Nyheder

Emilie Hesseldal kåret til MVP Finals

21.04.2021

Umiddelbart inden at BMS Herlev Wolfpack kunne løfte DM-trofæet som bevis på at de er blevet danske mester 2020/21 blev Emilie Hesseldal fra mestrene kåret som DM-finalerne MVP.

Emilie har været stærkt spillende i alle 3 DM-finaler og været en vigtig brik både i angrebet og forsvaret, så det er helt fortjent at det blev en af DM-finalernes bedste spillere der løb med titlen.

Dameligaen ønsker stort tillykke og takker for alle oplevelserne i løbet af sæsonen og specielt i DM-finalerne.

Foto: Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo

BMS Herlev Wolfpack er danske mestre

21.04.2021

Med en sejr på 63-49 (22-10, 23-18, 12-12, 6-9) over Hørsholm 79ers sikrede BMS Herlev Wolfpack sig onsdag aften danmarksmesterskabet efter en samlet sejr på 3-0.

Der er Wolfpacks første DM-titel siden 2002 for de sidste gang løb med guldet. Dengang hed klubben BMS/Herlev.

Topscorer i dagens kamp blev Laura Ziegler der inden kampen  gik igang var blevet kåret til årets talent i Dameligen, men 21 point. For sølvvinderne fra 79ers scorede Gritt Ryder, som er blevet kåret til årets spiller i Dameligaen, med 15 point.

Foto: Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo

Årets talent kåret

21.04.2021

Også årets talent i DL blev kåret forund for den 3. DM-finale mellem BMS Herlev Wolfpack og Hørsholm 79ers.

Det er ligaens spillere, der har stemt på den bedste spiller under 21 år og da stemmerne var talt op var der ingen tvivl om at titlen går til Laura Ziegler fra BMS Herlev Wolfpack som derved kan få en stor aften hvis hun også senere kan kalde sig dansk mester.

Udover æren og en statuette var der gavekort til Matas samt en goodie pose som blev overrakt af Dameligaens forretningsfører Bettina Balling.

Nr. 2 blev Alberte Rimdal fra Aabyhøj IF og nr. 3 blev Asta Blauenfeldt fra SISU.

Du kan se alle tidligere kåringer i DL ved at klikke her.

Foto: Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo

Årets træner kåret

21.04.2021

Umiddelbart før DM-finale 3 afvikles her til aften blev årets træner i Dameligaen kåret.

Det er klubberne selv der har stemt så det er utvivlsomt en stor ære der følger med titlen udover gavekort til Matas og goodie pose.

Årets træner blev Morten Thomsen fra BMS Herlev Wolfpack som derved kan kroen en fantastisk afslutning på sæsonen hvis hans hold besejrer Hørsholm 79ers i dagens kamp. Vinder Wolfpack er de nemlig danske mestre 2020/21.

Foto: Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo

Medaljeoverrækkelse eller fortsat serie?

20.04.2021

Onsdag aften kan BMS Herlev Wolfpack stå med guldmedaljerne om halsen, hvis det bliver til endnu en sejr over Hørsholm 79ers i den tredje finale i Dameligaen i basketball. Omvendt kan Hørsholm med en sejr sende finaleserien tilbage til Hørsholmhallen til en fjerde kamp.

BMS Herlev har vundet de første to kampe med 13 og 22 point og kan altså gøre arbejdet færdig onsdag aften på hjemmebane i UCC Hallen.

Skal Hørsholm have en chance for at vende det truende nederlag til guld, er der især én statistik, der skal ændres: Straffekastene.

Over finaleseriens første to kampe har BMS Herlev skudt 23 skud mere fra straffelinjen end Hørsholm og især i kamp to i Hørsholm var forskellen overvældende med 29 straffekast til BMS Herlev og kun 9 til hjemmeholdet. Hørsholm begik 25 fejl mod BMS Herlevs 10 i den kamp.

Det er en tendens, som har været synlig også i grundspillet, hvor BMS Herlev i kraft af holdets hurtighed har begået få fejl, men har fået mange begået mod sig, og derved i gennemsnit har skudt otte skud fra linjen flere end modstanderne.

Det ændrer imidlertid ikke på det faktum, at Hørsholm ser ud til at være nødt til at finde en måde at gøre straffekaststatistikken mere lige på, hvis finaleserien skal ud i flere kampe. Det var en kode, som Hørsholm netop fik knækket i semifinaleserien mod BK Amager, hvor Hørsholm i de to sejre skød 40 straffekast mod Amagers 19.

Kampen afvikles onsdag 18:30 i UCC Hallen. Der er live optaktsshow fra 17:50 på klubbernes, samt Dameligaens og forbundets Facebook, samt Dameligaens YouTubekanal.

BMS Herlev tager 2-0 føring i kampe efter stor sejr i Hørsholm

15.04.2021

Med en koncentreret indsats vandt BMS Herlev onsdagens anden DM-finale over Hørsholm 79ers med 49-71 i Hørsholmhallen og tog dermed matchbolden, foran 2-0 i serien, der spilles bedst af fem kampe. Prisen for Dameligaens bedste spiller gik denne aften til Gritt Ryder, der dog ikke kunne forhindre et hjemmebanenederlag.

Kampen bølgede op og ned på den måde, at BMS Herlev kom meget foran, hvorefter Hørsholm hentede føringen, for så at komme meget bagud igen. Den cyklus gentog sig et par gange, med start i første periode, hvor gæsterne kom foran 5-13 på scoringer af Ziegler og Glud. Hørsholm hentede imidlertid føringen igen på syv point fra unge Alberte Frisch, en tre’er fra Blyme samt et layup fra Ryder til 17-18.

Derefter tørrede hjemmeholdets scoringer imidlertid ud og fra anden periodes start opbyggede BMS Herlev langsomt, men sikkert en føring, der lige inden halvleg ramte 21-40. Især Gudmand og Hesseldal var gode for gæsterne i denne periode, med 10 point hver.

Som det også skete i den første finale kom Hørsholm næsten tilbage en gang til. Anden halvleg startede med et par scoringer fra Anne Hee, samt en Alberte Frisch i hopla. Den 18-årige guard satte to tre’ere og fem straffekast, hvoraf det sidste reducerede til 41-46.

Hørsholm kunne imidlertid ikke holde presset oppe, især i angrebet, hvor skytterne igen begyndte at tøve. Da den tidligere Hørsholmspiller Luka Malinka Lachenmeier så fik sat otte hurtige point på tavlen i starten af fjerde periode og sendte BMS Herlev i front 45-56, fandt kampen reelt sin afgørelse.

Hørsholm havde ikke endnu et comeback i sig og langsomt byggede BMS Herlev igen føringen op til slutresultatet 49-71, der betyder tre matchbolde til grundspillets vinder. Samtidig skal næsten præstere det umulige for at tage DM-medaljerne: Vinde tre kampe i træk.

Næste kamp er onsdag 21. april 18:30 i UCC Hallen.

Citater

Morten Thomsen, træner BMS Herlev om Hørsholms comeback:

-Første halvleg er det bedste basketball, vi har spillet hele året. Desværre kommer jeg til at sige det til dem i pausen og så bliver det en farlig føring. Jeg tænker, skal jeg sige det eller ikke sige det, men jeg gør det, fordi vi er nødt til at kunne håndtere de her situationer. Og vi ér bedre end dem, men når vi går i panik, er vi ikke bedre end nogen.

Jesper Krone, træner Hørsholm

-Vi har svært ved at score, i hvert fald i anden periode. Vi har nogle aftaler i angrebet, som vi kender, men vi tøver lidt. Det er klart, at når vi er oppe mod så godt et hold, så får vi ikke så mange frie skud, men når vi så får dem, skal de også lægges i.

Kampinfo:

Dameligaen Finale #2Hørsholm 79ers - BMS Herlev Wolfpack 49-71 (17-18, 4-22, 20-8, 8-23)

Topscorere
Hørsholm: Alberte Frisch 18, Gritt Ryder 17, Anne Hee 9
BMS Herlev: Emilie Hesseldal 18,

Wolfpack tættere på DM-guldet

14.04.2021

Med en sejr på 49-71 på udebane over Hørsholm 79ers er BMS Herlev Wolfpack nu foran 2-0 i bedst á 5 serien og snublende tæt på DM-gulvet. Det kræver blot 1 sejr og det har man 3 kampe til at få det gjort i.

Topscorer i dagens kamp blev Albert Frichs fra 79ers og Emilie Hessedal fra Wolfpack. Begge spillere scorede 18 point.

Kamp 3 spilles på onsdag den 21. april kl. 18:30 i UCC-hallen og kan naturligvis følges live på Dameligaens Facebookside. 

Årets spiller kåret

14.04.2021

Umiddelbart før at DM-finale 2 mellem Hørsholm 79ers og BMS Herlev Wolfpack blev skudt i gang blev årets spiller i Dameligaen 20201/21 kåret.

Spillerne i Dameligaen har stemt og kåret har kåret Hørsholm 79ers’ Gritt Ryder til årets spiller i for andet år i træk. Den 28-årige anfører for både Hørsholm og landsholdet har ført holdet til finalerne og er i top to i Dameligaen i otte forskellige statistiske kategorier.

I denne sæson snitter Gritt 17,6 point pr. kamp, 10,3 rebounds og 6,3 assists. Du kan se alle stats fra Gritt ved at klikke her.

Udover æren og en statuette var der gavekort til Matas samt en goodie pose som blev overrakt af Dameligaens forretningsfører Bettina Balling.

Nr. 2 i afstemningen blev Malene Lind Pedersen fra Aabyhøj IF og 3. pladsen gik til Laura Ziegler fra BMS Herlev Wolfpack.

Du kan se alle tidligere kåringer i DL ved at klikke her.

Kan Hørsholm 79ers rejse sig?

13.04.2021

Hørsholm 79ers vandt de sidste tre af de fire perioder i lørdagens første DM-finale for kvinder, men det hjalp ikke meget, når holdet på et tidspunkt var bagud 34-4. Spørgsmålet er om holdet fra Nordsjælland kan rejse sig og udligne finaleserien mod BMS Herlev onsdag på hjemmebane?

Det, der taler for en udligning er, at Hørsholm hele sæsonen har fulgt dårlige kampe op med gode. Et gigantisk nederlag på 74-37 til BMS Herlev i slutningen af november blev fulgt op i næste kamp mod samme modstander med en klassepræstation, hvor kun en scoringspause i de sidste minutter betød en et-points sejr til BMS Herlev.

På samme måde blev en dårlig kamp mod Amager i ligaen fulgt op af en god præstation i pokalsemifinalen, og et 36 points nederlag til Aabyhøj blev en uge senere afløst af en fem points sejr. I semifinalerne blev et nederlag til Amager i kamp to, hvor Hørsholm var bagud 44-20 og aldrig var i nærheden af sejren, afløst af endnu en klassepræstation og en sejr på 65-81 i den afgørende kamp på udebane.

Hørsholm har altså masser af erfaring med at rejse sig efter svære kampe, hvilket anfører Gritt Ryder da også siger:

- Vi har fulgt dårlige kampe op med gode hele sæsonen, siger anføreren. Jeg tror vi lige skulle bruge halvanden periode på at vænne os til det højere tempo og niveau. Vi er enormt opsatte på at bevise at de første halvanden periode, ikke var sigende for hvilket hold vi er. Vi har snakket en del om at tro på hinanden og konceptet, og så ellers steppe op i eksekveringen. Jeg er sikker på der venter os en spændende kamp på onsdag, hvor jeg tror på at vi står som vindere ved slutfløjtet.

Det, der taler imod en Hørsholmsejr, er at BMS Herlev gennem hele sæsonen både har haft krammet på Hørsholm og samtidig har vundet flest af de tætte kampe. Med sejren i finale et har BMS Herlev vundet fem af fem mulige opgør mod Hørsholm, med tre storsejre og to tætte kampe.

Ser man på BMS Herlevs tætte kampe, der er afgjort indenfor fem point, har finalefavoritterne spillet syv og kun tabt en enkelt, helt tilbage i december mod Amager.

Kampen afvikles onsdag 14. april kl. 18:30 i Hørsholmhallen og livetransmitteres på Dameligaens, basketballforbundets og klubbernes Facebooksider, samt på ligaens YouTubekanal.

Kampinfo:
Dameligaen Finale #2
Hørsholm 79ers vs. BMS Herlev Wolfpack
Onsdag 14. april 18:30 - Hørsholmhallen

14 drømmeminutter giver BMS Herlev første DM Finale

12.04.2021

BMS Herlev red en drømmestart hele vejen til sejr i DM-finale 1. En forspring på 34-4 var for meget for Hørsholm at indhente, selv om pointforskellen i anden halvleg kom ned under ti point. BMS Herlev tog sejren i den første af op til fem kampe med 70-57.

Hjemmeholdet fik kampens første scoring ved Laura Ziegler og derfra så de sig ikke tilbage de næste mange minutter. Ziegler, Hesseldal og Iversen scorede næsten efter behag mod et passivt Hørsholmforsvar. I løbet af kampens første 14 minutter satte BMS Herlev 32 point på tavlen, mens det i den anden ende så helt anderledes ud.

Hørsholm ramte kun et enkelt af de første 15 skud og var bagud 22-2 efter første periode og 34-4 fire minutter inde i anen periode. Vendepunktet kom, da Anne Hee først scorede et hopskud og unge Alberte Frisch endelig ramte gæsternes første tre’er, efter otte forsøg.

Kort efter ramte også Marie Louise Blyme udefra og så kørte Hørsholmmaskinen. Elisabeth Brynaa reducerede til 20-34, inden BMS Herlev igen kom på tavlen ved Thea Mikkelsen.

Pauseresultatet var 40-25, efter at holdene begyndte at bytte scoringer. Den tendens fortsatte de første minutter af anden halvleg. Fem minutter inde var BMS Herlev foran 47-30, inden Hørsholm på to minutter skar forskellen ned til otte point. Hee og Blyme fik begge point i kurven og Ryder satte trumf på med en tre’er til 41-49.

Hørsholm kunne imidlertid ikke holde momentum og scoringer fra Lachenmeier og Hesseldal sendte BMS Herlev i front med 14 igen, hvilket blev kampens reelle afgørelse. Mod slutningen af kampen fik Hørsholm føringen ned omkring 10 point et par gange, men gæsterne fik aldrig rigtigt momentum og hjemmeholdet tog sejren og kamp 1 med 70-57.

Citater

Gritt Ryder, Hørsholm

-Jeg er enormt skuffet over den måde vi kom ud på. Forsvarsmæssigt er én ting, men det, at vi slet ikke scorer… Det er som om, vi slet ikke skyder med selvtillid. Vi var ellers klar over, at BMS ville have justeret til hvordan, vi spiller, men det var som om, vi bare slog op i banen. Forhåbentligt er det fordi vi har haf 14 dages kamppause, mens de har haft kamp i lørdags.

Jesper Krone, træner, Hørsholm

-Det føltes som om vi var på ferie de første ti minutter. Hvorfor, vi kom ud på den måde, det ved jeg ikke. Jeg tror, der var nogle finalenerver. Der er nogle af vore spillere, som har stået i en DM-Finale før, men måske ikke i de roller, de har nu.

Morten Thomsen, træner BMS Herlev

-Vi rammer de første skud og så smider vi nerverne. Det tror jeg er alt. Samtidig har vi ret godt fat i Gritt Ryder. Så kommer Hørsholm tættere på til sidst, fordi vi begynder at kigge på tavlen. Vi snakker om det hele tiden; lad nu være med at kigge derop. Vi bliver lidt stressede til sidst.

Emilie Hesseldal, BMS Herlev

-Spørgsmålet er, om man hellere vil være oppe eller nede med 15 ved halvleg, for presset ligger jo mere på os, end det ligger på dem. Så er det bare med at blive ved med at klø på og blive ved med at få stops.

Kampfakta:

Dameligaen Finale 1 (bedst af fem)

BMS Herlev – Hørsholm: 70-57 (22-2, 18-23, 17-18, 13-14)

Topscorere:

BMS Herlev: Laura Ziegler 14, Emilie Hesseldal 13, Ellen Iversen 11

Hørsholm: Gritt Ryder 16, Anne Hee 14, Marie Louise Blyme 9