Nyheder

Preview for dameligaens runde 13

12.12.2012

I denne uge er det Lemvig, der kommer med bud dameliga runden:

Årets sidste runde i Dameligaen byder på fire kampe, hvor holdene fra top-4 møder hold fra den nederste halvdel. Det burde give fire sikre favoritter, men sådan er det ikke nødvendigvis.

Horsens BC-SISU (lørdag kl. 14.00)

I rundens første kamp er der dog tale om en klar favorit, når Horsens tager i mod SISU. Det er top mod bund, og der bør ikke være tvivl om kampens udfald.

SISU har på det seneste spillet uden blandt andet Marie Malone, men det ser ikke ud til at have haft stor betydning. Det vil det heller ikke få lørdag, og for begge hold er det formentlig blot en kamp, de skal overstås, så der kan blive julepause.

Åbyhøj-Hørsholm 79ers (lørdag kl. 14.00)

Rundens anden kamp ser mere åben ud. Åbyhøj tager hjemme mod Hørsholm, og netop de to hold giver ofte hinanden store udfordringer.

Begge hold har været inde i en positiv udvikling på det seneste, og Åbyhøj har leveret gode præstationer trods fraværet af blandt andre Kelly Meredith. Men Åbyhøj skal spille rigtig godt i denne weekend, hvis Hørsholm skal besejres.

Hørsholm er kommet tilbage på vindersporet, og ser ud til at være kommet over tabet af flere spillere tidligere på sæsonen. Senest har holdet overtaget 3. pladsen, og Hørsholm ser ud til at slutte året rigtig stærkt af, hvilket nok også giver dem sejren i Åbyhallen.

BK Amager-Falcon (lørdag kl. 14.30)

På Amager kommer Falcon på besøg til en kamp, hvor der er vigtige point på spil for begge hold. BK Amager kan med en sejr holde fast i midtefeltet, og den vigtige 4. plads. Falcon har samtidig brug for en sejr for at blive i top-4.

Begge hold har spillet meget svingende på det seneste, og den slags kampe kan falde ud til begge sider. Falcon må dog påtage sig favoritrollen. De har fordel af både fysik og rutine på holdet, men spørgsmålet er, om de formår at udnytte fordelene, eller om BK Amagers energi kan bryde igennem og give holdet initiativet.

Kampen ser mere åben ud, end man skulle tro for blot få uger siden, men Falcon bør stadig vinde, og gå på juleferie med en succes i bagagen.

Lemvig-Værløse (lørdag kl. 14.30)

Rundens sidste kamp står mellem Lemvig og Værløse. Også her er der tale om en kamp, som kan blive mere lige end tabellen viser. Lemvig må naturligvis påtage sig favoritværdigheden. Vestjyderne har blot tabt to kampe i denne sæson, og har netop kvalificeret sig til deres første pokalfinale nogensinde.

Men netop semi-finalerne i pokalturneringen har måske taget så meget opmærksomhed, at det kan koste lidt i ligakampene. Det så man en snert af i den seneste kamp mod BK Amager. Her kom Lemvig ikke for alvor i gang, men var alligevel stærke nok til at hente sejren til sidst. Mod Værløse kan det også blive svært, hvis ikke man er helt klar, så måske bliver kampen mere tæt end forventet.

Værløse har på det seneste haft svært ved at finde stabiliteten, og det har ført til et par nederlag i kampe, som godt kunne være vundet. Senest tabte Værløse til Hørsholm, og Værløse er formentlig ivrige efter at slutte året med en sejr. Begge hold kan være uden nøglespillere på grund af skader, og det kan sætte sit præg på kampen. Men Lemvig kan ikke komme udenom at være favorit.

Lemvig vandt trods sløv start

09.12.2012

Lørdag fik Lemvig Basket sin 4. sejr over BK Amager i denne sæson, og dermed kan de to hold først løbe ind i hinanden igen i slutspillet.

Kampen lørdag vil ikke blive husket som nogen stor basketoplevelse. Ingen af holdene ramte noget spillemæssigt højt niveau, men Lemvig fik igen vist, at de for tiden er bedst af de to hold.

Det var dog BK Amager, som startede kampen bedst, og i løbet af første periode fik opbygget et forspring. Lemvig manglede koncentration, hvilket førte til mange mistede bold, brændte chancer og for let spil for BK Amager. Det var særligt Catharina Palm Jensen hurtigt til at udnytte, og med 13 point i de første ti minutter var hun en afgørende årsag til, at gæsterne kunne skabe en føring på 16-23 ved første pause.

Lemvig starter anden periode med at ramme en 3er og dermed begrænse afstanden, men derefter tager BK Amager fat igen, og får udbygget føringen til 23-33. Men så er det som om Lemvig vågner op. Tempoet sættes lidt op i begge ender af banen, og en stribe effektive angreb giver et run på 11-0 og en føring på 34-33 til Lemvig. De sidste minutter af perioden er jævnbyrdige og holdene skiftes til at score, så ved halvleg er stillingen fortsat lige med 43-42 til Lemvig.

Tredje periode starter også jævnbyrdigt, hvilket mest skyldes at ingen af holdene for alvor får gang i spillet. Lemvig har fået bedre fat forsvarsmæssigt, og det udnyttes offensivt til at skabe et hul. Mod slutningen af perioden kommer afstanden op på ti point ved stillingen 58-48.


Før de sidste ti minutter er Lemvig foran 60-50, og selvom ti point ikke nødvendigvis er meget, så virker det i denne kamp, som en sikker føring. BK Amager taber gejsten som tiden går, og Lemvig lukker fortsat fint af forsvarsmæssigt, så hjemmeholdet sidder på den måde solidt på kampen. Derfor bliver der heller ikke spænding om resultatet, og Lemvig kan køre en sejr på 77-64 i hus.

Lemvigs point: Mallory Moore 24p, Emily Hatch 20p (17 reb), Ivana Udovalieva 15p, Helle Kristiansen 5p, Tine Kristiansen 5p, Sarah Schicher 4p, Karina Pedersen 3p og Okako Adika 1p

BK Amagers point: Catharina Palm Jensen 24p, Lotte Tobiasen 12p, Emilie Fogelstrom 8p, Emilie Keller 8p, Ena Viso 7p, Ida Klussmann 3p, Maria Brask 2p

SISU besejrer de grønne

09.12.2012

Det var uden tvivl en af de kampe, som Aabyhøj næsten på forhånd havde forventet at tabe – og endda tabe klart (til en bedre modstander). Tidligere i Dameligaen og tilsvarende i pokalturneringen havde SISU vist sig som et klart bedre hold.

SISU havde i forbindelse med deres Europæiske eventyr hentet solid erfaring i kampen mod bedre modstandere, hurtigere og med en bedre fysik – og det viste sig også på dagen.

Kampen startede noget overraskende med Aabyhøj i front – uden tvivl med baggrund i en lang tur fra Gentofte, der stadig sad lidt i ben og hoved hos SISU-spillerne. Godt spil af især Sophie Krognos, Bianca Morsøe, Julie Højer, Kia Fisker og Maria Steen viste, at hjemmeholdet trods alt ikke var klar til at ligge sig på ryggen.

SISU kom første gang foran ved stillingen 12-13, og de så sig aldrig senere tilbage. SISU er et super sammenspillet hold, der konstant er hurtige på bolden og hurtige i opfattelsen – og hele tiden har øje for den frie spiller.
Modsat var Aabyhøj hæmmet af vanskeligheder  i reeboundspillet (ikke mindst i forsvaret) og usikre skud i angrebet. Hjemmeholdet og de fremmødte tilskuere kunne i anden periode glæde os over, at også Amalie Carlsen kom på tavlen i Dameligaen. Halvlegen sluttede med SISU foran 25-42.

Efter pausen fortsatte vanskelighederne  med at få bolden i kurven for hjemmeholdet – og en kendt problemstilling med alt for mange forsøg med afleveringer over hovedet endte galt og resulterede ofte i hurtige scoringer for SISU. SISU’s pres på boldholderen gav ligeledes en del problemer og 3. periode sluttede med stillingen 34-59 efter en flot (læs: heldig) 3-point-scoring af Tine Randrup i sidste sekund.
Fjerde periode fortsatte på samme måde – dog skal Aabyhøj have stor ros for at spille en langt bedre kamp end i de to foregående opgør mod de danske mestre.

Kampen slutter 50-83 til SISU. Havde Aabyhøj haft lidt mere held med deres afslutninger – ja så kunne det være blevet til en mere lige kamp (men heller ikke SISU havde vel – når det kommer til stykket - deres bedste kamp).

For SISU var det et flot kollektiv, der gjorde forskellen med scoringerne pænt fordelt.

For Aabyhøj skal der uddeles ros til flere af de unge spillere, der i sådanne kampe får fantastisk erfaring, der uden tvivl fremadrettet bliver guld værd. Og så er det dejligt at se holdets mest erfarne spiller (Bianca Morsøe) i stort set alle kampe holde et solidt niveau og gå forrest i fighten i både forsvar og angreb.

Falcon-Horsens BC: kamp udsat!

07.12.2012

Grundet større kabelarbejde vil der ikke være strøm i Bûlowsvejhallen på søndag d. 9. december 2012 og kampen mellem Falcon-Horsens BC må derfor udsættes!

Ny kampdato fastsættes hurtigst muligt!

 

Vigtig sejr for 79ers

08.12.2012

Kampen mellem Vaerlöse var meget vigtig. En ting er at 79ers ikke vundet mod Vaerlöse i denne saeson. En anden ting er stillingen i Ligaen hvor kampen var et meget vigtigt opgör.

Vaerlöse manglede på nyt Janet Hatfield i denne kamp. Hatfield betyder meget för kampen og Vaerlöses spill.

Period 1: 26-15: 79ers kommer meget godt igang fra start og er foran 9-0 inden Vaerlöse scorer förste gang. Efter en Vaerlöse time-out 3 min ind i kampen aendrer man lit i forsvar og kommer bedre ind i kampen. I saer er det Alex Chili der scorer 8 af Vaerlöses 15 p. 79ers har lit bedre balance i angreb og styr tempot i kampen.

Period 2: 18-24: Vaerlöse skifter til zoneforsvar og får 79ers tempo ned lit. Selvom hjemmeholdet er foran med kring 10 indtil den sidste minutten af perioden, begynder Vaerlöse komme til bedre afslut. Sidste minutten scorer Alex Chili 5 p i traek og får ned scoringen til 44-39.

Period 3: 15-13: Perioden starter med at holden skifter scoring. Med 5 min igen af perioden scorer Verena Bachler 6 p i traek og det er 51-51 på tavlen. 79ers afslutter perioden med at score 8-1 og er foran med 59-52 inden de sidste 10 min.

Period 4: 22-18: Med lit höjre intensitet, forsvar og tempo kan 79ers efter 5 min få et forsprang på 14 p. Vaerlöse pröver at skifte forsvar og stoppe tiden. Nu scorer 79ers på strafferne og kan også spille ok forsvar der stopper Vaerlöse för hurtigt komme til gode afslut. Hjemmeholdet vinder til sidst med 81-70.

Topscorers
79ers: Therese Deemand 18, Maja Gerlyng 13, Amalie Bonde 12, Line Piechnik 11
Vaerlöse: Alexandra Chili 22, Rikke Fabricius 17, Verena Bachler 12

Fire Starters:
79ers: Amalie Bonde Vaerlöse: Alex Chili

Preview for dameligaens runde 12

06.12.2012

Værløses head coach, Jesper Johansen, giver hans bud på runde 12:

Alle top 4 holdene møder hold fra den nedre del af ligaen. Så man kunne vel mene at denne runde ikke er en af de mest sprængfarlige. Igennem min farvede briller er der tre kampe med klare favoritter og en åben kamp.  

Hørsholm 79ers-Værløse (lørdag kl. 13:30)

Hørsholm vs Værløse er den åbne kamp. De to gange (pokal og DL) de to hold har mødt hinanden tidligere i denne sæson har Værløse vundet. Men Værløse fik i sidste weekend en lektion i, at hvis du har en dårlig dag i Dameligaen, taber du.

Hørsholm er i en god periode med sejre over Falcon og Horsens og så er de på hjemmebane. Det bliver en spændende kamp mellem to hold, der vil slås som vilde for at sikre sig sejren, men det bliver Værløse, der tager hjem med en kneben sejr.  

Åbyhøj-SISU (lørdag kl. 14:00)

Åbyhøj spillede en flot kamp da de slog Værløse klart i Søndersøhallen. Men trods en flot kamp af Åbyhøjs unge danske spillere må man formode at det bliver en helt anden kamp når de tager i mod SISU.

SISU er ubesejrede og efter at have slukket lyset på Lemvig i sidste weekend, gav SISU så Falcon en 29-points-lektion i pokalturneringen onsdag aften. Et par af SISU spillerne er fhv Åby'ere, så for dem er det ikke en gang en kamp på udebane, men en tur hjem til rødderne. SISU er et pænt hak bedre end Åbyhøj, og det bliver en klar sejr til SISU.  

Lemvig-Amager (lørdag kl. 14:30)

Amager tager deres anden tur til Lemvig i denne sæson. Det er tredje kamp de to hold spiller i denne sæson. Både kampen i Lemvig og kampen i Amager gav en klar sejr til Lemvig.

Amager har et godt dansk hold i ligaen, men mod Lemvig vil de have problemer med at matche Lemvigs fysik. Lemvig har en smal trup, men det er samtidig en flok modne/erfarne udenlandske spillere, der sammen med danske rollespillere, guides godt fra bænken. Hvis man skal slå Lemvig skal man have styr på Emily Hatch og Ivana Udovalieva og gerne få Lemvig i fejlproblemer.

SISU gjorde det på Lemvig i sidste weekend, men med al respekt for Amager tror jeg ikke det vil lykkes for Amager lørdag eftermiddag. Så ligesom de to forrige kampe ender det med en Lemvig sejr på ca 13 points.  

Falcon-Horsens (søndag kl. 16:00)

Horsens har i den første del af grundspillet ikke været i nærheden af en sejr, holdet har ikke vundet mere end en håndfuld perioder i de 11 kampe der er spillet. Man må have respekt for spillere, trænere og en klub der klør på. Alternativet havde været en liga med syv hold...

Men når det er sagt vil søndag på Frederiksberg ikke give Horsens sæsonens første sejr. Dertil spiller Falcon for hårdt og intenst forsvar til, samtidig med at Horsens ikke vil kunne matche Fuller under kurven. Det bliver mindst en 20 points sejr til Falcon

SISU - Lemvig Basket resultat fastsat

04.12.2012

Kampen mellem de 2 tophold i DL den 25. november, blev som bekendt afbrudt i slutningen af 3. periode, da al strøm forsvandt i Gentofte og omegn.

DBBF´s Turneringsudvalg har ny behandlet sagen ud fra dommernes indberetning samt begge klubbers kommentarer til den uheldige udsættelse af kampen.

Stillingen 69-39 til SISU som var scoren da strømmen gik, bliver også kampens slutresultat.

For god ordens skyld skal det lige nævnes af afgørelsen er godkendt af begge klubber.

Stillingen og stats i DL er samtidigt blevet ajourført.

Hvordan så SISU ud efter 6 hårde EC-kampe?

02.12.2012

Der var ikke tvivl om at skulle BK Amager tage en sejr eller tæt på, så var det i dagens opgør hvor Sisu stillede til start uden 2 af holdets store profiler, Tea Jørgensen og Marie Malone.

1. periode: Det var en noget famlende start af Sisu holdet i dagens opgør der gav troen på at det kunne blive en lige kamp. BK Amager var foran at par gange i perioden før sisu til sidst fik lukket af i forsvaret og kunne gå til periode pause med en smal førring på 4 point.

Godt spil af især Ida Preetzmann og Camilla Blands var med til at bringe Sisu i front. 15-19 til Sisu efter de første 10 minutter.

2. periode: Tempoet et gear op af Sisu og hullet var slået. BK amager kunne ikke følge med i sisus opskruede tempo. Iben Soltau kunne lægge bolde frit i kurven flere på hinanden følgende angreb. BK Amager kunne ikke i starten af perioden få lagt bolden i kurven hos modstanderen og det var reelt i den periode at kampen blev afgjort. Sisu fik bragt sig i front med 18 point ved halvleg.

Ida Preetzmann med 17 point var den helt store oplevelse. Ida kunne ubesværet skyde 3 points skud og kig til kurven (næsten) som det passede hende.

3. periode: Ikke meget at berette begge hold bytter point og en periode hvor tempoet gik en anelse ned. Dog havde BK amager en kort opblomstring hvor man fik taget lidt af Sisus forspring. Men mod slutningen af perioden fik SISU fat igen og fik bragt sig tilbage i front med 18 point.

4. periode: Hjemmeholdet kom godt i gang og fik bragt scoren ned på -13 point før Sisu og især IDA TP fik sat et endeligt punktum. Perioden ud holdt Sisu et forspring på 18 point.

Ingen tvivl om at Sisu er et klasse hold som med sikkerhed spiller om guldmedaljer ved sæsonens afslutning. Set ude fra virker det som om at hjemmeholdet er for imponerede at Sisu og ikke rigtigt tror på egne evner. For at kunne slå Sisu er men nødt til at være der i 40 min. alle mand.

SISU vinder kampen med 61-79 (15-19,10-24-,16-16,20 -20).
Topscorer for hjemme- og udebanehold:
BK Amager: Catharina Palm 17 point
Sisu: Ida T. Preetzmann 30 point

Kampens spiller WOM: Ida T. Preetzmann