Nyheder

Ugens preview

18.02.2019

Grundserien nærmer sig sin afslutning og i denne uge spilles den næstsidste runde.

Hørsholm 79ers har trods nederlaget søndag til Stevnsgade Basketball vundet grundserien og starter mellemspillet med 4 point. Der er dog stadigvæk kamp om alle de andre pladser i grundserien og man kan forvente at det hele først bliver afgjort i 14. og sidste spillerunde.

Coach for BMS Herlev Wolfpack Sam Tamargo kommer her med sit bud op ugens 4 kampe:

SISU - BK Amager (20. februar kl. 19:30)

These two teams have played a couple of close games this season. I expect this game to be very intense. Although SISU has the home court advantage, but I have BK Amager winning +4pts.

Aabyhøj IF - Værløse BBK (lørdag den 23. februar kl. 13:00)

Aabyhøj has been playing very good basketball as of late. I expect Værløse to come in and play a competitive game. With home court advantage, I take Aabyhøj winning +10pts.

Hørsholm 79ers - Lemvig Basket (lørdag den 23. februar kl. 16:00)

The last time these two teams met, it resulted in a big win for Hørsholm. I expect this game to be more competitive. Considering that Hørsholm has the home court advantage, I have them winning +10pts.

BMS Herlev Wolfpack - Stevnsgade Basketball (søndag den 24. februar kl. 14:00)

The last game between these two teams proved to be a competitive game, with Stevnsgade coming away with the win. I expect another competitive game. With home court advantage, I have BMS Wolfpack winning +1pt. 

Feriebasket på Vestkysten

17.02.2019

Overskriften kan måske lede tankerne hen på sommerbasket i solen på stranden ved Vesterhavet, og i store dele af kampen mellem Lemvig Basket og SISU, kunne man næsten mærke feriestemningen – selvom det var vinterferie og ikke sommerferien.

Tempoet var lavt, der var god tid til snak, og der blev taget afslappet på tingene i både forsvar og angreb. Samlet gav det en kamp, som først rigtig fik intensitet i de sidste minutter, og hvor det lave tempo og mange brændte skud gav en lav score – men en tæt kamp. Jævnbyrdigheden var den væsentligste årsag til, at kampen blev seværdig. Kampen igennem fulgtes holdene ad, og det var på intet tidspunkt til at se, det var top mod bund som mødtes.

SISU var på forhånd favorit, og med debut til Chelsea Jennings var der endnu en grund til at have store forventninger til gæsterne. Men forskellen viste sig aldrig, og i en tæt afslutning på kampen, var det Lemvig som fik et lille forspring, som holdt til slut og gav Vestjyderne sæsonens anden sejr med 69-64.

Det er også hjemmeholdet, som får en lille føring i kampens start. Lemvig er mest effektive de første minutter, og får hurtigt en føring på 7-4. SISU viser stor tålmodighed i spillet, og har det fint med det lave tempo, som Lemvig lægger op til. Lemvigs interesse i et lavt tempo skal først og fremmest findes i, at blot seks spillere er kampklar for Lemvig efter at både Cristina Pages og Yana Kozhuharova sad ude med skader.

Det lave tempo tog også en del af intensiteten og koncentrationen ud af kampen. Det gav en række misbrugte muligheder hos begge hold og i flere minutter af perioden var stillingen fastlåst ved 11-12 til SISU. Lemvig slutter perioden bedst og kan gå til pause med en føring på 16-13.

Jævnbyrdigheden og tempoet var uændret i anden periode, men det er SISU, som kommer bedst i gang offensivt. Særligt Cassandra Nofuente forsøger at presse lidt tempo ind i spillet, og det giver et forspring på 18-24. Her kunne Lemvig være knækket, men det lykkes at komme igen, og en 3er fra Aniese Palmore bringer stillingen på 23-24. Herefter kommer der nogle minutter med meget rodet spil og tilhørende diskussion, men perioden ender med 2 point af Natalie Faupel for Lemvig og en udligning til 27-27 ved halvleg.

Efter pausen fortsætter konceptet fra første halvleg, og holdene bytter point i periodens første minutter. Spillet er kommet mere inside, hvilket egentlig burde være til SISUs fordel, da de har mest fysik at byde ind med. Men de får ikke rigtig fat i rebounds eller sat sig igennem til afslutninger. Til gengæld viser MaKenzie Miller højt niveau for Lemvig og får samlet både rebounds og point sammen. Det giver god energi til hele holdet, og Lemvig får et lille overtag sidst i perioden, som giver en føring på 53-47 inden sidste periode.

De sidste 10 minutter bliver de mest intense i kampen. Effektiviteten stiger dog ikke lige så meget, og holdene skal stadig bruge mange skud til deres point. SISU får lidt mere ud af det end Lemvig, og de henter ind på det spinkle forspring. Det betyder at holdene igen er lige med fire minutter igen og stillingen 61-60. Det lykkes også SISU at overtage føringen ved 63-64 med to minutter igen, og det ser ud til at endnu en tæt kamp er ved at glide ud af hænderne på Lemvig. Men MaKenzie Miller kæmper videre og får tilkæmpet sig to straffe. Hun udnytter dem begge til en føring på 65-64 med 40 sekunder igen. I de sidste sekunder bliver der kæmpet om hver bold, men det er Lemvig, som har marginalerne på sin side. Natalee Faupel scorer først to pint til 67-64 og tildeles kort efter to straffe med 1,3 sekund tilbage. Hun scorer dog ikke, men rebounden falder i hænderne på MaKenzie Miller, som bliver fejlet og sendt til straffelinjen. Herfra kan hun endeligt afgøre kampen med to point.

Lettelsen var til at se hos Lemvig, som ikke har vundet siden anden runde af grundspillet, hvor Værløse blev besejret. Så det var en tiltrængt sejr, som giver lidt optimisme inden mellemspillet. For SISU var det et ærgerligt nederlag i kampen om pladserne i top-4. De står dog stadig med gode kort til at slutte blandt de 4 hold, som får point med i mellemspillet.

Lemvigs point: MaKenzie Miller 26p (12 reb), Aniese Palmore 22p (13 reb), Megi Kolyandrova 14p, Natalee Faupel 7p (6 ass).

SISUs point: Cassandra Nofuente 19p, Aubrey Buckley 16p, Safia Sheikh 11p, Chelsea Jennings 10p, Helene Dalsgaard 6p og Asta Blauenfeldt 2p.

Tæt kamp i Amagerhallen mellem BK Amager og Aabyhøj IF

17.02.2019

Vinterferien lakker mod enden, men de godt 100 tilskuere der var troppet op fik en god dameliga kamp at se.

I 1. periode kommer hjemmeholdet rigtig godt fra start. De har 100% styr på Åbyhøjs pressbreak og kommer hurtigt foran.  Efter 4.30 min fører BKAmager 19-9. Åbyhøj får dog spillet sig flot igennem Amagers forsvar og holder sig inde i perioden som ender 24-18.

I 2. periode starter Ida Klussmann flot ud med at sætte højt tempo på angrebet. Hun trækker 3 mand til sig og slipper bolden på det rigtige tidspunkt og Valerie Driscoll scorer sine 2 letteste point i kampen.  Dog vinder Åbyhøj 2. periode 18-23 og Alberte Rimdal gør sig bl.a. bemærket med nogle flotte 3. point scoringer. Kampen er næsten lige med et halvlegs resultat på 42-41.

3. periode starter da det 21. minut er spillet bringer Malene Lind Åbyhøj foran for første gang i kampen med 2 point efter en offensiv rebound. Herfra bølger kampen frem og tilbage resten af vejen. Dommerne får en synlig rolle i denne tætte kamp for hvert kald har betydning. Det kulminerer, da BKAmager´s Maria Dinesen bliver revet i benene af en liggende Åbyhøjspiller. Af ren refleks og utilfredshed over denne usportslige handling, skubber Maria til Åbyhøj spilleren og må tage imod en usportslig fejl. 3. periode slutter 63-63.

I 4. periode fortsætter den intense kamp. Åbyhøj skifter til zoneforsvar efter at have dækket personligt forsvar hele kampen. Dette får BKAmager løst efter et par angreb. Føringen er aldrig større end 3 point til nogle af holdene og inden for de sidste 45 sekunder skiftede føringen hele 4 gange.

I dag er det Åbyhøj der trækker det længste strå og vinder kampen med 1 point 83-84.

Hvis man tænker på at Amager skulle have revanche efter nederlaget i Århus på ca. 20 point, burde vi være godt tilfredse men når vi ser tilbage på kampen kunne det lige så godt have været os der var gået sejrsrige ud af kampen.

Vi takker dog begge hold for en god og seværdig kamp og glæder os til at se hvad dameligaen bringer frem mod slutningen af denne sæson.              

Ugens preview

11.02.2019

Grundspillet i DL nærmer sig sin afslutning og i den kommende weekend spilles runde 12 (af 14) inden mellemspillet går i gang.

Coach for Værløse BBK Thomas Hemmingsen kommer her med sit bud på de 4 kampe:

BK Amager - Aabyhøj IF (lørdag kl 14:30)

BK Amager har med deres to amerikanske profiler set rigtig skarpe ud den seneste tid. Geraldunn Leaupepe har været en scoringsmaskine siden hun kom til lidt inde i sæsonen, mens Driscoll som altid dominerer under kurven.

Aabyhøj IF kommer ind til kampen med to liganederlag i træk til hhv. Stevnsgade og Hørsholm, men kommer dog også med en flot sejr fra pokalfinalen. Det bliver interessant om Aabyhøj formår at stresse Amager med deres aggressivitet eller om Amager kan holde kontrollen i kampen og udnytte deres størrelsesfordel.

Jeg tror hjemmebanen bliver afgørende og at Amager vinder en tæt og spændende kamp. Amager +3.

Lemvig Basket - SISU (lørdag kl 15:00)

De to hold har næsten lige spillet mod hinanden, hvor SISU hjemme i Gentofte vandt med ni point. Som der også tidligere er blevet skrevet har Lemvigs sæson været en del præget af skader, men der er ingen tvivl om, at når alle er klar, så har de et farligt hold.

SISU har været inde i en god stime med sejre i fire ud af deres seneste fem ligakampe. Tilføjelsen af Safia Sheik har givet dem en streng mere at spille på og derudover bliver det interessant at se hvordan deres nye amerikanske spiller Chelsea Jennings passer ind på holdet.

SISU +7

Stevnsgade Basketball - Hørsholm 79ers (søndag kl. 14:00)

Efter en lidt svær start på sæsonen har Stevnsgade fået gang i deres spil, og de er i den grad et hold, der skal holdes øje med resten af sæsonen. I de to holds møde tilbage i november var de meget tæt på at give 79ers deres første nederlag i sæsonen. Det lykkedes dog ca. 1,5 måned senere, hvor Stevnsgade efter en tæt kamp slog Hørsholm ud af pokalturneringen.

Jeg tror at Hørsholm har brugt dette nederlag som ekstra motivation frem til kampen og er opsatte på revanchere sig. De er ubesejrede i ligaen, og det tror jeg stadig de er efter søndagens kamp.

Hørsholm +5

Værløse Blue Hawks - BMS Herlev Wolfpack (søndag kl. 16:00)

Rundens sidste kamp står mellem de to yngste hold i ligaen, hvor Wolfpack kommer på besøg hos Blue Hawks. Værløse fik mod Lemvig en tiltrængt sejr, men måtte i seneste runde se sig slået klart af et stærkt Amager hold. Wolfpack har haft indtil videre haft en flot sæson, hvor de udover deres fire sejr også har haft flere tætte kampe, som sagtens kunne have tippet til deres fordel.

Det bliver spændende at se så mange unge talenter folde sig ud i samme kamp, og jeg forudser at vinterferien bliver sluttet af med en tæt og seværdig kamp i Søndersøhallen.

Stevnsgade tog sejren i Lemvig

10.02.2019

Stevnsgade Basketball rejse sig efter pokalnederlaget, da de tog en sejr på 74-52 med hjem fra Lemvig.

Det var en kamp, der var som nat og dag fra første til anden halvleg, og specielt i den sidste periode ændrede kampen karakter, da Stevnsgade bedre end Lemvig magtede at tilpasse sig et mere rodet og fysisk præget spil. Desuden kom skader endnu en gang til at blive et tema for Lemvig, da Cristina Pages måtte udgå efter blot 13 sekunder på banen. Ti gengæld gik Megi Kolyandrova forrest med 17 point for hjemmeholdet. Hos Stevnsgade var det Hanna Sheikh og Rikke Fabricius som tog det store slæb med 24 og 17 point, mens amerikanske Taylor Gleason var mere anonym med blot 4 point.

I kampens to første periode fulgtes holdene pænt ad, og der blev spillet rigtig god basket af begge hold. Mange spillede bød ind hos begge hold, og det gav et varieret og tempofyldt spil. Lemvig fik bedst fat forsvarsmæssigt af de to hold, hvilket gav en føring på 17-12 midt i perioden. Stevnsgade får til gengæld gang i Hanna Sheikh mod slutningen og to 3ere fra hende bringer afstanden ned på 20-18 inden pausen.

Fra starten af anden periode har begge hold meget svært ved at få point på tavlen. En kombination af godt forsvar og manglende effektivitet betyder at der går næste fem minutter inden de første point bliver noteret. Stevnsgade sætter tempoet i spillet en tand op og sætter mere pres på Lemvig, men det ændrer ikke på at jævnbyrdigheden er høj. Med 4 minutter igen af perioden er stillingen 25-25 og holdene udveksler herefter point frem til sidste sekund af perioden, hvor Stevnsgade på buzzeren udligner til pausestillingen 33-33.

Jævnbyrdigheden fortsætter i starten af tredje periode, men midt i perioden får Stevnsgade et lille overtag, da Lemvig mister lidt effektivitet. I første omgang giver det en føring på 35-39 til gæsterne, hvilket i sig selv ikke bør give bekymring. Men det stresser alligevel Lemvig, som kæmper for at finde rytmen igen, uden rigtig at have held til det. Det betyder at Stevnsgade kan udbygge føringen til 35-45 og de får for alvor færten af at kunne afgøre kampen. Lemvig har ikke held med at vende spillet og perioden slutter med en føring på 37-51 til Stevnsgade – og blot 4 point til Lemvig fortæller alt om den manglende effektivitet.

I sidste periode ændrer kampen karakter. Spillemæssigt forsøger Lemvig at kæmpe sig tilbage, og i den første del af perioden kan kontrollen over spillet tippe til begge sider. Men spillet ændrer sig til at blive markant mere fysisk, godt hjulpet på vej af en ændret linje fra dommerne, som virker til at miste overblikket over kampen. Det giver dels frustrationer hos spillerne, dels giver det et meget rodet spil og dels giver det en helt unødvendig dårlig stemning i kampen. Stevnsgade er bedst til at håndtere situationen, godt hjulpet på vej af, at de har en solid føring. Det bliver der ikke ændret på i de sidste minutter, hvor det virker til, at alle gerne vil have sluttet kampen hurtigst muligt.

Målt på effektivitet var sejren helt fortjent til Stevnsgade. Et kig i statistikkerne viser en kamp, hvor holdene var helt lige ved halvleg på stort set alle parametre, men i kampens sidste to perioder var Stevnsgade bedst. Mest ærgerlig var det at en rigtig god basketkamp fik en frustrerende afslutning, hvor andre ting end spillet kom i fokus.

Lemvigs point: Megi Kolyandrova 17p (7 stl), Natalee Faupel 9p (13 reb), Aniese Palmore 9p (6 ass), MaKenzie Miller 8p, Ani Kolyandrova 5p, Charlotte Thomas-Rowe 4p,

Stevnsgades point: Hanan Sheikh 24p (10 reb), Rikke Fabricius 17p, Mathilde Colding-Poulsen 13p, Cecilie Tvede 6p, Ena Viso 6p, Taylor Gleason 4p, Mie Ceccardi 2p, Rebecca Francker 2p

BK Amager slår Værløse BBK

09.02.2019

Vinterferien er skudt i gang og det kunne ses på tilskuere rækkerne, men de godt 100 tilskuere der var troppet op fik en god dameliga kamp at se.

I 1. periode spiller holdene godt op mod hinanden der er ikke mere end 4 points forskel på holdene og Værløse holder sig godt inde i kampen med sine 5 trepoint scoringer ud af deres 25 point. BKAmager laver 29 point i denne periode fordelt på 7 ud af de 8 spillere.  Perioden ender 29-25 til hjemmeholdet.

I 2. periode viser BKAmagers to amerikanere flotte takter i angrebet. Dynn har flere coast to coast spil og det krydret med flotte afleveringer til Valerie kan Værløse ikke holde kampen tæt. Halvlegen ender 56-37 til hjemmeholdet.

3. periode starter det unge og velspillende Værløse hold godt ud. De vælger de rigtige løsninger og fører perioden 19-15 efter 9 minutter, dog slutter BKAmager perioden af med et 6-0 run og vinder perioden 20-19 og er komfortabelt foran inden 4. og sidste periode 77-56.

I 4. og sidste periode trækker hjemmeholdet yderligere fra og der er ikke tvivl om udfaldet af kampen som ender 97-69.

Generelt skal det siges at Værløse spiller flot basket kommer til mange flotte afslutninger. De har mange tangenter at spille på og supplere hinanden flot.

På hjemmeholdet bliver spillet mere og mere flydende og spillerne er begyndt at kende deres roller på holdet. Alle BKAmager spillere kommer på scoringstavlen og bidrager til den fælles sejr. Forsvars mæssigt er der også styr på aftalerne blandt spillerne.           

Wilson var X-faktoren i seværdig topkamp

09.02.2019

Canadiske Meg Wilson scorede ni ubesvarede point i slutningen af tredje periode i en ellers helt tæt kamp mod de nykårede pokalmestre fra Aabyhøj IF og det var forskellen, der sendte en 75-63 sejr til Hørsholm 79ers. Det var en kamp med masser af tempo og seværdigt spil.

Gennem de første tre perioder kunne ingen af holdene fremtvinge en føring på mere end 3-4 point, i en kamp, der var domineret af intenst forsvar. Især Aabyhøj spillede med højt pres hele kampen og lykkedes med at slå meget af Hørsholms spil i stykker.

Hørsholmanfører Gritt Ryder var imponeret over både modstanderne og en af sine egne holdkammerater:

-Der var masser af intensitet, sagde anføreren. Abyhøj spiller godt og vi spiller god, så det var en mega fed kamp. Det er lang tid siden, jeg har været så træt efter en kamp, for de har nogle rigtigt gode forsvarsspillere. Aaby går mest til den i første halvleg og så kommer vi ind i anden halvleg, hvor Meg går forrest. Hun ar mega sej og det hiver os andre med op.

Meg Wilson kom ind sidst i tredje periode, hvor Hørsholm allerede var begyndt at skrue lidt op for forsvaret. Gritt Ryder fik et par steals i træk og Emilie Bornemann hentede en bold på midten af banen og da Wilson så begyndte at score, kom hullet ned til Aabyhøj.

Jyderne havde ramt otte tre-pointere og brugte den sidste af dem til at udligne til 46-46 ved Alberte Rimdal, inden Wilson gik i gang. Først scorede amerikaneren et layup, så et skud, så blev hun fejlet i layupforsøg og ramte straffekastet, for til sidst at ramme endnu et layup og så var Hørsholm oppe med 55-46 inden fjerde periode.

Wilson, der scorede 18 point i alt, var beskeden efter kampen:

-Vi spillede ikke ret godt i forsvaret til at starte med, men da vi så begyndte at få nogle forsvarsstop, var jeg bare heldig at være den, der kunne lægge bolden i på fastbreak. Det var godt forsvar, der tillod mig at score de point.

Set udefra så det lidt anderledes ud, idet flere af Wilsons scoringer var med forsvarere, der lagde hårdt fysisk pres på og gjorde scoringer ekstra svære.

Aabyhøjs Malene Pedersen, der blev kampens topscorer med 24 point, ramte som den første i fjerde periode, men da Emilie Bornemann sekunder senere ramte Hørsholms første tre’er i kampen og Ivana Jovanovic fulgte op med to straffekast til 60-48, blev det svært for det unge jyske hold.

Det tætteste Aabyhøj kom på herfra var 62-55, da Stephanie Jensen ramte sin tredje tre’er i kampen, men så svarede Hørsholm igen med tre scoringer i træk fra Hørsholm-topscorer Layne Murphy og snart var Hørsholm i front 71-59 indenfor det sidste minut og kampen var afgjort.

Med sejren, der endte på 75-63, er Hørsholm stadig det eneste ubesejrede hold i Dameligaen med 11 sejre i træk, mens Aabyhøj er på fjerdepladsen med seks kampe i 11 forsøg.

Hørsholm spiller næste gang søndag 17. februar kl. 14 på udebane mod Stevnsgade Basketball, mens Aabyhøj skal til BK Amager dagen før.

Spændende afslutning på fredagskampen gav smal sejr til SISU

04.02.2019

Fredag aften bød på et spændende og intenst opgør mellem nummer fire og nummer seks i Dameligaen, da SISU tog imod det purunge hold fra BMS Herlev Wolfpack.

Begge havde tabt i semifinalen i pokalturneringen, og begge havde brug det fornyede pust, som en sejr ville give på dette tidspunkt i turneringen. For SISU var der ligadebut til Safia Sheikh og Michala Bork, mens deres nye amerikaner, Chelsea Jennings, endnu ikke har fået spilletilladelse, og derfor måtte nøjes med at se til fra sidelinjen.

SISU kom bedst ud til 1. periode og spillede et tilsyneladende uigennemtrængeligt forsvar, som voldte Wolfpacks unge spillere stor vanskeligheder. SISU havde steal på steal og kunne relativt let hælde point i i den anden ende. Efter fem et halvt minuts koncentreret forsvarsspil  havde SISU bygget en 13-0 føring op, og der var ikke meget, der tydede på, at Wolfpack evnede at ændre på dette.

Men teknikken i 24-sekundersuret drillede, og efter en længere dommerbordstimeout virkede det som, at Wolfpack havde fået talt tingene igennem. Endelig fik Wolfpack hul på bylden, og i løbet af de næste halvandet minut gik de på et 9-2 run, mens SISU holdt op med at ramme deres skud. Perioden endte med en SISU-føring på 17-9.

Fra starten af 2. periode fik Wolfpack klart bedre greb om forsvaret uden dog i begyndelsen at have det lettere i angrebet. Men det skulle ændre sig i takt med at SISUs angreb gik i stå. Langsomt men sikkert fik gæsterne sat point på tavlen. Katrine Jessen var stærk og effektiv, og Emilie Gudmand Larsen slashede gentagne gange mod kurven med succes. Pludselig var stillingen reduceret til 17-15, og det begyndte at se bekymrende ud for hjemmeholdet.

Men SISUs canadier, Ceejay Nofuente, og amerikaneren Aubrey Buckley vågnede op til dåd med vigtige og ikke mindst flotte scoringer og fik rekalibreret SISUs angrebsspil. Perioden var dog Wolfpacks, og ved pausen var hjemmeholdets føring skrumpet til 29-25.

3. periode lignede i begyndelsen til forveksling 1., for SISU sad igen tungt på forsvaret og Wolfpack kunne ikke komme til chancer. Men i den anden ende var SISU for ineffektive, og selv om Ceejay Nofuente sled og slæbte, løb meget ud i sandet.  Og pludselig fik Wolfpack igen slået hul i SISUs defensiv, og igen var det Emilie Gudmand Larsen, der gjorde stort set, hvad der passede hende. Og da Laura Nikoline Ziegler sænkede en treer midt i perioden, var gæsterne pludselig i front med 33-37. Wolfpack var på det tidspunkt midt i et 9-0 run, som først blev stoppet, da Safia Sheikh endelig fik ramt en treer. På dette tidspunkt føltes det som om, Wolfpack havde fat i den lange ende, og SISUs spillere hang med hovederne. Efter 3. periode var Wolfpack da også foran med 38-41.

SISU gjorde, hvad de kunne for at komme igen i 4.periode, men de store spillere i Wolfpacks forsvar gjorde det til en meget, meget svær opgave. Igen var det hos Ceejay Nofuente, at SISU skulle finde energien og troen på, at det kunne lade sig gøre at vende kampen, men også Freja Christensen og Aubrey Buckley fik scoret vigtige point.

Med fire minutter igen var stillingen lige 52-52, og SISU fik pludselig færten af, at det måske alligevel kunne lade sig gøre. Med to minutter igen var SISU foran 57-53, og den stilling holdt sig indtil 12 sekunder før tid, hvor Wolfpacks Emilie Gudmand Larsen stjal bolden og straffede SISU med en treer. I det efterfølgende indspil fejlede hun Ceejay Nofuente, der iskoldt satte de to straffe.

Efter timeout lykkedes det at sætte et spil op til Wolfpack-afslutning, men Laura Nikoline Ziegler misbrugte trepointforsøget, og efter en meget spændende afslutning endte kampen med en smal SISU-sejr 59-56.

For SISU lavede Ceejay Nofuente 24 p, 8 reb og 6 st, Aubrey Buckley lavede 16 p og 7 reb.

Hos BMS Herlev Wolfpack lavede Emilie Gudmand Larsen 18 p og Laura Nikoline Ziegler 12 p.

Ugens preview

31.01.2019

På grund af weekendens pokalfinale mellem Stevnsgade Basketball og Aabyhøj IF strækker dette preview sig over en længere periode. Fredag  og tirsdag aften spilles der nemlig kamp i Gentoftehallen og den 9. februar spilles de sidste 3 kampe i spillerunde 11.

Coach for Hørsholm 79ers kommer hermed sit bud på de 5 kampe:

SISU - BMS Herlev Wolfpack (fredag kl. 19:30)

SISU har forstærket deres hold med en ny stærk amerikansk spiller, som helt sikkert vil højne deres niveau. Og hvis Todd husker at sætte Safia i protokollen, så har de uden tvivl et stærkt hold, som burde give dem en sejr mod BMS.

BMS har indtil videre haft en virkelig god sæson, med deres friske spillestil. De spiller en del 1-1, og det er de gode til. De mangler naturligvis erfaring, og det kan også blive grunden til, at SISU vinder denne kamp.

SISU +8

SISU - Lemvig Basket (tirsdag kl. 18:30)

Som jeg allerede har givet udtryk for, så er SISU blevet stærkere. Og med Lemvigs tur til Gentoftehallen på en hverdag, så tror jeg på en hjemmesejr.

SISU +14

Hørsholm 79ers - Åbyhøj IF (lørdag kl. 12:30)

Hørsholm har været lidt svingende i deres præstationer, men har formået at vinde alle kampe i ligaen indtil videre. Vi skal prøve at forsvare vores hjemmebane, men det bliver en stor udfordring, da Åbyhøj er et af de bedste hold i ligaen.

Åbyhøj spiller ligesom BMS aggerssivt og friskt til. De har nogle virkelig dygtigte unge spillere, hvor især Malene Pedersen tager meget ansvar. De kommer fra en pokalfinale, hvor de har en 50/50 chance for at vinde, men uanset hvad, så bliver det en intens og spændende kamp.

Hørsholm +5

BK Amager - Værløse BBK (lørdag kl. 14:30)

BK Amager har vist gode takter gennem det meste af sæsonen. De forstærkede deres hold, hvilket har givet dem mere bredde og endnu trussel i angrebet. De har derudover Driscoll under kurven, og hun dominerer i begge felter.

Værløse er måske ved at finde rytmen efter Maria Høghs uheldige skade. De kommer med en god sejr i posen mod LeEmvig, men de har ikke nok at skyde med mod Amager.

Amager +15

Lemvig Basket - Stevnsgade Basketball (lørdag kl. 15:00)

Lemvig har haft det svært i denne sæson. Både med skader men også med at finde det niveau, som de egentlig har kvalitet til. Jeg tror, alle hold venter på, at de springer boblen, og finder ind i rytmen. Så kan de blive farlige. Men det sker ikke mod Stevnsgade.

Stevnsgade er tro mod deres spillestil uanset, hvem de møder. De holder ikke tilbage med skud fra distancen, og da det også er der deres styrke er, er det vel forståeligt. Hvis de ikke rammer, så har de stor udfordringer, men mon ikke de har et par stykker, der bliver varme.

Stevnsgade +7

Værløse Blue Hawks vinder bundbrag mod Lemvig Basket

28.01.2019

Søndag eftermiddag havde Lemvig taget turen på tværs af landet for at besøge Blue Hawks i Søndersøhallen. På trods af hård konkurrence fra en håndboldkamp i Herning var der stadig mødt en god flok tilskuere op, som var med til at skabe en god stemning gennem kampen. Begge hold kom ind til kampen med kun en enkelt sejr indtil videre i sæsonen, så det var to hold som var opsatte på at fordoble det antal.

Kampen startede meget lige og bølgede frem og tilbage; Værløse fik skabt sig et lille forspring på 12-6, hvorefter Lemvig fik lidt momentum og bragte sig foran 14-15. Det endte dog med en lille Værløse føring på 18-17 efter første periode.

Anden periode starter Værløse bedst og kommer hurtigt op med syv, 26-19, men herefter får Lemvig udnyttet deres fysik under kurven og samtidig vil bolden ikke rigtig i kurven for Værløse, så med et 2-17 run bringer Lemvig sig foran 28-36. De sidste minutter er herefter helt lige og Lemvig kunne dermed gå til pausen foran 34-40.

En lige første halvleg, hvor ingen af holdene for alvor formåede at sætte sig på kampen.

Anden halvleg starter med en Lemvig scoring, men herefter stod der Værløse på det hele. De første otte minutter vinder Blue Hawks 21-5 og bringer sig foran 55-45. Lemvig får dog stoppet blødningen med et par stærke scoringer under kurven og perioden ender 26-12 til Værløse, som dermed gik ind til sidste periode foran 60-52.

Lemvig var dog ikke slet ikke færdige i kampen og kommer stærkt ud til fjerde periode, hvor de hurtigt får reduceret til 61-58. Værløse lader sig dog ikke påvirke og med et 10-0 run får hjemmeholdet skabt et forspring på 71-59 med et par minutter tilbage, hvilket reelt afgjorde kampen. Perioden ender 17-9 og dermed slutresultat 77-61 til Værløse.

Kampens spillere var fra hjemmeholdet Julianna Okosun med 25pts, 17rebs, Frida Boje Formann med 19pts, 11as, 6rebs, 5stls og Annemie Friis Espensen med 14pts, 7rebs, 23+/-. Hos Lemvig skal anfører Natalee Briann Faupel nævnes med 23pts, 13rebs, samt Marie MaKenzie Miller med 11pts, 10 rebs.

Du kan gense hele kampen igen ved at klikke her.

Næste opgave for Værløse Blue Hawks er en svær udekamp lørdag d. 9/2 kl 14:30 mod BK Amager, mens Lemvig skal en tur til Gentofte og spille mod SISU tirsdag d. 5/2 kl 18.30.