Nyheder

SISU besejrer overbevisende Værløse BBK på hjemmebane

08.11.2018

Det var to hold, der efter to tabte kampe i streg begge havde stærkt behov for en sejr onsdag aften i Gentoftehallen.

Værløse måtte desværre undvære deres unge storspiller, Frida Boje Formann, der i civiltøj med benet oppe så kampen fra bænken. Men selv uden Formann har Værløse et helt hold fuld af unge talenter, og de gik frisk til sagen. SISU havde dog denne aften ingen planer om at lade sig løbe over ende,  tværtimod bragte de sig hurtigt foran bag en storskydende Freja Christensen, der inden for de første fire minutter scorede de første tre ud af sine fem trepointsscoringer.

I det hele taget skød SISU flot gennem første periode, således bidrog Asta Rønsov med to trepointscoringer. Da det 16-årige stortalent Asta Blauenfeldt kom på banen, tilføjede hun masser energi og chanceskabende driblinger, og inden perioden var slut havde hun scoret 10 point. Værløse havde i denne periode svært ved at komme til gode afslutninger i den velfungerende SISU-defensiv, men blandt andet Emilie Janner fik dog fundet kurven flere gange. Perioden endte med en SISU-føring 24-8.

Værløse kom langt mere fokuseret ud til anden periode. Ikke mindst fik de langt mere styr på forsvaret. Maria Høgh var en kilde til evig bekymring for værterne i begge ender af banen, hvor hun med vanlig energi sugede bolde til sig i steals og rebounds.

For SISU begyndte amerikaneren Aubrey Buckley at træde i karakter med solide centerscoringer, og canadieren Cassandra Nofuente satte med autoritet spillet op i angrebet og lavede de første af sine seks steals i forsvaret. Resultatmæssigt var perioden ret lige, dog udbyggede SISU mod slutningen forspringet til en 20-pointføring, 38-18.

Anden halvleg bragte mere af det samme, og der var aldrig tvivl om, hvilken vej vinden blæste.  SISU ramte to treere ved Freja Christensen og én ved Asta Rønsov, men Værløses Mathilde Roan Gustavsen ville også være med. Med to treere på mindre end et halvt minut lignede hun pludselig en spiller, der ikke kunne gøre noget galt. Alligevel kunne Værløse ikke forhindre, at SISU byggede på føringen, der lød på 63-27 efter 3. periode.

4. periode blev en lige, men ret uskøn affære. Værløse havde sat sig for at lægge al energi i et tæt forsvar, men det resulterede desværre i en syndflod af fejl, og et halvt Værløsehold i fejlproblemer. Celine Schiffer, som indtil da havde spillet en rigtig god kamp især i forsvaret, måtte således forlade banen med fem fejl, og Maria Høgh måtte samme vej et par minutter efter.  Stemningen blev en smule ophedet på de to bænke, men ikke desto mindre kunne SISU relativt stille og roligt køre en sikker sejr hjem,  83-47.

For SISU blev Cassandra Nofuente topscorer med 18 point, hvortil kom 12 rebounds, 5 assists og 6 steals. Aubrey Buckley lavede 17 point og 7 rebounds, Asta Blauenfeldt 16 point på 3 for 5 fra gulvet og 9 for 10 på linjen, og Freja Christensen scorede 15 point, alle på treere.

Hos Værløse var Mathilde Roan Gustavsen med 11 point eneste spiller i det tocifrede. Både Emilie Janner og Maria Høgh lavede 8 point og 9 rebounds. Maria Høgh havde desuden også 4 steals.

BK Amager slår Stevnsgade Basketball

08.11.2018

BK Amager bød tirsdag aften velkommen til Stevnsgade Basketball i Amagerhallen.

BK Amager stillede op til kamp i en lidt afpillet udgave, eftersom Ida Klussmann er ude med en ankelskade og Rikke Karlsen er på rejse. Derfor var det bekymrende, at Cecilie Overgaard kommer hurtigt på 2 fejl. Begge hold kommer i holdfejl i 6. minut. Stevnsgade holder en høj procent på straffelinjen og bringer sig foran 17-15.

Hjemmeholdets angrebsspil er generelt præget af en del turnovers, men de får gjort op for det i den modsatte ende med solidt forsvarspil. 1. periode slutter 19-20 efter en flot bevægelse i feltet af Valerie Driscoll og en afslutning lige i slutsekundet. For Stevnsgade er især Hannah Sheik godt spillende i første periode og slutter som topscorer for perioden med 14 point.

2. periode fortsætter i samme høje tempo fra begge hold.  For hjemmeholdet rydder Valerie op i feltet og med 12 point indtil videre holder hun spænding i kampen. Flotte drives af Julie Jungslund, som udnytter at forsvaret har fokus på Valerie. Med 3 min tilbage af perioden er stillingen 29-29.

Et fornuftigt spillende og hårdt kæmpende BK Amagerhold trækker i slutningen af perioden lidt fra, mens Stevnsgade virker lidt modløse og ikke rammer særligt mange af deres afslutninger.  Stillingen ved halvleg er 39-29.

I anden halvleg har Stevnsgade justeret og dækker zone. Hjemmeholdet lægger ud med 2 hurtige turnovers og udeholdet lægger ud med en 3 points scoring. Der bliver kæmpet om alle bolde. På et tidspunkt i kampen efter en løs bold bliver Julie Jungslund fra hjemmeholdet fejlet usportsligt og hun scorer sine to straffe. Hannah Sheik er for udeholdet kommet godt i gang igen med blandt andet to 3 points scoringer med forsvaret helt oppe i hovedet. Emilie Fogelstrøm svarer igen med en lang 3’er. Med 4 minutter tilbage i 3. periode er stillingen 52-46.

Der bliver gået til stålet og kampen er meget intens på dette tidspunkt, BK Amager har svært ved at få bolden inside mod zonen og Hannah Sheik er spillet varm. En gammel BK Amager kending Ena slutter med en afslutning i de døende sekunder. Perioden ender 57-55 og spændingen var intakt inden starten på 4. periode.

Med 7 minutter tilbage af kampen er stillingen helt lige med 57-57. Hjemmeholdet har meget svært ved at komme til de rigtige afslutninger og Stevnsgade får hul på bylden. Et lille run bringer udeholdet foran med 57-64. Ved stillingen 59-64 og 3.42 tilbage tager Stevnsgade time-out.

En 3’er fra Cecilie Overgaard giver energi til hjemmeholdet, som stepper op på forsvaret får en steal og scoring til stillingen 64-64 med 2.53 på uret. Det lægger op til en spændende slutfase på kampen. To flotte angreb fra begge hold bringer stillingen på 66-66.

Med 16.2 sekunder tilbage dømmes Stevnsgade for skridt og BK Amager tager en time-out. Boldet spilles ind fra sidelinjen og afleveres til Julie Jungslund, som efter et par driblinger angriber kurven hårdt og trækker en fejl. Hun scorer 1 ud af 2 straffe og BK Amager trækker sig sejrsrigt ud af denne sindsoprivende spændende kamp med 67-66. Publikum fik helt sikkert alt hvad de kom efter i Amagerhallen denne tirsdag aften.

Topscorere:

Stevnsgade Hannah Sheik 26
BK Amager Valerie Driscoll 24

Hørsholm 79ers stadig ubesejret efter flot Wolfpackindsats

07.11.2018

BMS Herlev Wolfpack spilled langt fra som en oprykker i Dameligaens topkamp, men matte alligevel se Hørsholm trække afgørende fra allerede i anden periode, som de forsvarende mestre vandt 30-12 på vej mod en sejr der lød på 88-70.

Wolfpack, der er opykkere og spiller med et af ligaens yngste hold, har startet sæsonen flot med to sejre og et nederlag og lå inden onsdag aften nummer to i Dameligaen. Oprykkerne lagde flot fra land, med en føring på 3-7 efter scoringer fra Thea Mikkelsen og Emilie Gudmand, og det lignede at det kunne blive et rigtigt spændende opgør mod de ubesejrede Hørsholm-piger.

Første periode levede da også op til forventningerne til en topkamp, hvor især Wolfpack bed fra sig. Joseph Tarmagos unge hold spillede frisk til i angrebet og lagde aggressivt pres på Hørsholm i forsvaret og det gav pote med en føring helt hen til sidste minut i perioden, hvor Hørsholmveteranen Ivana Jovanovic sendte hjemmeholdet i front 23-22.

Det var imidlertid sidste gang der var spænding i opgøret. Jesper krone fik fyret op under tropperne fra anden periodes start, hvor Hørsholm på fire minutter øgede til 42-26, blandt andet på syv point af Maria Forsman Pedersen.

Hørsholms amerikanske stjerne Layne Murphy løftede efter kampen lidt af sløret for hvad der fik mestrene op i gear:

-Jesper Krone råbte ganske meget af os i den pause, sagde Murphy med et smil, og så vågnede vi lidt. Der blev talt om individuelt forsvar og om at angribe aggressivt.

Ved halvleg havde hjemmeholdet opbygget et forspring på 53-34 og det var et forspring, Wolfpack aldrig kom i nærheden af at hente. Oprykkerne spillede frisk til i både tredje og fjerde periode, men fik aldrig lagt an til et rigtigt comeback.

Hørsholm benyttede lejligheden til at spille bredt og fik blandt andet lejlighed til at spille mange minutter til Caroline Borneman, der er debutant i ligaen i denne sæson. Jesper Krone benyttede nemlig lejligheden til at give masser af hvile til de to nordamerikanske spillere Meg Wilson og Layne Murphy.

Selv om Hørsholm endte med at vinde kampen komfortabelt 88-70 var det ikke en ubetinget tilfreds Hørsholmtræner, der gav interview efter kampen:

- Vi får scoret nogle point, men vi dækker slet ikke op fra starten, mente Jesper Krone. Cadeau til BMS, der har nogle af de bedste en-mod-en spillere, vi har mødt indtil nu, og det havde vi åbentlyst problemer med. Vi kom efter det i anden periode, men vi kommer ikke herfra med en specielt god følelse. Der var især mange mentale ting, for når vi laver en fejltagelse, behøver vi ikke at lade de gå os på og lade en eller to fejltagelser bilve til fem.

Hvor Krone ikke var tilfreds med sit eget holds niveau, var han meget optimistisk på dansk kvindebaskets vegne, når han ser på de unge spillere på begge hold:

-Der er nogle der siger, at ligaens niveau er faldet, og måske er den lidt nede nu, men der kommer altså en generation af helt anderledes spillere op nu. Tidligere har dansk damebasket været præget af systemer og løbemønstre, men nu kommer der nogle spillere, der er vokset op med at spille en mod en og virkeligt kan det. Den her liga bliver rigtigt god om nogle få år.

Med sejren er Hørsholm stadig ubesejrede i front af Dameligaen med fire sejre, mens BMS falder ned på tredjepladsen efter Amager. De to jyske hold Lemvig og Aabyhøj spiller i torsdag, hvorefter Dameligaen holder landsholdspause indtil 24. november, hvor BMS Herlev møder Aabyhøj på udebane, mens Hørsholm dagen efter spiller mod Værløse, også ude.

Hørsholms næste hjemmekamp er mod Stevnsgade 28. november, hvor mesterskabsbanneret for 2017-18-sæsonen også afsløres, sammen med et par bannere for ungdommen i klubben.

Ny projektleder ansat

06.11.2018

DL kan nu offentliggøre at Aleksander Dokkedal er blevet ansat som projektleder.

Hvis navnet virker bekendt for nogle af jer, er det nok fordi hans søster har spillet mange år i DL. Så selv Aleksander af åbenlyse årsager ikke selv har spillet i ligaen, har han alligevel rigtigt godt kendskab til hvordan det er at være DL spiller.

Til daglig læser Aleksander der er 25 år på Medie- og Journalisthøjskolen med fokus på kommunikation og markedsføring. Aleksander har faktisk tidligere lavet en gruppeopgave omkring en af DBBF`s landskampe som gik over alt forventning, så DL er sikker på at Aleksander kommer til at bidrage meget positivt til implementeringen af DL/DBBF`s strategi.

Med ansættelsen af Aleksander er teamet omkring DL på plads og består nu af:

  • Robert M. Rømer – forretningsfører med fokus på den løbende drift af DL

  • Rasmus Winkel – strategisk ansvarlig med fokus på strategisk udvikling

  • Aleksander Dokkedal – projektleder

  • Jan Gjettermann – turnering og hjemmeside

  • Claus Fogde - dommeransvarlig

Ugens preview

01.11.2018

Pause i DL i den kommende weekend men til gengæld 4 kampe serveret på et sølvfad på hverdage i næste uge.

Coach for Værløse BBK, Thomas Hemmingsen kommer her med sit bud på de 4 kampe.

BK Amager - Stevnsgade Basketball (tirsdag kl. 19:30)

4. runde starter ud med et møde mellem to af de mere rutinerede hold i ligaen og samtidig et møde mellem to forskellige spillestile. Amager vil formentlig forsøge at holde tempoet i kampen nede og udnytte at de har Driscoll under kurven, hvorimod Stevnsgade i højere grad vil prøve at sætte et højt tempo med hurtige skud og mange possessions.

Forskellen i spillestil kommer også til udtryk i form af antallet af 3-point skud, hvor Stevnsgade i de første tre kampe forsøger dobbelt så mange som Amager. Hvis Stevnsgade bliver varme fra distancen, er de meget vanskelige at følge med.

Det bliver derfor spændende at se hvilket hold, som lykkes bedst med deres gameplan, og jeg synes derfor, det er en svær kamp at forudse. Det virker dog til at Stevnsgade fandt skudformen i kampen mod Lemvig og mit bud ender derfor med at være Stevnsgade der vinder med 6 point.

Hørsholm 79ers - BMS Herlev Wolfpack (onsdag kl. 18:30)

I modsætning til tirsdagens kamp tror jeg ikke der i kampen mellem 79ers og Wolfpack kommer til at være spænding om resultatet. Selvom det stadig er tidligt på sæsonen, så har Niners allerede skilt sig lidt ud fra resten af holdene i ligaen. Anført af rutinerede danske spillere og stærke udenlandske profiler, samt suppleret af gode, unge talenter har Niners haft fuld fart på i de første tre kampe, hvor kun Aabyhøj indtil videre har formået at presse dem.

Wolfpack har været den store overraskelse i de første tre runder. To flotte sejre over hhv. Lemvig og SISU, samt et tæt nederlag til Amager har skabt respekt omkring det unge hold. De har vist, at de ikke kun er i ligaen for at lære, men sagtens kan skabe problemer for de mere etablerede hold. Det bliver spændende at se, om de kan holde dampen oppe over hele sæsonen.

Hvis 79ers tager for let på kampen, kan Wolfpack godt drille dem, men det tror jeg, 79ers er for rutinerede til, og jeg ser derfor en sikker hjemmesejr. Hørsholm med 20 point. 

SISU - Værløse BBK (onsdag kl. 19:30)

I Gentoftehallen mødes to hold, som begge vil være opsatte på at få en sejr. Både SISU og Værløse vandt deres første sæsonkamp, men har derefter tabt to kampe i træk, og jeg forudser derfor et spændende opgør.

SISU har i deres to udenlandske profiler CJ Nofuentes og Aubrey Buckley to rigtig stærke spillere, som fører holdet an i stort set alle statistiske kategorier, men samtidig har de også en god gruppe unge danske talenter.

Værløse havde efter to højtscorende kampe meget svært ved at få bolden i kurven i kampen mod Amager, og holdet viste for første gang i sæsonen deres unge alder. Værløse skal forsøge at udnytte deres bredde i truppen, hvor hele ni spillere snitter over 17 min per. kamp.

Jeg synes det er en meget svær kamp at spå om, men jeg tror det bliver en intens og tæt kamp, som først bliver afgjort til allersidst.

Lemvig Basket - Aabyhøj IF (torsdag kl. 18:30)

4. runde sluttes af med “lokal”derbyet mellem de to jyske hold. Lemvig virker til efter en svær start på sæsonen at have fået styr på truppen og har samlet et hold med rigtig dygtige spillere. Truppen har dog stadigvæk ikke haft mange træninger sammen, og de vil derfor kun blive bedre jo mere spillerne lærer hinanden at kende.

Aabyhøj er spillemæssigt kommet rigtig godt fra start og med en god blanding af rutinerede spillere og store talenter har de vist sig som et rigtigt stærkt hold. Med en hurtig og aggressiv spillestil har de vist at de kan score mange point på kort tid og samtidig har de en bred trup og mange strenge at spille på.

Jeg tror det bliver afgørende om Lemvig formår at løse Aabyhøjs høje pres og få kampen over på deres egne præmisser. På trods af hjemmebanefordelen, så tror jeg på en tæt udebanesejr. Aabyhøj med 5 point.

79ers stadigvæk ubesejret efter sejr over Aabyhøj IF

28.10.2018

De danske mestre fra Hørsholm 79ers kom lørdag eftermiddag på besøg i Åbyhallen, som det eneste ubesejrede hold efter 2 runder. Og det er de stadig efter 3 runder, for de var bedre end Aabyhøj i begge ender af banen.

Hørsholm får en tidlig føring på 4-0 i en rodet start. Hørsholm udbygger føringen til 11-2 midt i perioden. Aabyhøj har mere end svært ved at komme til fornuftige chancer. Aabyhøj får mere gang i scoringerne i de sidste 5 minutter af perioden, men til gengæld scorer Hørsholm efter behag i den ende og vinder perioden 27-12.

Starten på 2. periode var endnu mere rodet end i 1. periode. Der gik næsten 5 minutter før Hørsholm fik scoret og da Aabyhøj kun havde scoret 4 point i samme periode havde Hørsholm stadig en solid føring. Men i de sidste 5 min kom Hørsholm i gang og endte med at vinde perioden 14-10 og havde en halvlegsføring på 41-22.

Hørsholm startede i kontrol og førte flere gange med over 20 point. Men midt i perioden havde Aabyhøj et godt run og fik reduceret Hørsholms føring til kun 10 point. Hørsholm fik taget en timeout og stoppet Aabyhøjs run og kom foran med 15 point. Men Aabyhøj sluttede godt af og vandt perioden 31-21 og var kun bagud 53-62 inden sidste periode.

Igen en start på en periode hvor spillet ikke var for godt Hørsholm vandt de første 4 min 5-2. Det mindre gode spil fortsatte perioden igennem og med 1,45 igen førte Hørsholm perioden 10-8 (72-61). Aabyhøj kom dog aldrig tættere på, så Hørsholm kørte en forholdsvis sikker sejr hjem på 75-63.

Topscorer for Hørsholm blev Meg Wilson med 22 point og Layne Murphy med 16 point. For Aabyhøj scorede tilbagevendte Caroline Wich 15 og det samme scorede Malene Pedersen.

Stevnsgade Basketball sejrer i tæt kamp mod Lemvig Basket

28.10.2018

Lemvig Basket besøgte Stevnsgade i Nørrebrohallen søndag og fra første fløjt var det tydeligt at begge hold var tændte og gik efter sejren.

I starten af første periode var der højt tempo, mange skud og knap så meget forsvar. Stevnsgade kom komfortabelt foran 18-8 efter blot 5 minutter. Begge hold fik herefter styr på forsvaret og der blev kun scoret få gange resten af perioden. Stevnsgade var foran 23-8 inden starten på 2. periode.

Der kom igen gang i scoringerne fra starten af 2. periode, og allerede efter 4 minutter havde Lemvig udlignet 27-27. Der blev spillet meget intenst og ingen af holdene kunne komme afgørende foran, så ved halvleg var det 37-35 til Lemvig. Ved pausen var kampens topscorer Marie McKenzie fra Lemvig med 11 points.

Stevnsgade fik hurtigt udlignet i starten af 2. halvleg og holdene tog føringer på skift indtil 4 minutter tilbage i 3. 3eriode, hvor Stevnsgade sluttede stærkest med 13 point i træk.

4. periode startede med en føring på 8 point til Stevnsgade, men som adskillige gange tidligere i kampen, blev en føring indhentet og med 2:27 var Stevnsgades føring nu kun 67-66. Efter et par hurtige scoringer havde Lemvig chancen for udligning med 1:20 igen, men Lindsay Füg har ikke heldet med sig og brænder et frit skud. Efter en stærk angrebsrebound øger Ena Viso forspringet til 73-68 med blot 59 sekunder igen. Lindsay Füg kommer dog hurtigt igen og reducerer til 73-70 med 45 sekunder igen og i det efterfølgende angreb bliver Stevnsgade kaldt for en angrebsfejl, hvilket betyder at Lemvig har 38 sekunder til at udligne. Efter et brændt skud og hård kamp om bolden, tager Ena Viso sin 14. rebound og får hurtigt spillet frem til Hannah Sheikh der scorer sit 18. og kampens sidste point til en slut-stilling på 75-70 til Stevnsgade.

BMS Herlev Wolfpack sejrer i tæt drama

28.10.2018

Lørdag eftermiddag gæstede SISU Herlevhallen i sæsonens tredje runde, efter begge hold havde henholdsvis vundet og tabt en kamp.

Gentofte-holdet kom bedst ud af starthullerne og virkede godt forberedte på Wolfpack-mandskabet. Anført af Cee Jay Nofuente og Aubrey Buckley lagde SISU et hårdt fysisk pres på hjemmeholdet, mens bl.a. Josefine Haabegaard og Stephanie Santos med gode procenter i angrebsenden skabte en føring på 10-20 i periodens sidste minut, inden Caroline Glud med en 3’er fik reduceret til 13-20 inden udløbet af de første 10 minutter.

Set med BMS Herlev briller var der grund til bekymring, for SISU sad på kampen og virkede ikke sindet at slippe grebet i føringen. Samtidig var flere af hjemmeholdets profiler ikke stemplet ind i kampen.

Wolfpack åbnede 2. periode flot med 8 ubesvarede points og kom foran 21-20. Caroline Glud var dejlig aggressiv i sit angrebsspil, samtidig med at Emilie Gudmand fik indstillet sigtekornet og lay-up armen, hvilket betød 8 point fra hendes hånd i perioden. SISU’ Freja Christensen og Asta Rønsov viste som modsvar deres evner fra 3-pointlinjen, mens Helene Dalsgaard også bød ind.

Gæsterne fik vist, at de kan byde modstanderne op til tæt dans også uden deres professionelle profiler, for de to nordamerikanere kom ikke på scoringstavlen i opgørets 2. fjerdedel. SISU førte 31-33 ved halvleg, og matchen var helt åben.

Der var dog også grund til panderynken, for dem der heppede på BMS Herlev. Thea Mikkelsen var blevet ankelskadet og måtte sidde ude det meste af første halvleg. Endvidere havde Katrine Jessen fået et alvorligt skrub i midten af 2. periode efter en uheldig landing på en angrebsrebound, hvor SISU’ Stefanie Santos forinden var gledet og trådt helt ind under Wolfpack-spilleren. Det var et hændeligt uheld og så særdeles voldsomt ud. Ved halvleg var det derfor uvist, om de to ville kunne genoptage spillet.

De 110 tilskuere havde været vidner til, at gæsterne var gode til at lukke ned for Wolfpacks to Jessen-søstre i angrebet i kampens første halvdel.

Det virkede måske som inspiration for holdets anden søskende-duo, tvillingerne Julie og Louise Aaggard, til at steppe deres spil op i anden halvleg og for alvor demonstrere, at de begge er gode skytter fra mellemdistancen og 3-pointlinjen. Når scoringerne tilmed kommer på vigtige tidspunkter, er det med til at vise Liga-niveauet og bredden hos Wolfpack.

Cee Jay Nofuente og Aubrey Buckley var store aktiver for SISU I 3. periode. Fremragende steals af Nofuente konverteret til sikre lay-ups og stålhårdt inside spil af Buckley gav BMS Herlev massive problemer, men hjemmeholdet holdt sig inde i kampen bl.a. takket være høje procenter på straffekastlinjen. Wolfpack var 13 for 17 fra linjen, hvilket giver en procent på 76,5 – det er højere end mange NBA-hold.

Cecilie og Katrine Jessen var nu for alvor med i kampen, mens Thea Mikkelsen heldigvis var blevet kampdygtig igen, hvilket tilførte hjemmeholdets spil flere gode facetter i begge ender af banen. Nofuentes fik sin 4. fejl i det 29. minut og blev taget ud for at være klar til de afgørende minutter. Stillingen var 50-51 ved indgangen til sidste fjerdedel, Wolfpack havde hentet 1 point ind på SISU.

Kampen bølgede frem og tilbage. Louise Aagaard satte en god 3’er til Wolfpack-føring 55-50, men Haabegaard og Buckley svarede straks tilbage. Hjemmeholdet viste stærkt spil fra det 33.-36. minut, hvor bl.a. 6 point fra Katrine Jessen suppleret af et flot steal og en 3’er fra Thea Mikkelsen og endelig et stærkt lay-up under pres fra Julie Aagaard, bragte hjemmeholdet på sin største føring 67-57 med 3:30 minutter resterende kamptid.

BMS Herlev fans håbede selvfølgelig, at sejren dermed var hjemme. Buckley og Nofuente ville det anderledes og satte hurtigt 6 point ind på SISU-kontoen, inden Caroline Glud kunne sænke Wolfpacks sidste to point. SISU pressede på til sidst, men forgæves – Wolfpack trak sig sejrrigt ud med slutresultatet 69-65. Endnu et imponerende resultat af Dameliga-debutanterne. Og beundringsværdigt præcist forudset af Hørsholm-træner, Jesper Krone, i ugens preview. Måske burde han søge bibeskæftigelse som spåmand?

Kampens profil var SISU’ Aubrey Buckley med 21 point og 12 rebounds, godt flankeret af holdkammeraten Cee Jay Nofuente med 16 point, 6 rebounds og 4 steals. SISU bliver helt sikkert endnu stærkere i løbet af turneringen, efterhånden som hele holdet får det bedste frem i hinandens kompetencer på banen.

Wolfpack var på dagen det bredest funderede hold med hele 4 spillere på tocifret scoringsniveau, nemlig topscorer Emilie Gudmand med 15 point, Thea Mikkelsen med 14 point på 24 minutters spilletid, 11 point af fandenivoldske Caroline Glud og 10 point af Katrine Jessen, som også chippede ind med 9 rebounds og 3 blocks. Hjemmeholdet var ydermere stærke fra 3-pointsland med en scoringsprocent på 50.

Ugens preview

23.10.2018

Runde 3 står for døren i den kommende med 2 kampe lørdag og 2 kampe søndag.

Alle hold undtagen Stevnsgade Basketball (0-2) og Hørsholm 79ers (2-0) har alle vundet 1 kamp og tabt 1 kamp. Er det et fingerpeg om at DL bliver tæt i år?

Coach for 79ers Jesper Krone Johansen kommer her med sit bud på de 4 kampe.

Aabyhøj IF - Hørsholm 79ers (lørdag kl. 13:00)

Aabyhøj er tilbage i ligaen, hvilket er virkelig fedt. De har samtidig fået et virkelig godt hold samlet, som består af både unge virkelig gode spillere og med en solid bunke erfaring. De viste deres styrke mod Stevnsgade i søndags, hvor især nogen af de bedste unge spillere i landet, Alberte Rimdal og Malene Pedersen, viste højt niveau. Åbyhøj kommer derfor med masser af selvtillid og med en god hjemmebane i ryggen, hvilket vil give alle hold problemer.

Hørsholm kommer til Åbyhallen med to sejre i bagagen, hvilket naturligvis er en god start. Det har været uvis, hvordan Hørsholm ville starte sæsonen, da hele 9 spillere forlod holdet fra sidste sæson, og heriblandt flere bærende kræfter. Heldigvis er Hørsholm god til at udvikle gode spillere fra egne rækker, så de næste i "køen" har været klar til at tage over.

Jeg spår en lige kamp, med en smal sejr til udeholdet.

BMS Herlev Wolfpack - SISU (lørdag kl. 14:00)

Ikke mange havde spået mange chancer til et ungt BMS Herlev hold, men der skulle kun 1 kamp til, før de lukkede munden på mange kritikkere, og samtidig fik bevist at flytte holdet i ligaen, var det helt rigtige at gøre. De har en solid gruppe, som spiller for hinanden, og så har de en søster-Jessen duo, som giver vanskeligheder for modstanderne. De er et ungt hold, og de skal være forberedt på mentale udsving i løbet af sæsonen, men en god start kan man ikke tage fra dem.

SISU har som så mange andre, skiftet en del ud i truppen, og chancen for de yngre spillere til at gøre sig gældende, er der. De fik en virkelig god sejr i Åbyhallen i første kamp, og en mindre god performance i søndags.

Den her er meget svær at gætte, men jeg tror faktisk på en hjemmesejr. BMS Herlev virker godt sammenspillet allerede, hvor SISU måske har brug for lidt tid. Hjemmeholdet vinder med 4 point.

Værløse BBK - BK Amager (søndag kl. 13:00)

Værløse er et godt hold, med mange gode all-round spillere og med gode skytter. Det viste de mod Stevnsgade i første kamp og i flere perioder mod Lemvig. Frida Formann og Maria Høgh er en af ligaens bedste one-two punch, og hvis de får gange i deres spil, både individuelt og sammen, så kan de slå alle hold. Dog har de måske ikke stor styrke under kurven (endnu), og det kan gøre det svært for dem.

Amager er tilbage i ligaen, og det er dejligt. De har fået en blanding af erfaring og unge spillere, og så med Driscoll i midten. De kan helt sikkert skabe problemer for mange hold, men de har også brug for at komme lidt ind i sæsonen, før de rammer deres peak.

Endnu en tæt kamp. Jeg tror på at hjemmebanen giver Værløse en fordel, da de som regel er godt skydende i Søndersøhallen. Amager kan vinde, hvis de får udnyttet Driscoll, men Værløse vinder med 5.

Stevnsgade Basketball - Lemvig Basket (søndag kl. 14:00)

To hold som spiller med vidt forskellige filosofier. Stevnsgade har erfaring og en farlig hjemmebane. De spiller hurtigt og får skudt en del 3'ere af sted. De har ikke været "varme" endnu, men vi ved, at det skal nok komme. Og jeg tror det kommer på søndag. Samtidig har de brug for at revanchere deres mindre gode kamp mod Åbyhøj.

Lemvig fik en skidt start, men med Lindsay Füg på holdet til kampen mod Værløse, så de meget bedre ud. De har et bredt hold, som har størrelse og skytter, og når medaljerne engang skal fordeles, så tror jeg faktisk Lemvig har en god chance for at få en af dem. Men som så mange andre hold, skal de have holdet spillet sammen, og det kan tage tid.

Jeg tror på en hjemmesejr, da den lange tur sidder i benene hos Lemvig. Stevnsgade får en god start på kampen, som gør at de kan spille mere frit. En hjemmesejr på 10 point.

Storsejr til Aabyhøj IF på udebane over Stevnsgade Basketball

22.10.2018

Søndagen eftermiddag var dagen hvor Stevnsgade Basketballs damer havde sæsonens første hjemmekamp i Nørrebrohallen - hvor der var besøg fra Aabyhøj Ifs damer, der efter en årrække er vendt tilbage til den bedste række.

Begge hold havde mange unge nye spillere med og det blev bl.a. også til debut i DL til Marigona Luma fra Stevnsgade.

Nørrebrohallen har fået ny pointtavle og den havde nogle opstarts problemer som heldigvis blev løst efter en kort pause i kampens allerførste minutter.

Ikke blot den nye pointtavle havde opstartsproblemer i hallen. Stevnsgades damer kom også dårligt fra start og præsterede ikke at komme ind kampen i hele første periode - hvilket resultatet også bar præg af med cifrene 4-26. Aabyhøj pressede i store dele af kampen hel-bane og havde god energi samtidig med at de havde nogle gode skud både in-side og fra 3 point.

Lidt bedre gik det for Stevnsgade i 2. periode hvor resultatet endte 17-23 (samlet resultat for 1. halvleg 21-49) og der blev arbejdet på at indhente, men samtidig rakte forsvaret desværre ikke til at stoppe Aabyhøj som beholdt tempoet gennem hele kampen og leverede varen.

Kendetegnet for begge hold var at trænerne fik brugt bænkene og der blev også vist hurtige fastbreaks fra begge hold hvor man kunne se at holdene havde mange ting at byde på, men føringen og træfsikkerheden lå hele søndag eftermiddag hos gæsterne fra Aabyhøj som løb med en sejr på 55-83.

Kampens topscorer blev fra Aabyhøj IF var Alberte Rimdal med 18 point, Malene Lind Pedersen med 14 point og Stephanie Mannemar Jensen med 12 point.

For Stevnsgade var det Rikke Fabricius med 13 point, Rebecca Francker med 9 point og Safia Sheikh med 7 point.

Foto er leveret af Robert Dines Rasch.