Nyheder

Preview - 2. runde

27.09.2012

Hørsholms head coach, Johan Enbom, kommer med sine bud på 2. runde i dameligaen:

Det er altid svært at vurdere holdene så tidligt på sæsonen. Tror det tager 3-4 runder inden holdene begynder at få alle ting på plads og vi kan se lidt stabilitet i Dameligaen. Det er en del nye, unge danske spillere der kan steppe op og spille godt og kombinationen med flere udenlandske spillere gør det spændende i årets liga. Jeg vil også gerne se de danske profiler steppe op og være ”role- models” for vores unge tilskuere i denne sæson; efter den første runde virker det som en god start.

Her kommer så mit bud på runde 2:

Hørsholm 79ers vs. Aabyhøj (lørdag kl. 13.30)

Aaby kommer på besøg med det unge hold, der var med sidste sæson. Sammen med en ny amerikaner og en erfaren islandsk guard kan det bidrage til stabilitet. Svært at sige hvor holdet står for det er en del nyt og rollerne skal på plads. Vi havde selv en god start ude på Amager. Mange spillere der spillede gode minutter og virkeligt bidrog til vores sejr. Top og bred var der og det tror jeg også betyder meget i kampen mod Aaby, selvom jeg tror på en tæt kamp, som vinder vi med ca. 10 p

Falcon vs. Amager (lørdag kl. 13.30)

Hvis Sussie Kruuse spiller i denne kamp tror jeg meget på et tæt opgør. Det betyder at Amager kan matche Jessica Fuller ind i feltet. Hvis Sussie ikke spiller er det mere et spørgsmål om Amager får mulighed til at styre tempoet i kampen. Nu tror jeg Falcon er lidt stærkere som hold på dette tidspunkt af sæsonen. De har størrelse og en masse guards der gør det svært for Amager at stå mod en hel kamp. Jeg tror Falcon vinder med ca. 10 p

Værløse vs. Lemvig (lørdag kl. 14.30) 

Har hjemmebane en betydning i denne kamp? Kan Lemvig klare at spille uden nogen af top 5 spillerne? Har sidste årets tætte kampe nogen betydning mentalt i denne sæson? På forhånd ser det ud som Værløse er lidt stærkere som hold og med hjemmebane burde det være et plus men... Lemvig har Hatch og Ivana Udovalieva og hvis de undgår fejlproblemer og rammer deres skud, tror jeg, det bliver 40 min med spændende basket. Værløse virker som om de har en god balance på holdet og fundet nogen gode udenlandske spillere, hvilket gør de kommer være et svært hold at spille mod. Værløse vinder med 6-12 p

Sisu vs. Horsens (søndag kl. 17.00)

Hvis Horsens arbejder benhårdt tror jeg dette kan vare tæt i 20 min. Efter pausen kommer Sisu at steppe op i intensitet og sætte lidt hårdere pres på det unge Horsens hold. Klarer Horsens PGs dette synes jeg de skal vare meget tilfreds med kampen uafhængigt af resultatet. Der skal vare en forskel på holdene, hvor Sisu skal blive klar til Euro Cup og Horsens har mange der bare skal blive vant til Dameliga niveauet. Tror Sisu vinder med 20+.

Lemvig Basket slår Aabyhøj IF

27.09.2012

Så startede sæsonen mod Lemvig, som i preseason havde vundet to træningskampe solidt

Aabyhøj starter i højt tempo og bringer sig på et par 3’ere af Sofie Tryggedsson og et lay-up af Kelly Meredith i front efter de første minutter. Men det viser sig hurtigt, at Lemvig – anført af fantastisk spil af især Ivana Udovalieva og sidste års MVP (Emily Hatch) – er en ganske stor opgave for et meget ungt hjemmehold.

Aabyhøj holder dog flot fast i føringen i første periode med endnu et par 3’ere af Sofie Tryggedsson, scoring af Maria Jespersen og Line.

I starten af anden periode bringer Lemvig sig for første gang foran med 24-25 ….. og de ser sig sådan set aldrig tilbage resten af kampen. Dog tjekker Julie Højer ind med et par scoringer (og hun spiller i øvrigt sin bedste kamp og får sit gennembrud på holdet).

Lemvig fortsætter med at dominere – ikke mindst er det imponerende at de stort set rammer på ALT. I takt med den høje intensitet og det høje tempo er det tydeligt, at Aabyhøj fortsat har vanskeligheder med flere turn overs og et til tider lidt stillestående angrebsspil med bolden på toppen – alt mens Lemvig fortsætter med at score (og specielt Emily Hatch volder store problemer).

Midt i tredje periode står der 34-49 og efter 30 minutter 45-63 – Lemvig øger stille og roligt.

Fjerde periode er stadig med Lemvig i sikker vinderposition og et Aabyhøj-mandskab, der har vanskeligt ved at komme til afslutninger, har FOR mange afleveringer med to hænder og bolden over hovedet - og i det hele taget en udfordring med at læse deres personlige modstander i forsvaret. Dette resulterer i perioden i  FOR mange frie lay-ups.

Dog skal Aabyhøj roses for at holde fast i organisationen og i det hele taget fortsætte med at kæmpe. Lemvig var blot på dagen et bedre mandskab, der slutter med en sejr på 57-82.

For Lemvig var det som allerede skrevet Medina, der med et meget højt tempo og sikker boldføring + Emily som sikker afslutter, der gjorde sig bemærket.

Hos Aabyhøj sluttede Sofie Tryggedsson som topscorer og som nævnt gjorde også Julie Højer en fin figur.

SISU starter titelforsvar med sejr over Værløse BBK

24.09.2012

Vinder på rutine og ikke begejstring.

Første runde i Dameligaen. Begge hold i aftenens kamp stillede op med mange nye spillere. Hos hjemmeholdet var Marie Malone, Ida Tryggedsson, Nathalie Reshard, Katrine Dyszkant og Pauline Schulz i SISU-trøjer for første gang. På den anden side af banen var for første gang i Værløse-uniformer Verena Bachler, Alexandra Chili, Berit Schelde og Janet Hatfield.

Det var let at mærke, at holdene havde meget nyt på plads, fordi at kvaliteten i kampen var ikke særlig høj.  Men alligevel var det tydeligt, at gæsterne var bedre indstillet på denne kamp.

De begyndte bedst og spillede faktisk godt sammen. Især Alexandra Chili var stærk i første halvleg, hvor hun scorede hele 16 points. Janet Hatfield var også dygtig under kurvene og tog bl.a. 5 angrebsrebounds i de to første perioder. Mestrene fra SISU virkede derimod ikke særlig skarpe og deres forsvar var ikke tæt. Værløse førte 16–21 efter første periode og 39–40 i halvlegspausen.

SISUs Kvinder fik lukket hullerne i forsvaret i starten af anden halvleg. De kom ud med presforsvar og scorede 23 points imod 2 fra gæsterne og ændrede stillingen til 62–42 med 2 minutter tilbage i tredje periode. Værløse fik problemer med presforsvaret og tabte i denne periode mange bolde. Hjemmeholdet øgede tempoet og fik åbne skud hele tiden. Kampen blive dermed stort set afgjort i de første minutter i anden halvleg. Derefter fik Værløse reduceret føringen og kampen endte med en 9-point hjemmesejr, 77–68.

Hos gæsterne scorede 7 spillere, mest Alexandra Chili (24), Janet Hatfield (18) og Verna Bachler (11). Hos SISU scorede 11 spillere, deraf Marie Malone 19, Ida Tryggedsson 15, Tea Jørgensen 10 og Kiki Lund 9. Værløse ramte 7 ud af 19 3-pointskud (37%) men hjemmeholdet scorede derimod kun på 4 af deres 18 3-pointskud (22%). SISU tog 45 rebounds (Marie 10) mod 39 hos Værløse (Janet 12).

Head Coach Hrannar Holm havde følgende at sige om kampen: ”Værløse spillede en fin kamp, men vi var virkelig dårlige i aften. Vores forsvar var næsten ikke til stede, undtagen måske 6–8 minutter. Derudover var vi alt for langsomme i vores angreb og slet ikke aggressive. Vi fik fx kun 7 straffekast. Til sidst ramte vi ikke åbne 3'ere. Faktisk kan det altid ske at man ikke rammer kurven, men dårligt og langsomt forsvar, samt ustruktureret og passivt angreb er noget vi skal snarest fikse. EuroCup starter om én måned og vi skal bruge de næste uger til at komme op til et helt andet niveau. Jeg havde håbet på, at vi var kommet lidt længere i vores spiludvikling, men det er vi åbenbart ikke."

Rutinen sejrede

23.09.2012

Det var erfaringen, der sejrede i sæsonens åbningskamp mellem Horsens Pirates og Falcon.

De rutinerede Falcon-spillere med 192 cm høje Jessica Fuller sikrede sig et solidt forspring på omkring 20 points i kampens første halvleg, og det holdt kampen ud, dog uden at blive væsentligt forøget.

De debuterende Pirater kæmpede godt i forsvaret og formåede dermed at begrænse Falcons scoringsmuligheder en hel del i kampens anden halvleg. Dog kneb det med at snuppe rebounds inde under kurven og stoppe falkene på anden-chancerne.

Træner Martin Madsen ser plads til forbedringer, men mener afgjort, at man kan betegne kampen som en lovende debut for Piraternes unge hold.

Det blev desværre til en teknisk fejl til Pirat-træneren, men i øvrigt blev kampen afviklet i en god tone og med godt humør på begge sider.

Gensynsglæden var stor, da den tidligere Pirat, Josefine Sørensen, som nu er under uddannelse til politimand i København, gæstede Horsens i sin egenskab af guard for Falcon.

Gæstrene vinder kampen med 78-54 (22-13, 23-10, 14-12, 19-19).

Topscorer for Falcon blev Jessica Fuller, med 18 points og for Piraterne blev det Sophie Wich, med 14 points.

Foto fra kampen leveret af Martin Ravn/Team Ravn.

Fortjent 79ers sejr i Amagerhallen

23.09.2012

Indledningsvis virker begge hold præget af premierenerver med en hel del misforståelser til følge. Halvvejs i perioden fører Hørsholm 8-10, men Amager hænger fint med, og stillingen er 18-18 efter 1. periode.

Holdene følges fortsat ad ind i 2. periode. Efter små 5 minutter skyder Catharina Palm 2 for 2 fra straffelinjen og udligner til 27-27. Med godt 3 minutter tilbage reducerer Amager’s Maria Brask til 32-33 på et and-one spil, men Hørsholm skifter gear og vinder de sidste 3 minutter med 9-2.  Hørsholm vinder 2. periode 16-24 og kan gå til pausen med en føring på 34-42.

Efter pausen virker begge hold trætte og effektiviteten falder markant på begge sider. Et godt kæmpende Amagermandskab vinder perioden med 8-7 og holder sig dermed inde i kampen. Stillingen inden sidste periode er således 42-49.

Hørsholm afgør kampen i første halvdel af 4. periode, hvor de bringer sig foran 48-61. Kræfterne hos Amager er sluppet op, så holdet formår ikke at svare igen. Hørsholm vinder fortjent kampen 53-67 (18-18, 16-24, 8-7, 11-18). Hos gæsterne var det især en velspillende Emilie Hesseldal, der voldte Amager problemer. 

Topscorer BK Amager: Catharina Palm 16, Ida Klussmann 13, Emilie Fogelstrøm 12
Topscorer Hørsholm 79ers:  Emilie Hesseldal 22, Maja Gerlyng 15, Therese Demand 9

Kampens spiller WOM: Emilie Hesseldal, Hørsholm 79’ers med 22 point og 10 rebounds.

Preview - 1. runde

20.09.2012

Sisu's head coach, Hrannar Holm, giver sine bud på dameligaens første runde:

BK Amager - Hørsholm 79ers (lørdag kl. 14.30)

Amager holdet stiller op med mange ændringer i forhold til sidste år, hvor bl.a. Anna Seilund er taget til Sverige og Mathilde Fogelstrøm til USA . Ud over det er en ny coach på plads;, Todd Anthony. Amager har stadigvæk et ungt talentfuldt hold med Catharine Jensen i spidsen og de vil kunne bide skeer med de fleste i ligaen, når de finder deres rytme.

På den anden side på banen er Hørsholm, ligaens andet bedste hold de to sidste år. Hørsholm har tabt Lauren Beckley, Mie Burlin og Mathilde Gilling, men de har fået Emilie Hesseldahl, Maja Gyrling og Katrine Velosa til holdet.

De har uden tvivl evner til at slå alle hold i ligaen. Hørsholm er måske ikke særlig stærke under kurven, men de spiller altid tæt forsvar med høj intensitet og deres guards er hurtige og dygtige. Det bliver derfor svært for det unge Amagerhold at gennemføre deres angrebstaktik over 40 minutter.

Jeg tror, at Hørsholm løber væk med sejren i den første kamp; forskellen bliver mellem 10 og 20 points.

Aabyhøj IF - Lemvig Basket (onsdag kl. 19.30)

Det jyske opgør kunne blive spændende, selv om holdene er meget forskellige. Åbyhøj har et ungt hold hvor unge Maria Jespersen er måske deres bedste spiller.

De har fået en ny amerikaner, Kelly Meredith, og også den islandske guard Ingibjørg Jakobsdottir, og det forventes, at de to ville give lidt rutine til det unge hold. Thomas Press har erfaring med at arbejde med unge spillere og han finder uden tvivl snart ud af det, hvordan de kan spille op mod resten af ligaen.

Lemvig har fået årets spiller, Emily Hatch, tilbage, samt Ivana Udovalieva og kernen af holdet fra sidste år, men de har alligevel to vigtige ændringer; ny på holdet er én østrigsk inside-spiller og én amerikansk wingspiller i stedet for de stærke Jessica Kielpinski og Berit Schelde. Lemvig har også en ny træner på bænken; Thomas Johansen leder nu holdet og det bliver interessant at se, hvordan de udvikler sig.

Jeg tror, at Lemvig kommer til at være et af top holdene denne sæson, mens Åbyhøj bliver i nedre halvdelen. Jeg forventer derfor, at Lemvig vinder det jyske opgør med måske 10-15 points forskel.

Horsens BC - Falcon (lørdag kl. 14.00)

Begge hold stiller op med mange ændringer fra sidste sæson. Horsens har et meget ungt hold, og de bedste spillere fra sidste sæson har enten stoppet eller skiftet hold.

Bl.a. er Josefine Sørensen taget til netop Falcon hvor hun i hendes første kamp spiller imod hendes tidligere holdkammerater. Det bliver i hvert fald interessant at se, hvordan det lykkes Horsens at udvikle deres unge hold; men det kan forventes, at mange kampe bliver hårde for dem.

Falcon stiller op med et meget stærkere hold i år, end de har gjort de sidste par år, hvor de har været ved bunden i ligaen. De har fået store Jessica Fuller tilbage, og ud over hende har de mange ny og "gamle" spillere de vil bidrage til god basket på Frederiksberg i år. Især har Falcon mange hurtige guards og de vil prøve at stresse modstanderne.

Jeg forventer, at Falcon kommer til at være et af stærkere holdene i ligaen og de burde ikke få store problemer i første kamp, selv om de spiller på udebane. Falcon vinder med 15 points.

SISU - Værløse BBK (søndag kl. 17.00)

De forsvarende mestre fra SISU er favoritter i denne kamp, ligesom de fleste de spiller. De har fået forstærkning de sidste par måneder med bl.a. Marie Malone fra USA og Ida Tryggedson fra Le Havre i Frankrig, og de vil i hvert fald prøve at begynde titelforsvaret med en sejr. Der er mange ny spillere på holdet og det kan tage lidt tid, inden holdet fungerer som man forventer.

Det samme kan man sige om Værløse, fordi de har 4 nye vigtige spillere på plads. Berit Schelde er kommet fra Lemvig, og ud over hende, er der kommet en amerikaner, en canadier og en østrigsk nationalspiller. Meget tyder derfor på, at Værløse kunne være bedre i år end sidste år, hvor de overraskede positivt.

Alligevel tror jeg, at SISU vil være stærkere, måske især i bredden. Mit bud er én hjemmesejr på 15 points.

Ny hjemmeside i luften

20.09.2012

Så er Dameligaens hjemmeside klar og DL håber at alle tager godt i mod den og den bliver flittigt brugt.

DL skal beklage at siden har være været længe undervejs og ikke er helt tilrettet endnu, men dette vil blive gjort løbende således at siden kan stå 100% klar i løbet af kort tid. 

Ny hjemmeside

19.09.2012

Inden for kort tid kan Dameligaen præsentere en ny hjemmeside.

Denne side vil derfor kun sparsomt blive opdateret. Dameligaen forventer at den nye side er i luften i god tid inden den nye sæson starter den 22. september.

Du kan inden for kort tid se hele programmet for Dameligaen 2012/13 ved at gå ind på DBBF`s hjemmeside, www.basket.dk . Klik på bjælken "resultater - klubinfo".

Tilgang fra Tyskland og USA

19.09.2012

SISUs damehold byder velkommen til to nye ansigter til DL-holdet.

Efter to succesrige sæsoner, hvor SISUs elitedamer begge år vandt ”the double”, er holdet godt i gang med at finde nye forstærkninger.

Målet for den kommende sæson er at fortsætte med at dominere i dansk damebasket og samtidig stå med større chancer for at komme videre fra gruppespillet i den kommende EuroCup Women, der starter i oktober med udekampen mod Chevakata fra Rusland.  

24-årige Pauline Schulz fra Tyskland er den ene af de to nye spillere, som skal spille for SISU i den kommende sæson. Pauline er 24 år gammel og er netop flyttet til København sammen med sin danske kæreste.

I 2007 spilede hun hos KuSG Leimen i den tyske 2. Bundesliga og de sidste par år har hun studeret i Berlin og spillet basket i den tyske 3. division (regionalliga). Pauline er 180 cm høj og spiller forward-positionen.

Den anden nye spiller er amerikanske Nathalie Reshard, der ankommer til Gentofte i denne uge og starter træningen. Nathalie har studeret og spillet basketball sammen med dameholdets anfører Camilla Blands på University of Alabama i 2008.

Hun har ikke spillet udenfor USA før men glæder sig meget til at komme til SISU. Hun har været basketcoach på St. Francis University de sidste to år, og hun vil også komme til at hjælpe med træning af SISUs ungdomshold. Nathalie er 25 år gammel, omkring 182 cm høj og kan spille både guard- og forward-positionen.

Therese Deemand fortsætter også i den kommende sæson

19.09.2012

At en af Danmarks bedste forsvarsspillere og samtidig en af krumtapperne på dameholdet har valgt at tage endnu en sæson, er noget der kan få enhver fan af Hørsholms damehold til at glæde sig.

”Therese er den type spiller man helst ikke vil undvære på sit hold”, udtaler træner Johan Enbom. ”Hun arbejder hårdt i begge ender af banen og bliver som sæsonen skrider frem bedre og bedre for hver kamp, for til sidst, når det virkelig gælder, stepper hun op og tager ansvaret på sine skuldre”, fortsætter Johan Enbom og glæder sig over at Therese har sagt ja til den kommende sæson.

Therese er en af de mere rutinerede spillere på Hørsholms damehold. Hun bringer ikke kun stabilitet på banen, men udenfor banen er hun også en enorm vigtig brik. Sidste sæson fungerede hun som anfører i fraværet af Kathrine Hounsgård.

I den forgangne sæson snittede Therese pr. kamp 31 min, 11,55 point og 5,74 rebounds og derudover skød hun 30% fra trepointslinjen og 76% fra straffe.