Nyheder

Dansk Basketinfo er på gaden

22.10.2012

Du finder bladet ved at klikke her.

Forventet SISU sejr

21.10.2012

Spilletiden blev fordelt hos alle 12 spillere, og Sisu fik lejlighed til at afprøve forskellige forsvars- og angrebskombinationer inden deres første kamp i dette års EuroCup i den kommende uge, da de lørdag eftermiddag vandt sikkert over BK Amager med 56-90 (9-22, 16-18, 15-25, 16-25).

I kampens indledning virker det som om, Amager har overdreven respekt for gæsterne. Hjemmeholdet kommer til masser af afslutninger, men koncentrationen svigter. Der går mere end 5 minutter før Emilie Fogelstrøm scorer Amagers første 2 point og reducerer til 2-11. Herfra går det noget bedre for Amagerholdet, og med knap 1 minut tilbage af perioden er stillingen 9-17. Sisu’s Iben Soltau lukker dog perioden med en 2’er efterfulgt af en flot 3’er, så Sisu vinder perioden 9-22.

Amager er meget bedre med gennem hele 2. periode, og med 3 points scoringer af først Ida Klussmann og dernæst Ena Viso er stillingen 25-38 med få sekunder tilbage, men med en buzzer 2’er lykkes det Sisu’s Marie Malone at bringe Sisu foran 25-40. Sisu vinder dermed 2. periode 16-18 og pause stillingen er 25-40.

Efter pausen kværner Sisu maskinen sikkert videre, og Sisu vinder de to næste perioder med henholdsvis 15-25 og 16-25, og kampen ender således med 56-90 (9-22, 16-18, 15-25, 16-25) i Sisu’s favør.

En fuld fortjent sejr til Sisu, men med lidt mindre respekt for gæsterne og en større effektivitet (15/40 2P FG og 5/19 3P FG) kunne hjemmeholdet snildt have begrænset nederlaget.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:
BK Amager: Lotte Tobiasen 16, Ena Viso 10, Emilie Fogelstrøm 9
Sisu: Kiki Lund 17, Trine Duelund og Marie Malone begge 15, Iben Soltau 14 

Kampens spiller WOM: Kiki Lund, Sisu 17 point, 4/4 2P FG, 3/4 3P FG, 3 steals

Tæt kamp mellem Lemvig Basket og Hørsholm 79ers

21.10.2012

Hørsholm har på det seneste haft det vanskeligt, men da de lørdag besøgte Lemvig var de velforberedte, og gav hjemmeholdet god modstand kampen i gennem. Bortset fra de første fem minutter af kampen, var det et tæt opgør, hvor holdene skiftedes til at have kontrol over kampen.

Lemvig startede bedst, og virkede meget opsatte fra start. Efter blot fire minutter er stillingen 10-0, og Ivana Udovalieva har med 5 hurtige point vist vejen. Flere andre følger op, og det giver gode angreb og et effektivt forsvar, som Hørsholm har svært ved at komme igennem. Det er fra starten tydeligt, at Hørsholm har lagt en taktik, hvor aggressivt forsvar skal stresse Lemvig, men i starten giver det ikke meget udbytte, da Lemvig virker forberedte på at bryde presset. Mod slutningen af perioden kommer Hørsholm bedre med, anført af Maja Gerlyng, og gæsterne får bragt afstanden ned på 18-11 ved første pause.

Anden periode starter jævnbyrdigt. Lemvig har stadig godt styr på spillet, og der skiftes fornuftigt ud, så der konstant er friske spillere på banen. Lemvig udbygger i de første minutter føringen, og alt tyder på, at Hørsholms problemer fra de seneste kampe vil fortsætte. Men midt i perioden begynder Hørsholm at få udbytte af den aggressive stil. Det fører til at Lemvig forsøger at tage tempoet mere ud af kampen for at kontrollere spillet ved at udnytte det fysiske overtag. Men det gøres vanskeligt af, at der spilles hårdt under kurven, og det er gæsterne gode til at udnytte. Alt i alt slutter perioden lige, og afstanden er stadig 7 point, 31-24, ved halvleg.

Lemvig kommer skidt i gang med tredje periode. Hørsholm har succes med din taktik, som gør det svært for hjemmeholdet at få gang i angrebsspillet, som bliver stillestående og afventende. Det giver Hørsholm et lille overtag, men det udnyttes ikke fuldt ud, da Lemvig fortsat kæmper godt i eget forsvar, og gør det vanskeligt for Hørsholm at få gang i scoren. Gæsterne får dog først gang i scoringen og begrænser afstanden til 32-30 efter fire minutter. Først derefter lykkes det Emily Hatch at score Lemvigs første regulere point, og det sætter gang i flere andre. Dermed bliver spillet mere lige igen, og afstanden mellem holdene holdes på 3-5 point resten af perioden, der slutter 46-43.

Sidste periode starter som tredje med at Lemvig har svært ved at komme til gode afslutninger, hvilket både skyldes godt forsvar af Hørsholm og manglende effektivitet af Lemvig. Hørsholm benytter muligheden til igen at tage initiativet i kampen og midt i perioden bringer de sig for første og eneste gang foran 48-49. Herefter ser kampen ud til at kunne tippe til begge sider, men en 3er af Helle Kristiansen sætter gang i en slutspurt for hjemmeholdet. Lemvig får stoppet Hørsholm, hvor særligt Therese Deemand har givet problemer, og i angrebet begynder skuddene igen at falde i kurven.

Det betyder at afstanden igen øges mellem holdene, og med kort tid igen er Lemvig foran 63-53. Den føring sættes ikke over styr igen, og selvom Hørsholm får pyntet lidt til sidst kan Lemvig sikkert hive sejren på 65-57 i land.

Lemvigs point: Emily Hatch 18p (17 reb), Ivana Udovalieva 12p, Helle Kristiansen 10p, Sarah Schicher 9p, Mallory Moore 7p, Tine Kristiansen 6p, Ida Kristensen 3p

Hørsholms point: Therese Deemand 13p, Amalie Bonde 12p, Line Piechnik 11p, Maja Gerlyng-Hansen 11p, Marie-Louise Blyme 6p, Simone Ceccardi 3p, Sara Peersen 1p

Aabyhøj IF vinder det jyske opgør

21.10.2012

Kampen havde stor betydning for begge hold, der fortsat manglede den første sejr i sæsonen.

Og det var ret tydeligt fra første fløjt, at der stod meget på spil – det var rodet, nervøst og med ganske mange TO for begge hold.

Horsens BC kom absolut bedst fra start og efter første periode førte de lidt overraskende med 17-10 efter 10 minutter, hvor hjemmeholdet brændte og brændte.

Mistede bolde var bestemt også en del af spillet i begyndelsen af anden periode. Men stille og roligt kom AAIF tættere på Horsens BC – ikke mindst efter solidt forsvarsspil fra flere spillere og en hjemvendt Maria Steen Jespersen, der virkede som skulle hun bevise noget i angrebet.

Efter 20 minutter førte hjemmeholdet med 31-29 og det virkede absolut som om, at momentum var skiftet til fordel for AAIF.

Efter en peptalk og pause var alle så klar til anden halvleg – og igen TO til begge hold.

Julie Høier meldte sig nu ind i kampen – med scoringer og et par flotte blocks. Bianca Morsø gjorde det godt i en energisk opdækning af Rebecca Houmøller – og også Sophie Krognos, Kelly Meredith  og Sofie Tryggedsson kom på tavlen.

Horsens BC blev dog holdt nogenlunde inde i kampen – ikke mindst i kraft af en række sikre straffekast af Sarah Bersang ……. Men AAIF er nu foran med 45-40.

Både Maria Steen, Julie Høier, Sofie Tryggedsson, Bianca Morsø og Kelly Meridith fortsatte en koncentreret indsats i fjerde periode, der sluttede med en sikker sejr til AAIF på 61-52

For AAIF var det en solid holdindsats, der gjorde forskellen og resulterede i den ønskede sejr.

For Horsens BC var det ikke mindst Julie Ravn, Rebecca Houmøller og Sarah Bersang der lyste op.

Falcon sejrer sikkert over Værløse

21.10.2012

Falcon havde vundet konfortabelt i Værløse i en træningskamp i forsæsonen, hvor flere af Falcons nøglespillere sad over.

Falcon kom derfor nok til kampen med lidt for stor selvtillid og Værløse kom med tre sejre på stribe i bagagen.

Begyndelsen af kampen lignede et Falcon stormløb med et 8-0 run. Værløse kom sig hurtigt og perioden endte 22-11.

Anden periode blev mere lige 24-17 til halvlegsstilling 46-28. Facon koncentrerede sig om at dække Værløses to amerikanske spillere hvilket gav plads til Rikke Fabricius som hun udnyttede med 14 points.

Falcon begyndte 3. periode med at lade Værløse skyde et frit skud og derefter selv smide bolden væk. Derefter blev kampen lidt af en ørkenvandring. Værløse vandt 3. periode med een og Falcon vandt 4. periode 11-9 og kampen 75-54 (22-11, 24-17 16-17, 11-9).

Falcon spillede mand-mand pres hele kampen hvorimod Værløse vekslede mellem zone og mand-mand. Og så er der vi st ikke ret meget mere at sige om den kamp.

Topscorer Falcon: Sofie Vincents 25 points
Topscorer Værløse BBK: Rikke Fabricius 16 points

Referat/Ole John Nielsen, ojn@mail.tele.dk 

Preview for Dameligaens runde 5

17.10.2012

Lemvig giver deres bud på Dameligaens 5. runde:

Holdene i Dameligaen er blevet trukket godt ud med tre hold i toppen, tre hold i midten og to hold i bunden uden point. Det kan den kommende weekend dog vende op og ned på, når der afvikles fire spændende kamp i Dameligaen.

Falcon-Værløse (lørdag kl. 13.30)

Runden startes af Værløse og Falcon i et opgør, der kan blive en nøglekamp for begge hold. Værløse har vundet de to seneste kampe, og har tanket noget selvtillid. Desuden har de fået holdet spillet bedre sammen og rollerne mere fordelt.

Man mangler dog stadig at se nogle spillere folde sig helt ud, som Alberte Dokkedal, der sidste år viste hendes evner som afslutter i højere grad. Men med andre typer på holdet skal opgaverne fordeles anderledes og det tager tid.

Det samme har på sin vis været gældende for Falcon, men her er man i højere grad startet helt forfra med nye trænere og en helt ny trup. Falcon er kommet fint fra start og har spillet stabilt. Senest blev det til en god sejr mod Hørsholm, og den slags giver altid selvtillid. Derfor møder Falcon op med tro på egne muligheder og visheden om, at en sejr både vil sikre dem mere luft til midterholdene og gøre situationen vanskeligere for Værløse.

Værløse har derfor mest brug for sejren, og på hjemmebane er det bestemt ikke umuligt at drille Falcon. Begge hold har dygtige profiler, som det bliver spændende at se mod hinanden. Kampen kan falde ud til begge sider, men Falcon har indtil nu virket lidt bedre end Værløse, som stadig mangler at vise, de kan vinde mod holdene i toppen.

Åbyhøj-Horsens BC (lørdag kl. 14.00)

I Aabyhøj er der bundopgør når Horsens kommer på besøg. Begge hold jagter deres første sejr, og for et af holdene vil det jo komme i denne kamp.

Størst chance for sejr har Aabyhøj, som har været tæt på allerede. Spillemæssigt har de været godt med i de fleste kampe, og holdet ser ud til at blive bedre og bedre. Savnet af Maria Jespersen sætter naturligvis sit præg på holdet, men andre har løftet deres spil og vist deres talent.

Hos Horsens har man vist den gejst og moral der skal til for at arbejde videre i modgang, og på et tidspunkt skal de nok få udbytte af arbejdet. Men måske skal der lidt mere tålmodighed til endnu. I en kamp som denne kan det være vigtigt at få et overtag tidligt og et forspring som giver selvtillid, så det hold som kommer bedst fra start har også bedst mulighed for at vinde.

Der er mest, der peger på, at Aabyhøj lige nu er det bedste hold, og de bør derfor også vinde.

Lemvig- Hørsholm 79ers (lørdag kl. 14.30)

Lemvig er igen på hjemmebane og får denne gang besøg af Hørsholm. I sidste runde manglede Lemvig effektivitet og tabte derfor klart til SISU. Siden har holdet dog vundet ude mod BK Amager i pokalturneringen og fik igen vist den linje holdet havde i de første tre ligakampe.

Hørsholm er efter en god start på sæsonen gået lidt i stå. Senest blev det til et nederlag mod Falcon, og Hørsholm ligner et hold, som skal bruge lidt tid på justeringerne efter tabet af Emilie Hesseldal. Det kan dog ikke blive ved med at optage holdet, og som altid kan man forvente en taktisk god kamp af Hørsholm. Derfor kan det godt blive en vanskelig opgave for Lemvig.

De to hold vil forsøge at få initiativet i kampen ud fra egne spillepræmisser. Det betyder at Lemvig vil forsøge at udnytte sine fysiske fordele, mens Hørsholm vil satse på at få tempo i kampen og udbytte af en aggressiv spillespil. Det kan give en underholdene og tæt kamp, hvor hjemmebanen kan give Lemvig den afgørende fordel.

BK Amager-SISU (lørdag kl. 14.30)

Runden sluttes af BK Amager og SISU. To hold om har gjort det godt på det seneste, men alligevel med stor forskel i udgangspunktet.

For SISU kværner videre som et driftsikkert maskineri, der lige nu bare er et niveau over de øvrige hold i ligaen. BK Amager er på den anden side fremtidens hold med masser af talent, og i den seneste kampe har de vist potentialet. Ganske vist tabte de pokalkampen tirsdag mod Lemvig, men også her viste holdet sin styrke.

Der skal dog noget helt uventet til, hvis BK Amager skal vinde mod SISU, og alt tegner til endnu en sikker sejr til topholdet.

SISU åbner for salg af billetter til EuroCup

16.10.2012

Forudbestilling til de tre hjemmekampe på SISUs website.

SISU Basketball har nu åbnet for køb af billetter til EuroCup kampe.

SISU deltager igen i år i den ene af de store europæiske klubturneringer, FIBA EuroCup Women, hvor holdet i sin debutsæson opnåede en flot tredjeplads i gruppespillet efter en spektakulær hjemmesejr i den sidste kamp. I dette års indledende gruppespil afvikles der igen i alt 6 kampe, og SISU er på ny oppe mod nogle interessante modstandere. Tre af kampene spilles på hjemmebanen i Kildeskovshallen i Gentofte og de tre andre på udebane.

Hjemmekampene spilles efter følgende program:

 

 • Onsdag, d. 31. oktober, kl. 19:00 mod CSM Satu Mare fra Rumænien.
 • Onsdag, d. 7. november, kl. 19:00 mod BLMA Montpellier fra Frankrig.
 • Onsdag, d. 14. november, kl. 19:00 mod BC Chevakata fra Vologda, Rusland.

  Kampene vil blive ét af de store højdepunkter i den danske damebasketball-sæson, og modstanderne er meget stærke. BLMA Montpellier og BC Chevakata hører til blandt topholdene i den bedste række i henholdsvis Frankrig og Rusland – og BC Chevakata var i sidste sæson en meget stor mundfuld for SISU, hvor det blev til sikre sejre til russerne både ude og hjemme. Den sidste modstander fra Rumænien, CSM Satu Mare, er internationalt set et mere ubekendt blad.

  I år har EuroCup deltagelsen skabt endnu større opmærksomhed om SISUs kvindehold, og to af EuroCup-kampene (den 31. oktober og den 14. november) vil blive tv-transmitteret live på Kanal Sport, som sender dansk basketball hver eneste onsdag på kabel-tv og på internettet. Kampen den 31. oktober mod ”vampyrerne” fra Transsylvanien (Rumænien) falder meget passende også sammen med fejringen af Halloween, så det skal nok blive en interessant aften.

  Selvom SISU er dobbelte Danmarks- og pokalmestre, og landets p.t. stærkeste hold, udgør disse tre europæiske modstandere en meget stor sportslig udfordring. Det er derfor en stor fornøjelse for os at invitere fans fra hele Danmark og resten af Europa til Gentofte for at se europæisk basketball på et meget højt niveau og heppe for hjemmeholdet.

  Løssalgsbilletter: voksne: kr. 80; ungdom (12–17 år) og studerende: kr. 40.
  Special Internet price for 5 tickets: voksne: kr. 60; ungdom og studerende kr. 30.
  ”3 for 2”: billetter til alle 3 kampe til rabatpris. Voksne: kr. 160 (53 per kamp); ungdom og studerende kr. 80 (27 per kamp).
  Super tilbud: bestil 5 billetter for alle 3 kampe: voksne: kr. 40 per kamp; ungdom og studerende: kr. 20 per kamp.
  Adgang til kampene er gratis for SISU-medlemmer og børn 0–11 år.

  For at bestille; gå ind på www.sisu.dk/tickets og udfyld bestillingsformularen med alle oplysninger. Overfør samtidig beløbet til SISUs EuroCup Women billetkonto: 4190-4190455068. Husk at angive dit navn.

  Deadlines for forudbestilling er kl. 12 mandagen før de enkelte kampe. Billetterne vil ligge klar til afhentning i billetsalget i Hal 1 i Kildeskovshallen (indgang D). Dørene åbnes kl. 18:00.

  Lækker mad og drikkevarer kan købes i SISU-Caféen i forhallen nær indgangen til Hal 1.

Solidt forsvarsspil giver hjemmesejr

14.10.2012

Aabyhøj IF kom til Amagerhallen med en finalesejr over Amager holdet i Herlev Cup i sæsonopstarten og sultne efter sæsonens første sejr i Dameligaen.

Men med solidt forsvarsspil gennem hele kampen gjorde hjemmeholdet det rigtigt svært for Aabyhøj at komme til afslutninger, og kun 4 Aabyhøj spillere kom på scoringstavlen.

BK Amager vandt fortjent et tæt og intenst opgør med 60-49 (19-10, 14-15, 12-11, 15-13).

Kampen starter lidt nervøst og rodet fra begge sider og halvvejs i den første periode er stillingen 6-8. Herefter får Amager lidt mere styr på tingene, og Amager vinder perioden 19-10. Kelly Meredith holder Aabyhøj inde i kampen, og har scoret alle periodens 10 point heraf 4 for 4 fra straffelinjen.

I 2. periode forsætter Amager hvor de slap, og efter små 3 minutter er hjemmeholdet foran 25-12. Men en 3 point scoring af Ingibjorg Jakobsdottir efterfulgt af to sikre straffe efter en teknisk fejl til Amagers coach Todd Anthony bringer Aabyhøj på 27-20, og da Kelly Meredith scorer 2 point på det efterfølgende angreb, er stillingen pludselig 27-22. Amager slutter dog perioden bedst og kan gå til pausen med en føring på 33-25. En tæt periode som Aabyhøj vinder med 14-15.

3. periode er igen en tæt affære. Begge hold har svært ved at få bolden i kurven. Amager vinder perioden med et enkelt point 12-11, og stillingen er 45-36 inden sidste og afgørende periode.

Alle ved at Aabyhøj aldrig giver op, og det er også tilfældet i dagens kamp. 4. periode starter ellers fornuftigt for hjemmeholdet. Efter små 2 minutter begår Aabyhøjs Ingibjorg Jakobsdottir sin femte fejl og må sætte sig på bænken. På det efterfølgende angreb scorer Catharina Palm 2 point og bringer Amager foran 51-40. Men så tager Sofie Tryggedsson fat, og med to 3 point scoringer og 1 af 2 fra straffelinjen til stillingen 51-47, bringer hun Aabyhøj tilbage i kampen. Amager holder hovedet koldt og med to hurtige scoringer af Catharina Palm og Ida Klussmann er Amagers føring tilbage på 8 point 55-47.

Herfra kører Amager sikkert sejren hjem. Amager vinder kampen 60-49, og 4. periode med 15-13.

En solid holdindsats for hjemmeholdet, hos Aabyhøj var Kelly Meredith og Sofie Tryggedsson klart de mest fremtrædende.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:
BK Amager: Catharina Palm 15, Ida Klussmann 12, Emilie Fogelstrøm 11
Aabyhøj: Kelly Meredith 25, Sofie Tryggedsson Preetzman 17, Bianca Morsø 4

Kampens spiller WOM: Catharina Palm 15 point, 15 rebounds og 4 assists.

Sejr til Værløse BBK

14.10.2012

Horsens BC tog denne efterårsdag mod Værløse BBK. Det unge Horsenshold havde et par grimme nederlag i bagagen. Og Værløse gik ind til kampen som favoritter.

Værløse bringer sig også let foran med et par hurtige scoringer, men det varer ikke længe før Horsens svarer igen. Første periode bærer præg af, at Horsens føler sig presset til forcerede skudforsøg, mens Værløse spiller godt sammen og finder hinanden i angrebet. Horsens kæmper dog godt for at få fat i rebounds. Men Værløse har overtaget i hele perioden, og især Alexandra Chili volder hjemmeholdet vanskeligheder. Stillingen efter første periode er 10-26.

I anden periode får Horsens svunget bolden bedre og kommer til gode skudforsøg og har et par gode drives. Desuden får de mere styr på deres hjælpeforsvar. Men Værløse har stadig det bedste sammenspil og en god zone. Holdets skytter er meget præcise og står de fri, så scorer de. Værløse vinder anden periode 13-17, således at resultatet ved pausen er 23-43.

Værløse lægger hårdt fra start i 3. periode og scorer igen nogle hurtige point, inden Horsens når at finde vejen til nettet i den anden ende. I denne periode lykkes meget mere for Horsens og de er fulde af energi og mere aggressive og hjælper hinanden bedre. Værløse har dog stadig overtaget og presser Horsens, hvilket resulterer i flere turnovers. Værløse vinder denne periode med 7 point. Resultatet af denne periode er 12- 19. Og stillingen før sidste periode er 35-62.

Horsens kæmper videre i 4. periode og er fortsat aggressive og kommer også til en del skudforsøg, men forcerer igen skuddene og rammer ikke. Horsens har til sidst i perioden svært ved at komme af med deres bolde, og de ser ikke helt hinanden som i 3. periode. Værløse spiller stadig hinanden og presser Horsens spillerne til turnovers, men Horsens vinder perioden 11-7. 

Begge hold giver spilletid til alle deres spillere. Værløse vinder fortjent kampen og slutresultatet 46-69 er det rigtige resultat på denne kamp.

Topscorere for Værløse er Verena Bachler og Alexandra Chili med hver 14 point og Janet Hatfield har 12 point og 9 rebounds.

Topscorere for Horsens er Julie Ravn og Sophie Wich med hver 12 point.