Nyheder

Preview for Dameligaens runde 10

21.11.2012

Hørsholms head coach, Johan Enbom, giver sine bud på dameligaens runde 10:

Midt november og det burde være lidt stabilitet i holdenes spil, men denne sæson er måske ikke som forventet endnu? 

Vi har selv mistet vigtige spillere og har været nødt til at ændre og justere end del ting. Falcon starter ligaen meget godt og så tabte man i sidste runde mod Aaby, som startet lidt svingende... Det viser at alt kan ske i årets liga. Runde 10 giver alle fans af Dameligaen nogle spændende kampe, så jeg håber I støtter jeres hold lidt ekstra i denne runde ;-)

Horsens – Værløse (Lørdag 14:00)

Værløse tager til Horsens efter en tæt kamp i sidste runde mod 79ers og et stort nederlag i pokalen mod Falcon tirsdag. Måske stiller det nogle ekstra krav mentalt og fysisk for at være klar til denne kamp. Horsens kæmper godt, har et ungt hold og hvis de rammer dagen kan det give Værløse en kamp. Nu tror jeg Værløse som hold har bedre balance på alle positioner, som giver dem lidt flere muligheder. Tror Værløse vinder med 15+

Hørsholm 79ers – Falcon (Lørdag 15:00)

På forhånd tror de fleste at Fuller i posten bliver alt for stor en udfordring for hjemmeholdet, og det burde det også være. Nu kan alt ske i en kamp og som coach for 79ers tror jeg det er en mulighed. Det kræver end masse og at alle bidrager men sidste rundens nederlag mod Aaby viser at det er muligt at slå Falcon, selvom de har startet saesonen meget godt. Tror et af holdene vinder med 5 p

Aaby – Amager (Søndag 14:00)

Aaby vinder sidste runde over Falcon. Det var ikke mange der forventede at det var muligt men Aaby har en masse talent og er bedre på hjemmebanen. I denne runde skal man så hive en ny sejr i hus, men jeg tror denne kamp kan bli lidt for svær for Aaby. Holdene matcher hinanden godt og det blir en tæt kamp, til sidst tror jeg Amager vinder med 7 p

Sisu – Lemvig (Søndag 17:00)

Rundens topkamp mellem nr. 1 og 2 i Ligaen! Sisu med mange kamper og et meget hårdt program skal spille en ny kamp hvor alle forventer en sejr... Lemvig skal ha en ekstremt god dag og skal få ud det meste af topspillerne. Sisu har en dybere bænk og jeg tror det afgør det til sidst. Sisu vinder med 15

Referat fra DL-møde

19.11.2012

13. november afholdte klubberne i Dameligaen DL-møde.

Du kan læse referatet her.

Atter en sejr til SISU

19.11.2012

Horsens BC håbede denne søndag aften at kunne gøre det bedre end sidst de mødte SISU. Og det kunne de.

Horsens kommer på banen fulde af gejst. Måske er SISU ikke ligefrem rystet, men evt. en smule overraskede. Horsens viser glæde og vilje til at kæmpe for alle bolde. De kommer gennem SISU’s forsvar og kommer til skud, og selvom de brænder flere af deres lay-up og skudforsøg, giver de ikke op. Det fysisk stærkere SISU hold får dog let fat i rebounds, og deres fastbreaks fører til scoringer i den anden ende.

Efter første periode står der 12- 24.

I anden periode viser Horsens, at de stadig er med. SISU lader en ny kæde starte. Begge hold kommer til kurven og til skudforsøg. For hjemmeholdet er især Julie Ravn begyndt at ramme. Men Horsens mister også flere og flere bolde og når ikke altid hjem i forsvaret. Igen finder SISU hinanden lettere og mere ubesværet. Der er stor variation i deres spil og afslutninger.

Perioden ender: 17- 28. Så før halvleg står der 29- 52.

Efter halvleg kommer Horsens glade på banen og kæmper det bedste, de har lært. I deres to sidste kampe holdt kræfterne kun til de to første perioder. Det gjaldt ikke kampen i dag.  SISU vælger i denne periode at afprøve zone og helbanepres, hvilket Horsens faktisk står godt imod. De får fat i flere forsvarsrebounds, er mere aggressive og rammer mere sikkert deres skud. Selvom Horsens får fejlproblemer, og SISU har en høj scoringsprocent - også på deres straffe, vinder Horsens 3. periode 19-18.

Før fjerde og sidste periode er stillingen: 48- 70.

Men i sidste periode bevarer Horsens ikke overblikket. De finder ikke længere hinanden, men begynder at gå selv, og tæt på kurven bliver den enkelte spiller nu ’trappet’ af SISU, hvilket resulterer i mange mistede bolde. Horsens bliver presset, og der er flere upræcise afleveringer og turnovers, og forsvaret når ikke hjem, og SISU får derfor meget lette scoringer på deres fastbreaks.

Perioden ender: 9-24.

Således blev kampens resultat 57- 94, hvilket set med Horsens øjne er et stort skridt i den rigtige retning. I de to første perioder scorede de unge spillere faktisk 29 point, hvilket stort set var, hvad man nåede i en hel kamp sidst de to hold mødtes.

Topscorere for SISU: Iben Soltau med 17 point, Katrine Dyszkant 15 point ( 6/6 på straffe) og Camilla Blands 14 point (6/6 på straffe)
Topscorere for Horsens BC: Julie Ravn 18 point, Sophie Wich 17 point og Rebecca Houmøller 9 point.

SISU rammer i denne kamp 16 ud af 20 straffe; mens Horsens kun er 2 fra 10.

Ny sejr til Lemvig Basket

18.11.2012

BK Amager måtte lørdag eftermiddag for anden weekend i træk indkassere et nederlag mod Lemvig.

Efter en koncentreret indsats var hjemmeholdet ellers foran 34-27 ved halvleg, men holdet kunne ikke fastholde koncentrationen i den afgørende fase, og Lemvigs rutinerede mandskab kunne sikre sig en sejr på 54-66 (12-12, 22-15, 13-23, 7-16).

Amager er klar fra første fløjt, og der bliver kæmpet hårdt fra begge sider. Lemvigs Ivana Udovalieva får sin 2. personlige fejl efter blot 1:30, og hun bliver skiftet ud. Perioden er helt lige – efter godt 5 minutter er stillingen 6-6 – og perioden slutter 12-12. Amager har især problemer med at holde gæsternes Emily Hatch i forsvaret.

Med to 3’ere i indledningen af 2. periode bringer Emilie Keller Amager foran 18-16, og Lemvig tager en timeout. Igen er det en helt lige periode. Catharina Palm bringer med små to minutter tilbage Amager foran 28-27. Dette bliver indledningen til et 8-0 Amager run, der afsluttes af et flot steal og et efterfølgende lay-up af Ena Viso. Halvlegsstillingen er således 34-27, og Amager vinder 2. periode med 22-15.

Lemvig kommer stærkest ud efter pausen og får langsomt indhentet Amagers føring. Efter godt 5 minutters spil bringer Lemvigs Karina Pedersen med en 3’er sit hold foran 37-39. Amager kæmper indædt for at hænge med. Med 38 sekunder tilbage på uret sætter Maria Dinesen en 3’er til 44-47, Lemvigs Ivana Udovalieva svarer igen med en 3’er, inden Ida Klussmann får sat en buzzer 3’er til stillingen 47-50 inden sidste og afgørende periode. Lemvig vinder perioden 13-23.

Lad det være sagt med det samme, 4. periode blev aldrig rigtigt spændende. Amager kunne på dagen ikke true Lemvigs gennemrutinerede mandskab i den afgørende fase. Lemvig får lukket totalt af i forsvaret, og da Amager stadig har problemer med at holde Emily Hatch, så kan Lemvig forholdsvis enkelt vinde perioden med 7-16 og dermed lukke kampen med stillingen 54-66.

En rigtig flot kamp fra begge sider, dog lidt ærgerligt at hjemmeholdet ikke formåede at følge Lemvig til dørs, så kampen havde bevaret spændingen til sidste fløjt. Kampens helt store oplevelse var Lemvigs Emily Hatch med 22 point (9 af 12 2-points forsøg, 4 af 4 fra straffelinjen), 17 rebounds, 4 assists, 3 steals og en effektivitet på hele 38!!!

Topscorer for hjemme- og udebanehold:
BK Amager: Emilie Keller 12, Ida Klussmann 11, Catharina Palm 9
Lemvig: Emily Hatch 22, Sarah Schicher 12, Ivana Udovalieva 10

• Kampens spiller WOM: Emily Hatch 22 point, 17 rebounds, 4 assists og 3 steals

En tempofyldt kamp i Aabyhallen

17.11.2012

Forud for dagens kamp i Aabyhallen var hjemmeholdet blevet ”slagtet” af SISU – så det var med noget bange anelser, at Aabyhøj tog imod rækkens nummer 3 (Falcon).

Men faktisk var det igennem stort set hele kampen Aabyhøj, der stod stærkest og var i fører sædet.
Efter første periode var hjemmeholdet foran med 23-15 efter flotte scoringer af både Kelly Meredith, Maria Steen Jespersen og Sofie Tryggedsson.

Det var fra starten tydeligt, at Aabyhøj ofte kom i fejlproblemer, hvilket Falcon udnyttede med stor træfsikkerhed.

Et par minutter inde i anden periode var Aabyhøj faktisk foran med 27-15 – men 5 turnovers på blot 2 minutter gjorde en forskel, og Falcon kom stærkt tilbage. Samtidig virkede det som om Aabyhøj stressede og spillede FOR hurtigt. Halvlegen sluttede med en føring til hjemmeholdet på 34-31 ….. og kampen var helt åben.

De alt for mange fejl fortsatte i 3. periode, og Aabyhøj havde femte holdfejl efter blot 5 minutter af perioden. Aabyhøj havde på dette tidspunkt fire spillere med 3 fejl – men en fantastisk afslutning med en 3’er til Tine Randrup og en buzzer til Sofie Tryggedsson afslttede de 30 minutter med Aabyhøj foran 56-48.

Intensiteten fortsatte i fjerde periode med et stærkt pres fra Falcon og en evig trussel under kurven i skikkelse af Trenice Jessica Fuller. Aabyhøj havde dog fortsat nogenlunde kontrol med kampen og scorede flere vigtige point hver gang Falcon nærmede sig. Både Tanja Laursen, Bianca Morsøe, Maria Jespersen, Kelly Meredit og Sofie Tryggedsson fordelte scoringerne flot imellem sig.
Og nu var det pludselig Falcon, der kom i fejlproblemer, samtidig med at Aabyhøj med kun to holdfejl langt inde i perioden ikke var i problemer.

En række vigtige 3-point-scoringer fra Aabyhøj afgjorde kampen, der efter en super holdpræstation blev vundet med 78-64.

For Falcon var det ikke mindst Trenice Jessica Fuller, Freja Overbeck Christensen og en energisk fightende Sarah Amalou, der gjorde sig flot bemærket. For Aabyhøj var det scoringsmæssigt Sofie Tryggedsson (23), Maria Steen Jespersen (18) og Kelly Meredith (18) der gjorde det flot. Men bestemt også Tanja Laursen, der trods tidlige fejlproblemer, afgjort havde sæsonens bedste kamp for de grønne.

Tæt i Fire Arena

17.11.2012

Kampen mellem Hörsholm og Vaerlose var et meget taet opgör. I förste halvleg var det Vaerlose der er foran med 6-8 p og i den andre kommer hjemmeholdet staerkt tilbage og det blir til sidst en meget taet kamp hvor Vaerlose til sidst vinder med 49-52.

Förste halvleg 20-28: Begge hold er klar til at kaempe om positioner og possessions og tempo er höjt fra start. Lit för mange dårlig besluttninger og afleveringer fra 79ers giver Vaerlose muligheder til at score og vare foran med 6-8 p genem hele kampen. Begge holde bruker også mange spillere för at holde tempot op.

Anden halvleg 29-24: Hörsholm kommer staerkt igang efter pausen og stepper op og presser Vaerlöse op i banen. Det giver en helt anden kamp end i den förste halvleg og 79ers har til sidst chancen til at komme meget taet på og chancen er også der för at vinde. Maja Gerlyng scorer i sluttning af kampen 5 straffer i traek men til sidst lykkes Alberte Dokkedal få bolden fra 3 p linien efter et par fingrer på bolden, Alberte scorer og efter en time-out har så Hörsholm bolden 2 gange men lykkes ikke score.

I alt er det mange skridt videre i udvikklingen af hjemmeholdets spill men det er trist at ikke ku vinde kampen hvornår chancen er der. Vaerlöse vinder reboundingen med 37-54 og turnovers er 14-22.

Topscorers; 79ers: Maja Gerlyng 13, Sara Pedersen 8, Therese Deemand 7
Topscores Vaerlöse; Janet Hatfield 11, Rikke Fabricius 10, Alexandra Chilli og Alberte Dokkedal 9 vaer

Fire Starters;
79ers: Maja Gerlyng
Vaerlöse: Alberte Dokkedal

BC Chevakata wins over SISU 86–50

15.11.2012

A determined effort by SISU against the Russian powerhouse.

Wednesday night SISU had the last chance for a home win in this year’s regular season of the EuroCup after previously losing to CSM Satu Mare from Romania and BLMA Montpellier from France. The opponent Wednesday was formidable BC Chevakata from Russia, which reached the semifinals in last season’s EuroCup, and which, in the game in Vologda, beat SISU by 25 points.

The spectators cheered SISU off to a good start. They lost the ball in the first offense, but came back and went ahead 5–2 after a nice three-pointer by Kiki Lund. Two more three-point shots from Ida Tryggedsson did not go in, but the open shots were there. Good patience by SISU. Then Chevakata turned up the pressure and clawed their way back into the game; 5–7 after 4 minutes. Marie Malone made a good effort in handling Chevakata’s strong center Julia Kiseleva under the basket, but her accuracy was not there.

Then another good spell from SISU and Ida Tryggedsson made a nice three-pointer, 10–8. Good tight defense from SISU led to a 12–9 lead. Tea Jørgensen quickly got 3 fouls and was benched. A stalemate ensued, with a few free throws for Chevakata, 12–11. Then Katrine Dyszkant drove twice through the defense and put in 4 points, 16–12. The first quarter ended with a surprising, but deserved, lead for SISU, 18–14.

There was a bit of a mess from the beginning of the second quarter. Chevakata switched to a zone defense and came back with 5 points, but both teams turned over the ball and SISU took a time-out at 18–19 to get back on track.

Iben Soltau defended well against Julia Kiseleva, while Glory Johnson dominated in the other end with multiple defensive rebounds. Still a few open shots for SISU, but the accuracy was completely off. Chevakata slowly but surely increased their lead to 18–32. No points for SISU in this quarter so far. Then Kiseleva got her third and fourth foul within one minute, but still another 5 points from the Russians until SISU finally put in one free throw, the only point in the quarter from SISU: 19–37 at halftime – a disappointing 10 minutes from the Danish team that had looked so good in the first quarter.

The first 2 points for Chevakata after 1:30 in the third quarter and SISU still had trouble penetrating the Russian zone defense. Then finally the first 2 points in 12 minutes for SISU from Marie Malone, 21–41. A minute later a three-pointer from Tea Jørgensen was followed immediately by a three-pointer from Chevakata, 26–46. Seven minutes into the third, Marie Malone got her fourth foul. In defense, Iben Soltau struggled valiantly with the much larger Kiseleva. Five points from each team finished the quarter at 31–51.

Katrine Dyszkant quickly drew the fifth foul on Kiseleva at the beginning of the fourth quarter. Then Anastasia Logunova got her fourth foul and two free throws for SISU, 36–56, followed by a three-point swish by Ida Tryggedsson. Then Chevakata turned up the heat with three well executed open 3-pointers, especially by Katsiaryna Snytsina, while Iben Soltau scored 4 points for the home team, 45–70. Six minutes to go and the game seemed to be decided. SISU looked a bit tired and Chevakata capitalized with 8 fast points on the board, 45–78. Final score 50–86.

All in all SISU played with a lot more confidence and competitive spirit, but the deficit of the second half was too much to overcome and they looked tired in the fourth.
Top scorers for SISU: Ida Tryggedsson with 14 points (3/7 for 3 points) and Marie Malone with 8 points and 8 rebounds. For BC Chevakata: Katsiaryna Snytsina scored 25 points (6/10 for 3 points) and Glory Johnson 18 points and an impressive 20 rebounds.

Head coach Hrannar Holm: “After a good first quarter, we couldn’t handle their zone defense in the second, where we lost our aggressiveness. Offensively, we were okay in the other 3 quarters, but we basically lost the game in the second, and in the fourth we tried to reduce the deficit, but they were very effective, scored a lot and closed the game.”

Ida Tryggedsson, SISU: A catastrophic second period. They changed to zone. Instead of aggressively attacking the basket we passed the ball around and tried to shoot from the outside.

Glory Johnson, Chevakata: It was a great game. SISU played a very physical game. They had to struggle a little bit because they were undersized, and we definitely have that advantage. They played hard and strong.

Marie Malone, SISU: Our intensity level was not as high as in the previous game against Chevakata and we lacked some communication and that hurt us in the end.
 

Preview for dameligaens runde 9

14.11.2012

Horsens BC spår umiddelbart udebanesejre over hele linjen. Men der kan selvfølgelig ske overraskelser.

Hørsholm 79ers – Værløse BBK (lørdag kl. 13.30)

Holdene mødes for første gang i denne sæson, så der er lagt op til et spændende møde. I sidste uge kom Hørsholm ud med en stor sejr over Horsens BC, mens Værløse tabte til Falcon.

De to hold ligger tæt i ligaen (henholdsvis på 4. og 5. pladsen), men Værløse har flere dygtige udenlandske spillere, der gør det rigtig godt i ligaen, og vi tipper derfor, at de vil vinde en snæver sejr over det dansk bemandede Hørsholm 79ers.

Aabyhøj IF – Falcon (lørdag kl. 14.00)

Disse to hold møder også hinanden for første gang. De to hold ser på papiret ud til at matche hinanden rigtig godt med mange små og hurtige spillere, samt dygtige skyttere.

Spørgsmålet er, om ikke Fuller bliver for stor en mundfuld for Åbyhøj. Kan Åbyhøj holde hende ude af spillet, kan kampen gå begge veje; men da det i øjeblikket kører rigtig godt for Falcon, tror vi alligevel på en udebanesejr.

BK Amager – Lemvig (lørdag kl. 14.30)

De to hold mødte hinanden i sidste uge, hvor Lemvig vandt på hjemmebane med 13 point. Lemvig har nogle af ligaens bedste amerikanere i Mallory Moore og Emily Hatch, og det bliver en svær kamp for Amager selv på hjemmebane.

Intet er dog umuligt, især ikke da Amager er kendt for deres aggressivitet og store vilje og energi. Alligevel skyder vi på, at ligaens nr. 2 nok vinder kampen.

Horsens BC – SISU (søndag kl. 18.00)

Det bliver en hård kamp for Horsens BC, når ligaens bedste hold kommer på besøg. SISU har pt meget at se til med EuroCup og pokalkamp; men den erfarne trup får nok ikke de store vanskeligheder med det unge Horsens hold.

Hvad Horsens BC dog skal gøre, er at vise noget af den fighterånd, de har haft i første halvleg af deres to seneste kampe og så ellers se om kræfterne ikke kan holde til en hel kamp. Forhåbentlig bliver det en mere spændende kamp end sidst, da de to hold mødtes.

EuroCup - SISU`s sidste hjemmekamp

13.11.2012

SISU udfordrer russiske BC Chevakata i årets sidste hjemmekamp i EuroCup.

Onsdag, den 14. november kl. 19.00, spiller SISU mod BC Chevakata fra Vologda, Rusland, i ugens Kanal Sport TV-kamp. Chevakata er semifinalist fra sidste års EuroCup og en af favoritterne til at vinde turneringen i denne sæson. De vandt over SISU i den første indbyrdes kamp i Vologda med 88–63, hvor SISU gjorde store fremskridt i forhold til sidste års gruppespil, hvor klubberne også mødtes. Camilla Blands og Ida Tryggedsson spillede begge en fremragende kamp i Rusland.

SISU har mange positive oplevelser med fra sidste uges hjemmekamp mod BLMA Montpellier, hvor holdet spillede rigtig godt, men blev slået af et af Europas allerbedste hold. Ida Tryggedsson var en energibombe på banen og SISUs bedste spiller sammen med Marie Malone, men mange andre spillere ydede også en god indsats. Chevakata spillede forlænget tid mod BLMA i Frankrig, men tabte derefter. Det siger noget om gæsternes styrke.

Julia Kiseleva, som SISU stiftede bekendtskab med sidste sæson, spiller stadigvæk for Chevakata. Mange husker stadig den 200 cm høje center fra sidste års kamp i Kildeskovshallen, hvor hun dominerede under kurven, men Chevakata har fået mange nye spillere i år. Center Glory Johnson (Tulsa) og point guard Jasmine Thomas (Washington) er tidligere WNBA-spillere, som er vigtige brikker i Chevakatas spil. Derudover er forward Katsiaryna Snytsina kommet til Chevakata fra Gorizont Minsk i Hviderusland, og guard Elena Volkova er ankommet fra UMMC Ekaterinburg. Alt i alt har de en hurtig og fysisk spillestil, og SISU skal være på tæerne gennem hele kampen.

SISUs head coach, Hrannar Holm, har følgende at sige om kampen på onsdag: "Chevakata er uden tvivl én af de helt store klubber i årets EuroCup, ligesom sidste uges modstander fra Montpellier. De spillede godt mod os i Vologda – især i første halvleg, hvor de ramte alt udefra. Det er en kæmpe udfordring for os at dække dem op, fordi deres inside-spillere er større og stærkere, end vi er. Men vi har en plan, og jeg er sikker på, at mine spillere er klar til at give alt, hvad de har, i denne kamp. Det er ikke lykkedes os endnu i år at vinde en EuroCup-kamp på hjemmebane og det er sidste chance i denne sæson. Hvis vi spiller vores bedste kamp hidtil på onsdag, har vi en mulighed. Det er vigtigt for os, at forblive aggressive hele kampen igennem og konsekvent tage de skud, vi får. Hvis vi spiller hurtigt og rammer på vores skud, kan alt ske. Jeg håber meget, at der kommer rigtig mange tilskuere i hallen og støtter pigerne ikke mindst fordi, at det er sidste chance i lang tid for at se europæisk basketball på top-niveau i Danmark."

Det er anden gang i træk, at SISU deltager i en europæisk klubturnering, og SISUs gruppemodstandere fra Rusland, Frankrig og Rumænien ligger alle godt placeret i deres respektive nationale ligaer. Det bliver derfor igen en kæmpe udfordring for SISU på onsdag, og tilskuerne kan se frem til at se europæisk basketball på absolut topplan. Videoklip fra de tidligere to hjemmekampe kan ses på www.sisu.dk, hvor man også kan bestille billetter til kampen med mængderabat.