Nyheder

Lemvig Basket fik sin første hjemmesejr

03.02.2018

Onsdag aften lykkedes det endelig Lemvig Basket at hente sæsonens første hjemmesejr.

Det skete da Værløse BBK måtte tage hjem med et nederlag på 74-65 efter en tæt kamp, hvor Lemvig først i tredje periode fik den afgørende føring.

I kampens to første perioder fulgtes holdene godt ad. Begge hold havde svært ved at finde den nødvendige effektivitet til at få et overtag i spillet. Derfor er afstanden aldrig større end omkring 5 point, men det er Værløse som er foran størstedelen af tiden. Det giver også gæsterne en føring på 14-20 efter de første 10 minutter. Den føring får Lemvig dog udlignet i anden periode ved stillingen 25-25. Lemvig udnytter momentum til at komme foran 31-27, men i en rodet slutning på perioden får Værløse udlignet til 34-34 ved halvleg.

Efter pausen har begge hold spillere som byder godt ind, og holdene kæmper om at få føringen. Det bliver Lemvig som far mest udbytte af indsatsen. Hjemmeholdet får opbygget en føring på omkring 10 point, og via stillingen 57-49 ved den sidste pause begynder det at ligne den længe ventede sejr.

Værløse giver ikke op, og midt i sidste periode er afstanden igen nede på 4 point. Det lykkes dog hjemmeholdet at holde føringen og da Værløse til slut må forcere spillet, kan Lemvig udnytte mulighederne til at sikre sejren.

Med sejren har Lemvig stadig mulighed for at overhale Værløse i tabellen. De to hold har nu mødt hinanden tre gange med to sejre til Lemvig og en til Værløse som resultat. Værløse er dog stadig en sejr foran i det samlede regnskab, men det kan vestjyderne udligne, når holdene mødes i den sidste indbyrdes kamp, som også spilles i Lemvig.

Lemvigs point: Lisa Murphy 26 (18 reb), Kaitlyn Murphy 14p (13 reb/6 blk), Okako Adika 11p, Reka Fejes 8p,  Ani Kolyandrova 7p, Ivana Udovalieva 5p, Megi Kolyandrova 3p

Værløses point: Ellen Svendsen 16p, Cashin Page 16p, Celina Schiffer 14p, Sofie Axelsen 4p, Andrea Heede-Andersen 4p, Shani Atar 4p, Mathilde Gustavsen 4p, Annemie Espensen 3p

Ugens preview - weekend

02.02.2018

2 kampe er der på menuen i weekenden. Der skulle ooprindeligt have været 3 kampe, men kampen mellem Stevnsgade Basketball og Værløse BBK er blevet aflyst på grund af tekniske problemer omkring spilletidspunktet.

Coach for Værløse BBK giver derfor kun sit bud på de 2 øvrige kampe.

Lørdag kl. 15:30 Lemvig Basket - Virum Vipers

Virum ser ud til at have genfundet noget af spilleglæden og de ser ud til at være godt kørende for tiden. Sidste gang de to hold mødtes vandt Virum overbevisende og det tror jeg ikke ændrer sig selv om kampen spilles på Lemvigs hjemmebane!

Virum har flere strenge at spille på og burde også sidde overbevisende på denne kamp og tage en sejr.

Søndag kl. 16:00 Sisu - Hørsholm 79ers

Rematch fra pokalfinalen og begge hold er i ugens løb ikke kommet helt godt ud af det store event! Så det kan være lidt svært at vide hvordan denne kamp kommer til gå. Hvilket hold får hurtigst samlet trådene til weekenden, er nok spørgsmålet.

Hørsholm har et bredere hold end Sisu og de burde kunne tage en sejr, men Sisu har nogle dygtige spillere i Kama Griffiths, Catharina Palm Jensen og Hannah Schaible så Hørsholms kollektive forsvar skal fungere hvis de skal kunne kontrollere dem.

Det bliver nok ikke en særlig pæn basketball kamp da begge hold ligesom skal finde tilbage i deres rytme, men jeg vil tro at Hørsholm tager fra Gentoftehallen med en sejr. 

DL-kamp udsat

01.02.2018

Lørdagens DL-kamp mellem Stevnsgade Basketball og Værløse BBK er blevet aflyst.

Kampen skulle oprindeligt være spillet lørdag den 3. februar kl. 15:00 i Nørrebrohallen, men Værløse BBK havde fået oplyst at kampen først skulle spilles kl. 19:00 og har planlagt efter dette.

Nyt spilletidspunkt vil snarest blive offentliggjort.

Højt at flyve, dybt af falde for 79ers

01.02.2018

Lørdag vandt Hørsholm 79ers årets pokalfinale, men allerede onsdag måtte de sande, at når man flyver højt, er der nogle gange også dybt at falde.

I hvert fald var Virums Vipers forsvarende danske mestre på dagen det klart bedst hold og de tilføjede Hørsholm årets kun andet nederlag med de overbevisende cifre 56-72.

Hørsholm startede ellers kampen bedst, med især en flyvende Gritt Ryder, der scorede ni af hjemmeholdets point i starten på 15-6. Herefter gik Hørsholm imidlertid kollektivt ned med flaget. Forsvaret, der har båret holdet gennem svære perioder hele sæsonen, forsvandt som dug for solen og Virums Valerie Driscoll og Ellen Iversen førte an, da gæsterne i løbet af anden periode vendte kampen på hovedet og kom foran 21-28.

Hørsholm livede lidt op i de sidste par minutter af første halvleg og de to hold gik til pause med Virum foran med syv, 28-53, men fra starten af anden halvleg satte gæsterne trumf på. Hørsholm scorede kun otte point i tredje periode, hvilket Virums Maria Høgh overgik alene, med ni point, mens resten af holdet tilføjede 10 til sammen.

Midt i fjerde periode gik Virum i front med 23, 63-40, inden Hørsholm trods alt fik skabt lidt spænding i de sidste minutter. Hjemmeholdet vandt de midterste tre minutter i perioden 13-2 og gik ind i de sidste to kun bagud med 12, 53-65, men Virums Frederikke Mollerup satte så en tre-points scoring, der lukkede kampen og Virum endte med at vinde 72-56.

Efter kampen sagde Hørsholmtræner Jesper Krone:

-Jeg vidste det ville være en svær kamp. Vi har fokuseret så meget på den pokalfinale, at der måtte komme en lille mental nedtur, samtidig med vi kun har haft en enkelt træning til at forberede os på Virum. Jeg håbede adrenalinen fra i lørdags ville bære os igennem, men det skete jo ikke, må man sige.

Med sejren rykker Virum forbi SISU op på en tredjeplads i ligaen, mens Hørsholm stadig er at finde på en suveren førsteplads, otte point foran Stevnsgade på andenpladsen.

Hørsholm er i aktion igen allerede på søndag, hvor de gæster SISU fra Gentofte.

Ugens preview

30.01.2018

Efter at weekenden stod i pokalfinalens tegn og endte med en triumf til Hørsholm 79ers der i en velspillet finale slog SISU er det blev hverdag igen i DL.

Og midtugen byder på 3 opgør, hvor vigtige point er på spil i kampen om at få de bedste placeringer i grundserien inden det går løse med slutspillet.

På vej hjem i bussen fra pokalsejren i Horsens, fik 79ers coachen Jesper Krone tid til at se på de 3 kampe:

Onsdag kl. 18:30 (Høraholm 79ers - Virum Vipers)

Hørsholm kommer til kampen med kæmpe selvtillid efter pokaltriumfen i lørdags. Men på den anden side, så var det også en kamp med intensitet og nerver, og en lang og koncentreret forberedelse. Dette kan måske have en smule indflydelse på hjemmeholdet.

Virum kommer med masser af energi og momentum efter deres seneste storsejr over Lemvig. De har også haft rig mulighed til at forberede sig til kampen.

De to første opgør i sæsonen endte begge med sejre til Hørsholm, men kampene var vidt forskellige. Mit bud er at denne kamp bliver meget lige og fuld af energi og intensitet. Mentalt er det en meget svær kamp for Hørsholm efter pokaltriumfen i lørdags, men jeg tror at hjemmebanen kan hjælpe os på vej.

Det bliver tæt med en smal hjemmesejr.

Onsdag kl. 19:00 (Lemvig Basket - Værløse BBK)

De unge gæster fra Værløse har vist virkelig gode takter gennem hele sæsonen. De spiller frisk og modigt, og det har givet pote 2 gange. Dog er det en meget lang tur til Lemvig, og jeg tror at hjemmeholdet har noget at revanchere fra sidste rundes nederlag til Virum. Selvom Lemvig ikke har fundet rytmen i år, så tror jeg de ønsker at vinde denne kamp.

Lemvig vinder med 10 point

Torsdag kl. 19:30 (SISU - Stevnsgade Basketball)

Sisu må være en smule skuffet efter lørdagens kamp i Horsens. Det kan være svært at rejse sig med det samme, og jeg tror, at man vil kunne mærke på SISU, at de ikke er helt oppe i gear. Dog har de en revanche til gode fra sidst de mødtes, hvor Stevnsgade løb med en 2-pointssejr efter dobblet-overtime. Selvom Stevnsgade måske stiller op uden Emilie Hesselsdal, så tror jeg de kommer med masser af energi og intensitet. Dette kan slå hjemmeholdet ud.

Jeg tror på en smal udesejr på 4 point. 

Stevnsgade Basketball holder fast i andenpladsen efter sejr over Værløse BBK

25.01.2018

Stevnsgade var på besøg hos Værløse i Søndersøhallen og kunne tage hjem med endnu 2 point på tabellen.

Stevnsgade er et hold, der er stærkt besat på alle pladser, men i onsdagens kamp i Søndersøhallen var forskellen især en evigt udfordrende Ena Viso, en toptrænet Ida T.P. der i 35 minutter var her, der og allevegne og så ikke mindst Marian Sheikh. Marian demonstrerede med 17 point, at hun efter mange år i Værløse-trøjen kender kurvene i Søndersøhallen bedre end de fleste. Stevnsgade bruger sine skytter uhyre effektivt og formår gang på gang at spille Marian fri i en 3’er position og Marian kvitterede med at nette fire gange.

Det har været en lang, hård og udfordrende sæson for både spillere og trænere hos Dameliga-debutanterne fra Værløse. Og anstrengelserne kan ikke mindst ses på skadeslisten, der nu er befolket af en lille håndfuld stamspillere. Derfor bliver der spilletid til en række spillere, som normalt ikke får så mange minutter. Men ret skal være ret; på trods en række nye og uprøvede opstillinger, som naturligt kræver tid at få spillet ind, gjorde Værløse i det meste af kampen en god figur.

Efter en kontant første halvleg i højt tempo, kunne spillerne gå til pause med stillingen 28 – 31 i Stevnsgades favør. Desværre for hjemmeholdet gjorde pausen mere godt for Stevnsgade end for Værløse. Gæsterne skulle blot bruge tre minutter på at lave et 12 – 0 run, og det overvandt hjemmeholdet aldrig.

3. quarter sluttede 37 – 50 og så hjalp det ikke meget, at 4. quarter sluttede så lige som 8 - 9.

Topscorer for Værløse blev Emilie Janner og Sofie Hauge med hver 7 point.

For Stevnsgade blev Marian Sheikh med 17 point både Stevnsgades og kampens topscorer mens Ena Viso og Mathilde Colding-Poulsen lavede hver 13 point.

Næste – og sæsonens sidste - hjemmekamp for Værløse er den 25. februar, hvor SISU kommer på besøg i Søndersøhallen.

Stor sejr på 103-67 til Virum Vipers over Lemvig Basket

21.01.2018

Virum Vipers kom igen på sejrskurs og vinder stort mod Lemvig Basket.

Virum Vipers kommer hurtigt foran, og der går mere end halvdelen af 1. periode uden at Lemvig Basket kommer på scoringstavlen. Virum Vipers dominerer i hele kampen på nær 5 minutter af 3. periode, og der er reelt aldrig spænding om kampens resultat.

Vium Vipers starter kampen med hurtigt at bringe sig foran. Efter 6 minutter af perioden står det 14-1 til Virum Vipers, der spiller et aggressivt angreb og godt forsvar. Lemvig basket virker ikke rigtig klar til kamp og Virum Vipers kan uden de store problemer bringe sig foran til stillingen 23-6 efter 1. periode.

2. periode er helt magen til. Virum Vipers  starter med god energi og bringer sig yderligere foran med scoringer fra bl.a. Frederikke Mollerup, Emilie Olivia Schirmer og Caitlin Ingle. Lemvig basket har fortsat svært ved at få gang i tempoet, hvilket betyder vanskeligheder ved at komme til afslutninger. Forsvaret er også let at læse for Virum Vipers, der udnytter situationen til flot sammenspil og scoringer fra stort set hele Virum Vipers hold. Inden halvlegen er stillingen 52-23 til Virum Vipers.

Efter halvlegspausen har Virum Vipers fortsat overtaget de første 3-4 minutter med scoringer ført an af Frederikke Mollerup. Men herefter sætter Virum Vipers tempoet ned og Lemvig Basket udnytter straks denne åbning til med fornyet energi at få gang i scoringerne. Lemvig basket spiller rigtig godt under kurven og har også flotte 3. point scoringer. Lemvig vinder 3. periode med 25-21 og får reduceret stillingen til 73-48.

I 4. periode kommer Virum Vipers tilbage på sejrskurs og alle hele holdet bidrager med høje scoringsprocenter ført an af Emilie Ravn med en scoringsprocent på 100. Lemvig Basket kommer ikke rigtig tilbage på sporet og Virum Vipers kan løbe en stor sejr hjem på hele 103-67.

Topscorer for Virum Vipers: Frederikke Mollerup 22, Emilie Olivia Schirmer 16, Caitlin Ingle 14, Valerie Driscoll  12, Maria Høgh 10, Rudiane Eduardo 10, Emilie Ravn 9, Ellen Iversen 6 og Rikke Meisner Andersen 4.

Topscorer fra Lemvig Basket: Kaitlyn Mathieu 17, Louisa Murphy 16, Anna-Mariya Kolyandrova 12, Ivana Udovalieva 12, Mariya-Magdalena Kolyandrova 5, Yana Kozhohavona 3 og Okako Adika 2.

Virum Vipers spiller den 31. Januar kl. 18.30 på udebane i Hørsholm Hallen mod Hørsholm 79’ers. Næste hjemmekamp er den 18. februar kl. 17.30 i Virumhallen. Her møder holdet SISU.

Hørsholm 79ers varmer op til pokalfinale med storsejr over Værløse BBK

20.01.2018

Hørsholm 79ers forsøgte at holde øjet på lørdagens kamp mod Værløse BBK, selv om der venter en pokalfinale om en uge, og den opgave løste de med bravour.

Sejren blev på hele 83-49 og det må betegnes som en god opvarmning til pokalfinalen mod SISU i Horsens.

Hørsholmguard Gritt Ryder var tilfreds med præstationen og så kampen som den perfekte opladning til pokalfinalen:

-Det var en super optakt til pokalfinalen, sagde Ryder efter kampen. Der var flere af os, der ramte nogle skud, vi ikke har fået ram på de sidste par kampe, så det var vigtigt for at tanke noget selvtillid. Vi viste også god gejst og der kom spillere ind fra bænken og gjorde det godt, så det var perfekt.

Hørsholm startede kampen som lyn og torden og skabte sig de første otte minutter en føring på 20-5, blandt andet efter fem point fra Ryder. Hørsholm stod som vanligt stærkt i forsvaret og lagde godt pres på gæsterne fra Værløse.

De unge Værløse-spillere lagde sig dog ikke ned, men kæmpede sig i løbet af anden periode tilbage på 24-17 efter tre scoringer af Paige Cashin. Det var imidlertid sidste gang kampen var rimeligt tæt, for Hørsholm vandt de sidste seks minutter af anden periode 24-4 og gik til pause foran 46-21.

Anden halvleg blev en formssag og selv om Værløse gjorde en god figur og kæmpede bravt, udbyggede Hørsholm føringen til 78-40 sidst i kampen, inden Værløse pyntede lidt på scoren til slutresultatet 83-49.

Med Værløsekampen vel overstået kan Hørsholm se frem mod pokalfinalen mod SISU, der fredag aften tabte i dobbelt overtid til Stevnsgade Basketball. SISU havde ellers været inde i en god stime, med fire sejre i fire kampe.

Hørsholmtræner Jesper Krone havde brugt ugen op til Værløsekampen på at pointere, at man kun tager en kamp ad gangen:

-Jeg er tilfreds med indstillingen og den måde, vi håndterer kampen mod Værløse på. Det var ikke altid lige kønt, men det var effektivt. Vi har prøvet at holde fokus på det, vi gør nu og den kamp, vi skulle spille i dag og det synes jeg, vi lykkes med. Vi kommer med god energi og det er det, jeg fokuserer på, men nu kan vi tænke fremad til på lørdag. Det har nok ikke kunnet undgås, at kampen næste uge har ligget lidt i baghovedet i dag, for det er en stor og vigtig kamp for både os og SISU.

Med sejren er Hørsholm stadig suverænt i spidsen for Dameligaen med 26 point for 13 kampe og 10 point ned til Stevnsgade på andenpladsen.

Pokalfinalen spilles i Forum Horsens lørdag 27. januar kl. 15:00 – og den kan desuden ses på TV2 Sport.

50 minutters spænding udløste 2 points sejr til Stevnsgade Basketball

20.01.2018

Fredag aften mødtes SISU og værterne Stevnsgade Basketball i Nørrebrohallen, hvad der var blevet spået som et sandsynligvis tæt og spændende opgør mellem to medalje aspiranter.

Den spådom blev så afgjort opfyldt i en kamp med masser af drama og spænding.

Første periode lignede meget sidste opgør, hvor de to hold mødtes i Nørrebrohallen, hvor Stevsngade startede bedst, mens SISU i anden halvleg tog sejren hjem.

Ida Tryggedsson Preetzmann, der også blev kampens topscorer med 30 points, åbnede kampen med en 3ér og så førte Stevnsgade kampen indtil  4:32, hvor en anden af kampens store spillere Kama Jo Griffitts bragteSISU foran med 9-11 - faktisk den største føring som SISU overhovedet havde i kampen!

Men efter 6.59 kom Stevnsgade foran med 21-13 og virkede solide i forsvar og angreb med godt tempo i begge ender af banen. Perioden slutter 21-16.

Anden periode blev præget af temmelig mange turn-overs fra begge hold. Stevnsgade vidste, at SISUs to nøglespillere angrebsmæssigt er Kama Jo Griffitts og Catherina Palm Jensen. Derfor var der fuldt fokus på netop dem. Mathilde Colding Poulsen havde virkelig godt tag på Kama Jo Griffitts, men desværre for Stevnsgade kom hun i fejl problemer senere i kampen.

Stevnsgade holdt i lang tid SISU bag sig med 7 til 9 point. Ikke nok til afgørende at tage afstand og tæt nok på for SISU til at holde kampen helt åben. Men efter ca. seks minutter af perioden kommer SISU tættere på. Stevnsgade laver en lang række uprovokerede turn overs og det straffer SISU, således at Emma Leisner med en dyb 3´er bringer SISU helt tæt på til 31-29 efter 7:01.

Men hjemmeholdets gennem hele kampen stærkt spillende Ena Viso trækker fra med et par scoringer og pause stillingen bliver 37-31. Det var en livlig og intens spillet affære. Perioden vindes af Stevnsgade med 16-15.

Stevnsgades nøglespiller Emile Hesseldal faldt uheldigt og slog hovedet i gulvet. Hun prøvede at spille i tredje periode, men måtte gå ud og blev senere kørt på hospitalet. Vi håber, at alt er vel med Emilie.

Tredje periode blev bemærkelsesværdig scoringsfattig for to dameligahold. Begge hold smed boldene væk, kom ikke til afslutninger og når de gjorde, så ramte de ikke. Efter 5 minutter var periodestillingen 3-2 til Stevnsgade, hvor efter der kom lidt mere gang i scoringstavlen. Perioden endte 10-10 og det betød, at Stevnsgade var i front inden sidste periode med 47-41.

Unge velspillende Marian Sheikh startede perioden  med 2 point til en Stevnsgade føring 49-41 og der efter kom en periode, hvor Stevnsgade kunne - og måske burde - have lukket kampen. Men efter 6 minutter kom der igen spænding i kampen, da flot spillende Emma Leisner scorer på to straffer til 51-50 og umiddelbart efter scorer SISUs Kama Jo Griffitts til første SISU føring siden det tredje minut af kampen 51-52.

Ida Tryggedsson Preetzmann scorede med 2:24 igen til 53-52 og en pænt fyldt Nørrebrohallen på en X-Factor og håndbold EM aften summer af spænding. Det er meget tæt. meget intenst, der bliver brugt muskler og erfaring i de sidste minutter.

Først bringer Catherina Palm Jensen med to straffer SISu foran med 53-54 med 2:10 igen. Stevnsgades Mathilde Colding Poulsen bringer så Stevnsgade i spidsen med 55-54 med 1:52 tilbage.

Med bare 1:06 igen scorer Kama Jo Griffitts en stor 3´er til SISU føring 55-57. Nørrebrohallen koger af spænding. Det ligner en SISU sejr pludseligt. Stevnsgade har bolden med 16 sekunder igen.

Med blot få sekunder tilbage fejler SISUs Melanie Elmgren Stevnsgades Ida tryggedsson Preetzmann, hvilket udløser to straffer, som Ida scorer stensikkert på. 57-57. Perioden vindes af SISU med 10-16.

Overtime.

Den ordinære kamp viser to hold, der står fantastisk godt til hinanden. ingen tvivl om, at mødes de to hold i slutspillet, så bliver det både spændende og dramatisk. Vi glæder os allerede. Kampen var indtil videre præget af for mange turn-overs og for dårlige skudprocenter. Stevnsgades angrebsspil var i anden halvleg meget stillestående. Reboundningen var lige, men Stevnsgade led offensivt under kurven efter at Emilie Hesseldal ikke kunne spille mere.

Første 5 minutters overtime starter med at Tea Jørgensen og Ida TP scorer til Stevnsgade føring på 61-57.

Cirkeline Rimdal, der gjorde det utroligt godt for SISU i fredagens kamp, bringer sit hold tættere på til 61-59 med 2:52 igen. Begge hold har nu holdfejl, så en fejl på Catharina Palm udløser to straffer til Stevnsgades Ena Viso, som hun scorer sikkert på. Ena var en fornøjelse at se gennem hele kampen.

Med 48 sekunder igen scorer Catharina Palm Jensen til SISU føring 63-65. Men kort efter  bringer Marian Sheikh balance i regnskabet til 65-65. Begge hold har et forsøg, men tiden løber ud.

Overtime nr. 2.

Det var tydeligt at flere af spilerne nu var mærket af at have spillet længere end normalt. I den anden overtime fik Kama Jo Griffitts en absolut hovedrolle - det har hun stort set hver kamp på grund af hendes evner - men på 4 minutter nåede hun 5 points, en assist, to rebounds - og så desværre for SISU - tre fejl - hvoraf den sidste var en teknisk fejl for at råbe ukvemsord efter en af dommerne.

Med 2:59 igen bringer Cirkeline Rimdal SISU i spidsen med 68-69, Ida TP udligner kort efter på det straffe hun fik som følge af Kama Jo Griffitts angrebsfejl, der udløste en teknisk fejl.

Hallen koger og nervøsiteten har bredt sig fra banen til publikum. Med 1:01 igen scorer rutinerede Catharina Palm Jensen til SUSU føring 69-71. Det sidste minut tager Ida TP sagen i egen hånd og scorer først med 45 sekunder igen til 71-71 og med blot 4,6 sekunder igen scorer hun til 73.71. SISU tager timeout men mister bolden ud over baglinjen da tiden løber ud.

Stevnsgade vinder efter 50 mutters intenst medrivende drama, der med kilometer slår X-Factor og håndbold EM. Kampen var bestemt ikke velspillet, selv om der ind i mellem var vildt lækre detaljer. til gengæld havde den alt hvad sport kan indeholde af spænding, drama og indlevelse.

Det er vanskeligt at fremhæve enkelte spillere på begge hold, der gjorde det godt, fordi der var rigtigt mange på begge hold, der gjorde det helt fantastisk godt. Man glæder sig til næste opgør mellem de to hold.

Ugens preview

17.01.2018

Der er trængsel om pladserne fra 2 til 4 i Dameligaen.

Stevnsgade Basketball, SISU og Virum Vipers har alle 7 sejre og 5 nederlag, og de skal nu kæmpe om de afgørende point for at stå bedst til slutspillet.

Værløse BBK og Lemvig Basket ser ikke ud til at nå med i slutspillet og Hørsholm 79ers ligner en sikker vinder af grundspillet.

René Jakobsen fra Lemvig Basket kommer her med sin vurdering af rundesn 3 kampe.

Stevnsgade Basketball - SISU (fredag kl. 19:00)

To af holdene som kæmper om 2. pladsen er Stevnsgade og SISU. Begge ser ud til at være kommet godt ind i 2018, så kampen kan blive afgørende for, hvem af de to, der skal slutte på den vigtige 2. plads i grundserien.

Når holdene mødes fredag aften vil det formentlig blive en kamp som er mere intens end velspillet. Holdene står godt til hinanden med både profiler, rutine og talent på holdene. Offensivt virker SISU til at være bedst for øjeblikket, mens Stevnsgade har fået rigtig godt styr på defensiven. Så er spørgsmålet, hvad der bliver mest afgørende i kampens slutning.

Det bedste bud er, at Stevnsgade har bedre mulighed for at bruge forsvaret til at matche SISU offensivt, og derfor får en hjemmesejr.

Virum Vipers - Lemvig Basket (lørdag kil. 15:30)

Lemvig har stadig svært ved at få udbytte af hårdt arbejde og holdets potentiale. Nu rettes blikket på en kamp ad gangen og lørdag er det Virum som tager i mod.

Vipers fik et ærgerligt nederlag på skrivebordet i Værløse-kampen. Nu skal det tabte indhentes og Virum er da også favorit i kampen mod Lemvig.

Spiller for spiller kan holdene matche hinanden fint, men det afgørende kan blive, at Virum har mere at spille for. Virum skal formentlig stadig bruge lidt tid til at få ideerne fra den nye træner spillet ind, og det vil formentlig have fokus frem mod slutspillet. Det kan naturligvis give muligheder, som Lemvig kan udnytte.

Hørsholm 79ers - Værløse BBK (lørdag kl. 19:30)

Her bør Hørsholm være i stand til at hente sejren. Topholdet er på vej til pokalfinalen i næste uge, og de har brug for at hente både selvtillid og pudse formen af inden kampen om titlen. Det vil formentlig betyde de går på banen med høj koncentration og masser af tempo.

Det kan Værløse nok ikke modstå gennem en hel kamp, selvom de har vist sig at være en spændende udfordring for alle andre hold i ligaen.