Nyheder

BK Amager slår Værløse BBK

09.02.2019

Vinterferien er skudt i gang og det kunne ses på tilskuere rækkerne, men de godt 100 tilskuere der var troppet op fik en god dameliga kamp at se.

I 1. periode spiller holdene godt op mod hinanden der er ikke mere end 4 points forskel på holdene og Værløse holder sig godt inde i kampen med sine 5 trepoint scoringer ud af deres 25 point. BKAmager laver 29 point i denne periode fordelt på 7 ud af de 8 spillere.  Perioden ender 29-25 til hjemmeholdet.

I 2. periode viser BKAmagers to amerikanere flotte takter i angrebet. Dynn har flere coast to coast spil og det krydret med flotte afleveringer til Valerie kan Værløse ikke holde kampen tæt. Halvlegen ender 56-37 til hjemmeholdet.

3. periode starter det unge og velspillende Værløse hold godt ud. De vælger de rigtige løsninger og fører perioden 19-15 efter 9 minutter, dog slutter BKAmager perioden af med et 6-0 run og vinder perioden 20-19 og er komfortabelt foran inden 4. og sidste periode 77-56.

I 4. og sidste periode trækker hjemmeholdet yderligere fra og der er ikke tvivl om udfaldet af kampen som ender 97-69.

Generelt skal det siges at Værløse spiller flot basket kommer til mange flotte afslutninger. De har mange tangenter at spille på og supplere hinanden flot.

På hjemmeholdet bliver spillet mere og mere flydende og spillerne er begyndt at kende deres roller på holdet. Alle BKAmager spillere kommer på scoringstavlen og bidrager til den fælles sejr. Forsvars mæssigt er der også styr på aftalerne blandt spillerne.           

Wilson var X-faktoren i seværdig topkamp

09.02.2019

Canadiske Meg Wilson scorede ni ubesvarede point i slutningen af tredje periode i en ellers helt tæt kamp mod de nykårede pokalmestre fra Aabyhøj IF og det var forskellen, der sendte en 75-63 sejr til Hørsholm 79ers. Det var en kamp med masser af tempo og seværdigt spil.

Gennem de første tre perioder kunne ingen af holdene fremtvinge en føring på mere end 3-4 point, i en kamp, der var domineret af intenst forsvar. Især Aabyhøj spillede med højt pres hele kampen og lykkedes med at slå meget af Hørsholms spil i stykker.

Hørsholmanfører Gritt Ryder var imponeret over både modstanderne og en af sine egne holdkammerater:

-Der var masser af intensitet, sagde anføreren. Abyhøj spiller godt og vi spiller god, så det var en mega fed kamp. Det er lang tid siden, jeg har været så træt efter en kamp, for de har nogle rigtigt gode forsvarsspillere. Aaby går mest til den i første halvleg og så kommer vi ind i anden halvleg, hvor Meg går forrest. Hun ar mega sej og det hiver os andre med op.

Meg Wilson kom ind sidst i tredje periode, hvor Hørsholm allerede var begyndt at skrue lidt op for forsvaret. Gritt Ryder fik et par steals i træk og Emilie Bornemann hentede en bold på midten af banen og da Wilson så begyndte at score, kom hullet ned til Aabyhøj.

Jyderne havde ramt otte tre-pointere og brugte den sidste af dem til at udligne til 46-46 ved Alberte Rimdal, inden Wilson gik i gang. Først scorede amerikaneren et layup, så et skud, så blev hun fejlet i layupforsøg og ramte straffekastet, for til sidst at ramme endnu et layup og så var Hørsholm oppe med 55-46 inden fjerde periode.

Wilson, der scorede 18 point i alt, var beskeden efter kampen:

-Vi spillede ikke ret godt i forsvaret til at starte med, men da vi så begyndte at få nogle forsvarsstop, var jeg bare heldig at være den, der kunne lægge bolden i på fastbreak. Det var godt forsvar, der tillod mig at score de point.

Set udefra så det lidt anderledes ud, idet flere af Wilsons scoringer var med forsvarere, der lagde hårdt fysisk pres på og gjorde scoringer ekstra svære.

Aabyhøjs Malene Pedersen, der blev kampens topscorer med 24 point, ramte som den første i fjerde periode, men da Emilie Bornemann sekunder senere ramte Hørsholms første tre’er i kampen og Ivana Jovanovic fulgte op med to straffekast til 60-48, blev det svært for det unge jyske hold.

Det tætteste Aabyhøj kom på herfra var 62-55, da Stephanie Jensen ramte sin tredje tre’er i kampen, men så svarede Hørsholm igen med tre scoringer i træk fra Hørsholm-topscorer Layne Murphy og snart var Hørsholm i front 71-59 indenfor det sidste minut og kampen var afgjort.

Med sejren, der endte på 75-63, er Hørsholm stadig det eneste ubesejrede hold i Dameligaen med 11 sejre i træk, mens Aabyhøj er på fjerdepladsen med seks kampe i 11 forsøg.

Hørsholm spiller næste gang søndag 17. februar kl. 14 på udebane mod Stevnsgade Basketball, mens Aabyhøj skal til BK Amager dagen før.

Spændende afslutning på fredagskampen gav smal sejr til SISU

04.02.2019

Fredag aften bød på et spændende og intenst opgør mellem nummer fire og nummer seks i Dameligaen, da SISU tog imod det purunge hold fra BMS Herlev Wolfpack.

Begge havde tabt i semifinalen i pokalturneringen, og begge havde brug det fornyede pust, som en sejr ville give på dette tidspunkt i turneringen. For SISU var der ligadebut til Safia Sheikh og Michala Bork, mens deres nye amerikaner, Chelsea Jennings, endnu ikke har fået spilletilladelse, og derfor måtte nøjes med at se til fra sidelinjen.

SISU kom bedst ud til 1. periode og spillede et tilsyneladende uigennemtrængeligt forsvar, som voldte Wolfpacks unge spillere stor vanskeligheder. SISU havde steal på steal og kunne relativt let hælde point i i den anden ende. Efter fem et halvt minuts koncentreret forsvarsspil  havde SISU bygget en 13-0 føring op, og der var ikke meget, der tydede på, at Wolfpack evnede at ændre på dette.

Men teknikken i 24-sekundersuret drillede, og efter en længere dommerbordstimeout virkede det som, at Wolfpack havde fået talt tingene igennem. Endelig fik Wolfpack hul på bylden, og i løbet af de næste halvandet minut gik de på et 9-2 run, mens SISU holdt op med at ramme deres skud. Perioden endte med en SISU-føring på 17-9.

Fra starten af 2. periode fik Wolfpack klart bedre greb om forsvaret uden dog i begyndelsen at have det lettere i angrebet. Men det skulle ændre sig i takt med at SISUs angreb gik i stå. Langsomt men sikkert fik gæsterne sat point på tavlen. Katrine Jessen var stærk og effektiv, og Emilie Gudmand Larsen slashede gentagne gange mod kurven med succes. Pludselig var stillingen reduceret til 17-15, og det begyndte at se bekymrende ud for hjemmeholdet.

Men SISUs canadier, Ceejay Nofuente, og amerikaneren Aubrey Buckley vågnede op til dåd med vigtige og ikke mindst flotte scoringer og fik rekalibreret SISUs angrebsspil. Perioden var dog Wolfpacks, og ved pausen var hjemmeholdets føring skrumpet til 29-25.

3. periode lignede i begyndelsen til forveksling 1., for SISU sad igen tungt på forsvaret og Wolfpack kunne ikke komme til chancer. Men i den anden ende var SISU for ineffektive, og selv om Ceejay Nofuente sled og slæbte, løb meget ud i sandet.  Og pludselig fik Wolfpack igen slået hul i SISUs defensiv, og igen var det Emilie Gudmand Larsen, der gjorde stort set, hvad der passede hende. Og da Laura Nikoline Ziegler sænkede en treer midt i perioden, var gæsterne pludselig i front med 33-37. Wolfpack var på det tidspunkt midt i et 9-0 run, som først blev stoppet, da Safia Sheikh endelig fik ramt en treer. På dette tidspunkt føltes det som om, Wolfpack havde fat i den lange ende, og SISUs spillere hang med hovederne. Efter 3. periode var Wolfpack da også foran med 38-41.

SISU gjorde, hvad de kunne for at komme igen i 4.periode, men de store spillere i Wolfpacks forsvar gjorde det til en meget, meget svær opgave. Igen var det hos Ceejay Nofuente, at SISU skulle finde energien og troen på, at det kunne lade sig gøre at vende kampen, men også Freja Christensen og Aubrey Buckley fik scoret vigtige point.

Med fire minutter igen var stillingen lige 52-52, og SISU fik pludselig færten af, at det måske alligevel kunne lade sig gøre. Med to minutter igen var SISU foran 57-53, og den stilling holdt sig indtil 12 sekunder før tid, hvor Wolfpacks Emilie Gudmand Larsen stjal bolden og straffede SISU med en treer. I det efterfølgende indspil fejlede hun Ceejay Nofuente, der iskoldt satte de to straffe.

Efter timeout lykkedes det at sætte et spil op til Wolfpack-afslutning, men Laura Nikoline Ziegler misbrugte trepointforsøget, og efter en meget spændende afslutning endte kampen med en smal SISU-sejr 59-56.

For SISU lavede Ceejay Nofuente 24 p, 8 reb og 6 st, Aubrey Buckley lavede 16 p og 7 reb.

Hos BMS Herlev Wolfpack lavede Emilie Gudmand Larsen 18 p og Laura Nikoline Ziegler 12 p.

Ugens preview

31.01.2019

På grund af weekendens pokalfinale mellem Stevnsgade Basketball og Aabyhøj IF strækker dette preview sig over en længere periode. Fredag  og tirsdag aften spilles der nemlig kamp i Gentoftehallen og den 9. februar spilles de sidste 3 kampe i spillerunde 11.

Coach for Hørsholm 79ers kommer hermed sit bud på de 5 kampe:

SISU - BMS Herlev Wolfpack (fredag kl. 19:30)

SISU har forstærket deres hold med en ny stærk amerikansk spiller, som helt sikkert vil højne deres niveau. Og hvis Todd husker at sætte Safia i protokollen, så har de uden tvivl et stærkt hold, som burde give dem en sejr mod BMS.

BMS har indtil videre haft en virkelig god sæson, med deres friske spillestil. De spiller en del 1-1, og det er de gode til. De mangler naturligvis erfaring, og det kan også blive grunden til, at SISU vinder denne kamp.

SISU +8

SISU - Lemvig Basket (tirsdag kl. 18:30)

Som jeg allerede har givet udtryk for, så er SISU blevet stærkere. Og med Lemvigs tur til Gentoftehallen på en hverdag, så tror jeg på en hjemmesejr.

SISU +14

Hørsholm 79ers - Åbyhøj IF (lørdag kl. 12:30)

Hørsholm har været lidt svingende i deres præstationer, men har formået at vinde alle kampe i ligaen indtil videre. Vi skal prøve at forsvare vores hjemmebane, men det bliver en stor udfordring, da Åbyhøj er et af de bedste hold i ligaen.

Åbyhøj spiller ligesom BMS aggerssivt og friskt til. De har nogle virkelig dygtigte unge spillere, hvor især Malene Pedersen tager meget ansvar. De kommer fra en pokalfinale, hvor de har en 50/50 chance for at vinde, men uanset hvad, så bliver det en intens og spændende kamp.

Hørsholm +5

BK Amager - Værløse BBK (lørdag kl. 14:30)

BK Amager har vist gode takter gennem det meste af sæsonen. De forstærkede deres hold, hvilket har givet dem mere bredde og endnu trussel i angrebet. De har derudover Driscoll under kurven, og hun dominerer i begge felter.

Værløse er måske ved at finde rytmen efter Maria Høghs uheldige skade. De kommer med en god sejr i posen mod LeEmvig, men de har ikke nok at skyde med mod Amager.

Amager +15

Lemvig Basket - Stevnsgade Basketball (lørdag kl. 15:00)

Lemvig har haft det svært i denne sæson. Både med skader men også med at finde det niveau, som de egentlig har kvalitet til. Jeg tror, alle hold venter på, at de springer boblen, og finder ind i rytmen. Så kan de blive farlige. Men det sker ikke mod Stevnsgade.

Stevnsgade er tro mod deres spillestil uanset, hvem de møder. De holder ikke tilbage med skud fra distancen, og da det også er der deres styrke er, er det vel forståeligt. Hvis de ikke rammer, så har de stor udfordringer, men mon ikke de har et par stykker, der bliver varme.

Stevnsgade +7

Værløse Blue Hawks vinder bundbrag mod Lemvig Basket

28.01.2019

Søndag eftermiddag havde Lemvig taget turen på tværs af landet for at besøge Blue Hawks i Søndersøhallen. På trods af hård konkurrence fra en håndboldkamp i Herning var der stadig mødt en god flok tilskuere op, som var med til at skabe en god stemning gennem kampen. Begge hold kom ind til kampen med kun en enkelt sejr indtil videre i sæsonen, så det var to hold som var opsatte på at fordoble det antal.

Kampen startede meget lige og bølgede frem og tilbage; Værløse fik skabt sig et lille forspring på 12-6, hvorefter Lemvig fik lidt momentum og bragte sig foran 14-15. Det endte dog med en lille Værløse føring på 18-17 efter første periode.

Anden periode starter Værløse bedst og kommer hurtigt op med syv, 26-19, men herefter får Lemvig udnyttet deres fysik under kurven og samtidig vil bolden ikke rigtig i kurven for Værløse, så med et 2-17 run bringer Lemvig sig foran 28-36. De sidste minutter er herefter helt lige og Lemvig kunne dermed gå til pausen foran 34-40.

En lige første halvleg, hvor ingen af holdene for alvor formåede at sætte sig på kampen.

Anden halvleg starter med en Lemvig scoring, men herefter stod der Værløse på det hele. De første otte minutter vinder Blue Hawks 21-5 og bringer sig foran 55-45. Lemvig får dog stoppet blødningen med et par stærke scoringer under kurven og perioden ender 26-12 til Værløse, som dermed gik ind til sidste periode foran 60-52.

Lemvig var dog ikke slet ikke færdige i kampen og kommer stærkt ud til fjerde periode, hvor de hurtigt får reduceret til 61-58. Værløse lader sig dog ikke påvirke og med et 10-0 run får hjemmeholdet skabt et forspring på 71-59 med et par minutter tilbage, hvilket reelt afgjorde kampen. Perioden ender 17-9 og dermed slutresultat 77-61 til Værløse.

Kampens spillere var fra hjemmeholdet Julianna Okosun med 25pts, 17rebs, Frida Boje Formann med 19pts, 11as, 6rebs, 5stls og Annemie Friis Espensen med 14pts, 7rebs, 23+/-. Hos Lemvig skal anfører Natalee Briann Faupel nævnes med 23pts, 13rebs, samt Marie MaKenzie Miller med 11pts, 10 rebs.

Du kan gense hele kampen igen ved at klikke her.

Næste opgave for Værløse Blue Hawks er en svær udekamp lørdag d. 9/2 kl 14:30 mod BK Amager, mens Lemvig skal en tur til Gentofte og spille mod SISU tirsdag d. 5/2 kl 18.30.  

Flot kulisse gav desværre ikke hjemmebanesejr til BMS Herlev Wolfpack

26.01.2019

Til dagens kamp mod BK Amager havde Wolfpack satset på at samle minimum 200 tilskuere for at give begge hold en god kulisse og forhåbentlig kunne få revanche for et nederlag i starten af sæsonen på udebane. Første del lykkedes med hele 253 tilskuere, hvor størstedelen gjorde hvad de kunne for at hjælpe det unge damehold. Selv med tilskuernes hjælp kunne hjemmeholdet desværre ikke få en sejr i hus mod rækkens nummer 3 som med dagens sejr rykker op på andenpladsen.

Siden første kamp havde Amager fået tilgang af endnu en amerikaner Dynn Luaepepe og kom i den grad til at sætte sit præg på kampen fra start. Som speakeren nok så rigtigt sagde efter 5 minutter, hvor Luaepepe scorede dit 9 point. Nu fører hun 9-8 da ingen andre fra Amager havde formået at komme på tavlen.

Hjemmeholdet kom dog godt fra start og havde flere strenge at spille på i starten. Hele 5 spillere kommer på scoringstavlen i 1. periode som slutter 20-23.

Anden periode bliver lige så tæt som første og mens Wolfpack får lidt bedre fat i Luaepepe træder andre spillere i karakter for udeholdet, som midt i perioden får skabt den hidtidige største føring med 5 point 30-35. Hjemmeholdet vil det dog anderledes og igen har vi 5 forskellige spillere på tavlen hvilket bringer os på 36-35 med kort tid tilbage af perioden. Desværre får Amager 5 hurtigere point og kan gå til pause med stillingen 36-40.

Sidste kamp var Amagers høje spiller Valerie Driscoll meget dominerende i feltet. I dag knoklede hun som altid men Cecilie Jessen gjorde et kæmpe stykke arbejde på at holde hende in-side og ved pausen har hun kun scoret 4 point.

Efter pausen kommer Wolfpack rigtig godt ud og med 5 point af Gudmand og 2 fra Cecilie Jessen er de igen i front 43-40. Et 2-12 run til udeholdet, som kommer i gang med deres 3-points-scoringer giver stillingen 45-56 og da Wolfpack den sidste del af denne periode har svært ved at komme til kurven men kun scorer på straffe ender perioden 49-58.

Intet er afgjort endnu men Amager spiller en god 4. periode og hos hjemmeholdet er der lidt langt mellem scoringerne. Desværre bliver det kun til 7 point i sidste periode og da de i slutningen sætter alt ind på at vende kampen staffer Amager det og løber fastbreak i den anden ende. Periode slutter 7-19 og kampen ender med en sejr til udeholdet, som nu ligger nummer 2 i DL på hele 56-77.

For hjemmeholdet skal fremhæves Cecilie Jessen for super flot forsvar og hele 11 rebounds. Katrine Jessen og Caroline Glud følger også godt med i rebound statistikken med henholdsvis 10 og 9 rebounds. De bliver dog alle overgået af Driscoll med hele 15 rebounds. Thea spiller en flot kamp og får i forsvaret styr på Luaepepe samtidig med hun er en trussel i angrebet ligesom Emilie Gudmand altid er det. Unge Bianca Braikia kommer ind og gør en god figur og går uimponeret til opgaven bl.a. med en block af Dynn Luaepepe.

Topscorer i dagens kamp for BMS Herlev Wolfpack var Emilie Gudmand med 16, Thea Mikkelsen 11 og Caroline Glud 11. For Amager var det Dynn Luaepepe med 31, Ida Klussmann 17 og Valerie Driscoll 12.

En flot kulisse gav en spændende kamp i 3 perioder og vi håber vi kan formå at samle lige så mange mennesker fremover til vore DL kampe.

Næste kamp er for Wolfpack på fredag mod Sisu mens BK Amager først d. 9/2 tager imod Værløse BBK.

Hørsholm 79ers gjorde kort proces med SISU

23.01.2019

SISU kom ind til kampen i Hørsholm med sejre i fire af de fem sidste kampe, men Hørsholm, der sidst tabte sæsonens første kamp, viste hurtigt hvor skabet skulle stå. Allerede i første periode gik Hørsholm i front 29-16 på vej mod en stensikker sejr på 90-52.

Det gjorde ikke tingene bedre for SISU, at deres to nye spillere ikke var med i kampen. Amerikanske Chelsea Jennings fordi hun endnu ikke har opholdstilladelse og Safia Sheikh fordi hun ved en fejl ikke blev skrevet i protokollen. Sheikh var ellers klar til kampen  og blev skiftet ind, men blev straks sendt på bænken igen af dommerne, sammen med en teknisk fejl til bænken.

Der var ellers en aften hvor SISU godt kunne have brugt de to boldstærke spillere, for Hørsholm lagde et enormt pres på i forsvaret hele kampen. Det var tydeligt, at forrige uges nederlag i pokalturneringen – der var det første siden sidste års tredje kamp i DM-finalerne – skulle viskes bort.

-Vi kom ud og gav den max gas, men jeg synes egentligt ikke SISU kom ud og viste det, vi ved, de kan. Det var rart, at vi kom ovenpå igen, men der kommer mange kampe, der er sværere end den her. Vi fokuserede på forsvaret og på deres gode individualister og dem prøvede vi at dække op på i dag, og det lykkedes.

Hørsholm lagde pres på fra kampen start, mens træner Jesper Krone stod og råbte på endnu mere pres på bolden, på trods af en tidlig føring til hjemmeholdet. De tre første perioder byggede Hørsholm på føringen, med scoringer nærmest fra alle steder på banen. Hørsholm sluttede med syv spillere over otte point, med Layne Murphy og Caroline Bornemann som topscorere med 15 hver.

Hørsholm udbyggede føringen til 52-28 ved halvleg,  68-42 efter tredje periode og med slutstillingen 90-52 er de forsvarende mestre stadig ubesejrede i Dameligaen i denne sæson, med 20 point for ti kampe, otte point foran de nærmeste forfølgere, med en kamp mere.

Hørsholms næste opgave er først lørdag 9. februar, da weekenden inden er afsat til pokalfinalerne mellem Aabyhøj og Stevnsgade. Det er netop Aabyhøj, der kommer på besøg i Hørsholmhallen til den tidlige kamp kl. 12:30, på en dag, hvor også herrerne spiller kl. 16. Mellem kampene er der fastelavnsfest for alle børn.

SISU er fortsat på fjerdepladsen i Dameligaen med 10 point for ni kampe, men BMS-Herlev ånder dem i nakken kun to point bagved.

Ugens preview

21.01.2019

Efter en hæsblæsende pokalweekend hvor Aabyhøj IF og Stevnsgade Basketball bestilte billetter til pokalfinal efter sejre over henholdsvis BMS Herlev Wolpfack og SISU er det igen tid til at sætte fokus på DL.

i denne uge spilles runde 10 af de 14 runder i grunderien og rundes sætte igang onsdag aften hvor Hørsholm på hjemmebane får besøg af SISU. Siden spilles der 2 kampe lørdag og 1 enkelt søndag.

Coach for Aabyhøj IF Michael Rau-Niebling kommer hermed sit bud på de 4 kampe.

Hørsholm 79ers - SISU (onsdag kl. 18:30)

Top kamp i dameligaen hvor Hørsholm skal komme tilbage efter sæsonens første nederlag i pokalen til Stevnsgade Basketball.

Den omvendte kamp vandt Hørsholm med 40 point. Men meget er sket siden og SISU har spillet godt siden.

SISU slikker stadig sårene efter deres seminederlag i pokalen søndag aften i Nørrebrohallen og det udnytter Hørsholm som må være sultne for at komme i gang efter en uges pause.

Hørsholm +11.

Aabyhøj IF - Stevnsgade Basketball (lørdag kl. 13:00)

Generalprøven på dette års pokal finale. Hvordan går de 2 mandskaber ind til denne kamp?

Aabyhøj vandt det omvendte opgør med 28, men siden har Stevnsgade fået tilgang af amerikansk forstærkning og fundet bedre sammen som hold.

Aabyhøj er stadig et meget uerfarent hold og deres tanker kan muligvis allerede være i pokalfinalen og så bliver det ikke kønt.

Aabyhøj har hjemmebanefordel og Stevnsgade er blevet forstærket. Så en tæt kamp som ender i OT. Men hvem der trækker det længste strå er svært at spå om.

BMS Herlev Wolfpack - BK Amager (lørdag kl. 14:00)

Ung mod rutine. BMS spiller god basket med masser af tempo og er meget aggressive. De har 2 dygtige center som på skift kan dække Driscoll og gøre dagen svær for hende.

Amagers 2 dygtige kanere krydret med rutine er ikke nemt at spille imod. Hvis de får held til at dæmpe tempoet og får styr på Emilie Gudmand og Thea Mikkelsen får BMS det svært.

Men det er ikke sådan ligetil. BMS er gode hjemme, Amager er et af ligaens bedste hold. Bliver en spændende kamp som BMS vinder med +1.

Værløse BBK - Lemvig Basket (søndag kl. 16:00)

Kampen om sidste pladsen set udfra den aktuelle stilling.

Begge hold har været meget uheldige i år. Værløse har mistet deres bedste spiller Maria Høgh, men spiller stadig med høj moral. De viste i kampen mod Sisu at intet er afgjort og de vil kæmpe til sidste blodsdråbe. Lemvig var fra start ramt af skader. Måtte skifte amerikaner i sidste øjeblik. Da alle så var klar, mister Lindsay Füg lysten til at spille basketball og tager hjem.

Vi får igen en meget lige kamp, men Lemvig ligner et hold der er ved at finde sig selv og de vinder med +3.

Stevnsgade Basketball og BK Amager matcher op i Nørrebrohallen

11.01.2019

Hjemmeholdet fra Nørrebro lagde hårdt ud fra start med to scoringer udenfor feltet fra Rikke Fabricius og begge hold lagde et hurtigt og højt tempo.

Gennemgående for begge hold var fokus på skud udenfor feltet og 3 point skud, hvilket bl.a. resulterede i hhv. 13 scoringer fra Stevnsgade og 9 fra gæsterne fra Amager. Samtidig pressede begge hold hinanden i forsvaret og der var ingen løse bolde. 

Holdene fulgtes ad med et resultat på 33-36 ved halvveg (17-20 efter 1. periode). I 3. periode står hjemmeholdet for scoren 20-10; hvilker sikre dem et lille forspring til sidste periode. Kræfterne slap desværre op for Stevnsgades damer i 4. periode, hvor der også tages nogle ikke sikre beslutninger, og skud. Dette kombineret med at BK Amager viser træfsikkerhed og rutine gør at gæsterne vinder sidste periode med cifrene 13 – 23 og kampens endelige resultat bliver 66-69. 

For BK Amager viser Geraldunn Leaupepe et utroligt stort overblik og ball handling og formår at se muligheder og afleveringer lang fremme. Denne aften i Nørrebrohallen fik vi alle talenterne at se og hun ender også som topscorer i kampen med 24 point.

For Stevnsgade basketball så vi især Mathilde Colding-Poulsen træde frem og vise træfsikkerhed og samtidig stod Cecelie Tvede for 2 vigtige scoringer lige efter pausen som sendte Stevnsgade god afsted.

Kampens topscorer fra BK Amager var Geraldunn Leaupepe med 24 point og Valerie Faith Driscoll med 14 point.

For Stevnsgade var topscoreren Mathilde Colding-Poulsen med 23 point og Hanna Sheikh med 18 point.

SISU vinder underholdende kamp mod Værløse Blue Hawks

11.01.2019

Onsdag aften tog Værløse Blue Hawks imod SISU i hvad der skulle vise sig at blive en underholdende og seværdig kamp i Søndersøhallen.

Den forrige kamp mellem de to hold endte med en storsejr til SISU, så det var et Værløse hold, som var opsat på revanche. SISU derimod skulle forsøge at fortsætte deres gode stime med sejre i tre ud af deres sidste fire kampe op mod jul.

Begge hold startede som lyn og torden og første periode blev spillet i et utroligt højt tempo og var et sandt offensivt festfyrværkeri. SISU startede brandvarme fra 3-pointslinjen og sendte 5 ud af 6 i kurven i første periode. Samme skarphed kunne Værløse ikke matche fra distancen, men hjemmeholdet spillede med masser af energi og aggressivitet og udfordrede gang på gang SISU ved ringen. Første periode endte dermed med en lille føring til SISU på 26-32, hvilket er den højeste samlede score for en periode indtil videre i Dameligaen denne sæson.

Selvom det ikke blev til samme pointfest i anden periode fortsatte kampen med at blive spillet i højt tempo og med god intensitet. Værløse startede perioden bedst og efter de første 5 minutter havde de bragt sig foran 39-36, men herefter tog SISUs to amerikanere over og var toneangivende i et 0-11 run over de næste 4 minutter. Periodescoren endte derfor helt lige 15-15 og en pauseføring til udeholdet på 41-47.

Begge trænere havde nok snakket forsvar i pausen for tredje periode blev en mere forsvarspræget og lavtscorende affære. SISU var dog skarpest i perioden og får med et 0-15 run skabt sig, hvad der skulle vise sig at være det afgørende hul. Med periodecifrene 9-17 kunne udeholdet dermed gå ind til sidste periode foran 50-64.

En føring som var tæt på at være tre point større, da SISUs CJ Nofuente fra egen banehalvdel sendte et skud i kurven lige da perioden sluttede, men dommerne vurderede at bolden var sluppet for sent og den flotte scoring fik derfor ikke lov at tælle.

På trods af føringen til SISU var der ikke mange i Søndersøhallen, som havde fornemmelsen af, at kampen var afgjort. Værløse fandt igen deres aggressive spillestil frem og var flere gange tæt på at få lukket hullet. SISU svarede dog gang på gang igen og til sidst løb hjemmeholdet tør for tid. Værløse vinder perioden 25-21, men SISU vinder kampen 75-85.

Stor cadeau til begge hold for at levere en meget underholdende kamp med massevis af flot og seværdig basket.

Kampens profiler på de to hold var fra hjemmeholdet Frida Boje Formann (23p, 6reb 7as), Annemie Friis Espensen (16p, 9reb, 4stl) og Julianna Okosun (17p, 9reb), mens det fra udeholdet var Cassandra Jayne Nofuente (26p, 8reb, 5as, 5stl), Audrey Renee Buckley (22p, 6reb) og Freja Lilly Christensen (15p, 3/7 3-point) som var toneangivende.

Næste kamp for Værløse er først d. 27/1, hvor de på hjemmebane tager imod Lemvig Basket, mens SISU på søndag d. 13/1 skal forsøge at spille sig videre i pokalturneringen hjemme mod BK Amager.