil julepausen, inklusiv en overbevisende pokalsemifinalesejr på udebane mod Stevnsgade, hvorefter både Stevnsgade, Virum og SISU formåede at slå førerholdet, endda alle gangene i Hørsholmhallen. Hørsholm formåede alligevel at vinde pokalfinalen i januar over SISU og slå samme hold ud af semifinalerne med 3-0 i kampe.

Stevnsgade har hele sæsonen kæmpet med Virum om andenpladsen, der gav hjemmebanefordel i semifinalerne. Semifinalerne mod netop Virum blev ekstremt spændende, med udesejre i de to første kampe og et kæmpe Stevnsgadecomeback i kamp tre, hvor Nørrebroklubben var bagud med otte point med 46 sekunder igen, men alligevel formåede at vinde kampen. I kamp fire blev det til en overbevisende sejr til Stevnsgade.

Hørsholmtræner Jesper Krone forventer, at det bliver en rigtig finaleserie, hvor spillet ikke altid bliver smukt:

Jeg forventer en spændende og intens serie, det er jo finalen. Det er ikke sikkert, at det bliver det kønneste basket, men det bliver uden tvivl tæt og spændende i forhåbentlig nogle rigtig fede rammer.

Hørsholms anfører Line Piechnik ser også frem mod nogle spændende kampe:

-Jeg forventer at finalerne bliver gode og tætte kampe, med masser af intensitet og energi. Det bliver nogle fysiske opgør, hvor det bliver vigtigt at man står sammen som et hold og de små detaljer kommer til at spille en central rolle. Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang og håber på stort publikumsfremmøde både på hjemme- og udebane, så vi kan få endnu et mesterskab til Hørsholm.

Kamp 1 spilles lørdag 14. april kl. 16 i Hørsholmhallen og det øvrige program er:

Kamp 2: Tirsdag 17. april 18:30 i Nørrebrohallen

Kamp 3: Lørdag 21. april 16:00 i Hørsholmhallen

Kamp 4: Tirsdag 24. april 18:30 i Nørrebrohallen – kun hvis der ikke er fundet en vinder

Kamp 5: Lørdag 28. april 16:00 i Hørsholmhallen – kun hvis der ikke er fundet en vinder

Foto er leveret af Markus Kluge.

Bronzekampen fastlagt

06.04.2018

Med Virum Vipers nederlag til Stevnsgade Basketball onsdag aften i semifinaleserien blev det en kendsgerning at bronzekampen i denne sæson bliver et anliggende mellem Virum Vipers og SISU, som i sin semifinaleserie havde tabt samlet til Hørsholm 79ers.

Bronzekampen er nu fastlagt og den spilles

onsdag den 11. april 2018 kl. 19:30 i Virumhallen

DL håber at se så mange som muligt i Virumhallen denne aften for at se de 2 hold i aktion vor sidst gang i denne sæson.

Stevnsgade Basketball i finalen efter stor sejr på 87-65 over et meget nervøst spillende Virum Vipers

06.04.2018

Stort tillykke til Stevnsgade Basketball, der i semifinaleserien vinder 3-1 over Virum Vipers. Holdet ser ud til at være i topform, og i den sidste kamp viste hele holdet højt niveau hos alle spillere.

Virum Vipers fandt ikke rigtigt det gode spil frem, men virkede nervøse, hvilket gjorde spillet langsomt med mange fejl. Holdet skal nu bruge den næste tid til at få ”formen” tilbage og gøre sig klar til kampen om bronzepladsen mod SISU.

I 1. periode bliver det hurtigt klart, at Stevnsgade Basketball er helt klar fra kampens start og spiller rigtig godt og i højt tempo. Virum Vipers har svært ved at følge med tempoet og Stevnsgade bringer sig midt i perioden foran med 9-17. Denne føring holder de i resten af perioden, som Stevnsgade Basketball vinder med 18-26.

I begyndelsen af 2. periode ser det ud til, at Virum Vipers ikke rigtig selv tror på, at de kan vende kampen. De spiller uden den store gejst og tror ikke rigtig på, at spillet vil fungere for dem. Der resulterer i mange mistede bolde og forgæves skudforsøg. Der deles også mange fejl ud til holdet. Stevnsgade udnytter dette mismod og bringer sig hurtigt yderligere foran til 24-37. Virum Vipers Maria Høgh får heldigvis rejst lidt kampgejst og går forrest med nogle flotte scoringer og får reduceret Stevnsgade Super Womens føring til en pausestilling til 34-45.

Efter pausen får Virum Vipers mere styr på nerverne. Der bliver mere sammenhængen i deres spil og holdet ”følger” i den første del af 3. periode med Stevnsgade Basketball. Herefter sætter Stevnsgade Basketball tempoet i vejret, og Virum Vipers forsvar er meget lidt effektivt. Både Ida Tryggedsson Preetzmann og Ena Viso udnytter det svage forsvar til at bringe Stevnsgade foran med 41-64.

4. periode bliver mere lige, men Stevnsgade Basketball slipper ikke deres store forspring på noget tidspunkt. Holdet forsætter deres gode spil og vinder den afgørende semifinalekamp med 65-87.

Topscorer for Virum Vipers: Maria Høgh 21, Caitlin Ingle 11, Valerie Driscoll 10, Ellen Iversen 10, Rudiane Eduardo 8 og Frederikke Mollerup 5.

Topscorer fra Stevnsgade Basketball: Ida Tryggedsson Preetzmann 24, Mathilde Colding-Poulsen 17, Ena Viso 14, Hanna Sheikh 12, Marian Sheikh 11 og Emilie Hesseldal 9.

Virum Vipers spiller nu bronzekamp mod Sisu. Kampen spilles i Virumhallen onsdag d. 11. april kl. 19.30.  

Hørsholm 79ers tilbage i finalerne efter 3-0 over SISU i semifinalerne

28.03.2018

For andet år i træk – og tredje gang på fire år – er Hørsholm 79ers i finalerne i Dameligaen i basketball. Det stod klart efter en sejr på 77-69 over SISU i den tredje semifinalekamp, der gav Hørsholm sejren i serien med cifrene 3-0. Det var en kamp, der først blev afgjort i de sidste fem minutter, efter SISU var foran fem minutter før tid.

Egentligt havde Hørsholm virket til at have kontrol over tingene med en føring på 4-8 point i hele anden halvleg. Fra starten af fjerde periode, hvor Hørsholm var foran 60-54, ramte SISU en tre’er, to to’ere og et straffekast og så var spændingen intakt. Over de næste minutter svarede Hørsholm igen, primært i forsvaret, hvor der blev lukket af, og i angrebsenden anført af Line Piechnik, der sendte Hørsholm tilbage i front med to layups.

-Som vi har været gennem rigtigt mange år, er vi et forsvarshold og det er det, der skal til, for at vi vinder i år, sagde Piechnik efter kampen. De spiller hårdt og det var deres sidste chance, så de skulle give alt, hvad de havde og de hang på, men jeg er glad for, vi tog den til sidst.

SISU fik kun én regulær scoring og ramte tre straffekast de sidste fem minutter af kampen, hvor Hørsholms forsvar var meget svært at trænge igennem, og det var i det hele taget forsvaret, der bar Hørsholm igennem denne aften.

Fra kampens begyndelse var det Hørsholm, der kom hurtigst ud af starthullerne, med en 9-6 føring, men resten af perioden stod der SISU på. Med Hannah Shaible og Kama Griffitts som toneangivende tog gæsterne føringen, der på to straffekast til Catharina Palm løb op på 15-23. Hørsholm svarede igen med en tre’er fra Emilie Fogelstrøm, der så ud til at skabe fornyet selvtillid.

I resten af første halvleg fik hjemmeholdet langsomt kontrol over kampen. Det startede med forsvaret, der i slutningen af første periode og starten af anden begyndte at vise tænder, og i fem minutter midt i anden periode scorede SISU slet ikke. Det brugte Hørsholm til at forvandle 23-28 til 37-28, på scoringer fra flere forskellige spillere. I det hele taget fordelte Hørsholm scoringerne godt i første halvleg, med 10 spillere på tavlen og ingen over ni point og favoritterne brugte den præstation til at tage en 42-37 føring ved halvleg.

Tredje periode var helt tæt, med Hørsholm i front og med SISU, der prøvede at komme tilbage i kampen. Den mission gik bedst for gæsterne i starten af perioden, hvor de kom tilbage fra 45-37 til 49-48, blandt andet på tre scoringer af stjernen Hannah Shaible. Hørsholms egen stjerne svarede imidlertid igen, da Maryah Sydnor scorede tre gange i anden halvdel af tredje periode, så Hørsholm var i front med 60-54 inden de sidste ti minutter.

I kampens sidste to minutter forsøgte SISU et comeback og de fejlede Hørsholm for at stoppe tiden, hvilket til dels lykkedes, da Hørsholm kun ramte fire af otte straffekast, men da gæsterne ikke kunne finde vej til kurven i den anden ende, endte Hørsholm med en sikker 77-69 sejr.

Finalerne, der spilles bedst af fem kampe, starter lørdag 14. april i Hørsholm. Modstanderen bliver enten Stevnsgade Basketball eller sidste års metre fra Virum Vipers. Stevnsgade er foran 2-1 i kampe efter en forrygende kamp tre i den serie tirsdag, hvor Stevnsgade vandt i overtid efter Virum var foran med otte med 45 sekunder igen.

Vanvittigt drama i 3. semifinale i Nørrebrohallen

28.03.2018

Gennem de seneste sæsoner har Virum Vipers og Stevnsgade Basketballmødtes i flere finalerunder om DM. Stort set hver eneste gang, er det mærkværdigvis gået sådan, at begge hold har tabt alle kampene på hjemmebane og vundet på udebane.

Netop sådan så det også ud efter de to holds første møder i semifinalerne, hvor der spilles bedst af fem kampe. Stevnsgade har ”hjemmebanefordelen” efter at være endt som nr. to i Dameligaens grundspil. Første kamp i Nørrebrohallen blev vundet sikkert og fortjent af Virum Vipers med 59-75. Næste kamp i Virumhallen blev vundet lige så sikkert og fortjent af Stevnsgade med 63-89.

Så skulle historien gentages, skulle Virum tage stikket hjem tirsdag aften i Nørrebrohallen, der var kampklædt til lejligheden med ca. 300 medlevende tilskuere fra begge klubber.

Stevnsgade startede klart bedst og var efter de første fem minutter foran med 13-7. Men trods Stevnsgades føring halede Virum Vipers hurtigt ind på hjemmeholdet og bragte sig i front inden 2. periode med 15-20. De lavede et 13-2 run på Stevnsgade.

Det var tydeligt, at der var fokus fra Virums side på at stoppe Ida Tryggedsson Preetzmann, der scorede 34 point i den sidste semifinale - og det lykkedes i begyndelsen af kampen, hvor hun blev holdt nede på fire point. Virum Vipers Ellen Iversen var første periodes store spiller med 12 point og en uhyggelig træfsikkerhed på 90%. Virum dominerede reboundning med 13-6 i perioden.

Anden periode minder meget om første. Virum kom nemmere til point end Stevnsgade og publikum havde en følelse af at første semifinalekamp var ved at gentage sig. Efter ca. fem minutter er det nogenlunde lige 25-28, men Virum Vipers slutter bedst og vinder perioden 15-18 og har dermed en halvlegsføring på 30-38.

I tredje periode kommer Stevnsgade ud efter pausen i et helt andet tempo. Der er fart over forsvaret og der bliver løbet adskillige fastbreaks. De brænder en hel del, men holder Virum Vipers fra fadet. Kun Maria Høghs (der spillede en flot kamp) 5 point formåede Virum Vipers at score i tredje periode. Det betød, at Stevnsgade vandt perioden med 15-5 og bragte fuld spænding ind i kampen inden fjerde periode.

Stillingen var 45-43 ved fjerde periodes start. Holdene fulgtes pænt ad og byttede points, mens uret tikkede ned, til hvad der efter de første fem minutter så ud til at skulle blive en spændende afslutning. Med 3:54 igen var det helt lige med en minimal Virum føring 56-57. Begge hold kæmpede kollektivt for at få overtaget, men ingen ville slippe. Der blev givet og taget i begge ender af banen.

Men på knapt et minut scorede Virums altid stærkt spillende Valerie Driscoll fire point til Virum Vipers føring på 56-61 med 2:59 igen. Stevnsgade kalder timeout. Umiddelbart efter scorer Marian Sheikh to point, men Virum Vipers Rudiane Eduardo er rigtigt kommet i gang i slutningen af kampen og svarer igen med to point til 58-63. Da Caitlin Ingle til stor jubel fra Virum Vipers fans på lægterne scorer en 3´er og bringer Virum Vipers foran med 58-66 med bare 1:13 igen, er der omvendt ikke meget håb at spore blandt Stevnsgades fans.

Straks efter scoringen kaldes timeout fra Stevnsgade. Der resterer bare 1:13 og Stevnsgade skal score tre eller fire gange uden at Virum scorer for at vinde eller få overtid. Der virker håbløst.

Umiddelbart efter timeouten brænder først Ida Tryggedsson Preetzmann en 3´er og umiddelbart efter brænder også Emilie Hesseldal en 3´er og med 48 sekunder igen og nede med 8 point er alt håb ude for Stevnsgade. Eller er det?

Emilie Hesseldal scorer med 45 sekunder tilbage af kampen en 3´er til stillingen 61-66. I den anden ende af banen brænder Virum en 3´er med 24 sekunder igen. Stevnsgade spiller hurtigt op af banen og ud til Emilie Hesseldal, der med 16 sekunder bliver fejlet af Virums Valerie Driscoll i et 3´er forsøg – der går i! Stillingen er nu 64-66 med 16 sekunder igen.

Emilies 3´er udløser Virum timeout. Efter timeouten går Emilie Hessedal på stregen for at skyde sin and one – men brænder den. Virum i ball possesion med 15 sekunder igen og foran med 2 points.

Med 7 sekunder igen mister Virum bolden hvorefter Stevnsgades Ena Viso tager den hele vejen til kurven og fejles af Rudiane Eduardo med 1,7 sekunder igen.

Ena er kølig og sætter begge straffer til slutstilling 66-66. Det håbløse og umulige skete. Overtime.

Emilie Hesseldal scorede i øvrigt 13 point i 4. periode.

Hvem ville nu komme bedst ud psykologisk efter den dramatiske afslutning. Virum Vipers der havde Stevnsgade helt nede i sækken og manglede bare at snøre den med 48 sekunder igen, eller Stevnsgade der havde reddet sig i de døende sekunder af kampen?

I den ekstra 5 minutters periode smider først Caitlin Ingle en 3´er i, derefter svarer Marian Sheikh igen med to point, men med 3:18 igen scorer Valerie Driscoll til stillingen 67-71 og Stevnsgade trailer igen efter Virum Vipers. Men Emilie Hesseldal bringer igen nogenlunde balance i tingene med først et lay-up og derefter et straffe til stillingen70-71 med 1:52 igen. Stemningen var hektisk på tilskuerpladserne.

Med 23 sekunder igen scorer Ida Tryggedsson Preetzman til stillingen 72-71. Virum tager time out og får bolden på Stevnsgades banehalvdel. Med 15 sekunder igen spiller Virum bolden i hænderne på Ida Tryggedsson Preetzmann, som fejles, hvorpå hun scorer sikkert på begge straffer, der bringer Stevnsgade på vinderkurs til stillingen 74-71 med 14 sekunder igen.

Virum Vipers får et sidste forsøg, men der scores ikke yderligere og glade Stevnsgade spillere kan juble over sejren efter en særdeles dramatisk afslutning. I aften blev det vist, hvor fantastisk vidunderligt og uforudsigeligt basketball kan være – men også hvor ondet det kan være - og gøre.

Begge hold har stor ære af kampen.

Stillingen er nu 2-1 til Stevnsgade. Næste semifinalekamp spilles efter påsken onsdag den 4. april i Virumhallen.

Flot spillende Stevnsgade Basketball gav stor sejr på 89-63 over Virum Vipers

26.03.2018

Stevnsgade Basketball kom for at få revanche – og det fik de. Meget flot spil af Ida Tryggedsson Preetzmann, der styrede kampen for Stevnsgade. Til gengæld må man sige, at Stevnsgade Basketball også fik god plads af et langsomt spillende Virum Vipers, der lavede hele 26 turnovers.

1. perionde starter i meget højt tempo for Stevnsgade Basketball. Meget aggressivt og effektivt forsvar og fart i angrebet. Virum Vipers kæmper dog godt og følger med bl.a. af gode scoringer af Caitlin Ingle. I forsvaret har Virum Vipers det svært og allerede i slutningen af perioden har holdet svært ved at matche tempoet. Stevnsgade vinder perioden med 22-26.

Holdene spiller meget lige i første halvdel af 2. periode. Herefter fortsætter Stevnsgade Basketball det gode og tempofyldte spil. Det stresser Virum Vipers, der begynder at smide mange bolde væk. Det straffes af Stevnsgade, hvor flere spiller ud over Ida Tryggedsson Preetzmann kommer i gang med scoringer. Stevnsgade Basketball vinder perioden med 13-20 og stillingen før pausen er 35-46.

Efter pausen ser det ud til, at Virum Vipers gerne vil ind i kampen igen. Men Stevnsgade sidder tungt på kampen og giver ikke føringen fra sig. 3. periode er dog Virum Vipers bedste og de vinder også perioden med et enkelt point, hvilket ikke ændrer ved, at Stenvsgade spiller i et væsentligt højere tempo end Virum Vipers, der forsat laver mange uprovokerede fejlafleveringer.

4. periode går stort set alt ting i opløsning for Virum Vipers. Kun lige i starten af perioden prøver holdet at komme igen med skudforsøg ude fra, dog uden det store held. Stevnsgade har overtaget kampen og vinder meget stort perioden med 25-9 til slutresultatet 89-63.

Topscorer for Virum Vipers: Caitlin Ingle 25, Rudiane Eduardo 16, Valerie Driscoll 14, Frederikke Mollerup 6 og Maria Høgh 2.

Topscorer fra Stevnsgade Basketball: Ida Tryggedsson Preetzmann 34, Mathilde Colding-Poulsen 17, Emilie Hesseldal 10, Hanna Sheikh 10, Ena Viso 9, Marian Sheikh 5 og Tea Jørgensen 4.

Stillingen i semifinalerækken er nu 1-1.

Virum Vipers og Stevnsgade Basketball spiller deres 3. kamp i semifinalerækken den 27. marts kl. 18.30 i Nørrebrohallen, og 4. kamp spilles den 4. april kl. 19.30 på hjemmebane i Virumhallen.

79ers bringer sig foran 2-0 mod SISU

24.03.2018

Var der tid nok til at komme sig efter nederlaget onsdag aften i Hørsholm. Ville hjemmeholdet finde formen til dette andet opgør i semifinale serien bedst af 5 kampe.

2 gode spørgsmål med 2 svar. 1. Nej der var ikke tid nok og ja hjemmeholdet kunne finde formen i dele af kampen.

Hørsholm 79ers kom bedst fra start. Sisu holdet var hele tiden lige et skridt bagefter og havde i perioden svært ved at holde de aggressive gæster væk fra at score. Sisu havde svært ved at få hul på scoringen og det var først efter godt 5 min spil at holdet kom inden for 4 point. Hørsholm spillede klogt gennem hele kampen, game planen var klar og man holdt fokus på at dække aggressivt forsvar på Sisus 3 nøgle spillere Hannah, Camma og Catharina. Det skulle vise sig at holde gennem hele kampen.

Hørsholm vinder perioden 20-16.

2.p: Hørsholm er i kontrol og kan gennem perioden udbygge føringen. Sisu holdet kæmper med de midler de har og viser i glimt at de ikke er langt bagefter. Det er dog svært for Sisu at komme frem til scoringer og kun godt forsvar gør at holdet ikke er bagud med mere en 8 point ved halvleg. Gritt Ryder er den mest toneangivende spiller for Hørsholm. Gritt formår at score selv og drive sit hold frem over bane ved hele tiden at lægge pres på når hun angriber kurven. Hos Sisu er det Catharina Palm der er fighter mest i begge ender for at holde sammen på tingene.

Hørsholm vinder perioden 19 – 15.

3.p: Sisu holdet kommer godt ud fra pausen og kæmper godt. Efter 4 min spil har holdet fået skåret gæsternes føring ned til 4 point. Men Hørsholm har lige et ekstra gear at bruge når det strammer til og kan gennem resten af perioden udbygge deres føring til 10 point inden 4 og sidste perioden. Det var nok de sidste 2 min i en meget velspillet tredje periode som afgjorde kampen. Hørsholm lige det skarpe.

Hørsholm vider perioden 17 – 15.

4.p: Hørsholm kommer bedst ud og afgøre reelt kampen i starten af periode med et sikkert greb om kampen og kan udbygge føringen til 15 point midtvejs. Sisu holdet har ikke troen på at det kan lade sig gøre at vende kampen. Opgøret ender 78 – 63 til Hørsholm. Og perioden 22 -17.

Afgørende for kampens udfald er klart Hørsholms støre brede på bænken. Omvendt kan Sisu med de midler de har til rådighed godt komme tilbage i serien. Det handler for Sisu om at holde fokus på egne evner og lægge alle nerver bag sig når de to hold mødesi kamp 3 den 4 april i Hørsholm.

Citat af Sepp Piontek ”Det er de berømte maginalen” der gør udslaget. Et andet og meget sigende citat som Sisu holdet skal tage med sig på banen i næste uge er.

Hørsholm 79ers tager første stik i semifinalerne mod SISU

23.03.2018

Med en hårdt tilkæmpet hjemmesejr på 74-66 levede Hørsholm 79ers op til favoritværdigheden i Dameligaens semifinale nummer et. Kampen var ikke skøn at se på, men der var nerve, intensitet og drama hele vejen.

Hørsholm startede kampen nervøst, med flere mistede bolde og skud, der ikke ville i. Samtidig havde SISU lidt mere tur i den, så gæsterne var foran 7-13 efter fem minutter og det var en føring gæsterne holdt det meste af første halvleg. Især amerikanske Kama Griffitts var effektiv og svært at holde for Hørsholm med 13 point inden pausen.

For Hørsholm var det også et individuelt islæt, der holdt kampen tæt. Maryah Sydnor havde 20 point inden pausen og især sidst i anden periode var amerikaneren afgørende, da Hørsholm kom tilbage i kampen. Sydnor scorede en tre’er, der reducerede til 27-30, fulgte op med et straffekast til 30-33 og i sidste minut scorede hun to gange i feltet, hvilket sendte Hørsholm til pause med en føring på 37-33.

SISU scorede først i anden halvleg, på en tre’er ved Griffiths, men så tog Gritt Ryder fat for Hørsholm. Tre gange kom hun i feltet, med to layups og et strafekast til følge og efter fem minutter havde Hørsholm opbygget en føring på 47-38.

Resten af kampen gik for Hørsholms side ud på at forsvare 10-points føringen, mens SISU forsøgte at lave comeback på comeback. Det lykkedes dog aldrig helt, for når SISU trak lidt tættere på, trak Hørsholm en trumf op af ærmet.

Da SISU scorede til 51-46 ved Hannah Schaibe, ramte Maria Forsman Pedersen en tre’er, der skabte ro på ige inden tredje periodes afslutning og da SISU ramte to tre’ere i træk midt i fjerde, var det Gritt Ryder, der to gange driblede ind feltet til en scoringer, der sendte stillingen fra 68-64 til 72-64.

Ryder afsluttede også scoringen med over et minut igen til 66-74 og Hørsholm kunne trække sig ud af semifinale nummer et med en sejr. Træner Jesper Krone var på det rene med at hans hold ikke havde vist det smukkeste spil i sæsonen:

-Det er første semifinalekamp, der er nerver og vi skal lige føle hinanden an, så det var en svær start, men vi er energiske og det kan jeg godt lide. Vi skal spille med energi, men også have fornuften med og det havde vi i store dele af kampen. Den kunne have tippet begge veje, men jeg er da glad for at den tippede til vores side.

Semifinalerne spilles bedst-af-fem, så der er lang vej til en afslutning på serien. Næste kamp spilles allerede fredag kl. 19:30 i Gentoftehallen og kamp tre spilles onsdag 28. marts i Hørsholm.