Nyheder

Lemvig Basket fulgte godt med men Stevnsgade Basketball tog sejren

17.01.2018

Kampen mellem Lemvig Basket og Stevnsgade Basketball var mere jævnbyrdig end cifrene 64-79 viser.

Inden kampens sidste periode var stillingen 52-57, og det var små forskelle som gjorde, at Stevnsgade trak fra i stedet for at Lemvig fik hentet forspringet. En af forskellene var rutine, og den blev personificeret af Ida TP, som kampen igennem var en udfordring for Lemvig, og hendes 22 point var et væsentlig bidrag til gæsternes sejr.

Kampens starte var præget af lavt tempo hos begge hold, hvilket var til mest fordel for Lemvig. De kommer fint tæt på kurven og kommer foran 8-5. mens Lemvig har succes med at gå tæt på kurven, så henter Stevnsgade mest sine point fra distancen, hvilket de også har succes med og får et 2-10 run, der giver dem en føring på 10-15. Den føring bliver fastholdt til pausestillingen 14-19.

Tempoet bliver højere i anden periode, hvilket også betyder, at begge hold smider flere bolde væk. Lemvig viser samtidig en god indstilling, og de kæmper sig tættere på gæsterne. Ivana Udovalieva og Megi Kolyandrova rammer hver en 3er til 20-23, og det bliver kort efter 25-25. Lemvig har bedst styr på kampen i denne periode, og det bliver også til en føring på 32-27 til værterne. I slutningen af perioden kommer Stevnsgade igen, da de udnytter Lemvig laver for mange turnovers. Derfor kan gæsterne generobre føringen med 34-37 ved halvleg.

Stevnsgade kommer også bedst ud af pausen og kommer hurtigt foran med 7 point. Endnu en gang viser Lemvig god moral og kæmper sig tilbage. Desværre bliver mulighederne ikke udnyttet fuldt ud, og derfor kan Stevnsgade hold føringen, og du udbygger den også til 45-55 inden Okako Adika med 4 point er med til at give Lemvig en god slutning og blot 5 point op til gæsterne.

I de sidste 10 minutter trækker Stevnsgade fra. Lemvig arbejder fortsat godt, men får ikke udbytte som fortjent. Til gengæld er Stevnsgade effektive og kan slutte med en forholdsvis sikker sejr.

SISU vinder over Værløse BBK

13.01.2018

2. kamp efter jule- og nytårspausen skulle vise om hjemmeholdet Sisu havde lært noget fra de 2 holds sidste møde hvor Værløse vandt hjemme med et enkelt point eller ville Værløse være oven på efter de fik 2 point mod Virum i sidste runde. 2 spørgsmål der var svære at besvare i den første del af kampen.

1P. En lige start hvor holdene følges ad til stillingen 12 – 12. Herefter får Sisu et lille overtag i spil og chancer. Med 4,37 på uret tager Værløse timeout ved stillingen 22 – 13 til Sisu. Efter timeouten om Værløse mere aggressivt ud og laver i perioden mange fejl for at stoppe Sisu holdet. Sisu må tjene deres point på straffelinjen.

Om det er en brugbar vej i moderne basket er jeg ikke sikker på, men det slog Sisus rytme i stykker i flere perioder af kampen. Det var også tydeligt at kampens dommere ikke holdt linjen hele vejen gennem kampen, hvilket er en skam. Fejl der laves på banen, skal vel dømmes i samtlige 40 minutter uanset om et hold har fået mange fejl i den første del af kampen.

Første periodes aftryk blev sat af Kamma Griffits og Melanie Elmgreen. For hjemmeholdet med 9 og 6 point, for Værløse Paige Cashin med 6 point. Sisu vinder første periode med 26 – 16.

2 P. Værløse fortsætter deres aggressive spil her i anden periode. Det giver bonus for Sisu ikke kan ikke få bolden i kurven. Det ikke kønt og sammenholdt med at dommerne ikke får dømt de mange fejl der reelt bliver begået i begge ender af banen, er det et rodet indtryk af en kamp der efterlades. Værløse tager time out med 2.54 på uret, bagud med 38 – 25. De to hold følges ad i den resterende del af perioden. En periode Sisu vinder med 18 – 14.

Pause stilling 44 – 30 til Sisu.

3P.Samme mønster.  Et tændt Værløse hold kommer ud fra pausen, holdet formår gennem godt forsvar at holde Sisu fra at score og fremtvinger en del turnovers. Sisu kan ikke få spilet til at flyde og må efter 3.14 min spil tage en timeout ved stillingen 46 -39. Et hurtigt 10 – 2 run efter Sisus timeout, fik Sisu holdet i bedre balance og var med 1. 31 på uret oppe med 67 – 45 og en ny Værløse timeout var nødvendig. Perioden ender 25 – 17 til Sisu.

Stillingen efter 3 periode er nu 69 – 47.

4P. Der er ikke så meget at berette. En ikke særligt velspillet, men heller ikke dårlig periode. Kampen var afgjort og det var tydeligt at perioden bare skulle overstås.

Kampens profiler for Sisu var Kama Griffits med 8 tre points scoringer, Mellanie Elmgren med 8 Steels og Catharina Palm med 16 for 18 på straffelinjen.

Værløses mest iøjnefaldende profiler var Emmelie Janner og Paige Cashin.

Stats fra kampen.

For Sisu. Kamma Griffits 32P, 9reb og 6ass. Catharina Palm 21P 7reb og 6ass og Melanie Elmgren 12P og 8st.

For Værløse var Emmelie Janner 11p, 5reb og Paige Cashin 10p og 5reb.

Ugens preview

11.01.2018

Fredag, lørdag og søndag spilles 12. runde i DL og specielt kampen søndag mellem Virum Vipers og Hørsholm 79ers ser interessant ud. Vipers vil have revanche fra skrivebordsnederlaget til Værløse BBK og 79ers vil rejse sig efter sæsonens 1. nederlag til SuperWomen i sidste runde.

Hrannar Holm fra SuperWomen kommer her med sit bud på de 3 kampe:

Sisu -  Værløse BBK fredag den 12. januaar kl. 19:30

Sisu har p.t. fuld fokus på pokalfinalerne. De vil uden tvivl få Hanna Schaible indspillet på holdet for finalen, men jeg ved ikke om hun er blevet skadesfri. Sisu bliver et farligt angrebshold med Hanna on board, men selvom hun ikke spiller er Sisu favorit i kampen. Det skyldes ikke mindst, at holdets store profiler, Kama Griffith og Catharina Palm, for tiden er storspillende.

Værløse er blevet ramt af skader men de skal nok kæmpe alt hvad de kan, som de plejer. Nogle gange lykkes det det unge Værløse hold at spille aggressivt og pænt, og hvis det sker, kan de godt drille Sisu, de vandt jo sidste gang holdene mødtes, 67-66. Men Sisu er favorit, de har de bedre spillere.

Mon ikke at hjemmeholdet Sisu vinder med 10-15 points forskel. 

Lemvig Basket - Stevnsgade SuperWomen lørdag den 13. januar kl. 15:30

Lemvig har mange gode spillere på holdet og spiller desuden på hjemmebane.

De har dog ikke særlig meget at spille for, for det næsten umuligt for dem at ende sæsonen bland de fire hold der spiller playoffs. Det ikke nemt at se hvad der ikke har fungeret hos Lemvig, men på en god dag kan de sagtens spille god basketball. De har jo blandt andet en af ligaens absolut bedste spillere i Louise Murphy.

Vi (Stevnsgade) kører selvfølgelig til Lemvig for at gøre vores bedste. Hvis det lykkes tror jeg og håber på, at vi vinder kampen med plus-minus 10. 

Virum Vipers - Hørsholm 79ers søndag den 14. januar kl. 15:00

Der er tale om topkamp mellem ligaens nr. 1 og 2 og sidste sæsons finalister.

Virum har fået en ny coach i form af Lars Klussmann og de startede året godt med storsejr over Værløse (Red. er dog siden blevet taberdømt), mens Hørsholm tabte for første gang i lørdags, og ovenikøbet ret stort.

Gode hold plejer at være farlige efter en dårlig kamp og derfor kan man godt regne med, at Hørsholm møder op for at vise, at sidste kamps performance var en døgnflue, mens Danmarksmestrene fra Virum vil vise at de har fundet formen frem, og, at de godt kan slå topholdet.

Bliver en interessant kamp, forhåbentlig velspillet og spændende. Ville ikke være overrasket, hvis Hørsholm starter kampen som lyn og torden, bygger op en føring og vinder den til sidst med måske 10-15 points forskel. 

Virum vipers taberdømmes

11.01.2018

Virum Vipers er af DBBF`s turneringsudvalg blevet taberdømt 20-0 i kampen mod Værløse BBK som blev spillet den 7. januar 2018 i Søndersøhallen hvor Vipers ellers havde vundet kampen med 88-55.

Årsagen er at Vipers i kampen benyttede deres franske spiller Rudiane Eduardo som på kamptidspunktet ikke havde gyldig licens.

Med fratagelsen af de 2 point har Virum Vipers nu 12 point i den samlet stilling efter 11 spillet kampe idet holdet idømmes -2 point. Både SISU og Stevnsgade Superwomen har også hver 12 point, så det er et tæt felt der jagter Hørsholm 79ers på 1. pladsen.

Værløse BBK kom med de 2 point op på samlet 6 point og efterlader nu en hul ned til Lemvig Basket som ligger på 6. pladsen med 2 point.


Vipers slår Værløse BBK på udebane

08.01.2018

Det var første kamp efter julepausen, og med en 88–55 sejr til Virum var det også i høj grad en kamp mellem Danmarksmestrene og oprykkerne. Men på den lange bane, er det muligt, at det faktisk var Værløse, der fik mest ud af kampen.

Det lykkedes for Virums store amerikaner Val Driscoll at afslutte søndagens kamp i Søndersøhallen med en buzzerbeater. Ikke at det på nogen måde var nødvendigt, for stillingen var inden Val’s afsluttende scoring 55–86 i Virums favør. Og så alligevel: Værløse insisterede på at spille til sidste sekund og scoringen sikrede den effektive amerikaner topscorer-titlen.

I det hele taget var det en kamp, der på lange stræk blev afgjort af Virums amerikanere. Val Driscoll var med 21 point og 16 rebounds stort set enerådende under kurven og Virums ligeledes amerikanske pointguard Caitlin Ingle fik med 10 assist og 5 steals vist, hvorfor hun regnes for en af de bedste på sin plads i Dameligaen.

Basketball er et statistikspil. Det betyder, at genfortællinger af kampe ofte bliver en kamp på tal, hvor mange nuancer forsvinder. Som fx, at Værløse havde fire helskadede (= bænken) og en halvskadet (= begrænset spilletid) spillere til Virumkampen. Den slags nuancer drukner og glemmes, når man kaster et blik på tallene. For eksempel dem der viser, at Virum havde 54 rebounds, Værløse kun 32. Eller at Virum lavede 23 point i andet forsøg, altså efter at have fået rebounden. Værløse lavede 2 af den slags.

Fra første fløjt var det et Virum-hold, der med Caitlin Ingle som en sikker dirigent, satte de unge Værløse-spillere under konstant pres. Igen et par tal til illustration: Virum havde 15 steals mod Værløses 8.  På samme måde vidner det om et presset hold, når man som Værløse bliver noteret for 22 Turnovers. Virum nøjedes med 12.

Men der er også ting, som tallene ikke viser. Og set med denne skribents Værløse-briller, er det måske det væsentligste. Ja, et ungt skadesramt Værløse hold blev sat under pres i 4 x 10 minutter af Danmarksmestrene. Men på intet tidspunkt tabte de sutten og var klar til at overgive sig. Det var et Værløsehold, der leverede en indsats, der kan bygges videre på. Spillere, der ellers ikke forvænt med mange minutter, greb chancen og trådte i karakter. På anden måde kan man vel ikke beskrive det, når Sofie Ledou Axelsen på 17 minutter leverer 10 point og 2 assists.

Og den erfaring er vel ikke det værste, man kan få ud af et 55-88 nederlag.

Og så de sidste tal: Efter 30–48 ved pausen sluttede kampen med en fortjent sejr til Virum på 55–88.

For Værløse blev kampens topscorere Sofie Ledou Axelsen og Emilie Janner med hver 10 point.

Kampens og Virums topscorer var Valerie Driscoll med 21 point fulgt af Caitlin Ingle med 19.

Næste gang DL kommer på besøg i Søndersøhallen er 24. januar, hvor Værløse tager imod Stevnsgade SuperWomen.

SISU kom godt ind i det nye år med sejr over Lemvig Basket

08.01.2018

2018 er så småt kommet i gang – og slutspillet i dameligaen har i et stykke tid set ud som om, at skulle bestå af Hørsholm, Virum, Stevnsgade og SISU.

Gæsterne fra dagens opgør i DL, var inden sæsonen spået en plads i toppen; men bolden har ikke hoppet deres vej og kunne hjemmeholdet vinde dagens opgør, ville det komme til at se mere end svært ud.

At gæsterne så yderligere havde mistet deres amerikanske guard – Deanna Mayza. Deanna har taget sine talenter til den bedste række i Litauen.

Hjemmeholdet kommer meget stærkt fra start, styret af en skarp offensiv, med Kama Griffitts og Catharina Palm, blev der hurtigt skabt et hul på 8-0 og værterne så sig ikke tilbage herfra. På guard pladsen fik Josefine Vincents og Melanie Elmgren lagt pres på Lemvig og fik flere gange fat i bolden og omsat det til enkle point i modsatte ende.

For gæsterne var det en enmandshær – hvor en stærkt spillende Louisa Murphy, voldte SISU’s større spillere problemer omkring kurven. Murphy forsøgte at holde Lemvig inde i kampen; men hendes imponerende 33p og 15 reb., var ikke nok, og næsten halvdelen af gæsternes samlede point. Første periode slutter 22-15 til hjemmeholdet – Murphy gør hvad kun kan.

2. periode minder om 1. Kama og Catharina fortsætter med at sætte tonen, suppleret af solide minutter fra de tre guards – Josefine, Melanie og Cirkeline Rimdal. Perioden har to uheldige episoder, hvor gæsternes Reka Fejes og hjemmeholdets Melanie Elmgren kommer til skade i hver sin ende. Reka måtte senere udgå og Melanie kommer desværre ikke tilbage i kampen.

For Lemvig er det Murphy, som trækker fejl og scorer point; mens SISU har flere gode ”indhop” – Johanna Jackson kommer ind og leverer 4 assist til en varm Catharina Palm. Kama har også hul igennem og går til pause med 20 point på kontoen og grundlaget i 46-34 stillingen.

3. periode fortsætter hvor 2. slap, dog melder Lemvigs Mariya-Magdalena Kolyandrova ind i kampen som skytte og sørger for, at Lemvig ikke bliver hægtet helt af, med sine 4 3 point scoringer. Josefine Haabegaard kommer ind og gør en god indsats på Murphy, som holder pause i scoringerne i denne periode. For hjemmeholdet, er der ligeledes kvalitetsminutter fra Emma Leisner, krydret med en enkelt 3’er.

Inden sidste periode er stillingen 65-48 og Lemvig ligner et hold, som er ved at indse, at semifinalerne efterhånden kun lever i teorien og at kampen i den resterende del af sæsonen, går ud på at ”drille” modstanderne, som kæmper indbyrdes om 2.-4. pladsen; men yderligere at sikre sig hjemmebane fordelen i ”ekstra” kampen mellem 5. og 6. pladsen, efter grundspillet.

Sidste periode vinder gæsterne 21-19 – Murphy og Kama Griffitts fortsætter med at ”hælde” point i og ender på respektive 33 og 34. For hjemmeholdet får Cirkeline lagt en del atletiske point i og ender på 7p, 5 angrebs reb og 3 blocks.

SISU’s Hannah Schaible sad udenfor i dag, med en forstuvet fod, som pt. er dag til dag, dog med fokus på at blive klar til pokalfinalen. Yderligere har Katinka Grøn, én af klubbens dygtige 97’ere meldt sin ankomst, så truppen nu er sneget sig op på 12 spillere, suppleret af talentfulde ’02ere til udvalgte træninger.

Hørsholm 79ers får sæsonens første nederlag af et veloplagt Stevnsgade hold

07.01.2018

Så er DL i gang igen efter julepausen. Der er blevet holdt juleferie, trænet, rejst osv. Så det er faktisk lidt spændende, om den tre ugers kamppause har haft nogen effekt på holdene i DL.

Kigger man på stillingen her efter nytår, så danner der sig et billede af det indbyrdes styrkeforhold i ligaen. Hørsholm 79ers har lagt sig suverænt og ubesejrede i spidsen af Dameligaen.

I lørdagens kamp i Nørrebrohallen, skulle man så se, hvordan Stevnsgade og Hørsholm 79ers ser ud efter julepausen.

Sidst de to hold mødtes var i pokalturneringen i december i Nørrebrohallen, hvor det blev til en sikker Hørsholm sejr. Men det skal også bemærkes, at Stevnsgade spillede nok den dårligste anden periode, som noget Dameliga hold i Stevnsgade har spiller siden Nørrebrohallen åbnede i 1973.

Ingen tvivl om, at Hørsholm på baggrund af sæsonens præstationer var klare favoritter lørdag eftermiddag. Men det var også sikkert, at Stevnsgade ønskede at revanchere efterårets tre nederlag til Hørsholm 79ers.

Første periode starter Hørsholm bedst og efter 1:57 bringer Line Piechnik med en 3er Hørsholm foran med 0-6. Først efter 3:42 scorer kampens bedste spiller Emilie Hessedal  Stevnsgades første point i kampen.

Endelig efter 5 min kommer der lidt gang i scoringen fra begge hold, så stillingen efter 7 min er 11-11. Holdene bytter lidt point resten af perioden til første periodes slutresultat 17-15. Men det var tydeligt, at begge hold var tændte og ikke indstillede på, at give modstandere noget som helst i forsinket julegave.

Anden periode skulle vise sig at blive kampens vendepunkt. Stevnsgade spiller fantastisk fokuseret forsvar, hvor man ikke tillader Hørsholm 79ers at løbe deres sædvanlige yndlingsangreb. Det frustrerer Hørsholm 79ers gennem de næste to perioder i en grad, så de har svært ved at komme til scoringer.

Perioden starter med at Maryah Sydnor udligner stillingen til 17-17 og efter 4:32 er det stadigt helt lige 21-21. Men så kværner Stevnsgades forsvarsmaskine løs resten af perioden. Stevnsgade laver et 10-0 run på Hørsholm de sidste 5 minutter til halvlegsstilling 31-21. Stevnsgade vinder perioden 14-6.

Tredje periode starter som anden periode sluttede. Benhårdt og klogt kollektivt Stevnsgade forsvar og et Hørsholm 79ers hold med stadigt større åbenlyse frustrationer over at angrebsspillet bliver ødelagt af Stevnsgades forsvar. Efter 6:25 bringer Maja Gerlyng værterne foran med 17 til stillingen 41-26. Publikum fornemmede, at der var lagt op til Hørsholms første sæsonnederlag.

Men Hørsholm gav på ingen måde op. Der blev fightet og kæmpet for at komme tilbage i kampen. Perioden slutter 16-7 til Stevnsgade, der kunne gå ind til sidste periode med en 47-28 føring.

Fjerde periode blev en lang benhård kamp fra Hørsholms side for at vende kampen, men Stevnsgade var for gode på dagen og vinder også sidste periode med 12-11 og dermed kampen fuld fortjent med 20 point 59-39.

Kigger man på statistikkerne er der faktisk ikke den vilde forskel på de to hold. De skyder begge relativt lave procenter på 3´ere (23% mod 25%), mens Stevnsgade skyder pæne 49% mod Hørsholm 79ers 29% på 2´ere.

Reboundspillet vandt Stevnsgade med 41-34 og endelig har Hørsholm 79ers 19 turn-overs mod Stevnsgades 12.

kampen blev vundet af Stevnsgade gennem forsvarsspillet - ingen tvivl om det. At holde Hørsholm 79ers på 39 point er en flot indsats - og ikke mindst en kollektiv flot indsats.

Kampens store spiller var Emilie Hesseldal med 14 points, 15 rebounds, 5 assists og 6 steals. Men det var uden tvivl Stevnsgade kollektivet der vandt kampen i dag. Kan Stevnsgade blive ved med at præstere kollektivt på samme måde, så melder man sig ind i guldkampen.

For Hørsholm 79ers scorede følgende: Maryah Sydnor 7, Emilie Fogelstrøm 7, Line Piechnik 5, Marie- Louise Blyme 5, Ivana Jovanovic 4, Gritt Ryder 2, Maria Roost Dinesen 2, Maria Forsmann Pedersen 2, Kristine Risager Pedersen 2, Sandra Lind 2 og Josephine Tullin 1.

For vinderholdet scorede: Emilie Hesseldal 14, Marian Sheikh 10, Maja Gerlyng-Hansen 10, Ida Tryggedsson Preetzmann 10, Mathilde Colding-Poulsen 6, Ena Viso 5 og Tea Jørgensen 4.

Ugens preview

05.01.2018

Med jul og nytår veloverstået sættes 2018 i gang med 3 kampe i DL i den kommende weekend.

Holder 79ers nytårforsæt med at gå ubesejret igennem grundspillet, kan Lemvig Basket få en tiltrængt sejr og kan Værløse BBK drille mestrene fra Virum Vipers? 3 rigtig gode spørgsmål som coach for SISU Todd Anthony kommer med sine bud på.

Stevnsgade SuperWomen - Hørsholm 79ers (lørdag kl. 15:00)

Just a few short weeks ago these two teams matched up in a Pokal Semifinal..... Hørsholm dominated that game. 

I'm expecting Stevnsgade to play better and be very competitive.  In my opinion Stevnsgade can beat anyone in this league. Hørsholm  has beaten every team.

Two good teams with lots of profiles. Hørsholm stays perfect with a win. Hørsholm +15

Værløse BBK - Virum Vipers (søndag kl. 16:30)

New coach in Virum. Værløse brings youth, energy, and fearlessness....Combine those with a good shooting day and Værløse can be dangerous. 

Virum brings profile players and good team play into the mix.  Virum +14

SISU - Lemvig Basket (søndag kl. 14:00)

Lemvig has a collection of really good players who just haven't seemed to put it all together on a consistent basis.

Sisu is still working to establish a true identity and perform at a high level for 40 minutes each time out.

Sisu at home +8.

Virum Vipers skifter træner

17.12.2017

Trænerskiftet i Virum skete umiddelbart efter pokalsemifinale kampen i fredags, dermed var kampen samtidigt den sidste for holdets head Coach i denne sæson Kim Rasmussen.

Skiftet sker ikke pga. manglende resultater - men udelukkende pga et ønske fra Kim’s side.

Den ny head coach til holdet er Lars Klussmann der startede med omgående virkning. Lars Klussmann er et kendt ansigt i den danske basketverden. Lars er 51 år, fra basketfamilie på Amager (gift med Lisbeth, 3 børn, Ida, Mathias og Jonathan, der spiller hhv. basketball og ishockey.

I det civile er Lars konditor, uddannet A-træner og har selv spillet divisionsbasket i mange år i BK Amager bortset fra en enkelt sæson i BMS.

I de sidste 12 år har Lars været coach for mange forskellige ungdomshold i BK. Amager, både pige- og drengehold (årgang 92/93, hvorfra vi har glæde af at mange gør sig i dameligaen i dag, og de seneste år drengehold først med årgang 99 og sidste sæson U17 med årgang 00/01/02).

Assistent coach Nadeem Ahmad forsætter på Vipersholdet.

Virum Vipers vinder over Stevnsgade SuperWomen i en spændende og meget tæt kamp

17.12.2017

Virum Vipers vinder mod Stevnsgade i tæt kamp. De tre af perioderne er meget lige, men Virum Vipers vinder kampen ved en rigtig god 3. periode.

Virum Vipers har fra starten af kampen rigtig god fart i angrebet og kommer hurtigt foran, og fx Maria Høgh gør det godt. Herefter kommer Stevnsgades Ida Tryggedsson Preetzmann i gang med nogle af sine igennem kampen i alt 27 scoringer. Stevnsgade får hurtigt reduceret og resten af perioden bliver meget lige med en føring til Virum Vipers på 14-12.

Mønstret fra 1. periode fortsætter i 2. periode. Det er fortsat  Virum Vipers’ Maria Høgh og Stevnsgades Ida Tryggedsson Preetzmann, der kommer til flest afslutninger, men også Rudiane Eduardo og Valerie Driscoll fra Virum Vipers og Marian Sheikh fra Stevnsgade har flotte afslutninger. Begge hold spiller godt sammen både i forsvar og angreb. Inden halvlegen står det 35-32 til Virum Vipers og kampen er stadig helt åben.

Halvlegspausen viser sig at give Virum Vipers rigtig god energi, mens Stevnsgade ikke rigtig får gang i det gode spil. Virum Vipers forsvaret får helt klart bedre dækket op for Stevnsgades Ida Tryggedsson Preetzmann samtidig med, at Virum Vipers Emilie Olivia Schirmer i sidste halvdel af perioden får sat 2 vigtige 3-point scoringer. Virum Vipers, der i forvejen havde et forspring på 3 point i halvlegen får udvidet dette til hele 10 point.

Inden 4. periode står det 53-43 til Virum Vipers.

I 4. periode er det Stevnsgade, der fører an. Virum Vipers har rigtig svært ved at forhindre Stevnsgades Ida Tryggedsson Preetzmann i at score point. Og efter kun 2,5 minutter af perioden har Stevnsgade reduceret til 53-50, og kampens er igen helt åbent. Virum Vipers Ellen Iversen og Emilie Olivia Schirmer kæmper hårdt i angrebet og får inden for kort scoret henholdsvis 5 og 6 point. Med 2,5 minutter tilbage af kampen står det 63-55 til Virum Vipers. Så  selv Virum Vipers  taber 4. periode med 12-15, kan holdet tage en sejr hjem på 65-58 og samtidig holde juleferie som nr. 2 i Dameligaen.

Topscorer for Virum Vipers: Maria Høgh 12, Rudiane Eduardo 12, Emilie Olivia Schirmer 11, Caitlin Ingle 11, Valerie Driscoll 10,  Elllen Iversen 5 og Frederikke Mollerup 4.

Topscorer fra Stevnsgade SuperWomen: Ida Tryggedsson Preetzmann 27, Tea Jørgensen 10, Ena Viso 8, Marian Sheikh 8, Ida Klussmann 2, Cecilie Tvede Hansen 2 og Maja Gerlyng-Hansen 1.

Virum Vipers spiller den 7. januar kl. 16.30 på udebane i Søndersøhallen mod Værløse BBK. Næste hjemmekamp er den 14. januar kl. 15.00 i Virumhallen. Her møder Virum Vipers nr. 1 Dameligaen Hørsholm 79ers.