Nyheder

Trænerne til Stadium All Star 2013 på plads

14.01.2013

Det bliver Hrannar Holm, SISU og Thomas Johansen fra Lemvig Basket der skal stå i spidsen for henholdvis Øst og Vest hold ved Stadium All Star 2013.

Stadium All Star 2013 finder sted lørdag den 9. februar i Bülowsvejhallen på Frederiksberg, hvor Falcon i samarbejde med Dameligaen er værter.

Udover All Star kampen byder dagen også på 3-points konkurrence og All Star Camp.

SISU fortsætter sejrsstimen i 2013

11.01.2013

Vinder over BK Amager med 35 points forskel, 84–49.

SISU har i gennemsnit vundet deres kampe i Dameligaen med 30 point. Spørgsmålet var derfor, om første kamp i det nye år ville blive anderledes, eller om det blev mere af det samme.

Og kort fortalt blev det mere af det samme. SISU startede bedst, men gæsterne fra Amager var også gode til at finde kurven i første periode, som endte 22–16 til SISU.

Begge hold spillede hurtigt og tog bolden meget til kurven. Det samme spil fortsatte i anden periode, men alligevel fik SISU lidt mere tempo i deres angreb og vandt derfor perioden 24–15.

Føring ved halvleg: 46–31.

SISU plejer at starte anden halvleg aggressivt, og det gjorde de også mod Amager i går. De lukkede ned for Amagers angreb, som kun fik scoret 18 point i anden halvleg mod 38 fra SISU.

Slutresultat blev dermed 84–49 og endnu en 30 points sejr til SISU.

Hos Amager spillede Catharina Palm Jensen bedst. Hun scorede 18 point, tog 8 rebounds og var meget aktiv i hele kampen. Emilie Fogelstrøm spillede også en fin kamp, især i starten, hvor hun mange gange tog bolden aggressivt til kurven. Emilie scorede 11 point.

Generelt var Amagerholdet ikke godt skydende i kampen – de ramte kun 2 3’ere ud af 24. Derudover havde de store problemer mod SISUs presforsvar og mistede i alt 27 bolde.

Hos hjemmeholdet scorede Ida Tryggedsson mest, 16 point, men alle spillere bidrog til sejren. Tea Jørgensen og Marie Malone var begge tæt på en double-double med hhv. 15 point og 8 rebounds  og 10 point og 9 rebounds. SISUs spillere var fokuserede i angrebet, og de ramte kurven godt, især fra 2-point land; 31 ud af 52 skud og ca. 60%; meget effektivt.

Hrannar Holm, SISUs Head Coach, udtalte efter kampen: "Vi ville bruge denne kamp til at prøve at finde vores rytme i spillet efter julepausen, men jeg synes, at vi var alt for afslappede i forsvaret, især i første halvleg. Vi har en stor kamp på søndag, og jeg håber på mere fokus dér."

Lemvig Basket fik forventet sejr

11.01.2013

Lemvig Basket levede op til favoritværdigheden, da de vandt over Horsens Pirates i årets første kamp.

Slutresultatet blev 84-67, men det var først sent i kampen, at det store forspring blev skabt. Traditionen tro havde Lemvig nemlig lidt svært ved at komme i gang efter nytårspausen, og det benyttede Horsens sig af i den første del af kampen. Faktisk spillede Horsens kampen igennem fint, men den manglende fysik og rutine blev til sidst afgørende.

Allerede fra starten af kampen satte Lemvig sig på føringen, og den blev fastholdt kampen igennem. Men en hurtig føring på 6-0 blev hurtigt sat på spil, da Horsens kom på 6-4. Derefter fastholdt Lemvig en føring på omkring 3 point resten af perioden. At føringen ikke blev større skyldtes først og fremmest, at effektiviteten hos Lemvig var temmelig ringe, og det udnyttede Horsens til at holde sig inde i kampen. Efter de første 10 minutter var afstanden derfor også blot 5 point, 16-11.

Føringen bliver hurtigt øget i starten af 2. periode, da Mallory Moore og Tine Kristiansen sætter de første point på tavlen. Herefter holder Horsens afstanden på omkring 10 point. Lemvig benytter lejligheden til at afprøve forskellige muligheder i spillet, og får også skiftet godt ud, så alle kommer i gang spillemæssigt. Men det er stadig tydeligt hos hjemmeholdet, at rytmen i spillet ikke er helt på plads. Horsens spiller til gengæld friskt til, med de midler de har, og ved halvleg er de stadig med i kampen. Stillingen er 37-28.


I kampens to sidste perioder kommer Lemvig bedre i gang, og forskellen på de to hold bliver mere tydelig. Lemvig udnytter sin fysik mere effektiv, og både Emily Hatch og Sarah Schicher kommer bedre i gang. Horsens fortsætter med at holde et godt tempo, og deres stærkeste våben, skud fra 3p-linjen, har de god held med. Både Julie Ravn og Rebecca Houmøller rammer på flotte skud, og det giver gæsterne energi. Horsens rammer i alt 10 3ere i kampen, 7 af dem kommer fra Julie Ravn.

Før de sidste 10 minutter er stillingen 63-48, og kampen har fundet sin vinder, men heldigvis bliver begge hold ved med at spille med energi, og de giver derfor hinanden en god kamp. Lemvig får derfor det ud af kampen man havde håbet i forberedelserne til pokalfinalen, og Horsens fik endnu en gang vist, at de er på rette vej. Horsens manglede endda blandt andet Sophie Wich og Emily White.

De to hold mødes igen allerede den 19. januar, hvor Horsens igen besøger Lemvig.

Værløse BBK sejrer i lokalopgøret

10.01.2013

Foran 150 tilskuere vandt Værløse BBKs Dameliga over Hørsholm 79ers i det nye års første Dameligakamp. Slutcifrene blev 68-56.

Forud for kampen var spørgsmålet, hvem der var mest klar efter julepausen. Hørsholm 79ers kom til Søndersøhallen med fire sejre i de fire kampe op til jul og placeret på 3.pladsen. Værløse havde derimod tabt de seneste tre kampe og havde holdt jul på 5.pladsen. Så det stod ret klart at et nederlag til Værløse ville gøre det MEGET svært for Værløse at nå top 4 i grundspillet.

Kampen startede rodet og begge hold brændte stort set alle afslutninger. Midt i 1.periode var stillingen 5-5.

Efterhånden som perioden skred frem blev spillet pænere, men bolden gik ikke i kurven. Efter 1.periode var stillingen 11-12. 2.periode fik Værløse gang i scoringerne, imens Hørsholm stadig brændte mange afslutninger. Specielt Alex Chili fik gang i scoringerne med 11 point, men ellers var en del andre i gang.

For Hørsholm var en velspillende Maja Gerlyng lokomotivet og var i det hele taget Hørsholms bedste. Therese Deemand og Marie-Louise Blyme var også gode for Hørsholm.

I afslutningen af 1.halvleg pressede Hørsholm over hele banen og Værløse så lidt rystede ud. Det blev samtidig et varsel om hvad der ville kunne forventes efter pausen.

Ved pausen var stillingen 35-21.

Alle i hallen var godt klar over at det aggressive pres Hørsholm havde forsøgt sig med i 1.halvleg ville blive Hørsholms måde at forsøge at komme tilbage i 3.periode.
Midt i 3.periode havde Hørsholm spist forskellen, så stillingen var 41-35 med et Hørsholmhold, der havde medvind. Men en lang 3 p. scoring fra Værløses Alexandra Chili gav luft til Værløse og da Alberte Dokkedal scorede 2 points fik Værløse lidt luft.

Men endnu en gang kom Hørsholm igen og med et minut tilbage af 3.periode var stillingen 46-43.

Efter 3.periode var stillingen 50-43. Hørsholm havde vundet 3.periode 22-15 og intet var afgjort.

I 4.periode var de første 3 minutter en stillingskrig omkring de 8 points. Men derefter fik Værløse mere og mere overtag, så med et par minutter tilbage af kampen var Værløse foran med 17 og det hele endte med et plus til Værløse på 12 points

Tilbage står et indtryk af et Hørsholmhold, der gjorde mange ting rigtigt, blandt andet ved at flytte bolden hurtigt rundt. Men med skudprocenter på 5 scorede ud 32 skud bag 3p. linien er det svært at vinde.

For Værløse var det en kamp, hvor holdet blev tvunget til at arbejde hårdt mod Hørsholms pres, men fik redet stormen af og vandt fortjent, ikke mindst på grund af et massivt overtag i rebounds.

Stadium All Star 2013 Logo klar

09.01.2013

Sæsonens All Star kamp afvilkes lørdag den 9. februar kl. 15:00, hvor Falcon vil være værter i Bülowsvejhallen.

Det bliver et hæsblæsende arrangement hvor Øst skal kæmpe mod Vest om æren og håneretten.

Og hvem bliver den nye Stadium All Star 3-points dronning?

I forbindelse med arrangementet vil der i løbet af formiddagen blive afholdt en camp for piger/damer årgang 96 til og med 00. (nærmere info følger)

Her på siden og på www.basketinfo.dk  vil du løbende kunne finde nyheder omkring Stadium All Star 2013.

Preview for dameligaens runde 14

07.01.2013

BK Amagers coach, Todd Anthony, giver sit bud på denne uges 3 kampe i dameligaen:

Værløse vs Hørsholm (onsdag kl. 19.00)

This game should be a close affair. These teams have spilt their first two games this season.  Both games were pretty close.  This will come down to which team can control the tempo and take care of the basketball.  I will tip this to the home team by 2-3.  It could even go into extra time.

Sisu vs Amager (torsdag kl. 18.15)

We all know Sisu has been a notch or two above the rest of the league all year.  They have very good players at all positions and are deep.  Amager is looking at this game as a challenge to step up our game and start to build some momentum for the stretch run.  Sisu on paper should win by 15-20.  Amager is looking to play well against the best.

Lemvig vs Horsens (torsdag kl. 19.30)

Lemvigs core is made up of high profile imports with experience.  While Horsens core is very young and home grown.  Lemvig should win this game comfortably by 20-25.  Horsens has demonstrated a never quit attitude the entire season and has gotten better from week to week.

God jul og et godt nytår

20.12.2012

Dameligaen ønsker alle spillere, coaches, dommere, tilskuer og fans en Glædelig Jul & og Godt Nytår.

Vi takker for den store interesse der er for DL og ser frem til et spændende BASKET-ÅR 2013.

Dansk Basketinfo - nyt nummer på gaden

20.12.2012

December 2012 hæftet har netop set dagens lys.

Du finder bladet ved at klikke her.