Nyheder

Lemvig Basket overtog 5. pladsen efter sejr over Værløse BBK

04.03.2018

Lørdag eftermiddag var Lemvig Basket og Værløse BBK i duel om 5. pladsen i Dameligaen. Det blev en kamp, hvor holdene skiftedes til at have et overtag i 1. halvleg, men i kampens to sidste perioder trak Lemvig fra og sikrede sig sejren på 84-59.

Begge hold startede kampen med god ide og med mange spillere involveret. Lemvig kom scoringsmæssigt bedst i gang med flere 3ere og point fra flere forskellige spillere. Midt i perioden er føringen på 13-8. Spillet er præget af sløset forsvar i begge ender. Det giver mange åbne skud og begge hold henter også flere angrebsrebounds, som giver nye skudmuligheder. Det betyder, at holdene bytter scoringer gennem den sidste del af perioden, og Lemvig holder en føring på 22-15 ved første pause.

Jævnbyrdigheden fortsætter i starten af anden periode, men så begynder Lisa Murphy at sætte sig igennem i spillet under kurven. Hjemmeholdet er dygtige til at finde hende under kurven, og hun henter flere vigtige rebounds, som omsættes til scoring. På den måde trækker Lemvig yderligere fra til en føring på 34-20. Det begynder at ligne en afgørende føring, men Værløse har ikke givet op.

På trods af en smal trup uden stor rutine viser holdet god tålmodighed, og da Paige Cashin får lukket bedre ned for Lisa Murphy, begynder gæsterne og at nedbringe afstanden. I den sidste del af perioden kan ingen af holdene for alvor få et overtag i spillet, men Værløse er mest effektive på deres afslutninger, og det betyder de ender med at vinde perioden med 1 point, og kan gå til pause kun bagud med 6 point, 38-32.

Billedet fra sidste del af anden periode fortsætter i tredje periode med et tålmodigt Værløsehold og et Lemvighold som ikke udnytter sine skud godt nok. Men kort inde i perioden begynder Lisa Murphy igen at røre på sig. Hun skaber både mere plads til de øvrige spillere, og hun får igen gode bolde at arbejde med selv. Lemvig trækker fra til en føring på 51-39 og kampen ser ud til at have fundet sin afgørelse. To 3ere af hjemmeholdet gør det kun vanskeligere for Værløse, som dog kæmper godt videre for igen at vende spillet.

Inden sidste periode fører Lemvig 62-45, og gennem de sidste ti minutter står det klart, at Lemvig har mest overskud, og Værløse er løbet tør for energi. Så en fin kamp slutter med en sikker sejr på 84-59.

Selvom kampen ikke havde en tæt afslutning, så var den stadig en god reklame for damebasket på højeste niveau for de omkring 40 pigespillere fra Vejen, Sæby, Aalestrup og Lemvig der var samlede til en pigedag i Lemvig. Forhåbentlig ser vi nogen af dem i Dameligaen i fremtiden.

Lemvigs point: Lisa Murphy 27p (16 reb), Ivana Udovalieva 15p, Ani Kolyandrova 14p (6 as), Okako Adika 10p, Reka Fejes 9p, Megi Kolyandrova 9p.

Værløses point: Ellen Svendsen 15p, Celine Schiffer 14p, Annemie Espersen 8p, Paige Cashin 6p, Matilde Gustavsen 6p, Emilie Janner 5p, Andrea Heede-Andersen 5p

SISU vinder over Hørsholm 79ers i semifinaleforpræmiere

04.03.2018

Hørsholm 79ers og SISU ved allerede, at de mødes i Dameligaens semifinaler og med en sejr på 72-81 til SISU, kommer Gentofteklubben ind i den serie med mest selvtillid.

SISU spillede bedst det meste af kampen og kom foran 15-25 i første periode efter 18 point fra Hannah Schaibe og det blev en føring Hørsholm jagtede det meste af kampen. Med et par tre'ere og fem point fra Maryah Sydnor kom Hørsholm på 29-31 i anden periode og den tætte stilling holdt til pausen, hvor SISU var foran 48-49.

Hørsholm kollapsede totalt i tredje periode, hvor hjemmeholdet de første ni minutter kun scorede tre point. SISU scorede samtidig 16 point i træk og kom derved foran 66-51 og først i fjerde periode var gæsterne foran med hele 54-72.

Hørsholm lavede et godt forsøg på et comeback med 12 point i træk, heraf de sidste seks fra Sara Forsman Pedersen, men SISU holdt hovedet koldt og comeback'et løb ud i sandet og gøsterne vandt 72-81.

Ugens preview

26.02.2018

7 kampe er tilbage i grundserien i DL inden det går løs med semifinalerne.

Med weekendens resultater er det sikkert at Hørsholm 79ers vinder grundserien og SISU ender på 4. pladsen og derved også er slutspilssikker.

De 2 sidste hold der kommer med i slutspillet er Stevnsgade Basketball og Virum Vipers, men hvem der bliver nr. 2 eller nr. 3 og derved starter på hjemmebanen i bedst af 5 serien, afgøres først på søndag hvor holdene mødes i Virumhallen.

Coach for Stevnsgade Basketball Hrannar Holm kommer her med sit bud på weekendens 3 kampe.

Hørsholm 79ers - SISU (lørdag kl. 13:30)

Ingen af holdene har noget at spille om. Kampen er dog alligevel interessant, da Hørsholm bliver nr. 1 og Sisu nr. 4 og dermed mødes holdene snart igen i semifinalerne.

Denne kamp bliver dermed brugt af begge trænere, for at forberede holdene på semifinalerne. Det er selvfølgelig mest Sisu som har brug for at finde på noget nyt, da de ikke har formået at slå Hørsholm i tre ligakampe og pokalfinalerne.

Sisu har svært ved at matche op imod Hørsholm inside spillere, både i angreb og forsvar, og hvis de ikke finder løsning på det, vinder Hørsholm denne kamp lige som de har gjort fire gange før.

Mon ikke Hørsholm vinder med +/- 10, måske 75-65. 

Lemvig Basket - Værløse BBK (lørdag kl. 15:30)

Lemvig har gode spillere og jeg kan slet ikke forstå hvorfor de ikke har vundet flere kampe. Vi (Stevnsgade) spillede imod dem i lørdags og det var rigtig svært at få dem stoppet.

Værløse har et ungt hold der altid kæmper godt, men Lemvig har bedre spillere og hvis de møder op for at spille en godt kamp vinder de sikkert.

Tror Lemvig vinder forholdsvis sikkert, 80-65. 

Virum Vipers - Stevnsgade Basketball (søndag kl. 15:00)

Lige som Hørsholm - Sisu er der i denne kamp tale om et preview af semifinalerne. Eneste forskel er, at her drejer det sig om hjemmebanefordelen. Hvis Stevnsgade vinder ender de som nummer to, men hvis Virum vinder skal man nok vente på sidste kamp inden man ved hvem der bliver nr. to.

Virum vandt sidste kamp meget stort og sikkert, med hele 36 points forskel, dog kan alt ske i denne kamp. Den er i min bog fuldstændig fifty-fifty og resultatet kommer an på hvem der bedst rammer dagen. Tror og håber selvfølgelig på, at det bliver Stevnsgade denne gang. Lad os sige vi vinder med 7, 70-63 🙂

Kollektivet sejrede i Nørrebrohallen

24.02.2018

Kampen mellem værterne fra Nørrebro og gæsterne fra Lemvig Basket havde ikke rigtigt den store betydning for grundspillet i Dameligaen. Bortset fra at Stevnsgade skulle have en sejr for stadigt at have en mulighed for at tage andenpladsen i grundspillet En sejr ville betyde, at muligheden for hjemmebanefordel i semifinaleserien mod Virum Vipers stadigt var intakt.

Stevnsgade gik ind til kampen med Emilie Hesseldal skadet på bænken, hvilket så - med tirsdagens kamp mod Virum og store stærke Valerie Driscoll i baghovedet, hvor Stevnsgade blev ”udreboundet” 59-18 – stillede det store spørgsmål: Hvem skulle tage sig af Lemvigs store, dygtige spiller Louisa Murphy? Når Emilie Hesseldal ikke er med, har Stevnsgade ingen spillere over 179 cm.

Kampen startede livligt med god fart på begge hold, der rammer rigtigt godt på skuddene. Masser af god seværdig basketball ender med en 31-22 føring til Stevnsgade efter første periode. Allerede i første periode stod Lemvigs taktik klar. Bolden ind til Louisa Murphy i feltet, som så tog den en mod en. Og det virkede. Stevnsgade havde svært ved at holde Murphy, som scorede 12 point i første periode. Men i den anden ende havde Stevnsgade godt styr på det. Bolden blev flyttet godt rundt i angrebet og det gav gode, frie chancer der blev udnyttet flot. Det er et stykke tid siden, at Stevnsgade har scoret 31 point i en periode.

Anden periode formede sig lidt som første. Efter 3:46 bringer Lemvigs Reka Fejes med en 3´er Lemvig lidt tættere på til stillingen 43-35. Men Stevnsgade holder afstanden, trods en række kontroversielle angrebsfejl, som i pausen kostede Stevnsgades coach Hrannar Holm en teknisk fejl. Tempoet faldt i begge ender af banen ligesom skudprocenterne.

Ved pausen er stillingen 43-35 – Lemvig vinder en tæt anden periode 12-13.

Efter pausen var spørgsmålet, om Lemvig kunne komme ind i kampen igen. Det kunne de. Louise Murphy - kampens bedste spiller – havde en fantastisk periode med 14 point og 7 rebounds. Det var nærmest Louisa Murphy mod Stevnsgade. Lemvig vinder perioden 15-19 og pludselig var der en åben kamp igen – stillingen var 58-54.

Lige efter start på sidste og afgørende periode bringer Lemvigs Oko Adiko spænding i kampen med en scoring til stillingen 58-56. Stærkt spillende Tea Jørgensen, der faktisk havde godt tag på Louisa Murphy, scorer tilbage med en 3´er til 61-56.

Kampen igennem dominerede Louisa Murphy totalt under kurven, men i fjerde periode begyndte Stevnsgade endelig at udnytte de store ”mis-matches” der opstod, når Lemvig havde begge de små – men meget dygtige russiske Kolyandrova tvillinger på banen samtidigt. Særligt Ida Tryggedsson Preetzmann fik udnyttet de chancer, der opstod.

Efter 2 minutter bringer Mathilde Colding Poulsen – der spillede en stor kamp i dag for Stevnsgade – Stevnsgade foran med 63-56 og det virker som om, at Lemvig havde svært ved at komme igen. Imponerende spillede Louisa Murphy alle 40 minutter. Og uanset de mange minutter, så virkede hun ikke træt. Hun er en virkelig dygtig spiller, der ikke gør det sværere for sig selv end nødvendigt.

Med 2:52 bringer utrættelige Louisa Murphy Lemvig tættere på med en scoring til 70-65. Spændingen er intakt. Men Stevnsgade har god kontrol over kampen og holder stangen til Lemvig, hvilket resulterer i en fortjent sejr på 77-71. Sidste periode vindes af Stevnsgade med 19-17.

Alt i alt en underholdende eftermiddag i en pænt besøgt Nørrebrohal. Louisa Murphy scorede mere end halvdelen af Lemvigs points - 36 point i alt. Men det skal bemærkes, at Lemvigs guards gjorde et fantastisk arbejde med at smide den perfekt ind til den store, stærke center. Utroligt at Lemvig ikke er med i kampen om medaljer. De er bestemt ikke noget dårligt hold.

Generelt set, så var Stevnsgades skudprocenter bedre fra 3`eren med 31% mod Lemvigs 17%. Stevnsgades sejr blev grundlagt på en god kollektiv indsats. Mange spillere strålede i dag.

Med resultatet i Hørsholm hvor 79´ers slog Virum Vipers overbevisende 80-61, ligger Stevnsgade nu lunt i svinget til at vinde hjemmebanefordelen i semifinalerne mod Virum Vipers, men intet er afgjort endnu, før de to hold mødes i Virum den 4. marts.

Hørsholm 79ers sikrer førstepladsen i grundspillet med 3 kampe igen

24.02.2018

Med en overbevisende 80-61 sejr på hjemmebaneover de dobbelte forsvarende danske mestre – og lokalrivaler – fra Virum Vipers sikrede Hørsholm 79ers sig lørdag eftermiddag førstepladsen i Dameligaens grundspil, også matematisk. Hørsholm sejrede i en hurtigt spillet og flot kamp, hvor Hørsholms bredde gjorde udfaldet.

Kampen bølgede frem og tilbage i de første tre perioder, med hurtigt og aggressivt spil fra begge hold og især intenst forsvarsspil fra hjemmeholdet, der virkeligt satte Virums stjerner Caitlin Ingle og Valerie Driscoll under pres.

Line Piechnik spillede en stor kamp for Hørsholm i begge ender af banen. I angrebet scorede anføreren 18 point og ramte fire tre-pointsscoringer, men betydningen i forsvaret var lige så stor, hvis ikke større. Piechnik startede kampen på Ingle og satte tonen ved at være i stand til at stresse den vævre amerikaner. Den udfordring tog spillere som Maria Forsman Pedersen, Maria Dinesen og flere andre op, når Piechnik var på bænken og sidst i kampen gav det pote, da Ingle så træt ud. Hørsholm derfor kunne vinde fjerde periode 27-7, på rod af en ellers lige kamp.

Efter kampen gav en tilfreds Hørsholmtræner Jesper Krone masser af kredit til forsvaret.

-Kampen er knaldhård på mange måder. Mentalt efter sidste kamps nederlag til Virum og så var det super vigtigt at vi kom ud og viste både en mental og en fysisk attitude og det synes jeg, vi gør i store dele af kampen. Der er rigtigt mange, der bidrager og vi ved, at mod Virum skal vi virkeligt gå til den, for de er et virkeligt godt hold, der har spillet rigtigt godt efter nytår.

I de første tre perioder viste de to hold hvorfor de er blandt favoritterne til mesterskabet. Der blev gået til vaflerne i forsvaret og spillet hurtigt angrebsspil, hvor bolden fløj op ad banen, når den blev erobret. Ingen af holdene kunne ryste det andet af sig og den største føring var midt i anden periode, hvor Hørsholm kom foran med syv, 32-25, inden Virum hurtigt kom tilbage og tog halvlegsføringen 37-35.

For Virum var de to amerikanere Ingle og Driscoll, samt franske Rudiane Eduardo, fremragende i store dele af kampen, på trods af godt forsvar fra Hørsholm, men da især de to amerikanere begyndte at blive trætte, slog Hørsholm et stort hul.

Virum var foran 53-54, da de to hold gik ind til de sidste ti minutter, men kunne ikke finde kurven i periodens første fire minutter. Samtidig fik Hørsholm scoringer fra flere forskellige spillere og gik i front 62-54. Gæsterne fik reduceret til 64-58 ved Driscoll, men en tre’er fra Gritt Ryder og to straffekast fra Piechnik sendte Hørsholm afgørende i front og de sidste par minutter var paradespil fra vinderne af grundspillet, der vandt kampen 80-61.

Hørsholms næste kamp er mod en anden medaljekandidat, pokalfinalisterne fra SISU, på hjemmebane i Hørsholmhallen lørdag 3. marts til et dobbeltarrangement, hvor Bakken Bears gæster i Basketligaen.

Virum har to kampe igen og har stadig meget at spille for i forsøget på at vriste andenpladsen fra Stevnsgade. Andenpladsen giver hjemmebanefordel og tre hjemmebanekampe i semifinalernes fem kampe. De to hold mødes i Stevnsgade 4. marts.

Ugens preview

24.02.2018

Well with 3 regular season games left for each team,  the suspense of making the play offs is over,  and even the seedings are pretty much locked up...  Non playoff teams want to finish strong and build for the future,  Playoff teams want to continue to play well and build momentum up.   

Hørsholm 79ers - Virum Vipers (lørdag kl. 16:00)

If both teams are at full strength and motivated this should be a pretty even game.   Virum has played very well since the Holiday break.  Hørsholm has been strong all year....  The profiles from both teams will have to step up and perform.   Hørsholm is very deep...  can they keep the pace high?  Virum likes to play fast as well....  Who can get stops in the half court will decide the game.  A coin flip... Going with the home team.   4-5 point win.   

Stevnsgade Basketball - Lemvig Basket (lørdag kl. 15:00)

The ladies from the Broxn will look to bounce back after a pretty lopsided loss to Virum. With a win they will lock up either the 2nd or 3rd seed. I expect them to be ready.

Lemvig has really had it tough to find wins this season.   It's hard to find the motivation to travel and play a game that literally has no impact to your season. Lemvig has some talented pieces and can definitely play. Will pride step up and surprise?

Stevnsgade should take this one plus 15.

Værløse BBK - SISU (søndag kl. 16:30)

The home team in my opinion has had a very successful first year in the Dameligaen. They have competed hard, won some games and played up their opponents in many others. They will look to play fast and attack aggressively...  If the shots are falling Værløse can be in any game. 

Our goal is to find continuity, build momentum, and keep trying to get better with each game. We had a rough patch where we lost 3-4 close games to very good teams. I hope we learned from those games.  I have to go with my squad to continue their good play and get the win. Værløse is always dangerous at home but SISU for the Win.

Stevnsgade fik reboundtærsk i Nørrebrohallen tirsdag aften

21.02.2018

Hvad der var spået til at blive en intens og spændende kamp blev alt andet. Bortset fra første periode som var helt, helt lige, så stod der Virum Vipers på alt resten af kampen.

Kampen startes fint af Stevnsgade, med at  Marian Sheikh og Mie Ceccardi sætter hver en treer, så stillingen efter bare 40 sekunder er 6-2 til Stevnsgade Basketball. Der blev skudt fra hjemmeholdets side, særligt fra Marian Sheikh, så værterne kunne bringe sig foran efter 5 min med 15-9.

Men til sidst i perioden bringer Valerie Driscoll Virum Vipers foran 19-20 - som bliver periodens resultat.

De næste seks minutter bliver Stevnsgade totalt "ud-reboundet" og rammer ingen skud, hvilket gør at Virum Vipers laver et 2-13 run på Stevnsgade til en 21-33 føring. Stillingen ved pausen er 25-40 - Virum Vipers vinder 2. periode med 7- 20.

Det så nu meget svært ud for Stevnsgade. Det var tydeligt at Emilie Hesseldal var savnet både angrebsmæssigt og forsvarsmæssigt. Virum sad fuldstændigt på rebounding i eget felt.

Der sker ikke meget i begge ender de første fem minutter - men alligevel bringer Virum Vipers sig foran med 25-48 og kampen virker fuldstændig afgjort. Perioden slutter 33-57 - Virum Vipers vinder perioden med 8-17.

Fjerde periode foregår næsten som anden og tredje. Virum vinder perioden sikkert og fortjent med 13-25. Igen i denne periode dominerer Virum totalt under kurven.

Kampen vindes overbevisende af Virum Vipers med cifrene 46-82. Rebound spillet går helt galt for hjemmeholdet. Virum "ud-rebounder" Stevnsgade hele 59-18, hvilket sammen med Stevnsgades skudprocenter (fra 3 ´eren 6/33 - kun 18%) gør at det bliver umuligt at for hjemmeholdet at komme i nærheden af Virum, som samtidig spiller en god og klog kamp.

Virum Vipers har noget at bygge på til de sandsynlige semifinalekampe mellem Stevnsgade og Virum, mens Stevnsgade har et større arbejde foran sig. De to hold hinanden en sidste gang inden slutspillet går i gang i Virum den 4. marts kl. 15.00.

Virum Vipers vinder vigtig kamp over SISU

19.02.2018

Efter sejren over ligaens nr. 1 og pokalmestre fra Hørsholm 79’er fortsætter Virum Vipers de gode takter og vinder en vigtig sejr over SISU efter en meget lige kamp.

Fra kampens start er det klart, at der er meget på spil for begge hold, der gerne vil blive blandt de tre bedste hold i ligaen inden slutspillet starter. Virum kommer bedst fra start, men SISUs Hannah Olivia Schaible sætter i den grad sit præg på SISUs angrebsspil, og trods et godt forsvar har Virum Vipers store problemer med at holde Hannah Olivia Schaible fra at score. Perioden bliver meget lige med et enkelt point i forskel til stillingen 19-18 til Virum Vipers.

I 2. periode får Virum mere styr på spillet. Og særligt Caitlin Ingle dominerer under kurven hos Virum Vipers. Det er fortsat SISUs Hannah Olivia Schaible, der volder vanskeligheder for Virum Vipers, men også Kama Jo Griffits er kommet i gang. Virum Vipers spiller godt sammen som hold både i angrebet og forsvaret, og får stort set alle spillere på scoringstavlen, herunder levere Valerie Driscoll og Rudiane Eduardo gode afslutninger. Virum Vipers øger deres føring inden halvlegen til 41-34.

Efter pausen fortsætter Virum Vipers det gode spil og øger hurtigt til en føring på 10-12 point. Særligt i forsvaret får Virum Vipers ”styr på” Hannah Olivia Schaible, der kun scorer 2 point i 2. halvleg. Til gengæld volder Kama Jo Griffits  store udfordringer for Virum Vipers. Hun scorer hovedparten af SISUs point. Virum Vipers har dog fortsat greb om kampen og stillingen inden sidste periode er en føring til Virum Vipers på 59-47.

Det står imidlertid hurtigt klart i 4. periode, at kampen på ingen måder er afgjort. Midt i perioden har SISU reduceret stillingen til 68-61 og spændingen stiger kortvarigt. Men Virum Vipers får igen greb om forsvaret og samtidig er Caitlin Ingle stadig eksekverende under kurven. Selv om Virum Vipers taber 4. periode med 18-21, kan de tage en sejr hjem på 77-68.

Topscorer for Virum Vipers: Caitlin Ingle 24, Valerie Driscoll 19, , Rudiane Eduardo 11, Maria Høgh 10, Frederikke Mollerup 8 og Ellen Marie Iversen 5.

Topscorer fra SISU: Kama Jo Griffitts 28, Hannah Olivia Schaible 18, Catharina Palm Jensen 9, Cirkeline Rimdal 6, Helene Dalsgaard 4 og Josefine Thale Vincent 3.

Virum Vipers allerede næste kamp den 20. februar kl. 19.00 på udebane i Nørrebrohallen mod Stevnsgade Basketball. Næste hjemmekamp er den 3. marts kl. 15.00 i Virumhallen. Her er der returopgør mod Stevnsgade Basketball.

Ugens preview

16.02.2018

Én søndag, én tirsdag og én onsdag, sådan ligger de næste 3 kampe i DL.

Lars Klussmann, coach for Virum Vipers kommer her med sit bud på de 3 kampe.

Virum Vipers - SISU (søndag kl. 17:30)

Virum har spillet ganske godt med masser af energi og vil med hjemmebane være favoritter dog har holdene spillet meget tætte kampe, hvor især Sisu’s 3’er skudprocenter har været afgørende for kampene.

Kan Virum holde Carma som har netop haft sine bedste kampe mod Virum så vil bredden og erfaringen gøre forskellen i længden. Virum skal holde fart og spille agressivt, samt bruge bænken.

Sisu har nogle meget dygtige scorerer og kan de sætte dem op og samtidig vinde rebound spillet så vil de ha en go chance for at matche hjemmeholdet. Både Melanie og Josefine har spillet glimrende i denne sæson og holdt højt niveau, således er de 5 startere på Sisu holdet uhyre effektive.

Resultat: Virum +5

Stevnsgade Basketball - Virum Vipers (tirsdag kl. 19:00)

De to hold skal kæmpe om 2. pladsen og derfor er der lagt op til en intens kamp. De har vundet en kamp hver pt. dog uden at begge hold har spillet optimalt i de respektive kampe.

Dog har begge hold vundet deres seneste kampe og spillet fornuftigt. Hos stevnsgade er det netop Ida TP og Hesseldal som er profilerne. Ida kan nemt lave 20+ point og Hesseldal er ganske effektiv omkring kurven og vil matche Valerie fra Virum ift. Reboundspillet. Stevnsgade har skiftet lidt i forsvaret og fundet rytmen med en god halvbane personlig opdækning.

Virum har ændret spillestil efter Lars er kommet til og det har givet holdet mere energi og alle spillere yder optimalt i øjeblikket, det bliver et godt match imellem de to hold hvor Rudy fra Virum måske kan blive en faktor, da stevnsgade mangler noget størrelse.

Resultat: Optimistisk Virum 5+ (kan dog gå begge veje)

Lemvig Basket - SISU (onsdag kl. 19:00)

Lemvig har jo ik så meget at spille for længere og formår kun i perioder at spille på niveau. Tydeligt at se forskellen på holdets indsats ud fra motivationen. De kan dog nemt lave et 12-0 run, hvis deres skytter pludselig bliver varme. De skal især gøre brug af indside/out spillet da Louisa kan være en stor faktor i denne kamp.

Sisu skal indhente nogle point og vil klart have til mål at dette skal være et must vin og vil møde bomstærkt op med den rette indstilling. De 2 amerikanske spillere vil have en del fordel ift. størrelse og fysik og være ret afgørende for kampen.

Resultat: Sisu 10+

31-0 run i 3. periode afgjorde mandagens kamp i DL

07.02.2018

Kampen mellem Stevnsgade Basketball og Værløse BBK var blevet ændret fra lørdag til mandag i Nørrebrohallen. Det var Dameligaens nr. to der tog i mod Dameligaens nr. fem.

Det var dejligt at se at Didde Vestdam, der har spillet alle sine ungdomsår i Stevnsgade, var tilbage i Dameligaen, hvor hun nu spiller for Værløses unge talentfulde hold.

Værløse  kampen startede bedst og er efter godt 3 minutter foran med 4-6 og med 3 minutter igen er stillingen 8-11 til Værløse. Det var sidste gang, at Værløse var foran i kampen. Stevnsgade lavede et  15-5 run på Værløse og bragte sig foran inden pausen med 33-23. Stevnsgade vinder første periode 14-11 og anden periode 19-12.

Første halvleg havde været rimelig jævnbyrdig, men i tredje periode satte Stevsgade forsvars turboen til ved stillingen 35-25. De sidste 7 minutter af tredje periode vinder Stevnsgade 31-0 - og så var den kamp naturligvis afgjort. Stevnsgade viste i denne periode det aggressive forsvarsspil, som holdet kan spille og som afgør kampe. Stevnsgade vinder tredje periode 33-4.

Fjerde periode bliver igen jævnbyrdig. Holdene spiller uden den store nerve, da kampen er afgjort og bytter pænt point resten af kampen. perioden vindes i gen af Stevnsgade 18-14 og kampen 84-41.

Hos Stevnsgade scorede Emile Heseldal og Ida Tryggedsson Preetzmann 54 point - Ida fire mere end Emilie. men det var igen en kollektiv forsvarsindsats, der gjorde udfaldet. Hos Værløse blev Paige Cashin og Emilie Janner blev topscorere for Værløse med henholdsvis 13 og 11 points.

Fire hold er nu klar til semifinalerne, men det er stadigt lidt usikkert, hvem som tager 2. 3. og 4. pladsen og derfor usikkert hvem som møder hvem.