Nyheder

Solidt forsvarsspil giver hjemmesejr

14.10.2012

Aabyhøj IF kom til Amagerhallen med en finalesejr over Amager holdet i Herlev Cup i sæsonopstarten og sultne efter sæsonens første sejr i Dameligaen.

Men med solidt forsvarsspil gennem hele kampen gjorde hjemmeholdet det rigtigt svært for Aabyhøj at komme til afslutninger, og kun 4 Aabyhøj spillere kom på scoringstavlen.

BK Amager vandt fortjent et tæt og intenst opgør med 60-49 (19-10, 14-15, 12-11, 15-13).

Kampen starter lidt nervøst og rodet fra begge sider og halvvejs i den første periode er stillingen 6-8. Herefter får Amager lidt mere styr på tingene, og Amager vinder perioden 19-10. Kelly Meredith holder Aabyhøj inde i kampen, og har scoret alle periodens 10 point heraf 4 for 4 fra straffelinjen.

I 2. periode forsætter Amager hvor de slap, og efter små 3 minutter er hjemmeholdet foran 25-12. Men en 3 point scoring af Ingibjorg Jakobsdottir efterfulgt af to sikre straffe efter en teknisk fejl til Amagers coach Todd Anthony bringer Aabyhøj på 27-20, og da Kelly Meredith scorer 2 point på det efterfølgende angreb, er stillingen pludselig 27-22. Amager slutter dog perioden bedst og kan gå til pausen med en føring på 33-25. En tæt periode som Aabyhøj vinder med 14-15.

3. periode er igen en tæt affære. Begge hold har svært ved at få bolden i kurven. Amager vinder perioden med et enkelt point 12-11, og stillingen er 45-36 inden sidste og afgørende periode.

Alle ved at Aabyhøj aldrig giver op, og det er også tilfældet i dagens kamp. 4. periode starter ellers fornuftigt for hjemmeholdet. Efter små 2 minutter begår Aabyhøjs Ingibjorg Jakobsdottir sin femte fejl og må sætte sig på bænken. På det efterfølgende angreb scorer Catharina Palm 2 point og bringer Amager foran 51-40. Men så tager Sofie Tryggedsson fat, og med to 3 point scoringer og 1 af 2 fra straffelinjen til stillingen 51-47, bringer hun Aabyhøj tilbage i kampen. Amager holder hovedet koldt og med to hurtige scoringer af Catharina Palm og Ida Klussmann er Amagers føring tilbage på 8 point 55-47.

Herfra kører Amager sikkert sejren hjem. Amager vinder kampen 60-49, og 4. periode med 15-13.

En solid holdindsats for hjemmeholdet, hos Aabyhøj var Kelly Meredith og Sofie Tryggedsson klart de mest fremtrædende.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:
BK Amager: Catharina Palm 15, Ida Klussmann 12, Emilie Fogelstrøm 11
Aabyhøj: Kelly Meredith 25, Sofie Tryggedsson Preetzman 17, Bianca Morsø 4

Kampens spiller WOM: Catharina Palm 15 point, 15 rebounds og 4 assists.

Sejr til Værløse BBK

14.10.2012

Horsens BC tog denne efterårsdag mod Værløse BBK. Det unge Horsenshold havde et par grimme nederlag i bagagen. Og Værløse gik ind til kampen som favoritter.

Værløse bringer sig også let foran med et par hurtige scoringer, men det varer ikke længe før Horsens svarer igen. Første periode bærer præg af, at Horsens føler sig presset til forcerede skudforsøg, mens Værløse spiller godt sammen og finder hinanden i angrebet. Horsens kæmper dog godt for at få fat i rebounds. Men Værløse har overtaget i hele perioden, og især Alexandra Chili volder hjemmeholdet vanskeligheder. Stillingen efter første periode er 10-26.

I anden periode får Horsens svunget bolden bedre og kommer til gode skudforsøg og har et par gode drives. Desuden får de mere styr på deres hjælpeforsvar. Men Værløse har stadig det bedste sammenspil og en god zone. Holdets skytter er meget præcise og står de fri, så scorer de. Værløse vinder anden periode 13-17, således at resultatet ved pausen er 23-43.

Værløse lægger hårdt fra start i 3. periode og scorer igen nogle hurtige point, inden Horsens når at finde vejen til nettet i den anden ende. I denne periode lykkes meget mere for Horsens og de er fulde af energi og mere aggressive og hjælper hinanden bedre. Værløse har dog stadig overtaget og presser Horsens, hvilket resulterer i flere turnovers. Værløse vinder denne periode med 7 point. Resultatet af denne periode er 12- 19. Og stillingen før sidste periode er 35-62.

Horsens kæmper videre i 4. periode og er fortsat aggressive og kommer også til en del skudforsøg, men forcerer igen skuddene og rammer ikke. Horsens har til sidst i perioden svært ved at komme af med deres bolde, og de ser ikke helt hinanden som i 3. periode. Værløse spiller stadig hinanden og presser Horsens spillerne til turnovers, men Horsens vinder perioden 11-7. 

Begge hold giver spilletid til alle deres spillere. Værløse vinder fortjent kampen og slutresultatet 46-69 er det rigtige resultat på denne kamp.

Topscorere for Værløse er Verena Bachler og Alexandra Chili med hver 14 point og Janet Hatfield har 12 point og 9 rebounds.

Topscorere for Horsens er Julie Ravn og Sophie Wich med hver 12 point.

Falcon slår 79ers

14.10.2012

De to hold havde ikke spillet mod hinanden i forsæsonen.

Hørsholm kom til Büllen med et hæderligt hjemmebanenederlag til SISU og Hørsholm er ved at lære at spille uden Emilie Hesseldal.

Falcon kom fra et ærgerligt nederlag i Lemvig. Der var således lagt op til en en åben kamp mellem øjeblikkets nr. 3 og 4.

Falcon kom godt fra start og det stod hurtigt 7-4 til Falcon som vandt 1. periode 13-8.

I anden periode fulgtes holdene og hjemmeholdet kunne gå til pausen med en 30-24 føring. Der var på intet tidspunkt tale om flot basketball. Begge hold havde svært ved at putte bolden i kurven og Hørsholm var dygtige til at presse Falcon til 11 turnovers i 1. halvleg.

Falcon lyste op i 3. periode og det lignede på tidspunkter rigtig basketball. Falcon vandt 3. periode 24-13.

Når 4. periode begynder med en 20 points føring til det ene hold så løber 4. periode ofte lidt ud i sandet og det var også tilfældet i denne kamp som det var tilfældet da Falcon spillede hjemme mod Amager. Hørsholm vandt 4. periode 10-19 og Falcon vandt kampen 64-53 (13-8, 17-11, 24-13, 10-19).

Statistikken siger 21 turnovers til Falcon. Der er nogle som mener det var flere. Ud over de 15 points havde Falcons Jess Fuller 17 rebounds på 35 minutters spilletid. Af andre bemærkelseværdige ting fra statistikken kan det nævnes at Falcons Anka Blyme havde 6 angrebsrebounds på 10 minutters spilletid. 

Topscorer Falcon: Jessica Fuller 15 points
Topscorer 79ers: Frederikke Mollerup 16 points

Referant/OJN

Topkamp uden nerve

13.10.2012

På forhånd var der håb om en spændende topkamp, da de Lemvig og SISU mødte hinanden lørdag eftermiddag. Men desværre fik kampen aldrig den intensitet eller nerve der skulle til for at skabe spænding, og SISU kunne uden de store problemer køre en sikker sejr på 44-78 i hus.

Forskellen på de to hold var dog ikke spillemæssig så stor, som cifrene antyder. Forskellen viste sig først og fremmest i effektiviteten, hvor Lemvig slet ikke ramte dagen på nogen måde. Mulighederne var der, men bolden ville ikke i kurven for vestjyderne. Så uden egentlig at imponere kunne SISU kampen igennem udbygge sin føring ved blot at ramme på de åbne muligheder, der kom. Begge hold spillede solidt forsvar, og selvom SISU fik scoret 78 point, så havde Lemvig i størstedelen af kampen godt fat forsvarsmæssigt. SISU spillede som altid godt forsvar, men Lemvig havde mulighederne for at holde sig inde i kampen, men koncentrationen og nerven i spillet til at udnytte dem var der ikke.

Allerede fra kampens start er det tydeligt, at SISU er mere klar end værterne, og hurtigt får de opbygget en føring på 10 point. Lemvig har store problemer med at få sat boldene i kurven, og der går mere end 7 minutter før Karina Pedersen kan notere den første reelle scoring for hjemmeholdet. Ellers er det mest på straffe Lemvig får sine point, men når man kun rammer hver anden gang, så er straffe ikke så effektive. Lemvig kommer alligevel bedre med i de sidste minutter af perioden og fra 6-16 henter man til 12-16, inden SISU strammer grebet og kan gå til pause foran 12-22.

Starten af 2. periode er præget af godt forsvar fra begge hold, og efter 5 minutter har hvert hold kun lavet 3 point. Det er SISU som igen kommer bedst i gang, og da Lemvig fortsat rammer mere forbi end i kurven, så er det helt naturligt, at afstanden øges, og SISU når et forspring på 24-42 ved halvleg.

Efter pausen fortsætter spillet i samme spor. Spillemæssigt ser det meget lige ud, men SISU er de effektive og Lemvig mister mere og mere troen på, at tingene skal vende. Et godt forsvar betyder dog, at SISU ikke stikker helt af, men to 3ere i de sidste minutter af perioden giver alligevel en klar føring på 33-60.

I sidste periode har alt spænding forladt kampen, og de to hold slutter som de har spillet de tre første perioder. Lemvig manglede ganske enkelt den nødvendige fokus til at presse SISU, og når det går sådan, så er SISU for gode til at et godt forsvar er nok til at true dem. Lemvig fik derfor en lektion, som de forhåbentlig lærte af til de kommende kampe, og SISU fik en kamp mere i benene inden EuroCup begynder.

Lemvigs point: Emily Hatch 15p (16 reb), Ivana Udovalieva 8p, Mallory Moore 7p, Helle Kristiansen 5p, Sarah Schicher 4p, Namma Hansen 3p, Karina Pedersen 2p
SISUs point: Camilla Blands 16p, Marie Malone 14p (10 reb), Matholde Colding-Poulsen 10p, Kiki Lund 9p, Ida TP 7p, Iben Soltau 7p, Nathalie Reshard 6p, Katrine Dyszkant 4p, Tea Jørgensen 3p

Preview for Dameligaens runde 4

11.10.2012

Alle fire kampe spilles lørdag. Der er virkelig tale om en meget interessant runde og det er umuligt at skulle forudsige præcis denne runde.

Head coach for Værløse BBK, Jesper Johansen har kigget i krystalkuglen og kommer med med sit bud på lørdagens 4 kampe.

Horsens BC # 8 vs. Værløse BBK #6 (14:00)
At dømme efter resultaterne indtil nu ser Horsens BC ud til at være en af rækkens svagere hold. Derfor er kampen så meget mere vigtig at vinde for Værløse. Det vigtigt at Værløse ikke sætter points til mod Horsens.

I Værløse har vi et hold, der består af en række dygtige spillere, men i forhold til sidste år er der sket en masse ændringer og det tager tid at få alting sammen. Derfor vil der gå nogen tid, inden vi finder ud af, hvor gode vi kan blive. Alt kan ske i damebasket, men Værløse er favoritter. Horsens og Værløse spiller nogenlunde lige i første halvleg og kampen ender med, at Værløse vinder uden at kampen bliver rigtig tæt til sidst.

BK Amager #5 vs. Aabyhøj IF #7 (14:30)
Åbyhøj tager på tredje tur til København i træk efter allerede at have været i Hørsholm og i Værløse. Først blev det et knebent nederlag imod Hørsholm og weekenden efter et klarere nederlag til Værløse (uden Maria Jespersen). Selvfølgelig betyder det meget for Åbyhøj om Maria Jespersen er med, men Sofie Tryggedsson Preetzman ser ud til at have fået sit gennembrud. Amerikanske Kelly Meredith er en hårdt arbejdende slider, der vil kunne give Amager problemer tæt på kurven og hun er med til at Åbyhøj en smule mere reboundstærke ud.

Amager, der har slået Horsens stort og tabt klart til Falcon og Hørsholm, er svære at forudsige, men der ligger et stort krav til Catharina Palm Jensen, Emilie Fogelstrøm og Ida Klussman om at skulle levere.

Da de to hold mødtes i forsæsonen blev det til en 1 points sejr til Åbyhøj. Åbyhøj vinder med 1 point igen og de grønne kører hjem med sæsonens første sejr.
 
Falcon #3 vs. Hørsholm 79ers #4 (16:00)
Med de spillere og trænere Falcon har i år SKAL holdet ende top 3 og da Lemvig viser højt niveau og også ser ud til at bejle til medaljer (ved godt det er tidligt på sæsonen) skal Hørsholm slås undervejs.

Da Emilie Hesseldal ikke længere spiller for Hørsholm og Hørsholm også har sagt farvel til Beckley og Gilling før denne sæson kunne Hørsholm måske være så sårbare lige nu, at Falcon vil kunne slå Hørsholm, ikke mindst da kampen spilles hos Falcon.

Hørsholms spillere vil formodentlig ikke have de store problemer med at spille sig gennem Falcons intense pres, men mod Falcon skal de både bruge kræfter på pres OG Falcons store center Jessica Fuller. Ser man på rosteren, er der ikke en Hørsholmspiller som igennem en hel kamp vil kunne dække Jessica Fuller, hvis hun spiller en god kamp. Falcon vinder med syv points.

Lemvig Basket #2 vs. SISU #1 (14:30)
For et par uger siden havde mange sagt, at den hiver SISU med hjem til SISU efter hårdt arbejde, men uden at kampen bliver tæt. Meeeeenn Lemvig har et hold af fire meget markante spillere og i de første kampe har man ikke kunne lade nogle af de fem på banen stå fri. Vi taler om et hold, der slog Værløse en del større end SISU gjorde og tog sig kærligt af Falcon i sidste runde.

I forhold til Lemvig har SISU en langt større bredde. SISU bør kunne slå Lemvig, hvis de vil slå Europa Cup hold om nogle få uger. Men det bliver en tæt kamp og dommerne til denne kamp skal komme skarpe og veludhvilede - fejlproblemer på de to hold kan meget vel afgøre kampen.  

SISU vinder med to efter overtid. (Kiki Lund rammer en 3’point med 6 sek tilbage af OT).

Ny sejr til Lemvig Basket

07.10.2012

Lørdag eftermiddag var der topkamp i vestjyskBANK Arena, da de to ubesejrede hold fra Lemvig og Falcon mødtes i Dameligaen. Det var to hold, som forsøgte at lægge pres på hinanden med hver sine midler.

Falcon var fra start aggressive og mødte Lemvig højt på banen. På den anden side forsøgte Lemvig at udnytte den fysiske fordel til at gøre det svært for gæsterne. Og det blev Lemvig som fik mest udbytte af sine styrker, og efter en underholdende kamp kunne til sidst fejre sejren på 62-54.

Fra første minut var kampen tæt og intens. Falcons høje pres gav indledningsvis Lemvig lidt problemer, men det gav samtidig Falcon en del fejl, så nogen afgørende fordel kom der ikke ud af det. Det lykkedes også Lemvig, at komme i gennem til fornuftige angrebsløsninger, som flere forskellige spillere udnytter fornuftigt. Angrebsmæssigt er det først og fremmest Sofie Vincent Nielsen og Jessica Fuller, der går forrest for Falcon, og de sørger konstant for at holde trit med hjemmeholdet. Så selvom Lemvig får en smal føring til sidst, så er det ikke mere, end Falcon kan udligne til 18-18 med en 3er på buzzeren af første periode.

Lemvig kommer bedst ind i 2. periode, hvor særligt Tine Kristiansen melder sig godt ind med både point og rebounds. Det giver Lemvig en føring på 26-18, og med udgangspunkt i et godt forsvar fastholder hjemmeholdet føringen gennem perioden og kan gå til pause med en føring på 35-25.

Med en føring på 10 point står Lemvig godt ved indgangen til 2. halvleg, men Falcon har på ingen måde opgivet planen om at tage en sejr med hjem fra vestjylland. En god start af gæsterne giver næring til det håb, og minder publikum om, at intet endnu er afgjort. Gennem første halvleg var Jessica Fuller som ventet kilde til stor uro hos Lemvig, men som 3. periode skrider frem får Lemvig bedre og bedre styr på den stærke amerikaner og får lukket god af inside. Lemvig får desuden større og større udbytte af egen fysiske styrke og det udnyttes til igen at få overtaget. Som i sæsonens to første kampe spiller Lemvig med god tålmodighed i angrebet og kommer frem til gode skudmuligheder fra flere forskellige spillere. Det er alt sammen med til at udbygge hjemmeholdets forspring til 55-39 før sidste periode.

Så skulle man tro, at sækken var lukket om Falcon, men de sidste 10 minutter var tæt på at vende op og ned på kampens udfald. Lemvig startede ganske vist perioden godt og fastholdt overtaget, men begge hold havde svært ved at få bolden i kurven og efter fire minutter, var dr blot scoret en enkelt gang til 57-39. Men så fandt Falcon midlet til at skabe ny spænding, og det kom fra Josefine Vincent, som i to angreb efter hinanden satte en 3er, de blev efterfulgt af en 3er fra Sofie Vincent Nielsen, inden Josefine Vincent satte endnu en. 12 point i træk af Falcon og så var stillingen pludselig 59-51 med små fem minutter igen, og kampen var med et åbnet op igen.

Det gav naturligvis Falcon ny energi og der kom mere bid og intensitet i deres forsvar på ny. Det rystede en kort overgang Lemvig, men et par gode point af Karina Pedersen gav lidt ny luft, og det lykkedes aldrig Falcon at komme tættere på end fem point. Dermed kunne Lemvig sætte to vigtige point ind på kontoen, og gå i gang med forberedelserne til en ny topkamp, når SISU i næste kamp gæster Lemvig.

Lemvigs point: Mallory Moore 16p, Emily Hatch 13p (10 reb), Karina Pedersen 10p, Ivana Udovalieva 10p, Tine Kristiansen 7p, Sarah Schicher 6p

Falcons point: Sofie Vincent Nielsen 21p, Josefine Vincent 13p, Jessica Fuller 12p, Emilie Klint 3p, Simona Bartkova 2p, Melanie Elmgren 2p, Rikke Andersen 1p

Hård fight i Værløse gav hjemmesejr

06.10.2012

I forsæsonens første træningskampe vandt Åbyhøj over Værløse, så der var nogle ting hjemmeholdet ville have på plads, da de to hold mødtes i Dameligaens 3.runde.

Da begge hold havde tabt deres første to kampe, var det også en intens kamp om at få sæsonens første sejr på kontoen. Værløse var i stærkeste. Åbyhøj stillede op uden Maria Jespersen.

Det blev en fortjent sejr til Værløse på 70-58.

Værløse startede bedst og bragte sig foran 8-3, 14-5 og 22-8. Specielt var Værløses store spillere svære at tackle for Åbyhøjs forsvar. Efter første periode var stillingen 24-12 og Værløse havde godt styr på kampen.

I anden periode ændrede billedet sig Åbyhøjs amerikaner Kelly Meredith tog fat og var sammen med Sofie Tryggedsson Preetzmann de største trusler.
Værløse var halvlegen igennem i man-man forsvar hvor Åbyhøj vekslede lidt mellem man-man og zone.
Åbyhøjs Sofie Tryggedsson Preetzmann ramte et frit 3 p skud på halvlegens slutsignal så Åbyhøj vandt 2.periode 19-14 og stillingen var 38-31, kampen kunne gå begge veje.

Anden halvleg startede Værløse bedst med scoringer af Alexandra Chili og gik fra 38-31 til 45-31.
Tredje periode mindede lidt om første halvleg med Sofie Tryggedsson Preetzmann og Kelly Meredith som de største angrebsmæssige faktorer for Åbyhøj. De to spillere scorede 41 ud af Åbyhøjs 58 p.

For Værløse spillede Alexandra Chili meget solidt imens Rikke Fabricius og Janet Hatfield knoklede løs under kurven. Berit Schelde og Verena Bachler gjorde det også godt.
Ved starten af 4.periode var stillingen 56-44 og det interessante var nu om Åbyhøj ville kunne æde forspringet så kampen blev spændende helt til sidst eller om Værløse kunne holde afstanden. Værløse stod distancen og det tætteste Åbyhøj kom i 4.periode var 58-49. Kampen blev som nævnt ikke tæt til sidst og til sidst løb kampen lidt ud i sandet.

4.periode sluttede 14-14 og dermed en 70-58 sejr til Værløse. Så en 12 points føring efter 1.periode blev efter tre lige perioder til en 12 points sejr.