Nyheder

Dameligaens ALL STAR kamp

27.11.2012

Sæt kryds i kalenderen lørdag d. 9. februar 2013!

Dette er datoen for dameligaens ALL STAR event, som vil indeholde camp for ungdomsspillere, ALL STAR kamp og andre events.

Falcon er atter værter ved arrangementet , så det hele afholdes i Bülowvejshallen. Kampen bliver ligesom sidste år ØST mod VEST.

Der vil komme mere info ud om hele arrangementet i starten af december. Vi glæder os til at se jer i hallen til en fantastisk basketball dag på Frederiksberg! 

Tæt i Aabyhallen

26.11.2012

Det var uden tvivl en af de kampe, hvor Aabyhøj havde set muligheden for sæsonens 3. sejr – men en kedelig knæskade hos Sofie Tryggedsson fredag til træning var bestemt en streg i regningen hos coach Thomas Presse og Fie Husted.

Kampen startede i et godt tempo og skiftende scoringer til begge hold. For hjemmeholdet var det især Kelly Meredith, der gjorde sig positivt bemærket – men også Bianca Morsøe og Maria Steen Jespersen gjorde det godt. 17-17 efter de første 10 minutter.

I anden periode fik BK Amager skabt et lille hul og hjemmeholdet var hele tiden lidt for meget op ad bakke. Og det var i øvrigt tydeligt, at forsvaret var for ustabilt – der blev ikke snakket sammen – flere misforståelser ved skift og en lidt uklar rollefordeling. BK Amager var godt hjulpet af ikke mindst Catharina Jensen, Emilie Fogelstrom og Maria Dinesen.

Desuden var det tydeligt, at Aabyhøj flere gange havde problemer med scoringer via spil langs baglinien, hvor det ville hjælpe med større villighed til at falde ind og spærre.
Aabyhøj kom dog tilbage i kampen med flere scoringer af Maria Steen Jespersen foruden fine 3’ere af både Tine Randrup og en buzzer af Camilla Andersen – så begge hold gik til pause med resultatet 40-40.

I anden halvleg så vi noget af det, som tidligere har kendetegnet Aabyhøj – nemlig for mange fejl og dermed efterfølgende for mange straffekast til BK Amager (som de stort set alle scorede på – ikke mindst Emilie Fogelstrom). BK Amager vinder 3. periode med 20-13 (og kampen syntes afgjort).

Men en forrygende start på 4. periode af Aabyhøj (scoringer ved Bianca Morsøe, Maria Steen Jespersen og Kelly Meredith) skabte igen spændingen tilbage. Og i en tempofyldt afslutning fulgtes de to hold ad frem til stillingen 70-70 med kun et par minutter igen.

Her skiftede momentum så til fordel for BK Amager, og igen var det de allerede nævnte straffekast, der i realiteten afgjorde kampen, der sluttede med stillingen 73-79 og dermed en vigtig sejr til BK Amager.

For udeholdet var det ikke mindst de to stærkt spillende Catharina Jensen, Emilie Fogelstrom, der gjorde sig positivt bemærket.

For hjemmeholdet var det som sagt Kelly Meredith, Maria Steen Jespersen – men bestemt også Bianca Morsøe og Tine Randrup (sidsnævnte spillede uden tvivl sin bedste kamp i denne sæson for Aabyhøj).

SISU - Lemvig Basket afbrudt

25.11.2012

Den sene topkamp søndag eftermiddag i DL mellem SISU og Lemvig Basket blev afbrudt med 2:06 tilbage af 3. periode, ved stillingen 69-39 til SISU.

Årsagen er at strømmen er gået i hele Gentofte og omegn. Efter langs tid venten har dommerne besluttet af afblæse kampen da strømmen ved 19-tiden fortsat ikke er kommet tilbage.

Nu er det så op til DBBF/Dameligaen at finde ud af om der skal spilles ny kamp eller om man skal spillede de manglede 12:06 på et senere tidspunkt.

Vigtig sejr for 79ers

24.11.2012

Det er en udfording at ta sig an Falcon med en af ligaens bedste postspiller og end masse dygtige 3 p skudder.

Falcon har også to coacher med erfaring der altid kommer forbered til kamp. På forhånd kan det se ud som om opgaven er alt för svaer men vi havde en plan og den fungerede naesten perfekt. Med en fantastisk sidste period af kampen vinder til sidst 79ers med 73-68.

Förste period 24-23: Kampen starter med at holden skifter scoring, indtil midten af perioden hvor Falcon scorer 0-7 og er foran 10-13. Efter det skifter holden på nyt scoring indtil pausen hvor 79ers er foran med 24-23. För Falcon er det Fuller der scorer 9 og för 79ers er det Maja Gerlyng (6 p) og Anne Deleuran (5 p) der starter kampen bedst. Begge hold starter i mand-mand forsvar med den forskellen at Falcon bydder ved screens.

Anden period 13-17: 79ers kommer ud og har rigtig svaert ved at finde fornuftige lösninger mod Falcons forsvar og har også problem med udblokkere og stoppe Fuller taet på kurven. Falcon starter med at score 2-9 og Fuller scorer 5 af disse. Falcon er foran 26-32 og efter en time-out får 79ers lit bedre styr på Falcon Resten af perioden er taet og Falcon er foran med 37-40 efter de förste 20 min. För hjemmeholdet stepper Fredderike Möllerup op og bidrar meget sammen med Anne Deleuran og Maja Gerlyng.ör Falcon er det Fuller og også Elisabeth Brynaa der rammer ”alt”.

Period 3 12-16: 79ers er klar til starten af period 3. efter 5 min er 79ers foran med 45-44. Efter det går hjemmeholdets spill i stå og Falcon ser ud som om det skal vinde kampen. 79Ers får ikke helt styr på Falcons press forsvar og heller ikke udblokkeringen, det giver så mulighed för Falcon at vare foran med 49-56 inden de sidste 10 min.

Period 4 24-12: Sidste perioden kraver end masse af hjemmeholdet. Med hårdt arbejde, justeringer i forsvar og med spillere der bidrar og stepper op på den rigtige tidspungt gör at hjemmeholdet kan vende og vinde kampen. Fuller scorer 8 af 12 p för Falcon. Hjemmeholdet har 30-5 i effektivitet og vinder kampen med 73-68. En meget vigtig holdsejr för 79ers som viser at man kan spille godt også med et af topholden indtil nu.

Scorers;
79ers: Maja Gerlyng 24, Anne Deleuran 11 og Simone Ceccardi 9
Falcon: Trenice Fuller 24, Elisabeth Brynaa 18 og Sofie Vincents 8

Fire Starters;
79ers: Maja Gerlyng
Falcon: Elisabeth Brynaa

Værløse BBK vinder stort

24.11.2012

Publikum manglede ikke denne lørdag i Højvangshallen. Opbakningen var der, og Horsens BC lagde stærkt ud og var hurtige fremme på banen. Men det holdt desværre ikke. Horsens mister flere bolde og får ikke fat i rebounds.

Værløse har mange fastbreaks og hurtige drives, der fører til lette scoringer i den anden ende, hvor hjemmeholdets forsvar ikke er på plads. Sidst i perioden får Horsens dog kæmpet sig gennem Værløses zone og kommer igen på scoringstavlen.

Efter første periode er stillingen 22-31.

I anden periode byder flere Horsens spillere ind og forsøger at komme til kurven. Men det sidste mangler, og i stedet finder Værløse hinanden. De spiller hurtigt og godt sammen. Svinger bolden og har flere ’drive and kick’ aktioner. Ikke kun Alexandra Chili og Janet Hatfield kommer gennem Horsens forsvar, men især den ugen Rikke Fabricius gør det rigtig godt under kurven. Værløse scorer på deres fastbreaks og på stort set alle deres straffekast. I slutningen af 2. periode kommer Horsens igen, ligesom i den første periode.

Perioden ender 12- 17 og stillingen før pausen er således 34- 48.

Tredje periode starter ikke godt for Horsens. De kommer hurtigt i fejlproblemer.  Horsens har mange turnovers og upræcise afleveringer. Igen straffes både fejl og turnovers hårdt og kontant af Værløse. Hvad der går galt for Horsens er svært at sige, men der går vel 5 min. inden de scorer. Man har rigtig svært ved Værløses zone og mister boldene uden at komme til skud eller i nærheden af kurven. Det går bedst for Horsens, hvis de finder hinanden og afleverer bolden hurtigt op af banen, men afleveringerne er for upræcise. 

I denne periode scorer Værløse 27 point (en stor del på straffe), mens Horsens kun når op på 11 point.

Før fjerde og sidste periode er resultatet således 45- 75.

Sidste periode er stort set en gentagelse af 3. periode. Horsens laver fejl og kommer ikke hjem i forsvaret. Værløse spiller godt sammen og udnytter deres straffekast. I denne periode får Horsens dog scoret 15 point. Men stadig er der turnovers, og Værløse scorer 25 point i denne periode.

Kampen ender 60 – 100.

Topscorer for Værløse: Rikke Fabricius og Alexandra Chili hver 19 point og Janet Hatfield 15 point. Rikke Fabricius har 9 rebounds.

Topscorer for Horsens BC: Sarah Bersang med 12 point og Sophie Wich 11 point og Eva Bonde 10 point. Eva Bonde og Sophie Wich har hver 8 rebounds.

Værløse får tildelt 34 straffekast og scorer på de 27.  Heraf har Alexandra Chili 6/6 og Janet Hatfield 5/5
Horsens BC får kun tildelt 19 straffekast og scorer på de 13.

Rigtig flot kamp af Værløse, der forstod at finde hinanden og hurtigt og effektivt at udnytte de mange fejl fra Horsens BC s side.

Det var absolut ikke hjemmeholdets bedste kamp, og som sagt rigtig ærgerligt, da så mange havde fundet hen til Højvangshallen.

Dansk Basketinfo - Nyt nummer på gaden

23.11.2012

Dansk Basketinfo har sendt sit november/december blad på gaden.

I dette nummer kan du blandt andet læse om:

 

  • SISU kæmper mod toppen
  • Portræt af Emily Hatch fra Lemvig Basket
  • Kort nyt fra BL- og DL-Ligaen

 Du finder bladet ved at klikke her.