Nyheder

BMS Herlev Wolfpack vinder lokalderby mod Værløse Blue Hawks

19.02.2019

Søndag gæstede BMS Herlev Wolfpack Søndersøhallen i et lokalbrag mod Værløse Blue Hawks.

Det var Dameligaens to yngste hold som stod overfor hinanden, hvor flere af spillerne kender hinanden på tværs af holdene fra diverse ungdomslandshold, så man kunne mærke tændingen fra begge hold allerede under opvarmningen.

Første periode kommer hjemmeholdet bedst fra land og Annemie Friis Espensen bringer med sit ottende point i de første 2:30 minutter Værløse foran 11-4. Wolfpack holder dog ved og sørger for at holde snor i hjemmeholdet, som dog fastholder deres momentum gennem næsten hele perioden. Med omkring 1:30 minut tilbage af første periode er føringen på 22-13, men med en scoring af Caroline Glud Rasmussen og fem hurtige point af Thea Kjeldahl Mikkelsen kommer Wolfpack helt op igen og første periode slutter 24-20.

Anden periode fortsætter i samme stil, hvor Blue Hawks igen bringer sig lidt foran, men hver gang det ligner de er ved at slippe væk formår Wolfpack at svare igen og lukke hullet. Perioden bølger derfor meget frem og tilbage, hvor kampen de sidste fem minutter hele tiden er inden for to point. Det ender med en marginal Wolfpack føring ved pausen på 40-41. Generelt en halvleg som begge hold havde stor ære af, hvor der på trods af et højt tempo kun blev smidt sammenlagt syv bolde væk (Værløse 3, Wolfpack 4).

Hjemmeholdet kommer bedst ud fra pausen med fire hurtige point fra Julianna Okosun. Efter en timeout var det dog et forvandlet Wolfpack hold som kom ud med langt mere fysik i deres spil, hvilket Værløse ikke var i stand til at svare igen på. Dette udnyttede udeholdet til at lave et 2-16 run og bragte sig dermed foran 46-57.

Blue Hawks fik dog gennem straffelinjen stabiliseret deres spil mod slutningen af perioden og kom ned på 52-59 inden Wolfpack i periodens sidste angreb sætter en 3’er og dermed tog en 10 points føring ind i fjerde periode, 52-62.

Sidste periode var præget af et hjemmehold som kæmpede for at komme tilbage i kampen, men hver gang det virkede til at de var ved at komme helt op igen, var Wolfpack gode til at svare igen. Med fem minutter tilbage reducerer Ellen Lykholt Svendsen til 62-69, men tættere kom hjemmeholdet ikke på comebacket og da Wolfpack vinder de næste tre minutter 0-7 var kampen reelt afgjort. Wolfpack vinder perioden 12-19 og dermed kampen 64-81.

En seværdig og underholdende kamp hvor især første halvleg blev spillet i et rigtig højt tempo, mens anden halvleg mere var præget af fysisk spil. I sidste ende en fortjent sejr til gæsterne.

Næste opgave for Værløse Blue Hawks bliver en svær udekamp lørdag d. 23/2 kl 13:00 i Åbyhallen mod pokalvinderne fra Aabyhøj IF, mens BMS Herlev Wolfpack på hjemmebane tager imod formstærke Stevnsgade Basketball søndag d. 24/2 kl 14:00.

Stevnsgade Basketball giver 79ers sit første nederlag i årets DL

19.02.2019

Stevnsgade Basketball tog søndag imod dameligaens ubesejrede tophold, Hørsholms 79ers og fik en velfortjent sejr. Kampen ender med 10 points sejr i en tæt kamp.


Flot forsvar, der inkluderede hårdt fuldbane pres fra hjemmeholdet, kombineret med gennemførte angrebsspil gjorde at begge hold fik sat godt fra start, og efter 1. periode fulgtes holdene ad med cifrenen19-20. Dette forsatte med stillingen 35-36 ved halvveg.

Krydret med mange gode gennemspillede angreb blev grundstenen lagt til den flotte sejr.

Stevnsgade basketball damer viser at deres fortsatte fokus på solidt forsvar give afkast. Og koncentrationen slap op for udeholdet i 4. periode, hvor Stevnsgade damerne vinder sidste periode med cifrene 21 – 9.

Efter en af de absolut bedste hjemmekampe af Stevnsgades basketball damer i indeværende sæson lykkes der hjemmeholdet at vinde i en kamp der var tæt frem til slutcifrene 73-63.

For Hørsholm 79’ers var Maria Forsman Pedersen topscore med 18 point og Meg Wilson med 16 point, Layne Murphy stod endvidere for hele 11 forsvars rebounds og 3 angrebs rebounds.

Absolutte topscorer for Stevnsgade var det Mathilde Colding-Poulsen med 22 point, heraf 6 3 points, samt Taylor Paige Gleason og Ena Viso med hhv. 13 point hver. Hanna Sheikh stod for flest forsvars rebounds med 7 af slagsen.

Ny træner til SISU

18.02.2019

Med øjeblikkelig virkning har SISU opsagt samarbejdets med holdets nuværende træner Todd Anthony og i stedet for ansat den 42-årige græske træner Eleni Kafantari.

Eleni der kommer fra absolut øverse hylde i græsk basket er assisterende træner for det græske kvindelandshold og træner for både U18 og U20 landsholdene.

Eleni ankommer til Danmark den 22. februar.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra SISU her under.

Ugens preview

18.02.2019

Grundserien nærmer sig sin afslutning og i denne uge spilles den næstsidste runde.

Hørsholm 79ers har trods nederlaget søndag til Stevnsgade Basketball vundet grundserien og starter mellemspillet med 4 point. Der er dog stadigvæk kamp om alle de andre pladser i grundserien og man kan forvente at det hele først bliver afgjort i 14. og sidste spillerunde.

Coach for BMS Herlev Wolfpack Sam Tamargo kommer her med sit bud op ugens 4 kampe:

SISU - BK Amager (20. februar kl. 19:30)

These two teams have played a couple of close games this season. I expect this game to be very intense. Although SISU has the home court advantage, but I have BK Amager winning +4pts.

Aabyhøj IF - Værløse BBK (lørdag den 23. februar kl. 13:00)

Aabyhøj has been playing very good basketball as of late. I expect Værløse to come in and play a competitive game. With home court advantage, I take Aabyhøj winning +10pts.

Hørsholm 79ers - Lemvig Basket (lørdag den 23. februar kl. 16:00)

The last time these two teams met, it resulted in a big win for Hørsholm. I expect this game to be more competitive. Considering that Hørsholm has the home court advantage, I have them winning +10pts.

BMS Herlev Wolfpack - Stevnsgade Basketball (søndag den 24. februar kl. 14:00)

The last game between these two teams proved to be a competitive game, with Stevnsgade coming away with the win. I expect another competitive game. With home court advantage, I have BMS Wolfpack winning +1pt. 

Feriebasket på Vestkysten

17.02.2019

Overskriften kan måske lede tankerne hen på sommerbasket i solen på stranden ved Vesterhavet, og i store dele af kampen mellem Lemvig Basket og SISU, kunne man næsten mærke feriestemningen – selvom det var vinterferie og ikke sommerferien.

Tempoet var lavt, der var god tid til snak, og der blev taget afslappet på tingene i både forsvar og angreb. Samlet gav det en kamp, som først rigtig fik intensitet i de sidste minutter, og hvor det lave tempo og mange brændte skud gav en lav score – men en tæt kamp. Jævnbyrdigheden var den væsentligste årsag til, at kampen blev seværdig. Kampen igennem fulgtes holdene ad, og det var på intet tidspunkt til at se, det var top mod bund som mødtes.

SISU var på forhånd favorit, og med debut til Chelsea Jennings var der endnu en grund til at have store forventninger til gæsterne. Men forskellen viste sig aldrig, og i en tæt afslutning på kampen, var det Lemvig som fik et lille forspring, som holdt til slut og gav Vestjyderne sæsonens anden sejr med 69-64.

Det er også hjemmeholdet, som får en lille føring i kampens start. Lemvig er mest effektive de første minutter, og får hurtigt en føring på 7-4. SISU viser stor tålmodighed i spillet, og har det fint med det lave tempo, som Lemvig lægger op til. Lemvigs interesse i et lavt tempo skal først og fremmest findes i, at blot seks spillere er kampklar for Lemvig efter at både Cristina Pages og Yana Kozhuharova sad ude med skader.

Det lave tempo tog også en del af intensiteten og koncentrationen ud af kampen. Det gav en række misbrugte muligheder hos begge hold og i flere minutter af perioden var stillingen fastlåst ved 11-12 til SISU. Lemvig slutter perioden bedst og kan gå til pause med en føring på 16-13.

Jævnbyrdigheden og tempoet var uændret i anden periode, men det er SISU, som kommer bedst i gang offensivt. Særligt Cassandra Nofuente forsøger at presse lidt tempo ind i spillet, og det giver et forspring på 18-24. Her kunne Lemvig være knækket, men det lykkes at komme igen, og en 3er fra Aniese Palmore bringer stillingen på 23-24. Herefter kommer der nogle minutter med meget rodet spil og tilhørende diskussion, men perioden ender med 2 point af Natalie Faupel for Lemvig og en udligning til 27-27 ved halvleg.

Efter pausen fortsætter konceptet fra første halvleg, og holdene bytter point i periodens første minutter. Spillet er kommet mere inside, hvilket egentlig burde være til SISUs fordel, da de har mest fysik at byde ind med. Men de får ikke rigtig fat i rebounds eller sat sig igennem til afslutninger. Til gengæld viser MaKenzie Miller højt niveau for Lemvig og får samlet både rebounds og point sammen. Det giver god energi til hele holdet, og Lemvig får et lille overtag sidst i perioden, som giver en føring på 53-47 inden sidste periode.

De sidste 10 minutter bliver de mest intense i kampen. Effektiviteten stiger dog ikke lige så meget, og holdene skal stadig bruge mange skud til deres point. SISU får lidt mere ud af det end Lemvig, og de henter ind på det spinkle forspring. Det betyder at holdene igen er lige med fire minutter igen og stillingen 61-60. Det lykkes også SISU at overtage føringen ved 63-64 med to minutter igen, og det ser ud til at endnu en tæt kamp er ved at glide ud af hænderne på Lemvig. Men MaKenzie Miller kæmper videre og får tilkæmpet sig to straffe. Hun udnytter dem begge til en føring på 65-64 med 40 sekunder igen. I de sidste sekunder bliver der kæmpet om hver bold, men det er Lemvig, som har marginalerne på sin side. Natalee Faupel scorer først to pint til 67-64 og tildeles kort efter to straffe med 1,3 sekund tilbage. Hun scorer dog ikke, men rebounden falder i hænderne på MaKenzie Miller, som bliver fejlet og sendt til straffelinjen. Herfra kan hun endeligt afgøre kampen med to point.

Lettelsen var til at se hos Lemvig, som ikke har vundet siden anden runde af grundspillet, hvor Værløse blev besejret. Så det var en tiltrængt sejr, som giver lidt optimisme inden mellemspillet. For SISU var det et ærgerligt nederlag i kampen om pladserne i top-4. De står dog stadig med gode kort til at slutte blandt de 4 hold, som får point med i mellemspillet.

Lemvigs point: MaKenzie Miller 26p (12 reb), Aniese Palmore 22p (13 reb), Megi Kolyandrova 14p, Natalee Faupel 7p (6 ass).

SISUs point: Cassandra Nofuente 19p, Aubrey Buckley 16p, Safia Sheikh 11p, Chelsea Jennings 10p, Helene Dalsgaard 6p og Asta Blauenfeldt 2p.

Tæt kamp i Amagerhallen mellem BK Amager og Aabyhøj IF

17.02.2019

Vinterferien lakker mod enden, men de godt 100 tilskuere der var troppet op fik en god dameliga kamp at se.

I 1. periode kommer hjemmeholdet rigtig godt fra start. De har 100% styr på Åbyhøjs pressbreak og kommer hurtigt foran.  Efter 4.30 min fører BKAmager 19-9. Åbyhøj får dog spillet sig flot igennem Amagers forsvar og holder sig inde i perioden som ender 24-18.

I 2. periode starter Ida Klussmann flot ud med at sætte højt tempo på angrebet. Hun trækker 3 mand til sig og slipper bolden på det rigtige tidspunkt og Valerie Driscoll scorer sine 2 letteste point i kampen.  Dog vinder Åbyhøj 2. periode 18-23 og Alberte Rimdal gør sig bl.a. bemærket med nogle flotte 3. point scoringer. Kampen er næsten lige med et halvlegs resultat på 42-41.

3. periode starter da det 21. minut er spillet bringer Malene Lind Åbyhøj foran for første gang i kampen med 2 point efter en offensiv rebound. Herfra bølger kampen frem og tilbage resten af vejen. Dommerne får en synlig rolle i denne tætte kamp for hvert kald har betydning. Det kulminerer, da BKAmager´s Maria Dinesen bliver revet i benene af en liggende Åbyhøjspiller. Af ren refleks og utilfredshed over denne usportslige handling, skubber Maria til Åbyhøj spilleren og må tage imod en usportslig fejl. 3. periode slutter 63-63.

I 4. periode fortsætter den intense kamp. Åbyhøj skifter til zoneforsvar efter at have dækket personligt forsvar hele kampen. Dette får BKAmager løst efter et par angreb. Føringen er aldrig større end 3 point til nogle af holdene og inden for de sidste 45 sekunder skiftede føringen hele 4 gange.

I dag er det Åbyhøj der trækker det længste strå og vinder kampen med 1 point 83-84.

Hvis man tænker på at Amager skulle have revanche efter nederlaget i Århus på ca. 20 point, burde vi være godt tilfredse men når vi ser tilbage på kampen kunne det lige så godt have været os der var gået sejrsrige ud af kampen.

Vi takker dog begge hold for en god og seværdig kamp og glæder os til at se hvad dameligaen bringer frem mod slutningen af denne sæson.              

Ugens preview

11.02.2019

Grundspillet i DL nærmer sig sin afslutning og i den kommende weekend spilles runde 12 (af 14) inden mellemspillet går i gang.

Coach for Værløse BBK Thomas Hemmingsen kommer her med sit bud på de 4 kampe:

BK Amager - Aabyhøj IF (lørdag kl 14:30)

BK Amager har med deres to amerikanske profiler set rigtig skarpe ud den seneste tid. Geraldunn Leaupepe har været en scoringsmaskine siden hun kom til lidt inde i sæsonen, mens Driscoll som altid dominerer under kurven.

Aabyhøj IF kommer ind til kampen med to liganederlag i træk til hhv. Stevnsgade og Hørsholm, men kommer dog også med en flot sejr fra pokalfinalen. Det bliver interessant om Aabyhøj formår at stresse Amager med deres aggressivitet eller om Amager kan holde kontrollen i kampen og udnytte deres størrelsesfordel.

Jeg tror hjemmebanen bliver afgørende og at Amager vinder en tæt og spændende kamp. Amager +3.

Lemvig Basket - SISU (lørdag kl 15:00)

De to hold har næsten lige spillet mod hinanden, hvor SISU hjemme i Gentofte vandt med ni point. Som der også tidligere er blevet skrevet har Lemvigs sæson været en del præget af skader, men der er ingen tvivl om, at når alle er klar, så har de et farligt hold.

SISU har været inde i en god stime med sejre i fire ud af deres seneste fem ligakampe. Tilføjelsen af Safia Sheik har givet dem en streng mere at spille på og derudover bliver det interessant at se hvordan deres nye amerikanske spiller Chelsea Jennings passer ind på holdet.

SISU +7

Stevnsgade Basketball - Hørsholm 79ers (søndag kl. 14:00)

Efter en lidt svær start på sæsonen har Stevnsgade fået gang i deres spil, og de er i den grad et hold, der skal holdes øje med resten af sæsonen. I de to holds møde tilbage i november var de meget tæt på at give 79ers deres første nederlag i sæsonen. Det lykkedes dog ca. 1,5 måned senere, hvor Stevnsgade efter en tæt kamp slog Hørsholm ud af pokalturneringen.

Jeg tror at Hørsholm har brugt dette nederlag som ekstra motivation frem til kampen og er opsatte på revanchere sig. De er ubesejrede i ligaen, og det tror jeg stadig de er efter søndagens kamp.

Hørsholm +5

Værløse Blue Hawks - BMS Herlev Wolfpack (søndag kl. 16:00)

Rundens sidste kamp står mellem de to yngste hold i ligaen, hvor Wolfpack kommer på besøg hos Blue Hawks. Værløse fik mod Lemvig en tiltrængt sejr, men måtte i seneste runde se sig slået klart af et stærkt Amager hold. Wolfpack har haft indtil videre haft en flot sæson, hvor de udover deres fire sejr også har haft flere tætte kampe, som sagtens kunne have tippet til deres fordel.

Det bliver spændende at se så mange unge talenter folde sig ud i samme kamp, og jeg forudser at vinterferien bliver sluttet af med en tæt og seværdig kamp i Søndersøhallen.

Stevnsgade tog sejren i Lemvig

10.02.2019

Stevnsgade Basketball rejse sig efter pokalnederlaget, da de tog en sejr på 74-52 med hjem fra Lemvig.

Det var en kamp, der var som nat og dag fra første til anden halvleg, og specielt i den sidste periode ændrede kampen karakter, da Stevnsgade bedre end Lemvig magtede at tilpasse sig et mere rodet og fysisk præget spil. Desuden kom skader endnu en gang til at blive et tema for Lemvig, da Cristina Pages måtte udgå efter blot 13 sekunder på banen. Ti gengæld gik Megi Kolyandrova forrest med 17 point for hjemmeholdet. Hos Stevnsgade var det Hanna Sheikh og Rikke Fabricius som tog det store slæb med 24 og 17 point, mens amerikanske Taylor Gleason var mere anonym med blot 4 point.

I kampens to første periode fulgtes holdene pænt ad, og der blev spillet rigtig god basket af begge hold. Mange spillede bød ind hos begge hold, og det gav et varieret og tempofyldt spil. Lemvig fik bedst fat forsvarsmæssigt af de to hold, hvilket gav en føring på 17-12 midt i perioden. Stevnsgade får til gengæld gang i Hanna Sheikh mod slutningen og to 3ere fra hende bringer afstanden ned på 20-18 inden pausen.

Fra starten af anden periode har begge hold meget svært ved at få point på tavlen. En kombination af godt forsvar og manglende effektivitet betyder at der går næste fem minutter inden de første point bliver noteret. Stevnsgade sætter tempoet i spillet en tand op og sætter mere pres på Lemvig, men det ændrer ikke på at jævnbyrdigheden er høj. Med 4 minutter igen af perioden er stillingen 25-25 og holdene udveksler herefter point frem til sidste sekund af perioden, hvor Stevnsgade på buzzeren udligner til pausestillingen 33-33.

Jævnbyrdigheden fortsætter i starten af tredje periode, men midt i perioden får Stevnsgade et lille overtag, da Lemvig mister lidt effektivitet. I første omgang giver det en føring på 35-39 til gæsterne, hvilket i sig selv ikke bør give bekymring. Men det stresser alligevel Lemvig, som kæmper for at finde rytmen igen, uden rigtig at have held til det. Det betyder at Stevnsgade kan udbygge føringen til 35-45 og de får for alvor færten af at kunne afgøre kampen. Lemvig har ikke held med at vende spillet og perioden slutter med en føring på 37-51 til Stevnsgade – og blot 4 point til Lemvig fortæller alt om den manglende effektivitet.

I sidste periode ændrer kampen karakter. Spillemæssigt forsøger Lemvig at kæmpe sig tilbage, og i den første del af perioden kan kontrollen over spillet tippe til begge sider. Men spillet ændrer sig til at blive markant mere fysisk, godt hjulpet på vej af en ændret linje fra dommerne, som virker til at miste overblikket over kampen. Det giver dels frustrationer hos spillerne, dels giver det et meget rodet spil og dels giver det en helt unødvendig dårlig stemning i kampen. Stevnsgade er bedst til at håndtere situationen, godt hjulpet på vej af, at de har en solid føring. Det bliver der ikke ændret på i de sidste minutter, hvor det virker til, at alle gerne vil have sluttet kampen hurtigst muligt.

Målt på effektivitet var sejren helt fortjent til Stevnsgade. Et kig i statistikkerne viser en kamp, hvor holdene var helt lige ved halvleg på stort set alle parametre, men i kampens sidste to perioder var Stevnsgade bedst. Mest ærgerlig var det at en rigtig god basketkamp fik en frustrerende afslutning, hvor andre ting end spillet kom i fokus.

Lemvigs point: Megi Kolyandrova 17p (7 stl), Natalee Faupel 9p (13 reb), Aniese Palmore 9p (6 ass), MaKenzie Miller 8p, Ani Kolyandrova 5p, Charlotte Thomas-Rowe 4p,

Stevnsgades point: Hanan Sheikh 24p (10 reb), Rikke Fabricius 17p, Mathilde Colding-Poulsen 13p, Cecilie Tvede 6p, Ena Viso 6p, Taylor Gleason 4p, Mie Ceccardi 2p, Rebecca Francker 2p

BK Amager slår Værløse BBK

09.02.2019

Vinterferien er skudt i gang og det kunne ses på tilskuere rækkerne, men de godt 100 tilskuere der var troppet op fik en god dameliga kamp at se.

I 1. periode spiller holdene godt op mod hinanden der er ikke mere end 4 points forskel på holdene og Værløse holder sig godt inde i kampen med sine 5 trepoint scoringer ud af deres 25 point. BKAmager laver 29 point i denne periode fordelt på 7 ud af de 8 spillere.  Perioden ender 29-25 til hjemmeholdet.

I 2. periode viser BKAmagers to amerikanere flotte takter i angrebet. Dynn har flere coast to coast spil og det krydret med flotte afleveringer til Valerie kan Værløse ikke holde kampen tæt. Halvlegen ender 56-37 til hjemmeholdet.

3. periode starter det unge og velspillende Værløse hold godt ud. De vælger de rigtige løsninger og fører perioden 19-15 efter 9 minutter, dog slutter BKAmager perioden af med et 6-0 run og vinder perioden 20-19 og er komfortabelt foran inden 4. og sidste periode 77-56.

I 4. og sidste periode trækker hjemmeholdet yderligere fra og der er ikke tvivl om udfaldet af kampen som ender 97-69.

Generelt skal det siges at Værløse spiller flot basket kommer til mange flotte afslutninger. De har mange tangenter at spille på og supplere hinanden flot.

På hjemmeholdet bliver spillet mere og mere flydende og spillerne er begyndt at kende deres roller på holdet. Alle BKAmager spillere kommer på scoringstavlen og bidrager til den fælles sejr. Forsvars mæssigt er der også styr på aftalerne blandt spillerne.           

Wilson var X-faktoren i seværdig topkamp

09.02.2019

Canadiske Meg Wilson scorede ni ubesvarede point i slutningen af tredje periode i en ellers helt tæt kamp mod de nykårede pokalmestre fra Aabyhøj IF og det var forskellen, der sendte en 75-63 sejr til Hørsholm 79ers. Det var en kamp med masser af tempo og seværdigt spil.

Gennem de første tre perioder kunne ingen af holdene fremtvinge en føring på mere end 3-4 point, i en kamp, der var domineret af intenst forsvar. Især Aabyhøj spillede med højt pres hele kampen og lykkedes med at slå meget af Hørsholms spil i stykker.

Hørsholmanfører Gritt Ryder var imponeret over både modstanderne og en af sine egne holdkammerater:

-Der var masser af intensitet, sagde anføreren. Abyhøj spiller godt og vi spiller god, så det var en mega fed kamp. Det er lang tid siden, jeg har været så træt efter en kamp, for de har nogle rigtigt gode forsvarsspillere. Aaby går mest til den i første halvleg og så kommer vi ind i anden halvleg, hvor Meg går forrest. Hun ar mega sej og det hiver os andre med op.

Meg Wilson kom ind sidst i tredje periode, hvor Hørsholm allerede var begyndt at skrue lidt op for forsvaret. Gritt Ryder fik et par steals i træk og Emilie Bornemann hentede en bold på midten af banen og da Wilson så begyndte at score, kom hullet ned til Aabyhøj.

Jyderne havde ramt otte tre-pointere og brugte den sidste af dem til at udligne til 46-46 ved Alberte Rimdal, inden Wilson gik i gang. Først scorede amerikaneren et layup, så et skud, så blev hun fejlet i layupforsøg og ramte straffekastet, for til sidst at ramme endnu et layup og så var Hørsholm oppe med 55-46 inden fjerde periode.

Wilson, der scorede 18 point i alt, var beskeden efter kampen:

-Vi spillede ikke ret godt i forsvaret til at starte med, men da vi så begyndte at få nogle forsvarsstop, var jeg bare heldig at være den, der kunne lægge bolden i på fastbreak. Det var godt forsvar, der tillod mig at score de point.

Set udefra så det lidt anderledes ud, idet flere af Wilsons scoringer var med forsvarere, der lagde hårdt fysisk pres på og gjorde scoringer ekstra svære.

Aabyhøjs Malene Pedersen, der blev kampens topscorer med 24 point, ramte som den første i fjerde periode, men da Emilie Bornemann sekunder senere ramte Hørsholms første tre’er i kampen og Ivana Jovanovic fulgte op med to straffekast til 60-48, blev det svært for det unge jyske hold.

Det tætteste Aabyhøj kom på herfra var 62-55, da Stephanie Jensen ramte sin tredje tre’er i kampen, men så svarede Hørsholm igen med tre scoringer i træk fra Hørsholm-topscorer Layne Murphy og snart var Hørsholm i front 71-59 indenfor det sidste minut og kampen var afgjort.

Med sejren, der endte på 75-63, er Hørsholm stadig det eneste ubesejrede hold i Dameligaen med 11 sejre i træk, mens Aabyhøj er på fjerdepladsen med seks kampe i 11 forsøg.

Hørsholm spiller næste gang søndag 17. februar kl. 14 på udebane mod Stevnsgade Basketball, mens Aabyhøj skal til BK Amager dagen før.