Nyheder

Spændingen intakt i gruppe 1

21.03.2019

Med en sejr på 84-80 mod Stevnsgade Basketball sørgede Lemvig for at alt er åbent i mellemspillets gruppe 1.

Vestjyderne havde ryggen mod muren i onsdagens hjemmekamp, og kun en sejr kunne bruges, hvis muligheden for en semifinaleplads skulle holdes åben. Den mission lykkedes efter en tæt og underholdende kamp, som først fandt sin vinder i de sidste minutter. Indtal da havde føringen skiftet 15 gange mellem de to hold, som presse hinanden fra først til sidst.

Allerede fra kampens start var jævnbyrdigheden stor mellem de to hold. Aniese Palmore var varm for Lemvig med 6 point i træk, mens Stevnsgade fordelte sine point på flere spillere, men samlet fulgtes holdene til 6-6. Herefter fik Lemvig et lille run, hvor flere spillere bød ind og tog ansvar. Det gav en føring på 13-7 midt i perioden. En timeout fra Stevnsgade får sat en stopper for Lemvig, og gæsterne kommer tilbage på 15-12. Herefter følges holdene, men Stevnsgade slutter bedst og kan gå til pause med en smal føring på 23-24.

I starten af anden periode får Lemvig lavede nogle klodsede fejl, som sender Stevnsgade til straffelinjen. Herfra er de effektive og det giver en føring på 25-29. Lemvig finder dog tilbage til konceptet fra første periode og flytter bolden godt rundt om Stevnsgade både i opspillet frem ad banen og i det etablerede angreb. Da Megi Kolyandrova rammer en af sine i alt seks 3ere, kan værterne igen overtage føringen ved 30-29. Det bliver starten på nogle gode minutter for Lemvig, hvor de finder gode skudmuligheder, der udnyttes effektivt. Føringen udbygges til 41-36 med 1½ minut tilbage. Det sidste minut udnytter Stevnsgade bedst og det lykkes at bringe afstanden ned på 41-39 ved halvleg.

Begge hold kommer skidt i gang efter pausen, hvilket også betyder at jævnbyrdigheden fortsætter. Gennem godt forsvar kommer Stevnsgade først i gang. Det gode forsvar følges op af effektive angreb fra Stevnsgade, og det giver gæsterne en føring på 47-56 midt i perioden. Her ser det ud til, at kampen kan knække. Lemvig har mistet koncentrationen, misbruger for mange skud og lukker ikke af i forsvaret. De seks spillere Lemvig kan stille op med for tiden, vidste dog, at når spillet ikke flyder, så kan de kæmpe sig tilbage. Så selvom Stevnsgade holder fast i føringen, så bliver afstanden bragt ned på 56-62 inden sidste periode.

Begge hold starter sidste periode tålmodigt og med pænt spil. Lemvig får mest udbytte af tålmodigheden, og henter konstant ind på gæsterne. Med seks minutter tilbage af kampen af stillingen igen helt lige ved 70-70. Det øger intensiteten i kampen, og ingen af holdene vil give sig. Tre point fra Aniese Palmore bringer Lemvig foran 74-70, men kort efter udnytter Stevnsgade effektivt to turnovers fra Lemvig og generobrer føringen med 74-75. Det er tydeligt, at ingen af holdene vil give sig, og selvom Lemvig ser mest slidte ud, så bider de sig fast i kampen. Endnu en 3er fra Aniese Palmore giver Lemvig en føring på 81-75 med to minutter tilbage af kampen, Herefter lægger Stevnsgade yderligere pres på værterne, hvilket bringer Lemvig på straffelinjen flere gange. Herfra er Lemvig effektive, men Stevnsgade giver ikke op. Hanna Sheikh rammer sin femte 3er til stillingen 83-80 med 12 sekunder tilbage af kampen, og gæsterne presser hårdt på for at få en sidste skudmulighed. Det ender dog med en fejl, som sender Lemvig til straffelinjen endnu en gang, og her kan kampen afgøres til en vigtig hjemmesejr.

Lemvig kan dermed stadig selv bringe sig i semifinalerne ved at vinde de to sidste kampe. Men både Stevnsgade, SISU og Lemvig har stadig mulighed for at gå videre sammen med Hørsholm.

Lemvigs point: Aniese Palmore 27p (16 reb), Megi Kolyandrova 22p, Natalee Faupel 18p, MaKenzie Miller 9p (16 reb), Charlotte Thomas-Rowe 5p og Ani Kolyandrova 3p

Stevnsgades point: Hanna Sheikh 20p, Mathilde Colding-Poulsen 20p, Rikke Fabricius 17p (11 reb), Taylor Gleeson 16p, Ena Viso 6p og Aisha Kaid 1p

Dødens puje endnu ikke afgjort

20.03.2019

SISU skulle bruge en sejr onsdag over Hørsholm 79ers for at have en realistisk chance for at tage andenpladsen i mellemspillets gruppe et fra Stevnsgade Basketball og de kom ud til kampen med masser af motivation og fight. Dødens pulje viste sig dog igen uforudsigelig, idet Stevnsgade tabte til Lemvig, så selv om SISU tabte 65-54, er intet endnu afgjort.

Efter første halvleg så det ud til at al SISUs energi skulle gå tabt, da gæsterne var bagud med 20 point, 48-28, men Hørsholm scorede ikke de første fem minutter af anden halvleg. SISU kom så tæt på som 48-39 inden Ivana Jovanovic fik sat prop i med en scoring på et layup.

Herfra formede kampen sig som en SISU-jagt på Hørsholms føring. Hørsholm fik stabiliseret spillet sidst i tredje periode med scoringer fra Jovamovic, Emilie Bornemann og Maria Forsman, så føringen lød på 56-46, men i fjerde periode gik der igen næsten 10 minutter inden Hørsholmspillerne fandt vejen til bunden af rusen. Heldigvis for hjemmeholdet var det kun Jennings, der havde ramt et enkelt skud for SISU, til 56-49, så hjemmeholdet overlevede.

-Jeg synes det var et Hørsholmhold, der ikke fik smidt bolden frem og tilbage, i anden halvleg, sagde træner Jesper Krone efter kampen. Vi spillede ikke simpelt og så begyndte vi hver især at spille lidt mere febrilsk, i stedet for at flytte bolden frem og tilbage. Når vi flytter bolden, så virker det.

Det var unge Clara Madsen, der fik Hørsholm sat i gang i de sidste fem minutter, på et layup på assist af Gritt Ryder, og da SISUs Safira Sheikh kort efter satte en tre’er, svarede Emilie Bæk igen med en tre’er i den anden ende til 61-52 og så var det værste panik overstået. SISU scorede kun en enkelt gang mere, igen ved Sheikh, så Hørsholm endte med at hente en sejr på 65-54.

I første halvleg så alt ellers ud til at gå Hørsholms vej, med effektivt forsvarsspil og masser af scoringer. SISU kom meget aggressivt ud i forsvaret og forsøgte at skabe kampen, men Hørsholm flyttede bolden flot og spillede sig udenom presset. Især Maria Forsman Pedersen og Meg Wilson ramte kurven, med henholdsvis 10 og 11 point inden pausen.

I den anden kamp i puljen overraskede Lemvig endnu en gang med en sejr over Stevnsgade, hvilket betyder, at det eneste, der er afgjort efter fire af de seks runder, er at Hørsholm vinder puljen. Stevnsgade og Lemvig har nu fire point hver, mens SISU har to. Ender to eller flere hold á point, afgøres placeringerne af stillingen i grundspillet, hvor Stevnsgade endte foran henholdsvis SISU og Lemvig.

Intensitet og tæt opgør mellem Stevnsgade Basketball og SISU

17.03.2019

Begge hold var mødt op i Nørrebrohallen med kampgejst – og energiniveauet var højt lørdag eftermiddag, hvor Stevnsgade basketballs damer tog imod SISU i mellemspillets gruppe 1.

Hjemmeholdet kommer godt fra start med stillingen 24 - 16 efter 1. periode. Gennemgående bød kampen på flotte drives helt til kurven fra bl.a. Ena Viso og Mie Kristine Ceccardi og Stevnsgades damer viste god variation i spillet. Samtidig så vi en god scoringsprocent på 3 points skuddene som meget af spillet netop for indeværende sæsonen er bygget op omkring. 

Stevnsgade kæmper fortsat på at få et solidt forsvar, og der blev dækket fuldbane pres hele kampen igennem. Udebaneholdet har til tider meget nemt ved at komme forbi presset, og det gør Strevnsgade særbare. SISU får i 2. periode indhentet hjemmeholdets forspring (periode cifrene 16 - 23), og haler ind med stillingen 40 - 39 ved halvveg.

Tredje periode byder på mere tæt løb og stillingen er 64 -64 ved periode afslutningen – vi ser altså at det er marginalerne der spiller ind mellem de to stærke hold.

I 4. periode ser vi et Stevnsgade hold der igen sætter alt ind for at vinde kampen. Begge hold kommer i fejlproblemer i sidste del af perioden, og Chelsea Jennings må forlade banen med 5 fejl i sidste minut. Hjemmeholdet vinder perioden med cifrene 17 - 11, og vinder dermed 2. hjemmekamp i mellemspillet til et hårdt arbejdende udebanehold fra SISU der desværre må tage hjem med cifrene 81 - 75.

Stevnsgade Basketball har fortsat Lemvig Basket på udebane og Hørsholm 79ers på hjemmebane lørdag d. 23 marts, hvor alt kan ske.

Kampens topscorer fra SISU blev Chelsea Jennings med 23 point og Cassandra Jayne Nofuente med 20 point.

For Stevnsgade var det Ena Viso med 22 point (4/8 på 3 points) og Taylor Paige Gleason med 18 point.

Åbyhøj i semifinalen efter endnu en tæt kamp

17.03.2019

Med en sejr i dagens kamp kunne Åbyhøj spille sig i semifinalen mens BMS Herlev Wolfpack skulle vinde for at holde liv i mere end et teoretisk håb om semifinalen.

Begge hold havde i starten svært ved at få bolden i kurven og efter 2 minutter stod der 4-3 til Wolfpack, men derefter stod der Åbyhøj på de næste 4 og efter et 0-9 run blev der kaldt time-out til hjemmeholdet som slet ikke var kommet i gang.

Det hjælper dog ikke da Åbyhøj starter med et steal og Malene Lind Pedersen går til kurven. Hun falder desværre meget uheldigt ned på hendes knæ og må udgå med hvad der ligner en grim knæskade. Det ryster kort Århus pigerne men ikke mere end at stadig finder vej til kurven og perioden slutter 7-19 til udeholdet. I forhold til de sidste par kampe hvor hjemmeholdet har lukket lidt for mange point ind til start er denne kamp bedre men desværre uden selv at finde vej til kurven.

I 2. periode kommer Wolfpack meget bedre ud og begynder nu at omsætte deres chancer i point, og alle spillere der kommer ind fra bænken bidrager og hele 6 spillere scorer point i denne periode. For Åbyhøj får Nikoline Sandbäck sat nogle 3’ere og Caroline Wich er under kurven en evig trussel, men kæmper mod et par hårdt spillende Jessen søstre i forsvaret. Wolfpack får hentet et par point ind på Åbyhøj ved at vinde perioden med 2 og kan gå til pause bagud med 28-38.

Efter pausen kæmper hjemmeholdet videre for at få kontakt. Her træder specielt Laura Ziegler og Emilie Gudmand i karakter i angrebet. Katrine Jessen dominerer under kurven i specielt forsvaret og Caroline Glud kæmper sig endnu engang til rebounds i begge ender. Midtvejs i perioden kan Laura Ziegler med et ”and-one” spil score til 44-47 og kampen er igen helt lige. Udeholdet har holdfejl og ved 46-49 får Wolfpack 2 straffe som desværre brændes. Alberte Rimdal, Andrea Bach og Malou Lachenmeier får hver scoret 2 point og Thea Mikkelsen slutter perioden af med 2 point til stillingen 49-55.

Sidste periode kommer til at ligne de 2 forrige. Wolfpack kæmper for at komme helt op mens Åbyhøj står sammen for at fastholde deres forspring. Det formår de helt frem til der mangler lidt under 2 minutter og Laura Ziegler først sætter en 3’er til 59-62 og Katrine Jessen med et steal og 2 point scorer til 61-62. Tættere på kommer hjemmeholdet ikke for Alberte Rimdal og Caroline Wich holder hoved koldt og scorer Åbyhøjs sidste 6 point mens Wolfpack kun formår at scorer på 2 straffe så kampen slutter 63-68 til Åbyhøj.

Dagens topscorer var fra Wolfpack Katrine Jessen 20, Emilie Gudmand 16, Laura Ziegler 10. For Åbyhøj scorede Alberte Rimdal 15, Caroline Wich 14 og Nikoline Sandbäck 12.

Dermed har Åbyhøj 10 point efter 3 kampe og med Amagersejr over Værløse et par timer efter er Åbyhøj klar til semifinalen. Tillykke til Åbyhøj og ønsker om god bedring til Malene Lind, som vi håber det bedste for.

Holdene mødes igen på onsdag i Åbyhallen. Åbyhøj spiller for at sikre sig 1. pladsen i gruppen mens Wolfpack i teorien kan nå semifinalen med sejre i sine 3 sidste kampe, men kræver nederlag til BK Amager i deres 3 sidste kampe.

Mestrene måtte arbejde for sejren

16.03.2019

Man kunne ikke se det var top mod bund i grundspillet af Dameligaen, som mødte hinanden lørdag eftermiddag i Lemvig. Hørsholm 79ers var som vinder slutspillet klar favorit mod Lemvig, som sluttede sidst i grundspillet. Men i mellemspillet kan alt ske, og Lemvig spiller sin mulighed for at få en plads i semifinalerne. Det viste vestjyderne igen mod Hørsholm.

I kampens start spillede Hørsholm meget velorganiseret og kontrolleret, hvilket gav gode skudmuligheder og særligt Meg Wilson var klar for gæsterne fra start og førte an med 12 point i 1. periode. Lemvig gik mere direkte til sagen og søgte mod hurtige afslutninger både tæt på kurven og fra distancen. Den strategi virkede godt for hjemmeholdet, som fulgte godt med i de første minutter. Efter fire minutter har Hørsholm en spinkel føring på 9-11, og det stresser dem tydeligt, at de ikke kan ryste værterne mere af sig. Gode scoringer af Natalee Faupel og Aniese Palmore sikrer en føring på 18-17 til Lemvig med små tre minutter igen. Den føring giver ekstra energi og hjemmeholdet slutter perioden bedst og går til pause med en føring på 24-19.

Lemvig holder føringen i starten af 2. periode, men Hørsholm presser på. Begge hold arbejder hårdt for at få overtaget, og i den proces er Hørsholm mest effektive. Ganske vist får de ikke et afgørende overtag i spillet, men de får flere point i kurven end Lemvig, og med 3 point af Marie-Louise Blyme bliver stillingen udlignet til 29-29 efter tre minutter. Lemvig fortsætter med at misbruge flere muligheder end Hørsholm, men slipper alligevel ikke kontakten. Efter seks minutter er perioden fører Hørsholm 34-36, og ingen af holdene har for alvor fundet opskriften på et overtag i kampen. I stedet bliver spillet lidt rodet, og det løser Hørsholm igen bedst og kan gå til halvleg foran 36-41.

Efter pausen får Lemvig hurtigt kontakt igen. To scoringer af Ani Kolyandrova skaber kontakt ved 40—41. Hørsholm får dog ro på spillet igen, og begynder endnu en gang at udbygge føringen. Midt i perioden er stillingen 42-50, og det begynder at stramme lidt til for Lemvig, som med kun seks spillere må være økonomiske med kræfterne. Hjemmeholdet giver på ingen måde op og viser fortsat god energi. Det lykkes igen at hente ind på forspringet så afstanden komme ned på 53-58 ved periodens slutning. Det hårde arbejde har både kostet kræfter – og ført til 4 fejl til MaKenzie Miller, men kampen er stadig helt åben.

Sidste periode starter med en 3er af Hørsholm, og herefter er afstanden i flere minutter fastlåst på en føring til Hørsholm på omkring 6 point. Ved stillingen 61-67 midt i perioden har begge hold svært ved at få point på kontoen. Men det er endnu en gang Hørsholm, som er mest effektive og i kampens slutning kan de trække fra og sikre sejren på 67-78.

Samlet set var sejren fortjent, men Lemvig fik vist, at afstanden mellem de to hold ikke er så stor, som stillingen i grundspillet viser. Hørsholm kom et stort skridt nærmere semifinalerne med sejren, mens Lemvig stadig skal holde fokus på kampene mod Stevnsgade og SISU i den kommende uge, hvor det stadig er muligt at skabe en overraskelse.

Lemvigs point: Natalee Faupel 23p, Megi Kolyandrova 13p, MaKenzie Miller 13p, Ani Kolyandrova 8p, Aniese Palmore 8p og Charlotte Thomas-Rowe 2p.

Hørsholms point: Ivana Jovanovic 21p, Meg Wilson 20p, Gritt Ryder 14p, Marie-Louise Blyme 9p, Maria Pedersen 8p, Emilie Bornemann 3p og Emilie Bæk 3p

Hørsholm sikre på semifinaler med sejr over Stevnsgade

14.03.2019

Hørsholm 79ers kom onsdag aften meget tæt på semifinalerne i Dameligaen med en sejr over Stevnsgade Basketball på hjemmebane. En dominerende første halvleg satte tonen for kampen, der endte med en sejr på 85-60 til hjemmeholdet og det sender Hørsholm i semifinalerne.

Hørsholm skabte sejren i første halvleg, som de forsvarende Danmarksmestre vandt med ikke mindre end 52-25. Det var en tilfreds Hørsholmtræner, der gjorde status efter kampen, især i lyset af at Stevnsgade har tildelt Hørsholm sæsonens eneste to nederlag.

-Vi snakkede om inden kampen at det vigtigste var, at vi viste os selv, at vi ikke behøver være bange for et zonepres og en zone i 40 minutter og at vi tør spille. Det gør vi fantastisk. Vi følger vores gameplan og det vigtigste er, at vi følger den defensive gameplan – og det gør vi 99 procent af tiden.

Fra kampens tredje minut og frem til pausen, stod der Hørsholm på alt. Maria Forsman scorede en tre’er, til 9-6, Marie Louise Blyme et layup og så scorede Ivana Jovanovic sin fjerde, femte og sjette scoring i kampen til 17-10.

Hørsholmmaskinen kørte nu på alle cylindre, både offensivt og defensivt. Bolden fløj rundt i angrebet, hvor alle var en trussel mod kurven, og i forsvaret, var Hørsholmspillerne en flok terriere, mod en flok mere og mere modsøse Stevnsgadespillere.

Den eneste Stevnsgadespiller, der viste vilje til at være med i første halvleg var Mathilde Colding-Poulsen, der var den eneste af gæsterne, der scorede i anden periodes første syv minutter. Samtidig forvandlede Hørsholm 19-13 efter første periode til 43-20, med scoringer fra fem forskellige spillere.

Stevnsgades amerikanske spillere Rebecca Franker og Taylor Gleason bød endeligt ind med et par scoringer hver, men tre Hørsholmscoringer afsluttede halvlegen og hjemmeholdet kunne holde pause foran 52-25.

Der er imidlertid en grund til Stevnsgade har været et af Danmarks bedste hold over de sidste år og det viste de i anden halvleg. Nørrebropigerne var som forvandlede, med stærk kæmpende Rikke Fabricius og Mathilde Colding-Poulsen i spidsen. De to var de eneste Stevnsgadespillere, der scorede i kampens næste 12 minutter og de var kraftigt medvirkende til at reducere Hørsholms føring til 56-37.

Hørsholm tog en timeout og det fik skabt ro på. Der var stadig masser af fight og flot basketball, men Stevnsgade kom ikke tættere på, for Hørsholm blev ved at finde kurven. Der var layups fra Meg Wilson, tre’ere fra Josephine Tullin og Marie Louise Blyme og Ivana Jovanovic fortsatte med at score på vej mod 25 point for kampen.

Sejren endte med at lyde på 85-60, hvilket allerede efter to kampe i mellemgruppen gør Hørsholm semifinaleklar. Hørsholm havde fire point med over fra grundspillet og selv om både SISU eller Stevnsgade kan nå at ende over Hørsholm, kan de ikke begge nå det, da de skal møde hinanden indbyrdes. Ved pointlighed er det slutstillingen fra grundspillet, der afgør stillingen i gruppen.

Hørsholm møder Lemvig Basket på udebane lørdag, mens SISU gæster Hørsholm næste onsdag. 

79ers laver aftale med anfører til 2022

13.03.2019

Hørsholmanfører Gritt Ryder har forlænget aftalen med Hørsholm 79ers i tre år efter indeværende sæson.

Det betyder den stærke point guard er at finde i Hørsholm indtil 2022. Det blev annonceret under aftenens kamp mod Stevnsgade Basketball.

Med Ryder på holdet er Hørsholm gået fra succes til succes, med et mesterskab og en pokaltitel i de næsten to sæsoner siden hun kom hjem fra et ophold i USA.

-Jeg blev spurgt, om jeg ville forlænge min aftale og det var jeg meget interesseret i, siger Ryder om den nye aftale. Det er her, jeg kommer fra og jeg er glad for klubbens ledelse, trænerne og mine holdkammerater, så jeg var ikke i tvivl om at jeg skulle være her.

Ryder tilbragte seks år i USA, som spiller og træner, efter hun havde fået hele sin basketopvækst i Hørsholm. Ryder var mellem 2009 og 2011 med til at sikre Hørsholm guld og sølv i Dameligaen, inden hun med kæmpe succes drog til USA. Hun spillede for Colorado State, i den bedste collegerække, hvor hun var med til at sikre to mesterskaber i den såkaldte Mountain West Conference og blev årets spiller i ligaen i 2015.

På trods af de mange år væk, er Ryder faldet godt til i klubben igen:

-Det har været så dejligt at komme tilbage. Man falder jo lynhurtigt ind i det igen og der er masser af de frivillige tilbage fra før, jeg tog til USA, men det er da lidt skræmmende, at man er ved at blive så gammel, at de små ikke kan huske en, siger Ryder med et smil.

Træner Jesper Krone, der selv lige har forlænget med tre år, er glad for at have Ryder til rådighed i tre år mere:

-Gritt er, udover at være en af de bedste danske point guards overhovedet, en spiller, andre gerne vil spille sammen med og det er vigtigt for vores projekt, siger Hørsholmtræneren. Derudover er hun en fornøjelse at arbejde sammen med som anfører, så jeg er rigtigt tilfreds med at vi kan fortsætte samarbejdet.

Hørsholm vandt grundspillet i denne sæson, med 13 sejre og kun et enkelt nederlag. I øjeblikket spilles der mellemspil om de fire semifinalepladser, hvor Hørsholm inden aftenens kamp mod sidste års finalister er først i gruppen, der også indeholder SISU og Lemvig Basket.

Aabyhøj IF vinder og BK Amager på udebane

10.03.2019

2. Kamp i mellemspillet var kampen hvor Aabyhøj IF skulle over bæltet for at komme til Amagerhallen hvor hjemmeholdet ville gøre hvad de kunne for at revanchere det tætte nederlag fra holdenes sidste møde.

Både BK Amager og Aabyhøj kom med en sejr i baggagen og der var lagt op til en spændende kamp. Og Spændende blev det også.

I 1. Periode startede Aabyhøj med at lægge et voldsomt højt pres på amagerspillerene. Der blev kæmpet om hver en bold og holdene var helt lige. For hjemmeholdet var Emilie Fogelstrøm varm fra starten og scorede 12 ud af Amagers 21 point ved at ramme 4 3’ere ud af 5 mulige.

Og fra Aabyhøj var det Alberte Rimdal der kommer godt fra start med 13 ud af gæsternes 23 point.

I 2. Periode trak Aabyhøj fra. Amager endte med at bukke under for presset og havde en del turnovers som Aabyhøj straffede.

Stillingen ved pausen er 33-43 og Amager har noget at tale om i pausen.

Og hvad Coach Lars Klussmann havde sagt er uvist men der var ingen tvivl om, at pigerne ville tilbage i kampen og med Dynn i front laver hjemmeholdet et flot comeback 18-9 så stillingen igen var næsten lige 51-52.

Stemningen i hallen steg gennem 3. Periode og igen var publikum med til at hjælpe til Amagers comeback.

I 4. Periode bølger kampen frem og tilbage. Det tætteste Amager kom på revanche var 60-61 og Aabyhøj havde hele tiden et modsvar til vores scoringer.

Aabyhøj spillede en flot kamp med variation både angrebs og forsvarsmæssigt og det virkede som om at Amager hele tiden var et lille skridt efter. Kampen ender 68-75.

Fra Amager scorede Dynn 26 point, Valerie Driscoll og 13 Emilie Fogelstrøm 12

Fra Aabyhøj scorede Malene Pedersen 23, Alberte Rimdal 16 og Caroline Wich 16

SISU i front hele vejen

10.03.2019

Gæsterne fra Lemvig kom med en frisk sejr fra Nørrebrohallen, hvor de stod for mellemspillets, måske største overraskelse. En sejr, som også gør puljen helt åben.

Hjemmeholdet manglede til dagens kamp Asta Blauenfeldt, Freya Christensen og Asta Jacobsen. Holdets ny tiltrådte træner Eleni Kafantari, balancerer imellem at forsøge at vinde; men samtidigt få de unge ind i kampene og stærkere ind i kommende kampe og de efterfølgende sæsoner.

SISU kommer godt fra start og har flere spillere, som bidrager. Josefine Haabegaard arbejder hårdt inside og får kæmpet sig til steals og rebounds. I den anden ende, er det senest tilkomne amerikaner Chelsea Jennings, som viser sin styrke fra mellemdistancen og får scoret. Lemvig spiller fysisk inside og tilkæmper sig en del forsøg fra straffelinjen – specielt Aniese Palmore volder hjemmeholdet problemer og ender på 13 af slagsen.

2. periode starter med en 19-12 føring til SISU, en føring som veksler lidt frem og tilbage imellem +7 og +4 til hjemmeholdet. Lemvig spiller bedst i denne periode og formår at trække flere fejl på de store spillere fra SISU. Savnet af Asta B., gør at CeeJay Fuente har bolden en hel del og spillerne fra Lemvig, ved godt, at det er hende, som skal holdes nede. Gæsterne går til pausen med nyt håb, vinder perioden 17-15 og kommer et skridt nærmere sejr nr. 2 i mellemspillet.

Sisu kommer stærkt og koncentreret ud fra pausen. De får stoppet gæsterne og i den anden ende gør Josefine Haabegaard, Chelsea Jennings og Ceejay på skift, at SISU laver et 8-0 run og kommer foran 42-29 og får hul. Lemvig kæmper dog videre og fejl efterfulgt af straffe, bringer dem tilbage i kampen v. 46-43. De når dog ikke helt op, da SISU afslutter perioden stærkt med en 3’er fra unge Michala Bork og yderligere 4p af Ceejay, som skaber hul til 53-46 inden sidste periode.

Charlotte Thomas-Rowe åbner sidste periode med en 3p scoring for gæsterne og får kampen tilbage på 4p i forskel. De næste minutter bringer SISU sig afgørende foran, hvor Ceejay først svarer med en 3’er efterfulgt af 2 str. og Josefine Haabegaard bidrager med rebounds og 4p, som endnu engang giver et hul på 12 point. Føringen kommer aldrig i farer, veksler imellem 9 og 11; men ender på en slutsejr på 70-60 til hjemmeholdet, som dermed bringer stor spænding omkring semifinalepladsen i puljen, bag ved Hørsholm.

Kandidat til årets kamp ender med Værløse Blue Hawks sejr

10.03.2019

Lørdag eftermiddag var der lokalopgør i Søndersøhallen, hvor BMS Herlev Wolfpack gæstede Værløse Blue Hawks.

Grundspillets to indbyrdes opgør var begge endt med Wolfpack sejre efter to intense opgør, så der var inden kampstart en forventning om en god, intens basketkamp mellem to unge hold. Og det må i den grad siges at de to hold indfriede de forventninger - og mere til!

Kampens første to point blev scoret af Wolfpacks Katrine Jessen og det var langt fra sidste gang den yngste af de to Jessen søstre skulle gøre sig bemærket i kampen. Holdene fulgtes herefter ad i løbet af første periode, hvor Wolfpack dog til sidst scorer fem point i streg og kommer ud af perioden med en føring på 18-23.

Anden periode starter igen meget lige, men halvvejs gennem perioden trækker Wolfpack fra og bringer sig foran 26-37. Blue Hawks svarer dog flot igen og vinder de sidste fem minutter 12-2 og går derfor til pausen med en smule momentum trods en Wolfpack føring på 38-39. Ud af Wolfpacks 39 points stod førnævnte Jessen for hele 22(!) og havde været brandvarm i første halvleg.

Wolfpack kommer bedst ud fra pausen og får hurtigt bragt sig foran 40-53. En “and one” af Matilde Roan Gustavsen og et par straffe af Celine Schiffer får dog Blue Hawks med igen og i slutningen af perioden reducerer Emilie Ravn til 51-57 inden Katrine Jessen på signalet bliver fejlet i et 3 points forsøg og køligt sætter alle tre straffe, så Wolfpack efter 3. periode er foran 51-60.

Værløse kommer ud til 4. periode som lyn og torden og med en helt anden aggressivitet i forsvaret end tidligere i kampen. Samtidig tager den yngre del af Værløse holdet, anført af Frida Boje Formann, Julianna Okosun og Emilie Ravn sig af scoringen i den anden ende og Værløse vinder de første 3,5 minut med 11-0 og bringer sig foran 62-60. På dette tidspunkt kan man godt mærke at det er et lokalderby, da de fremmødte tilskuere i den grad også er involveret i kampen og laver en rigtig fed kulisse!

Wolfpack spillerne holder dog hovedet koldt og får stabiliseret sig med et par scoringer af Caroline Glud Rasmussen; 62-66. Annemie Friis Espensen sætter herefter en 3’er efterfulgt af en scoring af Frida Boje Formann; Værløse oppe 67-66, 2,5 minut tilbage. Laura Ziegler udnytter i næste angreb en miskommunikation i Værløse forsvaret og bringer igen Wolfpack i front. Efterfølgende stjæler Thea Mikkelsen bolden og bringer Wolfpack yderligere i front; 67-70, 2 minutter tilbage. Et flot Værløse angreb sætter Celine Schiffer fri igennem og hun reducerer til 69-70. En svær floater af Thea Mikkelsen og en presset scoring af Frida Boje Formann giver en helt tæt kamp på 71-72 da kampen går ind i det sidste minut og den ellers normalt temperaturmæssigt kølige Søndersøhal koger bogstaveligt talt.

I det sidste minut har først Frida Boje Formann chancen for at bringe Værløse foran, men et fremragende block af Katrine Jessen holder Wolfpack i front med 30 sekunder tilbage. I det efterfølgende Wolfpack angreb stjæler Celine Schiffer bolden og samtidig laver Thea Mikkelsen sin 5. fejl. Værløse timeout, 71-72, 20 sekunder tilbage. Værløse får spillet sig frem til et relativt frit skud, som dog ikke går i, og de er derfor nødt til at fejle og sende Wolfpack på linjen, 71-72, 7 sekunder tilbage. Wolfpack misser begge deres straffe, Julianna Okosun får fat på rebounden, ud til Frida Boje Formann, 4 sekunder tilbage, der sætter fuld fart på op ad banen, 2 sekunder tilbage, og sender bolden på tværs til Celine Schiffer som uden tøven, et pænt stykke bag 3’eren, sender bolden afsted og mens bolden er i luften lyder hornet. Bolden sejler i og hallen går helt amok! Kampen ender dermed 74-72 til Værløse Blue Hawks efter en helt igennem fantastisk kamp af begge hold!

Kampens spiller går derfor nok til Celine Schiffer med buzzerbeateren, men man bliver også nødt til at nævne udeholdets Katrine Jessen, som var helt ustyrlig med 33pts, 10 rebs og en effektivitet på hele 46! Hos Værløse blev Frida Boje Formann topscorer med 25 pts efterfulgt af Julianna Okosun med 18 pts og 9 rebs.

Næste opgave for Værløse Blue Hawks er næste lørdag 16/3, hvor de skal på besøg hos BK Amager i Amagerhallen kl 14:30. BMS Herlev Wolfpack tager samme dag imod Åbyhøj IF kl 13:00 i Herlevhallen.