Nyheder

BK Amager bagud 0-2 efter hjemmebanenederlag mod Hørsholm 79ers

25.03.2017

Bagud 0-1 skulle BK Amager fredag aften i en fyldt Amagerhal forsøge at rejse sig efter 58-41 nederlaget i kamp 1.

Med stillingen 55-56 med godt 2 minutter tilbage af kampen, og flere muligheder for at bringe sig foran var muligheden til stede, men BK Amager formåede ikke at udnytte den. Hørsholm 79ers afgjorde i stedet kampen med 7 ubesvarede point til en sejr på 55-63 (17-21, 7-13, 17-13, 14-16).

1. periode er helt tæt. Begge hold kæmper intenst for at få overtaget, men der bliver hele tiden svaret godt tilbage. Hørsholm 79ers vinder perioden 17-21.

BK Amagers Maria Dinesen reducerer til 19-21 i indledningen af 2. periode, men herefter scorer hjemmeholdet ikke i 7 minutter. Dette udnytter Hørsholm 79er duoen Maryah Sydnor og Ivana Jovanovic med henholdsvis 9 og 4 point til et 13-0 Hørsholm 79ers run til stillingen 19-34. BK Amager får med en 3 point scoring af Catharina Palm efterfulgt af 2 point fra Rikke Andersen reduceret gæsternes føring til 24-34 ved halvleg.

BK Amager kæmper intenst for at komme tilbage i kampen fra starten af 2. halvleg. Efter små 7 minutter er Hørsholm 79ers forspring nede på 4 point 36-40, men med 5 hurtige point øger gæsterne igen til 36-45. BK Amager kommer endnu engang tilbage, og stillingen er 41-47 inden den afgørende periode.

Med stillingerne 47-49, 51-52 og 55-56 gennem 4. periode bliver det ved lige ved og næsten for hjemmeholdet. BK Amager har ikke det overskud og held, der skal til på dagen, og Hørsholm 79’er lukker kampen til egen fordel 55-63.

Hørsholm 79’ers fører nu semifinaleserien med 2-0, og BK Amager har ryggen mod muren i kamp 3 på lørdag den 1. april kl. 16.00 i Hørsholm Hallen.

Efter- og forårets hold i DL

22.03.2017

Nu er de første semifinale kampe spillet og hhv. Hørsholm 79ers og Virum GO Dream har vundet en kamp. Dette er ganske forventeligt eftersom de to hold sluttede som nummer 1 og 2 i grundspillet.

Det betyder dog ikke, at de to hold cruiser sikkert videre til finalen, da både BK Amager og Stevnsgade Superwomen har vist god moral, effektivt spil og vinderinstinkt i mange af de kampe jeg har været ud og kigge på i grund- og slutspil. Overordnet synes jeg faktisk, at der har været rigtigt mange gode og spændende kampe, og jeg ser allerede frem til næste års turnering.

Men først skal semi- og finalerne finde nogle vindere før at en dansk mester kan kåres.

Mens vi venter på dette, kan jeg (Robert Rømer - Forretningsfører for DL) afsløre resultatet af afstemninger omkring efterårets hold og forårets hold – grundet lidt tekniske vanskeligheder, kan jeg først offentliggøre disse hold nu, men det håber jeg – men trænernes hjælp – at jeg kan gøre bedre næste år, således at efterårets hold kan kåres omkring juletid.

Henover semifinalerne og starten på finaler skal trænere og spillere stemme på:

  • Årets spiller – league MVP lyder lidt bedre
  • Årets talent
  • Årets træner
  • Årets dommer
  • Årets hold

Klubrepræsentanterne bliver informeret herom snarest muligt, men stemmerne skal være indkommet inden den 3. og potentielt afgørende finalekamp, således at spillere/træner/dommer kan kåres der.

Men tilbage til de to hold, som er følgende:

Efterårets hold 2016 består af Valeri Driscoll (Virum GO Dream), Sahra DeShone (Lemvig Basket), Ciara Monet Adrews (SISU), Catharina Palm Jensen (BK Amager) og Alberte Dokkedal (Stevnsgade SuperWomen).

Forrårets hold 2017 består af Valeri Driscoll (Virum GO Dream), Sahra DeShone (Lemvig Basket), Ciara Monet Adrews (SISU), Nicoline Østergaard (Virum GO Dream) og Ida Preetzmann (Stevnsgade SuperWomen). 

Preview semifinale 2

22.03.2017

Semifinalerne er i fuld gang og i denne uge spilles kamp 2 i begge serier.

Virum GO Dream og Hørsholm 79ers er begge kommet bedst fra start, men alt er langt fra afgjort endnu.

Coach for Stevsngade SuperWomen, Nadeem Ahmad kommer her med sit bud på hvordan de 2 semifinaleserier ender.

BK Amager – Hørsholm 79ers (kamp 2 fredag kl. 19:30)

2 hold som matcher hinanden godt og hvor sejren dermed kan gå begge veje. I grundspillet vandt Amager 2-1 i kampe, men den første semifinale var det Hørsholm som klar vinder.

BKA skal have Catharina og Emilie til at performere hvis de skal spille sig til finalepladsen.

Begge hold har både gode skytter og inside spillere, men Hørsholm skal satse mere på bredden og den lidt større styrke under kurven. Jeg vil tro vi ender i kamp 5 med 3-2 sejr til hørsholm 79ers.

Stevnsgade SuperWomen - Virum GO Dream (kamp 2 lørdag kl. 15:00)

Virum som har ligget klart nummer 1 i grundspillet og med nu 4 sejre over stevnsgade har favorit position i denne semifinaleserie. Deres seneste kamp  var dog mod et træt stevnsgade  som ikke rigtig havde gejst eller styrke til at spille en vigtigt kamp efter at have spillet kvartfinale i lemvig 2 dage forinden.

Dog har stevnsgade de rette spillere til at træde i karakter når det gælder så vi kan roligt regne med de kommer stærkt igen. Nøglen er at holde Valerie og Nicoline fra feltet og så at vinde rebound spillet.

Virum derimod virker meget robust og stabile, og vil sandsynligvis holde sig til deres gameplan fra de sidste kampe.

Jeg tror selvfølgelig på at Stevnsgade overrasker og vinder serien efter 5 kampe.

Med godt forsvar vinder Hørsholm 79ers klart over Amager i første DM-semifinale

19.03.2017

Amager havde kun 21 point ved halvleg i lørdagens DM-semifinale mod Hørsholm 79ers og det var et meget sigende billede på hvordan kampen forløb. Hørsholm brugte et aggressivt forsvar til at holde modstanderne fra fadet og vandt 58-41 foran 270 tilskuere.

Amager fandt ikke mange frie skud i kampen og dem de fandt, gik ikke i. Det blev således kun til 13 træffere ud af 53 skud og en scoringsprocent på 24. Anfører Line Piechnik tillagde Hørsholms succesfulde forsvar en stor del af æren for dagens gode resultat.:

"Det er viljen til vi gerne vil have en god start i serien, men også, som det har været i mange af sæsonens andre kampe, starter det med forsvaret, og forsvaret gør, at det bliver nemmere i den anden ende. For os handler det om, at Amagers angreb ikke må komme ind i en rytme, for gør det det, har de mulighed for at få deres skytter i gang. Ved de ikke kommer i rytme i angrebet, fordi vi starter højt oppe og de ikke kommer til det de gerne vil, så har vi det nemmere i forsvaret.

Hørsholm kom bedst fra start, med en 7-0 føring på skud fra Maria Forsman Pedersen og Ivana Jovanovic, og Amager kom aldrig på lige eller foran resten af kampen. Med undtagelse af Ida Klussmann og Maria Dinesen skød ingen af amagerspillerne over 25% på skud og de henholdsvis 13 og seks point fra de to var ikke nok til at holde Amager inde i kampen.

Amager var kun bagud 17-13 efter første periode, men med kun otte point fra gæsterne i de næste ti minutter , begyndte Hørsholm at trække fra. Perioden startede med tre point hver fra Sara Forsman Pedersen, Line Piechnik og Maryah Sydnor og selv om det blev til amagerscoringer fra Ida Klussmann og Kelly Hardeman, begyndte Hørsholm at trække fra. I anden periodes sidste syv minutter blev det kun til to straffekast og en scoring fra Amagers side og Hørsholm kunne gå til pause med en føring på 31-21.

Gennem tredje og det meste af fjerde periode udbyggede Hørsholm bare føringen. I anden halvleg kom scoringerne primært fra Maryah Sydnor og Ivanovic under kurven og fra Line Piechnik og Emilie Bornemann på guardpositionerne. Tre minutter inde i fjerde periode havde Hørsholm udbygget føringen til 56-35 og kampen var reelt afgjort. Over de næste minutter reducerede Amager lidt, med syv point fra Kelly Hardeman og Rikke Meisner Andersen, men Hørsholms Marie Louise Blyme kunne lukke scoringen med to point til slutresultatet 58-41.

Hørsholmtræner Jesper Krone var glad for sejren, men ser den ikke som en indikation for hvordan serien vil gå:

-Vi kommer godt ud fra starten af. Vi rammer nogle gode skud og vi dækker op og det viser scoren også. Amager er et fantastisk godt hold, med et godt kollektiv og nogle gode individuelle spillere, så jeg er ikke et sekund i tvivl om at de kommer stærke ud i kamp to, hvor vi skal være mindst lige så parate. På fredag spiller vi på Amager og det charmerende ved slutspillet er jo, at man kan have en dårlig kamp, men så komme tilbage og have en god kamp og så står det lige.

Serien spilles bedst-af-fem og vinderen skal møde sejrherren i den anden semifinale, hvor Virum lige nu er foran 1-0 i kampe mod Stevnsgade. Kamp to spilles fredag 24. marts kl. 19:30 på Amager og kamp tre i Hørsholm 1. april kl. 16:00.

Virum Go Dream fik en god start i slutspillet

18.03.2017

Virum Go Dream vinder første semifinalekamp over Stevnsgade SuperWoman med en sikker sejr på 72-53. Virum var foran i hele kampen, og der var aldrig rigtig spænding om resultatet.

I første periode kommer Virum hurtigt foran med 5-0 ved to scoringer af Frederikke Mollerup. Med et effektivt forsvar og flotte scoringer af Valerie Driscoll på hele 11 point i perioden lykkedes det Virum at vinde perioden med 24-12. Det er primært Alberte Alsø Dokkedal, der kommer til afslutninger for Stevnsgade.

Anden periode er præget af lige spil mellem de to hold, og Stevnsgades Ida Tryggedsson Preetzmann kommer i gang med at score. Hun er absolut Stevnsgades bedste spiller både i perioden, men også igennem hele kamp. Stevnsgade presser Virum godt og er umiddelbart før halvlegen ved at hente ind på Virum. Men scoringer fra Virums Nikoline Østergaard og en flot 3 point scoring i sidste øjeblik af Caroline Marie Schultze sikrer, at Virum er foran 39-27 ved halvlegen.

Virums Gillian Abshire må siges at være klar efter pausen. Hun er særdeles effektiv særlig i angrebet og sikrer, at Virum sætter sig på denne periode. Stevnsgade har svært ved at dæmme op for Virums pres i angrebet, og det er primært Ida Tryggedsson Preetzmann, der holder Stevnsgade inde i kampen. Virum vinder tredje periode sikkert med 19-10 og stillingen er efter perioden 58-37.

Stevnsgade er et hold, der aldrig giver op. Så i fjerde periode kæmpes der fortsat for at vende kampen og Stevnsgades Cherelle Moore får mere held med sine scoringer. Midt i perioden har Stevnsgade fået reduceret til 60-46. Virums Nikoline Østergaard og Ellen Iversen får dog hurtigt svaret igen med flotte scoringer i den anden ende til stillingen 65-45 tre minutter før tid. De sidste minutter spiller holdende lige op til slutresultatet 72-53.

Topscorer for Virum GO Dream: Gillian Abshire 23, Valerie Driscoll 16, Nikoline Østergaard 15, Frederikke Mollerup 7, Ellen Iversen 6, Caroline Marie Schultze 3, Ansofie Schirmer 1 og Pauline Louise Lausten 1.

Topscorer fra Stevnsgade SuperWoman: Ida Tryggedsson Preetzmann 20, Alberte Alsø Dokkedal 9, Cherelle Moore 9, Hanna Sheikh 8, Tea Jørgensen 3, Maja Gerlyng-Hansen 2 og Clara Laursen 2.

Virum Go Dream spiller anden semifinalekamp mod Stevnsgade lørdag den 25. marts kl. 15.00 i Nørrebrohallen. Tredje semifinalekamp er i Virum Hallen fredag den 31. marts kl. 19.30.

Stevnsgade SuperWomen tog sidste stik

16.03.2017

Det blev Stevnsgade som tog den 4. og sidste semifinaleplads i Dameligaen.

Det skete efter en tredje og afgørende kvartfinale i Lemvig onsdag aften. Her sad hvert hold på en halvleg hver, men det var gæsterne som til sidst var mest effektive og koldblodige. Det gav Stevnsgade sejren på 70-84 og dermed en plads i medaljekampene, men Lemvig for første gang i seks år ikke er med i de afgørende kampe.

I kampens første periode følges holdene godt af i de indledende minutter. Stevnsgade kommer lidt nemmere til pointene end Lemvig, hvilket mest skyldes at værterne er lidt for gæstfrie i forsvaret. Lemvig er alligevel godt med, og midtvejs får hjemmeholdet et lille forspring på 21-14, hvilket blandt andet skyldes en god udnyttelse fra straffelinjen. Perioden slutter lidt rodet spillemæssigt, men Lemvig holder fast i forspringet og går til pause med en føring på 27-19.

I anden periode kommer Lemvig ud med god energi, men alligevel er det som om, de er et skrift bagefter gæsterne. Derfor henter Stevnsgade ind på føringen id første minutter og får afstanden ned på 29-24. Intensiteten og tempoet bliver højere og højere, ind i mellem også for højt til at spillerne kan fastholde styringen på spillet. Der bliver også dømt mange fejl, hvilket bringer spillerne på begge hold til straffelinjen flere gange. Selvom Stevnsgade presser på, så holder Lemvig føringen og mod slutningen trækker de igen lidt fra og holder en afstand på 42-34 ved halvleg.

Efter pausen kommer begge hold godt i gang scoringsmæssigt, men forskellen er at Stevnsgade for alvor begynder at vise skarphed fra 3-pointlinjen, hvor især Hannah Sheikh er varm. Lemvig går derimod tæt på kurven, hvor Kayla Bernsen bruger sin fysik godt. Striben af 3ere fra Stevnsgade lægger et pres på Lemvig, og det stresser værterne, som må se føringen forsvinde. Ved periodens slutning er holdene lige igen med stillingen 60-61.

De sidste ti minutter kommer Stevnsgade bedst ud af og det afgør kampen. Allerede fra periodens start fortsætter gæsterne med at ramme udefra. Lemvig får til gengæld ikke udnyttet sine muligheder under kurven, og samtidig dække Stevnsgade så godt op, at der ikke gives plads til mange åbne skud fra distancen. Resultatet er at Stevnsgade opbygger en føring på omkring ti point, og det tvinger Lemvig til at forcere spillet. Desværre giver det ikke udbytte og det lykkes ikke at skabe ny spænding i kampen. Stevnsgade kan køre en sejr på i hus på baggrund af både effektiv angreb, godt forsvar og synlig rutine på holdet. Lemvig udfordrede i størstedelen af kampen godt, men effektiviteten var for lav og for få spillere ramte det nødvendige niveau på dagen. Samtidig var Stevnsgade set over hele kampen bedst til at håndtere de situationer, hvor man mødte modgang og frustrationer.

Kvartfinaleserien mellem Lemvig og Stevnsgade har været spændende og underholdene, desuden har det været et godt billede på den jævnbyrdighed der er i Dameligaen, hvilket forhåbentlig kan fortsætte i den kommende sæson.

De 4 hold til semifinalerne er nu klar

15.03.2017

Med Stevnsgade SuperWomen sejr over Lemvig Basket onsdag aften blev det 4. og sidste hold klar til semifinalerne.

Tidligere havde Hørsholm 79ers kvalificeret sig efter en 2-0 sejr og Aabyhøj IF og BK Amager var også klar efter en samlet sejr over SISU på 2-1. Endelig er mestrene fra Virum GO Dream også direkte kvalificeret som vinder af grundserien.

I de 2 semifinale opgør som spiller bedst á 5 kampe skal Virum GO Dream spille mod Stevnsgade SuperWomen, mens Hørsholm 79ers står overfor BK Amager.

Semifinalerne skydes allerede igang på fredag den 17. marts kl. 19:30 i Virumhallen og lørdag eftermiddag starter 79ers og BKA deres serie kl. 16:00 i Hørsholmhallen.

Du kan se hele semifinaleprogrammet ved at klikke her

BK Amager semifinaleklar efter sikker sejr over Sisu

15.03.2017

BK Amager bookede tirsdag aften billet til semifinalen med en sikker sejr over gæsterne fra Sisu.

Hjemmeholdet fik med en stærk 2. periode forsvarsmæssigt skabt sig et solidt forspring som de fastholdt til en sikker sejr på 79-56 (21-22, 23-5, 14-13, 21-16).

Hjemmeholdet åbner bedst og får hurtigt bragt sig foran 8-2, men gæsterne svarer godt igen kommer på 10-10 godt midtvejs i perioden. Begge hold viser godt angrebsspil og holdene skiftes mere eller mindre til at score. Hos BK Amager er det Catharina Palm som går forrest med 11 point i perioden, mens både Sille Balling og Maria Høgh - ud over det amerikanske trekløver - byder ind for gæsterne. Sisu vinder perioden med 21-22.

BK Amager får strammet gevaldigt op forsvarsmæssigt fra starten af 2. periode, og holdet får med et 12-0 run bragt sig foran 35-23 efter små 7 minutter. Hjemmeholdet forsætter presset i forsvaret, og Sisu må tjene deres point fra straffelinjen i denne periode. Sisu skyder 5 for 10, hvilket betyder at BK Amager vinder perioden med hele 23-5, og at stillingen dermed er 44-27 ved halvleg.

Sisus Kama Jo Griffitts åbner 3. periode med en tre’er. Herefter får Sisu med 6 ubesvarede point reduceret til 48-38, og gæsterne øjner en mulighed for et comeback. BK Amager får dog igen lukket helt af i forsvaret, og hjemmeholdet får med et 10-2 run bragt sig tilbage til en føring på 58-40 inden den sidste periode.

3 point af Ida Klussmann efterfulgt af 2 point af Kelly Hardeman bringer BK Amager på 63-40 i starten af 4. periode. Hjemmeholdet udbygger føringen til 69-42 efter små 4 minutter, og kampen er reelt afgjort. BK Amager vinder efter en solid, kollektiv forsvarsindsats den 3. kvartfinale med 79-56, og holdet er dermed klar til en bedst-af-fem semifinaleserie mod Hørsholm 79’ers.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:

BK Amager: Catharina Palm 19, Ida Klussmann 16, Melanie Elmgreen 11, Emilie Fogelstrøm 9, Kelly Hardeman 8, Josefine Thale Vincents 6, Cecilie Tvede 4, Maria Dinesen, Anna Clara Juul Mogensen og Mie Kronborg Andersen alle 2

Sisu: Ciara Andrews 12, Sille Balling 11, Helene Dalsgaard 9, Kama Jo Griffitts og Maria Høgh begge 8

1. semifinale spilles på lørdag den 17. marts kl. 16.00 i Hørsholmhallen.

Hørsholm tager første stik i kvartfinaleserien mod Aabyhøj i svær kamp

10.03.2017

I 35 minutter var det umuligt at se, at kvartfinale nummer et mellem Hørsholm 79ers og Åbyhøj IF var mellem andenpladsen og nummer sjok i Dameligaen.

Åbyhøj spillede virkeligt sin chance og holdt kampen helt tæt indtil midt i fjerde periode, hvor Hørsholms større bredde viste sig og hjemmeholdet scorede 20 point i træk, da gæsterne blev trætte.

De to klubbers amerikanske spillere, Maryah Sydnor for Hørsholm og Mariyah Henley fra Aabyhøj, var kampens store oplevelser. Sydnor havde 18 point og 18 rebounds, mens Henley havde 24 point og 17 rebounds. Forskellen var, at Henleys sidste ti point kom de sidste tre minutter, da kampen allerede var afgjort.

Hørsholmtræner Jesper Krone så Mariyah Henley som en af de helt store grunde til Aabyhøj kunne blive i kampen så længe:

-Vi har haft kæmpe problemer med hende hver gang, vi har spillet mod dem. Det virker som om, hun er hurtigere end vores spillere på det første skridt og hun er rigtigt dygtig. Men hun er også den eneste fra Aabyhøj, der arbejder derinde, så vi kan smide nogle forskellige forsvarere på hende og måske gøre hende lidt træt. Det er nok også det, der gør udfaldet i dag. Vi skruer måske lidt op for blusset, mens de ikke har et ekstra gear, fordi de måske er lidt trætte.

I kampens første tre perioder var bundholdet med hele vejen og helt hen i tredje periode havde de flere føringer. På grund af mange fejl kunne Hørsholm ikke helt få det normale presforsvar til at fungere og det udnyttede Aabyhøj til fulde. Jyderne spillede hurtigt og fandt både skytterne og Mariyah Henley tæt på kurven og ikke mindst udnyttede de dommerlinjen til at komme meget på straffelinjen i de første tre perioder. Det blev til ikke mindre end 19 straffekast i kampens første 22 minutter og det var bestemt en fornuftig måde at spille på for gæsterne.

Midt i tredje periode ændrede Hørsholm taktik og stoppede med at lave fejl. Det aggressive forsvarsspil blev mere afventende og så blev det sværere for Aabyhøj at hænge på. Alligevel sendte Camilla Andersen med otte minutter igen af kampen gæsterne helt tæt på, da hun scorede til 57-56. Det skulle imidlertid blive de sidste point for gæsterne de næste fem minutter.

Hørsholm skruede pludseligt op for blusset, og da hjemmeholdets skud samtidig gik i, fandt kampen en meget pludselig afgørelse. Hjemmeholdet missede kun tre skud og to straffekast i den fem minutters periode, det tog at score 20 point og komme foran 77-56.

Kampens sidste tre minutter var en formssag og mens Mariyah Henley scorede ti point for Aabyhøj tog Jesper Krone sine stjerne ud og lod de unge spillere få værdifuld slutspilserfaring.

Hørsholm endte med at vinde 82-66 og kan med en sejr lørdag i Aarhus eller onsdag i Hørsholm kvalificere sig til semifinalerne, hvor enten BK Amager eller SISU venter.

Come back gav sejr til Stevnsgade

09.03.2017

Den første kvartfinale mellem Lemvig og Stevnsgade blev både tæt og intens. Få minutter før tid lignede det en hjemmesejr til Lemvig, men et run på 19-5 i kampens sidste minutter tippede kampen til gæsternes fordel og en sejr på 69-71 til Stevnsgade.

Kampen igennem fulgtes holdene godt ad, men når et hold fik lidt afstand, så var det Lemvig som trak fra. Det blev dog aldrig til en føring på mere end omkring 10 point, og det var altså ikke nok i sidste ende.

Fra kampens start fil Lemvig en hurtig føring på 8-3, men Lemvigs dårlige vane med for mange turn-overs viste sig endnu en gang, og Stevnsgade var hurtig til at udnytte det til at vende stillingen til en føring på 8-11. I slutningen af perioden kæmper Lemvig sig tilbage igen gennem hård forsvar og ved pausen er afstanden blot 16-18.

To hurtige 3ere af Erin McDonnell og Sarah DeShone sætter Lemvig godt i gang med anden periode og skabe en føring på 24-18. Hjemmeholdet spiller godt i begge ender af banen, og bliver hjulpet på vej af, at Stevnsgade misbruger mange skud. Afstanden når op på 38-27 med et par minutter tilbage af perioden, men en time-out af gæsterne vender spillet på hovedet de sidste minutter af perioden og et 0-7 run til Stevnsgade betyder at Lemvig blot er foran 38-35 ved halvleg.


Ingen af holdene kan rigtig få gang i spillet efter pausen, og der er også lidt for langt mellem de gode afslutninger. Stevnsgade er en anelse mere effektive end Lemvig og overtager førignen ved 44-46. Endnu en gang vender spillet de sidste minutter, og denne gang er det Lemvig som slutter bedst. Et run på 11-2 bringer værterne foran 55-48 inden sidste periode.

Lemvig udbygger føringen yderligere i starten af sidste periode. Erin McDonnell og Ivana Udovalieva går forrest for Lemvig og holder godt styr på gæsterne. Føringen holder sig omkring de 10 point og som minutterne går ligner det mere og mere en hjemmesejr. Men de sidste minutter vender spillet endnu en gang. Lemvig smider igen for mange bolde væk, og Stevnsgade nedbringer afstanden til 64-59. Lemvig kæmper videre og holder fat i føringen til stillingen 68-61. Men Stevnsgade giver ikke op, og da de i samme angreb først scorer 2 point, misbruger et straffe som i stedet byttes til en 3-point scoring, så står der pludselig 68-66 og gæsterne har momentum. Kayla Bernsen udnytter i næste angreb et af to straffe til en 3-pointføring, men Tea Jørgensen er varm for Stevnsgade og udligner til 69-69. Da Lemvig ikke får scoret i det efterfølgende angreb er samme Tea Jørgensen effektiv igen og afgør kampen til en Stevnsgade-sejr.

Med sejren står Stevsngade med de bedste kort på hånden til returkampen på lørdag, men Lemvig fik vist, at hvis de spiller effektivt som et hold og holder antallet af turn-overs nede, så kan de få godt styr på Stevnsgade. Men slækkes der bare lidt på konceptet bliver det svært.