Nyheder

Wolfpack besejrer Værløse Blue Hawks

28.03.2019

Mellemspillet var afgjort og hverken BMS Herlev Wolfpack eller Værløse Blue Hawks havde længere mulighed for at spille sig i semifinalerne, inden de to hold mødtes tirsdag aften i Skovlunde.

For værtinderne handlede det om revanche efter 2-point buzzer-beater nederlaget i Søndersøhallen tidligere på måneden. Gæsternes målsætning må have været at gentage succesen mod naboklubben og fortsætte den gode stime af indsatser, som har præget Værløses spil siden gruppe-kampene begyndte. Begge mandskaber har i løbet af marts spillet lige op med de to tophold Åbyhøj og BK Amager, uden at det er lykkedes for nogen af dem at fravriste forhåndsfavoritterne sejrene, når cifferregnskabet til sidst blev gjort op.

Den pænt besøgte Rosenlund Arena tog flot imod BMS Herlev-legenden Claus Strøh, som valgte at fejre sit sølvbryllup ved at speake kampen både med og uden mikrofon. Herfra kvitterer vi med 6 hjerter for den type dedikation.

Wolfpack åbnede opgøret bedst og kom foran 12-4, inden Værløse efterhånden fik hul på bylden, så stillingen efter de første 10 minutter var 15-14. I 2. periode kom værtinderne bedre i kontrol anført af Katrine Jessen, mens Ellen Lykholt Svendsen og Frida Boje Formann bar Blue Hawks i angrebet. Caroline Glud og Cecilie Jessen havde på skift godt styr på stærke Julianna Okosun i forsvaret. Thea Mikkelsen og Laura Ziegler smed gode 3’ere i, og BMS Herlev kunne gå til pausen med føring 35-23.

3. periode var præget af, at begge mandskaber nu kunne finde mange forskellige veje til scoringer. Gæsternes Boje Formann og Lykholt Svendsen blev suppleret af Annemie Friis Espensen, mens Wolfpacks score blev pænt fordelt på 6 spillere. Hjemmeholdet førte 55-45 ved indgangen til sidste fjerdedel.

Blue Hawks kom tættere og tættere på Wolfpack. Boje Formann og Okosun fik nu for alvor sammenspillet til at lykkes, så godt at de var gæsternes eneste scorere i 4. periode. Hjemmeholdet stivnede lidt i angrebet, men fik justeret forsvaret rettidigt, så Blue Hawks var nødt til at fejle for at tvinge Wolfpack på straffelinjen i håbet om, at værtinderne ville brænde forsøgene. Cecilie Jessen og Emilie Gudmand var imidlertid helt kølige i den pressede situation og konverterede 5 af 6 kast til point. BMS Herlev vandt 68-61.

Blue Hawks’ Frida Boje Formann var kampens topscorer med 20 point og føjede flotte 12 rebounds til sin statline, mens Julianna Okousun havde 17 point, heraf 9 i sidste periode. De to profiler afsluttede ligeså meget fra 2-pointsland som hele BMS Herlev Wolfpack mandskabet tilsammen.

For Wolfpack havde Katrine Jessen 18 point, Caroline Glud havde 12 point og Thea Mikkelsen havde 10. Både Caroline Glud og Laura Zieglers flotte procenter fra 3-pointslinjen må også fremhæves.

Wolfpack slutter Liga-sæsonen lørdag aften i Tårnby med BK Amager, mens Blue Hawks lukker sin sæson søndag hjemme mod pokalmestrene fra Åbyhøj.

Vigtig sejr til Stevnsgade Basketball over Hørsholm 79ers i Dødens pulje

24.03.2019

Kampen lørdag eftermiddag i Nørrebrohallen startede med en sikker 3 points scoring fra Hørsholms Maria Forsman Pedersen efter blot 19 sekunder. Denne scoring bliver dog, umiddelbart efter, kvitteret med lige så sikre 3 point fra Stevnsgades Hanna Sheikh.

Der var lagt op til en spændende kamp, i mellemspillet, hvor Stevnsgade kæmpende mod puljens absolutte 1’er, for at sikre sig en plads i årets semifinaler.

Stevnsgade dækker, fra start af, halvbane personligt forsvar, og får godt dækket ind for hinanden. Til tider bryder udeholdet igennem helt inde under kurven, hvor f.eks. Meg Wilson går stærkt til kurven og tager simple løsninger, men overordnet har hjemmeholdet godt tempo i deres forsvar.

I kampens 6. minut scorer Hanna Sheikh endnu 3 point og bliver fejlet i forsøget, scoring på straffekast får hjemmeholdet foran med stillingen 19-9. I især 1. og 2. periode lykkedes Rikke Fabricius, og sikre både point lagt fra, såvel som tættere skud og straffe. Stillingen efter 1. periode er 26-13.

Meg Wilson står for Hørsholm 79ers første scoringer i 2. periode, og der skulle gå 4 minutter før hjemmeholdet kom på scoringstavlen (her er cifrene blevet 26-20). Stevnsgades, amerikanske spiller, Taylor Paige Gleason tager 2 point helt inde under kurven, og de løbende scoringer er der brug for. Vi ser samtidig at udeholdets Marie-Louise Blyme få en del forsøg og scoringer inde under kurven. De to hold har en god gejst, og spiller godt op, og udeholdet haler ind og vinder perioden 14-23.

For Hørsholm 79ers score Maria Forsman Pedersen i sidste sekund og sikre stillingen 40-36 ved halvveg.

3. periode lægges ud med lidt lavere tempo. Hørsholm har nogle gode afleveringer og får en del scoringer på skud i balance. Fra Stevnsgade har bl.a. Ena Viso en god 3. periode, hvor hun får kæmpet godt. Med 4 minutter tilbage af perioden vender kampen en smule. Vi ser hjemmeholdet have to hurtige turnovers på misforståelser, og den slags kan ikke ske uden at blive straffet af et kampklar Hørsholm hold.

Samtidig er 3. periode også perioden hvor vi ser Stevnsgades damer få drivet, afleveret ud og trukket forsvaret rundt indtil den perfekte afslutning bliver taget, i form af 3 point, fra Hanna Sheikh (som i øvrigt havde 5/7 på 3 point i eftermiddagens kamp). Angreb som disse får hjemmebanen tilskuerne op af stolene og vi ser en stilling efter 3. periode på 61-49.

I 4. perioden lægger Ena Viso ud med 3 point efterfulgte af 2 point fra Hørsholms Emilie Borneman. Til tider ser vi udebaneholdet hale ind på Stevnsgades damer, bl.a. med knap 4 minutter tilbage, hvor stillingen er 64-57. Hørsholm bliver bedre til at spille mod Stevnsgades forsvar, og er blevet mere modige og sikre i deres afleveringer og spil.

Kampen igennem får Stevnsgade blokket rigtig godt ud i forsvaret, og det er bl.a. et af de vigtige elementer i deres samlede indsats for 4. periode.

I slutningen af perioden får Stevnsgade holdfejl og det åbner op for en del straffeskud, som Hørsholm ikke helt formår at udnytte.

Stevnsgade holdt overordnet fokus i størstedelen af kampen og de bevarede roen og leverede en af sæsonens bedste kampe. 

Stevnsgade Basketball vinder kampen med 75-64 foran små 200 tilskuere i Nørrebrohallen og er nu klar til semfinalerne hvor Aabyhøj IF venter i bedst á 5 kampe.

For Hørsholm 79’ers stod Meg Wilson for 19 point efterfulgt af Gritt Ryder med 9 point.

Topscorer fra Stevnsgade blev Rikke Fabricius med 20 point efterfulgt af Hanna Sheikh og Ena Viso der stod for 18 point hver.

Lemvig blev hægtet af

24.03.2019

Lemvig Basket har været den store overraskelse i Mellemspillet, hvor to sejre mod Stevnsgade Basketball bragte dem i spil til en plads i semifinalerne.

Men lørdag løb vestjyderne tør for muligheder, da SISU vandt 76-100 i en kamp, hvor ingen af holdene virkede særligt interesseret i at spille forsvar, og SISU i sidste halvdel af kampen var mest effektive i angrebet.

Første halvdel af kampen var præget af stor jævnbyrdighed, og holdene skiftedes til at score. Det var nu ikke så svært, for der var åbent hus i forsvaret i begge ender. Hos SISU var det især Josephine Haabegaard, som godt i gang, og det skulle vise sig at blive en rigtig god kamp for hende. Med 21 point i kampen blev hun en joker, som Lemvig havde svært ved at lukke ned for.

Begge hold får dog flere spillere i gang offensivt allerede tidligt i kampen, og midt i perioden er stillingen 11-12. Det manglende forsvar betyder, at de fleste stops kommer af turnovers og også dem fordeler holdene meget ligeligt mellem sig, og derfor er det ikke uventet at stillingen stadig er lige med 20-19 sidst i perioden. Kun en 3er af Freja Christensen sørger for, at SISU kan slutte første periode med en føring på 22-25.

SISU starter også anden periode med mest energi og holder i første omgang fast i en føring, som efter tre minutter er på 28-32. Lemvig kommer dog bedre med igen, og en 3er fra Aniese Palmore bringer værterne foran med 35-34 midt i perioden.  Herefter udveksler holdene point, men med Lemvig en anelse foran. Med små to minutter tilbage sørger Natalee Faupel for at udbygge føringen til 46-39 for Lemvig, og hjemmeholdet viser fint overskud. I en rodet slutning på perioden kan SISU dog lukke afstanden ned til 48-45 ved halvleg.

Efter pausen er det SISU, som kommer bedst i gang. Josephine Haabegaard giver igen problemer for Lemvig med 4 hurtige point og så er SISU foran 48-49. Herfra sætter SISU sig mere og mere på kampen, og ikke mindst Chelsea Jennings spiller meget målrettet og scorer 17 af sine 23 point i anden halvleg. Lemvig tager kort inde i tredje periode en time-out i håb om at finde tilbage på sporet, men selvom MaKenzie Miller gør det godt inside med 6 hurtige point, så finder Lemvig ikke rigtig vej til pointene – og det er ikke fordi SISU er blevet meget bedre i forsvaret, det skyldes mest at Lemvig ikke kan finde flow og energi i spillet.

Det begynder også at vise sig, at tre kampe på 8 dage er svært med kun 6 spillere til rådig. Alligevel er afstanden ikke mere end 54-60 med tre minutter tilbage af perioden, men SISU slutter med ret godt run og udbygger føringen til 58-71 inden sidste periode.

I de sidste 10 minutter smider Lemvig for mange bolde væk, hvilket overlader initiativet til SISU. Gæsterne er til gengæld meget effektive i deres angreb, hvor Cassandra Nofuente sætter et godt tempo frem ad banen. Lemvig har ikke kræfterne og midlerne til at stoppe SISU, som fortjent vinder kampen.

Resultatet gav i første omgang mulighed for, at SISU stadig kunne nå semifinalerne, men da Stevnsgade senere lørdag vandt over Hørsholm er det nu afgjort, at det bliver Hørsholm og Stevnsgade som går videre i slutspillet. Trods nederlaget kan Lemvig være tilfredse med mellemspillet, hvor spillet blev bedre end i grundspillet. I sidste runde skal Lemvig en tur til Hørsholm mens SISU møder Stevnsgade.

Lemvigs point: MaKenzie Miller 25p, Aniese Palmore 21p, Natalee Faupel 19p, Ani Kolyandrova 9p og Charlotte Thomas-Rowe 2p

SISUs point: Cassandra Nofuente 23p (19 reb), Chelsea Jennings 23p, Josephine Haabegaard 21p, Safia Sheikh 9p, Freja Christensen 8p, Caroline de Klaumann 6p, Helene Dalsgaard 4p, Asta Rønsov 3p og Asta Blauenfeldt 3p

Mellemspillet er afgjort

23.03.2019

Med dagens resultater i 5. runde af mellemspillet blev det en kendsgerning at Hørsholm 79er, Aabyhøj IF, BK Amager og Stevnsgade Basketball har kvalificeret sig til semifinalerne selvom der mangler 1 runde som spilles i løbet af den kommende uge.

I semifinalerne skal Hørsholm 79ers spille mod BK Amager og Aabyhøj IF for fornøjelsen af Stevnsgade Basketball.

Kampprogrammet for de 2 semifinaleserier der spilles bedst á 5 kampe forventes offentliggjort i starten af næste uge.

Sejr sikrer Aabyhøj 1. pladsen i mellemgruppespil B

21.03.2019

Onsdag aften stod den på 5. opgør mellem BMS Herlev Wolfpack og Aabyhøj IF i den her sæson. Det var sidste chance for gæsterne for at vinde en kamp.

Aabyhøj får en god start å kampen og fører 5-0 efter det første minut. Et minut senere er gæsterne kommet i gang og stillingen er 7-5. Aabyhøj tager igen styringen og fører 16-7 midt i perioden. Den føring bliver udbygget og med lidt over to min igen fører hjemmeholdet 25-11. Men en BMS/Herlevs store kvaliteter er at de aldrig giver op og de får lukket halvdelen af hullet, så Aabyhøj fører 25-18 efter 1 periode.

Gæsternes flotte comeback fortsætter i 2. periode og efter 3 min står der 25-25 - et flot run på 14-0. Aabyhøj svarer dog igen og et 8-0 run sikrer en føring på 33-25. Hjemmeholdet bevarer kontrollen resten af perioden og går til pause med en føring på 43-32.

Aabyhøj starter bedst efter den store pause og kommer foran med 14 point. Men gæster æder sig langsomt tilbage og er kun bagud 54-49 med to min igen af perioden. Men tættere på kommer de ikke og et 6-0 run til hjemmeholdet sikrer en fin føring inden de sidste 10 min.

Det starter med et 12-0 run til Aabyhøj, så kampen bliver afgjort i starten af 4 perioden. BMS/Herlev er ikke tættere på end 14 point, så det blev 5 sejr til Aabyhøj over BMS/Herlev i den her sæson.

Slutresultatet bliver 76-61 (25-18, 18-14, 17-17, 16-12).

Gæsternes sæson er ved at være forbi, de har gjort det imponerende flot med deres unge hold. For Aabyhøj, hvor Caroline Wich og Alberte Rimdal var meget iøjnefaldende i dag, venter nogle spændende semifinaler. Hvem modstanderen bliver er endnu ikke afgjort.

Topscorer Aabyhøj: Caroline Wich 27 point, Alberte Rimdal 20 point og Ida Krogh 10 point.

Topscorer BMS/Herlev: Emilie Gudmand 13 point, Katrine Jessen 12 point og Caroline Glud 11 point

Spændingen intakt i gruppe 1

21.03.2019

Med en sejr på 84-80 mod Stevnsgade Basketball sørgede Lemvig for at alt er åbent i mellemspillets gruppe 1.

Vestjyderne havde ryggen mod muren i onsdagens hjemmekamp, og kun en sejr kunne bruges, hvis muligheden for en semifinaleplads skulle holdes åben. Den mission lykkedes efter en tæt og underholdende kamp, som først fandt sin vinder i de sidste minutter. Indtal da havde føringen skiftet 15 gange mellem de to hold, som presse hinanden fra først til sidst.

Allerede fra kampens start var jævnbyrdigheden stor mellem de to hold. Aniese Palmore var varm for Lemvig med 6 point i træk, mens Stevnsgade fordelte sine point på flere spillere, men samlet fulgtes holdene til 6-6. Herefter fik Lemvig et lille run, hvor flere spillere bød ind og tog ansvar. Det gav en føring på 13-7 midt i perioden. En timeout fra Stevnsgade får sat en stopper for Lemvig, og gæsterne kommer tilbage på 15-12. Herefter følges holdene, men Stevnsgade slutter bedst og kan gå til pause med en smal føring på 23-24.

I starten af anden periode får Lemvig lavede nogle klodsede fejl, som sender Stevnsgade til straffelinjen. Herfra er de effektive og det giver en føring på 25-29. Lemvig finder dog tilbage til konceptet fra første periode og flytter bolden godt rundt om Stevnsgade både i opspillet frem ad banen og i det etablerede angreb. Da Megi Kolyandrova rammer en af sine i alt seks 3ere, kan værterne igen overtage føringen ved 30-29. Det bliver starten på nogle gode minutter for Lemvig, hvor de finder gode skudmuligheder, der udnyttes effektivt. Føringen udbygges til 41-36 med 1½ minut tilbage. Det sidste minut udnytter Stevnsgade bedst og det lykkes at bringe afstanden ned på 41-39 ved halvleg.

Begge hold kommer skidt i gang efter pausen, hvilket også betyder at jævnbyrdigheden fortsætter. Gennem godt forsvar kommer Stevnsgade først i gang. Det gode forsvar følges op af effektive angreb fra Stevnsgade, og det giver gæsterne en føring på 47-56 midt i perioden. Her ser det ud til, at kampen kan knække. Lemvig har mistet koncentrationen, misbruger for mange skud og lukker ikke af i forsvaret. De seks spillere Lemvig kan stille op med for tiden, vidste dog, at når spillet ikke flyder, så kan de kæmpe sig tilbage. Så selvom Stevnsgade holder fast i føringen, så bliver afstanden bragt ned på 56-62 inden sidste periode.

Begge hold starter sidste periode tålmodigt og med pænt spil. Lemvig får mest udbytte af tålmodigheden, og henter konstant ind på gæsterne. Med seks minutter tilbage af kampen af stillingen igen helt lige ved 70-70. Det øger intensiteten i kampen, og ingen af holdene vil give sig. Tre point fra Aniese Palmore bringer Lemvig foran 74-70, men kort efter udnytter Stevnsgade effektivt to turnovers fra Lemvig og generobrer føringen med 74-75. Det er tydeligt, at ingen af holdene vil give sig, og selvom Lemvig ser mest slidte ud, så bider de sig fast i kampen. Endnu en 3er fra Aniese Palmore giver Lemvig en føring på 81-75 med to minutter tilbage af kampen, Herefter lægger Stevnsgade yderligere pres på værterne, hvilket bringer Lemvig på straffelinjen flere gange. Herfra er Lemvig effektive, men Stevnsgade giver ikke op. Hanna Sheikh rammer sin femte 3er til stillingen 83-80 med 12 sekunder tilbage af kampen, og gæsterne presser hårdt på for at få en sidste skudmulighed. Det ender dog med en fejl, som sender Lemvig til straffelinjen endnu en gang, og her kan kampen afgøres til en vigtig hjemmesejr.

Lemvig kan dermed stadig selv bringe sig i semifinalerne ved at vinde de to sidste kampe. Men både Stevnsgade, SISU og Lemvig har stadig mulighed for at gå videre sammen med Hørsholm.

Lemvigs point: Aniese Palmore 27p (16 reb), Megi Kolyandrova 22p, Natalee Faupel 18p, MaKenzie Miller 9p (16 reb), Charlotte Thomas-Rowe 5p og Ani Kolyandrova 3p

Stevnsgades point: Hanna Sheikh 20p, Mathilde Colding-Poulsen 20p, Rikke Fabricius 17p (11 reb), Taylor Gleeson 16p, Ena Viso 6p og Aisha Kaid 1p

Dødens puje endnu ikke afgjort

20.03.2019

SISU skulle bruge en sejr onsdag over Hørsholm 79ers for at have en realistisk chance for at tage andenpladsen i mellemspillets gruppe et fra Stevnsgade Basketball og de kom ud til kampen med masser af motivation og fight. Dødens pulje viste sig dog igen uforudsigelig, idet Stevnsgade tabte til Lemvig, så selv om SISU tabte 65-54, er intet endnu afgjort.

Efter første halvleg så det ud til at al SISUs energi skulle gå tabt, da gæsterne var bagud med 20 point, 48-28, men Hørsholm scorede ikke de første fem minutter af anden halvleg. SISU kom så tæt på som 48-39 inden Ivana Jovanovic fik sat prop i med en scoring på et layup.

Herfra formede kampen sig som en SISU-jagt på Hørsholms føring. Hørsholm fik stabiliseret spillet sidst i tredje periode med scoringer fra Jovamovic, Emilie Bornemann og Maria Forsman, så føringen lød på 56-46, men i fjerde periode gik der igen næsten 10 minutter inden Hørsholmspillerne fandt vejen til bunden af rusen. Heldigvis for hjemmeholdet var det kun Jennings, der havde ramt et enkelt skud for SISU, til 56-49, så hjemmeholdet overlevede.

-Jeg synes det var et Hørsholmhold, der ikke fik smidt bolden frem og tilbage, i anden halvleg, sagde træner Jesper Krone efter kampen. Vi spillede ikke simpelt og så begyndte vi hver især at spille lidt mere febrilsk, i stedet for at flytte bolden frem og tilbage. Når vi flytter bolden, så virker det.

Det var unge Clara Madsen, der fik Hørsholm sat i gang i de sidste fem minutter, på et layup på assist af Gritt Ryder, og da SISUs Safira Sheikh kort efter satte en tre’er, svarede Emilie Bæk igen med en tre’er i den anden ende til 61-52 og så var det værste panik overstået. SISU scorede kun en enkelt gang mere, igen ved Sheikh, så Hørsholm endte med at hente en sejr på 65-54.

I første halvleg så alt ellers ud til at gå Hørsholms vej, med effektivt forsvarsspil og masser af scoringer. SISU kom meget aggressivt ud i forsvaret og forsøgte at skabe kampen, men Hørsholm flyttede bolden flot og spillede sig udenom presset. Især Maria Forsman Pedersen og Meg Wilson ramte kurven, med henholdsvis 10 og 11 point inden pausen.

I den anden kamp i puljen overraskede Lemvig endnu en gang med en sejr over Stevnsgade, hvilket betyder, at det eneste, der er afgjort efter fire af de seks runder, er at Hørsholm vinder puljen. Stevnsgade og Lemvig har nu fire point hver, mens SISU har to. Ender to eller flere hold á point, afgøres placeringerne af stillingen i grundspillet, hvor Stevnsgade endte foran henholdsvis SISU og Lemvig.

Intensitet og tæt opgør mellem Stevnsgade Basketball og SISU

17.03.2019

Begge hold var mødt op i Nørrebrohallen med kampgejst – og energiniveauet var højt lørdag eftermiddag, hvor Stevnsgade basketballs damer tog imod SISU i mellemspillets gruppe 1.

Hjemmeholdet kommer godt fra start med stillingen 24 - 16 efter 1. periode. Gennemgående bød kampen på flotte drives helt til kurven fra bl.a. Ena Viso og Mie Kristine Ceccardi og Stevnsgades damer viste god variation i spillet. Samtidig så vi en god scoringsprocent på 3 points skuddene som meget af spillet netop for indeværende sæsonen er bygget op omkring. 

Stevnsgade kæmper fortsat på at få et solidt forsvar, og der blev dækket fuldbane pres hele kampen igennem. Udebaneholdet har til tider meget nemt ved at komme forbi presset, og det gør Strevnsgade særbare. SISU får i 2. periode indhentet hjemmeholdets forspring (periode cifrene 16 - 23), og haler ind med stillingen 40 - 39 ved halvveg.

Tredje periode byder på mere tæt løb og stillingen er 64 -64 ved periode afslutningen – vi ser altså at det er marginalerne der spiller ind mellem de to stærke hold.

I 4. periode ser vi et Stevnsgade hold der igen sætter alt ind for at vinde kampen. Begge hold kommer i fejlproblemer i sidste del af perioden, og Chelsea Jennings må forlade banen med 5 fejl i sidste minut. Hjemmeholdet vinder perioden med cifrene 17 - 11, og vinder dermed 2. hjemmekamp i mellemspillet til et hårdt arbejdende udebanehold fra SISU der desværre må tage hjem med cifrene 81 - 75.

Stevnsgade Basketball har fortsat Lemvig Basket på udebane og Hørsholm 79ers på hjemmebane lørdag d. 23 marts, hvor alt kan ske.

Kampens topscorer fra SISU blev Chelsea Jennings med 23 point og Cassandra Jayne Nofuente med 20 point.

For Stevnsgade var det Ena Viso med 22 point (4/8 på 3 points) og Taylor Paige Gleason med 18 point.

Åbyhøj i semifinalen efter endnu en tæt kamp

17.03.2019

Med en sejr i dagens kamp kunne Åbyhøj spille sig i semifinalen mens BMS Herlev Wolfpack skulle vinde for at holde liv i mere end et teoretisk håb om semifinalen.

Begge hold havde i starten svært ved at få bolden i kurven og efter 2 minutter stod der 4-3 til Wolfpack, men derefter stod der Åbyhøj på de næste 4 og efter et 0-9 run blev der kaldt time-out til hjemmeholdet som slet ikke var kommet i gang.

Det hjælper dog ikke da Åbyhøj starter med et steal og Malene Lind Pedersen går til kurven. Hun falder desværre meget uheldigt ned på hendes knæ og må udgå med hvad der ligner en grim knæskade. Det ryster kort Århus pigerne men ikke mere end at stadig finder vej til kurven og perioden slutter 7-19 til udeholdet. I forhold til de sidste par kampe hvor hjemmeholdet har lukket lidt for mange point ind til start er denne kamp bedre men desværre uden selv at finde vej til kurven.

I 2. periode kommer Wolfpack meget bedre ud og begynder nu at omsætte deres chancer i point, og alle spillere der kommer ind fra bænken bidrager og hele 6 spillere scorer point i denne periode. For Åbyhøj får Nikoline Sandbäck sat nogle 3’ere og Caroline Wich er under kurven en evig trussel, men kæmper mod et par hårdt spillende Jessen søstre i forsvaret. Wolfpack får hentet et par point ind på Åbyhøj ved at vinde perioden med 2 og kan gå til pause bagud med 28-38.

Efter pausen kæmper hjemmeholdet videre for at få kontakt. Her træder specielt Laura Ziegler og Emilie Gudmand i karakter i angrebet. Katrine Jessen dominerer under kurven i specielt forsvaret og Caroline Glud kæmper sig endnu engang til rebounds i begge ender. Midtvejs i perioden kan Laura Ziegler med et ”and-one” spil score til 44-47 og kampen er igen helt lige. Udeholdet har holdfejl og ved 46-49 får Wolfpack 2 straffe som desværre brændes. Alberte Rimdal, Andrea Bach og Malou Lachenmeier får hver scoret 2 point og Thea Mikkelsen slutter perioden af med 2 point til stillingen 49-55.

Sidste periode kommer til at ligne de 2 forrige. Wolfpack kæmper for at komme helt op mens Åbyhøj står sammen for at fastholde deres forspring. Det formår de helt frem til der mangler lidt under 2 minutter og Laura Ziegler først sætter en 3’er til 59-62 og Katrine Jessen med et steal og 2 point scorer til 61-62. Tættere på kommer hjemmeholdet ikke for Alberte Rimdal og Caroline Wich holder hoved koldt og scorer Åbyhøjs sidste 6 point mens Wolfpack kun formår at scorer på 2 straffe så kampen slutter 63-68 til Åbyhøj.

Dagens topscorer var fra Wolfpack Katrine Jessen 20, Emilie Gudmand 16, Laura Ziegler 10. For Åbyhøj scorede Alberte Rimdal 15, Caroline Wich 14 og Nikoline Sandbäck 12.

Dermed har Åbyhøj 10 point efter 3 kampe og med Amagersejr over Værløse et par timer efter er Åbyhøj klar til semifinalen. Tillykke til Åbyhøj og ønsker om god bedring til Malene Lind, som vi håber det bedste for.

Holdene mødes igen på onsdag i Åbyhallen. Åbyhøj spiller for at sikre sig 1. pladsen i gruppen mens Wolfpack i teorien kan nå semifinalen med sejre i sine 3 sidste kampe, men kræver nederlag til BK Amager i deres 3 sidste kampe.

Mestrene måtte arbejde for sejren

16.03.2019

Man kunne ikke se det var top mod bund i grundspillet af Dameligaen, som mødte hinanden lørdag eftermiddag i Lemvig. Hørsholm 79ers var som vinder slutspillet klar favorit mod Lemvig, som sluttede sidst i grundspillet. Men i mellemspillet kan alt ske, og Lemvig spiller sin mulighed for at få en plads i semifinalerne. Det viste vestjyderne igen mod Hørsholm.

I kampens start spillede Hørsholm meget velorganiseret og kontrolleret, hvilket gav gode skudmuligheder og særligt Meg Wilson var klar for gæsterne fra start og førte an med 12 point i 1. periode. Lemvig gik mere direkte til sagen og søgte mod hurtige afslutninger både tæt på kurven og fra distancen. Den strategi virkede godt for hjemmeholdet, som fulgte godt med i de første minutter. Efter fire minutter har Hørsholm en spinkel føring på 9-11, og det stresser dem tydeligt, at de ikke kan ryste værterne mere af sig. Gode scoringer af Natalee Faupel og Aniese Palmore sikrer en føring på 18-17 til Lemvig med små tre minutter igen. Den føring giver ekstra energi og hjemmeholdet slutter perioden bedst og går til pause med en føring på 24-19.

Lemvig holder føringen i starten af 2. periode, men Hørsholm presser på. Begge hold arbejder hårdt for at få overtaget, og i den proces er Hørsholm mest effektive. Ganske vist får de ikke et afgørende overtag i spillet, men de får flere point i kurven end Lemvig, og med 3 point af Marie-Louise Blyme bliver stillingen udlignet til 29-29 efter tre minutter. Lemvig fortsætter med at misbruge flere muligheder end Hørsholm, men slipper alligevel ikke kontakten. Efter seks minutter er perioden fører Hørsholm 34-36, og ingen af holdene har for alvor fundet opskriften på et overtag i kampen. I stedet bliver spillet lidt rodet, og det løser Hørsholm igen bedst og kan gå til halvleg foran 36-41.

Efter pausen får Lemvig hurtigt kontakt igen. To scoringer af Ani Kolyandrova skaber kontakt ved 40—41. Hørsholm får dog ro på spillet igen, og begynder endnu en gang at udbygge føringen. Midt i perioden er stillingen 42-50, og det begynder at stramme lidt til for Lemvig, som med kun seks spillere må være økonomiske med kræfterne. Hjemmeholdet giver på ingen måde op og viser fortsat god energi. Det lykkes igen at hente ind på forspringet så afstanden komme ned på 53-58 ved periodens slutning. Det hårde arbejde har både kostet kræfter – og ført til 4 fejl til MaKenzie Miller, men kampen er stadig helt åben.

Sidste periode starter med en 3er af Hørsholm, og herefter er afstanden i flere minutter fastlåst på en føring til Hørsholm på omkring 6 point. Ved stillingen 61-67 midt i perioden har begge hold svært ved at få point på kontoen. Men det er endnu en gang Hørsholm, som er mest effektive og i kampens slutning kan de trække fra og sikre sejren på 67-78.

Samlet set var sejren fortjent, men Lemvig fik vist, at afstanden mellem de to hold ikke er så stor, som stillingen i grundspillet viser. Hørsholm kom et stort skridt nærmere semifinalerne med sejren, mens Lemvig stadig skal holde fokus på kampene mod Stevnsgade og SISU i den kommende uge, hvor det stadig er muligt at skabe en overraskelse.

Lemvigs point: Natalee Faupel 23p, Megi Kolyandrova 13p, MaKenzie Miller 13p, Ani Kolyandrova 8p, Aniese Palmore 8p og Charlotte Thomas-Rowe 2p.

Hørsholms point: Ivana Jovanovic 21p, Meg Wilson 20p, Gritt Ryder 14p, Marie-Louise Blyme 9p, Maria Pedersen 8p, Emilie Bornemann 3p og Emilie Bæk 3p