Nyheder

Vigtig sejr for 79ers

24.11.2012

Det er en udfording at ta sig an Falcon med en af ligaens bedste postspiller og end masse dygtige 3 p skudder.

Falcon har også to coacher med erfaring der altid kommer forbered til kamp. På forhånd kan det se ud som om opgaven er alt för svaer men vi havde en plan og den fungerede naesten perfekt. Med en fantastisk sidste period af kampen vinder til sidst 79ers med 73-68.

Förste period 24-23: Kampen starter med at holden skifter scoring, indtil midten af perioden hvor Falcon scorer 0-7 og er foran 10-13. Efter det skifter holden på nyt scoring indtil pausen hvor 79ers er foran med 24-23. För Falcon er det Fuller der scorer 9 og för 79ers er det Maja Gerlyng (6 p) og Anne Deleuran (5 p) der starter kampen bedst. Begge hold starter i mand-mand forsvar med den forskellen at Falcon bydder ved screens.

Anden period 13-17: 79ers kommer ud og har rigtig svaert ved at finde fornuftige lösninger mod Falcons forsvar og har også problem med udblokkere og stoppe Fuller taet på kurven. Falcon starter med at score 2-9 og Fuller scorer 5 af disse. Falcon er foran 26-32 og efter en time-out får 79ers lit bedre styr på Falcon Resten af perioden er taet og Falcon er foran med 37-40 efter de förste 20 min. För hjemmeholdet stepper Fredderike Möllerup op og bidrar meget sammen med Anne Deleuran og Maja Gerlyng.ör Falcon er det Fuller og også Elisabeth Brynaa der rammer ”alt”.

Period 3 12-16: 79ers er klar til starten af period 3. efter 5 min er 79ers foran med 45-44. Efter det går hjemmeholdets spill i stå og Falcon ser ud som om det skal vinde kampen. 79Ers får ikke helt styr på Falcons press forsvar og heller ikke udblokkeringen, det giver så mulighed för Falcon at vare foran med 49-56 inden de sidste 10 min.

Period 4 24-12: Sidste perioden kraver end masse af hjemmeholdet. Med hårdt arbejde, justeringer i forsvar og med spillere der bidrar og stepper op på den rigtige tidspungt gör at hjemmeholdet kan vende og vinde kampen. Fuller scorer 8 af 12 p för Falcon. Hjemmeholdet har 30-5 i effektivitet og vinder kampen med 73-68. En meget vigtig holdsejr för 79ers som viser at man kan spille godt også med et af topholden indtil nu.

Scorers;
79ers: Maja Gerlyng 24, Anne Deleuran 11 og Simone Ceccardi 9
Falcon: Trenice Fuller 24, Elisabeth Brynaa 18 og Sofie Vincents 8

Fire Starters;
79ers: Maja Gerlyng
Falcon: Elisabeth Brynaa

Værløse BBK vinder stort

24.11.2012

Publikum manglede ikke denne lørdag i Højvangshallen. Opbakningen var der, og Horsens BC lagde stærkt ud og var hurtige fremme på banen. Men det holdt desværre ikke. Horsens mister flere bolde og får ikke fat i rebounds.

Værløse har mange fastbreaks og hurtige drives, der fører til lette scoringer i den anden ende, hvor hjemmeholdets forsvar ikke er på plads. Sidst i perioden får Horsens dog kæmpet sig gennem Værløses zone og kommer igen på scoringstavlen.

Efter første periode er stillingen 22-31.

I anden periode byder flere Horsens spillere ind og forsøger at komme til kurven. Men det sidste mangler, og i stedet finder Værløse hinanden. De spiller hurtigt og godt sammen. Svinger bolden og har flere ’drive and kick’ aktioner. Ikke kun Alexandra Chili og Janet Hatfield kommer gennem Horsens forsvar, men især den ugen Rikke Fabricius gør det rigtig godt under kurven. Værløse scorer på deres fastbreaks og på stort set alle deres straffekast. I slutningen af 2. periode kommer Horsens igen, ligesom i den første periode.

Perioden ender 12- 17 og stillingen før pausen er således 34- 48.

Tredje periode starter ikke godt for Horsens. De kommer hurtigt i fejlproblemer.  Horsens har mange turnovers og upræcise afleveringer. Igen straffes både fejl og turnovers hårdt og kontant af Værløse. Hvad der går galt for Horsens er svært at sige, men der går vel 5 min. inden de scorer. Man har rigtig svært ved Værløses zone og mister boldene uden at komme til skud eller i nærheden af kurven. Det går bedst for Horsens, hvis de finder hinanden og afleverer bolden hurtigt op af banen, men afleveringerne er for upræcise. 

I denne periode scorer Værløse 27 point (en stor del på straffe), mens Horsens kun når op på 11 point.

Før fjerde og sidste periode er resultatet således 45- 75.

Sidste periode er stort set en gentagelse af 3. periode. Horsens laver fejl og kommer ikke hjem i forsvaret. Værløse spiller godt sammen og udnytter deres straffekast. I denne periode får Horsens dog scoret 15 point. Men stadig er der turnovers, og Værløse scorer 25 point i denne periode.

Kampen ender 60 – 100.

Topscorer for Værløse: Rikke Fabricius og Alexandra Chili hver 19 point og Janet Hatfield 15 point. Rikke Fabricius har 9 rebounds.

Topscorer for Horsens BC: Sarah Bersang med 12 point og Sophie Wich 11 point og Eva Bonde 10 point. Eva Bonde og Sophie Wich har hver 8 rebounds.

Værløse får tildelt 34 straffekast og scorer på de 27.  Heraf har Alexandra Chili 6/6 og Janet Hatfield 5/5
Horsens BC får kun tildelt 19 straffekast og scorer på de 13.

Rigtig flot kamp af Værløse, der forstod at finde hinanden og hurtigt og effektivt at udnytte de mange fejl fra Horsens BC s side.

Det var absolut ikke hjemmeholdets bedste kamp, og som sagt rigtig ærgerligt, da så mange havde fundet hen til Højvangshallen.

Dansk Basketinfo - Nyt nummer på gaden

23.11.2012

Dansk Basketinfo har sendt sit november/december blad på gaden.

I dette nummer kan du blandt andet læse om:

 

  • SISU kæmper mod toppen
  • Portræt af Emily Hatch fra Lemvig Basket
  • Kort nyt fra BL- og DL-Ligaen

 Du finder bladet ved at klikke her.

Preview for Dameligaens runde 10

21.11.2012

Hørsholms head coach, Johan Enbom, giver sine bud på dameligaens runde 10:

Midt november og det burde være lidt stabilitet i holdenes spil, men denne sæson er måske ikke som forventet endnu? 

Vi har selv mistet vigtige spillere og har været nødt til at ændre og justere end del ting. Falcon starter ligaen meget godt og så tabte man i sidste runde mod Aaby, som startet lidt svingende... Det viser at alt kan ske i årets liga. Runde 10 giver alle fans af Dameligaen nogle spændende kampe, så jeg håber I støtter jeres hold lidt ekstra i denne runde ;-)

Horsens – Værløse (Lørdag 14:00)

Værløse tager til Horsens efter en tæt kamp i sidste runde mod 79ers og et stort nederlag i pokalen mod Falcon tirsdag. Måske stiller det nogle ekstra krav mentalt og fysisk for at være klar til denne kamp. Horsens kæmper godt, har et ungt hold og hvis de rammer dagen kan det give Værløse en kamp. Nu tror jeg Værløse som hold har bedre balance på alle positioner, som giver dem lidt flere muligheder. Tror Værløse vinder med 15+

Hørsholm 79ers – Falcon (Lørdag 15:00)

På forhånd tror de fleste at Fuller i posten bliver alt for stor en udfordring for hjemmeholdet, og det burde det også være. Nu kan alt ske i en kamp og som coach for 79ers tror jeg det er en mulighed. Det kræver end masse og at alle bidrager men sidste rundens nederlag mod Aaby viser at det er muligt at slå Falcon, selvom de har startet saesonen meget godt. Tror et af holdene vinder med 5 p

Aaby – Amager (Søndag 14:00)

Aaby vinder sidste runde over Falcon. Det var ikke mange der forventede at det var muligt men Aaby har en masse talent og er bedre på hjemmebanen. I denne runde skal man så hive en ny sejr i hus, men jeg tror denne kamp kan bli lidt for svær for Aaby. Holdene matcher hinanden godt og det blir en tæt kamp, til sidst tror jeg Amager vinder med 7 p

Sisu – Lemvig (Søndag 17:00)

Rundens topkamp mellem nr. 1 og 2 i Ligaen! Sisu med mange kamper og et meget hårdt program skal spille en ny kamp hvor alle forventer en sejr... Lemvig skal ha en ekstremt god dag og skal få ud det meste af topspillerne. Sisu har en dybere bænk og jeg tror det afgør det til sidst. Sisu vinder med 15

Referat fra DL-møde

19.11.2012

13. november afholdte klubberne i Dameligaen DL-møde.

Du kan læse referatet her.

Atter en sejr til SISU

19.11.2012

Horsens BC håbede denne søndag aften at kunne gøre det bedre end sidst de mødte SISU. Og det kunne de.

Horsens kommer på banen fulde af gejst. Måske er SISU ikke ligefrem rystet, men evt. en smule overraskede. Horsens viser glæde og vilje til at kæmpe for alle bolde. De kommer gennem SISU’s forsvar og kommer til skud, og selvom de brænder flere af deres lay-up og skudforsøg, giver de ikke op. Det fysisk stærkere SISU hold får dog let fat i rebounds, og deres fastbreaks fører til scoringer i den anden ende.

Efter første periode står der 12- 24.

I anden periode viser Horsens, at de stadig er med. SISU lader en ny kæde starte. Begge hold kommer til kurven og til skudforsøg. For hjemmeholdet er især Julie Ravn begyndt at ramme. Men Horsens mister også flere og flere bolde og når ikke altid hjem i forsvaret. Igen finder SISU hinanden lettere og mere ubesværet. Der er stor variation i deres spil og afslutninger.

Perioden ender: 17- 28. Så før halvleg står der 29- 52.

Efter halvleg kommer Horsens glade på banen og kæmper det bedste, de har lært. I deres to sidste kampe holdt kræfterne kun til de to første perioder. Det gjaldt ikke kampen i dag.  SISU vælger i denne periode at afprøve zone og helbanepres, hvilket Horsens faktisk står godt imod. De får fat i flere forsvarsrebounds, er mere aggressive og rammer mere sikkert deres skud. Selvom Horsens får fejlproblemer, og SISU har en høj scoringsprocent - også på deres straffe, vinder Horsens 3. periode 19-18.

Før fjerde og sidste periode er stillingen: 48- 70.

Men i sidste periode bevarer Horsens ikke overblikket. De finder ikke længere hinanden, men begynder at gå selv, og tæt på kurven bliver den enkelte spiller nu ’trappet’ af SISU, hvilket resulterer i mange mistede bolde. Horsens bliver presset, og der er flere upræcise afleveringer og turnovers, og forsvaret når ikke hjem, og SISU får derfor meget lette scoringer på deres fastbreaks.

Perioden ender: 9-24.

Således blev kampens resultat 57- 94, hvilket set med Horsens øjne er et stort skridt i den rigtige retning. I de to første perioder scorede de unge spillere faktisk 29 point, hvilket stort set var, hvad man nåede i en hel kamp sidst de to hold mødtes.

Topscorere for SISU: Iben Soltau med 17 point, Katrine Dyszkant 15 point ( 6/6 på straffe) og Camilla Blands 14 point (6/6 på straffe)
Topscorere for Horsens BC: Julie Ravn 18 point, Sophie Wich 17 point og Rebecca Houmøller 9 point.

SISU rammer i denne kamp 16 ud af 20 straffe; mens Horsens kun er 2 fra 10.

Ny sejr til Lemvig Basket

18.11.2012

BK Amager måtte lørdag eftermiddag for anden weekend i træk indkassere et nederlag mod Lemvig.

Efter en koncentreret indsats var hjemmeholdet ellers foran 34-27 ved halvleg, men holdet kunne ikke fastholde koncentrationen i den afgørende fase, og Lemvigs rutinerede mandskab kunne sikre sig en sejr på 54-66 (12-12, 22-15, 13-23, 7-16).

Amager er klar fra første fløjt, og der bliver kæmpet hårdt fra begge sider. Lemvigs Ivana Udovalieva får sin 2. personlige fejl efter blot 1:30, og hun bliver skiftet ud. Perioden er helt lige – efter godt 5 minutter er stillingen 6-6 – og perioden slutter 12-12. Amager har især problemer med at holde gæsternes Emily Hatch i forsvaret.

Med to 3’ere i indledningen af 2. periode bringer Emilie Keller Amager foran 18-16, og Lemvig tager en timeout. Igen er det en helt lige periode. Catharina Palm bringer med små to minutter tilbage Amager foran 28-27. Dette bliver indledningen til et 8-0 Amager run, der afsluttes af et flot steal og et efterfølgende lay-up af Ena Viso. Halvlegsstillingen er således 34-27, og Amager vinder 2. periode med 22-15.

Lemvig kommer stærkest ud efter pausen og får langsomt indhentet Amagers føring. Efter godt 5 minutters spil bringer Lemvigs Karina Pedersen med en 3’er sit hold foran 37-39. Amager kæmper indædt for at hænge med. Med 38 sekunder tilbage på uret sætter Maria Dinesen en 3’er til 44-47, Lemvigs Ivana Udovalieva svarer igen med en 3’er, inden Ida Klussmann får sat en buzzer 3’er til stillingen 47-50 inden sidste og afgørende periode. Lemvig vinder perioden 13-23.

Lad det være sagt med det samme, 4. periode blev aldrig rigtigt spændende. Amager kunne på dagen ikke true Lemvigs gennemrutinerede mandskab i den afgørende fase. Lemvig får lukket totalt af i forsvaret, og da Amager stadig har problemer med at holde Emily Hatch, så kan Lemvig forholdsvis enkelt vinde perioden med 7-16 og dermed lukke kampen med stillingen 54-66.

En rigtig flot kamp fra begge sider, dog lidt ærgerligt at hjemmeholdet ikke formåede at følge Lemvig til dørs, så kampen havde bevaret spændingen til sidste fløjt. Kampens helt store oplevelse var Lemvigs Emily Hatch med 22 point (9 af 12 2-points forsøg, 4 af 4 fra straffelinjen), 17 rebounds, 4 assists, 3 steals og en effektivitet på hele 38!!!

Topscorer for hjemme- og udebanehold:
BK Amager: Emilie Keller 12, Ida Klussmann 11, Catharina Palm 9
Lemvig: Emily Hatch 22, Sarah Schicher 12, Ivana Udovalieva 10

• Kampens spiller WOM: Emily Hatch 22 point, 17 rebounds, 4 assists og 3 steals

En tempofyldt kamp i Aabyhallen

17.11.2012

Forud for dagens kamp i Aabyhallen var hjemmeholdet blevet ”slagtet” af SISU – så det var med noget bange anelser, at Aabyhøj tog imod rækkens nummer 3 (Falcon).

Men faktisk var det igennem stort set hele kampen Aabyhøj, der stod stærkest og var i fører sædet.
Efter første periode var hjemmeholdet foran med 23-15 efter flotte scoringer af både Kelly Meredith, Maria Steen Jespersen og Sofie Tryggedsson.

Det var fra starten tydeligt, at Aabyhøj ofte kom i fejlproblemer, hvilket Falcon udnyttede med stor træfsikkerhed.

Et par minutter inde i anden periode var Aabyhøj faktisk foran med 27-15 – men 5 turnovers på blot 2 minutter gjorde en forskel, og Falcon kom stærkt tilbage. Samtidig virkede det som om Aabyhøj stressede og spillede FOR hurtigt. Halvlegen sluttede med en føring til hjemmeholdet på 34-31 ….. og kampen var helt åben.

De alt for mange fejl fortsatte i 3. periode, og Aabyhøj havde femte holdfejl efter blot 5 minutter af perioden. Aabyhøj havde på dette tidspunkt fire spillere med 3 fejl – men en fantastisk afslutning med en 3’er til Tine Randrup og en buzzer til Sofie Tryggedsson afslttede de 30 minutter med Aabyhøj foran 56-48.

Intensiteten fortsatte i fjerde periode med et stærkt pres fra Falcon og en evig trussel under kurven i skikkelse af Trenice Jessica Fuller. Aabyhøj havde dog fortsat nogenlunde kontrol med kampen og scorede flere vigtige point hver gang Falcon nærmede sig. Både Tanja Laursen, Bianca Morsøe, Maria Jespersen, Kelly Meredit og Sofie Tryggedsson fordelte scoringerne flot imellem sig.
Og nu var det pludselig Falcon, der kom i fejlproblemer, samtidig med at Aabyhøj med kun to holdfejl langt inde i perioden ikke var i problemer.

En række vigtige 3-point-scoringer fra Aabyhøj afgjorde kampen, der efter en super holdpræstation blev vundet med 78-64.

For Falcon var det ikke mindst Trenice Jessica Fuller, Freja Overbeck Christensen og en energisk fightende Sarah Amalou, der gjorde sig flot bemærket. For Aabyhøj var det scoringsmæssigt Sofie Tryggedsson (23), Maria Steen Jespersen (18) og Kelly Meredith (18) der gjorde det flot. Men bestemt også Tanja Laursen, der trods tidlige fejlproblemer, afgjort havde sæsonens bedste kamp for de grønne.

Tæt i Fire Arena

17.11.2012

Kampen mellem Hörsholm og Vaerlose var et meget taet opgör. I förste halvleg var det Vaerlose der er foran med 6-8 p og i den andre kommer hjemmeholdet staerkt tilbage og det blir til sidst en meget taet kamp hvor Vaerlose til sidst vinder med 49-52.

Förste halvleg 20-28: Begge hold er klar til at kaempe om positioner og possessions og tempo er höjt fra start. Lit för mange dårlig besluttninger og afleveringer fra 79ers giver Vaerlose muligheder til at score og vare foran med 6-8 p genem hele kampen. Begge holde bruker også mange spillere för at holde tempot op.

Anden halvleg 29-24: Hörsholm kommer staerkt igang efter pausen og stepper op og presser Vaerlöse op i banen. Det giver en helt anden kamp end i den förste halvleg og 79ers har til sidst chancen til at komme meget taet på og chancen er også der för at vinde. Maja Gerlyng scorer i sluttning af kampen 5 straffer i traek men til sidst lykkes Alberte Dokkedal få bolden fra 3 p linien efter et par fingrer på bolden, Alberte scorer og efter en time-out har så Hörsholm bolden 2 gange men lykkes ikke score.

I alt er det mange skridt videre i udvikklingen af hjemmeholdets spill men det er trist at ikke ku vinde kampen hvornår chancen er der. Vaerlöse vinder reboundingen med 37-54 og turnovers er 14-22.

Topscorers; 79ers: Maja Gerlyng 13, Sara Pedersen 8, Therese Deemand 7
Topscores Vaerlöse; Janet Hatfield 11, Rikke Fabricius 10, Alexandra Chilli og Alberte Dokkedal 9 vaer

Fire Starters;
79ers: Maja Gerlyng
Vaerlöse: Alberte Dokkedal