Nyheder

Ugens preview

31.01.2019

På grund af weekendens pokalfinale mellem Stevnsgade Basketball og Aabyhøj IF strækker dette preview sig over en længere periode. Fredag  og tirsdag aften spilles der nemlig kamp i Gentoftehallen og den 9. februar spilles de sidste 3 kampe i spillerunde 11.

Coach for Hørsholm 79ers kommer hermed sit bud på de 5 kampe:

SISU - BMS Herlev Wolfpack (fredag kl. 19:30)

SISU har forstærket deres hold med en ny stærk amerikansk spiller, som helt sikkert vil højne deres niveau. Og hvis Todd husker at sætte Safia i protokollen, så har de uden tvivl et stærkt hold, som burde give dem en sejr mod BMS.

BMS har indtil videre haft en virkelig god sæson, med deres friske spillestil. De spiller en del 1-1, og det er de gode til. De mangler naturligvis erfaring, og det kan også blive grunden til, at SISU vinder denne kamp.

SISU +8

SISU - Lemvig Basket (tirsdag kl. 18:30)

Som jeg allerede har givet udtryk for, så er SISU blevet stærkere. Og med Lemvigs tur til Gentoftehallen på en hverdag, så tror jeg på en hjemmesejr.

SISU +14

Hørsholm 79ers - Åbyhøj IF (lørdag kl. 12:30)

Hørsholm har været lidt svingende i deres præstationer, men har formået at vinde alle kampe i ligaen indtil videre. Vi skal prøve at forsvare vores hjemmebane, men det bliver en stor udfordring, da Åbyhøj er et af de bedste hold i ligaen.

Åbyhøj spiller ligesom BMS aggerssivt og friskt til. De har nogle virkelig dygtigte unge spillere, hvor især Malene Pedersen tager meget ansvar. De kommer fra en pokalfinale, hvor de har en 50/50 chance for at vinde, men uanset hvad, så bliver det en intens og spændende kamp.

Hørsholm +5

BK Amager - Værløse BBK (lørdag kl. 14:30)

BK Amager har vist gode takter gennem det meste af sæsonen. De forstærkede deres hold, hvilket har givet dem mere bredde og endnu trussel i angrebet. De har derudover Driscoll under kurven, og hun dominerer i begge felter.

Værløse er måske ved at finde rytmen efter Maria Høghs uheldige skade. De kommer med en god sejr i posen mod LeEmvig, men de har ikke nok at skyde med mod Amager.

Amager +15

Lemvig Basket - Stevnsgade Basketball (lørdag kl. 15:00)

Lemvig har haft det svært i denne sæson. Både med skader men også med at finde det niveau, som de egentlig har kvalitet til. Jeg tror, alle hold venter på, at de springer boblen, og finder ind i rytmen. Så kan de blive farlige. Men det sker ikke mod Stevnsgade.

Stevnsgade er tro mod deres spillestil uanset, hvem de møder. De holder ikke tilbage med skud fra distancen, og da det også er der deres styrke er, er det vel forståeligt. Hvis de ikke rammer, så har de stor udfordringer, men mon ikke de har et par stykker, der bliver varme.

Stevnsgade +7

Værløse Blue Hawks vinder bundbrag mod Lemvig Basket

28.01.2019

Søndag eftermiddag havde Lemvig taget turen på tværs af landet for at besøge Blue Hawks i Søndersøhallen. På trods af hård konkurrence fra en håndboldkamp i Herning var der stadig mødt en god flok tilskuere op, som var med til at skabe en god stemning gennem kampen. Begge hold kom ind til kampen med kun en enkelt sejr indtil videre i sæsonen, så det var to hold som var opsatte på at fordoble det antal.

Kampen startede meget lige og bølgede frem og tilbage; Værløse fik skabt sig et lille forspring på 12-6, hvorefter Lemvig fik lidt momentum og bragte sig foran 14-15. Det endte dog med en lille Værløse føring på 18-17 efter første periode.

Anden periode starter Værløse bedst og kommer hurtigt op med syv, 26-19, men herefter får Lemvig udnyttet deres fysik under kurven og samtidig vil bolden ikke rigtig i kurven for Værløse, så med et 2-17 run bringer Lemvig sig foran 28-36. De sidste minutter er herefter helt lige og Lemvig kunne dermed gå til pausen foran 34-40.

En lige første halvleg, hvor ingen af holdene for alvor formåede at sætte sig på kampen.

Anden halvleg starter med en Lemvig scoring, men herefter stod der Værløse på det hele. De første otte minutter vinder Blue Hawks 21-5 og bringer sig foran 55-45. Lemvig får dog stoppet blødningen med et par stærke scoringer under kurven og perioden ender 26-12 til Værløse, som dermed gik ind til sidste periode foran 60-52.

Lemvig var dog ikke slet ikke færdige i kampen og kommer stærkt ud til fjerde periode, hvor de hurtigt får reduceret til 61-58. Værløse lader sig dog ikke påvirke og med et 10-0 run får hjemmeholdet skabt et forspring på 71-59 med et par minutter tilbage, hvilket reelt afgjorde kampen. Perioden ender 17-9 og dermed slutresultat 77-61 til Værløse.

Kampens spillere var fra hjemmeholdet Julianna Okosun med 25pts, 17rebs, Frida Boje Formann med 19pts, 11as, 6rebs, 5stls og Annemie Friis Espensen med 14pts, 7rebs, 23+/-. Hos Lemvig skal anfører Natalee Briann Faupel nævnes med 23pts, 13rebs, samt Marie MaKenzie Miller med 11pts, 10 rebs.

Du kan gense hele kampen igen ved at klikke her.

Næste opgave for Værløse Blue Hawks er en svær udekamp lørdag d. 9/2 kl 14:30 mod BK Amager, mens Lemvig skal en tur til Gentofte og spille mod SISU tirsdag d. 5/2 kl 18.30.  

Flot kulisse gav desværre ikke hjemmebanesejr til BMS Herlev Wolfpack

26.01.2019

Til dagens kamp mod BK Amager havde Wolfpack satset på at samle minimum 200 tilskuere for at give begge hold en god kulisse og forhåbentlig kunne få revanche for et nederlag i starten af sæsonen på udebane. Første del lykkedes med hele 253 tilskuere, hvor størstedelen gjorde hvad de kunne for at hjælpe det unge damehold. Selv med tilskuernes hjælp kunne hjemmeholdet desværre ikke få en sejr i hus mod rækkens nummer 3 som med dagens sejr rykker op på andenpladsen.

Siden første kamp havde Amager fået tilgang af endnu en amerikaner Dynn Luaepepe og kom i den grad til at sætte sit præg på kampen fra start. Som speakeren nok så rigtigt sagde efter 5 minutter, hvor Luaepepe scorede dit 9 point. Nu fører hun 9-8 da ingen andre fra Amager havde formået at komme på tavlen.

Hjemmeholdet kom dog godt fra start og havde flere strenge at spille på i starten. Hele 5 spillere kommer på scoringstavlen i 1. periode som slutter 20-23.

Anden periode bliver lige så tæt som første og mens Wolfpack får lidt bedre fat i Luaepepe træder andre spillere i karakter for udeholdet, som midt i perioden får skabt den hidtidige største føring med 5 point 30-35. Hjemmeholdet vil det dog anderledes og igen har vi 5 forskellige spillere på tavlen hvilket bringer os på 36-35 med kort tid tilbage af perioden. Desværre får Amager 5 hurtigere point og kan gå til pause med stillingen 36-40.

Sidste kamp var Amagers høje spiller Valerie Driscoll meget dominerende i feltet. I dag knoklede hun som altid men Cecilie Jessen gjorde et kæmpe stykke arbejde på at holde hende in-side og ved pausen har hun kun scoret 4 point.

Efter pausen kommer Wolfpack rigtig godt ud og med 5 point af Gudmand og 2 fra Cecilie Jessen er de igen i front 43-40. Et 2-12 run til udeholdet, som kommer i gang med deres 3-points-scoringer giver stillingen 45-56 og da Wolfpack den sidste del af denne periode har svært ved at komme til kurven men kun scorer på straffe ender perioden 49-58.

Intet er afgjort endnu men Amager spiller en god 4. periode og hos hjemmeholdet er der lidt langt mellem scoringerne. Desværre bliver det kun til 7 point i sidste periode og da de i slutningen sætter alt ind på at vende kampen staffer Amager det og løber fastbreak i den anden ende. Periode slutter 7-19 og kampen ender med en sejr til udeholdet, som nu ligger nummer 2 i DL på hele 56-77.

For hjemmeholdet skal fremhæves Cecilie Jessen for super flot forsvar og hele 11 rebounds. Katrine Jessen og Caroline Glud følger også godt med i rebound statistikken med henholdsvis 10 og 9 rebounds. De bliver dog alle overgået af Driscoll med hele 15 rebounds. Thea spiller en flot kamp og får i forsvaret styr på Luaepepe samtidig med hun er en trussel i angrebet ligesom Emilie Gudmand altid er det. Unge Bianca Braikia kommer ind og gør en god figur og går uimponeret til opgaven bl.a. med en block af Dynn Luaepepe.

Topscorer i dagens kamp for BMS Herlev Wolfpack var Emilie Gudmand med 16, Thea Mikkelsen 11 og Caroline Glud 11. For Amager var det Dynn Luaepepe med 31, Ida Klussmann 17 og Valerie Driscoll 12.

En flot kulisse gav en spændende kamp i 3 perioder og vi håber vi kan formå at samle lige så mange mennesker fremover til vore DL kampe.

Næste kamp er for Wolfpack på fredag mod Sisu mens BK Amager først d. 9/2 tager imod Værløse BBK.

Hørsholm 79ers gjorde kort proces med SISU

23.01.2019

SISU kom ind til kampen i Hørsholm med sejre i fire af de fem sidste kampe, men Hørsholm, der sidst tabte sæsonens første kamp, viste hurtigt hvor skabet skulle stå. Allerede i første periode gik Hørsholm i front 29-16 på vej mod en stensikker sejr på 90-52.

Det gjorde ikke tingene bedre for SISU, at deres to nye spillere ikke var med i kampen. Amerikanske Chelsea Jennings fordi hun endnu ikke har opholdstilladelse og Safia Sheikh fordi hun ved en fejl ikke blev skrevet i protokollen. Sheikh var ellers klar til kampen  og blev skiftet ind, men blev straks sendt på bænken igen af dommerne, sammen med en teknisk fejl til bænken.

Der var ellers en aften hvor SISU godt kunne have brugt de to boldstærke spillere, for Hørsholm lagde et enormt pres på i forsvaret hele kampen. Det var tydeligt, at forrige uges nederlag i pokalturneringen – der var det første siden sidste års tredje kamp i DM-finalerne – skulle viskes bort.

-Vi kom ud og gav den max gas, men jeg synes egentligt ikke SISU kom ud og viste det, vi ved, de kan. Det var rart, at vi kom ovenpå igen, men der kommer mange kampe, der er sværere end den her. Vi fokuserede på forsvaret og på deres gode individualister og dem prøvede vi at dække op på i dag, og det lykkedes.

Hørsholm lagde pres på fra kampen start, mens træner Jesper Krone stod og råbte på endnu mere pres på bolden, på trods af en tidlig føring til hjemmeholdet. De tre første perioder byggede Hørsholm på føringen, med scoringer nærmest fra alle steder på banen. Hørsholm sluttede med syv spillere over otte point, med Layne Murphy og Caroline Bornemann som topscorere med 15 hver.

Hørsholm udbyggede føringen til 52-28 ved halvleg,  68-42 efter tredje periode og med slutstillingen 90-52 er de forsvarende mestre stadig ubesejrede i Dameligaen i denne sæson, med 20 point for ti kampe, otte point foran de nærmeste forfølgere, med en kamp mere.

Hørsholms næste opgave er først lørdag 9. februar, da weekenden inden er afsat til pokalfinalerne mellem Aabyhøj og Stevnsgade. Det er netop Aabyhøj, der kommer på besøg i Hørsholmhallen til den tidlige kamp kl. 12:30, på en dag, hvor også herrerne spiller kl. 16. Mellem kampene er der fastelavnsfest for alle børn.

SISU er fortsat på fjerdepladsen i Dameligaen med 10 point for ni kampe, men BMS-Herlev ånder dem i nakken kun to point bagved.

Ugens preview

21.01.2019

Efter en hæsblæsende pokalweekend hvor Aabyhøj IF og Stevnsgade Basketball bestilte billetter til pokalfinal efter sejre over henholdsvis BMS Herlev Wolpfack og SISU er det igen tid til at sætte fokus på DL.

i denne uge spilles runde 10 af de 14 runder i grunderien og rundes sætte igang onsdag aften hvor Hørsholm på hjemmebane får besøg af SISU. Siden spilles der 2 kampe lørdag og 1 enkelt søndag.

Coach for Aabyhøj IF Michael Rau-Niebling kommer hermed sit bud på de 4 kampe.

Hørsholm 79ers - SISU (onsdag kl. 18:30)

Top kamp i dameligaen hvor Hørsholm skal komme tilbage efter sæsonens første nederlag i pokalen til Stevnsgade Basketball.

Den omvendte kamp vandt Hørsholm med 40 point. Men meget er sket siden og SISU har spillet godt siden.

SISU slikker stadig sårene efter deres seminederlag i pokalen søndag aften i Nørrebrohallen og det udnytter Hørsholm som må være sultne for at komme i gang efter en uges pause.

Hørsholm +11.

Aabyhøj IF - Stevnsgade Basketball (lørdag kl. 13:00)

Generalprøven på dette års pokal finale. Hvordan går de 2 mandskaber ind til denne kamp?

Aabyhøj vandt det omvendte opgør med 28, men siden har Stevnsgade fået tilgang af amerikansk forstærkning og fundet bedre sammen som hold.

Aabyhøj er stadig et meget uerfarent hold og deres tanker kan muligvis allerede være i pokalfinalen og så bliver det ikke kønt.

Aabyhøj har hjemmebanefordel og Stevnsgade er blevet forstærket. Så en tæt kamp som ender i OT. Men hvem der trækker det længste strå er svært at spå om.

BMS Herlev Wolfpack - BK Amager (lørdag kl. 14:00)

Ung mod rutine. BMS spiller god basket med masser af tempo og er meget aggressive. De har 2 dygtige center som på skift kan dække Driscoll og gøre dagen svær for hende.

Amagers 2 dygtige kanere krydret med rutine er ikke nemt at spille imod. Hvis de får held til at dæmpe tempoet og får styr på Emilie Gudmand og Thea Mikkelsen får BMS det svært.

Men det er ikke sådan ligetil. BMS er gode hjemme, Amager er et af ligaens bedste hold. Bliver en spændende kamp som BMS vinder med +1.

Værløse BBK - Lemvig Basket (søndag kl. 16:00)

Kampen om sidste pladsen set udfra den aktuelle stilling.

Begge hold har været meget uheldige i år. Værløse har mistet deres bedste spiller Maria Høgh, men spiller stadig med høj moral. De viste i kampen mod Sisu at intet er afgjort og de vil kæmpe til sidste blodsdråbe. Lemvig var fra start ramt af skader. Måtte skifte amerikaner i sidste øjeblik. Da alle så var klar, mister Lindsay Füg lysten til at spille basketball og tager hjem.

Vi får igen en meget lige kamp, men Lemvig ligner et hold der er ved at finde sig selv og de vinder med +3.

Stevnsgade Basketball og BK Amager matcher op i Nørrebrohallen

11.01.2019

Hjemmeholdet fra Nørrebro lagde hårdt ud fra start med to scoringer udenfor feltet fra Rikke Fabricius og begge hold lagde et hurtigt og højt tempo.

Gennemgående for begge hold var fokus på skud udenfor feltet og 3 point skud, hvilket bl.a. resulterede i hhv. 13 scoringer fra Stevnsgade og 9 fra gæsterne fra Amager. Samtidig pressede begge hold hinanden i forsvaret og der var ingen løse bolde. 

Holdene fulgtes ad med et resultat på 33-36 ved halvveg (17-20 efter 1. periode). I 3. periode står hjemmeholdet for scoren 20-10; hvilker sikre dem et lille forspring til sidste periode. Kræfterne slap desværre op for Stevnsgades damer i 4. periode, hvor der også tages nogle ikke sikre beslutninger, og skud. Dette kombineret med at BK Amager viser træfsikkerhed og rutine gør at gæsterne vinder sidste periode med cifrene 13 – 23 og kampens endelige resultat bliver 66-69. 

For BK Amager viser Geraldunn Leaupepe et utroligt stort overblik og ball handling og formår at se muligheder og afleveringer lang fremme. Denne aften i Nørrebrohallen fik vi alle talenterne at se og hun ender også som topscorer i kampen med 24 point.

For Stevnsgade basketball så vi især Mathilde Colding-Poulsen træde frem og vise træfsikkerhed og samtidig stod Cecelie Tvede for 2 vigtige scoringer lige efter pausen som sendte Stevnsgade god afsted.

Kampens topscorer fra BK Amager var Geraldunn Leaupepe med 24 point og Valerie Faith Driscoll med 14 point.

For Stevnsgade var topscoreren Mathilde Colding-Poulsen med 23 point og Hanna Sheikh med 18 point.

SISU vinder underholdende kamp mod Værløse Blue Hawks

11.01.2019

Onsdag aften tog Værløse Blue Hawks imod SISU i hvad der skulle vise sig at blive en underholdende og seværdig kamp i Søndersøhallen.

Den forrige kamp mellem de to hold endte med en storsejr til SISU, så det var et Værløse hold, som var opsat på revanche. SISU derimod skulle forsøge at fortsætte deres gode stime med sejre i tre ud af deres sidste fire kampe op mod jul.

Begge hold startede som lyn og torden og første periode blev spillet i et utroligt højt tempo og var et sandt offensivt festfyrværkeri. SISU startede brandvarme fra 3-pointslinjen og sendte 5 ud af 6 i kurven i første periode. Samme skarphed kunne Værløse ikke matche fra distancen, men hjemmeholdet spillede med masser af energi og aggressivitet og udfordrede gang på gang SISU ved ringen. Første periode endte dermed med en lille føring til SISU på 26-32, hvilket er den højeste samlede score for en periode indtil videre i Dameligaen denne sæson.

Selvom det ikke blev til samme pointfest i anden periode fortsatte kampen med at blive spillet i højt tempo og med god intensitet. Værløse startede perioden bedst og efter de første 5 minutter havde de bragt sig foran 39-36, men herefter tog SISUs to amerikanere over og var toneangivende i et 0-11 run over de næste 4 minutter. Periodescoren endte derfor helt lige 15-15 og en pauseføring til udeholdet på 41-47.

Begge trænere havde nok snakket forsvar i pausen for tredje periode blev en mere forsvarspræget og lavtscorende affære. SISU var dog skarpest i perioden og får med et 0-15 run skabt sig, hvad der skulle vise sig at være det afgørende hul. Med periodecifrene 9-17 kunne udeholdet dermed gå ind til sidste periode foran 50-64.

En føring som var tæt på at være tre point større, da SISUs CJ Nofuente fra egen banehalvdel sendte et skud i kurven lige da perioden sluttede, men dommerne vurderede at bolden var sluppet for sent og den flotte scoring fik derfor ikke lov at tælle.

På trods af føringen til SISU var der ikke mange i Søndersøhallen, som havde fornemmelsen af, at kampen var afgjort. Værløse fandt igen deres aggressive spillestil frem og var flere gange tæt på at få lukket hullet. SISU svarede dog gang på gang igen og til sidst løb hjemmeholdet tør for tid. Værløse vinder perioden 25-21, men SISU vinder kampen 75-85.

Stor cadeau til begge hold for at levere en meget underholdende kamp med massevis af flot og seværdig basket.

Kampens profiler på de to hold var fra hjemmeholdet Frida Boje Formann (23p, 6reb 7as), Annemie Friis Espensen (16p, 9reb, 4stl) og Julianna Okosun (17p, 9reb), mens det fra udeholdet var Cassandra Jayne Nofuente (26p, 8reb, 5as, 5stl), Audrey Renee Buckley (22p, 6reb) og Freja Lilly Christensen (15p, 3/7 3-point) som var toneangivende.

Næste kamp for Værløse er først d. 27/1, hvor de på hjemmebane tager imod Lemvig Basket, mens SISU på søndag d. 13/1 skal forsøge at spille sig videre i pokalturneringen hjemme mod BK Amager.       

79ers stopper Wolfpacks hjemmebanedominans

09.01.2019

Tirsdag aften gæstede de danske mestre og pokalvindere fra Hørsholm 79ers Skovlunde og BMS Herlev Wolfpack til årets første Dameliga-kamp for begge mandskaber i 2019.

Teknikken, herunder statistikføringen, drillede rigtig meget i Rosenlundhallen, men heldigvis påvirkede det ikke spillet på banen. Wolfpack lykkedes i første periode med at kontrollere kampens tempo, selv om 79ers profilerne Layne Murphy og Meg Wilson lagde hårdt fra land og var svære for værtinderne at få styr på i forsvaret. Hjemmeholdets nye profil Luka Malinka gjorde rigtig god figur og var med 7 point i første periode med til sikre BMS Herlev en føring på 21-19 efter de indledende 10 minutter.

I anden fjerdedel fortsatte Wolfpack det flotte spil frem til 6. minut, hvor holdet førte 28-26. Herefter satte Gritt Ryder godt assisteret af Marie Louise Blyme og Josephine Tullin et stærkt 79ers run på 13-0 ind til halvlegsføring 28-39.

Stemningen i hallen var god bl.a. takket være Hørsholms medbragte fans. Gæsterne måtte føle, at de havde kampen under kontrol. Wolfpacks tilhængere havde dog også meget at glæde sig over, da de bortset fra de sidste 4 minutter inden pausen havde været vidner til, at den meget unge trup trods alt fint kunne bide skeer med det ubesejrede tophold med 3 udenlandske spillere og landets måske mest rutinerede og kompetente guard, Gritt Ryder.

I de næste 15 minutter af kampen skiftes til de to hold til at lykkes med eget spil. 79ers Ivana Jovanovic får vist, at hun både kan dække hårdt op, score og sætte sine yngre og talentfulde medspillere op til gode afslutninger, hun er en fornøjelse at se i ligaen.

Alligevel lykkes BMS Herlev med at holde de stærke nordsjællændere stangen langt ind i 4. periode, bl.a. godt ansporet af en utrættelig Caroline Glud, som var dejlig aggressiv i sit spil og aldrig gav op. Med 5 minutter tilbage på kampuret var stillingen 58-72, og et comeback så ikke helt umuligt ud for Wolfpack.

Men hjemmeholdets kræfter slap op til sidst. Hørsholms fysik og bredde havde kostet på energi-kontoen, og bl.a. med to flotte 3’ere hen mod slutningen, kan 79’ers drage hjemad med en sejr på 65-85. Set med Wolfpack briller blev nederlaget ciffermæssigt for stort i forhold til spillet på banen. Hørsholms sejr kan der ikke pilles ved, men som tilskuer følte man ikke, at BMS Herlev blev kørt ud af banen af det stærke 79ers kollektiv.

Pointfordelingen for Hørsholm viste da også henholdsvis udenlandsk dominans i form af 16 til Meg Wilson, 15 til Layne Murphy og 12 til Ivana Jovanovic og samtidig at Hørsholm i øvrigt får rigtig mange spillere på scoringstavlen.

For Wolfpack blev Caroline Glud kampens topscorer med 22 point flankeret af Katrine Jessen og Emilie Gudmand med hver 11 point.

Dameligaen sætter gang i 2019

07.01.2019

Jul og nytår er overstået, og Dameligaen er klar til at tage hul på den afgørende del af sæsonen.

I første omgang skal grundspillet færdigspilles og placeringerne fordeles inden mellemspillet. Men der venter også en pokalturnering og som afslutning et slutspil og fordeling af medaljer. Så der er masser på spil endnu, og faktisk er det først nu, sæsonen for alvor spidser til.

2019 startes med en midtuge-runde, hvor kampene afvikles med to tirsdag og to onsdag. Det er altid interessant at se, hvem der kommer bedst ud efter julepausen. I den første del af sæsonen har oprykkerne fra Åbyhøj IF, BK Amager og BMS/Herlev Wolfpack klaret sig meget flot og været med til at sikre den forventede spænding i ligaen. I den anden ende har Lemvig Basket, Stevnsgade Basketball og Værløse BBK haft svært ved at finde stabilitet, og den skal gerne indfinde sig, i den kommende tid. Det suveræne tophold er de forsvarende mestre fra Hørsholm 79ers, og baseret på kampene i efteråret, så er de også klar favorit til at tage titlen igen. Meget kan stadig ske, så der er god grund til at komme i hallerne allerede i den kommende uge.

Stevnsgade Basketball - BK Amager (tirsdag kl. 19:00)

Efter en svingende start er det lykkedes for Stevnsgade at hægte sig på midterfeltet i Dameligaen. BK Amager har derimod været et af efterårets mest stabile hold og er med i ligaens top.

På papiret ligner det altså en kamp, som BK Amager bør vinde. Men mulighederne er mere åbne end som så. I julepausen har Stevnsgade tilføjet amerikanske Taylor Gleason til truppen, men om hun er spilleberettiget allerede tirsdag er uklart. Det kan naturligvis gøre en forskel, men mest afgørende bliver det, hvordan Stevnsgade får løst forsvarsspillet mod Valerie Driscoll. Den overvejelse må alle gøre sig, når de møder BK Amager, og en sikker recept har ingen fundet endnu.

Omkring Stevnsgade er den største usikkerhed, at spillet har været meget svingende, så rammer man dagen, skal der nok blive lukket af, men der kan også blive frit spil for både Driscoll og andre hos gæsterne.

BK Amager har været mere forudsigelige, og har først og fremmest stabiliteten på deres side. Styrkemæssigt kan holdene matche hinanden godt, og med fordel af hjemmebane kan Stevnsgade gøre kampen spændende. Sejren kan gå begge veje, men BK Amager får en kneben favoritrolle.

BMS-Herlev Wolfpack - Hørsholm 79ers (tirsdag kl. 19:30)

Wolfpack har været en spændende tilføjelse til Dameligaen og særligt på hjemmebane har de spillet rigtig godt. Truppen er homogen og rollerne er fordelt godt mellem spillerne. Derfor bliver det et solidt kollektiv, som skal tage kampen op mod topholdet fra Hørsholm 79ers.

Endnu har ingen været i stand til at besejre Hørsholm, og de er også klar favorit til at vinde tirsdagens kamp. Men de må ikke undervurdere værterne, for så kan de få en slem overraskelse og meget svært ved at tage sejren med hjem.

De forsvarende mestre har dog rutinen som bør forhindre at komme i problemer, så det bør blive en sikker sejr til Hørsholm, hvor Wolfpack alligevel nok skal udfordre de bedste de kan.

Værløse BBK - SISU (onsdag kl. 19:00)

Både Værløse og SISU havde et svingende efterår, hvor ingen af holdene for alvor gjorde opmærksom på sig selv.

I al stilhed har SISU alligevel placeret sig på rækkens 4. plads, men det er stadig lidt usikkert, hvor stærkt holdet reelt er. Todd Anthony har fået mest muligt ud af holdets potentiale og anført af et par stærke amerikanere er flere af de danske talenter vokset. Nu skal holdet vise, at de kan leve op til de lidt højere forventninger, som der naturligt kommer til et hold i den bedste halvdel. En kamp ude mod Værløse er formentlig en start på 2019, som SISU er godt tilfreds med, for Værløse har haft svært ved at omsætte en god spillemæssig udvikling til sejre. Efteråret startede ellers godt for Værløse med en sejr i første kamp, men siden er der ikke kommet flere til. Alligevel har man en fornemmelse af, at Værløse nok skal komme i gang. Talentet er der og spillemæssigt kan Værløse matche de fleste. Så måske er Værløse også fint tilfredse med at starte mod netop SISU, som har størst forventningspres på sig. SISU må tage favoritrollen, men måske er kampen rundens mest åbne opgør.

Åbyhøj IF - Lemvig Basket (onsdag kl. 19:00)

Runden sluttes med det rent jyske opgør mellem Åbyhøj og Lemvig.

Åbyhøj er kommet tilbage i ligaen med manér og med et virkelig spændende hold, som har både rutine og talent. Man kan undre sig over, hvorfor det skulle tage så lang tid at få denne kombination af spillere sat sammen, så man sidste sæson kunne have undgået nedrykningen til 1. division. Men heldigvis er rutinen og talenterne samlet nu, og Århus har et slagstærkt damehold, som helt sikkert nok skal komme til at spille med om medaljerne. Udfordringen bliver at holde fast i stabiliteten og medgangen, for holdet mangler måske stadig den base som skal til, når modgangen kommer.

Lemvig skal i virkeligheden først til at starte sæsonen, og for mange er det stadig uvist, hvad holdet egentlig står for. Skader og udskiftning i truppen har nemlig gjort det umuligt for både holdet selv og andre at få overblik over potentialet. Bliver truppen fri for skader i en lang periode, så kan holdet godt blive en joker i resten af sæsonen.

Holdet har vist, de kan udfordre de fleste, men med blot 6-7 spillere klar til kamp er kræfterne for ofte sluppet op. Det skete også, da holdene mødtes i Lemvig, hvor Åbyhøj først sent i kampen fik et overtag som sikrede sejren. Der er stadig usikkerhed om tilstanden i Lemvigs trup og derfor er Åbyhøj favorit til at starte 2019 med en sejr.

Hørsholm vandt i tæt kamp i Amagerhallen

17.12.2018

BK Amager forsøgte sig til dagens kamp med et nyt koncept med kampsponsorer, der gav mulighed for pizza og vinsmagning før en god basketballkamp.

Og mange havde heldigvis taget godt imod det gode tilbud, så da første kampfløjt lød, var der godt fyldt op på tilskuerpladserne og rigtig god stemning sådan en december eftermiddag i Amagerhallen.

Amager havde et klart mål om at gøre bedre figur end i årets første kamp mod Hørsholm i Hørsholmhallen, hvor Amagers hold ikke rigtig var kommet i gear endnu. Og det var heldigvis rigtig meget bedre denne lørdag i Amagerhallen, hvor Hørsholm efter et herligt opgør endte med at hive sejren hjem.

Det blev en tæt og meget intens kamp i Amagerhallen foran de tæt på 300 tilskuere, der skabte en fantastisk stemning. Hørsholm skabte en føring i første halvleg, hvor de forsvarende danmarksmestre kunne gå til pause med en føring på fem, 33-38, efter at have været foran 19-29.

Der er altid kampe i kampen og denne eftermiddag blev den vigtigste af dem kæmpet i Amagers felt, hvor Amager forsøgte at finde den stærkt spillende Valerie Driscoll så meget som muligt, mens Hørsholms Layne Murphy forsøgte at stoppe indspillet under kurven.

I første halvleg vandt Valerie Driscoll den duel, med 12 point på kun syv skud. Også Amagers anden amerikanske spiller Dynn Leaupepe havde mange gode angreb mod kurven, ligesom Ida Klussmann kvitterede med nogle vigtige scoringer.

I 2. halvleg intensiverede Amager forsvaret, og begge fik lov til at spille fysisk, hvor Emilie Fogelstrøm gjorde et solidt stykke forsvarsarbejde for at holde Hørsholms Gritt Ryder i skak. I tredje periode fik Hørsholm kun scoret 11 point, så Amager vandt tredje periode 13-11 og kunne gå ud til de sidste ti minutter kun bagud 46-49.

I løbet af fjerde periode startede Amager stabilt og hentede langsomt føringen. Valerie Driscoll fik lagt et par bolde i kurven, Maria Dinesen ramte udefra, og hjemmeholdet kom til straffelinjen, hvor de ramte og ramte og med et par minutter igen, sendte Dynn Leaupepe Amager i front 62-61 på et par straffekast til kæmpe begejstring blandt flertallet af tilskuerne.

Det blev imidlertid sidste gang Amager scorede i kampen. Maria Forsman Pedersen scorede for Hørsholm efter en angrebsrebound og tog føringen igen og kort efter satte Ivana Jovanovic et hopskud, så Hørsholm kom foran 62-65 med et minut igen.

Amager havde chancen for et comeback, men de trætte Amager-spillere havde ikke overskuddet og smed bolden væk, så Hørsholms Meg Wilson kunne løbe en fri scoring i kurven. Hørsholm endte med at vinde 62-70 i en kamp, der var meget tættere end scoren endte med at være.

For Amager var Valerie Driscol bedst scorende med 16 point, og Dynn Leaupepe og Ida Klussmann begge med 15 point. Hørsholms topscorer var Meg Wilson med 18 point.

Amager fik ikke sejren, men til gengæld vigtig oprejsning fra den sidste kamp i Hørsholmhallen, og ikke mindst kunne begge hold og deres tilskuere være yderst tilfredse med en sjov eftermiddag med god damebasket.