Nyheder

Tæt opgør i Nørrebrohallen mellem Stevnsgade og SISU

25.11.2018

Lørdag eftermiddag gik Stevnsgade Basketballs damer på banen, imod gæsterne fra SISU, med fokus på solidt forsvar. Kampen blev en tæt én af slagsen, og ender desværre med et nederlag til hjemmeholdet efter halvdårlige beslutninger da det virkelig gjaldt. 

Alle perioder lå holdene meget tæt, og spillede godt op med stillingen 54-57 efter 3. periode (37-38 ved pausen). Stevnsgade mangler også at få rigtig gang i de stærke skytter, dog viser Mathilde Colding-Poulsen og Ena Viso god rutine med hhv. tre sikre 3 points hver.

Overordnet handler det om turnovers; hvoraf Stevnsgade stod for størstedelen. SISU formår at score på disse tabte bolde og derved sikre sig en kneben sejren på 66-70.

Kampens topscorer fra SISU blev Aubrey Renee Buckley med 22 point og Cassandra Jayne Nofuente med 21 point. Rebounds.

For Stevnsgade var det Rikke Fabricius med 14 point samt Ena Viso og Mathilde Colding-Poulsen med hver 13 point.

Debutant førte BK Amager til sejr i Lemvig

25.11.2018

BK Amager gav lørdag debut til deres nye amerikaner, Geraldynn Malama, og hun blev ubehagelig overraskelse for Lemvig Basket, som på hjemmebane tabte 55-82 til et BK Amagerhold, der sad på kampen fra start til slut.

Lemvig Basket have brugt tiden op til kampen på at forberede sig til et match mod særligt Valerie Driscoll og Ida Klussmann. Den opgave blev langt hen ad vejen løst, men til gengæld havde man ikke indregnet Geraldynn Malama, som med 33 point, 8 assist, 6 steals og 9 rebounds blev kampens store spillere, og godt kan blive en af sæsonens helt store profiler i Dameligaen. Desuden havde Emilie Fogelstrøm en god dag bag 3 pointlinjen, hvor ramte fem ud af fem forsøg. Særligt sidstnævnte havde stor andel i, at BK Amager tidligt i kampen fik et overtag.

Efter en start, hvor Lemvig Basket bringer sig foran 5-0 rammer Emilie Fogelstrøm tre 3ere i træk, og det ryster hjemmeholdet, og giver selvtillid til gæsterne. Spillemæssigt er holdene lige, og der kommer fornuftige skudmuligheder til begge hold. Men BK Amager er langt mere effektive en Lemvig, og derfor kan de opbygge en føring på 10-20. Mod slutningen af perioden komme Lemvig bedre i gang, men BK Amager holder en føring på 14-22 ved pausen.

Anden periode starter jævnbyrdigt, men det er igen BK Amager, som scoringsmæssigt kommer bedst i gang. Det skyldes blandt andet, at de er stærkest inside, hvor Valerie Driscoll skaber god plads til sine med spillere.

Forsvarsmæssigt spiller Lemvig fornuftigt isoleret mod Valerie Driscoll og MaKenzie Miller skal have ros for en disciplineret indsats som holder Driscoll nede på 13 point, men Lemvig kan ikke forhindre at hun henter 22 rebounds og skaber plads til de øvrige på holdet. BK Amager får gennem perioden udbygget forspringet, som med tre minutter tilbage er på 21-35. Lemvig kæmper hårdt for at finde både rytme og de rigtige løsninger i angrebet, men udbyttet bliver for lille og det skaber frustrationer hos hjemmeholdet.

Ved pausen er stillingen 24-39 og det ser svært ud for værterne, som har brug for mere effektivitet og en stopklods for BK Amager.

Det lykkedes ikke for Lemvig at finde de nødvendige midler til at vende kampen i tredje periode, så billedet fra første halvleg fortsætter. Derfor har BK Amager forholdsvis let ved både at fastholde og udbygge føringen som inden sidste periode er på 40-67.

Dermed er kampen afgjort og begge hold spiller bredt med de spillere, der er til rådighed i de sidste 10 minutter. Det er også naturligt at intensiteten forsvinder, og for begge hold skal de sidste minutter blot gå bedst muligt. Det giver en jævnbyrdig periode som slutter 15-15 og ikke ændrer ved at BK Amager kan tage hjem med en sikker sejr, masser af selvtillid og tilfredshed med anskaffelsen af Geraldynn Malama.

Hos Lemvig skal man hurtigst muligt glemme kampen, håbe at de sidste spillere snart er fri af skader, og arbejde med de ting som faktisk fungerer. På dagen var BK Amager det klart bedste hold, hvilket et kig i statistikken også understreger. Tallene viser bl.a. at BK Amager ramte 48,5% sine skud mens Lemvig kun ramte 30,4% og på straffe ramte BK Amager 86,6% mod Lemvigs 53,3%.

Lemvigs point: Aniese Palmore 19p, MaKenzie Miller 14p, Natalee Faupel 13p, Lindsay Füg 4p, Charlotte Thomas-Rowe 3p, Megi Kolyandrova 2p.

BK Amagers point: Geraldynn Malama 33p, Amilie Fogelstrøm 15p, Valerie Driscoll 13p, Cecilie Overgaard 8p, Ida Hansen 6p, Ida Klussmann 5p, Maria Dinesen 2p.

DL-kamp flyttet

19.11.2018

DL-kampen mellem SISU og Lemvig Basket som skulle være afviklet søndag den 2. december kl. 16:00 i Gentoftehallen er belvet rykket, da SISU har fået inddraget der råderet over hallen.

Kampen spilles nu i stedet for tirsdag den 5. februar 2019 kl. 18:30.

Ugens preview

18.11.2018

Efter en kort landsholdspause genoptages DL igen for fulde drøn i den kommende weekend hvor der igen er 4 kampe på menuen.

Head-coach for BMS Herlev Wolfpack har kigget i krystalkuglen og kommer her med sit bud på de 4 kampe.

24/11 kl. 13:00 Aabyhøj IF - BMS Herlev Wolfpack

Aabyhøj picked up a nice win on the road in the last round against Lemvig. BMS Herlev Wolfpack is coming off of a hard fought game against Horshølm.

With home court advantage, Aabyhøj will be a tough team to beat, I expect a close game with BMS Herlev Wolfpack winning +1pt.

24/11 kl. 14:00 Stevnsgade Basketball - SISU

Stevnsgade is coming off a tough loss in the last round to BK Amager. SISU is coming off of a convincing win over Værløse BBK.

I expect a very intense game, that could go either way. Considering Stevnsgade has home court advantage, I take them winning +4pts.

24/11 15:00 Lemvig Basket - BK Amager

Lemvig lost a close game last round against Aabyhøj. BK Amager has played well the past few games and picked up a close win over Stevnsgade.

I expect this game to be very intense. Considering the chemistry BK Amager has played with as of late, I take them winning a close game +2pts. 

25/11  kl. 16:00 Værløse BBK - Hørsholm 79ers

Værløse is coming off a loss to SISU in the last round. Horshølm picked up a win against BMS Herlev Wolfpack.

Although Værløse has home court advantage, I take Horshølm winning +10pts.

Lemvig Basket løb tør for kræfter mod Aabyhøj IF

09.11.2018

Der var masser af lokalderby over kampen mellem Lemvig og Åbyhøj torsdag aften. God stemning i hallen, høj intensitet i kampen og to hold som pressede hinanden fra start til slut. Den store forskel på holdene blev bredden i truppen, hvor Åbyhøj har masser af strenge at spille på mens Lemvig stadig er ramt af skader og må trække meget på få spillere. Det blev afgørende til sidst, hvor Lemvig løb tør for kræfter og Åbyhøj kunne trække sejren i hus.

Kampen var præget af få scoringer i de første minutter. Lemvig kommer først i gang og får en lille føring på 6-2. Herefter skruer Åbyhøj op for deres velkendte pres, og selvom de løber ind i flere fejl, så overtager de alligevel føringen med 6-7 midt i perioden. Herefter har Åbyhøj et lille overtag, som forstærkes af, at Lemvig lader sig stresse i spillet frem ad banen. Godt forsvar af gæsterne er med til gøre det svært for Lemvig, og da værterne samtidig ikke får løst presset fra Åbyhøj, så øges afstanden til 9-18 med to minutter tilbage af perioden. Lemvig giver ikke op, og gennem hårdt arbejde i de sidste minutter skæres afstanden ned. Natalee Faupel går her forrest for hjemmeholdet med god energi, og forskellen er kun 18-22 ved pausen.

Lemvig kæmper flot videre i anden periode. Overtaget i kampen kan tippe til begge sider, og Lemvig viser mest vilje, og får derfor et overtag. Det omsættes midt i perioden til en føring på 32-31.

Hos hjemmeholdet er der mange som byder ind, og der bliver scoret både fra afstand og tæt på kurven. Intensiteten er høj, men Lemvig bruger også mange kræfter, hvilket allerede her kan give bekymringer. I den sidste tredjedel af perioden får Lemvig dog udbytte af det hårde arbejde og tre 3ere fra Aniese Palmore og Megi Kolyandrova giver en føring på 46-35. Den føring holdes til halvleg, hvor Lemvig er foran 50-39.

Åbyhøj kommer bedst i gang med tredje periode, hvor de viser god tålmodighed. Lemvig vil meget gerne fastholde føringen, og viser stadig god energi, men de bliver for ivrige og finder ikke de rigtige løsninger mod gæsterne. Derfor er afstanden efter blot tre minutter bragt ned til 54-50. Lemvig har tabt momentum, og da MaKenzie Miller tildeles sin 5. fejl allerede midt i perioden ser det svært ud fra hjemmeholdet. Men igen viser vestjyderne god vilje. Begge hold udfordrer hinanden, og Lemvig holder en lille føring. Det skyldes delvis at der i flere minutter kun scores på straffe, og det har Lemvig mest udbytte af. I den sidste del af perioden bliver spillet mere rodet, men det lykkes for Lemvig at opbygge en føring på 69-58 inden sidste periode.

Starten af sidste periode er en kopi af tredje. Åbyhøj kommer bedst ud fra pausen, og hurtigt af stillingen 69-61. det bliver hurtigt tydeligt, at Lemvig er ved at være trætte, og selvom viljen er der, så er det svært at finde de gode løsninger i angrebet og i forsvaret bliver der for meget plads til Åbyhøjs hurtige spillere. Derfor er Lemvig et skridt bagefter i de sidste 10 minutter, og Åbyhøj henter point for point ind på Lemvig. Midt i perioden er stillingen 72-69, og Lemvig gør hvad de kan for at stå i mod presset, men seks point i træk til Lemvig giver en føring på 72-75. Lemvig kommer med en 3er på 75-75, men det bliver også det sidste modspil fra Lemvig, og de sidste minutter kan Åbyhøj hente nogle nemme point på straffe og fastbreak til en sejr på 75-83.

Begge hold viste flot spil gennem kampen, og holdene er meget jævnbyrdige. Åbyhøj beviste endnu en gang at holdet har potentiale til medaljer, mens Lemvig og fik bevist der er muligheder i holdet, særligt når alle er fri af skader.

Lemvigs point: Lindsay Füg 22p, Megi Kolyandrova 21p, Aniese Palmore 15p, Natalee Faupel 10p (10 reb), MaKenzie Miller 4p (13 reb), Yana Kozhohavona 3p

Åbyhøjs point: Ida M. Krogh 23p, Alberte Rimdal 16p, Caroline Wick 13p, Malene Pedersen 11p, Andrea Larsen 10p, Sophie Kjems-Krognos 2p, Tine Randrup-Thomsen 2p, Malou Lachenmaier 2p, Mathilde Madsen 2p og Stephanie Jensen 2p

SISU besejrer overbevisende Værløse BBK på hjemmebane

08.11.2018

Det var to hold, der efter to tabte kampe i streg begge havde stærkt behov for en sejr onsdag aften i Gentoftehallen.

Værløse måtte desværre undvære deres unge storspiller, Frida Boje Formann, der i civiltøj med benet oppe så kampen fra bænken. Men selv uden Formann har Værløse et helt hold fuld af unge talenter, og de gik frisk til sagen. SISU havde dog denne aften ingen planer om at lade sig løbe over ende,  tværtimod bragte de sig hurtigt foran bag en storskydende Freja Christensen, der inden for de første fire minutter scorede de første tre ud af sine fem trepointsscoringer.

I det hele taget skød SISU flot gennem første periode, således bidrog Asta Rønsov med to trepointscoringer. Da det 16-årige stortalent Asta Blauenfeldt kom på banen, tilføjede hun masser energi og chanceskabende driblinger, og inden perioden var slut havde hun scoret 10 point. Værløse havde i denne periode svært ved at komme til gode afslutninger i den velfungerende SISU-defensiv, men blandt andet Emilie Janner fik dog fundet kurven flere gange. Perioden endte med en SISU-føring 24-8.

Værløse kom langt mere fokuseret ud til anden periode. Ikke mindst fik de langt mere styr på forsvaret. Maria Høgh var en kilde til evig bekymring for værterne i begge ender af banen, hvor hun med vanlig energi sugede bolde til sig i steals og rebounds.

For SISU begyndte amerikaneren Aubrey Buckley at træde i karakter med solide centerscoringer, og canadieren Cassandra Nofuente satte med autoritet spillet op i angrebet og lavede de første af sine seks steals i forsvaret. Resultatmæssigt var perioden ret lige, dog udbyggede SISU mod slutningen forspringet til en 20-pointføring, 38-18.

Anden halvleg bragte mere af det samme, og der var aldrig tvivl om, hvilken vej vinden blæste.  SISU ramte to treere ved Freja Christensen og én ved Asta Rønsov, men Værløses Mathilde Roan Gustavsen ville også være med. Med to treere på mindre end et halvt minut lignede hun pludselig en spiller, der ikke kunne gøre noget galt. Alligevel kunne Værløse ikke forhindre, at SISU byggede på føringen, der lød på 63-27 efter 3. periode.

4. periode blev en lige, men ret uskøn affære. Værløse havde sat sig for at lægge al energi i et tæt forsvar, men det resulterede desværre i en syndflod af fejl, og et halvt Værløsehold i fejlproblemer. Celine Schiffer, som indtil da havde spillet en rigtig god kamp især i forsvaret, måtte således forlade banen med fem fejl, og Maria Høgh måtte samme vej et par minutter efter.  Stemningen blev en smule ophedet på de to bænke, men ikke desto mindre kunne SISU relativt stille og roligt køre en sikker sejr hjem,  83-47.

For SISU blev Cassandra Nofuente topscorer med 18 point, hvortil kom 12 rebounds, 5 assists og 6 steals. Aubrey Buckley lavede 17 point og 7 rebounds, Asta Blauenfeldt 16 point på 3 for 5 fra gulvet og 9 for 10 på linjen, og Freja Christensen scorede 15 point, alle på treere.

Hos Værløse var Mathilde Roan Gustavsen med 11 point eneste spiller i det tocifrede. Både Emilie Janner og Maria Høgh lavede 8 point og 9 rebounds. Maria Høgh havde desuden også 4 steals.

BK Amager slår Stevnsgade Basketball

08.11.2018

BK Amager bød tirsdag aften velkommen til Stevnsgade Basketball i Amagerhallen.

BK Amager stillede op til kamp i en lidt afpillet udgave, eftersom Ida Klussmann er ude med en ankelskade og Rikke Karlsen er på rejse. Derfor var det bekymrende, at Cecilie Overgaard kommer hurtigt på 2 fejl. Begge hold kommer i holdfejl i 6. minut. Stevnsgade holder en høj procent på straffelinjen og bringer sig foran 17-15.

Hjemmeholdets angrebsspil er generelt præget af en del turnovers, men de får gjort op for det i den modsatte ende med solidt forsvarspil. 1. periode slutter 19-20 efter en flot bevægelse i feltet af Valerie Driscoll og en afslutning lige i slutsekundet. For Stevnsgade er især Hannah Sheik godt spillende i første periode og slutter som topscorer for perioden med 14 point.

2. periode fortsætter i samme høje tempo fra begge hold.  For hjemmeholdet rydder Valerie op i feltet og med 12 point indtil videre holder hun spænding i kampen. Flotte drives af Julie Jungslund, som udnytter at forsvaret har fokus på Valerie. Med 3 min tilbage af perioden er stillingen 29-29.

Et fornuftigt spillende og hårdt kæmpende BK Amagerhold trækker i slutningen af perioden lidt fra, mens Stevnsgade virker lidt modløse og ikke rammer særligt mange af deres afslutninger.  Stillingen ved halvleg er 39-29.

I anden halvleg har Stevnsgade justeret og dækker zone. Hjemmeholdet lægger ud med 2 hurtige turnovers og udeholdet lægger ud med en 3 points scoring. Der bliver kæmpet om alle bolde. På et tidspunkt i kampen efter en løs bold bliver Julie Jungslund fra hjemmeholdet fejlet usportsligt og hun scorer sine to straffe. Hannah Sheik er for udeholdet kommet godt i gang igen med blandt andet to 3 points scoringer med forsvaret helt oppe i hovedet. Emilie Fogelstrøm svarer igen med en lang 3’er. Med 4 minutter tilbage i 3. periode er stillingen 52-46.

Der bliver gået til stålet og kampen er meget intens på dette tidspunkt, BK Amager har svært ved at få bolden inside mod zonen og Hannah Sheik er spillet varm. En gammel BK Amager kending Ena slutter med en afslutning i de døende sekunder. Perioden ender 57-55 og spændingen var intakt inden starten på 4. periode.

Med 7 minutter tilbage af kampen er stillingen helt lige med 57-57. Hjemmeholdet har meget svært ved at komme til de rigtige afslutninger og Stevnsgade får hul på bylden. Et lille run bringer udeholdet foran med 57-64. Ved stillingen 59-64 og 3.42 tilbage tager Stevnsgade time-out.

En 3’er fra Cecilie Overgaard giver energi til hjemmeholdet, som stepper op på forsvaret får en steal og scoring til stillingen 64-64 med 2.53 på uret. Det lægger op til en spændende slutfase på kampen. To flotte angreb fra begge hold bringer stillingen på 66-66.

Med 16.2 sekunder tilbage dømmes Stevnsgade for skridt og BK Amager tager en time-out. Boldet spilles ind fra sidelinjen og afleveres til Julie Jungslund, som efter et par driblinger angriber kurven hårdt og trækker en fejl. Hun scorer 1 ud af 2 straffe og BK Amager trækker sig sejrsrigt ud af denne sindsoprivende spændende kamp med 67-66. Publikum fik helt sikkert alt hvad de kom efter i Amagerhallen denne tirsdag aften.

Topscorere:

Stevnsgade Hannah Sheik 26
BK Amager Valerie Driscoll 24

Hørsholm 79ers stadig ubesejret efter flot Wolfpackindsats

07.11.2018

BMS Herlev Wolfpack spilled langt fra som en oprykker i Dameligaens topkamp, men matte alligevel se Hørsholm trække afgørende fra allerede i anden periode, som de forsvarende mestre vandt 30-12 på vej mod en sejr der lød på 88-70.

Wolfpack, der er opykkere og spiller med et af ligaens yngste hold, har startet sæsonen flot med to sejre og et nederlag og lå inden onsdag aften nummer to i Dameligaen. Oprykkerne lagde flot fra land, med en føring på 3-7 efter scoringer fra Thea Mikkelsen og Emilie Gudmand, og det lignede at det kunne blive et rigtigt spændende opgør mod de ubesejrede Hørsholm-piger.

Første periode levede da også op til forventningerne til en topkamp, hvor især Wolfpack bed fra sig. Joseph Tarmagos unge hold spillede frisk til i angrebet og lagde aggressivt pres på Hørsholm i forsvaret og det gav pote med en føring helt hen til sidste minut i perioden, hvor Hørsholmveteranen Ivana Jovanovic sendte hjemmeholdet i front 23-22.

Det var imidlertid sidste gang der var spænding i opgøret. Jesper krone fik fyret op under tropperne fra anden periodes start, hvor Hørsholm på fire minutter øgede til 42-26, blandt andet på syv point af Maria Forsman Pedersen.

Hørsholms amerikanske stjerne Layne Murphy løftede efter kampen lidt af sløret for hvad der fik mestrene op i gear:

-Jesper Krone råbte ganske meget af os i den pause, sagde Murphy med et smil, og så vågnede vi lidt. Der blev talt om individuelt forsvar og om at angribe aggressivt.

Ved halvleg havde hjemmeholdet opbygget et forspring på 53-34 og det var et forspring, Wolfpack aldrig kom i nærheden af at hente. Oprykkerne spillede frisk til i både tredje og fjerde periode, men fik aldrig lagt an til et rigtigt comeback.

Hørsholm benyttede lejligheden til at spille bredt og fik blandt andet lejlighed til at spille mange minutter til Caroline Borneman, der er debutant i ligaen i denne sæson. Jesper Krone benyttede nemlig lejligheden til at give masser af hvile til de to nordamerikanske spillere Meg Wilson og Layne Murphy.

Selv om Hørsholm endte med at vinde kampen komfortabelt 88-70 var det ikke en ubetinget tilfreds Hørsholmtræner, der gav interview efter kampen:

- Vi får scoret nogle point, men vi dækker slet ikke op fra starten, mente Jesper Krone. Cadeau til BMS, der har nogle af de bedste en-mod-en spillere, vi har mødt indtil nu, og det havde vi åbentlyst problemer med. Vi kom efter det i anden periode, men vi kommer ikke herfra med en specielt god følelse. Der var især mange mentale ting, for når vi laver en fejltagelse, behøver vi ikke at lade de gå os på og lade en eller to fejltagelser bilve til fem.

Hvor Krone ikke var tilfreds med sit eget holds niveau, var han meget optimistisk på dansk kvindebaskets vegne, når han ser på de unge spillere på begge hold:

-Der er nogle der siger, at ligaens niveau er faldet, og måske er den lidt nede nu, men der kommer altså en generation af helt anderledes spillere op nu. Tidligere har dansk damebasket været præget af systemer og løbemønstre, men nu kommer der nogle spillere, der er vokset op med at spille en mod en og virkeligt kan det. Den her liga bliver rigtigt god om nogle få år.

Med sejren er Hørsholm stadig ubesejrede i front af Dameligaen med fire sejre, mens BMS falder ned på tredjepladsen efter Amager. De to jyske hold Lemvig og Aabyhøj spiller i torsdag, hvorefter Dameligaen holder landsholdspause indtil 24. november, hvor BMS Herlev møder Aabyhøj på udebane, mens Hørsholm dagen efter spiller mod Værløse, også ude.

Hørsholms næste hjemmekamp er mod Stevnsgade 28. november, hvor mesterskabsbanneret for 2017-18-sæsonen også afsløres, sammen med et par bannere for ungdommen i klubben.

Ny projektleder ansat

06.11.2018

DL kan nu offentliggøre at Aleksander Dokkedal er blevet ansat som projektleder.

Hvis navnet virker bekendt for nogle af jer, er det nok fordi hans søster har spillet mange år i DL. Så selv Aleksander af åbenlyse årsager ikke selv har spillet i ligaen, har han alligevel rigtigt godt kendskab til hvordan det er at være DL spiller.

Til daglig læser Aleksander der er 25 år på Medie- og Journalisthøjskolen med fokus på kommunikation og markedsføring. Aleksander har faktisk tidligere lavet en gruppeopgave omkring en af DBBF`s landskampe som gik over alt forventning, så DL er sikker på at Aleksander kommer til at bidrage meget positivt til implementeringen af DL/DBBF`s strategi.

Med ansættelsen af Aleksander er teamet omkring DL på plads og består nu af:

  • Robert M. Rømer – forretningsfører med fokus på den løbende drift af DL

  • Rasmus Winkel – strategisk ansvarlig med fokus på strategisk udvikling

  • Aleksander Dokkedal – projektleder

  • Jan Gjettermann – turnering og hjemmeside

  • Claus Fogde - dommeransvarlig

Ugens preview

01.11.2018

Pause i DL i den kommende weekend men til gengæld 4 kampe serveret på et sølvfad på hverdage i næste uge.

Coach for Værløse BBK, Thomas Hemmingsen kommer her med sit bud på de 4 kampe.

BK Amager - Stevnsgade Basketball (tirsdag kl. 19:30)

4. runde starter ud med et møde mellem to af de mere rutinerede hold i ligaen og samtidig et møde mellem to forskellige spillestile. Amager vil formentlig forsøge at holde tempoet i kampen nede og udnytte at de har Driscoll under kurven, hvorimod Stevnsgade i højere grad vil prøve at sætte et højt tempo med hurtige skud og mange possessions.

Forskellen i spillestil kommer også til udtryk i form af antallet af 3-point skud, hvor Stevnsgade i de første tre kampe forsøger dobbelt så mange som Amager. Hvis Stevnsgade bliver varme fra distancen, er de meget vanskelige at følge med.

Det bliver derfor spændende at se hvilket hold, som lykkes bedst med deres gameplan, og jeg synes derfor, det er en svær kamp at forudse. Det virker dog til at Stevnsgade fandt skudformen i kampen mod Lemvig og mit bud ender derfor med at være Stevnsgade der vinder med 6 point.

Hørsholm 79ers - BMS Herlev Wolfpack (onsdag kl. 18:30)

I modsætning til tirsdagens kamp tror jeg ikke der i kampen mellem 79ers og Wolfpack kommer til at være spænding om resultatet. Selvom det stadig er tidligt på sæsonen, så har Niners allerede skilt sig lidt ud fra resten af holdene i ligaen. Anført af rutinerede danske spillere og stærke udenlandske profiler, samt suppleret af gode, unge talenter har Niners haft fuld fart på i de første tre kampe, hvor kun Aabyhøj indtil videre har formået at presse dem.

Wolfpack har været den store overraskelse i de første tre runder. To flotte sejre over hhv. Lemvig og SISU, samt et tæt nederlag til Amager har skabt respekt omkring det unge hold. De har vist, at de ikke kun er i ligaen for at lære, men sagtens kan skabe problemer for de mere etablerede hold. Det bliver spændende at se, om de kan holde dampen oppe over hele sæsonen.

Hvis 79ers tager for let på kampen, kan Wolfpack godt drille dem, men det tror jeg, 79ers er for rutinerede til, og jeg ser derfor en sikker hjemmesejr. Hørsholm med 20 point. 

SISU - Værløse BBK (onsdag kl. 19:30)

I Gentoftehallen mødes to hold, som begge vil være opsatte på at få en sejr. Både SISU og Værløse vandt deres første sæsonkamp, men har derefter tabt to kampe i træk, og jeg forudser derfor et spændende opgør.

SISU har i deres to udenlandske profiler CJ Nofuentes og Aubrey Buckley to rigtig stærke spillere, som fører holdet an i stort set alle statistiske kategorier, men samtidig har de også en god gruppe unge danske talenter.

Værløse havde efter to højtscorende kampe meget svært ved at få bolden i kurven i kampen mod Amager, og holdet viste for første gang i sæsonen deres unge alder. Værløse skal forsøge at udnytte deres bredde i truppen, hvor hele ni spillere snitter over 17 min per. kamp.

Jeg synes det er en meget svær kamp at spå om, men jeg tror det bliver en intens og tæt kamp, som først bliver afgjort til allersidst.

Lemvig Basket - Aabyhøj IF (torsdag kl. 18:30)

4. runde sluttes af med “lokal”derbyet mellem de to jyske hold. Lemvig virker til efter en svær start på sæsonen at have fået styr på truppen og har samlet et hold med rigtig dygtige spillere. Truppen har dog stadigvæk ikke haft mange træninger sammen, og de vil derfor kun blive bedre jo mere spillerne lærer hinanden at kende.

Aabyhøj er spillemæssigt kommet rigtig godt fra start og med en god blanding af rutinerede spillere og store talenter har de vist sig som et rigtigt stærkt hold. Med en hurtig og aggressiv spillestil har de vist at de kan score mange point på kort tid og samtidig har de en bred trup og mange strenge at spille på.

Jeg tror det bliver afgørende om Lemvig formår at løse Aabyhøjs høje pres og få kampen over på deres egne præmisser. På trods af hjemmebanefordelen, så tror jeg på en tæt udebanesejr. Aabyhøj med 5 point.