Nyheder

Preview for dameligaens runde 6

23.10.2012

BK Amagers head coach, Todd Anthony, giver hans bud på 6. runde i dameligaen:

Horsens BC  -  Lemvig Basket (lørdag kl. 14.00)   

This is a match-up between a very young, inexperienced team in HBC going against a veteran core group with lots of experience in Lemvig.  Lemvig has a lineup that features numerous high profile players in the Dameligaen.  They execute very well, limit turnovers, and do all the little things well that win games.  HBC will bring boundless energy, fight, and a never quit attitude.  Lemvig's size and skill should wear down HBC and produce a comfortable win. Lemvig gets the W.

Værløse BBK  -  BK Amager (lørdag kl. 14.30)

This should be a hard fought game with lots of intensity.  Both teams are young and talented.  Both teams are trying to establish an identity and trying to find their place in the Dameligaen this season.  Can they be in the top four or the bottom four.  Both teams have good guard play that generates a good deal of the offense for their teams. 

As the coach for Amager I have the faith that my inside players come ready and make the difference along with a good defensive effort.  I have to pick my ladies but I also believe they can win.  Amager gets the W.

Hørsholm 79ers  -  Aabyhøj IF (lørdag kl. 15.00)

This game should shape up to be a very competitive affair.  Each team has had a high profile not playing the past 2-3 games.  Emilie Hesseldal and Maria Jespersen mean a great deal to their respective teams. Emilie is looking at playing college ball in the states on a scholarship and Maria missed the last 2-3 games before playing this past weekend for the Green. 

I think the 79ers do just enough to come out with a win.  Maybe this game goes to overtime.  If Maria plays and the Green get a strong performance from their American Kelly Meredith and Sofie Tryggedsson show up it could easily go the other way.  Hørsholm gets the W.

SISU  -  Falcon (søndag kl. 17.00)

SISU returns home from a trip to Russia.  Are they flat? Are they looking past Falcon?  SISU has shown through the first 5 games they possess an extra gear to pull away from teams. Forgive me for not listing their profiles, they have numerous. They have a very well rounded team that can score the ball from inside and out, and they create very good pace on both ends of the floor. 

Falcon has had a very good start to the season.  They are playing well and playing together.  They have found a good balance at both ends of the floor.  Falcon will play hard and challenge SISU.  If SISU takes its foot of the pedal and tries to cruise they could be in trouble.  SISU wins but Falcon shows that they are a team on the rise.  SISU gets the W.

 

3 profiler stopper hos 79ers

22.10.2012

Hørsholm 79'ers damehold har indenfor kort tid måtte sige farvel til to af holdets helt store profiler. Anfører Katrine Hounsgaard Velosa og den ny ankomne landsholdsspiller Emilie Hesseldal har begge valgt at stoppe på dameholdet med øjeblikkelig virkning men af helt forskellige årsager.

”Katrine har valgt at sætte skoene på hylden af tidsmæssige årsager” fortæller sportschef Jesper Krone. ”Når man har fuldtidsjob og familie med en lille ny, er det uanset hvem man er, utroligt svært at få det til at hænge sammen med træning 3 - 4 gange om ugen og kamp i weekenden. Katrine har forsøgt alt for at få det hele til at hænge sammen, men måtte til sidst indse at det desværre ikke var muligt” fortsætter Jesper Krone.

Vi er naturligvis kede af at miste Katrine, ikke kun fordi hun var en meget værdifuld spiller for holdet, der altid gav sig 100%, men også fordi hun samtidig igennem mange sæsoner har været samlingspunktet mellem de unge og ældre på holdet. Via sin erfaring har hun sørget for at både dem der rykkede op på holdet fra ungdomsrækkerne og dem der er kommet til holdet fra andre klubber hurtigt har fundet sig til rette og følt sig godt tilpas.

Kalle som i mange år har været Katrines kælenavn, er præcis den type af person som Hørsholm Basketball klub ønsker sig både nu og i fremtiden. Hun har været med i klubben siden hun var 11 år og har altid været med til at yde, hvad enten det var til træning, til kamp eller i andre funktioner i klubben, hvor hun blandt andet har været en af de bærende kræfter, når der skulle arrangeres klubfester.

Kalle er en ener som vil blive savnet på dameholdet, men vi får hende garanteret at se i en anden rolle i klubben om ikke i morgen, så i fremtiden. 

Emilie er som nævnt ligeledes stoppet men ikke med at spille basket. Hun har derimod været så dygtig og heldig at hun fra sæsonen 2013/2014 har fået muligheden for at spille på en af USA's store college nemlig Colorado State. Samtidig vil hun naturligvis få en uddannelse ved siden af sporten. Det er naturligvis et kæmpe tab for dameholdet på nuværende tidspunkt, hvor Emilie var i gang med at finde sig til rette, men samtidig en enestående mulighed for Emilie. En mulighed man kun får en gang i livet og som både klub, træner og holdkammerater bakker 100 % op.

"Det er som nævnt et meget stort tab, som vores damehold her kommer ud for”, udtaler sport chef Jesper Krone. ”Men samtidig er det jo lige præcist det vi ønsker som klub, nemlig at de unge talenter som vi selv udvikler eller som i dette tilfælde Åbyhøj, får muligheden for at udvikle sig endnu mere, og det bliver nu også tilfældet for Emilie” fortsætter Jesper Krone.  

Emilie kom til Hørsholm inden denne sæson og har i de første par kampe vist, hvorfor netop hun får denne mulighed. Hun er et kæmpe talent, som med yderligere 3 år på et stort college, kan blive en af de allerbedste spillere der har været i dameligaen.

En af de unge er stoppet hos Hørsholm 79'ers
Inden denne sæson fik Hørsholm tilgang af den unge svenske spiller Maja Brodin, som kom til klubben fra Sanda Basket. Desværre lykkedes det ikke trods mange forsøg at finde et job, der kunne være med til at få hverdagen til at hænge sammen for Maja og derfor besluttede hun at det var bedst at tage tilbage til Sverige. Vi er i klubben og på holdet kede af at det ikke lykkedes, men ønsker Maja alt mulig held og lykke fremover både med jobsøgningen og i hendes basketkarriere. 

Dansk Basketinfo er på gaden

22.10.2012

Du finder bladet ved at klikke her.

Forventet SISU sejr

21.10.2012

Spilletiden blev fordelt hos alle 12 spillere, og Sisu fik lejlighed til at afprøve forskellige forsvars- og angrebskombinationer inden deres første kamp i dette års EuroCup i den kommende uge, da de lørdag eftermiddag vandt sikkert over BK Amager med 56-90 (9-22, 16-18, 15-25, 16-25).

I kampens indledning virker det som om, Amager har overdreven respekt for gæsterne. Hjemmeholdet kommer til masser af afslutninger, men koncentrationen svigter. Der går mere end 5 minutter før Emilie Fogelstrøm scorer Amagers første 2 point og reducerer til 2-11. Herfra går det noget bedre for Amagerholdet, og med knap 1 minut tilbage af perioden er stillingen 9-17. Sisu’s Iben Soltau lukker dog perioden med en 2’er efterfulgt af en flot 3’er, så Sisu vinder perioden 9-22.

Amager er meget bedre med gennem hele 2. periode, og med 3 points scoringer af først Ida Klussmann og dernæst Ena Viso er stillingen 25-38 med få sekunder tilbage, men med en buzzer 2’er lykkes det Sisu’s Marie Malone at bringe Sisu foran 25-40. Sisu vinder dermed 2. periode 16-18 og pause stillingen er 25-40.

Efter pausen kværner Sisu maskinen sikkert videre, og Sisu vinder de to næste perioder med henholdsvis 15-25 og 16-25, og kampen ender således med 56-90 (9-22, 16-18, 15-25, 16-25) i Sisu’s favør.

En fuld fortjent sejr til Sisu, men med lidt mindre respekt for gæsterne og en større effektivitet (15/40 2P FG og 5/19 3P FG) kunne hjemmeholdet snildt have begrænset nederlaget.

Topscorer for hjemme- og udebanehold:
BK Amager: Lotte Tobiasen 16, Ena Viso 10, Emilie Fogelstrøm 9
Sisu: Kiki Lund 17, Trine Duelund og Marie Malone begge 15, Iben Soltau 14 

Kampens spiller WOM: Kiki Lund, Sisu 17 point, 4/4 2P FG, 3/4 3P FG, 3 steals

Tæt kamp mellem Lemvig Basket og Hørsholm 79ers

21.10.2012

Hørsholm har på det seneste haft det vanskeligt, men da de lørdag besøgte Lemvig var de velforberedte, og gav hjemmeholdet god modstand kampen i gennem. Bortset fra de første fem minutter af kampen, var det et tæt opgør, hvor holdene skiftedes til at have kontrol over kampen.

Lemvig startede bedst, og virkede meget opsatte fra start. Efter blot fire minutter er stillingen 10-0, og Ivana Udovalieva har med 5 hurtige point vist vejen. Flere andre følger op, og det giver gode angreb og et effektivt forsvar, som Hørsholm har svært ved at komme igennem. Det er fra starten tydeligt, at Hørsholm har lagt en taktik, hvor aggressivt forsvar skal stresse Lemvig, men i starten giver det ikke meget udbytte, da Lemvig virker forberedte på at bryde presset. Mod slutningen af perioden kommer Hørsholm bedre med, anført af Maja Gerlyng, og gæsterne får bragt afstanden ned på 18-11 ved første pause.

Anden periode starter jævnbyrdigt. Lemvig har stadig godt styr på spillet, og der skiftes fornuftigt ud, så der konstant er friske spillere på banen. Lemvig udbygger i de første minutter føringen, og alt tyder på, at Hørsholms problemer fra de seneste kampe vil fortsætte. Men midt i perioden begynder Hørsholm at få udbytte af den aggressive stil. Det fører til at Lemvig forsøger at tage tempoet mere ud af kampen for at kontrollere spillet ved at udnytte det fysiske overtag. Men det gøres vanskeligt af, at der spilles hårdt under kurven, og det er gæsterne gode til at udnytte. Alt i alt slutter perioden lige, og afstanden er stadig 7 point, 31-24, ved halvleg.

Lemvig kommer skidt i gang med tredje periode. Hørsholm har succes med din taktik, som gør det svært for hjemmeholdet at få gang i angrebsspillet, som bliver stillestående og afventende. Det giver Hørsholm et lille overtag, men det udnyttes ikke fuldt ud, da Lemvig fortsat kæmper godt i eget forsvar, og gør det vanskeligt for Hørsholm at få gang i scoren. Gæsterne får dog først gang i scoringen og begrænser afstanden til 32-30 efter fire minutter. Først derefter lykkes det Emily Hatch at score Lemvigs første regulere point, og det sætter gang i flere andre. Dermed bliver spillet mere lige igen, og afstanden mellem holdene holdes på 3-5 point resten af perioden, der slutter 46-43.

Sidste periode starter som tredje med at Lemvig har svært ved at komme til gode afslutninger, hvilket både skyldes godt forsvar af Hørsholm og manglende effektivitet af Lemvig. Hørsholm benytter muligheden til igen at tage initiativet i kampen og midt i perioden bringer de sig for første og eneste gang foran 48-49. Herefter ser kampen ud til at kunne tippe til begge sider, men en 3er af Helle Kristiansen sætter gang i en slutspurt for hjemmeholdet. Lemvig får stoppet Hørsholm, hvor særligt Therese Deemand har givet problemer, og i angrebet begynder skuddene igen at falde i kurven.

Det betyder at afstanden igen øges mellem holdene, og med kort tid igen er Lemvig foran 63-53. Den føring sættes ikke over styr igen, og selvom Hørsholm får pyntet lidt til sidst kan Lemvig sikkert hive sejren på 65-57 i land.

Lemvigs point: Emily Hatch 18p (17 reb), Ivana Udovalieva 12p, Helle Kristiansen 10p, Sarah Schicher 9p, Mallory Moore 7p, Tine Kristiansen 6p, Ida Kristensen 3p

Hørsholms point: Therese Deemand 13p, Amalie Bonde 12p, Line Piechnik 11p, Maja Gerlyng-Hansen 11p, Marie-Louise Blyme 6p, Simone Ceccardi 3p, Sara Peersen 1p

Aabyhøj IF vinder det jyske opgør

21.10.2012

Kampen havde stor betydning for begge hold, der fortsat manglede den første sejr i sæsonen.

Og det var ret tydeligt fra første fløjt, at der stod meget på spil – det var rodet, nervøst og med ganske mange TO for begge hold.

Horsens BC kom absolut bedst fra start og efter første periode førte de lidt overraskende med 17-10 efter 10 minutter, hvor hjemmeholdet brændte og brændte.

Mistede bolde var bestemt også en del af spillet i begyndelsen af anden periode. Men stille og roligt kom AAIF tættere på Horsens BC – ikke mindst efter solidt forsvarsspil fra flere spillere og en hjemvendt Maria Steen Jespersen, der virkede som skulle hun bevise noget i angrebet.

Efter 20 minutter førte hjemmeholdet med 31-29 og det virkede absolut som om, at momentum var skiftet til fordel for AAIF.

Efter en peptalk og pause var alle så klar til anden halvleg – og igen TO til begge hold.

Julie Høier meldte sig nu ind i kampen – med scoringer og et par flotte blocks. Bianca Morsø gjorde det godt i en energisk opdækning af Rebecca Houmøller – og også Sophie Krognos, Kelly Meredith  og Sofie Tryggedsson kom på tavlen.

Horsens BC blev dog holdt nogenlunde inde i kampen – ikke mindst i kraft af en række sikre straffekast af Sarah Bersang ……. Men AAIF er nu foran med 45-40.

Både Maria Steen, Julie Høier, Sofie Tryggedsson, Bianca Morsø og Kelly Meridith fortsatte en koncentreret indsats i fjerde periode, der sluttede med en sikker sejr til AAIF på 61-52

For AAIF var det en solid holdindsats, der gjorde forskellen og resulterede i den ønskede sejr.

For Horsens BC var det ikke mindst Julie Ravn, Rebecca Houmøller og Sarah Bersang der lyste op.

Falcon sejrer sikkert over Værløse

21.10.2012

Falcon havde vundet konfortabelt i Værløse i en træningskamp i forsæsonen, hvor flere af Falcons nøglespillere sad over.

Falcon kom derfor nok til kampen med lidt for stor selvtillid og Værløse kom med tre sejre på stribe i bagagen.

Begyndelsen af kampen lignede et Falcon stormløb med et 8-0 run. Værløse kom sig hurtigt og perioden endte 22-11.

Anden periode blev mere lige 24-17 til halvlegsstilling 46-28. Facon koncentrerede sig om at dække Værløses to amerikanske spillere hvilket gav plads til Rikke Fabricius som hun udnyttede med 14 points.

Falcon begyndte 3. periode med at lade Værløse skyde et frit skud og derefter selv smide bolden væk. Derefter blev kampen lidt af en ørkenvandring. Værløse vandt 3. periode med een og Falcon vandt 4. periode 11-9 og kampen 75-54 (22-11, 24-17 16-17, 11-9).

Falcon spillede mand-mand pres hele kampen hvorimod Værløse vekslede mellem zone og mand-mand. Og så er der vi st ikke ret meget mere at sige om den kamp.

Topscorer Falcon: Sofie Vincents 25 points
Topscorer Værløse BBK: Rikke Fabricius 16 points

Referat/Ole John Nielsen, ojn@mail.tele.dk 

Preview for Dameligaens runde 5

17.10.2012

Lemvig giver deres bud på Dameligaens 5. runde:

Holdene i Dameligaen er blevet trukket godt ud med tre hold i toppen, tre hold i midten og to hold i bunden uden point. Det kan den kommende weekend dog vende op og ned på, når der afvikles fire spændende kamp i Dameligaen.

Falcon-Værløse (lørdag kl. 13.30)

Runden startes af Værløse og Falcon i et opgør, der kan blive en nøglekamp for begge hold. Værløse har vundet de to seneste kampe, og har tanket noget selvtillid. Desuden har de fået holdet spillet bedre sammen og rollerne mere fordelt.

Man mangler dog stadig at se nogle spillere folde sig helt ud, som Alberte Dokkedal, der sidste år viste hendes evner som afslutter i højere grad. Men med andre typer på holdet skal opgaverne fordeles anderledes og det tager tid.

Det samme har på sin vis været gældende for Falcon, men her er man i højere grad startet helt forfra med nye trænere og en helt ny trup. Falcon er kommet fint fra start og har spillet stabilt. Senest blev det til en god sejr mod Hørsholm, og den slags giver altid selvtillid. Derfor møder Falcon op med tro på egne muligheder og visheden om, at en sejr både vil sikre dem mere luft til midterholdene og gøre situationen vanskeligere for Værløse.

Værløse har derfor mest brug for sejren, og på hjemmebane er det bestemt ikke umuligt at drille Falcon. Begge hold har dygtige profiler, som det bliver spændende at se mod hinanden. Kampen kan falde ud til begge sider, men Falcon har indtil nu virket lidt bedre end Værløse, som stadig mangler at vise, de kan vinde mod holdene i toppen.

Åbyhøj-Horsens BC (lørdag kl. 14.00)

I Aabyhøj er der bundopgør når Horsens kommer på besøg. Begge hold jagter deres første sejr, og for et af holdene vil det jo komme i denne kamp.

Størst chance for sejr har Aabyhøj, som har været tæt på allerede. Spillemæssigt har de været godt med i de fleste kampe, og holdet ser ud til at blive bedre og bedre. Savnet af Maria Jespersen sætter naturligvis sit præg på holdet, men andre har løftet deres spil og vist deres talent.

Hos Horsens har man vist den gejst og moral der skal til for at arbejde videre i modgang, og på et tidspunkt skal de nok få udbytte af arbejdet. Men måske skal der lidt mere tålmodighed til endnu. I en kamp som denne kan det være vigtigt at få et overtag tidligt og et forspring som giver selvtillid, så det hold som kommer bedst fra start har også bedst mulighed for at vinde.

Der er mest, der peger på, at Aabyhøj lige nu er det bedste hold, og de bør derfor også vinde.

Lemvig- Hørsholm 79ers (lørdag kl. 14.30)

Lemvig er igen på hjemmebane og får denne gang besøg af Hørsholm. I sidste runde manglede Lemvig effektivitet og tabte derfor klart til SISU. Siden har holdet dog vundet ude mod BK Amager i pokalturneringen og fik igen vist den linje holdet havde i de første tre ligakampe.

Hørsholm er efter en god start på sæsonen gået lidt i stå. Senest blev det til et nederlag mod Falcon, og Hørsholm ligner et hold, som skal bruge lidt tid på justeringerne efter tabet af Emilie Hesseldal. Det kan dog ikke blive ved med at optage holdet, og som altid kan man forvente en taktisk god kamp af Hørsholm. Derfor kan det godt blive en vanskelig opgave for Lemvig.

De to hold vil forsøge at få initiativet i kampen ud fra egne spillepræmisser. Det betyder at Lemvig vil forsøge at udnytte sine fysiske fordele, mens Hørsholm vil satse på at få tempo i kampen og udbytte af en aggressiv spillespil. Det kan give en underholdene og tæt kamp, hvor hjemmebanen kan give Lemvig den afgørende fordel.

BK Amager-SISU (lørdag kl. 14.30)

Runden sluttes af BK Amager og SISU. To hold om har gjort det godt på det seneste, men alligevel med stor forskel i udgangspunktet.

For SISU kværner videre som et driftsikkert maskineri, der lige nu bare er et niveau over de øvrige hold i ligaen. BK Amager er på den anden side fremtidens hold med masser af talent, og i den seneste kampe har de vist potentialet. Ganske vist tabte de pokalkampen tirsdag mod Lemvig, men også her viste holdet sin styrke.

Der skal dog noget helt uventet til, hvis BK Amager skal vinde mod SISU, og alt tegner til endnu en sikker sejr til topholdet.

SISU åbner for salg af billetter til EuroCup

16.10.2012

Forudbestilling til de tre hjemmekampe på SISUs website.

SISU Basketball har nu åbnet for køb af billetter til EuroCup kampe.

SISU deltager igen i år i den ene af de store europæiske klubturneringer, FIBA EuroCup Women, hvor holdet i sin debutsæson opnåede en flot tredjeplads i gruppespillet efter en spektakulær hjemmesejr i den sidste kamp. I dette års indledende gruppespil afvikles der igen i alt 6 kampe, og SISU er på ny oppe mod nogle interessante modstandere. Tre af kampene spilles på hjemmebanen i Kildeskovshallen i Gentofte og de tre andre på udebane.

Hjemmekampene spilles efter følgende program:

 

 • Onsdag, d. 31. oktober, kl. 19:00 mod CSM Satu Mare fra Rumænien.
 • Onsdag, d. 7. november, kl. 19:00 mod BLMA Montpellier fra Frankrig.
 • Onsdag, d. 14. november, kl. 19:00 mod BC Chevakata fra Vologda, Rusland.

  Kampene vil blive ét af de store højdepunkter i den danske damebasketball-sæson, og modstanderne er meget stærke. BLMA Montpellier og BC Chevakata hører til blandt topholdene i den bedste række i henholdsvis Frankrig og Rusland – og BC Chevakata var i sidste sæson en meget stor mundfuld for SISU, hvor det blev til sikre sejre til russerne både ude og hjemme. Den sidste modstander fra Rumænien, CSM Satu Mare, er internationalt set et mere ubekendt blad.

  I år har EuroCup deltagelsen skabt endnu større opmærksomhed om SISUs kvindehold, og to af EuroCup-kampene (den 31. oktober og den 14. november) vil blive tv-transmitteret live på Kanal Sport, som sender dansk basketball hver eneste onsdag på kabel-tv og på internettet. Kampen den 31. oktober mod ”vampyrerne” fra Transsylvanien (Rumænien) falder meget passende også sammen med fejringen af Halloween, så det skal nok blive en interessant aften.

  Selvom SISU er dobbelte Danmarks- og pokalmestre, og landets p.t. stærkeste hold, udgør disse tre europæiske modstandere en meget stor sportslig udfordring. Det er derfor en stor fornøjelse for os at invitere fans fra hele Danmark og resten af Europa til Gentofte for at se europæisk basketball på et meget højt niveau og heppe for hjemmeholdet.

  Løssalgsbilletter: voksne: kr. 80; ungdom (12–17 år) og studerende: kr. 40.
  Special Internet price for 5 tickets: voksne: kr. 60; ungdom og studerende kr. 30.
  ”3 for 2”: billetter til alle 3 kampe til rabatpris. Voksne: kr. 160 (53 per kamp); ungdom og studerende kr. 80 (27 per kamp).
  Super tilbud: bestil 5 billetter for alle 3 kampe: voksne: kr. 40 per kamp; ungdom og studerende: kr. 20 per kamp.
  Adgang til kampene er gratis for SISU-medlemmer og børn 0–11 år.

  For at bestille; gå ind på www.sisu.dk/tickets og udfyld bestillingsformularen med alle oplysninger. Overfør samtidig beløbet til SISUs EuroCup Women billetkonto: 4190-4190455068. Husk at angive dit navn.

  Deadlines for forudbestilling er kl. 12 mandagen før de enkelte kampe. Billetterne vil ligge klar til afhentning i billetsalget i Hal 1 i Kildeskovshallen (indgang D). Dørene åbnes kl. 18:00.

  Lækker mad og drikkevarer kan købes i SISU-Caféen i forhallen nær indgangen til Hal 1.