Nyheder

Så spilles DM-finalerne og bronze-kampen

16.04.2019

Med BK Amager`s sejr på 3-0 over Hørsholm 79ers og Stevnsgade Basketball sejr på 3-1 over Aabyhøj IF er det en kendsgerning at kampene om DM-guldet kommer til at bestå af BK Amager og Stevnsgade Basketball.

Guldkampen afgøres i bedst á 5 kampe og finaleprogrammet ser således ud hvor BK Amager starter på hjemmebane i kræft af deres højere placering end Stevnsgade Basketball i grundserien.

De 5 DM-finaler spilles således:

  1. BK Amager - Stevnsgade Basketball onsdag den 24. april kl. 19:00 i Amagerhallen
  2. Stevnsgade Basketball - BK Amager søndag den 28. april kl. 13:30 i Nørrebrohallen
  3. BK Amager - Stevnsgade Basketball onsdag den 1. maj kl. 19:00 i Amagerhallen
  4. Stevnsgade Basketball - BK Amager lørdag den 4. maj kl. 17:00 i Nørrebrohallen (evt.)
  5. BK Amager - Stevnsgade Basketball onsdag den 8. maj kl. 19:00 i Amagerhallen (evt.)

De 2 tabende hold fra semifinalerne Hørsholm 79ers og Aabyhøj IF skal i bedst á 1 kamp afgøre hvem der skal løbe med årets bronzemedaljer.

Denne kamp spilles lørdag den 27. april kl. 15:00 i Hørsholmhallen.

Stevnsgade Basketball klar til DM-finalerne

14.04.2019

Stevnsgade Basketball er klar til DM-finalerne mod BK Amager efter sejr i kamp 4 mod Aabyhøj IF.

Begge hold startede lidt nervøst, men alligevel var der flere gange i første periode hvor Stevnsgade så ud til at få lidt momentum. Aabyhøj var dog ikke til at ryste og kombinationen af intenst forsvar og et par godt skydende guards kunne holde dem inde i kampen. Nikoline Sandbäck forsatte hvor hun slap sidst hun spillede i Nørrebrohallen, og med hendes 3. treer i slutningen af første periode kunne Aabyhøj udligne til stillingen 22-22.

Aabyhøj kom bedst ud i 2. periode og kom hurtigt foran 27-22, men dette var ikke en kamp hvor nogle hold kunne komme afgørende foran. Stevnsgade får lidt momentum af hjemmepublikum, og kunne gå til pausen foran 39-33.

Kampen var generelt meget seværdig og i 2. halvleg var den også præget af meget flotte individuelle præstationer. Banens yngste spiller Alberte Rimdal fra Aabyhøj var eminent i begge ender og flere gange var hun nærmest alene i stand til at holde Aabyhøj tæt. Hos Stevnsgade var Ena Viso og Rikke Fabricious storspillende. Stillingen efter 3. periode var 60-56 til Stevnsgade.

Aabyhøj får en lidt skidt start på 4. periode og allerede efter 3 minutter har de 4 holdfejl. Stevnsgade kunne dog ikke drage fuld fordel heraf, og en meget intens kamp stod helt lige 67-67 med blot 3 minutter igen. Aabyhøj kom foran 2 gange mere i 4. periodes slutning, men begge gange fik Stevnsgade udlignet, og stillingen efter 4. periode var 71-71.

I overtime kunne Stevnsgade endelig opbygge en komfortabel føring, og med blot 35 sekunder igen var afstanden 5 point 81-76. Aabyhøj får en god chance for at holde sig inden i kampen da de bliver tildelt 3 straffe med 17 sekunder igen, men denne gang var heldet ikke med dem. Alle 3 straffe brændes og kampen er herefter afgjort. Slutresultat 83-76.

Ena Viso var kampens klart bedste spiller hvilket også kan ses i statistikkerne. De 27 points og 15 forsvarsrebounds var begge karriere bedste som blev flot krydret med 6 assists, 3 steals og 4/5 fra 3-points.

Nu venter en bedst á 5-serie mod BK Amager om DM-guldet mens Aabyhøj IF skal spille mod Hørsholm 79ers om bronzen.

BK Amager vinder semifinaleserien over Hørsholm 79ers

10.04.2019

For første gang i de tre semifinaler mellem Hørsholm 79ers og BK Amager, fik de 400 tilskuere en spændende kamp. Det så længe ud til at Amager skulle løbe af sted med en storsejr, men en 19-5 sprint fra Hørsholm sidst i kampen gjorde det tæt, inden Amager slap af sted med en sejr på 88-79.

Amager skabte sig gennem de første tre perioder langsomt et forspring, der nåede 53-70 med 11 minutter igen af kampen. Så var det Hørsholms anfører Gritt Ryder forsøgte at tage holdet på ryggen og slæbe det til sejr. Først scorede en tre’er og to straffekast inden periodepausen og bagefter førte hun holdets forsvar an i et sandt arbejdsraseri.

Hørsholm tvang igen og igen Amager til at skyde svære skud eller smide bolden væk, og efter en enkelt tre’er fra Amagers Luapepe, scorede hjemmeholdet 13 point i træk og reducerede til 71-75. Marie Louise Blyme stod for ni af de point og hun tilføjede to mere lidt senere, da hun og Maria Forsman Pedersen med et par scoringer reducerede til 76-79 med under tre minutter igen.

Så var det lidt som om Hørsholms spil låste igen. Amager missede et skud, men Hørsholm sendte Amagers Julie Jungslund til straffelinjen med en fejl efter skudet. I det næste angreb fik Hørsholm to chancer uden at score og da Amager fik bolden, fejlede Hørsholm Leaupepe, som ramte det første af to straffekast – og så tog Valerie Driscoll angrebsrebounden og scorede straks til 76-84.

Gritt Ryder scorede en tre’er til 79-84 med 1:30 igen, men mere blev det ikke til for Hørsholm og Amager sikrede sig sejren på 88-79 med fire straffekast i sidste minut.

Efter kampen var det en skuffet, men alligevel lidt stolt Hørsholmtræner, der gjorde status over serien:

-Vi kommer i dag med noget af det, jeg har savnet i de to første kampe. Vi kommer med noget desperation og vi kan i hvert fald være stolte af vores energiniveau og motivation i dag og det var det, der var vigtigt i forhold til vores chance her.

Amager har kvalificeret sig til finalerne for første gang siden 2009, hvor de også tog mesterskabspokalen med hjem. Hørsholms sæson er ikke helt slut, idet der stadig er en bronzekamp at spille, mod taberen af semifinaleserien mellem Aabyhøj IF og Stevnsgade Basketball, hvor Stevnsgade her til aften bragte sig foran 2-1 i kampe. Den kamp afvikles 27. april.

BK Amager vinder også kamp 2 mod 79ers

08.04.2019

Det var et kampparat Hørsholm 79ers, der gik på banen i en propfyldt Amagerhal til 2. semifinale i DL.

De kunne dog ikke matche et mindst lige så kampklart og fokuseret Amagerhold, der holdt hovedet koldt og tog en overbevisende anden sejr over de forsvarende danmarksmestre.

Amager startede stærkt ud i samme stil som første semifinale, og Dynn Leaupepe fik hurtigt skabt et 3 points forspring til hjemmeholdet.  I den første del af perioden følger Hørsholm godt med og særligt Meg Wilson og Gritt Ryder sørger for at Amager ikke løber fra dem. Amager arbejder sig dog stille og rolig til et større forspring, ved at finde hullerne i Hørsholms ellers fokuserede forsvar, og vinder perioden 30-21.

Generelt er det tydeligt, at det er et fokuseret og målrettet Hørsholm hold, der er kommet til Amager hallen med intentionen om ikke at give amagers Dynn og Valerie lige så meget plads, som ved første semifinale, og de forsøger ihærdigt at holde begge spillere fra skudmuligheder.

Dette lykkedes Hørsholm bedre med i anden periode, hvor Hørsholm matcher hjemmeholdet og holder sig inde i kampen med blandt andet et par gode tre points scoringer. Amager følger dog med uden tøven og vinder perioden med 1 point - blandt andet på grund af en del straffeskud som følge af Hørsholm aggressive forsvarsspil. Perioden fører til kampens første skade, da Ida Klussman desværre må gå af banen efter at have vrikket om på foden.

Ved starten af tredje periode står scoren 48-38 til Amager og det er stadig en åben kamp. Det får Amager hurtigt gjort noget ved og kører et 7-0 run i periodens første minutter. Amager lukker ikke Hørsholm ind igen og har ved periodens afslutning udvidet føringen til 67-51. Perioden fører til Amagers 2. skade, da Maria Dinesen glider på det våde gulv under et fastbreak, vrikker om og må sidde ude resten af kampen. Amager har nu to af deres rutinerede spillere siddende skadet på bænken.

Det stopper dog ikke et bredt velspillende Amager hold - forspringet over Hørsholm er for stort og selvom Hørsholm kaster sig ind i 4 periode med fornyet aggressivitet, kan de ikke indhente hjemmeholdet, der vinder kampen 87-75.

Topscorer fra Amager blev Dynn Leaupepe med hele 30 point. Valerie Driscoll scorer 24 point og laver 22 rebounds. Fra Hørsholm er topscorere en velspillende Gritt Ryder med 20 point og Meg Wilson med 12 point.

Stillingen i semifinalen er nu 2-0 til ligaens underdogs Amager, der i starten af sæsonen tabte med næsten 40 point til Hørsholm. Hvis Amager vinder 3. Kamp onsdag går de direkte i finalerne mod enten Stevnsgade Basketball eller Aabyhøj IF.

BK Aamger håber, at se en masse både Hørsholm og Amager fans i Hørsholmhallen onsdag aften til et spændende opgør mellem de to hold, der forhåbentligt kan foregå uden flere skader til nogle af holdene. Tip-off er kl. 18:30.

Flot spil og teknik sikre Stevnsgade damer sejr i 2. semifinale mod Aabyhøj IF

08.04.2019

Tidligere på ugen havde vi set en kneben sejr til Åbyhøj IF på hjemmebane (79-73 point) og forventningerne om en tæt 2. semifinale kamp var til stede hos de ca. 200 fremmødte tilskuere i Nørrebrohallen – og det var lige det de fik.

1. periode så vi hurtigt tempo og begge hold skulle spille sig varme. Perioden ender med cifrene 28-27, og holdene følges ad langt hen af vejen.

For Aabyhøj så vi bl.a. Alberte Rimdal træde frem, og for Stevnsgade Basket kæmpede Ena Viso hele vejen igennem og står bl.a. for 14 rebounds. Samtidig får hun også lavet nogle flotte drives og assists gennem kampen. Den efterfølgende periode bliver lige så tæt og ved pausen har vi stillingen 40-41.

Anden halvveg kom hjemmeholdet godt fra start og få minutter inde i perioden bliver der scoret tre 3 point i træk, dette giver lidt pusterum for hjemmeholdet. Efterfølgende viser Nikoline Sandbäck at hun også kan være med og scorer to 3 points. Stillingen efter 3. periode viser en kneben føring til Stevnsgade Damer med 4 point (61-57).

Det gennemgående tætte opløb ses også i 4 og sidste periode, hvor begge hold også får holdfejl. Her ser vi at det er marginalerne der skiller de to hold fra hinanden. Mathilde Colding-Poulsen viser utrolig sikkerhed på sine straffe, og det er bl.a. med til at sikre en 5 points sejr til hjemmeholdet med slutcifrene 90-85. Alt i alt en flot og intens kamp hvor begge hold kæmper i disse vigtige kampe hvor alt tæller.

Næste kamp er onsdag d 10/4 kl. 18.30 i Åbyhallen.

Kampens topscorer blev fra Aabyhøj IF var Alberte Rimdal med 24 point(heraf 5 3 point) samt Nikoline Sandbäck med 17 point.

For Stevnsgade stod Hanna Sheikh for 21 point og Mathilde Colding-Poulsen havde 20 point.

Aabyhøj vinder en intens 1. semifinale

04.04.2019

Der var lagt op til en spændende 1. semifinale onsdag i Åbyhallen hvor hjemmeholdet Aabyhøj IF fik besøg af Stevnsgade Basketball og publikum blev ikke skuffet.

1. periode
Aabyhøj vinder tipoff og Stephanie Mannemar sætter en 3er efter 7 sekunder og så er Aabyhøj i gang. Hjemmeholdet sidder fuldstændig på kampen i de første 5 min, som bliver vundet med 14-4. Men på et min får Stevnsgade reduceret til 16-13 og er med igen. Efter en lige periode slutter Aabyhøj godt af og vinder 1 periode 24-15.

2. periode
Aabyhøj bevarer den pæne føring i de første 3 minutter. Men endnu engang tager Stevnsgade et 7 points run på ingen tid og så fører Aabyhøj kun 33-29. Afstanden kommer også ned på 3 point inden Aabyhøj igen er i teten og kommer foran med 11 point. Stevnsgade slutter godt af og vinder 2 perioden 23-19. Aabyhøj er oppe med 5 ved pausen.

3. periode
Stevnsgade åbner scoringen og så skiftes de to hold til at score de første 3 min. 4 point af Rikke Fabricius reducere Aabyhøjs føring til 1 point med 6,19 min igen af perioden. Resten af perioden har de to hold hver sin 3 min periode. Aabyhøj tager et 10-0 run og fører 60-49 med 3 min igen, men Stevnsgade kommer igen tilbage og vinder de sidste 3 min 8-0 og så fører Aabyhøj 60-57 inden de sidste 10 min.

4. periode
Stevnsgade får udlignet til 60-60 ved Mathilde Colding. Aabyhøj kommer på 66-60, Stevnsgade reducerer til 66-65. Aabyhøj rykker igen og fører nu 73-65 med lidt under 5 min igen. Afstanden er 9 point med lidt under 3 min igen. Men Stevnsgade bringer spændingen tilbage og er kun bagud 77-73 med 1,35 min igen. Men scorer så ikke mere og Stephanie Mannemar lukker kampen med to straffe med 26 sekunder igen og Aabyhøj får en god start på en formentlig spændende semifinaleserie.

Kampen ender 79-73 (24-15, 19-23, 17-19, 19-16).

De næste kampe er på søndag d 7/4 kl. 13.30 Nørrebrohallen og onsdag d 10/4 kl. 18.30 i Åbyhallen.

Topscorer Aabyhøj: Caroline Wich 20 point, Andrea Bach Larsen 19 point, Nikoline Sandbäck 13 point og Alberte Rimdal 10 point.

Topscorer Stevnsgade: Rikke Fabricius 17 point, Taylor Gleason 15 point, Hanna Sheikh 14 point og Ena Viso 13 point.

Klar BK Amager-sejr i semifinale 1

04.04.2019

Der stod Amager på det meste, da grundspillets nummer tre tørnede sammen med nummer et Hørsholm 79ers i den første semifinale i Dameligaen. Gæsterne tog en sejr på 52-78, efter en kamp, hvor forskellen i skudprocenter og rebounds blev afgørende.

Amagers Valerie Driscoll spillede en afgørende rolle med 13 point, på ni skud, og ikke mindre end 22 rebounds. Med Ivana Jovanovic og Layne Murphy ude med skader, var Hørsholm tvunget ud af den normale opstilling med to store spillere på banen ad gangen, og det kostede mod Driscoll. Når der var brug for hjælp på den 193 cm store amerikaner, var det op til Hørsholms små spillere, og det skabte alt for ofte plads på resten af banen, så scoringerne ikke kom fra Driscoll, men resten af Amagers hold.

Amager tog kommandoen fra kampens start, med scoringer fra blandt andet Maria Dinesen og Ida Klussmann på vej mod en 18-6 scoring. Det var i kampens start nærmest kun Gritt Ryder, der holdt Hørsholm inde i kampen og det var Hørsholmtræner Jesper Krone ikke tilfreds med efter kampen:

-Vi gør det sværere end det burde være, sagde Hørsholmtræneren. Vi halter i energien. Vi kommer ikke særligt godt ud til starten af kampen og vi tvivler på de ting, vi gør, både individuelt og som hold og så rammer Amager rigtigt mange skud, især i første halvleg. Det gør det naturligvis svært. Vi vidste, de kunne gøre det, men de rammer virkeligt en masse, mens næsten hver eneste spiller på vores hold spiller under det, de kan.

Amager fortsatte med at udbygge føringen gennem det meste af første halvleg, med den amerikanske guard Geraldunn Leupepe i den scorende rolle med 11 point inden pausen. Fem minutter inde i tredje periode var Hørsholms hul op til Amager på 17 point, 21-38, men en god afslutning på halvlegen, med et par scoringer fra Clara Madsen sendte stemningen i vejret hos de 400 tilskuere, der kunne se Amagers føring reduceret til 31-43.

Gæsterne lukkede dog reelt kampen de første 5-6 minutter af anden halvleg, hvor Hørsholm slet ikke kunne finde det gode spil fra lige før pausen frem igen. Det blev kun til en enkelt hjemmescoring, mens Amager igen udbyggede til 33-53.

Hjemmeholdets tilskuere fik dog endnu en chance for at lave lidt larm, da Emilie Bornemann og Meg Wilson satte gang i et comeback med to scoringer hver, mens forsvaret pludselig viste liv. Hørsholm stjal flere bolde og vandt halvlegens sidste tre minutter 13-4.

Fra starten af fjerde periode hang Hørsholm på, med en tre’er fra Meg Wilson til 51-62, men så gik luften igen ud af ballonen, efter en række scoringer fra Amagers Ida Klussmann og Hørsholm scorede ikke igen.

Slutresultatet blev 52-78 og Hørsholm skal i tænkeboksen inden semifinaleseriens anden kamp på lørdag kl. 15 i Amagerhallen

Så starter semifinalerne

01.04.2019

Med resultaterne fra weekendens kampe blev mellemspillet afgjort og de 4 hold der går videre til semifinalerne blev fundet.

Mellemspillet blev en stor succes og der blev vist rigtig flot basket i de 2 grupper. Alle 8 hold endte også op med at vinde 2 kampe eller flere.

I gruppe 1 gik Hørsholm 79ers og Stevnsgade Basketball videre. 79ers vandt puljen klart mens det var meget tæt mellem Stevnsgade og SISU. Holdet fra Nørrebrohallen vandt 2 af de 6 kampe, mens SISU sejrede i 3 kampe og tabte 3. Dermed stod de 2 hold lige med hver 6 point da Stevnsgade havde startet mellemspillet med +2 point på grund af deres stilling grunderien i forhold til SISU og SISU var bedst indbyrdes.

Men som aftalt mellem klubberne i DL var det placeringen i grundspillet det var afgørende såfremt 2 eller flere hold stod lige i mellemspillet. Dette var således afgørende for at det er Stevnsgade Basketball der går videre fra mellemspillet på bekostning af SISU.

I den anden pulje blev det Aabyhøj IF og BK Amager der endte på de 2 pladser der gav adgang til semifinalerne. Begge hold vandt hver 4 kampe og tabte 2.

Onsdag aften starter de 2 semifinaleserier hvor der spilles bedst á 5 kampe.

Hørsholm 79ers starter på hjemmebane i Hørsholmhallen kl. 18:30 mod BK Amager og på præcis samme tid i Aabyhallen starter serien mellem Aabyhøj IF og Stevnsgade Basketball, der for øvrigt er revancheopgør fra pokalfinalen hvor de grønne fra Ådalen trak det længste strå.

Kamp 2 i serien BK Amager - Hørsholm 79ers spilles på lørdag kl. 15:00 i Amagerhallen og søndag kl. 13:30 får Stevnsgade Basketball så besøg af Aabyhøj IF i Nørrebrohallen.

Du kan se hele semifinaleprogrammet ved at klikke her.

Værløse Blue Hawks slutter mellemspillet af med sejr

01.04.2019

Den sidste kamp i mellemspillet blev spillet søndag eftermiddag mellem Værløse Blue Hawks og Aabyhøj IF.

Kampen havde på forhånd ingen betydning for stillingen i mellemspilsgruppen, hvor hjemmeholdet allerede havde udspillet deres chance, mens gæsterne allerede for et par runder siden havde sikret sig førstepladsen i puljen. Aabyhøj var derfor også uden nogle af deres sædvanlige profiler, hvilket gav muligheden for andre i truppen til at vise sig frem. For hjemmeholdet var det sæsonens sidste kamp og derfor handlede kampen fra deres side af primært om at slutte sæsonen ordentligt af.

Kampen startede meget lige, hvor begge hold havde lidt svært ved at få bolden i kurven de første fem minutter. Værløse får først løst scoringsvanskelighederne og slutter perioden af med et 14-1 run og en føring på 22-10 efter første periode. Anden periode var igen ikke den mest velspillede, men stadig meget lige, hvor ingen af holdene rigtig formåede at sætte sig på kampen. Aabyhøj vinder perioden 12-16, hvilket skabte en halvlegsstilling på 34-26.

I tredje periode hævede begge hold intensiteten en smule; Værløse holdt fast i deres føring, men Aabyhøj gravede sig stille og roligt tilbage i kampen. Udeholdet vinder perioden 16-19 og dermed kun bagud 50-45 inden de sidste 10 minutter.

Kampen sluttede lidt som den startede med to hold som havde svært ved at få bolden i kurven. Til forskel fra starten havde begge hold dog bedre intensitet i deres forsvar og selvom kampen reelt var uden betydning endte der med at være tænding på, da kampen spidsede til. Hjemmeholdet formåede dog at holde forspringet og vinde perioden 13-9 og dermed kampen 63-54.

Kampens profiler var fra hjemmeholdet Frida Boje Formann (15pts, 14rebs) og Matilde Roan Gustavsen (16pts), mens det fra udeholdet var Caroline Tindal Wich (19 pts, 7rebs) og Stephanie Mannemar Jensen (10pts).

Mens Værløse nu er færdig med deres sæson, tager Aabyhøj nu fat på semifinaleserien mod Stevnsgade som starter på onsdag d. 3/4 kl 18:30 i Aabyhallen.