Nyheder

SISU slår Aabyhøj IF knebent i Aarhus

14.10.2018

SISU kom bedste fra start i årets DL efter en sejr på udebane over Aabyhøj IF på 61-57 (13-19, 12-13, 19-14, 13-15).

SISU kommer godt fra start med to hurtige 3’ere. Åbyhøj ligger et høj pres og de to hold følges ad til stilingen 11-11. Her fra slutter SISU perioden bedst og kommer foran 11-19. Åbyhøj får dog 2 point i til sidst og 1. periode slutter 13-19.

.2 periode bølger frem og tilbage, men Åbyhøj har dog svært ved at få bolden på den rigtige side af ringen. På et tidspunkt får SISU opbygget et 11 points forspring, men Åbyhøj formår dog at score næsten lige så mange point i de sidste 1,30 minut som i hele af resten af perioden, som dermed slutter 25-32.

3. periode starter med lidt point bytteri før SISU igen får bedst fat og får opbygget endnu et 11 points forspring til stillingen 30-41. Her vågner Åbyhøj dog og holder SISU på kun 3 point i de sidste 5 minutter af 3. periode mens de selv finder 14 point.

4. periode starter således med stillingen 44-46. Åbyhøj fortsætter der hvor de slap i 3. periode og kommer hurtigt foran for første gang i kampen.

Det bølger frem og tilbage i en meget intens og spændende periode. SISU holder dog hovedet mest koldt og vinder de sidste 5 minutter 11-7 og dermed kampen 57-61.

Topscorer for SISU blev Aubrey Renee Buckley med 16 point.

Topscorer for Åbyhøj blev Malene Lind Pedersen med 17 point samt 10 rebounds.

Sejr til BMS Herlev Wolfpack i ligadebut

14.10.2018

Lørdag eftermiddag var Lemvig Basket på besøg i Rosenlundhallen hos BMS Herlev Wolfpack til sæsonens første kamp for begge hold.

De knap 100 tilskuere fik et til tider underholdende opgør, som dog var i begyndelsen var præget af nervøst spil fra de to hold. Imidlertid havde hjemmeholdets Emilie Gudmand fuldstændig glemt, at hun skulle have Liga-debut nerver og hun tog fra på scoringerne med 13 point flotte i første periode, hvor Lemvigs Christina Pages Andreau med 6 point stod for halvdelen af gæsternes point ved udgangen af de første 10 minutter.

Wolfpack var oppe 20-12 efter 1. periode og de lokale fans kunne lugte, at der måske var mulighed for sejr allerede i første kamp i ligaen med en trup, hvor kun to spillere tidligere har erfaring fra landets bedste række.

I anden fjerdedel fik især Lemvigs profil Marie MaKenzie Miller vist, at hun har et særdeles godt touch og et stærkt parallel-skud på mellemdistancen. Hun kommer til at volde mange hold i rækken problemer, når først vestjyderne får spillet til at køre efter egne principper, og med 12 ud af Lemvigs 19 point på 10 minutter var hun med til at bringe spænding ind for alvor på Københavns Vestegn.

Hos værtinderne var Katinka Grøn et godt indhop med gode hurtige point og rebounds, men ellers fik gæsterne med en buzzer-beater 3-pointscoring fra Charlotte Thomas-Rowe til stillingen 34-31 ved halvleg vist, at de ikke havde sig at forære Wolfpack noget som helst.

Lemvig er pokalmestre fra 2017 og traditionelt et af de bedre hold i Dameligaen. I år har de desværre været uheldige med skader i sæsonoptakten og kunne i løbet at ugen op til kampen faktisk kun stille med 4 spiller til en af træningerne. Derfor var Ivana Udovalieva atter trukket i spillertøjet, selv om forventningen egentlig var, at hun skulle koncentrere sig om rollen som assistant coach. Jyderne har en ny amerikaner klar i kulissen, så mon ikke man kan forvente sig snarlige stærke indsatser fra Lemvig?

Hjemmeholdet ejede simpelthen 3. periode. Caroline Glud og Cecilie Jessen viste tænder i begge ender af banen, det så simpelthen overbevisende ud, hvis man holdt med Wolfpack. Fra Lemvig stemplede Natalie Brian Faupel for alvor ind med sine høje procenter fra alle positioner på banen, men det ændrede ikke på, at Wolfpack var oppe 58-43 ved indgangen til 4. periode og virkede i kontrol.

I kampens sidste fjerdedel pressede gæsterne på for et comeback, men værtinderne trak klogeligt tempoet ud af kampen, når det var påkrævet og Lemvig truede aldrig for alvor hjemmeholdets endelige sejr på 72-60 i deres liga debut.

For Wolfpack endte både Cecilie Jessen, Caroline Glud og Katrine Jessen med en double-double på point og rebounds, mens Emilie Gudmand efter sin forrygende start sluttede med imponerende 22 point som kampens topscorer, heraf hele 5 for 7 fra 3-pointslinjen.

Hos Lemvig toppede Marie MaKenzie Miller med 18 point og 13 rebounds statistikken godt suppleret af Christina Pages Andreaus 12 point og 6 assists. Natalie Brian Faupel blev ligeledes noteret for 12 point.

Foto er leveret af Robert Dines Rasch.

79ers vinder sæsonpremieren i DL overbevisende

10.10.2018

Det blev en overbevisende sejr i Dameligaens åbningskamp 2018-19 til de forsvarende mestre fra Hørsholm 79ers over oprykkerne fra BK Amager. Hørsholm skabte et hul tidligt i kampen og så sig aldrig tilbage på vej mod sejren på 89-51.

Hørsholmtræner Jesper Krone var tilfreds efter kampen, selv om han så nogle skønhedsfejl:

-Det er virkeligt sjovt at få lov at give så mange unge spillere masser af minutter og de gør det virkeligt godt, sagde træneren efter kampen. De eneste ting at sætte en finger på er, at vi ikke holdt tempo i anden halvleg og måske at vi i det individuelle forsvar tillod Amager lidt for meget.

Hørsholm spillede i et tempo, der ikke ofte ses i Dameligaen. Det var især et ekstremt aggressivt forsvar over hele banen, der pressede tempoet op på et niveau, hvor det unge oprykkerhold ikke kunne være med.

Allerede i starten af anden periode skabte Hørsholm et forspring på 20 point, da unge Katrine Hornemann ramte et skud til 34-13. Inden første halvleg var slut, kom Hørsholm gennem alle spillere på udskiftningsbænken og udvidede føringen til 48-20.

Hørsholms hurtige spil gav muligheder for scoringer til mange spillere og alle tolv spillere kom på scoringstavlen, med seks spillere mellem 10 og 13 point.

For Amager var det de rutinerede spillere, der kom til fadet, med Emilie Fogelstrøm, Valerie Driscoll, Ida Klussmann og Maria Dinesen som de eneste over tre point, med Klussmann som topscorer med 14.

Anden halvleg blev knapt så intens som første og den bar på mange måder præg af at være afgjort. Begge hold spillede hårdt og aggressivt, mens trænerne sørgede for at fordele minutterne og få alle spillere spillet ind i debutkampen. Hørsholms føring forblev omkring 30 point, frem mod slutresultatet på 89-51.


Kampen gav ligadebut til både Hørsholms Carline Bornemann, der scored to point, og Amagers Hannah Beklar, der ikke fik bolden i nettet.

Hørsholm møder næste gang SISU på udebane 21. oktober, mens næste hjemmekamp er 7. november på hjemmebane mod BMS Herlev Wolfpack.

Så er det i aften det går løs

10.10.2018

De regerende danmarksmestre skal møde BK Amager, som heldigvis kun var ude af ligaen i en sæson. Vi er glade for at de er tilbage igen.

Ligaen er også glade for at Aabyhøj IF har valgt at spille i den højeste dameliga og de får følgeskab af BMS/Herlev Wolfpack som med to unge hold skal forsøge at bide sig fast i ligaen.

Som Lemvig allerede har antydet i deres preview, som kan ses andetsteds her på sitet, tyder alt på en rimelig jævnbyrdig sæson. Hvor dog Hørsholm 79ers ikke helt kan løbe fra favoritværdigheden.

Det bliver spændende at se hvordan sæsonen kommer til at forløbe. Hvordan klarer de unge mandskaber sig og hvordan præsterer de udenlandske profiler - der er meget at følge med i.

I år har ligaen valgt at have et grundspil hvor alle møder hinanden, både ude og hjemme. Herefter laves der to puljer med fire hold i hver. I dette mellemspil møder de fire hold i hver pulje hinanden ude og hjemme. Alt efter placering i grundspillet tager klubberne point med over i mellemspillet.

De to øverst placerede hold i hver mellemspilsgruppe, kommer til at møde hinanden i semifinalerne, som spilles bedst af fem kampe. Finaleserien bliver også på fem kampe - og som altid spiller vi en bronzekamp.

Da vi har startet lidt senere i år, bliver afslutningen ligeledes skubbet og vi forventer at kunne kåre en danmarksmester i midten af maj 2019.

Så kære fan, frivillig, spiller og dommer. Lad os mødes i hallerne og nyde endnu en sæson med god damebasket.

Organisatorisk sker der også noget i dameligaen i denne sæson. Vi har indgået et strategisk samarbejde med DBBF for at få skabt en positiv udvikling af dameligaen og dansk damebasket generelt. Fokus de kommende sæsoner vil være på styrkelse af klubberne og ligaen, fastholdelse af vores eksisterende DL spillere og vækst i pigeafdelingerne i DL klubberne. DL er meget glade for at DBBF’s engagement og ser frem til at komme i gang med samarbejdet.

Første skridt er at få nogle flere kræfter til at drive ligaen, og vi er nu i fuld gang med at lede efter en dygtig projektleder. Jobopslaget ligger på hjemmesiden, og vi håber du vil gøre relevante kandidater opmærksom på det.

Vi ses under kurven -

Robert Rømer - Dameligaen

DL søger udviklingsorienteret projektleder

10.10.2018

Vil du være med til at skabe fremdrit i DL og dansk damebasket.

I forbindelse med en netop indgået strategisk samarbejdsaftale mellem DL og DBBF om udvikling af dameligaen, men også dansk damebasket generelt, søges der nu en person der kan være med til at sikre denne udvikling.

Alle interesserede opfordres til at søge stillingen som har ansøgningsfrist den 25. oktober 2018.

Du kan se hele stillingsopslaget herunder.

Ugens preview

07.10.2018

Man kan godt glæde sig til den nye sæson i Dameligaen.

For det første er der i år otte hold i ligaen til at kæmpe om pointene, og for det andet ser det ud til at blive en jævnbyrdig liga, som kan byde på mange lige kampe. Hørsholm ligner ganske vist en klar favorit til at forsvare mesterskabet, men efter dem ligger syv hold, som kan slå hinanden indbyrdes.

Virum Vipers er desværre ud af ligaen, mens der er glædelige gensyn med BK Amager, Åbyhøj IF og BMS/Wolfpack. Første runde er i år udskudt til midten af oktober, hvilket har givet to uger ekstra til forberedelse, og de har været nødvendige for flere hold. Det betyder også, at der kan gå lidt tid inden holdene for alvor viser deres styrke. Men med en sæson som både byder på et grundspil og et mellemspil inden et slutspil med semifinaler og finaler, så skal der nok være tid til at finde formen.

Hørsholm 79ers - BK Amager – 10/10 kl. 18.30

Sæsonen sættes i gang af de forsvarende mestre fra Hørsholm på hjemmebane mod oprykkerne fra BK Amager, som er tilbage efter blot en enkelt sæson i 1. Division.

Mestrene har sagt farvel til flere spillere, men kan alligevel mønstre et stærkt hold med store profiler som Gritt Ryder og Ivana Jovanovic kombineret med en stribe unge talenter. Dertil kommer to spændende nordamerikanske spillere i Layne Murphy og Meg Wilson.

På den anden side står BK Amager, som heldigvis er tilbage i ligaen efter blot en enkelt sæson med genopbygning i 1. Division. Lars Klussmann står i spidsen for et hold med flere spillere, som er vendt tilbage til BKA efter et års ligaeksil i andre klubber. Desuden har han taget Valerie Driscoll med fra Virum, hvilket vil blive en væsentlig forstærkning af holdet. Andre profil er Maria Dinesen, Emilie Fogelstrøm og Ida Klussmann. Tilsammen giver det et hold, som nok skal komme til at sætte sit præg på ligaen.

Hverken Hørsholm eller BK Amager er formentlig klar til at vise det fulde potentiale i den første kamp. Men det kan til gengæld give en kamp, hvor Hørsholm trods favoritværdigheden kan komme under pres af et Amagerhold, som gerne vil vise, de er klar til udfordringen.

Åbyhøj IF - SISU – 13/10 kl. 13.00

Der er stor spænding om, hvor både Åbyhøj og SISU står styrkemæssigt her ved sæsonens start.

Forventningen til Åbyhøj er, at de stiller op med et ungt energisk hold med masser af talent, men et gik på licenslisten viser også, at der kan blive et gensyn med tidligere profiler i ligaen som Ida Mark Krog, Stephanie Mannemar og Emma Kiis. Hvor mange af dem, som rent faktisk kommer til at optræde i ligaen, må tiden viser, men det åbner for en spændende kombination af ungdom og rutine i Ådalen.

Hos SISU bliver det også de unge spillere, som kommer til at danne grundlaget for holdet, men de har to interessante nordamerikanske spillere til at støtte sig, og det skal nok blive en udfordring for flere hold.

Udgangspunktet må være, at det er to unge hold som mødes i Åbyhallen, og det vil formentlig give en kamp med masser af fart og aggressivitet. Det er en spillestil, som Åbyhøj normalt praktiserer på højt niveau, og på hjemmebane er de favorit til at hente sæsonens første to point.

BMS Herlev Wolfpack - Lemvig Basket – 13/10 kl. 15.00

BMS/Herlev er måske den klub i Danmark med størst potentiale på pigesiden i de kommende år, og det er derfor med stor glæde at klubben er tilbage i Dameligaen. Det er kun få af spillerne i truppen, som har erfaring fra ligaen Til gengæld er det et godt sammenspillet hold med masser af talent, og selvom de er kommet ind i ligaen med ydmyghed og nedtonede forventninger, så skal det nok bliver et hold som kommer til at sætte sit præg på ligaen.

Lemvig kommer ind i den nye sæson med det, som må være ligaens smalleste trup. Når alle er klar, kan holdet tælle 10 spillere, men det vil ikke ske i sæsonens første kamp. Der er igen i år skiftet flere spillere ud hos Lemvig, hvilket naturligvis vil sætte sit præg på spillet i sæsonstarten. Det er også år et efter Ivana Udovalieva, og selvom hun nu er med på bænken, så vil det betyde en ny fordeling af rollerne.

Kampen vil formentlig blive præget af to hold, med hver sin spillestil, og hvert sit udgangspunkt. Wolfpack vil gerne godt ind i ligaen, og Lemvig vil gerne bedst muligt ud af kampen. Det kan godt give en rodet kamp, og så kan det blive tilfældigheder der afgør udfaldet. Lemvig har muligvis mest rutine med sig på banen, men det er ikke nødvendigvis nok til at vinde, og BMS får på hjemmebane en svag favoritrolle i deres første kamp tilbage i ligaen.

Værløse BBK - Stevnsgade Basketball – 14/10 kl. 13.30

Første runde sluttes af Værløse og Stevnsgade. Værløse optjente i sidste sæson en masse erfaringer, som de kan tage med sig ind i en ny sæson sammen med en ny træner og dermed også nye input. Holdet kæmpede sig gennem de sidste kampe i sidste sæson, og så slidte ud mod slutningen. En god lang sommerpause og tilgang af Maria Høgh har sikkert givet Værløse ny energi, og det bliver interessant at følge holdet i den nye sæson.

Sæsonens første gæster i Søndersøhallen er Stevnsgade, der har haft en vanskelig sommer, som har ført til forandringer i både organisationen og spillertruppen. I forhold til sidste sæson er profiler som blandt andre Emilie Hesseldal og Ida TP væk, men holdet råder stadig over en trup med mange spillere, der har både erfaring og talent til at tage ansvar og gå forrest.

Måske har modgangen også styrket kollektivet, som nu for alvor har noget at stå sammen om. Der er stadig grund til at have høje forventninger til Stevnsgade, og de har gode muligheder for at tage pointene med hjem fra Værløse.

Hørsholm 79ers Ladies har mistet en profil – men får en ny

28.09.2018

Canadiske Meg Wilson er ny spiller for Hørsholm 79ers’ danske mestre.

Hun skal spille på de store pladser og er en direkte erstatning for Emilie Hesseldal, som vi ellers meldte ud om tidligere på sommeren. Wilson er en hurtig og stærk forward, der bringer dynamisk og aggressivt spil til både forsvar og angreb.

Hørsholmtræner Jesper Krone forklarer her hvorfor det blev Wilson, vi har hentet til klubben:

- Meg er en meget alsidig spiller, som rent faktisk kan spille på alle pladser i angrebet, mener Krone. Hun spillede på wingen og som power forward for Simon Fraser University, hvor hun var en af profilerne på holdet. Da hun spillede for Lombos dos Quintas blev hun både brugt som small og power forward. Jeg ser meget frem til at bliver en del af holdet. Hun kan skabe sit eget skud, og være en trussel både inside og outside. Dernæst er Ivana og Layne lige nu vores eneste deciderede insidespillere, og her vil Meg kunne indgå i en rotation.

Emilie Hesseldal, der ellers var en af forårets finalers helt store spillere, har valgt at drosle ned for basketball og i stedet spille 1. division for Falcon. Derfor har Hørsholm 79ers kigget sig om efter en ny spiller på positionen.

Meg Wilson har fulgt i Niners’ amerikanske forward Layne Murphys forspor, idet de begge har spillet finaler i den portugisiske liga, blot med et års mellemrum. Her kunne Murphy tage hjem med guldet i 2017, mens Wilson måtte nøjes med sølv i 2018. Wilson fik dog en pokal med hjem, da hun med Lombos dos Quinta vandt den portugisiske pokalturnering.

Når Wilson skal forklare hvorfor hun er endt i Danmark siger hun, at det handler om traditioner:

-Jeg er virkeligt glad for at komme til Niners og jeg glæder mig til at møde hele organisationen. Det er en klub med en lang tradition og en tradition for at vinde og jeg håber jeg kan bidrage til en god sæson. Jeg tror jeg passer til holdets spillestil og glæder mig til at komme på banen.

Wilson er 188 centimeter høj og meget bevægelig. Hun lægger pres på i forsvaret og er i stand til at tage bolden i banens fulde længde for at score. Hun var topscorer på Simon Fraser University hendes sidste to år og har spillet 15 kampe for det canadiske udviklingslandshold.

Meg ankom til Danmark fredag eftermiddag og er klar til at spille kamp, når hendes arbejds- og opholdstilladelse er gået igennem. 

Dommerne til DL 2018/19 er udtaget

17.09.2018

Efter clinics og diverse tests har DBBF`s Dommerudvalg (DU) i samarbejde med Dameligaens Dommeransvarlig Claus Fogde nu sat navne på de dommere der er udtaget til at dømme i DL i denne sæson.

Hele 3 debutanter er kommet med gruppen på 14 dommere. Ud af gruppen er gledet Per Schønwandt (overgår til som dommerudvikler i DL) og Henrik Juhl og Edon Morina der nu dømmer på fuld tid i Basketligaen.

Du kan se hele gruppen ved at klikke her.

Hørsholm 79ers henter erfaren amerikansk guldvinder

27.08.2018

23-årige Layne Murphy er ny spiller hos de forsvarende pokal- og DM-mestre i kvindebasket fra Hørsholm 79ers. Hun skal udfylde skoene for årets spiller i dameligaen 2017-18, Maryah Sydnor, og Murphy kommer med blandt andet et portugisisk mesterskab og pokalmesterskab i bagagen.

Murphy er en atletisk forward på 185 cm, der kan spille alle de store pladser som forward og center. Hun har spillet professionelt i to år, i Portugal og Finland, og allerede det første år blev det til metal, da hun med Barreiro vandt både mesterskabet og pokaltitlen.

Amerikanernes styrker er hendes atletiske evner, der har gjort hende til en dygtig forsvarsspiller, blandt andet med mange blokerede skud, og en angrebsrebounder, de andre hold frygter. Når hun skal beskrive sig selv, er det imidlertid ikke statistikkerne, hun fremhæver:

-På banen er jeg ekstremt passioneret, fortæller Murphy. Jeg giver alt til mine holdkammerater, hvert eneste sekund, vi er på banen sammen, og så har vi det jo sjovt.

Der var flere tilbud på banen, men det var hele pakken i Hørsholm, der gjorde udslaget for at Murphy endte i Nordsjælland:

-Jeg valgte Hørsholm fordi jeg fornemmer, at det er et klub med et solidt system og en coach, der ved hvad han gør. Holdet virker samtidig til at hænge godt sammen og jeg ser frem til at spille med dem og samtidig til at lære en ny kultur at kende.

Cheftræner Jesper Krone ser Murphy som en vigtig brik i forsøget på at gentage succeserne fra sidste sæson:

Mine forventninger til Layne er lidt det samme som resten af holdet, siger træneren. Hun skal dedikere sig til vores fællesskab, og hjælpe holdet til at nå vores mål og få udløst vores ambitioner. Men som vores udenlandske spiller og dermed profil på holdet, så forventer jeg også, at Layne er klar til at gå forrest på banen, og tage det ansvar, som skal til for at holdet præsterer. Valget gik på Layne fordi hun er bevægelig og fysisk stærk under omkring kurven. Hun er hurtig op og ned af banen, og hun er god til at afslutte med kontakt og omkring kurven. Hun kan også gøre de andre bedre på flere forskellige måder, bl.a. ved gode aflveringer.

Layne spillede amerikansk collegebasket for Chicago State University.

1. runde i årets DL er klar

02.08.2018

De 8 klubber i årets Dameliga er lige ved at ligge sidste hånd på turneringsplanen, men allerede nu kan 1. runde offentliggøres.

Mestrene fra Hørsholm 79ers skyder sæsonen i gang onsdag den 10. oktober hvor BK Amager, der er vendt tilbage til DL efter 1 sæsons fravær, kommer på besøg.

Lørdag den 13. oktober spilles der 2 kampe. Kl. 13:00 får Aabyhøj IF comeback i DL, også efter 1 sæsons fravær, hjemme i Aabyhallen når SISU fra København ligger vejen forbi. Og kl. 15:00 får det nye hold i DL, BMS Herlev Wolfpack debut når Lemvig Basket kommer på besøg i Rosenlund Ny Hal.

4. og sidste kamp i 1. runde står mellem Værløse BBK og Stevnsgade Basketball. Kampen spilles søndag den 14. oktober kl. 13:30 i Søndersøhallen.

Den komplette turneringsplan forventes klar i løbet af denne uge.