Nyheder

Preview for Dameligaens runde 5

17.10.2012

Lemvig giver deres bud på Dameligaens 5. runde:

Holdene i Dameligaen er blevet trukket godt ud med tre hold i toppen, tre hold i midten og to hold i bunden uden point. Det kan den kommende weekend dog vende op og ned på, når der afvikles fire spændende kamp i Dameligaen.

Falcon-Værløse (lørdag kl. 13.30)

Runden startes af Værløse og Falcon i et opgør, der kan blive en nøglekamp for begge hold. Værløse har vundet de to seneste kampe, og har tanket noget selvtillid. Desuden har de fået holdet spillet bedre sammen og rollerne mere fordelt.

Man mangler dog stadig at se nogle spillere folde sig helt ud, som Alberte Dokkedal, der sidste år viste hendes evner som afslutter i højere grad. Men med andre typer på holdet skal opgaverne fordeles anderledes og det tager tid.

Det samme har på sin vis været gældende for Falcon, men her er man i højere grad startet helt forfra med nye trænere og en helt ny trup. Falcon er kommet fint fra start og har spillet stabilt. Senest blev det til en god sejr mod Hørsholm, og den slags giver altid selvtillid. Derfor møder Falcon op med tro på egne muligheder og visheden om, at en sejr både vil sikre dem mere luft til midterholdene og gøre situationen vanskeligere for Værløse.

Værløse har derfor mest brug for sejren, og på hjemmebane er det bestemt ikke umuligt at drille Falcon. Begge hold har dygtige profiler, som det bliver spændende at se mod hinanden. Kampen kan falde ud til begge sider, men Falcon har indtil nu virket lidt bedre end Værløse, som stadig mangler at vise, de kan vinde mod holdene i toppen.

Åbyhøj-Horsens BC (lørdag kl. 14.00)

I Aabyhøj er der bundopgør når Horsens kommer på besøg. Begge hold jagter deres første sejr, og for et af holdene vil det jo komme i denne kamp.

Størst chance for sejr har Aabyhøj, som har været tæt på allerede. Spillemæssigt har de været godt med i de fleste kampe, og holdet ser ud til at blive bedre og bedre. Savnet af Maria Jespersen sætter naturligvis sit præg på holdet, men andre har løftet deres spil og vist deres talent.

Hos Horsens har man vist den gejst og moral der skal til for at arbejde videre i modgang, og på et tidspunkt skal de nok få udbytte af arbejdet. Men måske skal der lidt mere tålmodighed til endnu. I en kamp som denne kan det være vigtigt at få et overtag tidligt og et forspring som giver selvtillid, så det hold som kommer bedst fra start har også bedst mulighed for at vinde.

Der er mest, der peger på, at Aabyhøj lige nu er det bedste hold, og de bør derfor også vinde.

Lemvig- Hørsholm 79ers (lørdag kl. 14.30)

Lemvig er igen på hjemmebane og får denne gang besøg af Hørsholm. I sidste runde manglede Lemvig effektivitet og tabte derfor klart til SISU. Siden har holdet dog vundet ude mod BK Amager i pokalturneringen og fik igen vist den linje holdet havde i de første tre ligakampe.

Hørsholm er efter en god start på sæsonen gået lidt i stå. Senest blev det til et nederlag mod Falcon, og Hørsholm ligner et hold, som skal bruge lidt tid på justeringerne efter tabet af Emilie Hesseldal. Det kan dog ikke blive ved med at optage holdet, og som altid kan man forvente en taktisk god kamp af Hørsholm. Derfor kan det godt blive en vanskelig opgave for Lemvig.

De to hold vil forsøge at få initiativet i kampen ud fra egne spillepræmisser. Det betyder at Lemvig vil forsøge at udnytte sine fysiske fordele, mens Hørsholm vil satse på at få tempo i kampen og udbytte af en aggressiv spillespil. Det kan give en underholdene og tæt kamp, hvor hjemmebanen kan give Lemvig den afgørende fordel.

BK Amager-SISU (lørdag kl. 14.30)

Runden sluttes af BK Amager og SISU. To hold om har gjort det godt på det seneste, men alligevel med stor forskel i udgangspunktet.

For SISU kværner videre som et driftsikkert maskineri, der lige nu bare er et niveau over de øvrige hold i ligaen. BK Amager er på den anden side fremtidens hold med masser af talent, og i den seneste kampe har de vist potentialet. Ganske vist tabte de pokalkampen tirsdag mod Lemvig, men også her viste holdet sin styrke.

Der skal dog noget helt uventet til, hvis BK Amager skal vinde mod SISU, og alt tegner til endnu en sikker sejr til topholdet.

SISU åbner for salg af billetter til EuroCup

16.10.2012

Forudbestilling til de tre hjemmekampe på SISUs website.

SISU Basketball har nu åbnet for køb af billetter til EuroCup kampe.

SISU deltager igen i år i den ene af de store europæiske klubturneringer, FIBA EuroCup Women, hvor holdet i sin debutsæson opnåede en flot tredjeplads i gruppespillet efter en spektakulær hjemmesejr i den sidste kamp. I dette års indledende gruppespil afvikles der igen i alt 6 kampe, og SISU er på ny oppe mod nogle interessante modstandere. Tre af kampene spilles på hjemmebanen i Kildeskovshallen i Gentofte og de tre andre på udebane.

Hjemmekampene spilles efter følgende program:

 

 • Onsdag, d. 31. oktober, kl. 19:00 mod CSM Satu Mare fra Rumænien.
 • Onsdag, d. 7. november, kl. 19:00 mod BLMA Montpellier fra Frankrig.
 • Onsdag, d. 14. november, kl. 19:00 mod BC Chevakata fra Vologda, Rusland.

  Kampene vil blive ét af de store højdepunkter i den danske damebasketball-sæson, og modstanderne er meget stærke. BLMA Montpellier og BC Chevakata hører til blandt topholdene i den bedste række i henholdsvis Frankrig og Rusland – og BC Chevakata var i sidste sæson en meget stor mundfuld for SISU, hvor det blev til sikre sejre til russerne både ude og hjemme. Den sidste modstander fra Rumænien, CSM Satu Mare, er internationalt set et mere ubekendt blad.

  I år har EuroCup deltagelsen skabt endnu større opmærksomhed om SISUs kvindehold, og to af EuroCup-kampene (den 31. oktober og den 14. november) vil blive tv-transmitteret live på Kanal Sport, som sender dansk basketball hver eneste onsdag på kabel-tv og på internettet. Kampen den 31. oktober mod ”vampyrerne” fra Transsylvanien (Rumænien) falder meget passende også sammen med fejringen af Halloween, så det skal nok blive en interessant aften.

  Selvom SISU er dobbelte Danmarks- og pokalmestre, og landets p.t. stærkeste hold, udgør disse tre europæiske modstandere en meget stor sportslig udfordring. Det er derfor en stor fornøjelse for os at invitere fans fra hele Danmark og resten af Europa til Gentofte for at se europæisk basketball på et meget højt niveau og heppe for hjemmeholdet.

  Løssalgsbilletter: voksne: kr. 80; ungdom (12–17 år) og studerende: kr. 40.
  Special Internet price for 5 tickets: voksne: kr. 60; ungdom og studerende kr. 30.
  ”3 for 2”: billetter til alle 3 kampe til rabatpris. Voksne: kr. 160 (53 per kamp); ungdom og studerende kr. 80 (27 per kamp).
  Super tilbud: bestil 5 billetter for alle 3 kampe: voksne: kr. 40 per kamp; ungdom og studerende: kr. 20 per kamp.
  Adgang til kampene er gratis for SISU-medlemmer og børn 0–11 år.

  For at bestille; gå ind på www.sisu.dk/tickets og udfyld bestillingsformularen med alle oplysninger. Overfør samtidig beløbet til SISUs EuroCup Women billetkonto: 4190-4190455068. Husk at angive dit navn.

  Deadlines for forudbestilling er kl. 12 mandagen før de enkelte kampe. Billetterne vil ligge klar til afhentning i billetsalget i Hal 1 i Kildeskovshallen (indgang D). Dørene åbnes kl. 18:00.

  Lækker mad og drikkevarer kan købes i SISU-Caféen i forhallen nær indgangen til Hal 1.

Solidt forsvarsspil giver hjemmesejr

14.10.2012

Aabyhøj IF kom til Amagerhallen med en finalesejr over Amager holdet i Herlev Cup i sæsonopstarten og sultne efter sæsonens første sejr i Dameligaen.

Men med solidt forsvarsspil gennem hele kampen gjorde hjemmeholdet det rigtigt svært for Aabyhøj at komme til afslutninger, og kun 4 Aabyhøj spillere kom på scoringstavlen.

BK Amager vandt fortjent et tæt og intenst opgør med 60-49 (19-10, 14-15, 12-11, 15-13).

Kampen starter lidt nervøst og rodet fra begge sider og halvvejs i den første periode er stillingen 6-8. Herefter får Amager lidt mere styr på tingene, og Amager vinder perioden 19-10. Kelly Meredith holder Aabyhøj inde i kampen, og har scoret alle periodens 10 point heraf 4 for 4 fra straffelinjen.

I 2. periode forsætter Amager hvor de slap, og efter små 3 minutter er hjemmeholdet foran 25-12. Men en 3 point scoring af Ingibjorg Jakobsdottir efterfulgt af to sikre straffe efter en teknisk fejl til Amagers coach Todd Anthony bringer Aabyhøj på 27-20, og da Kelly Meredith scorer 2 point på det efterfølgende angreb, er stillingen pludselig 27-22. Amager slutter dog perioden bedst og kan gå til pausen med en føring på 33-25. En tæt periode som Aabyhøj vinder med 14-15.

3. periode er igen en tæt affære. Begge hold har svært ved at få bolden i kurven. Amager vinder perioden med et enkelt point 12-11, og stillingen er 45-36 inden sidste og afgørende periode.

Alle ved at Aabyhøj aldrig giver op, og det er også tilfældet i dagens kamp. 4. periode starter ellers fornuftigt for hjemmeholdet. Efter små 2 minutter begår Aabyhøjs Ingibjorg Jakobsdottir sin femte fejl og må sætte sig på bænken. På det efterfølgende angreb scorer Catharina Palm 2 point og bringer Amager foran 51-40. Men så tager Sofie Tryggedsson fat, og med to 3 point scoringer og 1 af 2 fra straffelinjen til stillingen 51-47, bringer hun Aabyhøj tilbage i kampen. Amager holder hovedet koldt og med to hurtige scoringer af Catharina Palm og Ida Klussmann er Amagers føring tilbage på 8 point 55-47.

Herfra kører Amager sikkert sejren hjem. Amager vinder kampen 60-49, og 4. periode med 15-13.

En solid holdindsats for hjemmeholdet, hos Aabyhøj var Kelly Meredith og Sofie Tryggedsson klart de mest fremtrædende.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:
BK Amager: Catharina Palm 15, Ida Klussmann 12, Emilie Fogelstrøm 11
Aabyhøj: Kelly Meredith 25, Sofie Tryggedsson Preetzman 17, Bianca Morsø 4

Kampens spiller WOM: Catharina Palm 15 point, 15 rebounds og 4 assists.

Sejr til Værløse BBK

14.10.2012

Horsens BC tog denne efterårsdag mod Værløse BBK. Det unge Horsenshold havde et par grimme nederlag i bagagen. Og Værløse gik ind til kampen som favoritter.

Værløse bringer sig også let foran med et par hurtige scoringer, men det varer ikke længe før Horsens svarer igen. Første periode bærer præg af, at Horsens føler sig presset til forcerede skudforsøg, mens Værløse spiller godt sammen og finder hinanden i angrebet. Horsens kæmper dog godt for at få fat i rebounds. Men Værløse har overtaget i hele perioden, og især Alexandra Chili volder hjemmeholdet vanskeligheder. Stillingen efter første periode er 10-26.

I anden periode får Horsens svunget bolden bedre og kommer til gode skudforsøg og har et par gode drives. Desuden får de mere styr på deres hjælpeforsvar. Men Værløse har stadig det bedste sammenspil og en god zone. Holdets skytter er meget præcise og står de fri, så scorer de. Værløse vinder anden periode 13-17, således at resultatet ved pausen er 23-43.

Værløse lægger hårdt fra start i 3. periode og scorer igen nogle hurtige point, inden Horsens når at finde vejen til nettet i den anden ende. I denne periode lykkes meget mere for Horsens og de er fulde af energi og mere aggressive og hjælper hinanden bedre. Værløse har dog stadig overtaget og presser Horsens, hvilket resulterer i flere turnovers. Værløse vinder denne periode med 7 point. Resultatet af denne periode er 12- 19. Og stillingen før sidste periode er 35-62.

Horsens kæmper videre i 4. periode og er fortsat aggressive og kommer også til en del skudforsøg, men forcerer igen skuddene og rammer ikke. Horsens har til sidst i perioden svært ved at komme af med deres bolde, og de ser ikke helt hinanden som i 3. periode. Værløse spiller stadig hinanden og presser Horsens spillerne til turnovers, men Horsens vinder perioden 11-7. 

Begge hold giver spilletid til alle deres spillere. Værløse vinder fortjent kampen og slutresultatet 46-69 er det rigtige resultat på denne kamp.

Topscorere for Værløse er Verena Bachler og Alexandra Chili med hver 14 point og Janet Hatfield har 12 point og 9 rebounds.

Topscorere for Horsens er Julie Ravn og Sophie Wich med hver 12 point.

Falcon slår 79ers

14.10.2012

De to hold havde ikke spillet mod hinanden i forsæsonen.

Hørsholm kom til Büllen med et hæderligt hjemmebanenederlag til SISU og Hørsholm er ved at lære at spille uden Emilie Hesseldal.

Falcon kom fra et ærgerligt nederlag i Lemvig. Der var således lagt op til en en åben kamp mellem øjeblikkets nr. 3 og 4.

Falcon kom godt fra start og det stod hurtigt 7-4 til Falcon som vandt 1. periode 13-8.

I anden periode fulgtes holdene og hjemmeholdet kunne gå til pausen med en 30-24 føring. Der var på intet tidspunkt tale om flot basketball. Begge hold havde svært ved at putte bolden i kurven og Hørsholm var dygtige til at presse Falcon til 11 turnovers i 1. halvleg.

Falcon lyste op i 3. periode og det lignede på tidspunkter rigtig basketball. Falcon vandt 3. periode 24-13.

Når 4. periode begynder med en 20 points føring til det ene hold så løber 4. periode ofte lidt ud i sandet og det var også tilfældet i denne kamp som det var tilfældet da Falcon spillede hjemme mod Amager. Hørsholm vandt 4. periode 10-19 og Falcon vandt kampen 64-53 (13-8, 17-11, 24-13, 10-19).

Statistikken siger 21 turnovers til Falcon. Der er nogle som mener det var flere. Ud over de 15 points havde Falcons Jess Fuller 17 rebounds på 35 minutters spilletid. Af andre bemærkelseværdige ting fra statistikken kan det nævnes at Falcons Anka Blyme havde 6 angrebsrebounds på 10 minutters spilletid. 

Topscorer Falcon: Jessica Fuller 15 points
Topscorer 79ers: Frederikke Mollerup 16 points

Referant/OJN

Topkamp uden nerve

13.10.2012

På forhånd var der håb om en spændende topkamp, da de Lemvig og SISU mødte hinanden lørdag eftermiddag. Men desværre fik kampen aldrig den intensitet eller nerve der skulle til for at skabe spænding, og SISU kunne uden de store problemer køre en sikker sejr på 44-78 i hus.

Forskellen på de to hold var dog ikke spillemæssig så stor, som cifrene antyder. Forskellen viste sig først og fremmest i effektiviteten, hvor Lemvig slet ikke ramte dagen på nogen måde. Mulighederne var der, men bolden ville ikke i kurven for vestjyderne. Så uden egentlig at imponere kunne SISU kampen igennem udbygge sin føring ved blot at ramme på de åbne muligheder, der kom. Begge hold spillede solidt forsvar, og selvom SISU fik scoret 78 point, så havde Lemvig i størstedelen af kampen godt fat forsvarsmæssigt. SISU spillede som altid godt forsvar, men Lemvig havde mulighederne for at holde sig inde i kampen, men koncentrationen og nerven i spillet til at udnytte dem var der ikke.

Allerede fra kampens start er det tydeligt, at SISU er mere klar end værterne, og hurtigt får de opbygget en føring på 10 point. Lemvig har store problemer med at få sat boldene i kurven, og der går mere end 7 minutter før Karina Pedersen kan notere den første reelle scoring for hjemmeholdet. Ellers er det mest på straffe Lemvig får sine point, men når man kun rammer hver anden gang, så er straffe ikke så effektive. Lemvig kommer alligevel bedre med i de sidste minutter af perioden og fra 6-16 henter man til 12-16, inden SISU strammer grebet og kan gå til pause foran 12-22.

Starten af 2. periode er præget af godt forsvar fra begge hold, og efter 5 minutter har hvert hold kun lavet 3 point. Det er SISU som igen kommer bedst i gang, og da Lemvig fortsat rammer mere forbi end i kurven, så er det helt naturligt, at afstanden øges, og SISU når et forspring på 24-42 ved halvleg.

Efter pausen fortsætter spillet i samme spor. Spillemæssigt ser det meget lige ud, men SISU er de effektive og Lemvig mister mere og mere troen på, at tingene skal vende. Et godt forsvar betyder dog, at SISU ikke stikker helt af, men to 3ere i de sidste minutter af perioden giver alligevel en klar føring på 33-60.

I sidste periode har alt spænding forladt kampen, og de to hold slutter som de har spillet de tre første perioder. Lemvig manglede ganske enkelt den nødvendige fokus til at presse SISU, og når det går sådan, så er SISU for gode til at et godt forsvar er nok til at true dem. Lemvig fik derfor en lektion, som de forhåbentlig lærte af til de kommende kampe, og SISU fik en kamp mere i benene inden EuroCup begynder.

Lemvigs point: Emily Hatch 15p (16 reb), Ivana Udovalieva 8p, Mallory Moore 7p, Helle Kristiansen 5p, Sarah Schicher 4p, Namma Hansen 3p, Karina Pedersen 2p
SISUs point: Camilla Blands 16p, Marie Malone 14p (10 reb), Matholde Colding-Poulsen 10p, Kiki Lund 9p, Ida TP 7p, Iben Soltau 7p, Nathalie Reshard 6p, Katrine Dyszkant 4p, Tea Jørgensen 3p

Preview for Dameligaens runde 4

11.10.2012

Alle fire kampe spilles lørdag. Der er virkelig tale om en meget interessant runde og det er umuligt at skulle forudsige præcis denne runde.

Head coach for Værløse BBK, Jesper Johansen har kigget i krystalkuglen og kommer med med sit bud på lørdagens 4 kampe.

Horsens BC # 8 vs. Værløse BBK #6 (14:00)
At dømme efter resultaterne indtil nu ser Horsens BC ud til at være en af rækkens svagere hold. Derfor er kampen så meget mere vigtig at vinde for Værløse. Det vigtigt at Værløse ikke sætter points til mod Horsens.

I Værløse har vi et hold, der består af en række dygtige spillere, men i forhold til sidste år er der sket en masse ændringer og det tager tid at få alting sammen. Derfor vil der gå nogen tid, inden vi finder ud af, hvor gode vi kan blive. Alt kan ske i damebasket, men Værløse er favoritter. Horsens og Værløse spiller nogenlunde lige i første halvleg og kampen ender med, at Værløse vinder uden at kampen bliver rigtig tæt til sidst.

BK Amager #5 vs. Aabyhøj IF #7 (14:30)
Åbyhøj tager på tredje tur til København i træk efter allerede at have været i Hørsholm og i Værløse. Først blev det et knebent nederlag imod Hørsholm og weekenden efter et klarere nederlag til Værløse (uden Maria Jespersen). Selvfølgelig betyder det meget for Åbyhøj om Maria Jespersen er med, men Sofie Tryggedsson Preetzman ser ud til at have fået sit gennembrud. Amerikanske Kelly Meredith er en hårdt arbejdende slider, der vil kunne give Amager problemer tæt på kurven og hun er med til at Åbyhøj en smule mere reboundstærke ud.

Amager, der har slået Horsens stort og tabt klart til Falcon og Hørsholm, er svære at forudsige, men der ligger et stort krav til Catharina Palm Jensen, Emilie Fogelstrøm og Ida Klussman om at skulle levere.

Da de to hold mødtes i forsæsonen blev det til en 1 points sejr til Åbyhøj. Åbyhøj vinder med 1 point igen og de grønne kører hjem med sæsonens første sejr.
 
Falcon #3 vs. Hørsholm 79ers #4 (16:00)
Med de spillere og trænere Falcon har i år SKAL holdet ende top 3 og da Lemvig viser højt niveau og også ser ud til at bejle til medaljer (ved godt det er tidligt på sæsonen) skal Hørsholm slås undervejs.

Da Emilie Hesseldal ikke længere spiller for Hørsholm og Hørsholm også har sagt farvel til Beckley og Gilling før denne sæson kunne Hørsholm måske være så sårbare lige nu, at Falcon vil kunne slå Hørsholm, ikke mindst da kampen spilles hos Falcon.

Hørsholms spillere vil formodentlig ikke have de store problemer med at spille sig gennem Falcons intense pres, men mod Falcon skal de både bruge kræfter på pres OG Falcons store center Jessica Fuller. Ser man på rosteren, er der ikke en Hørsholmspiller som igennem en hel kamp vil kunne dække Jessica Fuller, hvis hun spiller en god kamp. Falcon vinder med syv points.

Lemvig Basket #2 vs. SISU #1 (14:30)
For et par uger siden havde mange sagt, at den hiver SISU med hjem til SISU efter hårdt arbejde, men uden at kampen bliver tæt. Meeeeenn Lemvig har et hold af fire meget markante spillere og i de første kampe har man ikke kunne lade nogle af de fem på banen stå fri. Vi taler om et hold, der slog Værløse en del større end SISU gjorde og tog sig kærligt af Falcon i sidste runde.

I forhold til Lemvig har SISU en langt større bredde. SISU bør kunne slå Lemvig, hvis de vil slå Europa Cup hold om nogle få uger. Men det bliver en tæt kamp og dommerne til denne kamp skal komme skarpe og veludhvilede - fejlproblemer på de to hold kan meget vel afgøre kampen.  

SISU vinder med to efter overtid. (Kiki Lund rammer en 3’point med 6 sek tilbage af OT).