Nyheder

Favoritterne fra Stevnsgade tog den hjem til sidst

11.12.2017

Inden fredagens kamp i DL mellem værterne fra Stevnsgade SuperWomen og gæsterne fra Værløse BBK, måtte Stevnsgade tage favoritrollen på sig.

Værløse var  for tidligt i sæsonen blevet spået til at være "prûgelknape". Holdets unge spillere har trodset spådommene, foldet deres talent ud og performet rigtigt godt i mange kampe. Holdet har i de første otte kampe vundet to, men flere gange været tæt på. På en god dag kan de udfordre og måske slå alle i ligaen.

Værløse kom direkte fra en sejr mod SISU i en gyserkamp på hjemmebane, mens Stevnsgade gik ind til kampen med to nederlag i streg i bagagen. Først tabte holdet hjemme mod SISU og senest indløb sæsonens tredje nederlag til Hørsholm 79ers, der tordner mod at vinde grundspillet suverænt.

Værløse og Stevnsgade har mødt hinanden en gang før i dette års grundspil. Det var i Værløse, hvor hjemmeholdet fik en ordentlig lussing med 38-76 til Stevnsgade.

Første periode er en lang bytning af point uden den store dramatik. Perioden ender 14-15 til Værløse.

Anden periode ligner første periode til forveksling. Frida Boje Formann - Værløses bedste på dagen og samtidig Værløses topscorer - starter med at bringe Værløse foran med 14-17. En noget anderledes udvikling en holdenes første møde, hvor Stevnsgade trak fra lige fra start. Men ret hurtigt efter gør Stevnsgade Basketballs to store spillere i fredagens opgør Emilie Hesseldal (lavede en imponerende triple double - med 18 rebounds, 15 point og 10 assists + 4 steals) og Ida Tryggedsson Preetzmann (der scorede 28 point) de helt lige igen.

Efter 7:12 af anden periode fører Værløse 24-26, men så rykker Stevnsgade lidt fra og bringer sig foran til halvlegsstillingen 33-29. Perioden var igen meget lige. Stevnsgade vinder perioden 19-14.

Efter pausen bringer Ida Klussmann Stevnsgade foran med 8 point og da var det som om, at publikum anede at Stevnsgade ville rykke fra. Mathilde Colding-Poulsen scorede herefter to 3ere i træk og satte fart i forsvarsspillet for værterne.

Værløse nåede heller aldrig senere i kampen at komme tættere på end 8 point. Stevnsgade førte inden sidste 10 minutters runde 49-41. Perioden vindes af Stevnsgade med 16-12.

Sidste periode sætter Stevnsgade sig fuldstændigt på kampen og begynder at ramme på deres frie skud. De trækker fra gæsterne, der kæmper bravt, men Stevnsgade vinder fortjent kampen 76-53 og dermed sidste periode med 27-12.

Kigger man på statistikkerne viser dig et tydeligt billede af, hvorfor kampen endte som den gjorde. Stevnsgade skyder 53% bag tre points linjen mens Værløse skyder OK 32%. Stevnsgade tager 40 rebounds, mens Værløse tager 29.

Efter kampen udtalte Stevnsgades head coach Hrannar Holm:

“Vores mål  var at holde Værløse under 50 points. Det lykkedes ikke helt, men næsten. De er aktive og spiller med god gejst hele tiden. Jeg har stor respekt for, hvad de gør, de spiller bredt og med høj intensitet.

Vi spillede faktisk en OK kamp og fik åbne skud hele tiden. Vi havde sådan set styr på kampen i hele anden halvleg, men det var dog først i starten af fjerde periode, hvor vi rigtig ramte kurven. Det var godt, for vi har ikke ramt særligt godt på det sidste.

Vi håber nu det fortsætter på onsdag mod Virum Vipers, og især på lørdag - når vi spiller pokal semifinale mod Hørsholm 79ers. Det bliver sjovt."

Lemvig Basket skudt ned af Hørsholm 79ers

10.12.2017

Topholdet Hørsholm 79ers var brandvarme fra 3p-linjen, da de lørdag besøgte Lemvig.

Hele 14 gange ramte de en 3er, og Emilie Fogelstrøm stod alene for de seks. Det var en af grundene til, at Hørsholm kunne tage hjem med endnu en sejr i bagagen.

En anden grund var at ligaens tophold bare spiller godt i denne sæson. Tempoet er højt og spillet glider velsmurt mellem samtlige spillere. Derfor er det også svært at se, hvem der skal stoppe nordsjællænderne.

Det var ikke fordi Lemvig spillede en dårlig kamp, og gennem kampens to perioder fulgte Lemvig godt med. Men hver gang værterne mistede en bold eller tog en dårlig beslutning blev det straffet. Desuden kunne Lemvig ikke holde samme effektivitet i afslutningerne som Hørsholm – og slet ikke på 3erne, hvor det kun blev til fire scoringer.

Lemvig havde føringen i kampens start, hvor det blev 6-0 inden Hørsholm kom i gang. Herefter var kampen lige gennem de to første perioder, med en føring til gæsterne på omkring 6-10 point til Hørsholm. Gennem anden periode trækker Hørsholm dog lidt længere fra, men med en god afslutningen af Lemvig er afstanden 37-47 ved halvleg.

I kampens to sidste perioder sidder Hørsholm på kampen. Lemvig kæmper godt og spiller også i perioder rigtig fint, mn Hørsholm er bare bedre, så der bliver ikke spænding om kampens udfald igen. Det ender med en sejr på 59-88 og en understregelse af Hørsholms styrke lige nu.

Lemvigs point: Lisa Murphy 20p, Reka Fejes 9p, Kaitlyn Mathieu 8p, Megi Kolyandrova 8p, Deanna Mayza 5p, Ani Kolyandrova 5p, Yana Kozhohavona 2p, Ivana Udovalieva 1p, Kamelia Andonova 1p.

Hørsholms point: Emilie Fogelstrøm 22p, Gritt Ryder 16p, Maryah Sydnor 15p, Line Piechnik 8p, Maria Forsmann 7p, Josephine Tullin 6p, Maia Dinesen 5p, Ivana Jovanovic 4p, Marie-Louise Blyme 3p, Sandra Prastardottir 2p

SISU vinder over Virum Vipers

09.12.2017

For 3. gang 2 en halv måned skulle SISU spille mod mestrene fra Virum Vipers.

Ville Sisu kunne finde noget ekstra frem eller skulle Virum tage 3 sejr ud af 3 mulige. Disse spørgsmål var svære at besvare og blev først besvaret et par minutter før slutfløjtet lød i fredagens kamp i Gentofte Arena.

En kamp hvor begge hold i perioder viste hvad holdene kan offensivt men også en kamp der ind imellem gave indtryk af dårlige beslutninger og alt for hurtigt spil som ikke fungerede optimalt.

1.p. Holdene gik ind til kampen for at vinde, det er der ingen tvivl om. Stor energi fra begge hold, god fart op og ned af banen, men også en del turnovers, der gav indtryk af en lidt rodet periode. Sisu havde held til at vende nogle af Virums turnovers til point her i første periode som Sisu vinder med 15-10.

For Sisu holdet er det især forsvaret der funger godt ledt an af Josephine Vincents, Melanie Elmgreen og Cecilie Jessen. Offensivt Stod der Kama og Catharina på det meste.

For gæsterne er det Valarie Driscoll der offensivt og defensivt giver Sisu mandskabet problemer. Det skulle vise sig at blive mønstret gennem hele kampen.

2P. Mere fart på spillet, mere energi i forsvaret var temaet for begge hold. Virums Catlin Ingels stemplede ind og tog ansvar. Med 5 point til Catelin og 6 til Valerie holdt de 2 spillere, Virum inde i kampen.

Sisu har i denne periode overtaget og med 10 point til Kama Jo og godt forsvar fra hele holdt, kan Sisu udbygge føringen ved halvleg. Skulle denne trent fra de 2 første perioder vise sig at kunne give Sisu sejren eller ville halvlegs pausen give Virum holdt ny energi og få vendt kampen til egen fordel.

Perioden ender 17-11 til SISU som går til pausen med en føring på 32-21.

3.P Ja, Virum havde godt af halvlegs pausen. Det er tydeligt at Virum arbejder med at få sat et par spil systemer sammen, der vil give dem noget mere offensivt når de sidder i skabet. Det er også tydeligt at på Sisu holdet skal der mere energi til. Her er det de få der driver værket og det vil I periode af kampene give nogle udfald.

Udfaldet kom her i 3 periode, hvor Virum totalt dominerede og bragte sig tilbage i kampen og endda i front efter 3 periode. 43-44. Virum fik deres kollektive spil til at fungere i begge ender af banen og det fremtvang en del fejl fra Sisu holdets side.

Sisu skal være glade for at Kama Jo offensivt havde en rigtigt stor aften og med 9 point her i 3 periode, var den spiller der holdt Sisu inde i kampen.

Virum vinder perioden 23–11.  Ville Sisu komme tilbage i fjerde periode eller var kræfterne sluppet op og Virum kunne tage 3. sejr af 3 mulige.

4P. Sammenhold er nøgle ordet her i fjerde periode. Sisu holdet fik vist at holdet ikke kun er Kama og Catharina, men også de 2 klasse spillere.

Her i fjerde periode bidrog alle spiller der var på banen positivt til at Sisu holdet kunne hive sejren hjem. Alle Sisu spiller der kom ind bidrog med point og godt forsvar. Cirkeline 2, Helene 2 Cecilie 2, Melanie 4, Josephine 4, Kama 5 og Catharina med 7 point gjorde den store forskel.

Virum kunne her i fjerde periode ikke finde de samme muligheder de fandt i tredje periode. Sisu holdet sammenhold viste sig på dagen at være stærkest og en fortjent sejr kom i hus på 69-58.

Stat. For Sisu - Kama Jo 31p, 5 reb, 3 ass. Catharina Palm 18 p, 15 reb, 8 ass, Melanie Elmgreen 7p, 6 reb, 5 ass. Josephine Vincents 5p, 6 reb og 4 ass. og 2 point til Josephine Haabegaard, Cirkeline Rimdal, Cecilie Jessen, Helene Dalsgaard

For Virum – Valerie Driscoll 20p, 17 reb. Cattlin Ingle 13p, 4 reb, 6 ass. Frederikke Mollerup 9p, 3 reb, 3 ass. Maria Høgh 6p. Rudiane Eduardo 6p, 5 reb, 1 ass. Ellen Iversen 4p, 3 reb.

Virum Vipers tilbage på vinderkurs

05.12.2017

Efter at have tabt i sidste uge mod Hørsholm 79’ers er Virum Vipers igen på sejrskurs og vinder over Lemvig Basket. Virum Vipers fører hele kampen. Dog er der midt i kampen kortvarigt spænding om resultatet. Lemvig får kort før halvlegen presset Virum Vipers, så der kun er 2 points forskel på de to hold.

Vium Vipers starter kampen rigtig godt med et aggressivt angreb og godt forsvar. Holdet bringer sig foran med 11-2 midt i perioden. Med lidt mere end to minutter tilbage af perioden fører Virum Vipers med hele 13-5 og 5 spillere er på scoringstavlen. Virum slipper dog tempoet, og det udnytter Lemvig basket til at reducere føringen til stillingen 17-11 efter 1. periode.

2. periode er helt magen til. Virum Vipers  starter med god energi og bringer sig foran med scoringer fra velspillende Ellen Iversen og Maria Høgh. Midt i periode taber holdet dog energi, og  det udnytter Lemvig basket til at igen at komme ind i kampen og får reduceret Virum Vipers forspring til kun 2 point.

Uagtet et par gode scoringer fra Caitlin Ingle og Ellen Iversen, der bringer Virum Vipers tilbage i kampen, er det Lemvig Basket , der vinder 2. periode med 17-18. Inden halvlegen er stillingen 34-29 til Virum Vipers.

Efter halvlegspausen har Virum Vipers fået fornyet energi og Lemvig Basket har svært ved at følge med tempoet. Særligt i forsvaret kniber det for Lemvig Basket. Både forsvar og angreb fungerer godt for Virum Vipers, og de vinder overbevisende 3. periode med 22-14 til stillingen 56-43.

4. periode bliver mere lige. Virum Vipers vælger at give spilletid til flere spillere, der alle gør det godt. Lemvig Basket får dog samtidig mere styr på angrebet og scoringer af bl.a. Okako Adika og Anna-Mariya Kolyandrova betyder, at Lemvig  basketstadig er med i kampen til det sidste. Virum Vipers vinder 4. periode med 18-16 og kan tage en sejr hjem på 74-59.

Topscorer for Virum Vipers: Caitlin Ingle 19, Ellen Iversen 15, Maria Høgh 15, Rudiane Eduardo 13, Valerie Driscoll 7, Frederikke Mollerup 3 og Asta Rønsow 2.

Topscorer fra Lemvig Basket: Louisa Murphy 13, Anna-Mariya Kolyandrova 12, Okako Adika 9, Ivana Udovalieva 9, Kaitlyn Mathieu 8 , Deanna Mayza 6 og Rekas Fejes 2.

Virum Vipers næse kamp er den 8. december kl. 19.15 på udebane i Gentofte Hallen mod SISU.

Næste hjemmekamp er den 13. december kl. oktober kl. 20.30 i Virumhallen. Her møder Virum Vipers, Stevnsgade SuperWomen.

Værløse sender SISU hjem med 1 points nederlag

04.12.2017

Med sejren over SISU fik Værløses unge Dameliga-debutanter sat en tyk streg under, at det er et hold, man skal regne med. Når de finder rytmen, kan de spille op med alle hold i ligaen.

Hvordan får man tilskuere i hallen? Gysets mester, filminstruktøren Alfred Hitchcock vidste det bedre end de fleste, da han sagde: ”Always make the audience suffer as much as possible.”

Det råd har Værløses Damer i den grad taget til sig, så endnu en gang fik tilskuerne en gyser, der var en Hitchcock værdig. Efter sidste weekends to-points nederlag til Lemvig, blev det i denne weekend til en sejr over SISU med mindst mulig margen: 1 point! Og kampen var nøjagtig så spændende som resultatet antyder.

I en pænt pakket og entusiastisk støttende Søndersøhal, kom gæsterne fra SISU ud med fuld fart, hårdt pressende højt på banen. Kampens store profil, SISUs Catharina Palm Jensen gav allerede fra start prøver på sit store talent, og Værløse havde i perioder meget svært ved at dæmme op for hende. Den udfordring gav sig hurtigt udtryk i en række fejl, der betød, at et par Værløse-spillere tidligt kom i fejlproblemer.

Det stod hurtigt klart, at en af de mest iøjnefaldende forskelle på de to hold, er holdenes bredde, når der skal leveres point. Det kan nok bedst illustreres af, at ud af SISUs i alt 66 point kom de 48 fra Catharina Palm Jensen (26) og de Kama Jo Griffitts (22).

Men Værløse havde fundet rytmen, og gjorde det, som de gør bedst; spillede som et sammentømret hold, flyttede bolden hurtigt rundt og var både aggressive og fysiske i forsvaret. Og dén opskrift tillod det unge hold at følge med SISU hele vejen.

Ved pausen første hjemmeholdet 29 – 27.

Værløse har tidligere oplevet, at spillet i perioder har været famlende og usikkert og dermed givet modstanderen mulighed for at stikke af. Det skete ikke mod SISU. Efter pausen lykkedes det for Værløse at stå fast i forsvaret og samtidig fandt Værløses Trine Drejer i perioder nærmest efter behag vej til kurven.

Men som sagt; Værløse kan deres Hitchcock. Med 39 trin tilbage på sekundviseren førte hjemmeholdet med 63 – 58, tilskuerne havde allerede sagt tak for kampen og pulsen var nede på et mere forsvarligt niveau. Men så smed Værløse pludselig bolden væk, Kama Jo Griffitts stjal den og satte en treer. 63 – 61 og pulsen hos tilskuerne strøg til vejrs igen. Herefter blev Værløses Emilie Janner fejlet og satte begge straffe. 65 – 61. Så blev SISUs Catharina Palm Jensen fejlet, og satte ”selvfølgelig” dem begge. 65 – 63. Andrea Heede-Andersen satte herefter 2 af sine i alt 11 point, da hun koldblodigt eksekverede sine straffekast med kun 9 sekunder tilbage. 67 – 63. At SISUs Melanie Linea Elmgreen herefter lavede en buzzerbeater fra midterlinjen, havde kun kosmetisk betydning. Kampen endte 67 – 66 til hjemmeholdet.

Der er ikke mange steder, man får så meget gys og underholdning for 25 kr. som i Søndersøhallen. Tjek det selv. Næste gang er den 13. december mod Hørsholm.

For Værløse blev Trine Drejer topscorer med 20 point, fulgt af Frida Boje Forman med 12 og Andrea Heede-Andersen med 11.

For SISU blev Catharina Palm Jensen sit holds og kampens topscorer med 26, fulgt af Kama Jo Griffitts med 22. 

Stevnsgade SuperWomen pressede topholdet

03.12.2017

Hvis man ser lørdagens Dameligakamp som en ledetråd, tegner det til at blive en spændende pokalsemifinale, som Hørsholm 79ers og Stevnsgade SuperWomen skal på Nørrebro om to uger.

De to hold spillede en spændende og seværdig kamp i Hørsholmhallen, hvor ubesejrede Hørsholm 79ers ikke havde let ved at slå ligaens nummer tre, Stevnsgade, i Hørsholmhallen, men alligevel endte med at vinde 73-62.

Selv om Hørsholm var foran med 18 i kampens start, kom udeholdet tilbage og gjorde kampen spændende. På kampens første fem minutter skabte hjemmeholdet sig en føring på 17 point, 32-6, efter godt spil fra Gritt Ryder og de store spillere Ivana Jovanovic og Maryah Sydnor. Helt ind i midten af anden periode, hvor Hørsholm var foran 35-17, lignede det en let dag på kontoret for Hørsholm, men sådan skulle det ikke gå.

Hørsholmtræner Jesper Krone var efter kampen ikke overrasket over, at Stevnsgade ikke bare lagde sig ned efter Hørsholms gode start:

-Vi rammer ok og får nogle gode afslutninger i starten og så misser de nogle, som de så begynder at ramme senere og så kommer de igen. Det er dog hårdt at skulle hente os og svært mentalt at skulle komme helt op, især når de skal prøve flere gange. Og til sidst bliver deres nøglespillere trætte, for Ida og Emilie spiller 40 minutter hver.


Ida ”TP” Tryggedson og Emilie Hesseldal gjorde ellers deres bedste for a gøre comebacket en realitet. I første halvlegs sidste fire minutter stod de to for alle Stevnsgades point, da udeholdet kørte en 13-2 afslutning på halvlegen af. Det bragte Stevnsgade indenfor rækkevidde med en halvlegsscore på 37-30.

Anden halvleg formede sig som en evig jagt fra Stevnsgade side. Hørsholm startede med at trække fra igen, efter scoringer fra Ryder, Ivanovic og Sydnor sendte værterne i front 48-34. Stevnsgade svarede igen med at vinde de sidste fire minutter af tredje periode 14-4, så de to hold gik ind til de sidste ti minutter med Hørsholm foran med kun fire, 52-48.

Kampens afgørelse faldt først midt i fjerde periode, da Hørsholm fik skabt et hul på ni point, 67-58. Maria Dinesen scorede et skud og Maryah Sydnor scorede tre straffekast i træk, det sidste efter en teknisk fejl til Stevnsgades bænk med lige over to minutter igen. Det forspring blev for meget for Stevnsgade at komme igen på og Hørsholm spillede sejren på 73-62 sikkert hjem derfra.

Med sejren er Hørsholm fortsat stensikkert i front i Dameligaen med seks point ned til Virum og ti til Stevnsgade på tredjepladsen, dog med en kamp mere end begge.

Hørsholm spiller igen lørdag i Lemvig, som starten på en meget travl uge, der også byder på onsdagskamp i Værløse og så pokalsemifinale lørdagen efter på Nørrebro mod Stevnsgade. Stevnsgades program er næsten lige så travlt med en fredagskamp mod Værløse og en midtugekamp i Virum.

Ugens preview

30.11.2017

Midt mellem 2 træninger i Hørsholm 79ers fik den nykåret damelandsholdstræner Jesper Krone, lige tid til at kigge på weekendens 3 kampe i DL.

På papiret kunne det godt ligne 3 tætte kampe hvor der ikke umiddelbart er nogen klare favoritter.

Virum Vipers - Lemvig Basket (lørdag kl. 15:00)

Hjemmeholdet skal op på hesten igen efter sidste weekends klare nederlag til 79ers, men samtidig vil Lemvig prøve at forfølge endnu en sejr, efter de i søndags fik sæsonens første sejr i Værløse.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Lemvig har et stærkt hold, som bliver rigtig gode, når de finder deres rytme.

Dog tror jeg, at Virum bruger hjemmebanefordelen til at hive en sejr hjem. Vinder Virum bliverer det bliver ikke med mere end 10 point.

Hørsholm 79ers - Stevnsgade SuperWomen (lørdag kl. 16:00)


Hørsholm vil prøve at tage de gode takter fra weekendens sejr over Virum Vipers med til kampen mod Stevnsgade.

Men ingen tvivl om at Stevnsgade vil komme med alt hvad de har. De tørster efter at komme tilbage på sporet efter det måske for nogen overraskende nederlag til SISU sidste fredag. 

Stevnsgade har meget at byde ind med og har en trup med en hel del erfaring, men jeg tror at de kommer til korte i en velbesøgt Hørsholmhal på lørdag.

Jeg tror dog på en hjemmesejr på ca. 10 point.

Værløse BBK - Sisu (søndag kl. 16:30)

Værløse har vist at de har masser af talent og kvalitet. På en god dag, kan de spille med alle hold i ligaen.

Sisu bliver bedre og bedre, og de vil qua deres kompetencer og rutine sikkert også trække det længste strå i denne kamp. Sisu har specielt Catharina Palm Jensen og Kamma Jo Griffiths som vil volde Værløse problemer.

Værløse skal spille op til deres allerbedste for at have en chance i kampen og gør de det, lurer der måske en overrraskelse. Gør de ikke vinder Sisu kampen med 12 point.

Ny gyser i Søndersøhallen

27.11.2017

Der var meget på spil i søndagens bundopgør mellem hjemmeholdet Værløse og gæsterne fra Lemvig Basket.

Lemvig var på jagt efter at få de første 2 point på tavlen og Dameliga-debutanterne fra Værløse var ivrige efter at vise, at sejren i de to holds første opgør, ikke var en tilfældighed. På den måde fik begge hold, hvad de kom efter.

Når Værløse spiller sit bedste, kan de spille op med alle hold i Dameligaen. Men det er også tydeligt, at Værløses unge hold er et hold, der stadig leder efter sin endelige stil. 

Derfor har deres kampe det også med at svinge frem og tilbage. Ikke bare et point eller to, men gerne med både 10 og 20 points pludselige hop – og fald. Således også mod Lemvig. Værløse kom ud til kampen, fulde af energi og selvtillid. Hjemmeholdets skud gik i og forsvaret havde fuldstændigt styr på gæsterne, hvilket betød, at 1. quarter sluttede 22-12 i hjemmeholdets favør.

I anden quarter vendte billedet 180 grader, og det er bare at konstatere, at der ikke er mange steder i ”den virkelige verden”, der som i sportens, så hurtigt og ubarmhjertigt, afslører uheldige beslutninger… I løbet af små fire minutter havde Lemvig lukket hullet og tavlen viste 26-25.

At det lykkedes, kan Lemvig ikke mindst takke amerikanske Louisa Murphy for, som Værløse ikke var i stand til at finde et effektivt våben imod. Med 19 point fik hun med eftertryk vist, hvorfor hun er øjeblikkets nr. 2 på Dameligaens topscorerliste.

Efter pausen havde Lemvig for alvor fået blod på tænderne og der gik da heller ikke mere end et lille minut, før vestjyderne for første gang kunne bringe sig foran i kampen. Herfra var det en fuldstændig lige kamp, hvor ikke mindst Værløses Ellen Lykholt Svendsen og Lemvigs Deanna Mayza med henholdsvis 17 og 25 point kunne gå ud som to af kampens profiler.

Kampens sidste minut var af den slags, der vil få de fleste tilskuere til at vende tilbage til hallen. Uret viste 00:26 da Værløses Trine Drejer satte en 3’er og ændrede stillingen til 71-72. Fire sekunder senere trak Lemvig en fejl og scorede på det ene af de to straffe: 71-73. Tolv sekunder skulle der gå, før Sofie Ledou Axelsen gik til kurven, trak en fejl og imponerende koldblodigt scorede på begge skud: 73-73 med 10 sekunder tilbage… Fire sekunder skulle Lemvigs og kampens topscorer Deanna Mayza herefter bruge på en scoring og på at skaffe Lemvig deres første 2 point i tabellen. Fantastisk afslutning, der indeholdt alt det, som gør Basketball lidt mere underholdende end andre sportsgrene.

Topscorer for Værløse blev Ellen Lykholt Svendsen med 16 point og 2 assist, fulgt af Trine Drejer med 12 point og 6 assist.

For Lemvig – og kampen - blev det Deanna Mayza med 25 point og 5 assist, fulgt af Louisa Murphy med 19 point og 2 assist.

Næste gang Værløse skal i kamp er allerede på søndag den 3. december, hvor SISU kommer på besøg i Søndersøhallen.

Hørsholm 79ers vinder overbevisende over et svagt spillende Virum Vipers

27.11.2017

Hørsholm 79ers vinder en sikker sejr over Virum Vipers efter at have vundet alle 4 perioder. Virum Vipers fik kun i begyndelsen af kampen deres spil til at fungere.

Virum Vipers starter godt og kommer foran med 9-4 inden Hørsholm 79ers kommer rigtig i gang. Herefter står der Hørsholm 79ers på kampen. Holdet spiller rigtig godt i angrebet og særligt forsvaret er aggressivt og et effektivt værn mod Virum Vipers. Efter 1. periode fører Hørsholm 79ers med 21-17.

2. periode fortsætter på samme måde. Hørsholms effektive forsvar sætter en stopper for scoringer fra Virum Vipers, der ender med scoringsprocenter på henholdsvis 30 pct. og 16 pct., hvilket må siges at være alt for lavt. Gæsterne vinder perioden med 22-11 og er således foran ved halvlegen med hele 43-27.

Efter halvlegen er Hørsholm 79ers stadig klar. Der er ikke de store ændringer hos Virum Vipers og gæsterne får en del lette scoringer, da Virum Vipers smider bolden væk. Hørsholm er også væsentlig bedre til at rebounde, hvad Virum Vipers ellers normalt er rigtig gode til. Perioden er dog mere jævnbyrdig og Virum Vipers ”taber” kun perioden med 4 point. Inden de sidste 10 minutter fører Hørsholm med 20 point.

I 4 . periode ændrer desværre ikke på Virum Vipers spil og Hørsholm kan sætte deres unge talenter på banen. Det betyder en reducering af føringen til 18 point inden Hørsholm 79ers svarer igen og ender med at vinde med 25 point til en sejr på 76-51.

Topscorer for Virum Caitlin Ingle 16, Maria Høgh 10, Rudiane Eduardo 8, Ellen Iversen 6, Emilie Schirmer 4, Valerie Driscoll 4, Frederikke Mollerup 2 og Asta Holager Rønsow 1.

Topscorer for Hørsholm 79ers: Maryah Sydnor 21, Sandra Lind Prastardottir 14, Ivana Jovanovic 10, Line Piechnik 9, Katrine Horneman Lassen 6, Gritt Ryder 5, Maria Roost Dinesen 3, Emilie Fogelstrom 3, Maria Forsman Pedersen 2, Josephine Tullin 2 og Emilie Cirkeline Bæk 1.

Virum Vipers’ næste kamp er på hjemmebane mod Lemvig basket. Kampen spilles den 2. december kl. 15.00 i Virum Hallen. 

SISU bedst i ”Black Friday” opgør i Nørrebrohallen

25.11.2017

Der var lagt op til en spændende kamp i fredagens opgør mellem værterne Stevnsgade Basketball og gæsterne fra Gentofte SISU.

SISU har en særdeles giftig starting line-up, der kan slå alle Dameligahold. Når der skal skiftes ud med de yngre spillere, må man forvente, at holdet svækkes en smule. Sådan var det bare ikke i fredagens kamp. De unge SISU spillere tog ansvar og gjorde det fremragende. Det tegner rigtigt godt for SISU, når holdet er spillet bedre sammen i løbet af sæsonen.

Stevnsgade starter klart bedst i første periode, hvor de efter 3:26 bringer sig foran med 11-3 på blandt andet 6 point af en super tændt og elegant spillende Ida Tryggedsson Preetzmann.

Men så svarer kampen bedste spiller SISUs Catharina Palm Jensen igen med 9 point i streg, således at Stevnsgades føring snævres ind til 15-12 efter 6:00. Perioden er præget af flot basketball med mange lækre detaljer, flotte afleveringer, gode beslutninger fra begge hold. Holdene følges nogenlunde ad til en Stevnsgade føring på 24-22 efter de første 10 min.

Det skulle desværre for de fremmødte, der foretræk Dameliga basketball frem for ”Vild med Dans” finale og vilde Black Friday tilbud, vise sig at blive kampens klart bedste periode.

I anden periode bringer Cecilie Jessen hurtigt SISU i front, men Mathilde Colding Blom udligner efter 1:58 til 28-28. De næste 5½ minut scorer de to hold kun fire point hver. Denne periode på 5½ min er noget stillestående og lidt rodet. SISU slutter bedst og kan gå til pause med en lille føring på 36-39.

Tredje periode er der ikke så meget at sige om, ud over at den er meget lige og det drøftes lidt på tilskuerrækkerne, om vi skal i overtid her fredag aften. Holdene bytter point, Stevnsgade vinder perioden med 15-14 til stillingen 51-51 inden sidste og afgørende periode.

Fjerde periode virker tingene ikke rigtigt for Stevnsgade. Angrebsspillet synes lidt stillestående og det virker som om, at Stevnsgade spillerne skal slås mere for deres point end SISU pigerne - og 3 point skuddene rammer ikke, hvor de skal. SISUs Kama Jo Griffitts er stærkt spillende i perioden (i hele kampen i virkeligheden) og dominerer sammen med Catharina Palm Jensen.

Perioden starter meget stille med et par scoringer til 53-55 efter 1:27. Derefter er der igen en lang scoringspause på hele 4 min, hvorefter Stevnsgade bringer balance i kampen efter 5:25 til stillingen 55-55. Herefter styrer SISU kampen, bringer sig ret hurtigt foran med seks point og Stevnsgade halser efter uden held. Kampen kunne til de sidste 2 min have faldet ud til begge holds fordel, men SISU vinder fortjent perioden 10-17 til slutstillingen 61-70.

Kampens store spiller var SISUs Catharina Palm Jensen med 25 point og 12 rebounds. Hvorvidt det bare vare hendes normale høje klasse eller fordi hun var blevet forlovet om eftermiddagen vides ikke. Men godt spillede hun. Tillykke!

Kigger man på statistikkerne, er det bemærkelsesværdigt at SISU udrebounder Stevnsgade med 47-38 – men nok mest afgørende for kampens udfald er træfsikkerheden fra tre points linjen. Stevnsgade scorer kun på 3 af 21 forsøg (14%), mens SISU holder hæderlige 7 scoringer på 20 forsøg (35%).