Nyheder

Lemvig Basket vandt efter intens afslutning over Værløse BBK

21.10.2018

Kampen i Dameligaen mellem Lemvig Basket og Værløse BBK var præget af en usædvanlig optakt, da det først fredag stod klart, hvilke spillere Lemvig ville være en i stand til at stille op med. Det har naturligvis haft størst betydning for Lemvig, men Værløse har reelt heller ikke haft meget viden om Lemvig at bygge deres forberedelser op på. Resultatet blev alligevel en velspillet og spændende kamp, som Lemvig vandt 89-84 efter en intens afslutning.

Det lykkedes Lemvig at stille op med 8 spillere til kampen. Kun Louise Sørensen og Ani Kolyandrova måtte sidde ude med sygdom og skade. Det betød at tre spillere var klar i forhold til kampen mod Wolfpack. Megi Kolyandrova var blevet sin skade kvit, og både Aniese Palmore og Lindsay Füg var blevet spilleberettiget. Sidstenævnte efter kun tre træninger med holdet, alligevel kom hun til at spille en væsentlig rolle i kampen.

Værløse havde fornuftigt nok lagt mest fokus på eget spil, og det gav dem også et overtag i spillet fra kampens start. Spillet foregik på gæsternes præmisser med højt tempo, og god effektivitet i afslutningerne.

Den friske sejr over Stevnsgade havde tydeligvis givet Værløse mod på mere, og igen var det især skuddene fra 3p-linjen, som var det skarpeste våben. Desuden skal Værløse have ros for, at kollektivet fungerer virkelig godt, og mange spillere byder ind og tager ansvar. Desuden er Maria Høgh en stor gevinst for holdet og med 19 point i kampen, gik hun forrest for sit hold.

Først midt i første periode kom Lemvig bedre med, men på det tidspunkt havde gæsterne allerede opbygget et forspring på omkring 10 point. Det forspring bliver dog skåret ned, efterhåndens om spillerne på hjemmeholdet begynder at finde hinanden og udnytter deres fysiske overtag. Med tre minutter tilbage af perioden er stillingen igen udlignet til 16-16, men Værløse finder igen nogle gode skud frem og sikrer en føring på 18-21 ved pausen.

Gæsterne starter også bedst ud i anden periode. Endnu to 3ere er med til at udbygge føringen til 20-29 og det høje tempo fra Værløse gør det svært at få rytme i spillet for Lemvig. Derfor bliver det hårdt slid, som bliver vejen tilbage for hjemmeholdet, og det lykkes for værterne at slide sig tilbage i kampen.

Midt i perioden er Værløse stadig foran 31-35, men Lemvig bliver bedre og bedre til at bruge fysikken i begge ender af banen. Det betyder at Værløse ikke få så mange åbne skud, og Lemvig sætter sig på reboundspillet. I angrebet bliver der spillet med god variation og mange bidrager med både assists og point. Samlet giver det hjemmeholdet et overtag, og det bliver vendt til at hente Værløse og opbygge en føring på 47-41 ved halvleg.

Lemvig fortsætter med at have kontrol over kampen gennem tredje periode. Der bliver spillet med fin bevægelse, og selvom spillerne ikke har trænet meget sammen, finder de alligevel hinanden godt. 

Gennem hele perioden udbygger Lemvig sin føring, som kommer op på 18 point. Spillemæssigt dominerer Lemvig denne periode, og Værløse har svært ved at finde et modtræk, som kan stoppe Lemvig. Derfor ser kampen ud til at være afgjort, da Lemvig fører 72-56 inden sidste periode.

Men Værløse havde langt fra givet op. Igen er det 3erne som bliver Værløses værktøj til at udfordre Lemvig. En hurtig 3er i periodens start giver ny energi til gæsterne og de viser vilje til at komme igen.

I første omgang holder Lemvig føringen, men et mere aggressivt forsvar fremtvinger flere turnovers hos Lemvig, som samtidig begynder at se trætte ud. Hver gang Lemvig taber en bold, bliver den hurtigt omsat til scoring af Værløse og hele seks gange alene i sidste perioden tæller scoringen tre point.

Midt i perioden er afstanden bragt ned til 82-75, og det er tydeligt, at Værløse har overtaget. De sidste minutter af kampen bliver meget lange for Lemvig, ikke mindst fordi Værløse for alvor tror på et comeback, og pludselig er det også meget tydeligt at Lemvig mangler noget i kendskabet til hinanden.

Med 1,5 minut igen bringer endnu en 3er fra Værløse afstanden ned på 86-84. Herfra jagter gæsterne de sidste point i en intens afslutning. Her får ingen af holdene for alvor kontrol over spillet. Pressede afslutninger og turn-overs til begge hold betyder at det ikke bliver til reelle scoringer.

I stedet tvinges Værløse til at fejle Lemvig, som kommer til straffelinjen tre gange. På de første fire forsøg bliver det kun til en enkelt scoring, så Værløse har mulighederne helt til det sidste. Først da Aniese Palmore scorer på de sidste to straffe til 89-84 med 11 sekunder tilbage er sejren i hus.

Begge hold fortjener stor ros for en god og underholdene kamp, hvor Lemvig fik vist sit potentiale, og Værløse beviste at de har kvaliteter til både at styre en kamp og komme igen efter at være kommet bagud. Begge hold var også præget af at mange spillere bød ind og tog ansvar. Hos Værløse var især Maria Høgh og Frida stærke mens MaKenzie Miller og Lindsay Füg skal fremhæves hos Lemvig.

Lemvigs point: Lindsay Füg 23p, MaKenzie Miller 21p, Megi Kolyandrova 13p, Natalee Faupel 10p, Cristina Andreu 9p, Aniese Palmore 9p Charlotte Thomas-Rowe 4p.

Værløses point: Maria Høgh 19p, Frida Formann 14p (10 reb), Andrea Heede-Andersen 12p, Emilie Janner 11p, Annemie Espersen 11p, Celine Schiffer 8p, Emilie Ravn 4p, Anna Kyed 3p, Mathilde Gustavsen 2p

Ugens preview

16.10.2018

1. runde i DL blev spillet i den forgange weekend og for nogen var det nok en smule overraskende at BMS Herlev Wolfpack kunne vinde over Lemvig Basket samt at Værløse BBK slog Stevnsgade Basketball. 

I den kommende weekend spilles runde 2 og coach for Aabyhøj IF Michael Rau-Niebling kommer her med sit på bud på de 4 kampe.

BK Amager - BMS Herlev Wolfpack (lørdag kl. 14:30)

Som skrevet flere gange af mange bliver det en tæt liga efter Hørsholm 79ers.

Netop Hørsholm mødte BK Amager først runde og ikke overraskende tabte. Men det er et hold med meget rutine og ligaens bedste center.

BMS er meget unge og kan få det svært når de møder så rutineret et mandskab. Hvis Amager skal vinde skal de bruge deres rutine og super venter. Skal BMS fra den med en sejr skal de bevare roen.

Jeg tror at rutinen vil sejre, men kampen bliver tæt.

BK Amager +3

Lemvig Basket - Værløse BBK (lørdag kl. 15:00)

Lemvig mistede en amerikaner i pre-seson  og har de ikke fået en ny klar bliver det svært for dem. Har de derimod fået det sidste de mangler er det et ganske godt hold og turen til Lemvig er aldrig sjov.

Værløse fik en flot sejr mod Stevnsgade Basketball og leder her efter at bygge videre på den. De har nogen kæmpe talenter i truppen som nu spiller deres anden sæson i ligaen.

Med den tilgang de har fået kombineret med deres talenter bliver de svære at bide skeer med, også selvom de skal til Lemvig.

Værløse vinder +8

Stevnsgade Basketball - Aabyhøj IF (søndag kl. 14:00)

Begge mandskaber tabte deres første kamp og vil helt sikkert gerne have 2 point på kontoen.

Stevnsgade har et meget rutineret mandskab og har prøvet alt. De vil sikkert stå ovenpå et ungt Åby hold og gøre det svært for dem.

Åbyhøj har en blandet trup med nogen rutineret spillere og en masse unge til at komme med energi.

Hvis Stevnsgade kan få holdt tempoet nede og få Åby til at falde i søvn vinder de denne kamp.

Åbyhøj skal prøve at få fart i spillet og få de "gamle" til at løbe.

Jeg tror dog at hjemmebanen vil blive afgørende.

Stevnsgade Basketball vinder +2

SISU - Hørsholm 79ers (søndag kl. 16:00)

Tidligt i sæsonen får vi en kamp mellem 2 af de bedste i ligaen. Selvom Hørsholm er på udebane må de være favoritter.

SISU fik en skade til deres amerikanske point guard mod Åbyhøj og bliver hun ikke klar vinder Hørsholm.

Har SISU alle klar er det et meget powerfuldt hold med mange redskaber og vil for alle hold svære at bide skeer med.

Hørsholm har mistet deres ildsjæl Line Piecknik, men har mange strenge at spille på. De har prøvet det hele under Jesper Krone og det ligner ikke efter kamp 1 at de har fået nok.

Hørsholm 79ers +10

Værløse BBK sejrede på hjemmebane over Stevnsgade Basketball

15.10.2018

I en velspillet og velbesøgt Dameligakamp trækker Værløse sig ud som vindere over sidste sæson finalister Stevnsgade Basketball.

Dermed starter årets Damliga med lidt af en overraskelse, der lover godt for de videre kampe, i en Dameliga der tyder på at have en stor grad af jævnbyrdighed mellem holdene.

Kampen bar præg af et meget højt tempo, og med 6 føringsskift i 1. halvleg var der tale om en jævnbyrdig affære, indtil Værløse i 3. periode skaber hul til gæsterne.

Værløse spiller med større træfsikkerhed, særligt fra bag 3-points linjen (42% for kampen), og anført at Ellen Lykholt (2/3 fra 3 p.) og Annemie Friis Espensen (4/8 fra 3 p.), udbygger hjemmeholdet føringen til hele 66-47 i starten af 4. periode.

Stevnsgade forsøger at kæmpe sig tilbage i kampen, men må kæmpe fortabt. Kampen ender 78-63 til hjemmeholdet, som dermed vender op og ned på stillingen i Dameligaen i forhold til den forgange sæson.

Kampens spiller blev Frida Boje Formann fra Værløse, der med en double-double (12 rebounds og 19 point) var en af de primære årsager til at Værløse-kollektivet kunne sende Stevnsgade hjem med sæsonens første nederlag. For Stevsgade var særligt tidligere Værløse-spiller Rikke Fabricius toneangivende med 8 rebounds og 12 point.

Foto er venligst udlån af Frederiksborg Amts Avis.

SISU slår Aabyhøj IF knebent i Aarhus

14.10.2018

SISU kom bedste fra start i årets DL efter en sejr på udebane over Aabyhøj IF på 61-57 (13-19, 12-13, 19-14, 13-15).

SISU kommer godt fra start med to hurtige 3’ere. Åbyhøj ligger et høj pres og de to hold følges ad til stilingen 11-11. Her fra slutter SISU perioden bedst og kommer foran 11-19. Åbyhøj får dog 2 point i til sidst og 1. periode slutter 13-19.

.2 periode bølger frem og tilbage, men Åbyhøj har dog svært ved at få bolden på den rigtige side af ringen. På et tidspunkt får SISU opbygget et 11 points forspring, men Åbyhøj formår dog at score næsten lige så mange point i de sidste 1,30 minut som i hele af resten af perioden, som dermed slutter 25-32.

3. periode starter med lidt point bytteri før SISU igen får bedst fat og får opbygget endnu et 11 points forspring til stillingen 30-41. Her vågner Åbyhøj dog og holder SISU på kun 3 point i de sidste 5 minutter af 3. periode mens de selv finder 14 point.

4. periode starter således med stillingen 44-46. Åbyhøj fortsætter der hvor de slap i 3. periode og kommer hurtigt foran for første gang i kampen.

Det bølger frem og tilbage i en meget intens og spændende periode. SISU holder dog hovedet mest koldt og vinder de sidste 5 minutter 11-7 og dermed kampen 57-61.

Topscorer for SISU blev Aubrey Renee Buckley med 16 point.

Topscorer for Åbyhøj blev Malene Lind Pedersen med 17 point samt 10 rebounds.

Sejr til BMS Herlev Wolfpack i ligadebut

14.10.2018

Lørdag eftermiddag var Lemvig Basket på besøg i Rosenlundhallen hos BMS Herlev Wolfpack til sæsonens første kamp for begge hold.

De knap 100 tilskuere fik et til tider underholdende opgør, som dog var i begyndelsen var præget af nervøst spil fra de to hold. Imidlertid havde hjemmeholdets Emilie Gudmand fuldstændig glemt, at hun skulle have Liga-debut nerver og hun tog fra på scoringerne med 13 point flotte i første periode, hvor Lemvigs Christina Pages Andreau med 6 point stod for halvdelen af gæsternes point ved udgangen af de første 10 minutter.

Wolfpack var oppe 20-12 efter 1. periode og de lokale fans kunne lugte, at der måske var mulighed for sejr allerede i første kamp i ligaen med en trup, hvor kun to spillere tidligere har erfaring fra landets bedste række.

I anden fjerdedel fik især Lemvigs profil Marie MaKenzie Miller vist, at hun har et særdeles godt touch og et stærkt parallel-skud på mellemdistancen. Hun kommer til at volde mange hold i rækken problemer, når først vestjyderne får spillet til at køre efter egne principper, og med 12 ud af Lemvigs 19 point på 10 minutter var hun med til at bringe spænding ind for alvor på Københavns Vestegn.

Hos værtinderne var Katinka Grøn et godt indhop med gode hurtige point og rebounds, men ellers fik gæsterne med en buzzer-beater 3-pointscoring fra Charlotte Thomas-Rowe til stillingen 34-31 ved halvleg vist, at de ikke havde sig at forære Wolfpack noget som helst.

Lemvig er pokalmestre fra 2017 og traditionelt et af de bedre hold i Dameligaen. I år har de desværre været uheldige med skader i sæsonoptakten og kunne i løbet at ugen op til kampen faktisk kun stille med 4 spiller til en af træningerne. Derfor var Ivana Udovalieva atter trukket i spillertøjet, selv om forventningen egentlig var, at hun skulle koncentrere sig om rollen som assistant coach. Jyderne har en ny amerikaner klar i kulissen, så mon ikke man kan forvente sig snarlige stærke indsatser fra Lemvig?

Hjemmeholdet ejede simpelthen 3. periode. Caroline Glud og Cecilie Jessen viste tænder i begge ender af banen, det så simpelthen overbevisende ud, hvis man holdt med Wolfpack. Fra Lemvig stemplede Natalie Brian Faupel for alvor ind med sine høje procenter fra alle positioner på banen, men det ændrede ikke på, at Wolfpack var oppe 58-43 ved indgangen til 4. periode og virkede i kontrol.

I kampens sidste fjerdedel pressede gæsterne på for et comeback, men værtinderne trak klogeligt tempoet ud af kampen, når det var påkrævet og Lemvig truede aldrig for alvor hjemmeholdets endelige sejr på 72-60 i deres liga debut.

For Wolfpack endte både Cecilie Jessen, Caroline Glud og Katrine Jessen med en double-double på point og rebounds, mens Emilie Gudmand efter sin forrygende start sluttede med imponerende 22 point som kampens topscorer, heraf hele 5 for 7 fra 3-pointslinjen.

Hos Lemvig toppede Marie MaKenzie Miller med 18 point og 13 rebounds statistikken godt suppleret af Christina Pages Andreaus 12 point og 6 assists. Natalie Brian Faupel blev ligeledes noteret for 12 point.

Foto er leveret af Robert Dines Rasch.

79ers vinder sæsonpremieren i DL overbevisende

10.10.2018

Det blev en overbevisende sejr i Dameligaens åbningskamp 2018-19 til de forsvarende mestre fra Hørsholm 79ers over oprykkerne fra BK Amager. Hørsholm skabte et hul tidligt i kampen og så sig aldrig tilbage på vej mod sejren på 89-51.

Hørsholmtræner Jesper Krone var tilfreds efter kampen, selv om han så nogle skønhedsfejl:

-Det er virkeligt sjovt at få lov at give så mange unge spillere masser af minutter og de gør det virkeligt godt, sagde træneren efter kampen. De eneste ting at sætte en finger på er, at vi ikke holdt tempo i anden halvleg og måske at vi i det individuelle forsvar tillod Amager lidt for meget.

Hørsholm spillede i et tempo, der ikke ofte ses i Dameligaen. Det var især et ekstremt aggressivt forsvar over hele banen, der pressede tempoet op på et niveau, hvor det unge oprykkerhold ikke kunne være med.

Allerede i starten af anden periode skabte Hørsholm et forspring på 20 point, da unge Katrine Hornemann ramte et skud til 34-13. Inden første halvleg var slut, kom Hørsholm gennem alle spillere på udskiftningsbænken og udvidede føringen til 48-20.

Hørsholms hurtige spil gav muligheder for scoringer til mange spillere og alle tolv spillere kom på scoringstavlen, med seks spillere mellem 10 og 13 point.

For Amager var det de rutinerede spillere, der kom til fadet, med Emilie Fogelstrøm, Valerie Driscoll, Ida Klussmann og Maria Dinesen som de eneste over tre point, med Klussmann som topscorer med 14.

Anden halvleg blev knapt så intens som første og den bar på mange måder præg af at være afgjort. Begge hold spillede hårdt og aggressivt, mens trænerne sørgede for at fordele minutterne og få alle spillere spillet ind i debutkampen. Hørsholms føring forblev omkring 30 point, frem mod slutresultatet på 89-51.


Kampen gav ligadebut til både Hørsholms Carline Bornemann, der scored to point, og Amagers Hannah Beklar, der ikke fik bolden i nettet.

Hørsholm møder næste gang SISU på udebane 21. oktober, mens næste hjemmekamp er 7. november på hjemmebane mod BMS Herlev Wolfpack.

Så er det i aften det går løs

10.10.2018

De regerende danmarksmestre skal møde BK Amager, som heldigvis kun var ude af ligaen i en sæson. Vi er glade for at de er tilbage igen.

Ligaen er også glade for at Aabyhøj IF har valgt at spille i den højeste dameliga og de får følgeskab af BMS/Herlev Wolfpack som med to unge hold skal forsøge at bide sig fast i ligaen.

Som Lemvig allerede har antydet i deres preview, som kan ses andetsteds her på sitet, tyder alt på en rimelig jævnbyrdig sæson. Hvor dog Hørsholm 79ers ikke helt kan løbe fra favoritværdigheden.

Det bliver spændende at se hvordan sæsonen kommer til at forløbe. Hvordan klarer de unge mandskaber sig og hvordan præsterer de udenlandske profiler - der er meget at følge med i.

I år har ligaen valgt at have et grundspil hvor alle møder hinanden, både ude og hjemme. Herefter laves der to puljer med fire hold i hver. I dette mellemspil møder de fire hold i hver pulje hinanden ude og hjemme. Alt efter placering i grundspillet tager klubberne point med over i mellemspillet.

De to øverst placerede hold i hver mellemspilsgruppe, kommer til at møde hinanden i semifinalerne, som spilles bedst af fem kampe. Finaleserien bliver også på fem kampe - og som altid spiller vi en bronzekamp.

Da vi har startet lidt senere i år, bliver afslutningen ligeledes skubbet og vi forventer at kunne kåre en danmarksmester i midten af maj 2019.

Så kære fan, frivillig, spiller og dommer. Lad os mødes i hallerne og nyde endnu en sæson med god damebasket.

Organisatorisk sker der også noget i dameligaen i denne sæson. Vi har indgået et strategisk samarbejde med DBBF for at få skabt en positiv udvikling af dameligaen og dansk damebasket generelt. Fokus de kommende sæsoner vil være på styrkelse af klubberne og ligaen, fastholdelse af vores eksisterende DL spillere og vækst i pigeafdelingerne i DL klubberne. DL er meget glade for at DBBF’s engagement og ser frem til at komme i gang med samarbejdet.

Første skridt er at få nogle flere kræfter til at drive ligaen, og vi er nu i fuld gang med at lede efter en dygtig projektleder. Jobopslaget ligger på hjemmesiden, og vi håber du vil gøre relevante kandidater opmærksom på det.

Vi ses under kurven -

Robert Rømer - Dameligaen

DL søger udviklingsorienteret projektleder

10.10.2018

Vil du være med til at skabe fremdrit i DL og dansk damebasket.

I forbindelse med en netop indgået strategisk samarbejdsaftale mellem DL og DBBF om udvikling af dameligaen, men også dansk damebasket generelt, søges der nu en person der kan være med til at sikre denne udvikling.

Alle interesserede opfordres til at søge stillingen som har ansøgningsfrist den 25. oktober 2018.

Du kan se hele stillingsopslaget herunder.

Ugens preview

07.10.2018

Man kan godt glæde sig til den nye sæson i Dameligaen.

For det første er der i år otte hold i ligaen til at kæmpe om pointene, og for det andet ser det ud til at blive en jævnbyrdig liga, som kan byde på mange lige kampe. Hørsholm ligner ganske vist en klar favorit til at forsvare mesterskabet, men efter dem ligger syv hold, som kan slå hinanden indbyrdes.

Virum Vipers er desværre ud af ligaen, mens der er glædelige gensyn med BK Amager, Åbyhøj IF og BMS/Wolfpack. Første runde er i år udskudt til midten af oktober, hvilket har givet to uger ekstra til forberedelse, og de har været nødvendige for flere hold. Det betyder også, at der kan gå lidt tid inden holdene for alvor viser deres styrke. Men med en sæson som både byder på et grundspil og et mellemspil inden et slutspil med semifinaler og finaler, så skal der nok være tid til at finde formen.

Hørsholm 79ers - BK Amager – 10/10 kl. 18.30

Sæsonen sættes i gang af de forsvarende mestre fra Hørsholm på hjemmebane mod oprykkerne fra BK Amager, som er tilbage efter blot en enkelt sæson i 1. Division.

Mestrene har sagt farvel til flere spillere, men kan alligevel mønstre et stærkt hold med store profiler som Gritt Ryder og Ivana Jovanovic kombineret med en stribe unge talenter. Dertil kommer to spændende nordamerikanske spillere i Layne Murphy og Meg Wilson.

På den anden side står BK Amager, som heldigvis er tilbage i ligaen efter blot en enkelt sæson med genopbygning i 1. Division. Lars Klussmann står i spidsen for et hold med flere spillere, som er vendt tilbage til BKA efter et års ligaeksil i andre klubber. Desuden har han taget Valerie Driscoll med fra Virum, hvilket vil blive en væsentlig forstærkning af holdet. Andre profil er Maria Dinesen, Emilie Fogelstrøm og Ida Klussmann. Tilsammen giver det et hold, som nok skal komme til at sætte sit præg på ligaen.

Hverken Hørsholm eller BK Amager er formentlig klar til at vise det fulde potentiale i den første kamp. Men det kan til gengæld give en kamp, hvor Hørsholm trods favoritværdigheden kan komme under pres af et Amagerhold, som gerne vil vise, de er klar til udfordringen.

Åbyhøj IF - SISU – 13/10 kl. 13.00

Der er stor spænding om, hvor både Åbyhøj og SISU står styrkemæssigt her ved sæsonens start.

Forventningen til Åbyhøj er, at de stiller op med et ungt energisk hold med masser af talent, men et gik på licenslisten viser også, at der kan blive et gensyn med tidligere profiler i ligaen som Ida Mark Krog, Stephanie Mannemar og Emma Kiis. Hvor mange af dem, som rent faktisk kommer til at optræde i ligaen, må tiden viser, men det åbner for en spændende kombination af ungdom og rutine i Ådalen.

Hos SISU bliver det også de unge spillere, som kommer til at danne grundlaget for holdet, men de har to interessante nordamerikanske spillere til at støtte sig, og det skal nok blive en udfordring for flere hold.

Udgangspunktet må være, at det er to unge hold som mødes i Åbyhallen, og det vil formentlig give en kamp med masser af fart og aggressivitet. Det er en spillestil, som Åbyhøj normalt praktiserer på højt niveau, og på hjemmebane er de favorit til at hente sæsonens første to point.

BMS Herlev Wolfpack - Lemvig Basket – 13/10 kl. 15.00

BMS/Herlev er måske den klub i Danmark med størst potentiale på pigesiden i de kommende år, og det er derfor med stor glæde at klubben er tilbage i Dameligaen. Det er kun få af spillerne i truppen, som har erfaring fra ligaen Til gengæld er det et godt sammenspillet hold med masser af talent, og selvom de er kommet ind i ligaen med ydmyghed og nedtonede forventninger, så skal det nok bliver et hold som kommer til at sætte sit præg på ligaen.

Lemvig kommer ind i den nye sæson med det, som må være ligaens smalleste trup. Når alle er klar, kan holdet tælle 10 spillere, men det vil ikke ske i sæsonens første kamp. Der er igen i år skiftet flere spillere ud hos Lemvig, hvilket naturligvis vil sætte sit præg på spillet i sæsonstarten. Det er også år et efter Ivana Udovalieva, og selvom hun nu er med på bænken, så vil det betyde en ny fordeling af rollerne.

Kampen vil formentlig blive præget af to hold, med hver sin spillestil, og hvert sit udgangspunkt. Wolfpack vil gerne godt ind i ligaen, og Lemvig vil gerne bedst muligt ud af kampen. Det kan godt give en rodet kamp, og så kan det blive tilfældigheder der afgør udfaldet. Lemvig har muligvis mest rutine med sig på banen, men det er ikke nødvendigvis nok til at vinde, og BMS får på hjemmebane en svag favoritrolle i deres første kamp tilbage i ligaen.

Værløse BBK - Stevnsgade Basketball – 14/10 kl. 13.30

Første runde sluttes af Værløse og Stevnsgade. Værløse optjente i sidste sæson en masse erfaringer, som de kan tage med sig ind i en ny sæson sammen med en ny træner og dermed også nye input. Holdet kæmpede sig gennem de sidste kampe i sidste sæson, og så slidte ud mod slutningen. En god lang sommerpause og tilgang af Maria Høgh har sikkert givet Værløse ny energi, og det bliver interessant at følge holdet i den nye sæson.

Sæsonens første gæster i Søndersøhallen er Stevnsgade, der har haft en vanskelig sommer, som har ført til forandringer i både organisationen og spillertruppen. I forhold til sidste sæson er profiler som blandt andre Emilie Hesseldal og Ida TP væk, men holdet råder stadig over en trup med mange spillere, der har både erfaring og talent til at tage ansvar og gå forrest.

Måske har modgangen også styrket kollektivet, som nu for alvor har noget at stå sammen om. Der er stadig grund til at have høje forventninger til Stevnsgade, og de har gode muligheder for at tage pointene med hjem fra Værløse.

Hørsholm 79ers Ladies har mistet en profil – men får en ny

28.09.2018

Canadiske Meg Wilson er ny spiller for Hørsholm 79ers’ danske mestre.

Hun skal spille på de store pladser og er en direkte erstatning for Emilie Hesseldal, som vi ellers meldte ud om tidligere på sommeren. Wilson er en hurtig og stærk forward, der bringer dynamisk og aggressivt spil til både forsvar og angreb.

Hørsholmtræner Jesper Krone forklarer her hvorfor det blev Wilson, vi har hentet til klubben:

- Meg er en meget alsidig spiller, som rent faktisk kan spille på alle pladser i angrebet, mener Krone. Hun spillede på wingen og som power forward for Simon Fraser University, hvor hun var en af profilerne på holdet. Da hun spillede for Lombos dos Quintas blev hun både brugt som small og power forward. Jeg ser meget frem til at bliver en del af holdet. Hun kan skabe sit eget skud, og være en trussel både inside og outside. Dernæst er Ivana og Layne lige nu vores eneste deciderede insidespillere, og her vil Meg kunne indgå i en rotation.

Emilie Hesseldal, der ellers var en af forårets finalers helt store spillere, har valgt at drosle ned for basketball og i stedet spille 1. division for Falcon. Derfor har Hørsholm 79ers kigget sig om efter en ny spiller på positionen.

Meg Wilson har fulgt i Niners’ amerikanske forward Layne Murphys forspor, idet de begge har spillet finaler i den portugisiske liga, blot med et års mellemrum. Her kunne Murphy tage hjem med guldet i 2017, mens Wilson måtte nøjes med sølv i 2018. Wilson fik dog en pokal med hjem, da hun med Lombos dos Quinta vandt den portugisiske pokalturnering.

Når Wilson skal forklare hvorfor hun er endt i Danmark siger hun, at det handler om traditioner:

-Jeg er virkeligt glad for at komme til Niners og jeg glæder mig til at møde hele organisationen. Det er en klub med en lang tradition og en tradition for at vinde og jeg håber jeg kan bidrage til en god sæson. Jeg tror jeg passer til holdets spillestil og glæder mig til at komme på banen.

Wilson er 188 centimeter høj og meget bevægelig. Hun lægger pres på i forsvaret og er i stand til at tage bolden i banens fulde længde for at score. Hun var topscorer på Simon Fraser University hendes sidste to år og har spillet 15 kampe for det canadiske udviklingslandshold.

Meg ankom til Danmark fredag eftermiddag og er klar til at spille kamp, når hendes arbejds- og opholdstilladelse er gået igennem.