Nyheder

Livestats Falcon - BK Amager

30.09.2012

Livestats fra lørdagens kampe mellem Falcon - BK Amager forventes først tilgængeligt i løbet af mandagen.

Falcon vandt for øvrigt kampen med 74-48.

Lemvig Basket vinder over Værløse BBK

30.09.2012

Lørdag eftermiddag var Lemvig på besøg i Søndersøhallen.

Værløses første kamp var et knebent nederlag til SISU og Lemvig kom til Værløse med en klar sejr over Åbyhøj.

Efter en tæt første halvleg og en Værløse føring ved pausen blev anden halvleg et mareridt for Værløse og en magtdemonstration fra Lemvigs side. Slutfacit blev 63-82 efter 45-42 ved pausen.

Kampen startede med to hold, der begge dækkede personligt forsvar. Værløse var bedst til at tackle det og Lemvig kom hurtigt i fejlproblemer dels takket være aggressivt spil fra Værløses side. Bl.a. fik Lemvig østrigske spiller Sarah Schicher to fejl.

Lemvigs fejl - ikke mindst da holdet kun mødte op med syv spillere - valgte Lemvig at spille zoneforsvar. Efter lidt justeringer vænnede Værløse sig til Lemvigs zone og fik spillet sig til udmærkede chancer. I denne periode spillede Berit Schelde og Alexandra Chili godt for Værløse imens Rikke Fabricius kæmpede for at dække Lemvigs Emily Hatch fra fadet.

Mod slutningen af perioden gik scorende fra 18-15 til 25-17 og stillingen efter første periode var en føring til Værløse på 27-23.

I anden periode fik Lemvig hurtigt indhentet forspringet til 27-27. Herefter fulgtes de to hold ad til stillingen 30-31. Her fik Lemvig opbygget et forspring på 30-36. Efter en time out fik Værløse indhentet Lemvig ved 36-36 og 40-40. En 3 points scoring af Alex Chili gjorde at Værløse kunne gå til pausen foran 45-42.

2.halvleg startede med endnu en 3 points scoring til 48-42. Scoringer af Lemvigs Mallory Moore og Sarah Schicher gjorde at Lemvig kunne udligne til 48-48, intet var afgjort. Lidt taktiske justeringer fra lemvig gjorde at Værløses rytme blev ødelagt og gjorde at Lemvig fik godt styr på kampen. Fra 48-48 opbyggede Lemvig et forspring på 52-63. Her var det Lemvigs Emily Hatch og Sarah Schicher der sammen med hårdt arbejdende Ivana Udovalieva der var de bærende kræfter. Perioden sluttede 55-65 så Værløse gik fra at føre med tre i starten af perioden til at være bagud med ti.

I fjerde periode var det så spørgsmålet om Lemvig kunne holde/udbygge forspringet eller om Værløse ville kunne indhente Lemvig.

Lemvig udbyggede fortsat deres føring. Med tæt på tre minutter tilbage af kampen kom Lemvig foran 61-80 og perioden sluttede skuffende med kun otte points i perioden til Værløse i mens Lemvig scorede 17.

Lemvigs fire udenlandske spillere spillede på skift rigtig godt, men specielt point guard Ivana Udovalieva knoklede på i samtlige 40 minutter.

For Værløse viste Alexandra Chili at hun kan blive en af ligaens bedst scorende spillere.

En yderst fortjent sejr til Lemvig, men 19 points sejr afspejler måske ikke helt den reelle forskel på de to hold.

Spændende og svingende i Fire Arena

30.09.2012

Måske er det tidligt på saesonen der gör at kampen svinger meget. Hjemmeholdet spiller bredt men det var få spillere der virklig tar ansvar i hele kampen för at spille op til en godkend kamp. Aaby kaemper hele kampen og pröver alt för at ta vaek 79ers angreb. 79Ers er ikke tilfreds med dagens prestation men det tar også tid at få alle ting på plads med nye spillere, nye roller og til deler et nyt spill. Kampen ender med hjemmesejr med 74-73.

Period 1 22-20
Det virker som om det meste i denne kamp sku handle om Emilie Hesseldal (11 p) og Sophie Tryggedsson.(12 p). Begge kommer godt ud i starten af kampen og scorer lit som de selve vil. Problemet för hjemmeholdet var at vi ikke finder nogen rytm eller variation i vores spill. Udover det mangler vi intensitet og at arbejde sammen alt för mange gange.

Period 2 14-18
79ers spill går lit i stå, meget grundet af at vi ikke får styr på vores forsvar. Vi pröver alle vores taktiske forsvar, men hvis intensitet og hårdt arbejde ikke er der blir det svaert at få ud noget af det vi gerne vil se. Emilie Hesseldal blir ved med at score (21 p) , men det blir lit för lit variation og för få der er involveret i spillet. För mange turn-overs og dårlige besluttninger koster også scoring i den anden enden.

Period 3 22-12
I pausen fik 79ers snakket om hvad der skal til för at komme op i niveau og vi var enig om at vi ikke var tilfreds med vores prestation i 1. Halvleg. Vi kommer også ud og spiller bedre forsvar og finder hinanden bedre i spillet. Flere tar ansvar og får man også det forsprang (+8 efter period 3) som man arbejdet för.

Period 4 16-23
Efter 5 min i sidste perioden er 79ers foran med med 10 p, det meste ser ud som hjemmeholdet har sejr i hus, men ikke... Helt pludsligt scorer Aaby 0-11 og er foran med 67-68 med 1 min igen. Den sidste minutten vinder hjemmeholdet med 7-5, hvor Sophie Tryggedsson scorer 3 p på ”buzzern”. Svingende og spaendende...

Top scorers;
79ers:Emilie Hesseldal 28 p, Maja Gerlyng 12, Anne Deleuran 8
Aaby: Sophie Tryggedsson 25 p, Kelly Meredith 14, Maria Jespersen 11

Kampens Firestarters
79ers: Emilie Hesseldal
Aaby: Sophie Tryggedsson

Falcon slår BK Amager

29.09.2012

De to hold havde spillet mod hinanden 2 gange i forsæsonen, med een sejr til hvert hold. Amager kom til Büllen med et hæderligt hjemmebanenederlag til Hørsholm og Falcon kom med en udebanesejr i Horsens.

Der var således lagt op til en spændende kamp.

Amager kom godt fra start og det stod hurtigt 7-2 til Amager inden Falcon vågnede op og sluttede 1. periode med et 10-0 run og vandt 1. periode 15-10. I anden periode stod der Falcon på det meste og hjemmeholdet kunne gå til pausen med en 40-19 føring.

Amager begyndte 3. periode lige så godt som de havde begyndt kampen. De lavede et 9-0 run inden Falcon fandt melodien igen. De sidste 5 minutter af 3. periode vandt Falcon 16-2.

Når 4.periode begynder med en 56-30 føring til det ene hold så løber 4. periode ofte lidt ud i sandet og det var også tilfældet i denne kamp. Begge hold eksperimenterede en del og resultatet blev derefter: 74-48 (15-10, 25-9, 16-11, 18-18).

Der var strømproblemer i Büllen og derfor ingen statistik.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:

Jess Fuller, Falcon 18 points
Emilie Fogelstrøm, BK Amager 13 points

Problemer med livestats

29.09.2012

I 2 af dagens 3 kampe i DL har der desværre været problemer med livestats.

Teknikken har drillet i kampene Falcon - BK Amager (resultatet blev 74-48) og Hørsholm 79ers - Aabyhøj IF (resultatet blev 74-73).

Stats fra de 2 kampe forventes at være på plads i løbet af søndagen.

Den sidste kamp Værløse BBK - Lemvig Basket havde ikke tekniske problemer og kunne følges live. Her vandt Lemvig Basket kampen med 82-63.

Preview - 2. runde

27.09.2012

Hørsholms head coach, Johan Enbom, kommer med sine bud på 2. runde i dameligaen:

Det er altid svært at vurdere holdene så tidligt på sæsonen. Tror det tager 3-4 runder inden holdene begynder at få alle ting på plads og vi kan se lidt stabilitet i Dameligaen. Det er en del nye, unge danske spillere der kan steppe op og spille godt og kombinationen med flere udenlandske spillere gør det spændende i årets liga. Jeg vil også gerne se de danske profiler steppe op og være ”role- models” for vores unge tilskuere i denne sæson; efter den første runde virker det som en god start.

Her kommer så mit bud på runde 2:

Hørsholm 79ers vs. Aabyhøj (lørdag kl. 13.30)

Aaby kommer på besøg med det unge hold, der var med sidste sæson. Sammen med en ny amerikaner og en erfaren islandsk guard kan det bidrage til stabilitet. Svært at sige hvor holdet står for det er en del nyt og rollerne skal på plads. Vi havde selv en god start ude på Amager. Mange spillere der spillede gode minutter og virkeligt bidrog til vores sejr. Top og bred var der og det tror jeg også betyder meget i kampen mod Aaby, selvom jeg tror på en tæt kamp, som vinder vi med ca. 10 p

Falcon vs. Amager (lørdag kl. 13.30)

Hvis Sussie Kruuse spiller i denne kamp tror jeg meget på et tæt opgør. Det betyder at Amager kan matche Jessica Fuller ind i feltet. Hvis Sussie ikke spiller er det mere et spørgsmål om Amager får mulighed til at styre tempoet i kampen. Nu tror jeg Falcon er lidt stærkere som hold på dette tidspunkt af sæsonen. De har størrelse og en masse guards der gør det svært for Amager at stå mod en hel kamp. Jeg tror Falcon vinder med ca. 10 p

Værløse vs. Lemvig (lørdag kl. 14.30) 

Har hjemmebane en betydning i denne kamp? Kan Lemvig klare at spille uden nogen af top 5 spillerne? Har sidste årets tætte kampe nogen betydning mentalt i denne sæson? På forhånd ser det ud som Værløse er lidt stærkere som hold og med hjemmebane burde det være et plus men... Lemvig har Hatch og Ivana Udovalieva og hvis de undgår fejlproblemer og rammer deres skud, tror jeg, det bliver 40 min med spændende basket. Værløse virker som om de har en god balance på holdet og fundet nogen gode udenlandske spillere, hvilket gør de kommer være et svært hold at spille mod. Værløse vinder med 6-12 p

Sisu vs. Horsens (søndag kl. 17.00)

Hvis Horsens arbejder benhårdt tror jeg dette kan vare tæt i 20 min. Efter pausen kommer Sisu at steppe op i intensitet og sætte lidt hårdere pres på det unge Horsens hold. Klarer Horsens PGs dette synes jeg de skal vare meget tilfreds med kampen uafhængigt af resultatet. Der skal vare en forskel på holdene, hvor Sisu skal blive klar til Euro Cup og Horsens har mange der bare skal blive vant til Dameliga niveauet. Tror Sisu vinder med 20+.

Lemvig Basket slår Aabyhøj IF

27.09.2012

Så startede sæsonen mod Lemvig, som i preseason havde vundet to træningskampe solidt

Aabyhøj starter i højt tempo og bringer sig på et par 3’ere af Sofie Tryggedsson og et lay-up af Kelly Meredith i front efter de første minutter. Men det viser sig hurtigt, at Lemvig – anført af fantastisk spil af især Ivana Udovalieva og sidste års MVP (Emily Hatch) – er en ganske stor opgave for et meget ungt hjemmehold.

Aabyhøj holder dog flot fast i føringen i første periode med endnu et par 3’ere af Sofie Tryggedsson, scoring af Maria Jespersen og Line.

I starten af anden periode bringer Lemvig sig for første gang foran med 24-25 ….. og de ser sig sådan set aldrig tilbage resten af kampen. Dog tjekker Julie Højer ind med et par scoringer (og hun spiller i øvrigt sin bedste kamp og får sit gennembrud på holdet).

Lemvig fortsætter med at dominere – ikke mindst er det imponerende at de stort set rammer på ALT. I takt med den høje intensitet og det høje tempo er det tydeligt, at Aabyhøj fortsat har vanskeligheder med flere turn overs og et til tider lidt stillestående angrebsspil med bolden på toppen – alt mens Lemvig fortsætter med at score (og specielt Emily Hatch volder store problemer).

Midt i tredje periode står der 34-49 og efter 30 minutter 45-63 – Lemvig øger stille og roligt.

Fjerde periode er stadig med Lemvig i sikker vinderposition og et Aabyhøj-mandskab, der har vanskeligt ved at komme til afslutninger, har FOR mange afleveringer med to hænder og bolden over hovedet - og i det hele taget en udfordring med at læse deres personlige modstander i forsvaret. Dette resulterer i perioden i  FOR mange frie lay-ups.

Dog skal Aabyhøj roses for at holde fast i organisationen og i det hele taget fortsætte med at kæmpe. Lemvig var blot på dagen et bedre mandskab, der slutter med en sejr på 57-82.

For Lemvig var det som allerede skrevet Medina, der med et meget højt tempo og sikker boldføring + Emily som sikker afslutter, der gjorde sig bemærket.

Hos Aabyhøj sluttede Sofie Tryggedsson som topscorer og som nævnt gjorde også Julie Højer en fin figur.

SISU starter titelforsvar med sejr over Værløse BBK

24.09.2012

Vinder på rutine og ikke begejstring.

Første runde i Dameligaen. Begge hold i aftenens kamp stillede op med mange nye spillere. Hos hjemmeholdet var Marie Malone, Ida Tryggedsson, Nathalie Reshard, Katrine Dyszkant og Pauline Schulz i SISU-trøjer for første gang. På den anden side af banen var for første gang i Værløse-uniformer Verena Bachler, Alexandra Chili, Berit Schelde og Janet Hatfield.

Det var let at mærke, at holdene havde meget nyt på plads, fordi at kvaliteten i kampen var ikke særlig høj.  Men alligevel var det tydeligt, at gæsterne var bedre indstillet på denne kamp.

De begyndte bedst og spillede faktisk godt sammen. Især Alexandra Chili var stærk i første halvleg, hvor hun scorede hele 16 points. Janet Hatfield var også dygtig under kurvene og tog bl.a. 5 angrebsrebounds i de to første perioder. Mestrene fra SISU virkede derimod ikke særlig skarpe og deres forsvar var ikke tæt. Værløse førte 16–21 efter første periode og 39–40 i halvlegspausen.

SISUs Kvinder fik lukket hullerne i forsvaret i starten af anden halvleg. De kom ud med presforsvar og scorede 23 points imod 2 fra gæsterne og ændrede stillingen til 62–42 med 2 minutter tilbage i tredje periode. Værløse fik problemer med presforsvaret og tabte i denne periode mange bolde. Hjemmeholdet øgede tempoet og fik åbne skud hele tiden. Kampen blive dermed stort set afgjort i de første minutter i anden halvleg. Derefter fik Værløse reduceret føringen og kampen endte med en 9-point hjemmesejr, 77–68.

Hos gæsterne scorede 7 spillere, mest Alexandra Chili (24), Janet Hatfield (18) og Verna Bachler (11). Hos SISU scorede 11 spillere, deraf Marie Malone 19, Ida Tryggedsson 15, Tea Jørgensen 10 og Kiki Lund 9. Værløse ramte 7 ud af 19 3-pointskud (37%) men hjemmeholdet scorede derimod kun på 4 af deres 18 3-pointskud (22%). SISU tog 45 rebounds (Marie 10) mod 39 hos Værløse (Janet 12).

Head Coach Hrannar Holm havde følgende at sige om kampen: ”Værløse spillede en fin kamp, men vi var virkelig dårlige i aften. Vores forsvar var næsten ikke til stede, undtagen måske 6–8 minutter. Derudover var vi alt for langsomme i vores angreb og slet ikke aggressive. Vi fik fx kun 7 straffekast. Til sidst ramte vi ikke åbne 3'ere. Faktisk kan det altid ske at man ikke rammer kurven, men dårligt og langsomt forsvar, samt ustruktureret og passivt angreb er noget vi skal snarest fikse. EuroCup starter om én måned og vi skal bruge de næste uger til at komme op til et helt andet niveau. Jeg havde håbet på, at vi var kommet lidt længere i vores spiludvikling, men det er vi åbenbart ikke."

Rutinen sejrede

23.09.2012

Det var erfaringen, der sejrede i sæsonens åbningskamp mellem Horsens Pirates og Falcon.

De rutinerede Falcon-spillere med 192 cm høje Jessica Fuller sikrede sig et solidt forspring på omkring 20 points i kampens første halvleg, og det holdt kampen ud, dog uden at blive væsentligt forøget.

De debuterende Pirater kæmpede godt i forsvaret og formåede dermed at begrænse Falcons scoringsmuligheder en hel del i kampens anden halvleg. Dog kneb det med at snuppe rebounds inde under kurven og stoppe falkene på anden-chancerne.

Træner Martin Madsen ser plads til forbedringer, men mener afgjort, at man kan betegne kampen som en lovende debut for Piraternes unge hold.

Det blev desværre til en teknisk fejl til Pirat-træneren, men i øvrigt blev kampen afviklet i en god tone og med godt humør på begge sider.

Gensynsglæden var stor, da den tidligere Pirat, Josefine Sørensen, som nu er under uddannelse til politimand i København, gæstede Horsens i sin egenskab af guard for Falcon.

Gæstrene vinder kampen med 78-54 (22-13, 23-10, 14-12, 19-19).

Topscorer for Falcon blev Jessica Fuller, med 18 points og for Piraterne blev det Sophie Wich, med 14 points.

Foto fra kampen leveret af Martin Ravn/Team Ravn.

Fortjent 79ers sejr i Amagerhallen

23.09.2012

Indledningsvis virker begge hold præget af premierenerver med en hel del misforståelser til følge. Halvvejs i perioden fører Hørsholm 8-10, men Amager hænger fint med, og stillingen er 18-18 efter 1. periode.

Holdene følges fortsat ad ind i 2. periode. Efter små 5 minutter skyder Catharina Palm 2 for 2 fra straffelinjen og udligner til 27-27. Med godt 3 minutter tilbage reducerer Amager’s Maria Brask til 32-33 på et and-one spil, men Hørsholm skifter gear og vinder de sidste 3 minutter med 9-2.  Hørsholm vinder 2. periode 16-24 og kan gå til pausen med en føring på 34-42.

Efter pausen virker begge hold trætte og effektiviteten falder markant på begge sider. Et godt kæmpende Amagermandskab vinder perioden med 8-7 og holder sig dermed inde i kampen. Stillingen inden sidste periode er således 42-49.

Hørsholm afgør kampen i første halvdel af 4. periode, hvor de bringer sig foran 48-61. Kræfterne hos Amager er sluppet op, så holdet formår ikke at svare igen. Hørsholm vinder fortjent kampen 53-67 (18-18, 16-24, 8-7, 11-18). Hos gæsterne var det især en velspillende Emilie Hesseldal, der voldte Amager problemer. 

Topscorer BK Amager: Catharina Palm 16, Ida Klussmann 13, Emilie Fogelstrøm 12
Topscorer Hørsholm 79ers:  Emilie Hesseldal 22, Maja Gerlyng 15, Therese Demand 9

Kampens spiller WOM: Emilie Hesseldal, Hørsholm 79’ers med 22 point og 10 rebounds.