Nyheder

Ny hjemmeside i luften

20.09.2012

Så er Dameligaens hjemmeside klar og DL håber at alle tager godt i mod den og den bliver flittigt brugt.

DL skal beklage at siden har være været længe undervejs og ikke er helt tilrettet endnu, men dette vil blive gjort løbende således at siden kan stå 100% klar i løbet af kort tid. 

Ny hjemmeside

19.09.2012

Inden for kort tid kan Dameligaen præsentere en ny hjemmeside.

Denne side vil derfor kun sparsomt blive opdateret. Dameligaen forventer at den nye side er i luften i god tid inden den nye sæson starter den 22. september.

Du kan inden for kort tid se hele programmet for Dameligaen 2012/13 ved at gå ind på DBBF`s hjemmeside, www.basket.dk . Klik på bjælken "resultater - klubinfo".

Tilgang fra Tyskland og USA

19.09.2012

SISUs damehold byder velkommen til to nye ansigter til DL-holdet.

Efter to succesrige sæsoner, hvor SISUs elitedamer begge år vandt ”the double”, er holdet godt i gang med at finde nye forstærkninger.

Målet for den kommende sæson er at fortsætte med at dominere i dansk damebasket og samtidig stå med større chancer for at komme videre fra gruppespillet i den kommende EuroCup Women, der starter i oktober med udekampen mod Chevakata fra Rusland.  

24-årige Pauline Schulz fra Tyskland er den ene af de to nye spillere, som skal spille for SISU i den kommende sæson. Pauline er 24 år gammel og er netop flyttet til København sammen med sin danske kæreste.

I 2007 spilede hun hos KuSG Leimen i den tyske 2. Bundesliga og de sidste par år har hun studeret i Berlin og spillet basket i den tyske 3. division (regionalliga). Pauline er 180 cm høj og spiller forward-positionen.

Den anden nye spiller er amerikanske Nathalie Reshard, der ankommer til Gentofte i denne uge og starter træningen. Nathalie har studeret og spillet basketball sammen med dameholdets anfører Camilla Blands på University of Alabama i 2008.

Hun har ikke spillet udenfor USA før men glæder sig meget til at komme til SISU. Hun har været basketcoach på St. Francis University de sidste to år, og hun vil også komme til at hjælpe med træning af SISUs ungdomshold. Nathalie er 25 år gammel, omkring 182 cm høj og kan spille både guard- og forward-positionen.

Therese Deemand fortsætter også i den kommende sæson

19.09.2012

At en af Danmarks bedste forsvarsspillere og samtidig en af krumtapperne på dameholdet har valgt at tage endnu en sæson, er noget der kan få enhver fan af Hørsholms damehold til at glæde sig.

”Therese er den type spiller man helst ikke vil undvære på sit hold”, udtaler træner Johan Enbom. ”Hun arbejder hårdt i begge ender af banen og bliver som sæsonen skrider frem bedre og bedre for hver kamp, for til sidst, når det virkelig gælder, stepper hun op og tager ansvaret på sine skuldre”, fortsætter Johan Enbom og glæder sig over at Therese har sagt ja til den kommende sæson.

Therese er en af de mere rutinerede spillere på Hørsholms damehold. Hun bringer ikke kun stabilitet på banen, men udenfor banen er hun også en enorm vigtig brik. Sidste sæson fungerede hun som anfører i fraværet af Kathrine Hounsgård.

I den forgangne sæson snittede Therese pr. kamp 31 min, 11,55 point og 5,74 rebounds og derudover skød hun 30% fra trepointslinjen og 76% fra straffe.

Trænerskiftet hos Horsens Pirates

19.09.2012

Det er ikke kun spillere som er stoppet eller flyttet til andre klubber.

Piratskibet skifter også træner til at starte en ny epoke hos Piraterne, da holdet er meget ungt, så har vi haft en snak med Sonny Madsen om hans fremtid, og han havde en del planer som ikke gik i spænd med klubbens, derfor blev man enige om starte op med en ny træner.

Martin Madsen har sagt ja til dette protjekt. Martin har før været træner hos Piraterne, som en del af det trænerteam der i sæsonen 2008/09 vandt bronze og kom i pokalfinalen.

Martin har tidligere været i Horsens IC under Kenneth Webb på CDL-holdet, så Piraterne har kapret en god træner.

Piraterne og Martin Madsen er allerede i gang med sæson opstarten og førte udfordring for den nye træner i den nye sæson bliver lørdag den 22. september hvor Horsens Pirates skyder DL-sæsonen i gang på hjemmebane i Forum Horsens mod Falcon. Kampstart er kl. 14:00.

SISU`s modstandere er fundet

19.09.2012

Fredag ved middagstid blev der trukket lod til de Europæiske turneringer.

SISU`s damer deltager igen i år i EuroCup-Women. Her bliver holdene inddelt i puljer af 4 hold som møder hinanden i en dobbeltturneringen. 

1. runde spilles torsdag den 25. oktober og torsdag den 29. november spiller 6. og sidste runde i gruppespillet. De 2 bedste hold fra puljen går videre. Det hele afsluttes med en finaleserie i bedst af 2 kampe, den 7. og 14. marts.

SISU kom i pulje A sammen med:    • Chevakta Volgorod (Rusland)

    • BLMA Montpilleier (Frankrig)

    • CSM Sata Mare (Rumænien)SISU var også i pulje med Chevkata Volgorod i sidste sæson EuropeCup-Women. Her blev det til et nederlag på 34-72 i Kildeskovshallen og på 104-62 i returkampen i Rusland. Det Russiske hold tabte i semifinalen til Dynamo Kursk, som endte som samlet vinder af turneringen.

BLMA Montpillier spillede i sidste sæson i EuroLeague-Women hvor holdet røg ud efter puljespillet efter 6 sejre i 14 kampe, mens CSM Sata Mara er debutanter i Europæisk sammenhæng.