Nyheder

Preview - 1. runde

20.09.2012

Sisu's head coach, Hrannar Holm, giver sine bud på dameligaens første runde:

BK Amager - Hørsholm 79ers (lørdag kl. 14.30)

Amager holdet stiller op med mange ændringer i forhold til sidste år, hvor bl.a. Anna Seilund er taget til Sverige og Mathilde Fogelstrøm til USA . Ud over det er en ny coach på plads;, Todd Anthony. Amager har stadigvæk et ungt talentfuldt hold med Catharine Jensen i spidsen og de vil kunne bide skeer med de fleste i ligaen, når de finder deres rytme.

På den anden side på banen er Hørsholm, ligaens andet bedste hold de to sidste år. Hørsholm har tabt Lauren Beckley, Mie Burlin og Mathilde Gilling, men de har fået Emilie Hesseldahl, Maja Gyrling og Katrine Velosa til holdet.

De har uden tvivl evner til at slå alle hold i ligaen. Hørsholm er måske ikke særlig stærke under kurven, men de spiller altid tæt forsvar med høj intensitet og deres guards er hurtige og dygtige. Det bliver derfor svært for det unge Amagerhold at gennemføre deres angrebstaktik over 40 minutter.

Jeg tror, at Hørsholm løber væk med sejren i den første kamp; forskellen bliver mellem 10 og 20 points.

Aabyhøj IF - Lemvig Basket (onsdag kl. 19.30)

Det jyske opgør kunne blive spændende, selv om holdene er meget forskellige. Åbyhøj har et ungt hold hvor unge Maria Jespersen er måske deres bedste spiller.

De har fået en ny amerikaner, Kelly Meredith, og også den islandske guard Ingibjørg Jakobsdottir, og det forventes, at de to ville give lidt rutine til det unge hold. Thomas Press har erfaring med at arbejde med unge spillere og han finder uden tvivl snart ud af det, hvordan de kan spille op mod resten af ligaen.

Lemvig har fået årets spiller, Emily Hatch, tilbage, samt Ivana Udovalieva og kernen af holdet fra sidste år, men de har alligevel to vigtige ændringer; ny på holdet er én østrigsk inside-spiller og én amerikansk wingspiller i stedet for de stærke Jessica Kielpinski og Berit Schelde. Lemvig har også en ny træner på bænken; Thomas Johansen leder nu holdet og det bliver interessant at se, hvordan de udvikler sig.

Jeg tror, at Lemvig kommer til at være et af top holdene denne sæson, mens Åbyhøj bliver i nedre halvdelen. Jeg forventer derfor, at Lemvig vinder det jyske opgør med måske 10-15 points forskel.

Horsens BC - Falcon (lørdag kl. 14.00)

Begge hold stiller op med mange ændringer fra sidste sæson. Horsens har et meget ungt hold, og de bedste spillere fra sidste sæson har enten stoppet eller skiftet hold.

Bl.a. er Josefine Sørensen taget til netop Falcon hvor hun i hendes første kamp spiller imod hendes tidligere holdkammerater. Det bliver i hvert fald interessant at se, hvordan det lykkes Horsens at udvikle deres unge hold; men det kan forventes, at mange kampe bliver hårde for dem.

Falcon stiller op med et meget stærkere hold i år, end de har gjort de sidste par år, hvor de har været ved bunden i ligaen. De har fået store Jessica Fuller tilbage, og ud over hende har de mange ny og "gamle" spillere de vil bidrage til god basket på Frederiksberg i år. Især har Falcon mange hurtige guards og de vil prøve at stresse modstanderne.

Jeg forventer, at Falcon kommer til at være et af stærkere holdene i ligaen og de burde ikke få store problemer i første kamp, selv om de spiller på udebane. Falcon vinder med 15 points.

SISU - Værløse BBK (søndag kl. 17.00)

De forsvarende mestre fra SISU er favoritter i denne kamp, ligesom de fleste de spiller. De har fået forstærkning de sidste par måneder med bl.a. Marie Malone fra USA og Ida Tryggedson fra Le Havre i Frankrig, og de vil i hvert fald prøve at begynde titelforsvaret med en sejr. Der er mange ny spillere på holdet og det kan tage lidt tid, inden holdet fungerer som man forventer.

Det samme kan man sige om Værløse, fordi de har 4 nye vigtige spillere på plads. Berit Schelde er kommet fra Lemvig, og ud over hende, er der kommet en amerikaner, en canadier og en østrigsk nationalspiller. Meget tyder derfor på, at Værløse kunne være bedre i år end sidste år, hvor de overraskede positivt.

Alligevel tror jeg, at SISU vil være stærkere, måske især i bredden. Mit bud er én hjemmesejr på 15 points.

Ny hjemmeside i luften

20.09.2012

Så er Dameligaens hjemmeside klar og DL håber at alle tager godt i mod den og den bliver flittigt brugt.

DL skal beklage at siden har være været længe undervejs og ikke er helt tilrettet endnu, men dette vil blive gjort løbende således at siden kan stå 100% klar i løbet af kort tid. 

Ny hjemmeside

19.09.2012

Inden for kort tid kan Dameligaen præsentere en ny hjemmeside.

Denne side vil derfor kun sparsomt blive opdateret. Dameligaen forventer at den nye side er i luften i god tid inden den nye sæson starter den 22. september.

Du kan inden for kort tid se hele programmet for Dameligaen 2012/13 ved at gå ind på DBBF`s hjemmeside, www.basket.dk . Klik på bjælken "resultater - klubinfo".

Tilgang fra Tyskland og USA

19.09.2012

SISUs damehold byder velkommen til to nye ansigter til DL-holdet.

Efter to succesrige sæsoner, hvor SISUs elitedamer begge år vandt ”the double”, er holdet godt i gang med at finde nye forstærkninger.

Målet for den kommende sæson er at fortsætte med at dominere i dansk damebasket og samtidig stå med større chancer for at komme videre fra gruppespillet i den kommende EuroCup Women, der starter i oktober med udekampen mod Chevakata fra Rusland.  

24-årige Pauline Schulz fra Tyskland er den ene af de to nye spillere, som skal spille for SISU i den kommende sæson. Pauline er 24 år gammel og er netop flyttet til København sammen med sin danske kæreste.

I 2007 spilede hun hos KuSG Leimen i den tyske 2. Bundesliga og de sidste par år har hun studeret i Berlin og spillet basket i den tyske 3. division (regionalliga). Pauline er 180 cm høj og spiller forward-positionen.

Den anden nye spiller er amerikanske Nathalie Reshard, der ankommer til Gentofte i denne uge og starter træningen. Nathalie har studeret og spillet basketball sammen med dameholdets anfører Camilla Blands på University of Alabama i 2008.

Hun har ikke spillet udenfor USA før men glæder sig meget til at komme til SISU. Hun har været basketcoach på St. Francis University de sidste to år, og hun vil også komme til at hjælpe med træning af SISUs ungdomshold. Nathalie er 25 år gammel, omkring 182 cm høj og kan spille både guard- og forward-positionen.

Therese Deemand fortsætter også i den kommende sæson

19.09.2012

At en af Danmarks bedste forsvarsspillere og samtidig en af krumtapperne på dameholdet har valgt at tage endnu en sæson, er noget der kan få enhver fan af Hørsholms damehold til at glæde sig.

”Therese er den type spiller man helst ikke vil undvære på sit hold”, udtaler træner Johan Enbom. ”Hun arbejder hårdt i begge ender af banen og bliver som sæsonen skrider frem bedre og bedre for hver kamp, for til sidst, når det virkelig gælder, stepper hun op og tager ansvaret på sine skuldre”, fortsætter Johan Enbom og glæder sig over at Therese har sagt ja til den kommende sæson.

Therese er en af de mere rutinerede spillere på Hørsholms damehold. Hun bringer ikke kun stabilitet på banen, men udenfor banen er hun også en enorm vigtig brik. Sidste sæson fungerede hun som anfører i fraværet af Kathrine Hounsgård.

I den forgangne sæson snittede Therese pr. kamp 31 min, 11,55 point og 5,74 rebounds og derudover skød hun 30% fra trepointslinjen og 76% fra straffe.

Trænerskiftet hos Horsens Pirates

19.09.2012

Det er ikke kun spillere som er stoppet eller flyttet til andre klubber.

Piratskibet skifter også træner til at starte en ny epoke hos Piraterne, da holdet er meget ungt, så har vi haft en snak med Sonny Madsen om hans fremtid, og han havde en del planer som ikke gik i spænd med klubbens, derfor blev man enige om starte op med en ny træner.

Martin Madsen har sagt ja til dette protjekt. Martin har før været træner hos Piraterne, som en del af det trænerteam der i sæsonen 2008/09 vandt bronze og kom i pokalfinalen.

Martin har tidligere været i Horsens IC under Kenneth Webb på CDL-holdet, så Piraterne har kapret en god træner.

Piraterne og Martin Madsen er allerede i gang med sæson opstarten og førte udfordring for den nye træner i den nye sæson bliver lørdag den 22. september hvor Horsens Pirates skyder DL-sæsonen i gang på hjemmebane i Forum Horsens mod Falcon. Kampstart er kl. 14:00.

SISU`s modstandere er fundet

19.09.2012

Fredag ved middagstid blev der trukket lod til de Europæiske turneringer.

SISU`s damer deltager igen i år i EuroCup-Women. Her bliver holdene inddelt i puljer af 4 hold som møder hinanden i en dobbeltturneringen. 

1. runde spilles torsdag den 25. oktober og torsdag den 29. november spiller 6. og sidste runde i gruppespillet. De 2 bedste hold fra puljen går videre. Det hele afsluttes med en finaleserie i bedst af 2 kampe, den 7. og 14. marts.

SISU kom i pulje A sammen med:    • Chevakta Volgorod (Rusland)

    • BLMA Montpilleier (Frankrig)

    • CSM Sata Mare (Rumænien)SISU var også i pulje med Chevkata Volgorod i sidste sæson EuropeCup-Women. Her blev det til et nederlag på 34-72 i Kildeskovshallen og på 104-62 i returkampen i Rusland. Det Russiske hold tabte i semifinalen til Dynamo Kursk, som endte som samlet vinder af turneringen.

BLMA Montpillier spillede i sidste sæson i EuroLeague-Women hvor holdet røg ud efter puljespillet efter 6 sejre i 14 kampe, mens CSM Sata Mara er debutanter i Europæisk sammenhæng.