Nyheder

500 tilskuere til basketballdrama i 2. DM Finalekamp i Nørrebrohallen

18.04.2018

Om det var forårsluften eller forventningen om drama og spænding, der gjorde udslaget, men næsten 500 tilskuere havde fundet vej til 2. finalekamp i Dameligaen i Nørrebrohallen mellem værterne fra Stevnsgade Basketball og gæsterne fra Hørsholm 79ers.

Tilskuerne blev ikke skuffet. Masser af intensitet, spænding, kampgejst og til tider spektakulære basketdetaljer. Hvem husker efter kampen ikke Hørsholms to vilde back-door scoringer, Hanna Sheiks vanvittige fastbreak 3er og Ida Tryggedsson Preetzmanns cross over dribling, der satte to Hørsholm spillere af til efterfølgende scoring.

Finaleserien spilles bedst af 5 kampe. Første kamp havde Hørsholm vundet knebent i Hørsholm med 60-58 efter en utrolig spændende kamp.

Anden finalekamp i Nørrebrohallenstartede startede med at Hørsholms storskytte Line Piechnik satte en 3er, der kort efter blev besvaret ved at Ida TP satte en 3ér for Stevnsgade. Efter 4:38 bragte Hørsholms topscorer Maryah Sydnor gæsterne foran med 3-7. Føringen blev udbygget til 5-13, da Line Piechnik scorede sin anden 3er i kampen efter 7:18. Men efter en time-out kom Stevnsgade fokuserede tilbage på banen. Det medførte tre 3ere på stribe inden for et minut af henholdsvis Hanna Sheikh, Ida TP og af Cecilie Tvede Hansen. Stevnsgade var tilbage i kampen med en føring på 16-15 efter første periode.

Anden periode blev indledt med endnu en 3er af Hanna Sheikh til Stevnsgade føring 19-15. Hjemmepublikum slappede nu lidt af, da det var åbenlyst at Stevnsgade ramte langt bedre bag trepoints linjen end i første kamp, hvor det kun blev til 2 scoringer på 23 forsøg.

Emilie Hesseldal, der spillede en fantastisk kamp, bragte Stevnsgade foran 24-17 før Hørsholm igen fik scoret ved Ivana Jovanovic. Fire minutter inde i perioden bringer Hørsholms Amalie Langer balance i kampen ved at score på begge sine straffer til 24-24. Herefter følges holdene ad til pausen med Hørsholm 79ers en smule foran. Hørsholm 79ers vinder anden periode 17-21 og fører ved pausen 33-36. En stilling der var meget lig sidste kamp, hvor halvlegsstillingen var 31-31.

Efter ca. 3 minutter af tredje periode er stillingen helt lige 42-42, men på i løbet af de næste 3 minutter laver Stevnsgade et 9-0 run på gæsterne og bringer sig i front 51-42. Det kunne være afgørende for kampen, selv om der var lang tid i gen. Afstanden mellem de to hold holder resten af perioden indtil Hørsholm 79ers godt spillende Sarah Forsmann Pedersen scorer på to straffer få sekunder inden sidste og afgørende periode til stillingen 57-50. Stevnsgade vinder perioden 26-19. En livlig periode med masser af god basketball på højeste niveau.

Fjerde periode starter med at den altid elegant spillende Marian Sheikh scorer på et par straffer, hvorefter Hørsholms Amalie Langer sætter en 3er til stillingen 59-53. kampen er helt åben. men det fornemmes lidt, at Hørsholm "trailer" lidt efter Stevnsgade. Men på knapt tre minutter sætter Stevnsgade turbo på og laver et 9-0 run på Hørsholm, således at stillingen med godt 5 minutter igen er 68-56 til Stevnsgade.

Men Hørsholms Gritt Ryder og Amalie langer svarer igen med 3ere og kort efter er Hørsholm tilbage i kampen til stillingen 68-62 med 4:22 igen.

Med 2:10 igen er stillingen 70-64. Hørsholm 79ers figther for at få fat i de sidste point. Men Stevnsgade holder afstanden og øger den på 6 straffer scoret af Mathilde Colding Blom og Ida Tryggedsson Preetzmann til slutstillingen 76-66. Stevnsgade vinder perioden 19-16 og kampen fortjent.

Finaleserien er udlignet - 1-1. Næste finalekamp spilles i Hørsholmhallen lørdag den 21. april kl. 16.00. Fjerde finalekamp spilles tirsdag den 24. april kl. 18.30 i Nørrebrohallen.

Kampens statistik taler  et andet sprog end resultatet, hvis man ser på turn-overs eksempelvis. Stevnsgade laver 22 turn-overs mod Hørsholm 79ers 9, ligesom Hørsholm har 6 steals mod Stevnsgades 3. Men Stevnsgade skyder bedre i dag og så har man i Emilie Hesseldal en reboundmaskine. Emilie tager ikke mindre end 21 rebounds.

Der var på begge sider mange store præstationer.

For Hørsholm 79ers scorede holdets på dagen bedste spiller Maryah Sydnor 16 points, Gritt Ryder 14, Line Piechnik 11, Ivana Jovanovic 11, Sarah Forsmann Pedersen 7 og Amalie Langer 7.

Kampens topscorer blev Ida Tryggedsson Preetzmann med 26 point, resten af Stevnsgades point fordeltes således: Emilie Hesseldal 15, Maran Sheikh 12, Mathilde Colding Poulsen 9, Hanna Sheikh 9, Cecilie Tvede Hansen 3 og Ena Viso 2.

Hørsholm 79ers tager første finalestik i gyser

14.04.2018

Damefinalerne i basketball var på forhånd spået til at blive gysere og første kamp levede op til forventningerne.

I Hørsholmhallen kom Stevnsgade foran med 10-11 point i første periode, inden Hørsholm kæmpede sig tilbage, kom foran – og lukkede Stevnsgade ind i kampen de sidste minutter. Hørsholm endte med at hive en snæver 60-58 sejr hjem foran 550 tilskuere i Hørsholmhallen.

Både i kampens start og slutning havde Hørsholm, på trods af åbne chancer, svært ved at få bolden til at falde i kurven. I starten var det ikke fatalt, da der var tid til at indhente det tabte, med det var ved at koste kampen til slut.

Hørsholm kom foran med fem, 54-49, med fem minutter igen, efter en scoring fra Line Piechnik, men så satte scoringstørken ind. De næste tre minutter ville bolden ikke i kurven, på trods af gode skud til flere forskellige spillere. Et hårdt kæmpende Stevnsgade-hold greb chancen, med to scoringer og et straffekast fra Mathilde Colding-Poulsen samt et straffekast fra Emilie Hesseldal og kom foran 54-55.

Hørholm missede i næste angreb, men Stevnsgade forpassede chancen til at komme afgørende foran, da Colding-Poulsen skød ved siden af og så kom Hørsholm endeligt på tavlen. Det var Maryah Sydnor, der brød forbandelsen med et skud fra venstre side, med to minutter igen.

Lige efter blev Colding-Poulsen fri under kurven og blev fejlet, men ramte kun et enkelt af de to straffekast og udlignede til 56-56.

Nu gik der lidt nerver i kampen, med skæve skud og mistede bolde fra begge hold, og vi skulle helt hen til de sidste 30 sekunder før Maryah Sydnor endeligt scorede for Hørsholm til 58-56. Samme Sydnor blev med 10 sekunder igen dømt for fejl mod Stevnsgades Emilie Hesseldal, der gik til straffelinjen for at tage to skud, der kunne udligne kampen. Den erfarne spillers nerver spillede hende imidlertid et pus og begge skud ramte ringen og sprang op igen.

Sydnor tog rebounden for Hørsholm og blev straks fejlet og sendt på straffelinjen og hendes nerver holdt til presset. Amerikaneren satte sikkert begge skud til 60-56 og sejren var sikret. Stevnsgade endte med at få pyntet på resultatet med to straffekast, der blev skudt efter tiden løb ud, mens Hørsholm kunne fejre sejren på 60-58.

Efter kampen sagde Hørsholmanfører Line Piechnik, at kampen blev nøjagtig lige så svær, som forventet:

-Vi vidste det ville blive hårdt, og det gjorde det, så jeg er bare glad for, vi hev den hjem. Vi skulle lige igennem første periode, for der var nerverne der helt sikkert. Vi skulle igennem det samme i pokalfinalen, og det blev da også bedre. Det var forsvaret, der igen bar os igennem.

I første periode kom Stevnsgade stort foran, da Hørsholm missede igen og igen, helt tæt på kurven. Anført af Emilie Hesseldal og Marian Sheikh gik gæsterne i front 5-14 i første periode og 9-20 i starten af anden. Det var kun gode straffeprocenter, hvor Hørsholm ramte ni af ti i starten af kampen, samt et par scoringer a Maria Dinesen, der holdt hjemmeholdet inde i kampen.

Forsvar havde Hørsholm imidlertid ikke glemt at spille og i løbet af anden periode kom angrebet også på plads. Sara Forsman ramte en to’er og Sydnor endnu en og sa Forsman og Gritt Ryder så hver ramte tre’ere, havde hjemmeholdet pludseligt udlignet til 28-28 to minutter inden pausen.

Tredje periode blev præget af en scoringspause for Stevnsgade, der kun scorede en enkelt gang de sidste fem minutter, mens både Line Piechnik og Gritt Ryder ramte tre’ere for Hørsholm. Hørsholm gik ind til de sidste ti minutter foran med seks og det var et forspring der holdt helt til kampens spændende afslutning.

Efter kampen sagde Hørsholmtræner Jesper Krone, at han italesatte spillernes nerver i pausen:

-Det var en hård omgang. Det var op og ned med følelser og med hvordan vi spillede, så det var så intenst, som jeg havde spået på forhånd. I halvlegen snakkede vi også om nerverne og om at vi lige skulle føle, hvor vi var, men nu er vi kommet i gang med serien og har fundet ud af, at det gælder bare om at spille. Det kan godt være, man har nerver på, men man skal også tænke på, det er bare er en basketkamp. Vi vil jo hellere spille end at sidde og se på, ikke?

Med sejren har Hørsholm taget første stik i hvad der ligner en lang serie. Næste kamp er i Nørrebrohallen tirsdag kl. 18:30, mens kamp tre er i Hørsholm lørdag 28. april. Eentuelle kamp fire og fem følger tirsdag og lørdag derefter.

Foto er leveret at Markus Kluge.

Virum Vipers vinder bronzekampen 72-58 over SISU efter et flot comeback

12.04.2018

Efter 3 nederlag i træk til Stevnsgade Basketball var det spændende at se, om Virum Vipers kunne rejse sig.

Holdet startede desværre lige så svagt som de sluttede i den forrige kamp, men ca. 12 minutter inde i kampen fandt Virum Vipers heldigvis kampgejsten tilbage og fik vendt kampen til en klar sejr og bronzemedaljer.

Før kampen blev Maria Høgh fra Virum Vipers kåret til årets talent i Dameligaen og Caitlin Ingle samt Kama Jo Griffitts kom på årets hold i Dameligaen. Et stort tillykke til alle tre.

Kampen starter med en total dominans fra SISUs side. Samtidig ser det ud til, at Virum Vipers helt har opgivet at spille. Både forsvar og angreb foregår i meget langsom fart, og holdet spiller meget ”nervøst”. SISU er total overlegne og vinder perioden meget stor med hele 9-24.

I begyndelse af 2. periode ser det ud til, at det bliver en ”meget lang” kamp for Virum Vipers. Der er fortsat ingen kampgejst eller tempo, og SISU virker klar til at tage sejren hjem. Dog begynder Virum Vipers så småt at kæmpe. Ikke alt lykkedes, men stille og roligt kommer holdet i gang ved en fælles indsats. Samtidig får Virum Vipers styr på forsvaret, hvilket betyder, at Virum Vipers ved periodens slutning bringer sig foran med et 1 point inden halvlegen.

Efter at SISU har vundet 1. periode med 9-24 for derefter, at Virum Vipers vinder den næste periode med 23-7, er tilskuerne spændte på, hvilke hold der efter pausen kommer ud med mest energi. Det bliver ret tydeligt, at det er Virum Vipers.  Holdet spiller rigtig godt sammen ført an i angrebet af Ellen Marie Iversen , Valerie Driscoll og Emilie Olivia Schirmer. Samtidig fungerer forsvaret forsat super effektivt, hvor Virum Vipers’ Frederikke Mollerup og Maria Høgh har godt ”styr” på SISUs Kama Jo Griffitts og Hannah Olivia Schaible. Virum Vipers har derfor fortsat godt greb om kampen og vinder perioden 23-12.  Stillingen inden sidste periode er en føring til Virum Vipers på 55-43.

I 4. periode er der aldrig rigtigt spænding om resultatet. Hver gang SISU prøver med et comeback svarer Virum Vipers igen. Og Virum Vipers kan tage en sejr hjem på 77-68. Tillykke til Virum Vipers med bronzemedaljerne.

Topscorer for Virum Vipers: Ellen Marie Iversen 18, Valerie Driscoll 17, Emilie Olivia Schirmer 15, Frederikke Mollerup 8, Maria Høgh 6, Caitlin Ingle 4 og Rudiane Eduardo 4.

Topscorer fra SISU: Catharina Palm Jensen 19, Kama Jo Griffitts 18, Hannah Olivia Schaible 8, Helene Dalsgaard 6, Emma Leisner 3, Melanie Linea Elmgreen 2 og Josefine Schubart Haabegaard 2.

Virum Vipers tager bronzen

11.04.2018

Onsdag aften sikrede Virum Vipers sig bronzemedaljerne med en sejr på 72-58 over SISU.

SISU der ellers startede kampen klar bedst var foran med hele 24-9 efter 1. periode. Men efter 2. periode hvor Virum vandt med 16 point og 3. periode med 11 point vendte kampen. Og i 4. periode spillede de 2 hold næste lige op.

Topscorer i kampen blev for Vipers Ellen Iversen med 17 point, mens Catharina Jensen blev topscorer for SISU med 19 point.

Et stort tillykke skal lyde til Virum Vipers med medaljerne med også en stor tak til SISU for deres indsats gennem hele sæsonen, hvor de jo som man husker kom med i allersidste øjeblik.

Traditionshold mødes i finalerne i DL

08.04.2018

Lørdag 14. april skydes finalerne om Danmarksmesterskabet for damer i gang, når Hørsholm tager imod Stevnsgade Basketball i den første af op til fem kampe om mesterskabet.

På trods af at de to klubber har været i basketfinalerne for damer i alt 17 gange siden 1984, er det første gang, de mødes i kampene om mesterskabet.

Hørsholm har stået i finalerne flest gange, med otte mesterskaber og 12 finalepladser de sidste 22 år, mens Stevnsgade har stået i finalerne fem gange siden 1984 uden at formå at få pokalen med hjem. De to hold har stået i finalerne de sidste to år, men har begge måttet se Virum Vipers løbe med mesterskabet.

Hørsholms point guard Gritt Ryder ser det som finaler mellem to hold med meget forskellige profiler, der ikke desto mindre er meget lige:

-Vi er to meget forskellige hold, siger Ryder. Hvor Hørsholms styrke er holdet, har Stevnsgade mere fokus på individualister. Dette kan også ses i hvordan minutterne bliver fordelt hos de to hold.

I semifinalerne mod Virum spillede Stevnsgades Emilie Hesseldal og Ida Preetzmann begge 39 ud af 40 minutter i gennemsnit, mens Ena Visio, Mathilde Colding-Poulsen og Marian Sheikh har spillet lige omkring 30 minutter pr. kamp og ingen andre har spillet over 20 minutter. For Hørsholm har kun Ryder samt amerikanske Maryah Sydnor spillet over 24 minutter pr. kamp.

-Vi har været det bedste hold gennem hele sæsonen, fortsætter Ryder, men Stevnsgade har i de sidste uger virkelig spillet sig op og leveret relativ overbevisende sejre mod Virum. Selvfølgelig tror jeg på at vi kommer til at stå øverst på medaljeskamlen til sidst, men det bliver ikke uden intense kampe og en masse fight.

Hørsholm var ubesejrede indtil julepausen, inklusiv en overbevisende pokalsemifinalesejr på udebane mod Stevnsgade, hvorefter både Stevnsgade, Virum og SISU formåede at slå førerholdet, endda alle gangene i Hørsholmhallen. Hørsholm formåede alligevel at vinde pokalfinalen i januar over SISU og slå samme hold ud af semifinalerne med 3-0 i kampe.

Stevnsgade har hele sæsonen kæmpet med Virum om andenpladsen, der gav hjemmebanefordel i semifinalerne. Semifinalerne mod netop Virum blev ekstremt spændende, med udesejre i de to første kampe og et kæmpe Stevnsgadecomeback i kamp tre, hvor Nørrebroklubben var bagud med otte point med 46 sekunder igen, men alligevel formåede at vinde kampen. I kamp fire blev det til en overbevisende sejr til Stevnsgade.

Hørsholmtræner Jesper Krone forventer, at det bliver en rigtig finaleserie, hvor spillet ikke altid bliver smukt:

Jeg forventer en spændende og intens serie, det er jo finalen. Det er ikke sikkert, at det bliver det kønneste basket, men det bliver uden tvivl tæt og spændende i forhåbentlig nogle rigtig fede rammer.

Hørsholms anfører Line Piechnik ser også frem mod nogle spændende kampe:

-Jeg forventer at finalerne bliver gode og tætte kampe, med masser af intensitet og energi. Det bliver nogle fysiske opgør, hvor det bliver vigtigt at man står sammen som et hold og de små detaljer kommer til at spille en central rolle. Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang og håber på stort publikumsfremmøde både på hjemme- og udebane, så vi kan få endnu et mesterskab til Hørsholm.

Kamp 1 spilles lørdag 14. april kl. 16 i Hørsholmhallen og det øvrige program er:

Kamp 2: Tirsdag 17. april 18:30 i Nørrebrohallen

Kamp 3: Lørdag 21. april 16:00 i Hørsholmhallen

Kamp 4: Tirsdag 24. april 18:30 i Nørrebrohallen – kun hvis der ikke er fundet en vinder

Kamp 5: Lørdag 28. april 16:00 i Hørsholmhallen – kun hvis der ikke er fundet en vinder

Foto er leveret af Markus Kluge.

Bronzekampen fastlagt

06.04.2018

Med Virum Vipers nederlag til Stevnsgade Basketball onsdag aften i semifinaleserien blev det en kendsgerning at bronzekampen i denne sæson bliver et anliggende mellem Virum Vipers og SISU, som i sin semifinaleserie havde tabt samlet til Hørsholm 79ers.

Bronzekampen er nu fastlagt og den spilles

onsdag den 11. april 2018 kl. 19:30 i Virumhallen

DL håber at se så mange som muligt i Virumhallen denne aften for at se de 2 hold i aktion vor sidst gang i denne sæson.

Stevnsgade Basketball i finalen efter stor sejr på 87-65 over et meget nervøst spillende Virum Vipers

06.04.2018

Stort tillykke til Stevnsgade Basketball, der i semifinaleserien vinder 3-1 over Virum Vipers. Holdet ser ud til at være i topform, og i den sidste kamp viste hele holdet højt niveau hos alle spillere.

Virum Vipers fandt ikke rigtigt det gode spil frem, men virkede nervøse, hvilket gjorde spillet langsomt med mange fejl. Holdet skal nu bruge den næste tid til at få ”formen” tilbage og gøre sig klar til kampen om bronzepladsen mod SISU.

I 1. periode bliver det hurtigt klart, at Stevnsgade Basketball er helt klar fra kampens start og spiller rigtig godt og i højt tempo. Virum Vipers har svært ved at følge med tempoet og Stevnsgade bringer sig midt i perioden foran med 9-17. Denne føring holder de i resten af perioden, som Stevnsgade Basketball vinder med 18-26.

I begyndelsen af 2. periode ser det ud til, at Virum Vipers ikke rigtig selv tror på, at de kan vende kampen. De spiller uden den store gejst og tror ikke rigtig på, at spillet vil fungere for dem. Der resulterer i mange mistede bolde og forgæves skudforsøg. Der deles også mange fejl ud til holdet. Stevnsgade udnytter dette mismod og bringer sig hurtigt yderligere foran til 24-37. Virum Vipers Maria Høgh får heldigvis rejst lidt kampgejst og går forrest med nogle flotte scoringer og får reduceret Stevnsgade Super Womens føring til en pausestilling til 34-45.

Efter pausen får Virum Vipers mere styr på nerverne. Der bliver mere sammenhængen i deres spil og holdet ”følger” i den første del af 3. periode med Stevnsgade Basketball. Herefter sætter Stevnsgade Basketball tempoet i vejret, og Virum Vipers forsvar er meget lidt effektivt. Både Ida Tryggedsson Preetzmann og Ena Viso udnytter det svage forsvar til at bringe Stevnsgade foran med 41-64.

4. periode bliver mere lige, men Stevnsgade Basketball slipper ikke deres store forspring på noget tidspunkt. Holdet forsætter deres gode spil og vinder den afgørende semifinalekamp med 65-87.

Topscorer for Virum Vipers: Maria Høgh 21, Caitlin Ingle 11, Valerie Driscoll 10, Ellen Iversen 10, Rudiane Eduardo 8 og Frederikke Mollerup 5.

Topscorer fra Stevnsgade Basketball: Ida Tryggedsson Preetzmann 24, Mathilde Colding-Poulsen 17, Ena Viso 14, Hanna Sheikh 12, Marian Sheikh 11 og Emilie Hesseldal 9.

Virum Vipers spiller nu bronzekamp mod Sisu. Kampen spilles i Virumhallen onsdag d. 11. april kl. 19.30.  

Hørsholm 79ers tilbage i finalerne efter 3-0 over SISU i semifinalerne

28.03.2018

For andet år i træk – og tredje gang på fire år – er Hørsholm 79ers i finalerne i Dameligaen i basketball. Det stod klart efter en sejr på 77-69 over SISU i den tredje semifinalekamp, der gav Hørsholm sejren i serien med cifrene 3-0. Det var en kamp, der først blev afgjort i de sidste fem minutter, efter SISU var foran fem minutter før tid.

Egentligt havde Hørsholm virket til at have kontrol over tingene med en føring på 4-8 point i hele anden halvleg. Fra starten af fjerde periode, hvor Hørsholm var foran 60-54, ramte SISU en tre’er, to to’ere og et straffekast og så var spændingen intakt. Over de næste minutter svarede Hørsholm igen, primært i forsvaret, hvor der blev lukket af, og i angrebsenden anført af Line Piechnik, der sendte Hørsholm tilbage i front med to layups.

-Som vi har været gennem rigtigt mange år, er vi et forsvarshold og det er det, der skal til, for at vi vinder i år, sagde Piechnik efter kampen. De spiller hårdt og det var deres sidste chance, så de skulle give alt, hvad de havde og de hang på, men jeg er glad for, vi tog den til sidst.

SISU fik kun én regulær scoring og ramte tre straffekast de sidste fem minutter af kampen, hvor Hørsholms forsvar var meget svært at trænge igennem, og det var i det hele taget forsvaret, der bar Hørsholm igennem denne aften.

Fra kampens begyndelse var det Hørsholm, der kom hurtigst ud af starthullerne, med en 9-6 føring, men resten af perioden stod der SISU på. Med Hannah Shaible og Kama Griffitts som toneangivende tog gæsterne føringen, der på to straffekast til Catharina Palm løb op på 15-23. Hørsholm svarede igen med en tre’er fra Emilie Fogelstrøm, der så ud til at skabe fornyet selvtillid.

I resten af første halvleg fik hjemmeholdet langsomt kontrol over kampen. Det startede med forsvaret, der i slutningen af første periode og starten af anden begyndte at vise tænder, og i fem minutter midt i anden periode scorede SISU slet ikke. Det brugte Hørsholm til at forvandle 23-28 til 37-28, på scoringer fra flere forskellige spillere. I det hele taget fordelte Hørsholm scoringerne godt i første halvleg, med 10 spillere på tavlen og ingen over ni point og favoritterne brugte den præstation til at tage en 42-37 føring ved halvleg.

Tredje periode var helt tæt, med Hørsholm i front og med SISU, der prøvede at komme tilbage i kampen. Den mission gik bedst for gæsterne i starten af perioden, hvor de kom tilbage fra 45-37 til 49-48, blandt andet på tre scoringer af stjernen Hannah Shaible. Hørsholms egen stjerne svarede imidlertid igen, da Maryah Sydnor scorede tre gange i anden halvdel af tredje periode, så Hørsholm var i front med 60-54 inden de sidste ti minutter.

I kampens sidste to minutter forsøgte SISU et comeback og de fejlede Hørsholm for at stoppe tiden, hvilket til dels lykkedes, da Hørsholm kun ramte fire af otte straffekast, men da gæsterne ikke kunne finde vej til kurven i den anden ende, endte Hørsholm med en sikker 77-69 sejr.

Finalerne, der spilles bedst af fem kampe, starter lørdag 14. april i Hørsholm. Modstanderen bliver enten Stevnsgade Basketball eller sidste års metre fra Virum Vipers. Stevnsgade er foran 2-1 i kampe efter en forrygende kamp tre i den serie tirsdag, hvor Stevnsgade vandt i overtid efter Virum var foran med otte med 45 sekunder igen.

Vanvittigt drama i 3. semifinale i Nørrebrohallen

28.03.2018

Gennem de seneste sæsoner har Virum Vipers og Stevnsgade Basketballmødtes i flere finalerunder om DM. Stort set hver eneste gang, er det mærkværdigvis gået sådan, at begge hold har tabt alle kampene på hjemmebane og vundet på udebane.

Netop sådan så det også ud efter de to holds første møder i semifinalerne, hvor der spilles bedst af fem kampe. Stevnsgade har ”hjemmebanefordelen” efter at være endt som nr. to i Dameligaens grundspil. Første kamp i Nørrebrohallen blev vundet sikkert og fortjent af Virum Vipers med 59-75. Næste kamp i Virumhallen blev vundet lige så sikkert og fortjent af Stevnsgade med 63-89.

Så skulle historien gentages, skulle Virum tage stikket hjem tirsdag aften i Nørrebrohallen, der var kampklædt til lejligheden med ca. 300 medlevende tilskuere fra begge klubber.

Stevnsgade startede klart bedst og var efter de første fem minutter foran med 13-7. Men trods Stevnsgades føring halede Virum Vipers hurtigt ind på hjemmeholdet og bragte sig i front inden 2. periode med 15-20. De lavede et 13-2 run på Stevnsgade.

Det var tydeligt, at der var fokus fra Virums side på at stoppe Ida Tryggedsson Preetzmann, der scorede 34 point i den sidste semifinale - og det lykkedes i begyndelsen af kampen, hvor hun blev holdt nede på fire point. Virum Vipers Ellen Iversen var første periodes store spiller med 12 point og en uhyggelig træfsikkerhed på 90%. Virum dominerede reboundning med 13-6 i perioden.

Anden periode minder meget om første. Virum kom nemmere til point end Stevnsgade og publikum havde en følelse af at første semifinalekamp var ved at gentage sig. Efter ca. fem minutter er det nogenlunde lige 25-28, men Virum Vipers slutter bedst og vinder perioden 15-18 og har dermed en halvlegsføring på 30-38.

I tredje periode kommer Stevnsgade ud efter pausen i et helt andet tempo. Der er fart over forsvaret og der bliver løbet adskillige fastbreaks. De brænder en hel del, men holder Virum Vipers fra fadet. Kun Maria Høghs (der spillede en flot kamp) 5 point formåede Virum Vipers at score i tredje periode. Det betød, at Stevnsgade vandt perioden med 15-5 og bragte fuld spænding ind i kampen inden fjerde periode.

Stillingen var 45-43 ved fjerde periodes start. Holdene fulgtes pænt ad og byttede points, mens uret tikkede ned, til hvad der efter de første fem minutter så ud til at skulle blive en spændende afslutning. Med 3:54 igen var det helt lige med en minimal Virum føring 56-57. Begge hold kæmpede kollektivt for at få overtaget, men ingen ville slippe. Der blev givet og taget i begge ender af banen.

Men på knapt et minut scorede Virums altid stærkt spillende Valerie Driscoll fire point til Virum Vipers føring på 56-61 med 2:59 igen. Stevnsgade kalder timeout. Umiddelbart efter scorer Marian Sheikh to point, men Virum Vipers Rudiane Eduardo er rigtigt kommet i gang i slutningen af kampen og svarer igen med to point til 58-63. Da Caitlin Ingle til stor jubel fra Virum Vipers fans på lægterne scorer en 3´er og bringer Virum Vipers foran med 58-66 med bare 1:13 igen, er der omvendt ikke meget håb at spore blandt Stevnsgades fans.

Straks efter scoringen kaldes timeout fra Stevnsgade. Der resterer bare 1:13 og Stevnsgade skal score tre eller fire gange uden at Virum scorer for at vinde eller få overtid. Der virker håbløst.

Umiddelbart efter timeouten brænder først Ida Tryggedsson Preetzmann en 3´er og umiddelbart efter brænder også Emilie Hesseldal en 3´er og med 48 sekunder igen og nede med 8 point er alt håb ude for Stevnsgade. Eller er det?

Emilie Hesseldal scorer med 45 sekunder tilbage af kampen en 3´er til stillingen 61-66. I den anden ende af banen brænder Virum en 3´er med 24 sekunder igen. Stevnsgade spiller hurtigt op af banen og ud til Emilie Hesseldal, der med 16 sekunder bliver fejlet af Virums Valerie Driscoll i et 3´er forsøg – der går i! Stillingen er nu 64-66 med 16 sekunder igen.

Emilies 3´er udløser Virum timeout. Efter timeouten går Emilie Hessedal på stregen for at skyde sin and one – men brænder den. Virum i ball possesion med 15 sekunder igen og foran med 2 points.

Med 7 sekunder igen mister Virum bolden hvorefter Stevnsgades Ena Viso tager den hele vejen til kurven og fejles af Rudiane Eduardo med 1,7 sekunder igen.

Ena er kølig og sætter begge straffer til slutstilling 66-66. Det håbløse og umulige skete. Overtime.

Emilie Hesseldal scorede i øvrigt 13 point i 4. periode.

Hvem ville nu komme bedst ud psykologisk efter den dramatiske afslutning. Virum Vipers der havde Stevnsgade helt nede i sækken og manglede bare at snøre den med 48 sekunder igen, eller Stevnsgade der havde reddet sig i de døende sekunder af kampen?

I den ekstra 5 minutters periode smider først Caitlin Ingle en 3´er i, derefter svarer Marian Sheikh igen med to point, men med 3:18 igen scorer Valerie Driscoll til stillingen 67-71 og Stevnsgade trailer igen efter Virum Vipers. Men Emilie Hesseldal bringer igen nogenlunde balance i tingene med først et lay-up og derefter et straffe til stillingen70-71 med 1:52 igen. Stemningen var hektisk på tilskuerpladserne.

Med 23 sekunder igen scorer Ida Tryggedsson Preetzman til stillingen 72-71. Virum tager time out og får bolden på Stevnsgades banehalvdel. Med 15 sekunder igen spiller Virum bolden i hænderne på Ida Tryggedsson Preetzmann, som fejles, hvorpå hun scorer sikkert på begge straffer, der bringer Stevnsgade på vinderkurs til stillingen 74-71 med 14 sekunder igen.

Virum Vipers får et sidste forsøg, men der scores ikke yderligere og glade Stevnsgade spillere kan juble over sejren efter en særdeles dramatisk afslutning. I aften blev det vist, hvor fantastisk vidunderligt og uforudsigeligt basketball kan være – men også hvor ondet det kan være - og gøre.

Begge hold har stor ære af kampen.

Stillingen er nu 2-1 til Stevnsgade. Næste semifinalekamp spilles efter påsken onsdag den 4. april i Virumhallen.

Flot spillende Stevnsgade Basketball gav stor sejr på 89-63 over Virum Vipers

26.03.2018

Stevnsgade Basketball kom for at få revanche – og det fik de. Meget flot spil af Ida Tryggedsson Preetzmann, der styrede kampen for Stevnsgade. Til gengæld må man sige, at Stevnsgade Basketball også fik god plads af et langsomt spillende Virum Vipers, der lavede hele 26 turnovers.

1. perionde starter i meget højt tempo for Stevnsgade Basketball. Meget aggressivt og effektivt forsvar og fart i angrebet. Virum Vipers kæmper dog godt og følger med bl.a. af gode scoringer af Caitlin Ingle. I forsvaret har Virum Vipers det svært og allerede i slutningen af perioden har holdet svært ved at matche tempoet. Stevnsgade vinder perioden med 22-26.

Holdene spiller meget lige i første halvdel af 2. periode. Herefter fortsætter Stevnsgade Basketball det gode og tempofyldte spil. Det stresser Virum Vipers, der begynder at smide mange bolde væk. Det straffes af Stevnsgade, hvor flere spiller ud over Ida Tryggedsson Preetzmann kommer i gang med scoringer. Stevnsgade Basketball vinder perioden med 13-20 og stillingen før pausen er 35-46.

Efter pausen ser det ud til, at Virum Vipers gerne vil ind i kampen igen. Men Stevnsgade sidder tungt på kampen og giver ikke føringen fra sig. 3. periode er dog Virum Vipers bedste og de vinder også perioden med et enkelt point, hvilket ikke ændrer ved, at Stenvsgade spiller i et væsentligt højere tempo end Virum Vipers, der forsat laver mange uprovokerede fejlafleveringer.

4. periode går stort set alt ting i opløsning for Virum Vipers. Kun lige i starten af perioden prøver holdet at komme igen med skudforsøg ude fra, dog uden det store held. Stevnsgade har overtaget kampen og vinder meget stort perioden med 25-9 til slutresultatet 89-63.

Topscorer for Virum Vipers: Caitlin Ingle 25, Rudiane Eduardo 16, Valerie Driscoll 14, Frederikke Mollerup 6 og Maria Høgh 2.

Topscorer fra Stevnsgade Basketball: Ida Tryggedsson Preetzmann 34, Mathilde Colding-Poulsen 17, Emilie Hesseldal 10, Hanna Sheikh 10, Ena Viso 9, Marian Sheikh 5 og Tea Jørgensen 4.

Stillingen i semifinalerækken er nu 1-1.

Virum Vipers og Stevnsgade Basketball spiller deres 3. kamp i semifinalerækken den 27. marts kl. 18.30 i Nørrebrohallen, og 4. kamp spilles den 4. april kl. 19.30 på hjemmebane i Virumhallen.