Nyheder

Ugens preview

07.10.2018

Man kan godt glæde sig til den nye sæson i Dameligaen.

For det første er der i år otte hold i ligaen til at kæmpe om pointene, og for det andet ser det ud til at blive en jævnbyrdig liga, som kan byde på mange lige kampe. Hørsholm ligner ganske vist en klar favorit til at forsvare mesterskabet, men efter dem ligger syv hold, som kan slå hinanden indbyrdes.

Virum Vipers er desværre ud af ligaen, mens der er glædelige gensyn med BK Amager, Åbyhøj IF og BMS/Wolfpack. Første runde er i år udskudt til midten af oktober, hvilket har givet to uger ekstra til forberedelse, og de har været nødvendige for flere hold. Det betyder også, at der kan gå lidt tid inden holdene for alvor viser deres styrke. Men med en sæson som både byder på et grundspil og et mellemspil inden et slutspil med semifinaler og finaler, så skal der nok være tid til at finde formen.

Hørsholm 79ers - BK Amager – 10/10 kl. 18.30

Sæsonen sættes i gang af de forsvarende mestre fra Hørsholm på hjemmebane mod oprykkerne fra BK Amager, som er tilbage efter blot en enkelt sæson i 1. Division.

Mestrene har sagt farvel til flere spillere, men kan alligevel mønstre et stærkt hold med store profiler som Gritt Ryder og Ivana Jovanovic kombineret med en stribe unge talenter. Dertil kommer to spændende nordamerikanske spillere i Layne Murphy og Meg Wilson.

På den anden side står BK Amager, som heldigvis er tilbage i ligaen efter blot en enkelt sæson med genopbygning i 1. Division. Lars Klussmann står i spidsen for et hold med flere spillere, som er vendt tilbage til BKA efter et års ligaeksil i andre klubber. Desuden har han taget Valerie Driscoll med fra Virum, hvilket vil blive en væsentlig forstærkning af holdet. Andre profil er Maria Dinesen, Emilie Fogelstrøm og Ida Klussmann. Tilsammen giver det et hold, som nok skal komme til at sætte sit præg på ligaen.

Hverken Hørsholm eller BK Amager er formentlig klar til at vise det fulde potentiale i den første kamp. Men det kan til gengæld give en kamp, hvor Hørsholm trods favoritværdigheden kan komme under pres af et Amagerhold, som gerne vil vise, de er klar til udfordringen.

Åbyhøj IF - SISU – 13/10 kl. 13.00

Der er stor spænding om, hvor både Åbyhøj og SISU står styrkemæssigt her ved sæsonens start.

Forventningen til Åbyhøj er, at de stiller op med et ungt energisk hold med masser af talent, men et gik på licenslisten viser også, at der kan blive et gensyn med tidligere profiler i ligaen som Ida Mark Krog, Stephanie Mannemar og Emma Kiis. Hvor mange af dem, som rent faktisk kommer til at optræde i ligaen, må tiden viser, men det åbner for en spændende kombination af ungdom og rutine i Ådalen.

Hos SISU bliver det også de unge spillere, som kommer til at danne grundlaget for holdet, men de har to interessante nordamerikanske spillere til at støtte sig, og det skal nok blive en udfordring for flere hold.

Udgangspunktet må være, at det er to unge hold som mødes i Åbyhallen, og det vil formentlig give en kamp med masser af fart og aggressivitet. Det er en spillestil, som Åbyhøj normalt praktiserer på højt niveau, og på hjemmebane er de favorit til at hente sæsonens første to point.

BMS Herlev Wolfpack - Lemvig Basket – 13/10 kl. 15.00

BMS/Herlev er måske den klub i Danmark med størst potentiale på pigesiden i de kommende år, og det er derfor med stor glæde at klubben er tilbage i Dameligaen. Det er kun få af spillerne i truppen, som har erfaring fra ligaen Til gengæld er det et godt sammenspillet hold med masser af talent, og selvom de er kommet ind i ligaen med ydmyghed og nedtonede forventninger, så skal det nok bliver et hold som kommer til at sætte sit præg på ligaen.

Lemvig kommer ind i den nye sæson med det, som må være ligaens smalleste trup. Når alle er klar, kan holdet tælle 10 spillere, men det vil ikke ske i sæsonens første kamp. Der er igen i år skiftet flere spillere ud hos Lemvig, hvilket naturligvis vil sætte sit præg på spillet i sæsonstarten. Det er også år et efter Ivana Udovalieva, og selvom hun nu er med på bænken, så vil det betyde en ny fordeling af rollerne.

Kampen vil formentlig blive præget af to hold, med hver sin spillestil, og hvert sit udgangspunkt. Wolfpack vil gerne godt ind i ligaen, og Lemvig vil gerne bedst muligt ud af kampen. Det kan godt give en rodet kamp, og så kan det blive tilfældigheder der afgør udfaldet. Lemvig har muligvis mest rutine med sig på banen, men det er ikke nødvendigvis nok til at vinde, og BMS får på hjemmebane en svag favoritrolle i deres første kamp tilbage i ligaen.

Værløse BBK - Stevnsgade Basketball – 14/10 kl. 13.30

Første runde sluttes af Værløse og Stevnsgade. Værløse optjente i sidste sæson en masse erfaringer, som de kan tage med sig ind i en ny sæson sammen med en ny træner og dermed også nye input. Holdet kæmpede sig gennem de sidste kampe i sidste sæson, og så slidte ud mod slutningen. En god lang sommerpause og tilgang af Maria Høgh har sikkert givet Værløse ny energi, og det bliver interessant at følge holdet i den nye sæson.

Sæsonens første gæster i Søndersøhallen er Stevnsgade, der har haft en vanskelig sommer, som har ført til forandringer i både organisationen og spillertruppen. I forhold til sidste sæson er profiler som blandt andre Emilie Hesseldal og Ida TP væk, men holdet råder stadig over en trup med mange spillere, der har både erfaring og talent til at tage ansvar og gå forrest.

Måske har modgangen også styrket kollektivet, som nu for alvor har noget at stå sammen om. Der er stadig grund til at have høje forventninger til Stevnsgade, og de har gode muligheder for at tage pointene med hjem fra Værløse.

Hørsholm 79ers Ladies har mistet en profil – men får en ny

28.09.2018

Canadiske Meg Wilson er ny spiller for Hørsholm 79ers’ danske mestre.

Hun skal spille på de store pladser og er en direkte erstatning for Emilie Hesseldal, som vi ellers meldte ud om tidligere på sommeren. Wilson er en hurtig og stærk forward, der bringer dynamisk og aggressivt spil til både forsvar og angreb.

Hørsholmtræner Jesper Krone forklarer her hvorfor det blev Wilson, vi har hentet til klubben:

- Meg er en meget alsidig spiller, som rent faktisk kan spille på alle pladser i angrebet, mener Krone. Hun spillede på wingen og som power forward for Simon Fraser University, hvor hun var en af profilerne på holdet. Da hun spillede for Lombos dos Quintas blev hun både brugt som small og power forward. Jeg ser meget frem til at bliver en del af holdet. Hun kan skabe sit eget skud, og være en trussel både inside og outside. Dernæst er Ivana og Layne lige nu vores eneste deciderede insidespillere, og her vil Meg kunne indgå i en rotation.

Emilie Hesseldal, der ellers var en af forårets finalers helt store spillere, har valgt at drosle ned for basketball og i stedet spille 1. division for Falcon. Derfor har Hørsholm 79ers kigget sig om efter en ny spiller på positionen.

Meg Wilson har fulgt i Niners’ amerikanske forward Layne Murphys forspor, idet de begge har spillet finaler i den portugisiske liga, blot med et års mellemrum. Her kunne Murphy tage hjem med guldet i 2017, mens Wilson måtte nøjes med sølv i 2018. Wilson fik dog en pokal med hjem, da hun med Lombos dos Quinta vandt den portugisiske pokalturnering.

Når Wilson skal forklare hvorfor hun er endt i Danmark siger hun, at det handler om traditioner:

-Jeg er virkeligt glad for at komme til Niners og jeg glæder mig til at møde hele organisationen. Det er en klub med en lang tradition og en tradition for at vinde og jeg håber jeg kan bidrage til en god sæson. Jeg tror jeg passer til holdets spillestil og glæder mig til at komme på banen.

Wilson er 188 centimeter høj og meget bevægelig. Hun lægger pres på i forsvaret og er i stand til at tage bolden i banens fulde længde for at score. Hun var topscorer på Simon Fraser University hendes sidste to år og har spillet 15 kampe for det canadiske udviklingslandshold.

Meg ankom til Danmark fredag eftermiddag og er klar til at spille kamp, når hendes arbejds- og opholdstilladelse er gået igennem. 

Dommerne til DL 2018/19 er udtaget

17.09.2018

Efter clinics og diverse tests har DBBF`s Dommerudvalg (DU) i samarbejde med Dameligaens Dommeransvarlig Claus Fogde nu sat navne på de dommere der er udtaget til at dømme i DL i denne sæson.

Hele 3 debutanter er kommet med gruppen på 14 dommere. Ud af gruppen er gledet Per Schønwandt (overgår til som dommerudvikler i DL) og Henrik Juhl og Edon Morina der nu dømmer på fuld tid i Basketligaen.

Du kan se hele gruppen ved at klikke her.

Hørsholm 79ers henter erfaren amerikansk guldvinder

27.08.2018

23-årige Layne Murphy er ny spiller hos de forsvarende pokal- og DM-mestre i kvindebasket fra Hørsholm 79ers. Hun skal udfylde skoene for årets spiller i dameligaen 2017-18, Maryah Sydnor, og Murphy kommer med blandt andet et portugisisk mesterskab og pokalmesterskab i bagagen.

Murphy er en atletisk forward på 185 cm, der kan spille alle de store pladser som forward og center. Hun har spillet professionelt i to år, i Portugal og Finland, og allerede det første år blev det til metal, da hun med Barreiro vandt både mesterskabet og pokaltitlen.

Amerikanernes styrker er hendes atletiske evner, der har gjort hende til en dygtig forsvarsspiller, blandt andet med mange blokerede skud, og en angrebsrebounder, de andre hold frygter. Når hun skal beskrive sig selv, er det imidlertid ikke statistikkerne, hun fremhæver:

-På banen er jeg ekstremt passioneret, fortæller Murphy. Jeg giver alt til mine holdkammerater, hvert eneste sekund, vi er på banen sammen, og så har vi det jo sjovt.

Der var flere tilbud på banen, men det var hele pakken i Hørsholm, der gjorde udslaget for at Murphy endte i Nordsjælland:

-Jeg valgte Hørsholm fordi jeg fornemmer, at det er et klub med et solidt system og en coach, der ved hvad han gør. Holdet virker samtidig til at hænge godt sammen og jeg ser frem til at spille med dem og samtidig til at lære en ny kultur at kende.

Cheftræner Jesper Krone ser Murphy som en vigtig brik i forsøget på at gentage succeserne fra sidste sæson:

Mine forventninger til Layne er lidt det samme som resten af holdet, siger træneren. Hun skal dedikere sig til vores fællesskab, og hjælpe holdet til at nå vores mål og få udløst vores ambitioner. Men som vores udenlandske spiller og dermed profil på holdet, så forventer jeg også, at Layne er klar til at gå forrest på banen, og tage det ansvar, som skal til for at holdet præsterer. Valget gik på Layne fordi hun er bevægelig og fysisk stærk under omkring kurven. Hun er hurtig op og ned af banen, og hun er god til at afslutte med kontakt og omkring kurven. Hun kan også gøre de andre bedre på flere forskellige måder, bl.a. ved gode aflveringer.

Layne spillede amerikansk collegebasket for Chicago State University.

1. runde i årets DL er klar

02.08.2018

De 8 klubber i årets Dameliga er lige ved at ligge sidste hånd på turneringsplanen, men allerede nu kan 1. runde offentliggøres.

Mestrene fra Hørsholm 79ers skyder sæsonen i gang onsdag den 10. oktober hvor BK Amager, der er vendt tilbage til DL efter 1 sæsons fravær, kommer på besøg.

Lørdag den 13. oktober spilles der 2 kampe. Kl. 13:00 får Aabyhøj IF comeback i DL, også efter 1 sæsons fravær, hjemme i Aabyhallen når SISU fra København ligger vejen forbi. Og kl. 15:00 får det nye hold i DL, BMS Herlev Wolfpack debut når Lemvig Basket kommer på besøg i Rosenlund Ny Hal.

4. og sidste kamp i 1. runde står mellem Værløse BBK og Stevnsgade Basketball. Kampen spilles søndag den 14. oktober kl. 13:30 i Søndersøhallen.

Den komplette turneringsplan forventes klar i løbet af denne uge.

Sådan spilles DL i 2018/19

20.07.2018

8 hold er tilmeldt årets DL når sæsonen starter op igen i midten af oktober måned.

Virum Vipers er ikke med længere men glædeligt er det at der er come-back til 3 hold der tidligere har spillet med i DL. BK Amager, Aabyhøj IF og BMS Herlev Wolfpack (BMS deltog senest i 2014/15 sammen med Falcon). 

Endvidere der de "gamle" kendinge Hørsholm 79s, Lemvig Basket, SISU, Stevnsgade Basketball og Værløse BBK klar til at kæmpe med om DM-guldet.

Sæsonen er delt op i 3 perioder: Grundspil, Mellemspil og play-off.

I grundspillet møder alle de 8 hold hinanden 2 gange. Efter at grundspillet er afsluttet går alle 8 hold til et Mellemspil hvor der spilles i 2 puljer á 4 hold i hver som møder hinanden hjemme og ude.

I pulje A er nr. 1, 4, 6 og 8 fra slutstillingen i grundspillet og i pulje B findes nr. 2, 3, 5 og 7 fra grundspillet.

Nr. 1 og 2 fra grundspillet starter i mellem spillet med 4 point hver, nr. 3 og 4 starter med 2 point hver mens de øvrige 4 hold starter med 0 point.

Slutspillet starter med semifinaler bedst a´5 kampe hvor nr. 1 fra pulje A møder nr. 2 fra Pulje B og nr. 1 fra pulje B møder nr. 2 fra pulje A. De 2 vindere af pulje A og B i Mellemspillet har hjemmebane i ulige kampe i semifinalerne.

I finaleserien mødes de 2 vindere af semifinalerne i bedst á 5 kampe mens taberne af semifinalerne mødes i én kamp om bronzemedaljerne. Det hold der sluttede bedst i grundserien har hjemmebane i ulige kampe i finaleserien.

I skrivende stund er kampprogrammet ved at blive færdigjusteret og det forventes offenliggjort i løbet af 2-3 uger.

Virum Vipers trækker sig fra DL

21.05.2018

Virum Vipers har vi desværre set nødsaget til at trække ders hold fra Dameligaen oplyser klubben på grund af mangel på spillere og det økonomiske grundlag.

På grund af meget små årgange, er der desværre heller ikke damespillere nok til et U19 hold og selv på U17 dameholdet er der så få spillere, at der ikke vil være et mesterrækkehold i næste sæson.

Virum har altså ikke spillere nok fra disse rækker til at danne og supplere et dameligahold på kort- og mellemlang sigt. Det er selvfølgelig med stor ærgrelse, at klubben har måttet træffe denne beslutning.

Virum Vipers arbejder nu målrettet på at styrke kvindesiden i klubben, og især på at rekruttere spillere til de yngre årgange samt ansætte stærke trænere, så klubben med tiden igen kan have et damehold på højt niveau.

DL håber snarest at kunne offentliggøre hvilke klubber der deltager i DL 2018/19.

STEVNGADE BASKETBALL FYLDER 60 ÅR - DET FEJRER VI 5. MAJ 2018

04.05.2018

Kære basketball venner,

I 1958 stiftedes Stevnsgade Basketball på Stevnsgade Skole. Det er nu 60 år siden.

Det fejrer Stevnsgade ved at invitere til en uformel reception i Nørrebrohallen lørdag den 5. maj mellem kl. 11.00 og kl. 14.00.

Samme dag afvikles Oldboys og Oldgirls DM i Nørebrohallen, så der vil være lejligehd til at se gamle veltrænede ben op og ned ad halgulvet, mens vi byder på lidt at drikke og fødselsdagskage.

Kig ind i hal 3A, der foregår det.

Vi glæder os til at se rigtigt mange lørdag den 5. maj.

Med venlig hilsen
Stevnsgade Basketball

Hørsholm 79ers danske mestre efter endnu et gigant comeback

28.04.2018

På trods af at Stevnsgade Basketball var foran med 20 midt i tredje periode vandt Hørsholm 68-60 efter at have scoret 22 point i træk uden Stevnsgadekom på tavlen. Dermed kunne Hørsholm hæve DM-pokalen for niende gang i klubbens historie med en sejr på 68-60.

Hørsholms anfører Line Piechnik var efter kampen nærmest målløs:

-Jeg ved simpelthen ikke hvordan vi gør det her to gange i træk. Det var den perfekte afslutning på en lang, spændende og hård sæson. Efter ti år i dameligaen er det skønt at løfte trofæet igen og især på den her måde. Der var en fantastisk stemning i hallen og kæmpe tak til de mange, mange tilskuere.

I tirsdags kom Hørsholm 79ers tilbage og vandt finale nummer fire efter at have været ned med 19 point i første halvleg og lørdag leverede de et endnu mere usandsynligt comeback. Stevnsgade scorede de første 14 point i anden halvleg på fire tre’ere og et layup og gik i front med 29-49, men så skete miraklet for anden gang på en uge.

Anfører Line Piechnik Ramte endeligt en tre’er fra hjørnet og så eksploderede ca. to trededele af de 1000 tilskuere i jubel og opbakning. Opbakningen gjallede ud over hallen med det samme, måske med det store comeback fra tirsdag i tankerne på de fleste og spillerne reagerede.

Hørsholms forsvar viste sig fra dets bedste de næste ti minutter og i angrebsenden flød spillet hurtigt og effektivt, med Maryah Sydnor som mellemstation på det meste. Amerikaneren, der efter kampen blev kåret som finalernes bedste spiller, scorede selv ti af de 24 ubesvarede point, der sendte Hørsholm i front 53-49.

To minutter inde i fjerde periode scorede Stevnsgade endeligt igen, da Ida Tryggedson ramte et layup, men Hørsholm var ikke færdige med at score endnu. Gritt Ryder kom til kurven et par gange, Line Piechnik scorede et layup og Sydnor ramte et straffekast og så var Hørsholm i front 60-51 med fem minutter igen.

Stevnsgade tog en timeout og fik endeligt sat et par scoringer sammen Det var Mathile Colding-Poulsen, der satte fem point til 60-56 og satte lidt liv i de mange Stevnsgadefans, der havde taget turen nordpå.

Det fik dog hurtigt ende, da først Sara Forsman og så Ivana Joanovic kom til kurven og scorede. Da Ryder og Sydnor så begge satte layups i kurven i næstsidste minut og sendte Hørsholm i front med 68-58, var der feststemning i hallen. Stevnsgades Ida Tryggedson reducerede i de sidste sekunder til 68-60 på et par straffekast, men der var festen nærmest allerede gået i gang både blandt tilskuere og spillere fra Hørsholm.

Det er Hørsholms niende mesterskab, med det første i 1996 og det seneste i 2015.

Foto er leveret at Markus Kluge.

Den 4. DL-Finale blev endnu et drama i Nørrebrohallen tirsdag aften

25.04.2018

Tirsdag aften i Nørrebrohallen var der lagt op til et intenst, dramatisk og spændende opgør mellem Danmarks i øjeblikkets  to bedste damebaskethold.

Stevnsgade Basketball havde matchbold efter to sejre og et nederlag og man var på Nørrebro 100% stålsat på at tage klubbens første DM-titel i Danmarks bedste damerække hjem til klubben i året , hvor klubben fylder 60 år.

Rammerne var sat - 650 tilskuere i en propfyldt hal, stor stemning og masser af engagement fra tilskuerpladserne. Stevnsgade havde til dagens kamp fornemt besøg af den litauiske ambassadør, der bagefter udtrykte stor begejstring over kampen og stemningen.

De første tre finalekampe klubberne i mellem, har alle været helt tætte til slut og alle tre kampe har kunnet gå begge veje indtil de døende sekunder af kampene.

Sådan skulle det også blive i dag.

Stevnsgade startede som sidste lørdag i Hørsholm klart bedst. Der var fart over angrebsspillet, bolden blev flyttet og der var gode frie skud udenfor 3 pointslinjen. Det betød også, at Stevnsgade ramte på hele 64% af alle skud i første periode - og 60% i anden periode.

Efter Ivana Jovanovic bragte Hørsholm 79ers foran 2-0 var Stevnsgade i front resten af perioden på alle parametre. Midt i perioden var stillingen 11-10 og derfra trak hjemmeholdet fra til periodesejr på 21-14.

I anden periode startede Stevnsgade som lyn og torden og via gode skud heraf fire 3ere, lavede de et 17-5 run til en føring på 38-19 efter 6:12. Men så tog Hørsholm 79ers Gritt Ryder sagen i egen hånd og gik forrest i et Hørsholm comeback på 5-13 til halvlegsstilling 43-32. Stevnsgade vandt anden periode med 22-18.

Blandt publikum var der delte meninger. Var Stevnsgade kommet foran stort for tidligt i kampen? Kunne Hørsholm vende det? I virkeligheden lignede kampen meget den forrige finalekamp, hvor Stevnsgade var foran med 13 ved pausen.

Tredje periode blev desværre for værterne lige så stillestående og scoringsfattig som i sidste finalekamp. Spillet gik i stå og det var for nemt for Hørsholm 79ers at dække op.

Via 47-34 efter 2:10 af tredje periode gik Hørsholms to mands hær i gang og bragte balance i tingene med et 16-4 run på Stevnsgade. I den periode lod Stevnsgade Hørsholms Maryah Sydnor stå fri og udækket på toppen og det kvitterede hun for med 12 point uden at brænde et eneste skud. Samtidig fortsatte Gritt ryder sit aggressive angrebsspil og scorede 4 point.

Det betød at Hørsholm vandt perioden 8-18. Det var næsten helt lige 51-50 inden sidste og afgørende periode.

I de første 3-4 minutter af sidste periode var der igen fart over Stevnsgades angrebsspil og de bragte sig foran med 61-54. Men igen stod Maryah Sydnor fri på toppen og scorede 9 point og bragte dermed balance i stillingen til 64-64. De følgende minutter kommer Hørsholm79ers foran med 68-72 med bare 57 sekunder igen.

Derefter scorer Ida Tryggedsson Preeetzman (Stevnsgades bedste i dag) på sine to straffer til 70-72 med 37 sekunder igen. Stevnsgade bliver nødt til at fejle for at stoppe tiden. Det udnytter Sarah Forsmann Pedersen med to straffer til Hørsholm 79ers føring 70-74 med 16 sekunder igen.

Med bare 10 sekunder igen scorer Hannah Sheikh, der også spillede en god kamp for Stevnsgade, en lang 3´er til stillingen 73-74.

Tiden løber ud for Stevnsgade og Hørsholm vinder kampen 73-74 og perioden under vild jubel fra det medfølgende publikum.

De to hold havde hver deres halvleg og det endte igen i en hysterisk spændende afslutning. Stillingen er nu 2-2 inden sidste finaleopgør, der finder sted i Hørsholmhallen på lørdag den 28. april kl. 16.00. Mon ikke den bliver fyldt.

For Hørsholm 79ers leverede Maryah Sydnor og Gritt Ryder kloge og helt outstanding performances.

Hos Hørsholm fordelte points sig således: Maryah Sydnor 27, Gritt Ryder 25, Line Piechnik 11, Ivana Jovanovic 7 og Amalie Langer og Sarah Forsmann Pdersen hver 2.

Hos Stevnsgade scorede Ida Tryggedsson Preetzmann 22 points, Hanna Sheikh 16, Emilie Hesseldal 11, Marian Sheikh 8, Ena Viso 7, Mathilde Colding Poulsen 7 og Cecilie Tvede 2.