Nyheder

Ugens preview

07.12.2018

4 kampe, 1 fredag, 2 lørdag og 1 søndag på menuen i denne DL-runde. Hvem vinder, hvem taber og hvem var lige ved.

Coach for Stevnsgade Basketball, Hrannar Holm kommer her med sit bud på de 4 kampe.

Stevnsgade Basketball - BMS Herlev Wolfpack (fredag kl. 19:00)

BMS har fået en god start i ligaen hvor det unge hold har vundet tre af første seks kampe. 17 årige Emilie Larsen er ikke blot holdets topscorer, men også hele ligaens. Det er imponerende. Det er selvfølgelig rart at se at et ungt hold kan vinde så mange kampe som de gør, men det siger også noget om niveauet i ligaen. BMS spiller frit og kommer sandsynligvis til at vinde flere kampe.

I Stevnsgade leder vi lidt efter formen, vi har kun delvist formået at spille som vi vil. Formålet er at være gode når alvoren starter, i marts måned.

Dagens kamp kan gå begge vegne, såden er jo livet, men jeg tror og håber selvfølgelig på hjemmesejr, måske 75-65, eller noget i den stil.

BK Amager - Sisu (lørdag kl. 14:30)

Begge hold bygger deres spil omkring to stærke nordamerikanske spillere. Bortset fra dem har Amager nogle erfarene spillere, hvor Sisu holdet bygger på spillere omkring og under 20 år. Det er svært at sige hvad der kommer til at ske, men mon ikke Amager er lidt skuffede over et overraskende stort tap sidste weekend mod Åbyhøj? Det giver måske lidt ekstra motivation for dagens kamp, især hvor de nu har fået en ny amerikansk spiller, Geraldynn Malama, der scorede hele 33 pts i sin første kamp, men kun ni i sin anden.

Sisus canadiske point guard, Cassandra Jayne Nofuente, er en interessant spiller og kommer til at gøre sit til at hive sejren med hjem, men jeg tror, at hjemmeholdet har flere gode spillere, og vinder, måske 66-64.

Lemvig Basket - Hørsholm 79ers (lørdag kl. 15:00)

Lemvig leder efter formen, lige som vi (Stevnsgade) gør, det tager altid tid at få et nyt hold til at fungere, og det må Lemvig gøre hvert eller næsten hvert år.

Hørsholm er helt klart favorit, selvom Lemvig burde kunne matche nogenlunde op mod dem. Forskellen er dog, at Hørsholm allerede spiller som et hold, som ved hvad de vil. Lemvig har nogle gode spillere og de kunne godt overraske, men det tror jeg ikke helt på, måske efter jul. Hørsholm tager en sejr på ca. 20 points med hjem, 60-80.

Værløse BBK - Åbyhøj IF (søndag kl. 16:00)

Værløse vandt sin første kamp, men har siden da tabt alle fem, mens Åbyhøj på nuværende tidspunkt ser ud til at være ligaens næst bedste hold.

Åbyhøj har en god blanding af erfarene og unge spillere, mens Værløse kun har unge spillere. Det er måske forskellen. Værløse har haft det svært ved at score de sidste tre kampe og hvis de skal have en chance skal de ramme lidt bedre udefra.

Begge holde spiller på samme måde, ligner hinanden på mange måder, men Åbyhøj har været det mest stabile hold. Værløse kunne godt vinde, især hvis 3pt skytterne bliver varme, men hvis jeg skulle sætte penge på kampen, så ville jeg satse på udeholdet, måske 66-77. 

Aabyhøj overtager 2. pladsen med sikker sejr over BK Amager

04.12.2018

Der var lagt op til en topkamp i dag i Åbyhallen mellem to af de nye hold i rækken, da BK  Amager var på besøg hos Aabyhøj IF. 

1 periode: Aabyhøj fik den første scoring, men BK Amager overtog hurtigt styringen og førte 10-2 efter 4,5 minutter, tre 3-point scoringer fik Aabyhøj tilbage i en ellers rodet periode, Gæsterne holdt dog teten og førte 14-11 efter 1 periode.

2 periode: Aabyhøj fik bragt sig foran 16-14 efter to minutter, Amager svarede igen havde var i front det meste af periode og førte 23-18 efter 5,5 minutter, men scorede så ikke i resten af periode og det udnyttede Aabyhøj til at lave et 8-0 run og sikre sig en halvlegsføring på 26-23.

3 periode: Spillet blev bedre fra 2 halvlegs start, Aabyhøj var hele tiden i front og kontrol og udbyggede lige så stille føringen og burde egentlig have ført mere end 41-33, som der stod efter 3. periode.

4 periode: kampen blev afgjort i de første 5 min af perioden takket være bla et 3 points show af Stephanie Mannemar, som satte 4 3er. Det gav en føring på 58-41, som sikkert blev kørt hjem til en hjemmesejr på 67-50 (11-14, 15-9, 15-10, 26-17).

En flot sejr til hjemmeholdet, hvor bredden viste sit værd og så spillede Malene Lind sin hidtil bedste kamp i år.   

Topscorer Aabyhøj - Malene Lind 25 point, Stephanie Mannemar 12 point 

Topscorer BK Amager - Valerie Driscoll 20 point (19 rebounds) Emilie Fogelstrom 15 point

BMS Herlev Wolfpack stadig ubesejret på hjemmebane

02.12.2018

Det kan godt være at kampen mellem BMS Herlev Wolfpack og Værløse BBK skulle spilles første søndag i advent men hjemmeholdet havde bestemt ikke tænkt sig at dele gaver ud.

Af de første 6 kampe er holdet stadig ubesejrede på hjemmebane, hvilket lidt over 100 tilskuere kunne konstatere efter dagens kamp. I starten af dagens kamp var det dog ikke givet at det skulle blive til endnu en sejr til de unge piger.

Kampen starter lidt nervøst fra begge sider, men Frida Formann er tilbage efter sin ankelskade og med 7 point i træk gør hun sit til at Værløse kommer foran 9-4. Men hjemmeholdet hænger i og midt i periode bliver der debut til kun 15-årige Bianca Braikia. Hun kommer ind og går helt uimponeret til opgaven og starter med score dine 2 første point i Dameligaen efter kun at have været på banen et lille minut. I kraft af 6 for 6 fra straffelinjen fra Cecilie Jessen og 7 hurtige point af ligaens topscorer Emilie Gudmand kan hjemmeholdet slutte 1. periode foran 19-17.

En periode der også giver debut til Natascha Pedersen, som også kun er 15 år.

2. Periode ligner lidt første hvor Værløse vinder de første 5 minutter 6-2 og BMS Herlev Wolfpack tager en time-out.  Det viser sig at være et godt træk da pigern kommer ind og de sidste 5 minutter vinder hjemmeholdet 15-5 hvilket betyder de kan få til pausen foran med 36-28.  Fortsat med 100% fra staffelinjen.

I 3. halvleg virker det til at BMS Herlev pigerne stadig har fuld kontrol over kampen. De rammer egentlig ikke så godt udefra men bliver ved med at kæmpe og dække godt op. Værløse der imod har stadig svært ved at finde vej til kurven og få lagt de nemme bolde i. BMS Herlev når at bringe sig foran med hele 17 point i løbet af perioden og vi skal helt hen til sidste minut i 3. periode før hjemmeholdet brænder et straffe.

I sidste periode kaster Værløse alt hvad de har ind i kampen og det giver også pote og ryster lige kort hjemmeholdet men tættere på end 53-47 kommer de ikke. BMS Herlev pigerne formår at holde koncentrationen på deres straffe, hvilket hjælper dem i 4. periode hvor 11 ud af deres 13 point er fra straffelinjen.

Hvis man kigger lidt på statistikker så er hjemmeholdet 19/62 på gulvet og udeholdet 19/82 men en forskel kan ses på straffekast hvor BMS Herlev Wolfpack scorer hele 27/31 men Værløse har 8/14.

Topscorer i dagens kamp for BMS Herlev var Emilie Gudmand med 23, Caroline Glud 11 og 15 rebounds, mens søstrene Jessen hver havde 10. For Værløse var det Frida Boje Formann med 17 og 9 rebounds men Maria Høgh havde 10.

Dagens resultat betyder at BMS Herlev nu har vundet 3 kampe ud af de første 6 mens Værløse må nøjes med den ene sejr de fik da de i første runde slog sidste sæsons sølvvindere fra Stevnsgade Basketball.

Netop Stevnsgade er BMS Herlevs næste modstander allerede på fredag i Nørrebrohallen mens Værløse på hjemmebane skal se om de kan stoppe Åbyhøjs sejrsstime.

Stevnsgade tæt på at spolere festen i Hørsholm

30.11.2018

På en aften hvor Hørsholm 79ers fejrede tre mesterskaber fra den forgangne sæson med at hænge mesterskabsbannere op, kom Stevnsgade Basketball med masser af energi og var ved at tage den ubesejrede status fra Hørsholm.

Stevnsgade lagde for land med et brag og en føring på 4-17 og helt ind i fjerde periode var gæsterne foran. Det var især Hanna Sheikh, der med 25 point i de tre første perioder, var dominerende for Stevnsgade.

Det, der holdt Hørsholm inde i kampen og endte med at være afgørende, var små perioder af fremragende basketball. En af de gode perioder kom de sidste tre minutter af anden periode, hvor Stevnsgade ellers var foran 30-43. Tre minutter senere havde Maria Forsman ramt to tre’ere og Marie Louise Blyme og Josephine en hver – og med fire point fra Layne Murphy oveni, var Hørsholm pludselig foran 46-45.

Tredje periode startede imidlertid nøjagtigt som første halvleg, med et Stevnsgadehold, der var varmt, mens Hørsholm lige skulle ud af omklædningsrummet. Syv point fra Sheikh var hovedårsag til at Stevnsgade igen åbnede en 14-points føring, 51-65, og så skulle Hørsholm kravle ud af hullet igen.

Blødningen blev stoppet med en tre’er fra Marie Louise Blyme og Hørsholms forsvar begyndte at fungere. I kampens sidste 15 minutter scorede Stevnsgade kun 10 point, mens Hørsholm langsomt hentede ind.

En afgørende detalje var Hørsholms angrebsrebounds, hvor især Meg Wilson var aktiv:

-Vi begyndte at spille forsvar sidst i kampen, sagde cheftræner Jesper Krone efter kampen. Og så havde vi talt om angrebsrebounds inden kampen, for her skulle vi have en fordel og det fik vi med Meg, der virkeligt lavede ravage i Stevnsgades felt.

Hørsholm tog endeligt føringen først i fjerde periode, på en scoring fra Ivana Jovanovic og Gritt Ryders femte tre’er til 71-75. Herfra så Hørsholm sig aldrig tilbage og tog en sejr på 75-83, der betyder at mestrene stadig er ubesejrede.

Der var ikke kun spændende basket i hallen onsdag aften. Der blev også samlet julegaver ind, med Julehjælpen og Hørsholm Kommune som modtagere og hængt bannere op for Danmarksmesterskaber for Dameligaen, U19 Damer og U14 Damer.

Med sejren er Hørsholm fortsat eneste ubesejrede hold i Dameligaen, mens Stevnsgade er sidst med en sejr og fem nederlag.

Hørsholms næste kamp er 8. december i Lemvig, mens Stevnsgade har BMS Wolfpack på hjemmebane 7. december.

Stærk start sikrede Hørsholm endnu en sejr

26.11.2018

Søndag eftermiddag gæstede topholdet fra Hørsholm 79ers Søndersøhallen, hvor det unge Værløse hold stod klar til at tage udfordringen op.

Niners kom ubesejret ind til kampen, mens Værløse havde tabt deres seneste tre kampe, og der var derfor ikke tvivl om, hvor favoritværdigheden lå.

Hørsholm startede også kampen som lyn og torden og efter små syv minutter er stillingen 4-22 til gæsterne. Værløse lod sig dog ikke slå ud og kom bedre med i kampen i slutningen af perioden, som ender 17-30.

I anden periode fik Værløse bedre styr på forsvarsspillet, hvilket i sekvenser stressede udeholdet og ødelagde deres offensive rytme fra første periode. Hørsholm holdt dog stadig et godt niveau i deres forsvar, hvilket resulterede i en lavtscorende periode, som ender 15-13 til hjemmeholdet og dermed halvlegstillingen 32-43.

Tredje periode fortsatte meget i samme stil som anden periode, hvor der blev gået til den med godt fysisk spil fra begge hold. Hørsholm var dog lige en tand skarpere i offensiven, og perioden ender 10-19, og inden sidste periode er udeholdet oppe med 42-62, og kampen ser ud til at være afgjort.

Værløse giver dog ikke op og fortsætter med at spille hårdt og kæmpe for hver en bold, men Hørsholm holder rutineret fast i forspringet og langsomt men sikkert slipper kræfterne op på Værløse holdet og Hørsholm vinder perioden 15-22 og dermed kampen 57-84.

Generelt var kampen præget af rigtig godt holdspil, hvor begge hold formår at bruge alle deres spillere, men hvis der skulle kåres en kampens spiller må den gå til Hørsholms Gritt Ryder, som med seks assists, en effektivitet på 27 og en +/- på 31 spillede en flot kamp.        

Tæt opgør i Nørrebrohallen mellem Stevnsgade og SISU

25.11.2018

Lørdag eftermiddag gik Stevnsgade Basketballs damer på banen, imod gæsterne fra SISU, med fokus på solidt forsvar. Kampen blev en tæt én af slagsen, og ender desværre med et nederlag til hjemmeholdet efter halvdårlige beslutninger da det virkelig gjaldt. 

Alle perioder lå holdene meget tæt, og spillede godt op med stillingen 54-57 efter 3. periode (37-38 ved pausen). Stevnsgade mangler også at få rigtig gang i de stærke skytter, dog viser Mathilde Colding-Poulsen og Ena Viso god rutine med hhv. tre sikre 3 points hver.

Overordnet handler det om turnovers; hvoraf Stevnsgade stod for størstedelen. SISU formår at score på disse tabte bolde og derved sikre sig en kneben sejren på 66-70.

Kampens topscorer fra SISU blev Aubrey Renee Buckley med 22 point og Cassandra Jayne Nofuente med 21 point. Rebounds.

For Stevnsgade var det Rikke Fabricius med 14 point samt Ena Viso og Mathilde Colding-Poulsen med hver 13 point.

Debutant førte BK Amager til sejr i Lemvig

25.11.2018

BK Amager gav lørdag debut til deres nye amerikaner, Geraldynn Malama, og hun blev ubehagelig overraskelse for Lemvig Basket, som på hjemmebane tabte 55-82 til et BK Amagerhold, der sad på kampen fra start til slut.

Lemvig Basket have brugt tiden op til kampen på at forberede sig til et match mod særligt Valerie Driscoll og Ida Klussmann. Den opgave blev langt hen ad vejen løst, men til gengæld havde man ikke indregnet Geraldynn Malama, som med 33 point, 8 assist, 6 steals og 9 rebounds blev kampens store spillere, og godt kan blive en af sæsonens helt store profiler i Dameligaen. Desuden havde Emilie Fogelstrøm en god dag bag 3 pointlinjen, hvor ramte fem ud af fem forsøg. Særligt sidstnævnte havde stor andel i, at BK Amager tidligt i kampen fik et overtag.

Efter en start, hvor Lemvig Basket bringer sig foran 5-0 rammer Emilie Fogelstrøm tre 3ere i træk, og det ryster hjemmeholdet, og giver selvtillid til gæsterne. Spillemæssigt er holdene lige, og der kommer fornuftige skudmuligheder til begge hold. Men BK Amager er langt mere effektive en Lemvig, og derfor kan de opbygge en føring på 10-20. Mod slutningen af perioden komme Lemvig bedre i gang, men BK Amager holder en føring på 14-22 ved pausen.

Anden periode starter jævnbyrdigt, men det er igen BK Amager, som scoringsmæssigt kommer bedst i gang. Det skyldes blandt andet, at de er stærkest inside, hvor Valerie Driscoll skaber god plads til sine med spillere.

Forsvarsmæssigt spiller Lemvig fornuftigt isoleret mod Valerie Driscoll og MaKenzie Miller skal have ros for en disciplineret indsats som holder Driscoll nede på 13 point, men Lemvig kan ikke forhindre at hun henter 22 rebounds og skaber plads til de øvrige på holdet. BK Amager får gennem perioden udbygget forspringet, som med tre minutter tilbage er på 21-35. Lemvig kæmper hårdt for at finde både rytme og de rigtige løsninger i angrebet, men udbyttet bliver for lille og det skaber frustrationer hos hjemmeholdet.

Ved pausen er stillingen 24-39 og det ser svært ud for værterne, som har brug for mere effektivitet og en stopklods for BK Amager.

Det lykkedes ikke for Lemvig at finde de nødvendige midler til at vende kampen i tredje periode, så billedet fra første halvleg fortsætter. Derfor har BK Amager forholdsvis let ved både at fastholde og udbygge føringen som inden sidste periode er på 40-67.

Dermed er kampen afgjort og begge hold spiller bredt med de spillere, der er til rådighed i de sidste 10 minutter. Det er også naturligt at intensiteten forsvinder, og for begge hold skal de sidste minutter blot gå bedst muligt. Det giver en jævnbyrdig periode som slutter 15-15 og ikke ændrer ved at BK Amager kan tage hjem med en sikker sejr, masser af selvtillid og tilfredshed med anskaffelsen af Geraldynn Malama.

Hos Lemvig skal man hurtigst muligt glemme kampen, håbe at de sidste spillere snart er fri af skader, og arbejde med de ting som faktisk fungerer. På dagen var BK Amager det klart bedste hold, hvilket et kig i statistikken også understreger. Tallene viser bl.a. at BK Amager ramte 48,5% sine skud mens Lemvig kun ramte 30,4% og på straffe ramte BK Amager 86,6% mod Lemvigs 53,3%.

Lemvigs point: Aniese Palmore 19p, MaKenzie Miller 14p, Natalee Faupel 13p, Lindsay Füg 4p, Charlotte Thomas-Rowe 3p, Megi Kolyandrova 2p.

BK Amagers point: Geraldynn Malama 33p, Amilie Fogelstrøm 15p, Valerie Driscoll 13p, Cecilie Overgaard 8p, Ida Hansen 6p, Ida Klussmann 5p, Maria Dinesen 2p.

DL-kamp flyttet

19.11.2018

DL-kampen mellem SISU og Lemvig Basket som skulle være afviklet søndag den 2. december kl. 16:00 i Gentoftehallen er belvet rykket, da SISU har fået inddraget der råderet over hallen.

Kampen spilles nu i stedet for tirsdag den 5. februar 2019 kl. 18:30.

Ugens preview

18.11.2018

Efter en kort landsholdspause genoptages DL igen for fulde drøn i den kommende weekend hvor der igen er 4 kampe på menuen.

Head-coach for BMS Herlev Wolfpack har kigget i krystalkuglen og kommer her med sit bud på de 4 kampe.

24/11 kl. 13:00 Aabyhøj IF - BMS Herlev Wolfpack

Aabyhøj picked up a nice win on the road in the last round against Lemvig. BMS Herlev Wolfpack is coming off of a hard fought game against Horshølm.

With home court advantage, Aabyhøj will be a tough team to beat, I expect a close game with BMS Herlev Wolfpack winning +1pt.

24/11 kl. 14:00 Stevnsgade Basketball - SISU

Stevnsgade is coming off a tough loss in the last round to BK Amager. SISU is coming off of a convincing win over Værløse BBK.

I expect a very intense game, that could go either way. Considering Stevnsgade has home court advantage, I take them winning +4pts.

24/11 15:00 Lemvig Basket - BK Amager

Lemvig lost a close game last round against Aabyhøj. BK Amager has played well the past few games and picked up a close win over Stevnsgade.

I expect this game to be very intense. Considering the chemistry BK Amager has played with as of late, I take them winning a close game +2pts. 

25/11  kl. 16:00 Værløse BBK - Hørsholm 79ers

Værløse is coming off a loss to SISU in the last round. Horshølm picked up a win against BMS Herlev Wolfpack.

Although Værløse has home court advantage, I take Horshølm winning +10pts.

Lemvig Basket løb tør for kræfter mod Aabyhøj IF

09.11.2018

Der var masser af lokalderby over kampen mellem Lemvig og Åbyhøj torsdag aften. God stemning i hallen, høj intensitet i kampen og to hold som pressede hinanden fra start til slut. Den store forskel på holdene blev bredden i truppen, hvor Åbyhøj har masser af strenge at spille på mens Lemvig stadig er ramt af skader og må trække meget på få spillere. Det blev afgørende til sidst, hvor Lemvig løb tør for kræfter og Åbyhøj kunne trække sejren i hus.

Kampen var præget af få scoringer i de første minutter. Lemvig kommer først i gang og får en lille føring på 6-2. Herefter skruer Åbyhøj op for deres velkendte pres, og selvom de løber ind i flere fejl, så overtager de alligevel føringen med 6-7 midt i perioden. Herefter har Åbyhøj et lille overtag, som forstærkes af, at Lemvig lader sig stresse i spillet frem ad banen. Godt forsvar af gæsterne er med til gøre det svært for Lemvig, og da værterne samtidig ikke får løst presset fra Åbyhøj, så øges afstanden til 9-18 med to minutter tilbage af perioden. Lemvig giver ikke op, og gennem hårdt arbejde i de sidste minutter skæres afstanden ned. Natalee Faupel går her forrest for hjemmeholdet med god energi, og forskellen er kun 18-22 ved pausen.

Lemvig kæmper flot videre i anden periode. Overtaget i kampen kan tippe til begge sider, og Lemvig viser mest vilje, og får derfor et overtag. Det omsættes midt i perioden til en føring på 32-31.

Hos hjemmeholdet er der mange som byder ind, og der bliver scoret både fra afstand og tæt på kurven. Intensiteten er høj, men Lemvig bruger også mange kræfter, hvilket allerede her kan give bekymringer. I den sidste tredjedel af perioden får Lemvig dog udbytte af det hårde arbejde og tre 3ere fra Aniese Palmore og Megi Kolyandrova giver en føring på 46-35. Den føring holdes til halvleg, hvor Lemvig er foran 50-39.

Åbyhøj kommer bedst i gang med tredje periode, hvor de viser god tålmodighed. Lemvig vil meget gerne fastholde føringen, og viser stadig god energi, men de bliver for ivrige og finder ikke de rigtige løsninger mod gæsterne. Derfor er afstanden efter blot tre minutter bragt ned til 54-50. Lemvig har tabt momentum, og da MaKenzie Miller tildeles sin 5. fejl allerede midt i perioden ser det svært ud fra hjemmeholdet. Men igen viser vestjyderne god vilje. Begge hold udfordrer hinanden, og Lemvig holder en lille føring. Det skyldes delvis at der i flere minutter kun scores på straffe, og det har Lemvig mest udbytte af. I den sidste del af perioden bliver spillet mere rodet, men det lykkes for Lemvig at opbygge en føring på 69-58 inden sidste periode.

Starten af sidste periode er en kopi af tredje. Åbyhøj kommer bedst ud fra pausen, og hurtigt af stillingen 69-61. det bliver hurtigt tydeligt, at Lemvig er ved at være trætte, og selvom viljen er der, så er det svært at finde de gode løsninger i angrebet og i forsvaret bliver der for meget plads til Åbyhøjs hurtige spillere. Derfor er Lemvig et skridt bagefter i de sidste 10 minutter, og Åbyhøj henter point for point ind på Lemvig. Midt i perioden er stillingen 72-69, og Lemvig gør hvad de kan for at stå i mod presset, men seks point i træk til Lemvig giver en føring på 72-75. Lemvig kommer med en 3er på 75-75, men det bliver også det sidste modspil fra Lemvig, og de sidste minutter kan Åbyhøj hente nogle nemme point på straffe og fastbreak til en sejr på 75-83.

Begge hold viste flot spil gennem kampen, og holdene er meget jævnbyrdige. Åbyhøj beviste endnu en gang at holdet har potentiale til medaljer, mens Lemvig og fik bevist der er muligheder i holdet, særligt når alle er fri af skader.

Lemvigs point: Lindsay Füg 22p, Megi Kolyandrova 21p, Aniese Palmore 15p, Natalee Faupel 10p (10 reb), MaKenzie Miller 4p (13 reb), Yana Kozhohavona 3p

Åbyhøjs point: Ida M. Krogh 23p, Alberte Rimdal 16p, Caroline Wick 13p, Malene Pedersen 11p, Andrea Larsen 10p, Sophie Kjems-Krognos 2p, Tine Randrup-Thomsen 2p, Malou Lachenmaier 2p, Mathilde Madsen 2p og Stephanie Jensen 2p