Nyheder

Falcon slår 79ers

14.10.2012

De to hold havde ikke spillet mod hinanden i forsæsonen.

Hørsholm kom til Büllen med et hæderligt hjemmebanenederlag til SISU og Hørsholm er ved at lære at spille uden Emilie Hesseldal.

Falcon kom fra et ærgerligt nederlag i Lemvig. Der var således lagt op til en en åben kamp mellem øjeblikkets nr. 3 og 4.

Falcon kom godt fra start og det stod hurtigt 7-4 til Falcon som vandt 1. periode 13-8.

I anden periode fulgtes holdene og hjemmeholdet kunne gå til pausen med en 30-24 føring. Der var på intet tidspunkt tale om flot basketball. Begge hold havde svært ved at putte bolden i kurven og Hørsholm var dygtige til at presse Falcon til 11 turnovers i 1. halvleg.

Falcon lyste op i 3. periode og det lignede på tidspunkter rigtig basketball. Falcon vandt 3. periode 24-13.

Når 4. periode begynder med en 20 points føring til det ene hold så løber 4. periode ofte lidt ud i sandet og det var også tilfældet i denne kamp som det var tilfældet da Falcon spillede hjemme mod Amager. Hørsholm vandt 4. periode 10-19 og Falcon vandt kampen 64-53 (13-8, 17-11, 24-13, 10-19).

Statistikken siger 21 turnovers til Falcon. Der er nogle som mener det var flere. Ud over de 15 points havde Falcons Jess Fuller 17 rebounds på 35 minutters spilletid. Af andre bemærkelseværdige ting fra statistikken kan det nævnes at Falcons Anka Blyme havde 6 angrebsrebounds på 10 minutters spilletid. 

Topscorer Falcon: Jessica Fuller 15 points
Topscorer 79ers: Frederikke Mollerup 16 points

Referant/OJN

Topkamp uden nerve

13.10.2012

På forhånd var der håb om en spændende topkamp, da de Lemvig og SISU mødte hinanden lørdag eftermiddag. Men desværre fik kampen aldrig den intensitet eller nerve der skulle til for at skabe spænding, og SISU kunne uden de store problemer køre en sikker sejr på 44-78 i hus.

Forskellen på de to hold var dog ikke spillemæssig så stor, som cifrene antyder. Forskellen viste sig først og fremmest i effektiviteten, hvor Lemvig slet ikke ramte dagen på nogen måde. Mulighederne var der, men bolden ville ikke i kurven for vestjyderne. Så uden egentlig at imponere kunne SISU kampen igennem udbygge sin føring ved blot at ramme på de åbne muligheder, der kom. Begge hold spillede solidt forsvar, og selvom SISU fik scoret 78 point, så havde Lemvig i størstedelen af kampen godt fat forsvarsmæssigt. SISU spillede som altid godt forsvar, men Lemvig havde mulighederne for at holde sig inde i kampen, men koncentrationen og nerven i spillet til at udnytte dem var der ikke.

Allerede fra kampens start er det tydeligt, at SISU er mere klar end værterne, og hurtigt får de opbygget en føring på 10 point. Lemvig har store problemer med at få sat boldene i kurven, og der går mere end 7 minutter før Karina Pedersen kan notere den første reelle scoring for hjemmeholdet. Ellers er det mest på straffe Lemvig får sine point, men når man kun rammer hver anden gang, så er straffe ikke så effektive. Lemvig kommer alligevel bedre med i de sidste minutter af perioden og fra 6-16 henter man til 12-16, inden SISU strammer grebet og kan gå til pause foran 12-22.

Starten af 2. periode er præget af godt forsvar fra begge hold, og efter 5 minutter har hvert hold kun lavet 3 point. Det er SISU som igen kommer bedst i gang, og da Lemvig fortsat rammer mere forbi end i kurven, så er det helt naturligt, at afstanden øges, og SISU når et forspring på 24-42 ved halvleg.

Efter pausen fortsætter spillet i samme spor. Spillemæssigt ser det meget lige ud, men SISU er de effektive og Lemvig mister mere og mere troen på, at tingene skal vende. Et godt forsvar betyder dog, at SISU ikke stikker helt af, men to 3ere i de sidste minutter af perioden giver alligevel en klar føring på 33-60.

I sidste periode har alt spænding forladt kampen, og de to hold slutter som de har spillet de tre første perioder. Lemvig manglede ganske enkelt den nødvendige fokus til at presse SISU, og når det går sådan, så er SISU for gode til at et godt forsvar er nok til at true dem. Lemvig fik derfor en lektion, som de forhåbentlig lærte af til de kommende kampe, og SISU fik en kamp mere i benene inden EuroCup begynder.

Lemvigs point: Emily Hatch 15p (16 reb), Ivana Udovalieva 8p, Mallory Moore 7p, Helle Kristiansen 5p, Sarah Schicher 4p, Namma Hansen 3p, Karina Pedersen 2p
SISUs point: Camilla Blands 16p, Marie Malone 14p (10 reb), Matholde Colding-Poulsen 10p, Kiki Lund 9p, Ida TP 7p, Iben Soltau 7p, Nathalie Reshard 6p, Katrine Dyszkant 4p, Tea Jørgensen 3p

Preview for Dameligaens runde 4

11.10.2012

Alle fire kampe spilles lørdag. Der er virkelig tale om en meget interessant runde og det er umuligt at skulle forudsige præcis denne runde.

Head coach for Værløse BBK, Jesper Johansen har kigget i krystalkuglen og kommer med med sit bud på lørdagens 4 kampe.

Horsens BC # 8 vs. Værløse BBK #6 (14:00)
At dømme efter resultaterne indtil nu ser Horsens BC ud til at være en af rækkens svagere hold. Derfor er kampen så meget mere vigtig at vinde for Værløse. Det vigtigt at Værløse ikke sætter points til mod Horsens.

I Værløse har vi et hold, der består af en række dygtige spillere, men i forhold til sidste år er der sket en masse ændringer og det tager tid at få alting sammen. Derfor vil der gå nogen tid, inden vi finder ud af, hvor gode vi kan blive. Alt kan ske i damebasket, men Værløse er favoritter. Horsens og Værløse spiller nogenlunde lige i første halvleg og kampen ender med, at Værløse vinder uden at kampen bliver rigtig tæt til sidst.

BK Amager #5 vs. Aabyhøj IF #7 (14:30)
Åbyhøj tager på tredje tur til København i træk efter allerede at have været i Hørsholm og i Værløse. Først blev det et knebent nederlag imod Hørsholm og weekenden efter et klarere nederlag til Værløse (uden Maria Jespersen). Selvfølgelig betyder det meget for Åbyhøj om Maria Jespersen er med, men Sofie Tryggedsson Preetzman ser ud til at have fået sit gennembrud. Amerikanske Kelly Meredith er en hårdt arbejdende slider, der vil kunne give Amager problemer tæt på kurven og hun er med til at Åbyhøj en smule mere reboundstærke ud.

Amager, der har slået Horsens stort og tabt klart til Falcon og Hørsholm, er svære at forudsige, men der ligger et stort krav til Catharina Palm Jensen, Emilie Fogelstrøm og Ida Klussman om at skulle levere.

Da de to hold mødtes i forsæsonen blev det til en 1 points sejr til Åbyhøj. Åbyhøj vinder med 1 point igen og de grønne kører hjem med sæsonens første sejr.
 
Falcon #3 vs. Hørsholm 79ers #4 (16:00)
Med de spillere og trænere Falcon har i år SKAL holdet ende top 3 og da Lemvig viser højt niveau og også ser ud til at bejle til medaljer (ved godt det er tidligt på sæsonen) skal Hørsholm slås undervejs.

Da Emilie Hesseldal ikke længere spiller for Hørsholm og Hørsholm også har sagt farvel til Beckley og Gilling før denne sæson kunne Hørsholm måske være så sårbare lige nu, at Falcon vil kunne slå Hørsholm, ikke mindst da kampen spilles hos Falcon.

Hørsholms spillere vil formodentlig ikke have de store problemer med at spille sig gennem Falcons intense pres, men mod Falcon skal de både bruge kræfter på pres OG Falcons store center Jessica Fuller. Ser man på rosteren, er der ikke en Hørsholmspiller som igennem en hel kamp vil kunne dække Jessica Fuller, hvis hun spiller en god kamp. Falcon vinder med syv points.

Lemvig Basket #2 vs. SISU #1 (14:30)
For et par uger siden havde mange sagt, at den hiver SISU med hjem til SISU efter hårdt arbejde, men uden at kampen bliver tæt. Meeeeenn Lemvig har et hold af fire meget markante spillere og i de første kampe har man ikke kunne lade nogle af de fem på banen stå fri. Vi taler om et hold, der slog Værløse en del større end SISU gjorde og tog sig kærligt af Falcon i sidste runde.

I forhold til Lemvig har SISU en langt større bredde. SISU bør kunne slå Lemvig, hvis de vil slå Europa Cup hold om nogle få uger. Men det bliver en tæt kamp og dommerne til denne kamp skal komme skarpe og veludhvilede - fejlproblemer på de to hold kan meget vel afgøre kampen.  

SISU vinder med to efter overtid. (Kiki Lund rammer en 3’point med 6 sek tilbage af OT).

Ny sejr til Lemvig Basket

07.10.2012

Lørdag eftermiddag var der topkamp i vestjyskBANK Arena, da de to ubesejrede hold fra Lemvig og Falcon mødtes i Dameligaen. Det var to hold, som forsøgte at lægge pres på hinanden med hver sine midler.

Falcon var fra start aggressive og mødte Lemvig højt på banen. På den anden side forsøgte Lemvig at udnytte den fysiske fordel til at gøre det svært for gæsterne. Og det blev Lemvig som fik mest udbytte af sine styrker, og efter en underholdende kamp kunne til sidst fejre sejren på 62-54.

Fra første minut var kampen tæt og intens. Falcons høje pres gav indledningsvis Lemvig lidt problemer, men det gav samtidig Falcon en del fejl, så nogen afgørende fordel kom der ikke ud af det. Det lykkedes også Lemvig, at komme i gennem til fornuftige angrebsløsninger, som flere forskellige spillere udnytter fornuftigt. Angrebsmæssigt er det først og fremmest Sofie Vincent Nielsen og Jessica Fuller, der går forrest for Falcon, og de sørger konstant for at holde trit med hjemmeholdet. Så selvom Lemvig får en smal føring til sidst, så er det ikke mere, end Falcon kan udligne til 18-18 med en 3er på buzzeren af første periode.

Lemvig kommer bedst ind i 2. periode, hvor særligt Tine Kristiansen melder sig godt ind med både point og rebounds. Det giver Lemvig en føring på 26-18, og med udgangspunkt i et godt forsvar fastholder hjemmeholdet føringen gennem perioden og kan gå til pause med en føring på 35-25.

Med en føring på 10 point står Lemvig godt ved indgangen til 2. halvleg, men Falcon har på ingen måde opgivet planen om at tage en sejr med hjem fra vestjylland. En god start af gæsterne giver næring til det håb, og minder publikum om, at intet endnu er afgjort. Gennem første halvleg var Jessica Fuller som ventet kilde til stor uro hos Lemvig, men som 3. periode skrider frem får Lemvig bedre og bedre styr på den stærke amerikaner og får lukket god af inside. Lemvig får desuden større og større udbytte af egen fysiske styrke og det udnyttes til igen at få overtaget. Som i sæsonens to første kampe spiller Lemvig med god tålmodighed i angrebet og kommer frem til gode skudmuligheder fra flere forskellige spillere. Det er alt sammen med til at udbygge hjemmeholdets forspring til 55-39 før sidste periode.

Så skulle man tro, at sækken var lukket om Falcon, men de sidste 10 minutter var tæt på at vende op og ned på kampens udfald. Lemvig startede ganske vist perioden godt og fastholdt overtaget, men begge hold havde svært ved at få bolden i kurven og efter fire minutter, var dr blot scoret en enkelt gang til 57-39. Men så fandt Falcon midlet til at skabe ny spænding, og det kom fra Josefine Vincent, som i to angreb efter hinanden satte en 3er, de blev efterfulgt af en 3er fra Sofie Vincent Nielsen, inden Josefine Vincent satte endnu en. 12 point i træk af Falcon og så var stillingen pludselig 59-51 med små fem minutter igen, og kampen var med et åbnet op igen.

Det gav naturligvis Falcon ny energi og der kom mere bid og intensitet i deres forsvar på ny. Det rystede en kort overgang Lemvig, men et par gode point af Karina Pedersen gav lidt ny luft, og det lykkedes aldrig Falcon at komme tættere på end fem point. Dermed kunne Lemvig sætte to vigtige point ind på kontoen, og gå i gang med forberedelserne til en ny topkamp, når SISU i næste kamp gæster Lemvig.

Lemvigs point: Mallory Moore 16p, Emily Hatch 13p (10 reb), Karina Pedersen 10p, Ivana Udovalieva 10p, Tine Kristiansen 7p, Sarah Schicher 6p

Falcons point: Sofie Vincent Nielsen 21p, Josefine Vincent 13p, Jessica Fuller 12p, Emilie Klint 3p, Simona Bartkova 2p, Melanie Elmgren 2p, Rikke Andersen 1p

Hård fight i Værløse gav hjemmesejr

06.10.2012

I forsæsonens første træningskampe vandt Åbyhøj over Værløse, så der var nogle ting hjemmeholdet ville have på plads, da de to hold mødtes i Dameligaens 3.runde.

Da begge hold havde tabt deres første to kampe, var det også en intens kamp om at få sæsonens første sejr på kontoen. Værløse var i stærkeste. Åbyhøj stillede op uden Maria Jespersen.

Det blev en fortjent sejr til Værløse på 70-58.

Værløse startede bedst og bragte sig foran 8-3, 14-5 og 22-8. Specielt var Værløses store spillere svære at tackle for Åbyhøjs forsvar. Efter første periode var stillingen 24-12 og Værløse havde godt styr på kampen.

I anden periode ændrede billedet sig Åbyhøjs amerikaner Kelly Meredith tog fat og var sammen med Sofie Tryggedsson Preetzmann de største trusler.
Værløse var halvlegen igennem i man-man forsvar hvor Åbyhøj vekslede lidt mellem man-man og zone.
Åbyhøjs Sofie Tryggedsson Preetzmann ramte et frit 3 p skud på halvlegens slutsignal så Åbyhøj vandt 2.periode 19-14 og stillingen var 38-31, kampen kunne gå begge veje.

Anden halvleg startede Værløse bedst med scoringer af Alexandra Chili og gik fra 38-31 til 45-31.
Tredje periode mindede lidt om første halvleg med Sofie Tryggedsson Preetzmann og Kelly Meredith som de største angrebsmæssige faktorer for Åbyhøj. De to spillere scorede 41 ud af Åbyhøjs 58 p.

For Værløse spillede Alexandra Chili meget solidt imens Rikke Fabricius og Janet Hatfield knoklede løs under kurven. Berit Schelde og Verena Bachler gjorde det også godt.
Ved starten af 4.periode var stillingen 56-44 og det interessante var nu om Åbyhøj ville kunne æde forspringet så kampen blev spændende helt til sidst eller om Værløse kunne holde afstanden. Værløse stod distancen og det tætteste Åbyhøj kom i 4.periode var 58-49. Kampen blev som nævnt ikke tæt til sidst og til sidst løb kampen lidt ud i sandet.

4.periode sluttede 14-14 og dermed en 70-58 sejr til Værløse. Så en 12 points føring efter 1.periode blev efter tre lige perioder til en 12 points sejr.

Sikker hjemmesejr i Amagerhallen

06.10.2012

Horsens var med i de første 5 minutter af kampen, men så trådte hjemmeholdet i karakter. Kampen blev reelt afgjort i de næste halvanden periode, og Amager kunne gå til pause med en føring på 45-21. BK Amager vinder en sikker sejr på 92-46 (23-11, 22-10, 23-8, 24-17).

Begge hold starter noget usikkert, og efter 5 minutter er stillingen 12-9 til hjemmeholdet. Men så får Amager mere styr over tingene, og slutter perioden med et 11-0 run og en periodeføring på 23-11.

I starten af 2. periode forsætter Amagers dominans. Efter et 10-2 run efter godt 5 minutter er stillingen 33-13, og kampen er reelt afgjort. Horsens Emily White må desværre udgå på grund af en skade, men Horsens giver aldrig op. Holdet kæmper konstant for at komme til kvalificerede afslutninger, men Amagerholdet er fysisk overlegne, og gør det svært for gæsterne. Amager vinder perioden 22-10, og kan gå til pausen foran 45-21.

Billedet ændrer sig ikke i anden halvleg. Horsens er fortsat godt kæmpende, men det er hjemmeholdet, der styrer begivenhederne. Amager vinder en sikker sejr på 92-46 efter at have vundet 3 og 4 periode med henholdsvis 23-8 og 24-17.

For hjemmeholdet var især Ida Klussmann og Catharina Palm godt spillende, mens det for gæsterne var Sarah Bersang og Julie Ravn, der var de mest fremtrædende.

Topscorer BK Amager: Catharina Palm 19, Ida Klussmann 16, Emilie Fogelstrøm og Cecilie Overgaard begge 10
Topscorer Horsens BC: Sarah Bersang 14, Julie Ravn 9, Sophie Wich 6

Kampens spiller WOM: Deles af Catharina Palm, BK Amager med 16 point, 7 rebounds og 7 assists og Ida Klussmann, BK Amager med 19 point, 7 rebounds og 5 assists

Preview - 3. runde

04.10.2012

Hermed et blik på ugens kampe fra Lemvig:

Efter to runder er Dameligaen blev delt i to halvdele, med fire hold, der har vundet begge sine kampe, og fire hold, som endnu mangler at få point på kontoen. Det vil dog alt sammen blive ændret i løbet af denne uge, eftersom de fire hold i toppen mødes indbyrdes, og dermed mødes også de nederste fire indbyrdes.

Hørsholm 79ers-SISU (onsdag kl. 19.00)

(Hørsholm-Sisu kampen blev spillet igår og det blev til en sejr til SISU, red.)

Onsdag aften mødes Hørsholm og SISU i den første topduel siden finalerne i sidste sæson. Dengang lykkedes det Hørsholm at presse SISU ud i fem kampe, og dermed var Hørsholm det eneste danske hold, der evnede at besejre SISU. Siden dengang har Hørsholm dog mistet flere nøglespillere, og selvom de er kommet dygtige erstatninger til, så skal der nok lidt mere tid til, før kollektivet er spillet helt sammen.

Senest havde Hørsholm store problemer mod Åbyhøj, og kampen gav et vink om, at Hørsholm stadig mangler noget stabilitet i deres spil. De første to kampe har dog også vist, at Hørsholm i Emilie Hesseldal har fundet en spiller som vil blive en vigtig profil i ligaen, og som udmærket kan lukket hullet efter tabet af flere spillere fra sidste sæson. Hørsholm mangler dog lidt fysik, og det kan give problemer mod SISU, som senest fik en forventet sikker sejr over Horsens.

Ellers er SISUs fokus lige nu mest rettet mod at få fundet det nødvendige niveau inden EuroCup begynder. SISU har fået endnu mere bredde i truppen, men det kræver tid at fordele rollerne på holdet og dermed udnytte ressourcerne optimalt. Kampen mod Hørsholm kommer for SISU på et godt tidspunkt set i det lys. SISU er igen i favoritrollen, selvom Hørsholm er et af de hold, som kan presse SISU. Men lige nu er forskellen på de to hold nok for stor til at det for alvor bliver spændende. Kampen spilles onsdag aften, da den skulle være vist som TV-kamp på Kanal Sport. Desværre har tekniske problemer i hallen ændret de planer, så kampen ikke vises alligevel.

Lemvig-Falcon (lørdag kl. 14.30)

Rundens anden topkamp spilles i vestjyskBANK Arena, hvor Lemvig tager imod Falcon. Begge hold har fået en god start på sæsonen med to sikre sejre. Falcon var i sidste sæson bundhold, og der var langt mellem sejrene.

I denne sæson er ambitionerne dog helt anderledes for falkene. Tilgang af rutinerede profiler som Josefine Sørensen, Simona Bartkova og Sofie Vincent Nielsen giver holdet helt nye strenge at spille på for det nye trænerteam med Ole John Nielsen og Ole Vincent. Særligt den seneste sejr over BK Amager viste, at Falcon for alvor er på rette vej. Jessica Fuller ser ud til at finde et højere niveau end hun viste sidste sæson, og samlet set peger meget i retning af, at Falcon bød have holdet til at fastholde pladsen i toppen.

Lemvig har ikke på samme måde fået tilgang i forhold til sidste sæson, men der er skiftet på et par enkelte pladser, og det virker til at være sket forholdsvis smertefrit. Den store forskel på holdet er først og fremmest, at de unge spillere har fået et års vigtig erfaring, og dermed er indgangen til denne sæson helt anderledes end for et år siden. Emily Hatch og Ivana Udovalieva er tilbage som centrale figurer på holdet, men mange andre har budt ind og taget ansvar.

Kampen mellem de to hold se meget åben ud, og er måske rundens mest spændende opgør. Derfor er det også svært at udpege nogen klar favorit, for selvom Lemvig har fordel af hjemmebane, så har Falcon flere gange vist at de kan gøre det godt i det vestjyske.

BK Amager-Horsens BC (lørdag kl. 14.30)

BK Amager har ikke haft heldet i de to første kampe. I første runde kom man pænt ud af opgøret mod Hørsholm trods et nederlag, og i sidste runde kom man på glatis mod Falcon.

Nu er holdet tilbage på hjemmebane og får besøg af Horsens, som i sidste runde tog hjem fra København med et klart nederlag i SISU. Kampen bør give den første sejr i sæsonen til BK Amager, der i forhold til Horsens har lidt mere rutine og mere bredde i truppen.

Begge hold vil gerne spille i et højt tempo, men Horsens mangler nok stadig lidt rutine til at tage initiativet fra et hold som BK Amager. Begge hold har brug for en succesoplevelse, men BK Amager har nok mest brug for pointene.

Horsens har stadig grund til at have mere fokus på spillet end resultaterne. Det vil være naturligt for holdet at have brug for mere tid før sejrene nødvendigvis kommer, og den største udfordring for Martin Madsen er at fastholde fokus på de rigtige ting hos holdet. BK Amager bør derimod blive bekymret, hvis ikke der kommer point på kontoen i denne weekend.

Værløse-Åbyhøj (lørdag kl. 14.30)

Lørdagens tredje kamp står mellem Værløse og Åbyhøj. Begge hold kom ud af sidste runde med skuffelser. Værløse tabte større end forventet til Lemvig, og Åbyhøj var meget tæt på at vinde ude mod Hørsholm. Derfor er det formentlig to meget sejrssultne hold der mødes i Søndersøhallen.

Begge hold har allerede mødt Lemvig i denne sæson, og bedømt ud fra indsatsen i de to kampe kan det være svært at udpege nogen klar favorit. Værløse ser ud til at have lidt flere spillemæssige muligheder, men de nye spillere er ikke for alvor spillet sammen endnu, så måske kan Åbyhøj slide sig til en sejr.

Særligt hvis de grønne for held af deres aggressive spillestil, som ofte lægger et stort pres på modstanderne. Åbyhøj mangler måske lidt fysik i forhold til Værløse, til gengæld kan de matche hjemmeholdet tempomæssigt og måske sætte en stopper for Alexandra Chili, som scoringmæssigt har domineret Værløse. Til gengæld er Alberte Dokkedal ikke tilbage på samme niveau som for et år siden, og skal Værløse finde tilbage på et stabilt højt niveau, så skal flere spillere melde sig ind. Samlet set er der lidt mere, der peger i Værløses retning end i Åbyhøjs, men bliver det tæt, kan det blive til Åbyhøjs fordel.

SISU slår 79ers

04.10.2012

At Sisu vinder en kamp er ikke underligt, i saer hvis det andre holdet mangler en af deres bedste spillere. 79Ers spiller uden Emilie Hesseldal der har startet saesonen som en ligaens bedste spillere og store profiler. Nu stopper hun helt med at spille kamper för at ha mulighed til at spille på Colorado State til naeste saesonen grundet af NCAA bestimmelser.

Trist för Dameligaen, ”uheldigt” för 79ers men en mulighed för Emilie. Vi kan bare önske Emilie held og lykke med det. För 79ers begynder en ny rejse og förhåbligt er det andre der stepper op.

Period 1 18-25
Kampen starter meget positivt för begge hold, Sisu löber og finder mange gode muligheder og 79ers viser at man taenker arbejde benhårdt i denne kamp. En masse energi, godt holdspill og gode individuelle prestationer fra begge holdens spillere gör det hele til en meget god förste periode. I saer Marie Malone viser at hun kan bruge sin störelse ind i faeltet og bidrar meget til Sisus spil.

Period 2 11-18
79ers har i den 2. perioden 2 ”uheldige” sekvenser hvor man i starten giver Sisu mulighed til at score 0-9, med bland andet 5 p fra Ida Tryggedsson. Også i sluttning af perioden scorer Sisu 0-5. Hvis du skal ha en chance mod Sisu er det lit för meget för at kampen skal bli taet. Trods det viser hjemmeholdet en god energi og vilje. Sisu er foran med 29-43 efter de förste 20 min.

Period 3 18-26
79ers forventede en Sisu press og zoneforsvar i den anden halvleg. Den kommer også men selvom Sisu får meget ud af den, er det meget annorledes end i grundspillet sidste året. Hörsholm finder mange gode lösninger med smarte afleveringer, men har også turn-overs og braender en del skud der koster meget. Ikke mindst kan du se det i at Sisu har en periode hvor de scorer 2-13 i starten af perioden og i den sidste minutten scorer de 0-6, trods det tabter 79ers perioden med ”kun” 8 p.

Period 4 16-17
Sisu er foran med 22 inden period 4 går igang og det er ikke noget tvivl om hvem der skal vinde. Med en period på 2-10 til Sisu, spiller hjemmeholdet den taettest af de 4 perioderne. Kampen var meget et spörgsmål om at starte noget nyt för hjemmeholdet og komme godt igang med en ”lære process”. Hjemmeholdet (med god stötten af tilskuerne) pröver alt men det er en forskel på holden som det er nu, spörgsmål er hvordan det ser ud senere i saesonen. Stort tillykke til Sisus sejr der var overbevisende.
Resultatet blir til sidst 63-86.

Topscorerscorer 79ers: Therese Deemand 17, Amalie Carnbring Bonde 10, Simone Ceccardi og Maja Gerlyng begge 9

Topscorer Sisu: Marie Malone 21, Ida Tryggedsson og Tea Jörgensen begge 15

Fire Starters; Therese Deemand (79ers) og Marie Malone (Sisu)