Nyheder

BMS Herlev Wolfpack sejrer i tæt drama

28.10.2018

Lørdag eftermiddag gæstede SISU Herlevhallen i sæsonens tredje runde, efter begge hold havde henholdsvis vundet og tabt en kamp.

Gentofte-holdet kom bedst ud af starthullerne og virkede godt forberedte på Wolfpack-mandskabet. Anført af Cee Jay Nofuente og Aubrey Buckley lagde SISU et hårdt fysisk pres på hjemmeholdet, mens bl.a. Josefine Haabegaard og Stephanie Santos med gode procenter i angrebsenden skabte en føring på 10-20 i periodens sidste minut, inden Caroline Glud med en 3’er fik reduceret til 13-20 inden udløbet af de første 10 minutter.

Set med BMS Herlev briller var der grund til bekymring, for SISU sad på kampen og virkede ikke sindet at slippe grebet i føringen. Samtidig var flere af hjemmeholdets profiler ikke stemplet ind i kampen.

Wolfpack åbnede 2. periode flot med 8 ubesvarede points og kom foran 21-20. Caroline Glud var dejlig aggressiv i sit angrebsspil, samtidig med at Emilie Gudmand fik indstillet sigtekornet og lay-up armen, hvilket betød 8 point fra hendes hånd i perioden. SISU’ Freja Christensen og Asta Rønsov viste som modsvar deres evner fra 3-pointlinjen, mens Helene Dalsgaard også bød ind.

Gæsterne fik vist, at de kan byde modstanderne op til tæt dans også uden deres professionelle profiler, for de to nordamerikanere kom ikke på scoringstavlen i opgørets 2. fjerdedel. SISU førte 31-33 ved halvleg, og matchen var helt åben.

Der var dog også grund til panderynken, for dem der heppede på BMS Herlev. Thea Mikkelsen var blevet ankelskadet og måtte sidde ude det meste af første halvleg. Endvidere havde Katrine Jessen fået et alvorligt skrub i midten af 2. periode efter en uheldig landing på en angrebsrebound, hvor SISU’ Stefanie Santos forinden var gledet og trådt helt ind under Wolfpack-spilleren. Det var et hændeligt uheld og så særdeles voldsomt ud. Ved halvleg var det derfor uvist, om de to ville kunne genoptage spillet.

De 110 tilskuere havde været vidner til, at gæsterne var gode til at lukke ned for Wolfpacks to Jessen-søstre i angrebet i kampens første halvdel.

Det virkede måske som inspiration for holdets anden søskende-duo, tvillingerne Julie og Louise Aaggard, til at steppe deres spil op i anden halvleg og for alvor demonstrere, at de begge er gode skytter fra mellemdistancen og 3-pointlinjen. Når scoringerne tilmed kommer på vigtige tidspunkter, er det med til at vise Liga-niveauet og bredden hos Wolfpack.

Cee Jay Nofuente og Aubrey Buckley var store aktiver for SISU I 3. periode. Fremragende steals af Nofuente konverteret til sikre lay-ups og stålhårdt inside spil af Buckley gav BMS Herlev massive problemer, men hjemmeholdet holdt sig inde i kampen bl.a. takket være høje procenter på straffekastlinjen. Wolfpack var 13 for 17 fra linjen, hvilket giver en procent på 76,5 – det er højere end mange NBA-hold.

Cecilie og Katrine Jessen var nu for alvor med i kampen, mens Thea Mikkelsen heldigvis var blevet kampdygtig igen, hvilket tilførte hjemmeholdets spil flere gode facetter i begge ender af banen. Nofuentes fik sin 4. fejl i det 29. minut og blev taget ud for at være klar til de afgørende minutter. Stillingen var 50-51 ved indgangen til sidste fjerdedel, Wolfpack havde hentet 1 point ind på SISU.

Kampen bølgede frem og tilbage. Louise Aagaard satte en god 3’er til Wolfpack-føring 55-50, men Haabegaard og Buckley svarede straks tilbage. Hjemmeholdet viste stærkt spil fra det 33.-36. minut, hvor bl.a. 6 point fra Katrine Jessen suppleret af et flot steal og en 3’er fra Thea Mikkelsen og endelig et stærkt lay-up under pres fra Julie Aagaard, bragte hjemmeholdet på sin største føring 67-57 med 3:30 minutter resterende kamptid.

BMS Herlev fans håbede selvfølgelig, at sejren dermed var hjemme. Buckley og Nofuente ville det anderledes og satte hurtigt 6 point ind på SISU-kontoen, inden Caroline Glud kunne sænke Wolfpacks sidste to point. SISU pressede på til sidst, men forgæves – Wolfpack trak sig sejrrigt ud med slutresultatet 69-65. Endnu et imponerende resultat af Dameliga-debutanterne. Og beundringsværdigt præcist forudset af Hørsholm-træner, Jesper Krone, i ugens preview. Måske burde han søge bibeskæftigelse som spåmand?

Kampens profil var SISU’ Aubrey Buckley med 21 point og 12 rebounds, godt flankeret af holdkammeraten Cee Jay Nofuente med 16 point, 6 rebounds og 4 steals. SISU bliver helt sikkert endnu stærkere i løbet af turneringen, efterhånden som hele holdet får det bedste frem i hinandens kompetencer på banen.

Wolfpack var på dagen det bredest funderede hold med hele 4 spillere på tocifret scoringsniveau, nemlig topscorer Emilie Gudmand med 15 point, Thea Mikkelsen med 14 point på 24 minutters spilletid, 11 point af fandenivoldske Caroline Glud og 10 point af Katrine Jessen, som også chippede ind med 9 rebounds og 3 blocks. Hjemmeholdet var ydermere stærke fra 3-pointsland med en scoringsprocent på 50.

Ugens preview

23.10.2018

Runde 3 står for døren i den kommende med 2 kampe lørdag og 2 kampe søndag.

Alle hold undtagen Stevnsgade Basketball (0-2) og Hørsholm 79ers (2-0) har alle vundet 1 kamp og tabt 1 kamp. Er det et fingerpeg om at DL bliver tæt i år?

Coach for 79ers Jesper Krone Johansen kommer her med sit bud på de 4 kampe.

Aabyhøj IF - Hørsholm 79ers (lørdag kl. 13:00)

Aabyhøj er tilbage i ligaen, hvilket er virkelig fedt. De har samtidig fået et virkelig godt hold samlet, som består af både unge virkelig gode spillere og med en solid bunke erfaring. De viste deres styrke mod Stevnsgade i søndags, hvor især nogen af de bedste unge spillere i landet, Alberte Rimdal og Malene Pedersen, viste højt niveau. Åbyhøj kommer derfor med masser af selvtillid og med en god hjemmebane i ryggen, hvilket vil give alle hold problemer.

Hørsholm kommer til Åbyhallen med to sejre i bagagen, hvilket naturligvis er en god start. Det har været uvis, hvordan Hørsholm ville starte sæsonen, da hele 9 spillere forlod holdet fra sidste sæson, og heriblandt flere bærende kræfter. Heldigvis er Hørsholm god til at udvikle gode spillere fra egne rækker, så de næste i "køen" har været klar til at tage over.

Jeg spår en lige kamp, med en smal sejr til udeholdet.

BMS Herlev Wolfpack - SISU (lørdag kl. 14:00)

Ikke mange havde spået mange chancer til et ungt BMS Herlev hold, men der skulle kun 1 kamp til, før de lukkede munden på mange kritikkere, og samtidig fik bevist at flytte holdet i ligaen, var det helt rigtige at gøre. De har en solid gruppe, som spiller for hinanden, og så har de en søster-Jessen duo, som giver vanskeligheder for modstanderne. De er et ungt hold, og de skal være forberedt på mentale udsving i løbet af sæsonen, men en god start kan man ikke tage fra dem.

SISU har som så mange andre, skiftet en del ud i truppen, og chancen for de yngre spillere til at gøre sig gældende, er der. De fik en virkelig god sejr i Åbyhallen i første kamp, og en mindre god performance i søndags.

Den her er meget svær at gætte, men jeg tror faktisk på en hjemmesejr. BMS Herlev virker godt sammenspillet allerede, hvor SISU måske har brug for lidt tid. Hjemmeholdet vinder med 4 point.

Værløse BBK - BK Amager (søndag kl. 13:00)

Værløse er et godt hold, med mange gode all-round spillere og med gode skytter. Det viste de mod Stevnsgade i første kamp og i flere perioder mod Lemvig. Frida Formann og Maria Høgh er en af ligaens bedste one-two punch, og hvis de får gange i deres spil, både individuelt og sammen, så kan de slå alle hold. Dog har de måske ikke stor styrke under kurven (endnu), og det kan gøre det svært for dem.

Amager er tilbage i ligaen, og det er dejligt. De har fået en blanding af erfaring og unge spillere, og så med Driscoll i midten. De kan helt sikkert skabe problemer for mange hold, men de har også brug for at komme lidt ind i sæsonen, før de rammer deres peak.

Endnu en tæt kamp. Jeg tror på at hjemmebanen giver Værløse en fordel, da de som regel er godt skydende i Søndersøhallen. Amager kan vinde, hvis de får udnyttet Driscoll, men Værløse vinder med 5.

Stevnsgade Basketball - Lemvig Basket (søndag kl. 14:00)

To hold som spiller med vidt forskellige filosofier. Stevnsgade har erfaring og en farlig hjemmebane. De spiller hurtigt og får skudt en del 3'ere af sted. De har ikke været "varme" endnu, men vi ved, at det skal nok komme. Og jeg tror det kommer på søndag. Samtidig har de brug for at revanchere deres mindre gode kamp mod Åbyhøj.

Lemvig fik en skidt start, men med Lindsay Füg på holdet til kampen mod Værløse, så de meget bedre ud. De har et bredt hold, som har størrelse og skytter, og når medaljerne engang skal fordeles, så tror jeg faktisk Lemvig har en god chance for at få en af dem. Men som så mange andre hold, skal de have holdet spillet sammen, og det kan tage tid.

Jeg tror på en hjemmesejr, da den lange tur sidder i benene hos Lemvig. Stevnsgade får en god start på kampen, som gør at de kan spille mere frit. En hjemmesejr på 10 point.

Storsejr til Aabyhøj IF på udebane over Stevnsgade Basketball

22.10.2018

Søndagen eftermiddag var dagen hvor Stevnsgade Basketballs damer havde sæsonens første hjemmekamp i Nørrebrohallen - hvor der var besøg fra Aabyhøj Ifs damer, der efter en årrække er vendt tilbage til den bedste række.

Begge hold havde mange unge nye spillere med og det blev bl.a. også til debut i DL til Marigona Luma fra Stevnsgade.

Nørrebrohallen har fået ny pointtavle og den havde nogle opstarts problemer som heldigvis blev løst efter en kort pause i kampens allerførste minutter.

Ikke blot den nye pointtavle havde opstartsproblemer i hallen. Stevnsgades damer kom også dårligt fra start og præsterede ikke at komme ind kampen i hele første periode - hvilket resultatet også bar præg af med cifrene 4-26. Aabyhøj pressede i store dele af kampen hel-bane og havde god energi samtidig med at de havde nogle gode skud både in-side og fra 3 point.

Lidt bedre gik det for Stevnsgade i 2. periode hvor resultatet endte 17-23 (samlet resultat for 1. halvleg 21-49) og der blev arbejdet på at indhente, men samtidig rakte forsvaret desværre ikke til at stoppe Aabyhøj som beholdt tempoet gennem hele kampen og leverede varen.

Kendetegnet for begge hold var at trænerne fik brugt bænkene og der blev også vist hurtige fastbreaks fra begge hold hvor man kunne se at holdene havde mange ting at byde på, men føringen og træfsikkerheden lå hele søndag eftermiddag hos gæsterne fra Aabyhøj som løb med en sejr på 55-83.

Kampens topscorer blev fra Aabyhøj IF var Alberte Rimdal med 18 point, Malene Lind Pedersen med 14 point og Stephanie Mannemar Jensen med 12 point.

For Stevnsgade var det Rikke Fabricius med 13 point, Rebecca Francker med 9 point og Safia Sheikh med 7 point.

Foto er leveret af Robert Dines Rasch.

79ers vinder klart over SISU

21.10.2018

Sisu tog imod de forsvarende Danmarksmestre fra Hørsholm 79ers i søndagens sene kamp.

Hørsholm var favoritter til at vinde kampen og de har også et stærkt hold med gode danske spillere suppleret af 3 udenlandske profiler.

Som ventet kom Hørsholm godt fra start og Sisu kommer ikke rigtig i gang. Hørsholm vinder perioden 8-23.

Anden periode er samme sag og Hørsholm går til pause med cifrene 15-43.

Efter pausen ser det ud som om at Sisu får lidt mere energi kommer til kurven, dette udløser en del straffekast og 3. periode ender 14-19.

I 4. periode står cifrene mere lige Hørsholm og begge hold spiller bredt. Perioden enden 15-17 og sejren til Hørsholm 79er bliver på 44-79.

Der var i kampen debut til Debra Linnet en af Sisus tidligere ungdomsspillere der efter en pause er vendt tilbage som seniorspiller.

Der er vel egentlig ikke så meget at sige om kampen. Det virker som om, at Hørsholm er en klasse over resten af holden i DL, og har bredde, rutine og tre dygtige udlændinge. Det er god læring for de andre hold og i dag var det så et ungt Sisu hold, som stod for tur.

Næste kamp for hjemmeholdet er i kommende weekend, hvor damerne skal en tur til oprykkerne fra BMS Wolfpack, som er kommet godt for start, også med et ungt spændende hold.
Topscorer i dagens kamp blev Cejay Nofuente SISU og Gritt Ryder fra Hørsholm 79ers. Begge spiller scorede 13 point.

BK Amager slår BMS Herlev Wolfpack

21.10.2018

Lørdag eftermiddag gæstede BMS Herlev Wolfpacks Dameligahold BK Amager. BK Amager løb med sejren efter en spændende afslutning.

Begge hold startede lidt nervøst. BMS startede alligevel kampen bedst ud og bragte sig foran 4-7. BK Amager kom tilbage i kampen efter, da de fik trukket fejl og bragte sig foran 10-7 på straffe. BK Amager beholdt den smalle føring resten af perioden og vandt perioden 23-19.

BK Amager startede anden periode bedst ud og bragte sig i front med 27-19. Først efter 3 min kom BMS på scoringstavlen. I løbet af resten af perioden bragte BMS med Katrine Jessen i spidsen sig tilbage i kampen, og begge hold kunne gå til halvleg med en stilling på 38-32.

BMS havde hørt efter taktikken i halvlegen og startede anden halvleg bedst ud, da de efter solidt forsvar bragte sig i føring med et enkelt point efter en flot 3point scoring fra Emilie Gudmand. BK Amager tog sig efter en time-out sammen, og kom tilbage i kampen og kunne gå til 4. periode med en føring på 53-45. Særligt Valerie Driscoll viste en god figur med mange rebounds og flotte scoringer.

4. periode startede igen nervøst ud fra begge hold med rodet spil, hvor ingen kom til scoringer de første 3 minutter. BMS startede med at ramme kurven til stillingen 49-53. Efter endnu en lang scoringspause med hårdt forsvar fra begge hold, scorede Cecilie Overgaard 2 point til stillingen 55-59 og fik BK Amager tilbage på scoringstavlen. Ida Klussmann scorede begge sine straffe til stillingen 57-49. BMS var dog ikke klar til at give op og med Thea Mikkelsen i front bragte de spændingen tilbage i hallen og bragte sig foran med 56-57 med 2.37 minutter tilbage af 4. periode.

BK Amagers viste dog til slut deres erfaring i Dameligaen. Særligt Ida Klussmann og Maria Dinesen fik bolden i kurven, og stillingen var 63-58 med 47 sekunder tilbage. Katrine Jessen kæmpede til det sidste og scorede til 60-63. Det var dog ikke nok, da Maria Dinesen med 7 sekunder tilbage efter en spektakulær assist fra Valerie Driscolls hoved førte til kampens sidste scoring til 65-60. Kampen endte således med en sejr til BK Amager med resultatet 65-60 efter et tæt opgør. BK Amagers erfaring og fysik gjorde udslaget mod et hårdtarbejdende, talentfuldt BMS hold.

Kampens topscorer blev fra BMS Herlev Wolfpack Katrine Jessen med 19 point. Thea Mikkelsen scorede 14 point og Cecilie Jessen 8.

For BK Amager scorede Ida Klussmann 18 point. Valerie Driscoll havde 17 point og 22 rebounds og Cecilie Overgaard med flotte 16 point i sin comebacksæson.

Lemvig Basket vandt efter intens afslutning over Værløse BBK

21.10.2018

Kampen i Dameligaen mellem Lemvig Basket og Værløse BBK var præget af en usædvanlig optakt, da det først fredag stod klart, hvilke spillere Lemvig ville være en i stand til at stille op med. Det har naturligvis haft størst betydning for Lemvig, men Værløse har reelt heller ikke haft meget viden om Lemvig at bygge deres forberedelser op på. Resultatet blev alligevel en velspillet og spændende kamp, som Lemvig vandt 89-84 efter en intens afslutning.

Det lykkedes Lemvig at stille op med 8 spillere til kampen. Kun Louise Sørensen og Ani Kolyandrova måtte sidde ude med sygdom og skade. Det betød at tre spillere var klar i forhold til kampen mod Wolfpack. Megi Kolyandrova var blevet sin skade kvit, og både Aniese Palmore og Lindsay Füg var blevet spilleberettiget. Sidstenævnte efter kun tre træninger med holdet, alligevel kom hun til at spille en væsentlig rolle i kampen.

Værløse havde fornuftigt nok lagt mest fokus på eget spil, og det gav dem også et overtag i spillet fra kampens start. Spillet foregik på gæsternes præmisser med højt tempo, og god effektivitet i afslutningerne.

Den friske sejr over Stevnsgade havde tydeligvis givet Værløse mod på mere, og igen var det især skuddene fra 3p-linjen, som var det skarpeste våben. Desuden skal Værløse have ros for, at kollektivet fungerer virkelig godt, og mange spillere byder ind og tager ansvar. Desuden er Maria Høgh en stor gevinst for holdet og med 19 point i kampen, gik hun forrest for sit hold.

Først midt i første periode kom Lemvig bedre med, men på det tidspunkt havde gæsterne allerede opbygget et forspring på omkring 10 point. Det forspring bliver dog skåret ned, efterhåndens om spillerne på hjemmeholdet begynder at finde hinanden og udnytter deres fysiske overtag. Med tre minutter tilbage af perioden er stillingen igen udlignet til 16-16, men Værløse finder igen nogle gode skud frem og sikrer en føring på 18-21 ved pausen.

Gæsterne starter også bedst ud i anden periode. Endnu to 3ere er med til at udbygge føringen til 20-29 og det høje tempo fra Værløse gør det svært at få rytme i spillet for Lemvig. Derfor bliver det hårdt slid, som bliver vejen tilbage for hjemmeholdet, og det lykkes for værterne at slide sig tilbage i kampen.

Midt i perioden er Værløse stadig foran 31-35, men Lemvig bliver bedre og bedre til at bruge fysikken i begge ender af banen. Det betyder at Værløse ikke få så mange åbne skud, og Lemvig sætter sig på reboundspillet. I angrebet bliver der spillet med god variation og mange bidrager med både assists og point. Samlet giver det hjemmeholdet et overtag, og det bliver vendt til at hente Værløse og opbygge en føring på 47-41 ved halvleg.

Lemvig fortsætter med at have kontrol over kampen gennem tredje periode. Der bliver spillet med fin bevægelse, og selvom spillerne ikke har trænet meget sammen, finder de alligevel hinanden godt. 

Gennem hele perioden udbygger Lemvig sin føring, som kommer op på 18 point. Spillemæssigt dominerer Lemvig denne periode, og Værløse har svært ved at finde et modtræk, som kan stoppe Lemvig. Derfor ser kampen ud til at være afgjort, da Lemvig fører 72-56 inden sidste periode.

Men Værløse havde langt fra givet op. Igen er det 3erne som bliver Værløses værktøj til at udfordre Lemvig. En hurtig 3er i periodens start giver ny energi til gæsterne og de viser vilje til at komme igen.

I første omgang holder Lemvig føringen, men et mere aggressivt forsvar fremtvinger flere turnovers hos Lemvig, som samtidig begynder at se trætte ud. Hver gang Lemvig taber en bold, bliver den hurtigt omsat til scoring af Værløse og hele seks gange alene i sidste perioden tæller scoringen tre point.

Midt i perioden er afstanden bragt ned til 82-75, og det er tydeligt, at Værløse har overtaget. De sidste minutter af kampen bliver meget lange for Lemvig, ikke mindst fordi Værløse for alvor tror på et comeback, og pludselig er det også meget tydeligt at Lemvig mangler noget i kendskabet til hinanden.

Med 1,5 minut igen bringer endnu en 3er fra Værløse afstanden ned på 86-84. Herfra jagter gæsterne de sidste point i en intens afslutning. Her får ingen af holdene for alvor kontrol over spillet. Pressede afslutninger og turn-overs til begge hold betyder at det ikke bliver til reelle scoringer.

I stedet tvinges Værløse til at fejle Lemvig, som kommer til straffelinjen tre gange. På de første fire forsøg bliver det kun til en enkelt scoring, så Værløse har mulighederne helt til det sidste. Først da Aniese Palmore scorer på de sidste to straffe til 89-84 med 11 sekunder tilbage er sejren i hus.

Begge hold fortjener stor ros for en god og underholdene kamp, hvor Lemvig fik vist sit potentiale, og Værløse beviste at de har kvaliteter til både at styre en kamp og komme igen efter at være kommet bagud. Begge hold var også præget af at mange spillere bød ind og tog ansvar. Hos Værløse var især Maria Høgh og Frida stærke mens MaKenzie Miller og Lindsay Füg skal fremhæves hos Lemvig.

Lemvigs point: Lindsay Füg 23p, MaKenzie Miller 21p, Megi Kolyandrova 13p, Natalee Faupel 10p, Cristina Andreu 9p, Aniese Palmore 9p Charlotte Thomas-Rowe 4p.

Værløses point: Maria Høgh 19p, Frida Formann 14p (10 reb), Andrea Heede-Andersen 12p, Emilie Janner 11p, Annemie Espersen 11p, Celine Schiffer 8p, Emilie Ravn 4p, Anna Kyed 3p, Mathilde Gustavsen 2p

Ugens preview

16.10.2018

1. runde i DL blev spillet i den forgange weekend og for nogen var det nok en smule overraskende at BMS Herlev Wolfpack kunne vinde over Lemvig Basket samt at Værløse BBK slog Stevnsgade Basketball. 

I den kommende weekend spilles runde 2 og coach for Aabyhøj IF Michael Rau-Niebling kommer her med sit på bud på de 4 kampe.

BK Amager - BMS Herlev Wolfpack (lørdag kl. 14:30)

Som skrevet flere gange af mange bliver det en tæt liga efter Hørsholm 79ers.

Netop Hørsholm mødte BK Amager først runde og ikke overraskende tabte. Men det er et hold med meget rutine og ligaens bedste center.

BMS er meget unge og kan få det svært når de møder så rutineret et mandskab. Hvis Amager skal vinde skal de bruge deres rutine og super venter. Skal BMS fra den med en sejr skal de bevare roen.

Jeg tror at rutinen vil sejre, men kampen bliver tæt.

BK Amager +3

Lemvig Basket - Værløse BBK (lørdag kl. 15:00)

Lemvig mistede en amerikaner i pre-seson  og har de ikke fået en ny klar bliver det svært for dem. Har de derimod fået det sidste de mangler er det et ganske godt hold og turen til Lemvig er aldrig sjov.

Værløse fik en flot sejr mod Stevnsgade Basketball og leder her efter at bygge videre på den. De har nogen kæmpe talenter i truppen som nu spiller deres anden sæson i ligaen.

Med den tilgang de har fået kombineret med deres talenter bliver de svære at bide skeer med, også selvom de skal til Lemvig.

Værløse vinder +8

Stevnsgade Basketball - Aabyhøj IF (søndag kl. 14:00)

Begge mandskaber tabte deres første kamp og vil helt sikkert gerne have 2 point på kontoen.

Stevnsgade har et meget rutineret mandskab og har prøvet alt. De vil sikkert stå ovenpå et ungt Åby hold og gøre det svært for dem.

Åbyhøj har en blandet trup med nogen rutineret spillere og en masse unge til at komme med energi.

Hvis Stevnsgade kan få holdt tempoet nede og få Åby til at falde i søvn vinder de denne kamp.

Åbyhøj skal prøve at få fart i spillet og få de "gamle" til at løbe.

Jeg tror dog at hjemmebanen vil blive afgørende.

Stevnsgade Basketball vinder +2

SISU - Hørsholm 79ers (søndag kl. 16:00)

Tidligt i sæsonen får vi en kamp mellem 2 af de bedste i ligaen. Selvom Hørsholm er på udebane må de være favoritter.

SISU fik en skade til deres amerikanske point guard mod Åbyhøj og bliver hun ikke klar vinder Hørsholm.

Har SISU alle klar er det et meget powerfuldt hold med mange redskaber og vil for alle hold svære at bide skeer med.

Hørsholm har mistet deres ildsjæl Line Piecknik, men har mange strenge at spille på. De har prøvet det hele under Jesper Krone og det ligner ikke efter kamp 1 at de har fået nok.

Hørsholm 79ers +10

Værløse BBK sejrede på hjemmebane over Stevnsgade Basketball

15.10.2018

I en velspillet og velbesøgt Dameligakamp trækker Værløse sig ud som vindere over sidste sæson finalister Stevnsgade Basketball.

Dermed starter årets Damliga med lidt af en overraskelse, der lover godt for de videre kampe, i en Dameliga der tyder på at have en stor grad af jævnbyrdighed mellem holdene.

Kampen bar præg af et meget højt tempo, og med 6 føringsskift i 1. halvleg var der tale om en jævnbyrdig affære, indtil Værløse i 3. periode skaber hul til gæsterne.

Værløse spiller med større træfsikkerhed, særligt fra bag 3-points linjen (42% for kampen), og anført at Ellen Lykholt (2/3 fra 3 p.) og Annemie Friis Espensen (4/8 fra 3 p.), udbygger hjemmeholdet føringen til hele 66-47 i starten af 4. periode.

Stevnsgade forsøger at kæmpe sig tilbage i kampen, men må kæmpe fortabt. Kampen ender 78-63 til hjemmeholdet, som dermed vender op og ned på stillingen i Dameligaen i forhold til den forgange sæson.

Kampens spiller blev Frida Boje Formann fra Værløse, der med en double-double (12 rebounds og 19 point) var en af de primære årsager til at Værløse-kollektivet kunne sende Stevnsgade hjem med sæsonens første nederlag. For Stevsgade var særligt tidligere Værløse-spiller Rikke Fabricius toneangivende med 8 rebounds og 12 point.

Foto er venligst udlån af Frederiksborg Amts Avis.

SISU slår Aabyhøj IF knebent i Aarhus

14.10.2018

SISU kom bedste fra start i årets DL efter en sejr på udebane over Aabyhøj IF på 61-57 (13-19, 12-13, 19-14, 13-15).

SISU kommer godt fra start med to hurtige 3’ere. Åbyhøj ligger et høj pres og de to hold følges ad til stilingen 11-11. Her fra slutter SISU perioden bedst og kommer foran 11-19. Åbyhøj får dog 2 point i til sidst og 1. periode slutter 13-19.

.2 periode bølger frem og tilbage, men Åbyhøj har dog svært ved at få bolden på den rigtige side af ringen. På et tidspunkt får SISU opbygget et 11 points forspring, men Åbyhøj formår dog at score næsten lige så mange point i de sidste 1,30 minut som i hele af resten af perioden, som dermed slutter 25-32.

3. periode starter med lidt point bytteri før SISU igen får bedst fat og får opbygget endnu et 11 points forspring til stillingen 30-41. Her vågner Åbyhøj dog og holder SISU på kun 3 point i de sidste 5 minutter af 3. periode mens de selv finder 14 point.

4. periode starter således med stillingen 44-46. Åbyhøj fortsætter der hvor de slap i 3. periode og kommer hurtigt foran for første gang i kampen.

Det bølger frem og tilbage i en meget intens og spændende periode. SISU holder dog hovedet mest koldt og vinder de sidste 5 minutter 11-7 og dermed kampen 57-61.

Topscorer for SISU blev Aubrey Renee Buckley med 16 point.

Topscorer for Åbyhøj blev Malene Lind Pedersen med 17 point samt 10 rebounds.

Sejr til BMS Herlev Wolfpack i ligadebut

14.10.2018

Lørdag eftermiddag var Lemvig Basket på besøg i Rosenlundhallen hos BMS Herlev Wolfpack til sæsonens første kamp for begge hold.

De knap 100 tilskuere fik et til tider underholdende opgør, som dog var i begyndelsen var præget af nervøst spil fra de to hold. Imidlertid havde hjemmeholdets Emilie Gudmand fuldstændig glemt, at hun skulle have Liga-debut nerver og hun tog fra på scoringerne med 13 point flotte i første periode, hvor Lemvigs Christina Pages Andreau med 6 point stod for halvdelen af gæsternes point ved udgangen af de første 10 minutter.

Wolfpack var oppe 20-12 efter 1. periode og de lokale fans kunne lugte, at der måske var mulighed for sejr allerede i første kamp i ligaen med en trup, hvor kun to spillere tidligere har erfaring fra landets bedste række.

I anden fjerdedel fik især Lemvigs profil Marie MaKenzie Miller vist, at hun har et særdeles godt touch og et stærkt parallel-skud på mellemdistancen. Hun kommer til at volde mange hold i rækken problemer, når først vestjyderne får spillet til at køre efter egne principper, og med 12 ud af Lemvigs 19 point på 10 minutter var hun med til at bringe spænding ind for alvor på Københavns Vestegn.

Hos værtinderne var Katinka Grøn et godt indhop med gode hurtige point og rebounds, men ellers fik gæsterne med en buzzer-beater 3-pointscoring fra Charlotte Thomas-Rowe til stillingen 34-31 ved halvleg vist, at de ikke havde sig at forære Wolfpack noget som helst.

Lemvig er pokalmestre fra 2017 og traditionelt et af de bedre hold i Dameligaen. I år har de desværre været uheldige med skader i sæsonoptakten og kunne i løbet at ugen op til kampen faktisk kun stille med 4 spiller til en af træningerne. Derfor var Ivana Udovalieva atter trukket i spillertøjet, selv om forventningen egentlig var, at hun skulle koncentrere sig om rollen som assistant coach. Jyderne har en ny amerikaner klar i kulissen, så mon ikke man kan forvente sig snarlige stærke indsatser fra Lemvig?

Hjemmeholdet ejede simpelthen 3. periode. Caroline Glud og Cecilie Jessen viste tænder i begge ender af banen, det så simpelthen overbevisende ud, hvis man holdt med Wolfpack. Fra Lemvig stemplede Natalie Brian Faupel for alvor ind med sine høje procenter fra alle positioner på banen, men det ændrede ikke på, at Wolfpack var oppe 58-43 ved indgangen til 4. periode og virkede i kontrol.

I kampens sidste fjerdedel pressede gæsterne på for et comeback, men værtinderne trak klogeligt tempoet ud af kampen, når det var påkrævet og Lemvig truede aldrig for alvor hjemmeholdets endelige sejr på 72-60 i deres liga debut.

For Wolfpack endte både Cecilie Jessen, Caroline Glud og Katrine Jessen med en double-double på point og rebounds, mens Emilie Gudmand efter sin forrygende start sluttede med imponerende 22 point som kampens topscorer, heraf hele 5 for 7 fra 3-pointslinjen.

Hos Lemvig toppede Marie MaKenzie Miller med 18 point og 13 rebounds statistikken godt suppleret af Christina Pages Andreaus 12 point og 6 assists. Natalie Brian Faupel blev ligeledes noteret for 12 point.

Foto er leveret af Robert Dines Rasch.