Nyheder

Ny projektleder ansat

06.11.2018

DL kan nu offentliggøre at Aleksander Dokkedal er blevet ansat som projektleder.

Hvis navnet virker bekendt for nogle af jer, er det nok fordi hans søster har spillet mange år i DL. Så selv Aleksander af åbenlyse årsager ikke selv har spillet i ligaen, har han alligevel rigtigt godt kendskab til hvordan det er at være DL spiller.

Til daglig læser Aleksander der er 25 år på Medie- og Journalisthøjskolen med fokus på kommunikation og markedsføring. Aleksander har faktisk tidligere lavet en gruppeopgave omkring en af DBBF`s landskampe som gik over alt forventning, så DL er sikker på at Aleksander kommer til at bidrage meget positivt til implementeringen af DL/DBBF`s strategi.

Med ansættelsen af Aleksander er teamet omkring DL på plads og består nu af:

  • Robert M. Rømer – forretningsfører med fokus på den løbende drift af DL

  • Rasmus Winkel – strategisk ansvarlig med fokus på strategisk udvikling

  • Aleksander Dokkedal – projektleder

  • Jan Gjettermann – turnering og hjemmeside

  • Claus Fogde - dommeransvarlig

Ugens preview

01.11.2018

Pause i DL i den kommende weekend men til gengæld 4 kampe serveret på et sølvfad på hverdage i næste uge.

Coach for Værløse BBK, Thomas Hemmingsen kommer her med sit bud på de 4 kampe.

BK Amager - Stevnsgade Basketball (tirsdag kl. 19:30)

4. runde starter ud med et møde mellem to af de mere rutinerede hold i ligaen og samtidig et møde mellem to forskellige spillestile. Amager vil formentlig forsøge at holde tempoet i kampen nede og udnytte at de har Driscoll under kurven, hvorimod Stevnsgade i højere grad vil prøve at sætte et højt tempo med hurtige skud og mange possessions.

Forskellen i spillestil kommer også til udtryk i form af antallet af 3-point skud, hvor Stevnsgade i de første tre kampe forsøger dobbelt så mange som Amager. Hvis Stevnsgade bliver varme fra distancen, er de meget vanskelige at følge med.

Det bliver derfor spændende at se hvilket hold, som lykkes bedst med deres gameplan, og jeg synes derfor, det er en svær kamp at forudse. Det virker dog til at Stevnsgade fandt skudformen i kampen mod Lemvig og mit bud ender derfor med at være Stevnsgade der vinder med 6 point.

Hørsholm 79ers - BMS Herlev Wolfpack (onsdag kl. 18:30)

I modsætning til tirsdagens kamp tror jeg ikke der i kampen mellem 79ers og Wolfpack kommer til at være spænding om resultatet. Selvom det stadig er tidligt på sæsonen, så har Niners allerede skilt sig lidt ud fra resten af holdene i ligaen. Anført af rutinerede danske spillere og stærke udenlandske profiler, samt suppleret af gode, unge talenter har Niners haft fuld fart på i de første tre kampe, hvor kun Aabyhøj indtil videre har formået at presse dem.

Wolfpack har været den store overraskelse i de første tre runder. To flotte sejre over hhv. Lemvig og SISU, samt et tæt nederlag til Amager har skabt respekt omkring det unge hold. De har vist, at de ikke kun er i ligaen for at lære, men sagtens kan skabe problemer for de mere etablerede hold. Det bliver spændende at se, om de kan holde dampen oppe over hele sæsonen.

Hvis 79ers tager for let på kampen, kan Wolfpack godt drille dem, men det tror jeg, 79ers er for rutinerede til, og jeg ser derfor en sikker hjemmesejr. Hørsholm med 20 point. 

SISU - Værløse BBK (onsdag kl. 19:30)

I Gentoftehallen mødes to hold, som begge vil være opsatte på at få en sejr. Både SISU og Værløse vandt deres første sæsonkamp, men har derefter tabt to kampe i træk, og jeg forudser derfor et spændende opgør.

SISU har i deres to udenlandske profiler CJ Nofuentes og Aubrey Buckley to rigtig stærke spillere, som fører holdet an i stort set alle statistiske kategorier, men samtidig har de også en god gruppe unge danske talenter.

Værløse havde efter to højtscorende kampe meget svært ved at få bolden i kurven i kampen mod Amager, og holdet viste for første gang i sæsonen deres unge alder. Værløse skal forsøge at udnytte deres bredde i truppen, hvor hele ni spillere snitter over 17 min per. kamp.

Jeg synes det er en meget svær kamp at spå om, men jeg tror det bliver en intens og tæt kamp, som først bliver afgjort til allersidst.

Lemvig Basket - Aabyhøj IF (torsdag kl. 18:30)

4. runde sluttes af med “lokal”derbyet mellem de to jyske hold. Lemvig virker til efter en svær start på sæsonen at have fået styr på truppen og har samlet et hold med rigtig dygtige spillere. Truppen har dog stadigvæk ikke haft mange træninger sammen, og de vil derfor kun blive bedre jo mere spillerne lærer hinanden at kende.

Aabyhøj er spillemæssigt kommet rigtig godt fra start og med en god blanding af rutinerede spillere og store talenter har de vist sig som et rigtigt stærkt hold. Med en hurtig og aggressiv spillestil har de vist at de kan score mange point på kort tid og samtidig har de en bred trup og mange strenge at spille på.

Jeg tror det bliver afgørende om Lemvig formår at løse Aabyhøjs høje pres og få kampen over på deres egne præmisser. På trods af hjemmebanefordelen, så tror jeg på en tæt udebanesejr. Aabyhøj med 5 point.

79ers stadigvæk ubesejret efter sejr over Aabyhøj IF

28.10.2018

De danske mestre fra Hørsholm 79ers kom lørdag eftermiddag på besøg i Åbyhallen, som det eneste ubesejrede hold efter 2 runder. Og det er de stadig efter 3 runder, for de var bedre end Aabyhøj i begge ender af banen.

Hørsholm får en tidlig føring på 4-0 i en rodet start. Hørsholm udbygger føringen til 11-2 midt i perioden. Aabyhøj har mere end svært ved at komme til fornuftige chancer. Aabyhøj får mere gang i scoringerne i de sidste 5 minutter af perioden, men til gengæld scorer Hørsholm efter behag i den ende og vinder perioden 27-12.

Starten på 2. periode var endnu mere rodet end i 1. periode. Der gik næsten 5 minutter før Hørsholm fik scoret og da Aabyhøj kun havde scoret 4 point i samme periode havde Hørsholm stadig en solid føring. Men i de sidste 5 min kom Hørsholm i gang og endte med at vinde perioden 14-10 og havde en halvlegsføring på 41-22.

Hørsholm startede i kontrol og førte flere gange med over 20 point. Men midt i perioden havde Aabyhøj et godt run og fik reduceret Hørsholms føring til kun 10 point. Hørsholm fik taget en timeout og stoppet Aabyhøjs run og kom foran med 15 point. Men Aabyhøj sluttede godt af og vandt perioden 31-21 og var kun bagud 53-62 inden sidste periode.

Igen en start på en periode hvor spillet ikke var for godt Hørsholm vandt de første 4 min 5-2. Det mindre gode spil fortsatte perioden igennem og med 1,45 igen førte Hørsholm perioden 10-8 (72-61). Aabyhøj kom dog aldrig tættere på, så Hørsholm kørte en forholdsvis sikker sejr hjem på 75-63.

Topscorer for Hørsholm blev Meg Wilson med 22 point og Layne Murphy med 16 point. For Aabyhøj scorede tilbagevendte Caroline Wich 15 og det samme scorede Malene Pedersen.

Stevnsgade Basketball sejrer i tæt kamp mod Lemvig Basket

28.10.2018

Lemvig Basket besøgte Stevnsgade i Nørrebrohallen søndag og fra første fløjt var det tydeligt at begge hold var tændte og gik efter sejren.

I starten af første periode var der højt tempo, mange skud og knap så meget forsvar. Stevnsgade kom komfortabelt foran 18-8 efter blot 5 minutter. Begge hold fik herefter styr på forsvaret og der blev kun scoret få gange resten af perioden. Stevnsgade var foran 23-8 inden starten på 2. periode.

Der kom igen gang i scoringerne fra starten af 2. periode, og allerede efter 4 minutter havde Lemvig udlignet 27-27. Der blev spillet meget intenst og ingen af holdene kunne komme afgørende foran, så ved halvleg var det 37-35 til Lemvig. Ved pausen var kampens topscorer Marie McKenzie fra Lemvig med 11 points.

Stevnsgade fik hurtigt udlignet i starten af 2. halvleg og holdene tog føringer på skift indtil 4 minutter tilbage i 3. 3eriode, hvor Stevnsgade sluttede stærkest med 13 point i træk.

4. periode startede med en føring på 8 point til Stevnsgade, men som adskillige gange tidligere i kampen, blev en føring indhentet og med 2:27 var Stevnsgades føring nu kun 67-66. Efter et par hurtige scoringer havde Lemvig chancen for udligning med 1:20 igen, men Lindsay Füg har ikke heldet med sig og brænder et frit skud. Efter en stærk angrebsrebound øger Ena Viso forspringet til 73-68 med blot 59 sekunder igen. Lindsay Füg kommer dog hurtigt igen og reducerer til 73-70 med 45 sekunder igen og i det efterfølgende angreb bliver Stevnsgade kaldt for en angrebsfejl, hvilket betyder at Lemvig har 38 sekunder til at udligne. Efter et brændt skud og hård kamp om bolden, tager Ena Viso sin 14. rebound og får hurtigt spillet frem til Hannah Sheikh der scorer sit 18. og kampens sidste point til en slut-stilling på 75-70 til Stevnsgade.

BMS Herlev Wolfpack sejrer i tæt drama

28.10.2018

Lørdag eftermiddag gæstede SISU Herlevhallen i sæsonens tredje runde, efter begge hold havde henholdsvis vundet og tabt en kamp.

Gentofte-holdet kom bedst ud af starthullerne og virkede godt forberedte på Wolfpack-mandskabet. Anført af Cee Jay Nofuente og Aubrey Buckley lagde SISU et hårdt fysisk pres på hjemmeholdet, mens bl.a. Josefine Haabegaard og Stephanie Santos med gode procenter i angrebsenden skabte en føring på 10-20 i periodens sidste minut, inden Caroline Glud med en 3’er fik reduceret til 13-20 inden udløbet af de første 10 minutter.

Set med BMS Herlev briller var der grund til bekymring, for SISU sad på kampen og virkede ikke sindet at slippe grebet i føringen. Samtidig var flere af hjemmeholdets profiler ikke stemplet ind i kampen.

Wolfpack åbnede 2. periode flot med 8 ubesvarede points og kom foran 21-20. Caroline Glud var dejlig aggressiv i sit angrebsspil, samtidig med at Emilie Gudmand fik indstillet sigtekornet og lay-up armen, hvilket betød 8 point fra hendes hånd i perioden. SISU’ Freja Christensen og Asta Rønsov viste som modsvar deres evner fra 3-pointlinjen, mens Helene Dalsgaard også bød ind.

Gæsterne fik vist, at de kan byde modstanderne op til tæt dans også uden deres professionelle profiler, for de to nordamerikanere kom ikke på scoringstavlen i opgørets 2. fjerdedel. SISU førte 31-33 ved halvleg, og matchen var helt åben.

Der var dog også grund til panderynken, for dem der heppede på BMS Herlev. Thea Mikkelsen var blevet ankelskadet og måtte sidde ude det meste af første halvleg. Endvidere havde Katrine Jessen fået et alvorligt skrub i midten af 2. periode efter en uheldig landing på en angrebsrebound, hvor SISU’ Stefanie Santos forinden var gledet og trådt helt ind under Wolfpack-spilleren. Det var et hændeligt uheld og så særdeles voldsomt ud. Ved halvleg var det derfor uvist, om de to ville kunne genoptage spillet.

De 110 tilskuere havde været vidner til, at gæsterne var gode til at lukke ned for Wolfpacks to Jessen-søstre i angrebet i kampens første halvdel.

Det virkede måske som inspiration for holdets anden søskende-duo, tvillingerne Julie og Louise Aaggard, til at steppe deres spil op i anden halvleg og for alvor demonstrere, at de begge er gode skytter fra mellemdistancen og 3-pointlinjen. Når scoringerne tilmed kommer på vigtige tidspunkter, er det med til at vise Liga-niveauet og bredden hos Wolfpack.

Cee Jay Nofuente og Aubrey Buckley var store aktiver for SISU I 3. periode. Fremragende steals af Nofuente konverteret til sikre lay-ups og stålhårdt inside spil af Buckley gav BMS Herlev massive problemer, men hjemmeholdet holdt sig inde i kampen bl.a. takket være høje procenter på straffekastlinjen. Wolfpack var 13 for 17 fra linjen, hvilket giver en procent på 76,5 – det er højere end mange NBA-hold.

Cecilie og Katrine Jessen var nu for alvor med i kampen, mens Thea Mikkelsen heldigvis var blevet kampdygtig igen, hvilket tilførte hjemmeholdets spil flere gode facetter i begge ender af banen. Nofuentes fik sin 4. fejl i det 29. minut og blev taget ud for at være klar til de afgørende minutter. Stillingen var 50-51 ved indgangen til sidste fjerdedel, Wolfpack havde hentet 1 point ind på SISU.

Kampen bølgede frem og tilbage. Louise Aagaard satte en god 3’er til Wolfpack-føring 55-50, men Haabegaard og Buckley svarede straks tilbage. Hjemmeholdet viste stærkt spil fra det 33.-36. minut, hvor bl.a. 6 point fra Katrine Jessen suppleret af et flot steal og en 3’er fra Thea Mikkelsen og endelig et stærkt lay-up under pres fra Julie Aagaard, bragte hjemmeholdet på sin største føring 67-57 med 3:30 minutter resterende kamptid.

BMS Herlev fans håbede selvfølgelig, at sejren dermed var hjemme. Buckley og Nofuente ville det anderledes og satte hurtigt 6 point ind på SISU-kontoen, inden Caroline Glud kunne sænke Wolfpacks sidste to point. SISU pressede på til sidst, men forgæves – Wolfpack trak sig sejrrigt ud med slutresultatet 69-65. Endnu et imponerende resultat af Dameliga-debutanterne. Og beundringsværdigt præcist forudset af Hørsholm-træner, Jesper Krone, i ugens preview. Måske burde han søge bibeskæftigelse som spåmand?

Kampens profil var SISU’ Aubrey Buckley med 21 point og 12 rebounds, godt flankeret af holdkammeraten Cee Jay Nofuente med 16 point, 6 rebounds og 4 steals. SISU bliver helt sikkert endnu stærkere i løbet af turneringen, efterhånden som hele holdet får det bedste frem i hinandens kompetencer på banen.

Wolfpack var på dagen det bredest funderede hold med hele 4 spillere på tocifret scoringsniveau, nemlig topscorer Emilie Gudmand med 15 point, Thea Mikkelsen med 14 point på 24 minutters spilletid, 11 point af fandenivoldske Caroline Glud og 10 point af Katrine Jessen, som også chippede ind med 9 rebounds og 3 blocks. Hjemmeholdet var ydermere stærke fra 3-pointsland med en scoringsprocent på 50.

Ugens preview

23.10.2018

Runde 3 står for døren i den kommende med 2 kampe lørdag og 2 kampe søndag.

Alle hold undtagen Stevnsgade Basketball (0-2) og Hørsholm 79ers (2-0) har alle vundet 1 kamp og tabt 1 kamp. Er det et fingerpeg om at DL bliver tæt i år?

Coach for 79ers Jesper Krone Johansen kommer her med sit bud på de 4 kampe.

Aabyhøj IF - Hørsholm 79ers (lørdag kl. 13:00)

Aabyhøj er tilbage i ligaen, hvilket er virkelig fedt. De har samtidig fået et virkelig godt hold samlet, som består af både unge virkelig gode spillere og med en solid bunke erfaring. De viste deres styrke mod Stevnsgade i søndags, hvor især nogen af de bedste unge spillere i landet, Alberte Rimdal og Malene Pedersen, viste højt niveau. Åbyhøj kommer derfor med masser af selvtillid og med en god hjemmebane i ryggen, hvilket vil give alle hold problemer.

Hørsholm kommer til Åbyhallen med to sejre i bagagen, hvilket naturligvis er en god start. Det har været uvis, hvordan Hørsholm ville starte sæsonen, da hele 9 spillere forlod holdet fra sidste sæson, og heriblandt flere bærende kræfter. Heldigvis er Hørsholm god til at udvikle gode spillere fra egne rækker, så de næste i "køen" har været klar til at tage over.

Jeg spår en lige kamp, med en smal sejr til udeholdet.

BMS Herlev Wolfpack - SISU (lørdag kl. 14:00)

Ikke mange havde spået mange chancer til et ungt BMS Herlev hold, men der skulle kun 1 kamp til, før de lukkede munden på mange kritikkere, og samtidig fik bevist at flytte holdet i ligaen, var det helt rigtige at gøre. De har en solid gruppe, som spiller for hinanden, og så har de en søster-Jessen duo, som giver vanskeligheder for modstanderne. De er et ungt hold, og de skal være forberedt på mentale udsving i løbet af sæsonen, men en god start kan man ikke tage fra dem.

SISU har som så mange andre, skiftet en del ud i truppen, og chancen for de yngre spillere til at gøre sig gældende, er der. De fik en virkelig god sejr i Åbyhallen i første kamp, og en mindre god performance i søndags.

Den her er meget svær at gætte, men jeg tror faktisk på en hjemmesejr. BMS Herlev virker godt sammenspillet allerede, hvor SISU måske har brug for lidt tid. Hjemmeholdet vinder med 4 point.

Værløse BBK - BK Amager (søndag kl. 13:00)

Værløse er et godt hold, med mange gode all-round spillere og med gode skytter. Det viste de mod Stevnsgade i første kamp og i flere perioder mod Lemvig. Frida Formann og Maria Høgh er en af ligaens bedste one-two punch, og hvis de får gange i deres spil, både individuelt og sammen, så kan de slå alle hold. Dog har de måske ikke stor styrke under kurven (endnu), og det kan gøre det svært for dem.

Amager er tilbage i ligaen, og det er dejligt. De har fået en blanding af erfaring og unge spillere, og så med Driscoll i midten. De kan helt sikkert skabe problemer for mange hold, men de har også brug for at komme lidt ind i sæsonen, før de rammer deres peak.

Endnu en tæt kamp. Jeg tror på at hjemmebanen giver Værløse en fordel, da de som regel er godt skydende i Søndersøhallen. Amager kan vinde, hvis de får udnyttet Driscoll, men Værløse vinder med 5.

Stevnsgade Basketball - Lemvig Basket (søndag kl. 14:00)

To hold som spiller med vidt forskellige filosofier. Stevnsgade har erfaring og en farlig hjemmebane. De spiller hurtigt og får skudt en del 3'ere af sted. De har ikke været "varme" endnu, men vi ved, at det skal nok komme. Og jeg tror det kommer på søndag. Samtidig har de brug for at revanchere deres mindre gode kamp mod Åbyhøj.

Lemvig fik en skidt start, men med Lindsay Füg på holdet til kampen mod Værløse, så de meget bedre ud. De har et bredt hold, som har størrelse og skytter, og når medaljerne engang skal fordeles, så tror jeg faktisk Lemvig har en god chance for at få en af dem. Men som så mange andre hold, skal de have holdet spillet sammen, og det kan tage tid.

Jeg tror på en hjemmesejr, da den lange tur sidder i benene hos Lemvig. Stevnsgade får en god start på kampen, som gør at de kan spille mere frit. En hjemmesejr på 10 point.

Storsejr til Aabyhøj IF på udebane over Stevnsgade Basketball

22.10.2018

Søndagen eftermiddag var dagen hvor Stevnsgade Basketballs damer havde sæsonens første hjemmekamp i Nørrebrohallen - hvor der var besøg fra Aabyhøj Ifs damer, der efter en årrække er vendt tilbage til den bedste række.

Begge hold havde mange unge nye spillere med og det blev bl.a. også til debut i DL til Marigona Luma fra Stevnsgade.

Nørrebrohallen har fået ny pointtavle og den havde nogle opstarts problemer som heldigvis blev løst efter en kort pause i kampens allerførste minutter.

Ikke blot den nye pointtavle havde opstartsproblemer i hallen. Stevnsgades damer kom også dårligt fra start og præsterede ikke at komme ind kampen i hele første periode - hvilket resultatet også bar præg af med cifrene 4-26. Aabyhøj pressede i store dele af kampen hel-bane og havde god energi samtidig med at de havde nogle gode skud både in-side og fra 3 point.

Lidt bedre gik det for Stevnsgade i 2. periode hvor resultatet endte 17-23 (samlet resultat for 1. halvleg 21-49) og der blev arbejdet på at indhente, men samtidig rakte forsvaret desværre ikke til at stoppe Aabyhøj som beholdt tempoet gennem hele kampen og leverede varen.

Kendetegnet for begge hold var at trænerne fik brugt bænkene og der blev også vist hurtige fastbreaks fra begge hold hvor man kunne se at holdene havde mange ting at byde på, men føringen og træfsikkerheden lå hele søndag eftermiddag hos gæsterne fra Aabyhøj som løb med en sejr på 55-83.

Kampens topscorer blev fra Aabyhøj IF var Alberte Rimdal med 18 point, Malene Lind Pedersen med 14 point og Stephanie Mannemar Jensen med 12 point.

For Stevnsgade var det Rikke Fabricius med 13 point, Rebecca Francker med 9 point og Safia Sheikh med 7 point.

Foto er leveret af Robert Dines Rasch.

79ers vinder klart over SISU

21.10.2018

Sisu tog imod de forsvarende Danmarksmestre fra Hørsholm 79ers i søndagens sene kamp.

Hørsholm var favoritter til at vinde kampen og de har også et stærkt hold med gode danske spillere suppleret af 3 udenlandske profiler.

Som ventet kom Hørsholm godt fra start og Sisu kommer ikke rigtig i gang. Hørsholm vinder perioden 8-23.

Anden periode er samme sag og Hørsholm går til pause med cifrene 15-43.

Efter pausen ser det ud som om at Sisu får lidt mere energi kommer til kurven, dette udløser en del straffekast og 3. periode ender 14-19.

I 4. periode står cifrene mere lige Hørsholm og begge hold spiller bredt. Perioden enden 15-17 og sejren til Hørsholm 79er bliver på 44-79.

Der var i kampen debut til Debra Linnet en af Sisus tidligere ungdomsspillere der efter en pause er vendt tilbage som seniorspiller.

Der er vel egentlig ikke så meget at sige om kampen. Det virker som om, at Hørsholm er en klasse over resten af holden i DL, og har bredde, rutine og tre dygtige udlændinge. Det er god læring for de andre hold og i dag var det så et ungt Sisu hold, som stod for tur.

Næste kamp for hjemmeholdet er i kommende weekend, hvor damerne skal en tur til oprykkerne fra BMS Wolfpack, som er kommet godt for start, også med et ungt spændende hold.
Topscorer i dagens kamp blev Cejay Nofuente SISU og Gritt Ryder fra Hørsholm 79ers. Begge spiller scorede 13 point.

BK Amager slår BMS Herlev Wolfpack

21.10.2018

Lørdag eftermiddag gæstede BMS Herlev Wolfpacks Dameligahold BK Amager. BK Amager løb med sejren efter en spændende afslutning.

Begge hold startede lidt nervøst. BMS startede alligevel kampen bedst ud og bragte sig foran 4-7. BK Amager kom tilbage i kampen efter, da de fik trukket fejl og bragte sig foran 10-7 på straffe. BK Amager beholdt den smalle føring resten af perioden og vandt perioden 23-19.

BK Amager startede anden periode bedst ud og bragte sig i front med 27-19. Først efter 3 min kom BMS på scoringstavlen. I løbet af resten af perioden bragte BMS med Katrine Jessen i spidsen sig tilbage i kampen, og begge hold kunne gå til halvleg med en stilling på 38-32.

BMS havde hørt efter taktikken i halvlegen og startede anden halvleg bedst ud, da de efter solidt forsvar bragte sig i føring med et enkelt point efter en flot 3point scoring fra Emilie Gudmand. BK Amager tog sig efter en time-out sammen, og kom tilbage i kampen og kunne gå til 4. periode med en føring på 53-45. Særligt Valerie Driscoll viste en god figur med mange rebounds og flotte scoringer.

4. periode startede igen nervøst ud fra begge hold med rodet spil, hvor ingen kom til scoringer de første 3 minutter. BMS startede med at ramme kurven til stillingen 49-53. Efter endnu en lang scoringspause med hårdt forsvar fra begge hold, scorede Cecilie Overgaard 2 point til stillingen 55-59 og fik BK Amager tilbage på scoringstavlen. Ida Klussmann scorede begge sine straffe til stillingen 57-49. BMS var dog ikke klar til at give op og med Thea Mikkelsen i front bragte de spændingen tilbage i hallen og bragte sig foran med 56-57 med 2.37 minutter tilbage af 4. periode.

BK Amagers viste dog til slut deres erfaring i Dameligaen. Særligt Ida Klussmann og Maria Dinesen fik bolden i kurven, og stillingen var 63-58 med 47 sekunder tilbage. Katrine Jessen kæmpede til det sidste og scorede til 60-63. Det var dog ikke nok, da Maria Dinesen med 7 sekunder tilbage efter en spektakulær assist fra Valerie Driscolls hoved førte til kampens sidste scoring til 65-60. Kampen endte således med en sejr til BK Amager med resultatet 65-60 efter et tæt opgør. BK Amagers erfaring og fysik gjorde udslaget mod et hårdtarbejdende, talentfuldt BMS hold.

Kampens topscorer blev fra BMS Herlev Wolfpack Katrine Jessen med 19 point. Thea Mikkelsen scorede 14 point og Cecilie Jessen 8.

For BK Amager scorede Ida Klussmann 18 point. Valerie Driscoll havde 17 point og 22 rebounds og Cecilie Overgaard med flotte 16 point i sin comebacksæson.

Lemvig Basket vandt efter intens afslutning over Værløse BBK

21.10.2018

Kampen i Dameligaen mellem Lemvig Basket og Værløse BBK var præget af en usædvanlig optakt, da det først fredag stod klart, hvilke spillere Lemvig ville være en i stand til at stille op med. Det har naturligvis haft størst betydning for Lemvig, men Værløse har reelt heller ikke haft meget viden om Lemvig at bygge deres forberedelser op på. Resultatet blev alligevel en velspillet og spændende kamp, som Lemvig vandt 89-84 efter en intens afslutning.

Det lykkedes Lemvig at stille op med 8 spillere til kampen. Kun Louise Sørensen og Ani Kolyandrova måtte sidde ude med sygdom og skade. Det betød at tre spillere var klar i forhold til kampen mod Wolfpack. Megi Kolyandrova var blevet sin skade kvit, og både Aniese Palmore og Lindsay Füg var blevet spilleberettiget. Sidstenævnte efter kun tre træninger med holdet, alligevel kom hun til at spille en væsentlig rolle i kampen.

Værløse havde fornuftigt nok lagt mest fokus på eget spil, og det gav dem også et overtag i spillet fra kampens start. Spillet foregik på gæsternes præmisser med højt tempo, og god effektivitet i afslutningerne.

Den friske sejr over Stevnsgade havde tydeligvis givet Værløse mod på mere, og igen var det især skuddene fra 3p-linjen, som var det skarpeste våben. Desuden skal Værløse have ros for, at kollektivet fungerer virkelig godt, og mange spillere byder ind og tager ansvar. Desuden er Maria Høgh en stor gevinst for holdet og med 19 point i kampen, gik hun forrest for sit hold.

Først midt i første periode kom Lemvig bedre med, men på det tidspunkt havde gæsterne allerede opbygget et forspring på omkring 10 point. Det forspring bliver dog skåret ned, efterhåndens om spillerne på hjemmeholdet begynder at finde hinanden og udnytter deres fysiske overtag. Med tre minutter tilbage af perioden er stillingen igen udlignet til 16-16, men Værløse finder igen nogle gode skud frem og sikrer en føring på 18-21 ved pausen.

Gæsterne starter også bedst ud i anden periode. Endnu to 3ere er med til at udbygge føringen til 20-29 og det høje tempo fra Værløse gør det svært at få rytme i spillet for Lemvig. Derfor bliver det hårdt slid, som bliver vejen tilbage for hjemmeholdet, og det lykkes for værterne at slide sig tilbage i kampen.

Midt i perioden er Værløse stadig foran 31-35, men Lemvig bliver bedre og bedre til at bruge fysikken i begge ender af banen. Det betyder at Værløse ikke få så mange åbne skud, og Lemvig sætter sig på reboundspillet. I angrebet bliver der spillet med god variation og mange bidrager med både assists og point. Samlet giver det hjemmeholdet et overtag, og det bliver vendt til at hente Værløse og opbygge en føring på 47-41 ved halvleg.

Lemvig fortsætter med at have kontrol over kampen gennem tredje periode. Der bliver spillet med fin bevægelse, og selvom spillerne ikke har trænet meget sammen, finder de alligevel hinanden godt. 

Gennem hele perioden udbygger Lemvig sin føring, som kommer op på 18 point. Spillemæssigt dominerer Lemvig denne periode, og Værløse har svært ved at finde et modtræk, som kan stoppe Lemvig. Derfor ser kampen ud til at være afgjort, da Lemvig fører 72-56 inden sidste periode.

Men Værløse havde langt fra givet op. Igen er det 3erne som bliver Værløses værktøj til at udfordre Lemvig. En hurtig 3er i periodens start giver ny energi til gæsterne og de viser vilje til at komme igen.

I første omgang holder Lemvig føringen, men et mere aggressivt forsvar fremtvinger flere turnovers hos Lemvig, som samtidig begynder at se trætte ud. Hver gang Lemvig taber en bold, bliver den hurtigt omsat til scoring af Værløse og hele seks gange alene i sidste perioden tæller scoringen tre point.

Midt i perioden er afstanden bragt ned til 82-75, og det er tydeligt, at Værløse har overtaget. De sidste minutter af kampen bliver meget lange for Lemvig, ikke mindst fordi Værløse for alvor tror på et comeback, og pludselig er det også meget tydeligt at Lemvig mangler noget i kendskabet til hinanden.

Med 1,5 minut igen bringer endnu en 3er fra Værløse afstanden ned på 86-84. Herfra jagter gæsterne de sidste point i en intens afslutning. Her får ingen af holdene for alvor kontrol over spillet. Pressede afslutninger og turn-overs til begge hold betyder at det ikke bliver til reelle scoringer.

I stedet tvinges Værløse til at fejle Lemvig, som kommer til straffelinjen tre gange. På de første fire forsøg bliver det kun til en enkelt scoring, så Værløse har mulighederne helt til det sidste. Først da Aniese Palmore scorer på de sidste to straffe til 89-84 med 11 sekunder tilbage er sejren i hus.

Begge hold fortjener stor ros for en god og underholdene kamp, hvor Lemvig fik vist sit potentiale, og Værløse beviste at de har kvaliteter til både at styre en kamp og komme igen efter at være kommet bagud. Begge hold var også præget af at mange spillere bød ind og tog ansvar. Hos Værløse var især Maria Høgh og Frida stærke mens MaKenzie Miller og Lindsay Füg skal fremhæves hos Lemvig.

Lemvigs point: Lindsay Füg 23p, MaKenzie Miller 21p, Megi Kolyandrova 13p, Natalee Faupel 10p, Cristina Andreu 9p, Aniese Palmore 9p Charlotte Thomas-Rowe 4p.

Værløses point: Maria Høgh 19p, Frida Formann 14p (10 reb), Andrea Heede-Andersen 12p, Emilie Janner 11p, Annemie Espersen 11p, Celine Schiffer 8p, Emilie Ravn 4p, Anna Kyed 3p, Mathilde Gustavsen 2p