Nyheder

SISU taber til Hørsholm 79ers

05.02.2018

Ville kampen i dag blive en kopi af den meget dårlige kamp mod Stevnsgade i torsdags. Svaret er nej, men også et stort rungende Ja.

Sisu holdet er blottet for energi, er ikke en gruppe af spillere der har overskuddet i øjeblikket og ikke meget fungere, når modstanderen sætter tempo på kampen.

Holdet ligner en flok spillere der skal finde tilbage til de gode takter før jul. Det har de nu 14 dage til, hvor fokus hos træner og spillere bør være at finde den rette formel i den resterende del af sæsonen og gøre sig klar frem mod det kommende slutspil i marts.

1p. En god og velspillet periode af begge hold. Godt forsvar, godt angreb og flotte scoringer bragte håb om en god kamp. Sisu holdet viste at torsdagens ringe indsats var glemt og at man ville vise de fremmødte tilskuere at de var klar til at give Hørsholm kamp til sidste fløjt. Hørsholms Maryha Sydnor med 9 point i perioden var klart Hørsholms mest iøjnefaldende spiller, på Sisu holdet var det Melanie Elmgreen med 7 point der viste vejen.

Perioden til Sisu 18 – 16

2p. Der var forhåbninger i luften Sisu fortsatte med energi og kamp lyst. Hørsholm havde svært ved at få den ellers velsmurte maskine i gang. Med Hørsholm ved man at nå tingen ikke køre så kan man fighte og vise energi. Sisu spillede en flot periode og kunne ved halvleg glæde sig over at være oppe med 6 point inden de sidste 2 perioder.

15-11 til Sisu Halvleg 33-27.

3p. Meget mere energi og aggressivitet hos Hørsholm holdet. Sisu kunne ikke finde modtræk til det opskruede tempo. I et tempo hvor Sisu forsøgte sig at følge med, men også måtte konstatere at turnovers er en dræber når modstanderen straffer det i den modsatte ende. Hørsholm fremtvang 7 turnovers på Sisu holdet og var meget effektive og kunne gennem perioden ændre stillingen fra at være bag ud med 6 til at være i front med 6 inden 4 periode. Hørsholm vinder perioden 24 -12.

4p. Kunne Sisu holdet finde den energi der var på krævet for at komme tilbage i kampen. Nej. Kampen var afgjort. Hørsholm spillede fornuftigt og gav ikke Sisu lov til at komme tilbage. Hørsholm vandt denne 4 periode 14 – 10 og har sendt Sisu kollektivet hjem i tænkeboks.

Sisu spillede i periode rigtigt godt, men det er med få spillere og det er for nemt for modstanderene at finde løsninger til at stoppe Sisus nøglespillere.

Stat for Sisu: Hannah Schaible 16p, 6 reb. Catharina Palm 14p, 5 reb, 5 ass. Kama Griffits 10p, 7 reb.

Stats For Hørsholm: Maryah Sydnor 24p, 12 reb. 5 ass. Gritt Ryder 10p 7reb. Emilie Fogelstrøm 8p.

Stevnsgade Basketball - Værløse BBK fastlagt

03.02.2018

Den udsatte DL-kamp mellem Stevnsgade Basketball og Værløse BBK er blevet fastlagt til mandag den 5. februar kl. 18:00 i Nørrebrohallen.

Kampen skulle oprindligt været spillet lørdag den 3. februar men blev udsat på grund af ueninghed mellem klubberne omkring spilletidspunktet.

SISU taber hjemme til Stevnsgade Basketball

03.02.2018

Spænding, gys og en tæt kamp. Kunne have været en af de overskrifter man kunne have sat på denne kamp. Det var spændende at se om Sisu kunne rejse sig oven på pokal nederlaget til Hørsholm i lørdags. Den forventede gyser udeblev og en tæt kamp var det i perioder gennem kampen.

1p. En nervøs indledning af begge hold, gav et indtryk af en rodet kamp var i vente. Stevnsgade fik først styr på tingene og kunne bringe sig i front med 6 point lidt over halvvejs i perioden 12-6. På intet tidspunkt var der noget der tydede på at det skulle blive Sisus aften, dog kunne Sisu bringe balance i scoren 12- 12 med godt 1,20 på uret. Stevnsgade vandt perioden 14-12.

2p. En stille og meget rolig periode. Begge hold havde svært ved at score. Mange afslutninger blev sendt mod kurven men ikke mange blev omsat til point. Mod slutningen af perioden fik begge hold omsat spillet til point. En periode som Stevnsgade vinder med 12-9 og fører derfor ved pausen med 26-21.

3p. Sisu kom ikke rigtigt ud af omklædningsrummet efter pausen. Stevnsgade kunne i en tempo forladt periode bringe sig yderligere i front. Sisu holdet havde ikke energien til at få vendt op og ned på tingene. Stevnsgade derimod ville det lidt mere og har med sikkerhed tænkt mest på den mulige andenplads en sejr ville give. Sisu taber perioden 6-11. Stevnsgade op med 10 point 37-27 inden sidste periode.

4p. Der er ikke meget at skrive om. Endnu en rodet periode over Stevnsgade kunne udbygge føringen til 15 point.

Stevnsgade vinder kampen 51-36. I en kamp hvor der var flere rebounds end point til begge hold.

Emilie Hesseldal med 24 rebounds var den helt store oplevelse. At se hvordan Emilie holder sine modspillere væk er en fornøjelse og er den direkte årsag til Stevnsgade sejren. Scorings procenterne på begge hold var ikke imponerende. 27 og 28 %.

Topscore for Sisu: Hanna Schaible 12p og 7 reb. Catharina Palm 12p

Stevnsgade Basketball: Ida Preetsmann 13p. Mathilde Colding 9p og Emilie Hesseldal 8p og 24 reb.

Lemvig Basket fik sin første hjemmesejr

03.02.2018

Onsdag aften lykkedes det endelig Lemvig Basket at hente sæsonens første hjemmesejr.

Det skete da Værløse BBK måtte tage hjem med et nederlag på 74-65 efter en tæt kamp, hvor Lemvig først i tredje periode fik den afgørende føring.

I kampens to første perioder fulgtes holdene godt ad. Begge hold havde svært ved at finde den nødvendige effektivitet til at få et overtag i spillet. Derfor er afstanden aldrig større end omkring 5 point, men det er Værløse som er foran størstedelen af tiden. Det giver også gæsterne en føring på 14-20 efter de første 10 minutter. Den føring får Lemvig dog udlignet i anden periode ved stillingen 25-25. Lemvig udnytter momentum til at komme foran 31-27, men i en rodet slutning på perioden får Værløse udlignet til 34-34 ved halvleg.

Efter pausen har begge hold spillere som byder godt ind, og holdene kæmper om at få føringen. Det bliver Lemvig som far mest udbytte af indsatsen. Hjemmeholdet får opbygget en føring på omkring 10 point, og via stillingen 57-49 ved den sidste pause begynder det at ligne den længe ventede sejr.

Værløse giver ikke op, og midt i sidste periode er afstanden igen nede på 4 point. Det lykkes dog hjemmeholdet at holde føringen og da Værløse til slut må forcere spillet, kan Lemvig udnytte mulighederne til at sikre sejren.

Med sejren har Lemvig stadig mulighed for at overhale Værløse i tabellen. De to hold har nu mødt hinanden tre gange med to sejre til Lemvig og en til Værløse som resultat. Værløse er dog stadig en sejr foran i det samlede regnskab, men det kan vestjyderne udligne, når holdene mødes i den sidste indbyrdes kamp, som også spilles i Lemvig.

Lemvigs point: Lisa Murphy 26 (18 reb), Kaitlyn Murphy 14p (13 reb/6 blk), Okako Adika 11p, Reka Fejes 8p,  Ani Kolyandrova 7p, Ivana Udovalieva 5p, Megi Kolyandrova 3p

Værløses point: Ellen Svendsen 16p, Cashin Page 16p, Celina Schiffer 14p, Sofie Axelsen 4p, Andrea Heede-Andersen 4p, Shani Atar 4p, Mathilde Gustavsen 4p, Annemie Espensen 3p

Ugens preview - weekend

02.02.2018

2 kampe er der på menuen i weekenden. Der skulle ooprindeligt have været 3 kampe, men kampen mellem Stevnsgade Basketball og Værløse BBK er blevet aflyst på grund af tekniske problemer omkring spilletidspunktet.

Coach for Værløse BBK giver derfor kun sit bud på de 2 øvrige kampe.

Lørdag kl. 15:30 Lemvig Basket - Virum Vipers

Virum ser ud til at have genfundet noget af spilleglæden og de ser ud til at være godt kørende for tiden. Sidste gang de to hold mødtes vandt Virum overbevisende og det tror jeg ikke ændrer sig selv om kampen spilles på Lemvigs hjemmebane!

Virum har flere strenge at spille på og burde også sidde overbevisende på denne kamp og tage en sejr.

Søndag kl. 16:00 Sisu - Hørsholm 79ers

Rematch fra pokalfinalen og begge hold er i ugens løb ikke kommet helt godt ud af det store event! Så det kan være lidt svært at vide hvordan denne kamp kommer til gå. Hvilket hold får hurtigst samlet trådene til weekenden, er nok spørgsmålet.

Hørsholm har et bredere hold end Sisu og de burde kunne tage en sejr, men Sisu har nogle dygtige spillere i Kama Griffiths, Catharina Palm Jensen og Hannah Schaible så Hørsholms kollektive forsvar skal fungere hvis de skal kunne kontrollere dem.

Det bliver nok ikke en særlig pæn basketball kamp da begge hold ligesom skal finde tilbage i deres rytme, men jeg vil tro at Hørsholm tager fra Gentoftehallen med en sejr. 

DL-kamp udsat

01.02.2018

Lørdagens DL-kamp mellem Stevnsgade Basketball og Værløse BBK er blevet aflyst.

Kampen skulle oprindeligt være spillet lørdag den 3. februar kl. 15:00 i Nørrebrohallen, men Værløse BBK havde fået oplyst at kampen først skulle spilles kl. 19:00 og har planlagt efter dette.

Nyt spilletidspunkt vil snarest blive offentliggjort.

Højt at flyve, dybt af falde for 79ers

01.02.2018

Lørdag vandt Hørsholm 79ers årets pokalfinale, men allerede onsdag måtte de sande, at når man flyver højt, er der nogle gange også dybt at falde.

I hvert fald var Virums Vipers forsvarende danske mestre på dagen det klart bedst hold og de tilføjede Hørsholm årets kun andet nederlag med de overbevisende cifre 56-72.

Hørsholm startede ellers kampen bedst, med især en flyvende Gritt Ryder, der scorede ni af hjemmeholdets point i starten på 15-6. Herefter gik Hørsholm imidlertid kollektivt ned med flaget. Forsvaret, der har båret holdet gennem svære perioder hele sæsonen, forsvandt som dug for solen og Virums Valerie Driscoll og Ellen Iversen førte an, da gæsterne i løbet af anden periode vendte kampen på hovedet og kom foran 21-28.

Hørsholm livede lidt op i de sidste par minutter af første halvleg og de to hold gik til pause med Virum foran med syv, 28-53, men fra starten af anden halvleg satte gæsterne trumf på. Hørsholm scorede kun otte point i tredje periode, hvilket Virums Maria Høgh overgik alene, med ni point, mens resten af holdet tilføjede 10 til sammen.

Midt i fjerde periode gik Virum i front med 23, 63-40, inden Hørsholm trods alt fik skabt lidt spænding i de sidste minutter. Hjemmeholdet vandt de midterste tre minutter i perioden 13-2 og gik ind i de sidste to kun bagud med 12, 53-65, men Virums Frederikke Mollerup satte så en tre-points scoring, der lukkede kampen og Virum endte med at vinde 72-56.

Efter kampen sagde Hørsholmtræner Jesper Krone:

-Jeg vidste det ville være en svær kamp. Vi har fokuseret så meget på den pokalfinale, at der måtte komme en lille mental nedtur, samtidig med vi kun har haft en enkelt træning til at forberede os på Virum. Jeg håbede adrenalinen fra i lørdags ville bære os igennem, men det skete jo ikke, må man sige.

Med sejren rykker Virum forbi SISU op på en tredjeplads i ligaen, mens Hørsholm stadig er at finde på en suveren førsteplads, otte point foran Stevnsgade på andenpladsen.

Hørsholm er i aktion igen allerede på søndag, hvor de gæster SISU fra Gentofte.

Ugens preview

30.01.2018

Efter at weekenden stod i pokalfinalens tegn og endte med en triumf til Hørsholm 79ers der i en velspillet finale slog SISU er det blev hverdag igen i DL.

Og midtugen byder på 3 opgør, hvor vigtige point er på spil i kampen om at få de bedste placeringer i grundserien inden det går løse med slutspillet.

På vej hjem i bussen fra pokalsejren i Horsens, fik 79ers coachen Jesper Krone tid til at se på de 3 kampe:

Onsdag kl. 18:30 (Høraholm 79ers - Virum Vipers)

Hørsholm kommer til kampen med kæmpe selvtillid efter pokaltriumfen i lørdags. Men på den anden side, så var det også en kamp med intensitet og nerver, og en lang og koncentreret forberedelse. Dette kan måske have en smule indflydelse på hjemmeholdet.

Virum kommer med masser af energi og momentum efter deres seneste storsejr over Lemvig. De har også haft rig mulighed til at forberede sig til kampen.

De to første opgør i sæsonen endte begge med sejre til Hørsholm, men kampene var vidt forskellige. Mit bud er at denne kamp bliver meget lige og fuld af energi og intensitet. Mentalt er det en meget svær kamp for Hørsholm efter pokaltriumfen i lørdags, men jeg tror at hjemmebanen kan hjælpe os på vej.

Det bliver tæt med en smal hjemmesejr.

Onsdag kl. 19:00 (Lemvig Basket - Værløse BBK)

De unge gæster fra Værløse har vist virkelig gode takter gennem hele sæsonen. De spiller frisk og modigt, og det har givet pote 2 gange. Dog er det en meget lang tur til Lemvig, og jeg tror at hjemmeholdet har noget at revanchere fra sidste rundes nederlag til Virum. Selvom Lemvig ikke har fundet rytmen i år, så tror jeg de ønsker at vinde denne kamp.

Lemvig vinder med 10 point

Torsdag kl. 19:30 (SISU - Stevnsgade Basketball)

Sisu må være en smule skuffet efter lørdagens kamp i Horsens. Det kan være svært at rejse sig med det samme, og jeg tror, at man vil kunne mærke på SISU, at de ikke er helt oppe i gear. Dog har de en revanche til gode fra sidst de mødtes, hvor Stevnsgade løb med en 2-pointssejr efter dobblet-overtime. Selvom Stevnsgade måske stiller op uden Emilie Hesselsdal, så tror jeg de kommer med masser af energi og intensitet. Dette kan slå hjemmeholdet ud.

Jeg tror på en smal udesejr på 4 point. 

Stevnsgade Basketball holder fast i andenpladsen efter sejr over Værløse BBK

25.01.2018

Stevnsgade var på besøg hos Værløse i Søndersøhallen og kunne tage hjem med endnu 2 point på tabellen.

Stevnsgade er et hold, der er stærkt besat på alle pladser, men i onsdagens kamp i Søndersøhallen var forskellen især en evigt udfordrende Ena Viso, en toptrænet Ida T.P. der i 35 minutter var her, der og allevegne og så ikke mindst Marian Sheikh. Marian demonstrerede med 17 point, at hun efter mange år i Værløse-trøjen kender kurvene i Søndersøhallen bedre end de fleste. Stevnsgade bruger sine skytter uhyre effektivt og formår gang på gang at spille Marian fri i en 3’er position og Marian kvitterede med at nette fire gange.

Det har været en lang, hård og udfordrende sæson for både spillere og trænere hos Dameliga-debutanterne fra Værløse. Og anstrengelserne kan ikke mindst ses på skadeslisten, der nu er befolket af en lille håndfuld stamspillere. Derfor bliver der spilletid til en række spillere, som normalt ikke får så mange minutter. Men ret skal være ret; på trods en række nye og uprøvede opstillinger, som naturligt kræver tid at få spillet ind, gjorde Værløse i det meste af kampen en god figur.

Efter en kontant første halvleg i højt tempo, kunne spillerne gå til pause med stillingen 28 – 31 i Stevnsgades favør. Desværre for hjemmeholdet gjorde pausen mere godt for Stevnsgade end for Værløse. Gæsterne skulle blot bruge tre minutter på at lave et 12 – 0 run, og det overvandt hjemmeholdet aldrig.

3. quarter sluttede 37 – 50 og så hjalp det ikke meget, at 4. quarter sluttede så lige som 8 - 9.

Topscorer for Værløse blev Emilie Janner og Sofie Hauge med hver 7 point.

For Stevnsgade blev Marian Sheikh med 17 point både Stevnsgades og kampens topscorer mens Ena Viso og Mathilde Colding-Poulsen lavede hver 13 point.

Næste – og sæsonens sidste - hjemmekamp for Værløse er den 25. februar, hvor SISU kommer på besøg i Søndersøhallen.

Stor sejr på 103-67 til Virum Vipers over Lemvig Basket

21.01.2018

Virum Vipers kom igen på sejrskurs og vinder stort mod Lemvig Basket.

Virum Vipers kommer hurtigt foran, og der går mere end halvdelen af 1. periode uden at Lemvig Basket kommer på scoringstavlen. Virum Vipers dominerer i hele kampen på nær 5 minutter af 3. periode, og der er reelt aldrig spænding om kampens resultat.

Vium Vipers starter kampen med hurtigt at bringe sig foran. Efter 6 minutter af perioden står det 14-1 til Virum Vipers, der spiller et aggressivt angreb og godt forsvar. Lemvig basket virker ikke rigtig klar til kamp og Virum Vipers kan uden de store problemer bringe sig foran til stillingen 23-6 efter 1. periode.

2. periode er helt magen til. Virum Vipers  starter med god energi og bringer sig yderligere foran med scoringer fra bl.a. Frederikke Mollerup, Emilie Olivia Schirmer og Caitlin Ingle. Lemvig basket har fortsat svært ved at få gang i tempoet, hvilket betyder vanskeligheder ved at komme til afslutninger. Forsvaret er også let at læse for Virum Vipers, der udnytter situationen til flot sammenspil og scoringer fra stort set hele Virum Vipers hold. Inden halvlegen er stillingen 52-23 til Virum Vipers.

Efter halvlegspausen har Virum Vipers fortsat overtaget de første 3-4 minutter med scoringer ført an af Frederikke Mollerup. Men herefter sætter Virum Vipers tempoet ned og Lemvig Basket udnytter straks denne åbning til med fornyet energi at få gang i scoringerne. Lemvig basket spiller rigtig godt under kurven og har også flotte 3. point scoringer. Lemvig vinder 3. periode med 25-21 og får reduceret stillingen til 73-48.

I 4. periode kommer Virum Vipers tilbage på sejrskurs og alle hele holdet bidrager med høje scoringsprocenter ført an af Emilie Ravn med en scoringsprocent på 100. Lemvig Basket kommer ikke rigtig tilbage på sporet og Virum Vipers kan løbe en stor sejr hjem på hele 103-67.

Topscorer for Virum Vipers: Frederikke Mollerup 22, Emilie Olivia Schirmer 16, Caitlin Ingle 14, Valerie Driscoll  12, Maria Høgh 10, Rudiane Eduardo 10, Emilie Ravn 9, Ellen Iversen 6 og Rikke Meisner Andersen 4.

Topscorer fra Lemvig Basket: Kaitlyn Mathieu 17, Louisa Murphy 16, Anna-Mariya Kolyandrova 12, Ivana Udovalieva 12, Mariya-Magdalena Kolyandrova 5, Yana Kozhohavona 3 og Okako Adika 2.

Virum Vipers spiller den 31. Januar kl. 18.30 på udebane i Hørsholm Hallen mod Hørsholm 79’ers. Næste hjemmekamp er den 18. februar kl. 17.30 i Virumhallen. Her møder holdet SISU.