Nyheder

Hørsholm 79ers vinder overbevisende over et svagt spillende Virum Vipers

27.11.2017

Hørsholm 79ers vinder en sikker sejr over Virum Vipers efter at have vundet alle 4 perioder. Virum Vipers fik kun i begyndelsen af kampen deres spil til at fungere.

Virum Vipers starter godt og kommer foran med 9-4 inden Hørsholm 79ers kommer rigtig i gang. Herefter står der Hørsholm 79ers på kampen. Holdet spiller rigtig godt i angrebet og særligt forsvaret er aggressivt og et effektivt værn mod Virum Vipers. Efter 1. periode fører Hørsholm 79ers med 21-17.

2. periode fortsætter på samme måde. Hørsholms effektive forsvar sætter en stopper for scoringer fra Virum Vipers, der ender med scoringsprocenter på henholdsvis 30 pct. og 16 pct., hvilket må siges at være alt for lavt. Gæsterne vinder perioden med 22-11 og er således foran ved halvlegen med hele 43-27.

Efter halvlegen er Hørsholm 79ers stadig klar. Der er ikke de store ændringer hos Virum Vipers og gæsterne får en del lette scoringer, da Virum Vipers smider bolden væk. Hørsholm er også væsentlig bedre til at rebounde, hvad Virum Vipers ellers normalt er rigtig gode til. Perioden er dog mere jævnbyrdig og Virum Vipers ”taber” kun perioden med 4 point. Inden de sidste 10 minutter fører Hørsholm med 20 point.

I 4 . periode ændrer desværre ikke på Virum Vipers spil og Hørsholm kan sætte deres unge talenter på banen. Det betyder en reducering af føringen til 18 point inden Hørsholm 79ers svarer igen og ender med at vinde med 25 point til en sejr på 76-51.

Topscorer for Virum Caitlin Ingle 16, Maria Høgh 10, Rudiane Eduardo 8, Ellen Iversen 6, Emilie Schirmer 4, Valerie Driscoll 4, Frederikke Mollerup 2 og Asta Holager Rønsow 1.

Topscorer for Hørsholm 79ers: Maryah Sydnor 21, Sandra Lind Prastardottir 14, Ivana Jovanovic 10, Line Piechnik 9, Katrine Horneman Lassen 6, Gritt Ryder 5, Maria Roost Dinesen 3, Emilie Fogelstrom 3, Maria Forsman Pedersen 2, Josephine Tullin 2 og Emilie Cirkeline Bæk 1.

Virum Vipers’ næste kamp er på hjemmebane mod Lemvig basket. Kampen spilles den 2. december kl. 15.00 i Virum Hallen. 

SISU bedst i ”Black Friday” opgør i Nørrebrohallen

25.11.2017

Der var lagt op til en spændende kamp i fredagens opgør mellem værterne Stevnsgade Basketball og gæsterne fra Gentofte SISU.

SISU har en særdeles giftig starting line-up, der kan slå alle Dameligahold. Når der skal skiftes ud med de yngre spillere, må man forvente, at holdet svækkes en smule. Sådan var det bare ikke i fredagens kamp. De unge SISU spillere tog ansvar og gjorde det fremragende. Det tegner rigtigt godt for SISU, når holdet er spillet bedre sammen i løbet af sæsonen.

Stevnsgade starter klart bedst i første periode, hvor de efter 3:26 bringer sig foran med 11-3 på blandt andet 6 point af en super tændt og elegant spillende Ida Tryggedsson Preetzmann.

Men så svarer kampen bedste spiller SISUs Catharina Palm Jensen igen med 9 point i streg, således at Stevnsgades føring snævres ind til 15-12 efter 6:00. Perioden er præget af flot basketball med mange lækre detaljer, flotte afleveringer, gode beslutninger fra begge hold. Holdene følges nogenlunde ad til en Stevnsgade føring på 24-22 efter de første 10 min.

Det skulle desværre for de fremmødte, der foretræk Dameliga basketball frem for ”Vild med Dans” finale og vilde Black Friday tilbud, vise sig at blive kampens klart bedste periode.

I anden periode bringer Cecilie Jessen hurtigt SISU i front, men Mathilde Colding Blom udligner efter 1:58 til 28-28. De næste 5½ minut scorer de to hold kun fire point hver. Denne periode på 5½ min er noget stillestående og lidt rodet. SISU slutter bedst og kan gå til pause med en lille føring på 36-39.

Tredje periode er der ikke så meget at sige om, ud over at den er meget lige og det drøftes lidt på tilskuerrækkerne, om vi skal i overtid her fredag aften. Holdene bytter point, Stevnsgade vinder perioden med 15-14 til stillingen 51-51 inden sidste og afgørende periode.

Fjerde periode virker tingene ikke rigtigt for Stevnsgade. Angrebsspillet synes lidt stillestående og det virker som om, at Stevnsgade spillerne skal slås mere for deres point end SISU pigerne - og 3 point skuddene rammer ikke, hvor de skal. SISUs Kama Jo Griffitts er stærkt spillende i perioden (i hele kampen i virkeligheden) og dominerer sammen med Catharina Palm Jensen.

Perioden starter meget stille med et par scoringer til 53-55 efter 1:27. Derefter er der igen en lang scoringspause på hele 4 min, hvorefter Stevnsgade bringer balance i kampen efter 5:25 til stillingen 55-55. Herefter styrer SISU kampen, bringer sig ret hurtigt foran med seks point og Stevnsgade halser efter uden held. Kampen kunne til de sidste 2 min have faldet ud til begge holds fordel, men SISU vinder fortjent perioden 10-17 til slutstillingen 61-70.

Kampens store spiller var SISUs Catharina Palm Jensen med 25 point og 12 rebounds. Hvorvidt det bare vare hendes normale høje klasse eller fordi hun var blevet forlovet om eftermiddagen vides ikke. Men godt spillede hun. Tillykke!

Kigger man på statistikkerne, er det bemærkelsesværdigt at SISU udrebounder Stevnsgade med 47-38 – men nok mest afgørende for kampens udfald er træfsikkerheden fra tre points linjen. Stevnsgade scorer kun på 3 af 21 forsøg (14%), mens SISU holder hæderlige 7 scoringer på 20 forsøg (35%).

Ugens preview

22.11.2017

De kommende dage er der 3 kampe klar til basketglade følgere af Dameligaen. De giver mulighed for at følge alle seks ligahold og blive opdateret på det øjeblikkelige styrkeforhold. Holdene er endda parret så heldigt, at holdene møder hinanden parvis, som de er placeret i tabellen netop nu.

René Jakobsen fra Lemvig Basket kommer her med sit  bud på de 3 kampe:

Stevnsgade SuperMen - SISU (fredag kl. 19:00)

Det er rækkens nr. 3 og 4, som starter ud fredag aften på Nørrebro, og der er altid garanti for spænding. Ikke mindst fordi gæsterne er SISU og de to hold har et indgående kendskab til hinanden. Flere spillere har tidligere været holdkammerater og trænerne har samtidig et indgående kendskab til hinandens spillere. Stevnsgade har endnu ikke helt indfriet de store forventninger til holdet, men sejren i Lemvig for en uge siden har dog skabt et lille til SISU.

Begge hold er præget af store profiler. Hos hjemmeholdet har Emilie Hesseldal og Ida TP været de bærende kræfter, mens Catharina Palm og Kama Griffitts har trukket det store læs for SISU.

Stevnsgade har flere strenge at spille på, hvilket naturligvis er en stor fordel, men også en udfordring for trænerteamet, når mange spillere skal dele minutterne og rollerne. Spillet har ikke været fremragende hos Stevnsgade i de seneste to kampe, men sejrene er kommet i hus, hvilket giver selvtillid. Kombineret med den brede trup og fordelen af hjemmebane så er Superkvinderne fra Nørrebro favoritter.

Virum Vipers - Hørsholm 79ers (lørdag kl. 15:00)

Lørdag er der så topkamp når rækkens nr. 1 og 2 mødes. Hørsholm har været ustoppelige i denne sæson, men Værløse vidste i sidste runde, at de er til at tale med.

Virum skal alligevel spille op til deres absolut bedste, hvis de skal tildele Hørsholm sæsonens første nederlag. Sidst holdene mødte hinanden blev det en sikker sejr til Hørsholm, og hvis det ikke skal gentage sig, skal Virum både have gang i kollektivet og profilerne.

Fordelen af hjemmebane kan gøre en forskel, men indtil nu virker det ikke som om, det betyder noget for Hørsholm, hvor de spiller. Kampen er har stor betydning i forhold til det videre forløb i ligaens top. Med en sejr kommer Hørsholm fire point foran, og ligner en tidlig vinder af grundspillet. Mens en sejr til Virum vil åbne mulighederne helt op igen.

Værløse BBK - Lemvig Basket (søndag kl. 16:30)

Søndag er det så nr. 5 og 6 som løber ind i hinanden. Værløse tager for anden gang i denne sæson imod Lemvig, og sidst blev det til oprykkernes hidtil eneste sejr.

Lemvig er til gengæld stadig uden sejr, hvilket naturligvis er uventet for både holdet selv og andre som følger ligaen. Lemvig har potentialet til at udfordre alle hold, men skader og en sæsonstart, hvor spillet  ikke flød som det skulle har givet modvind.

Spillet er på det seneste blevet bedre, og det kunne være blevet til både en og to sejre mod Stevnsgade i de seneste kampe, men begge gange fik Lemvig ikke lukket kampene, da de havde mulighederne. Hvis de gode spillemæssige udvikling fortsætter og et par spillere mere kommer tilbage fra skader, så skal sejrene også nok begynde at komme. Måske er muligheden der søndag, for selvom Værløse er kneben favorit og vil kæmpe med alle midler for at få endnu en sejr, så ser kampen meget åben ud.

Værløse bed fra sig i gyser mod Hørsholm 79ers

20.11.2017

Det er muligt, at søndagens lokalopgør i Søndersøhallen mellem Værløse og gæsterne fra Hørsholm 79’ers var et bund mod top opgør, men det må nogen have glemt at fortælle Værløses unge Dameliga-debutanter. For det blev en fuldstændig lige affære, der først fandt sin afgørelse få minutter før sidste fløjt.

Traditionen tro stod Værløses fans op indtil hjemmeholdets første scoring. Udover trætte ben, var der formentlig også en del, der oplevede en stigende nervøsitet, i løbet af de meget lange 5.34 minutter der gik, inden den første scoring. Men de der i stedet fokuserede på forsvaret, må have været væsentlig mindre nervøse. Værløses vante, hurtige og aggressive forsvar, lykkedes nemlig planmæssigt med at holde 79’ers fra at stikke af. Blot seks point fik de sejrsvante favoritter lagt i kurven i de første fem minutter.  En føring som Værløse langsomt, men sikkert hentede i løbet af første halvleg, der sluttede 30 – 32 i Hørsholms favør.

Hørsholm havde store udfordringer med at skaffe sig plads og tid til at ramme sine skud, hvilket 3 træffere ud af 28 forsøg fra 3’eren (11 pct) taler sit eget tydelige sprog om. Til sammenligning satte Værløse 8 af 24 (33 pct), hvoraf Annemie Friis Espensen, på blot 19 minutter satte de fire af sit holds 3’ere og yderligere leverede fire assist.

Noget bedre gik det for gæsterne, når de kom lidt tættere på kurven. 18 ud af 43 forsøg gik i (42 pct) mod Værløses mere beskedne 10 af 32 (31 pct). Her gav ikke mindst 79’ers amerikanske Maryah Sydnor Værløse store problemer, hvilket hendes 18 point, 7 af 11 2’ere og 4 af 5 på straffe, fortæller en egen historie om.

Men de procenter er kun en del af, hvad der foregik under kurven i Søndersøhallen. En anden del af den historie står en af kampens store profiler, Værløses Paige Cashin for. Med samlet 24 rebounds var Værløses eneste udenlandske spiller en afgørende faktor. Læg dertil at Paige Cashin med 14 point også blev sit hold topscorer.

Få sekunder før 3. quarter blev fløjtet af, førte Værløse med 42-41, men så satte Emilie Fogelstrom en lang 3’er, så Hørsholm var foran med to, 42-44, da 4. quarter gik i gang.

Men ret skal være ret. Der er stadig klare elementer i spillet, der adskiller top fra bund i Dameligaen. For eksempel præsterede Værløse 19 turnovers, mens Hørsholm nøjedes med 10, hvilket giver et meget godt billede af, at det konstante pres fra et erfarent, medalje-favorit hold, er hård kost at stå imod i 40 minutter for et ungt og mere uerfarent hold.

Kampen endte 53–65 til Hørsholm 79’ers. Men vi var mange på lægterne i Søndersøhallen, der sad tilbage med en oplevelse af, at på den rigtige dag, kan alle slå alle i Dameligaen.

Topscorere for Værløse blev Paige Caishin med 14 point, 24 rebounds og en enkel assist, fulgt af Trine Dreier med 12 point, 3 rebounds og 2 assist og Annemie Friis Espensen med 12 point, 2 rebounds og 4 assist.

For Hørsholm sluttede Maryah Sydnor som sit holds og kampens topscorer med 18 point, 12 rebounds og 5 assist, fulgt af Ivana Jovanovic med 13 point, 7 rebounds og 5 assist.

Lemvig bed fra sig men Stevnsgade hev sejren til sig

19.11.2017

Lemvig Basket havde Reks Fejes tilbage, men måtte stadig undvære Kaitlyn Mathieu, Ani Kolyandrova og Yana Kozhuharova på grund af skader i lørdags hjemmekamp mod Stevnsgade SuperWomen.

Gæsterne var til gengæld kommet til Lemvig uden Maja Gerlyng-Hansen og Ida Klussmann. Alt i alt gav det en tæt kamp, som kunne være gået begge veje, men til sidst fik Stevnsgade det afgørende overtag og vandt 71-81.

Dermed var billedet det samme som for to uger siden, da holdene mødte hinanden i Nørrebrohallen, og Lemvig må stadig sande at selvom spillet bliver bedre og bedre, så mangler man stadig de sidste marginaler i afslutninger og afleveringer, som kan give sejrene.

Kampen igennem var det Stevnsgade som sad på en smal føring, som sjældent var på mere end 10 point. Fra kampens start skabte gæsterne en føring på 0-8 inden hjemmeholdet kom i gang og kom tilbage til 6-8. Meget af kampen kom til at foregå på netop den måde, hvor Stevnsgade trækker fra, og Lemvig kæmper sig tilbage. Det skete da også i i slutningen af første periode, hvor Stevnsgade kom på 6-16, men Lemvig med en god slutning fik begrænset afstanden til 16-22 inden pausen.

I starten af anden periode starter lukker Lemvig hullet helt igen og med gode aktioner af blandt andre Reke Fejes og Okako Adika er holdene helt lige igen med 27-28 efter tre minutter af perioden. Herefter er kampen meget jævnbyrdig med et lille overtag til Stevnsgade. Det udnytter de i slutningen af perioden, hvor Lemvig misbruger flere muligheder, til at opbygge en føring på 36-46 ved halvleg.

Ingen af holdene kommer særlig godt fra start efter pausen. Der udveksles point i de første minutter, hvorefter Lemvig langsom men sikkert henter ind på føringen. Midt i perioden er stillingen 49-52 og hjemmeholdet har godt styr på spillet. Det giver endda Lemvig en føring på 55-52, og hjemmeholdet kæmper rigtig godt for at sikre en større føring. Desværre løber at par angreb ud i sandet, og det udnytter Stevnsgade effektivt til at generobre føringen med 58-59 inden sidste pause.

Stevnsgade udbygger føringen i de første minutter af sidste periode. Men simple midler får de nemt bolden tæt på kurven til nemme scoringer. Endnu en gang kæmper Lemvig sig tilbage og kommer på 65-66. Endnu en gang svarer Stevnsgade igen, men Lemvig bider sig fast og følger med til 70-70. Her kunne kampen være tippet begge veje, men Lemvig stresser lidt for meget i angrebet, og Stevnsgade er mest effektive, så i kampens sidste minutter kan gæsterne trække fra endnu en gang og tage hjem med sejren.

De to seneste kampe mellem Lemvig og Stevnsgade viser, at der ikke er stor forskel på nr. 3 og 6 i Dameligaen, men Lemvig mangler de sidste detaljer til at vinde kampene. Begge hold ser dog ud til at være på rette vej, og har stadig mulighed for at komme til at præge Dameligaen frem mod slutspillet.

Lemvigs point: Lisa Murphy 18p (10 reb), Okako Adika 14p (11 reb), Deanna Mayza 13p, Ivana Udovalieva 11p, Reka Fejes 10p, Anika Jakobsen 3p, Megi Kolyandrova 2p (6 ass.)

Stevnsgades point: Tea Jørgensen 23p, Ena Viso 21p, Emilie Hesseldal 17p (17reb/7ass.), Ida TP 8p, Mathilde Colding-Poulsen 8p, Katrine Fjærestad 2p, Cecilie Tvede Hansen 2p

Virum Vipers slår SISU på udebane

18.11.2017

Dagens opgør gav debut i DL til Carli Madison Rosenthal. Med Carli på plads i Sisu, skal det blive spændende at følge holdet og se om det vil give mere plads til Sisus øvrige spillere under kurven i begge ender af banen når Carli er faldet til på holdet.

Dagens opgør gav en indikation om hvem der er stærkest pt. Virum er i førersædet efter de første 2 opgør i sæsonen med 2 sejre over Sisu. Men 2 smalle sejre.

De 2 hold skal mødes en tredjegang inden jul. Hvor Sisu tager imod i pokal semifinalen, der skal afvikles inden den 22 december.

Tip off til Sisu der hurtigt bringer sig I front med 5 – 0. Virum får ikke gang i spillet i de første par minutter, men kommer stærkt tilbage godt drevet af Caitlin Ingels 9 point og Valerie Driscoll 6 point i perioden. Virum bringer sig i front 13 - 7 efter Sisu ikke kan ramme på nogle af deres skud. Der bliver byttet om på momentum mod slutningen af perioden hvor Sisu får bragt balance i regnskabet.

20–20 efter 1. periode.

Virum kommer godt ud til anden periode. De dominere rebound spillet og er først på alle bolde. Hatten af for Frederikke Mollerup der med 15 ud af sine 21 point, var den største årsag til at Virum kunne gå til halvleg oppe med 11 point.
Virum var klart bedst i perioden og det er et under at Virum ikke endte op med en større halvlegsføring.

Virums Maria Høeg scorede hurtigt 5 point i 3. periode og viste at Virum holdet har brede hvor mange spillere kan score. Virum fortsatte her i tredje periode med at dominer rebound spillet og Sisu holdet gav alt for mange anden chancer væk.

Stor ros til Sisu holdet for at holde hovedet koldt og stadig være med i kampen her efter tredje perioden men stadigvæk nede med 11 point inden fjerde periode 45-56.

Lige ved og næsten. En noget rodet periode frem til de sidste 2,30 min. Hvor Sisu holdet med godt spil får bragt sig inden for 2 point fra sejren. Virum kan ikke rigtigt finde løsninger på Sisus aggressive spil og gode forsvar. Sisu har endog mulighed for at få udlignet og bringe sig foran med 29 sec. tilbage, men holdet formår ikke at ikke at få bragt balance i kampen og Virum kan med 15 sec. tilbage, bringe sig yderligere i front via 2 x 2 straffekast og vinder kampen med 72–66.

Topscorer for SISU:Kama Jo Griffitts 25p og 6 Reb, Catharina Palm 17p og 12 reb, Carli Rosenthal 7p. Melanie Elmgreen 7 p

Topscorer for Virum Vipers: Frederikke Mollerup 21p, Valerie Driscoll 17p og 15 reb. Catelin Ingels 15p og 8 ass, Maria Høeg 10 p og 7 reb.

Ugens preview

16.11.2017

1 kamp fredag, 1 kampe lørdag og 1 kampe søndag er på menuen i DL i denne uge hvor coach for Stevnsgade Superwomen, Hrannar Holm har kigget i sin krystalkugle og mener at de 3 kampe ender således:

SISU – Virum Vipers (fredag kl. 19.30)

Interessant kamp. Første gang holdene mødtes vandt Virum en tæt kamp på hjemmebane, 56-52. Tror begge hold er blevet bedre siden da, og kampen kan godt blive vel spillet og spændende.

Sisu har fået en ny amerikansk spiller, Carli Rosenthal, som efter sigende skal være både stor og stærk. Det hjælper uden tvivl i kampen under kurvene mod reboundsstærke Valerie Driscoll. Sisu har to dominerende scorere, Catharina Palm og Kama Griffitts, der er en farlig skytte. Mon ikke den nye bidrager med et par points under kurven.

Virums styrke er ikke mindst forsvaret, men de har også mange spillere der kan sætte points på tavlen, især når point guarden, Caitlin Ingle, spiller godt.

Resultatet afhænger bl.a. af hvor stærk Sisus nye spiller er. Forventer i hvert fald, at det bliver tæt. Måske hjemmeholdet vinder (igen) med fire points, 74-70.

Lemvig Basket – Stevnsgade SuperWomen (lørdag kl. 15.30)

Sidste gang holdene spillede vandt Stevnsgade på hjemmebane med ni points forskel i Nørrebrohallen.

Lemvig var skadesramt og kun seks spillere kom på banen. Lemvig har ikke vundet en kamp endnu, men det er kun spørgsmål om tid hvornår det sker. Og det sker sandsynligvis på hjemmebane. Ved ikke hvordan der ser ud angående skaderne, men de har i hvert fald Louisa Murphy som er en meget dygtig inside spiller. Deanna Mayza spillede godt i sidste kamp og jeg tror, at når Kaitlyn Mathieu vender tilbage så bliver Lemvig betydeligt stærkere.

Det er jo vigtigt for Lemvig snart at starte med at vinde kampe, ellers kommer det til at være en vanskelig opgave at nå fjerde pladsen inden sæsonen er slut.

Stevnsgades hold har mange nye spillere og to nye trænere. Det er ikke lykkedes endnu at spille en rigtig god kamp, der bliver dog arbejdet på det. Håber selvfølgelig på, at holdet kan vise lidt fremskridt i Lemvig og hive sejren med hjem.

Det er dog aldrig nemt at spille i Lemvig, det ved alle. Mit bud er dog (selvfølgelig) en udesejr på fem points, 62-67.

Værløse BBK – Hørsholm 79ers (søndag kl. 18.30)

Værløse overraskede meget da de vandt stort over Lemvig for omkring en måned siden. Da viste de, at de godt kan spille god basketball, selvom om de er unge og uerfarne. De fleste kampe har de dog været uden reelle chance, men det vidste man godt kunne blive tilfældet, inden sæsonen startede. Det drejer sig om at vænne sig til niveauet og udvikle spillere. Den fokus kommer de helt sikkert til at have når de møder ligaens tophold fra Hørsholm.

Hørsholm har som forventet været suveræne. De blev nummer to sidste år og vender tilbage med det samme hold plus tre rigtig gode nye guards, der iblandt to tidligere landsholdsspillere, den dygtige point guard Grit Ryder, og den farlige skytte, Emilie Fogelstrøm. Hørsholm spiller godt i begge ender af banen, og de kommer ikke til at få problemer med det unge Værløse hold, selvom hjemmeholdet uden tvivl viser god kampgejst.

Hørsholm vinder med plus/minus 30 point.  

Værløse leverede en god halv kamp mod Virum Vipers

06.11.2017

Kun to uger efter, at Værløse måtte indkassere et 18 points nederlag til Virum Vipers, var det tid til at mødes igen, denne gang på Værløses hjemmebane i Søndersøhallen.

Hvis Værløse havde brugt de to uger på at indøve modtræk mod Virums dobbelte danmarksmestre, så var det ikke umiddelbart til at se. I hvert fald ikke i første halvleg, der blev en lektion for det unge hjemmebanehold i vigtigheden af at være klar fra start.

På trods af, at Værløse faktisk startede med at bringe sig foran 6 – 0 kiggede Virum sig ikke tilbage en eneste gang i første halvleg, hvilket halvlegsstillingen 24 – 56 fortæller bedre end mange ord. Det var 20 minutter hvor især Virums Frederikke Mollerup og Caitlin Ingle gjorde sig bemærket, men hvor også Val Driscoll havde masser af plads at boltre sig på. 

Og plads gav Værløse. Faktisk så meget, at Virum i løbet af kampen fik sendt 27 treere afsted hvoraf de 12 (44 pct) ramte. Til sammenligning ramte Værløse 3 ud af 16 (19 pct).

Det samme billede tegnede sig for 2’erne hvor Virum ramte 26 af 54 forsøg, mens Værløse måtte nøjes med 20 ud af 40 forsøg.

Hvis det unge Værløse hold var tæt på at miste fodfæstet i første halvleg mod Danmarksmestrene, så gik det bedre efter pausen. Ikke at der på noget tidspunkt var spænding om det endelige udfald, men dog så meget bedre, at Værløse faktisk vandt de to sidste quarters med 4 point.

Det var et anderledes bold- og selvsikkert Værløsehold, der kom ud fra pause og ikke mindst det hurtige, fysiske forsvar som har givet mange modstandere problemer, begyndte at virke. Men der var det som sagt for sent: Kampen sluttede 68 – 96 til Virum. Dermed kunne et velspillende Virum hold kunne tage hjem og nyde de sidste par timer af weekenden, i bevidstheden om, at de havde givet den næste generation af Dameliga-stjerner en lektion.

For Værløse blev kampens topscorere Ellen Lykholt Svendsen med 12 point og Andrea Heede-Andersen med 10. Kampens og Virums topscorer var Frederikke Mollerup med 20 point fulgt af Caitlin Ingle med 18.

Allerede på fredag den 10. november får holdene mulighed for at vise, hvad de hver især har taget med sig fra kampen. Der mødes de nemlig i Pokal 1/4 finale i Virum.

Skadesramt Lemvig hold taber til Stevnsgade i Nørrebrohallen

05.11.2017

Lemvig Basket har haft en svær sæsonstart med 5 nederlag i 5 kampe inden lørdagens opgør på Nørrebro mod værterne fra Stevnsgade.

Hvorvidt det er manglende form, kemi på holdet eller skader der er skyld i det, er ikke til at vide, men til lørdagens opgør stillede Lemvig op klart skades svækket.

Lemvig var uden russiske Anne-Mariya Kolyandrova, ungarske Reka Fejes og amerikanske Kaitlyn Mathieu. Et trekløver der i gennemsnit spiller knapt 27 min i hver kamp og bidrager kraftigt til både score og rebounding. Lemvig havde 7 spillere klar til start foran ca. 150 tilskuere.  Det skulle vise sig at coach Peter Jensen kun spillede 6 spillere og af dem spillede de 5 alle  mere end 31 min.

Første periode starter Lemvig bedst og bringer sig efter 2:01 foran med 2-4. Men Stevnsgade svarer hurtigt igen med effektivt hurtigt angrebsspil og aggressivt zonepres, hvilket giver flere frie skud. Efter to 3ere af stærkt spillende Mathilde Colding-Poulsen, en af Hanna Sheikh (der desværre skulle vise sig at blive hendes eneste i kampen) og fire point af kampens spiller og topscorer Ida Tryggedsson Preetzmann laver Stevnsgade et 13-0 run på blot to min på gæsterne til stillingen 15-4.

Man fornemmer, at det kunne meget vel være kampens afgørelse. Men en del udskiftninger slår rytmen i stykker for Stevnsgade og kombineret med en stribe dårlige beslutninger angrebsmæssigt kommer Lemvig tilbage i kampen, blandt andet på grund af 6 point af Lemvigs Louisa Murphy.

Det betyder at kampen er helt lige 15-15 efter første periode efter et 9-0 run af Lemvig.

Anden periode starter med at Ida Klussmann bringer Stevnsgade i front med 17-15. De næste par minutter præges - ligesom de sidste 3 minutter af første periode - af at Lemvig får flere scoringsmuligheder på grund af manglende defensive rebounds fra Stevnsgade. Det er tydeligt at Emile Hesseldals pause på bænken betyder en fordel for Lemvig.

Derfor kan Deanne Mayza - Lemvigs topscorer med 17 point - med 7 point bringe gæsterne foran med 19-16 efter blot 2:13 af anden periode.

Stabiliteten vender lidt tilbage til Stevnsgade og Ena Viso kan efter 4:51 bringe Stevnsgade i front igen med 25-24.

Resten af perioden er for Stevnsgade en blanding af smukke detaljer, men også hovedløse afleveringer og beslutninger. Det er tydeligt at ikke alle spillere her tidligt i sæsonen endnu føler sig komfortable med "triangle-offense", hvilket gør at spillet til tider bliver stillestående, hvorfor man skal kæmpe hårdt for hver scoring. Lemvig virker i de sidste minutter en smule trætte, men de spiller naturligvis også utroligt smalt.

Perioden ender 21-18 til Stevnsgade, hvilket betyder en halvlegs føring til værterne på 36-33.

Tredje periode er på mange måder en gentagelse af anden periode rent spillemæssigt. Holdene bytter points hele perioden, men det er tydeligt, at Lemvig slås alt de kan for at få den første sejr med hjem til Lemvig.

Lemvig vinder fortjent perioden 18-22 og så er stillingen 54-55 til udeholdet inden sidste periode.

På et par stærke minutter af Tea Jørgensen bringer hun Stevnsgade i front 63-58 efter 3:23 af fjerde periode. Perioden afgøres blandt af at Stevnsgade udrebounder Lemvig både offensivt og defensivt. Emilie Hesseldal (som i dag har en double-double) kontroller feltet.

Det tætteste Lemvig kommer på at bringe seriøs spænding ind i kampen igen er efter 6:48, hvor Deanna Mayza med en 3er bringer Lemvig på 66-64.

Derefter står der Stevnsgade på de sidste 3 min. Ida Tryggedsson er her og der og alle vegne og Stevnsgade kører sikkert sejren hjem ved at vinde fjerde periode med 21-12 og kampen med  75-67.

Lemvig spillerne var tydeligt trætte til slut, men det er naturligt, når kun seks spillere skal klare en kamp.

Lemvig skød en smule bedre end Stevnsgade på dagen, men Stevnsgade udrebounder Lemvig med 43-21 og har 15 steals mod Lemvigs 6 - hvilket er afgørende for kampen.

Hos Lemvig skal fremhæves banens mindste spiller Mariya-Magdalena kolyandrova for fremragende ballhandling ag ikke mindst for 8 rebounds, holdets erfarne general Ivana Udovalieva med 17 points, Deanna Mayza med 17 point og Louisa Murphy med 10 rebounds og 15 point.

Hos Stevnsgade virker Ida Tryggedsson Preetzmann i topform med 30 point, Tea Jørgensen spiller godt og synes også i god form i dag med 12 points og 7 rebounds ligesom Mathilde Colding-Poulsen. Endelig skal naturligvis Emilie Hesseldal fremhæves for en fremragende kamp med 12 points og enestående 9 offensive rebounds og 10 defensive rebounds - 19 i alt.

På trods af 6 nederlag er det alt, alt for tidligt at afskrive Lemvig. Med alle spillere klare af skader og i god form, kan de slå alle hold i Dameligaen. For holdets moral håbes det, at det snart bliver til den længe ventede første sejr.

Sikker sejr til Hørsholm over lokalrivaler fra SISU

04.11.2017

Hørsholm 79ers går på landsholdspause med en sikker sejr over lokalrivalerne fra SISU foran 230 tilskuere i Hørsholmhallen.

Hørsholm var foran det meste af kampen, og selv om de var ikke i stand til helt at skabe et afgørende forspring før midt i anden halvleg, lød sejrscifrene på hele 89-71.

Det blev afgørende for kampen, at Hørsholm tvang SISUs Catharina Palm og Kama Griffiths til at misse 24 af 35 skud. Flere forskellige spillere fra den dybe Hørsholm-rotation dækkede de to topscorere op, så der konstant var friske ben i forsvaret. Det krævede meget opmærksomhed fra hele holdet, forklarede point guard Gritt Ryder efter kampen:

-Det er en holdindsats, sagde Ryder. Vi skal bytte på screeninger og være klar til at hjælpe hele tiden, for de er virkeligt, virkeligt dygtige spillere, der kan enormt meget. Cadeau til alle dem, der var på dem, de gjorde det rigtigt godt.

Hørsholm tog føringen i kampens femte minut og afgav den aldrig igen. I løbet af første halvleg byggede hjemmeholdet en føring på 18 point op, 39-21, men en god afslutning på halvlegen fra SISU bragte den ned på 42-29.

Efter kampen fokuserede Hørsholmtræner Jesper Krone på torsdagens pokalkamp, da han skulle forklare, hvorfor Hørsholm lod SISU fortsætte med at være med i kampen:

-Vi ar præget af efterveer fra vores tur i torsdags. Selv om vi vinder med 18, er der perioder, hvor jeg synes vi spiller lidt for tilbageholdende og jeg kan se træthed i flere af spillerne. Det var ikke så meget kampen fra i torsdags, som rejsen, der sad i benene. Vi kommer hjem 02:30 natten til fredag, men samtidig er der ingen undskyldninger. Vi skal ind og arbejde og gøre det, vi ved, vi kan, og så er det oppe i hovederne, vi skal gøre os mentalt og fysisk klar.

Klar blev Hørsholm til anden halvleg, hvor føringen blev udbygget til 65-44 efter et par flotte scoringer fra Marie Louise Blyme, der desværre senere måtte udgå med en ankelskade. Resten af kampen lå hjemmeholdets forspring på lige omkring 20 point, på trods af flot fight fra gæsterne og slutresultatet var 71-89.

Dameligaen går nu på landsholdspause i forbindelse med EM-kvalifikation, hvor Hørsholms Sandra Lind skal spille for Island. For Hørsholmtræneren er det både ærgerligt og godt med pausen:

-Det er en svær periode for os, fordi vi er godt kørende, siger Krone, så vi vil egentligt gerne spille kampe, men for nogle af de andre hold kommer det nok kærkomment. Der er selvfølgelig nogle ting, der skal arbejdes på, men jeg prøver også at lægge nogle alternative ting ind i den her periode, hvor der ikke er kampe. Forhåbentligt bliver det også lidt anderledes og sjovt at komme til træning, så det ikke bare er min sure stemme, de hører hele tiden.

Hørsholm kommer til næste kamp, der er på udebane i Værløse 19. november, som ligaens ubesejrede førerhold, mens SISU, på fjerdepladsen, tager imod Virum Vipers 17. november.

Foto er leveret af Markus Kluge.