Nyheder

1. runde i DL 19/20 er klar

07.07.2019

Lørdag den 28. september 2019 skydes 1. runde af DL  2019/20 i gang med 2 kampe.

Hørsholm 79ers har hjemmebane i grundspillets første kamp mod bronzevinderne fra Aabyhøj IF, hvor der er tip-off i Hørsholmhallen kl. 14:00.

Lidt senere på eftermiddagen får mestrene fra BK Amager, hjemme i Amagerhallen besøg af BMS Herlev Wolfpack. Denne kamp starter kl. 17:00.

Runde 1 afsluttes søndag den 29. september kl. 15:00 i Gentoftehallen, hvor SISU åbner sin sæson med Lemvig Basket.

Det 7. og sidste i årets DL, Værløse Blue Hawks er oversidder i 1. runde.

Dette fulde turneringsprogram forventes klar og offentiggjort senest den 15. juli 2019.

7 hold i DL i 2019/20 sæsonen

12.06.2019

På onsdagens DL-møde kunne forretningsfører Robert Rømer løfte sløret for hvem der er med i DL i den kommende sæson.

Desværre bliver der kun 7 hold mod 8 i den netop afsluttet sæson. Sølvvinderne fra Stevnsgade Basketball har nemlig besluttet ikke at være en del af DL i den kommende sæson. Det blev ikke oplyst om årsagen til klubbens "nej tak" men det er jo en kendsgerning at der i løbet af sidste sæson skete nogle ting i moderklubben, som måske kan være årsagen.

De 7 hold der derved skal kæmpe om DM-medaljerne i 2019/20 er:

 • BK Amager
 • Aabyhøj IF
 • Hørsholm 79ers
 • BMS Herlev Wolfpack
 • Lemvig Basket
 • SISU
 • Værløse Blue Hawks

Sæsonen starter sidst i september og kamprogrammet for grundserien forventes klart snarest.

BK Amager tager DM titlen foran en helt fyldt Nørrebrohal

06.05.2019

Stevnsgade Basketball skulle vinder i DM-finale 4 mod BK Amager for at forlænge serien til en 5. og alt afgørende kamp mens BK Amager med en sejr kunne blive danske mestre.

Amager tog teten lige fra starten af kampen. Deres momentum fra kamp 3 lod de ikke slippe og på trods af at være på udebane kom de foran 5-0 allerede efter 1 minut. På denne dag ville Stevnsgade dog ikke tillade at Amager fik for stort forspring, og kampen vævede frem og tilbage i 1. Periode som Amager vandt 20-14.

2. periode var ikke meget anderledes, men Amager fik dog øget føringen til 38-30, bl.a ved mange gode skud udefra.

Efter pausen fik Stevnsgade endelig lidt medvind og formåede at komme helt tæt på 37-38 ved et straffekast af Taylor Gleason efter blot 2 minutter. Amager forsatte dog med at vise høj klasse under pres, og deres træfsikkerhed var strålende fra alle positioner. Stevnsgade kom ikke tættere på og efter 3 perioder stod den 56-47 til Amager.

4. periode var konstant præget af at Stevnsgade forsøgte at komme tæt på, men hver gang kunne Amager svare tilbage, og Stevnsgade kom aldrig tættere på en 6 point. BK Amager vinder 75-69 og derved klubben 5. DM-guld.

Ida Klussmann og Maria Dinesen fra Amager var kampens bedste skytter, men årets spiller Geraldunn Leaupepe var storspillende i alle spillets facetter, hvilket også gjorde hende til Finals MVP.

Taylor Gleason fra Stevnsgade blev kampens topscorer med 33 point. For BK Amager scorede Geraldunn Leaupepe 16 point og Ida Klussmann 15 point.

Geraldunn Leaupepe er årets spiller i DL

06.05.2019

Årets spiller i DL 2018/19 blev Geraldunn Leaupepe fra BK Amager.

23-årige Geraldunn, der kom til BK Amager i løbet af november måned og tog straks DL med storm, blev valgt af de øvrige spillere i DL som den bedste. Geraldunn har haft en kæmpe indflydelse på BK Amager`s vej til DM-guldet. Hun snitter 25,5 point pr. kamp, 9,5 rebounds, 4 assists og har en efficiency på hele 27,4.

Geraldunn blev også kåret til finaleseriens MVP i tæt opløb med holdkammeraten Valerie Driscoll. De 2 spillere var en stærk cocktail i hele finaleserien som blev vundet mod Stevnsgade Basketball med 3-1.

DL ønsker Geraldunn stort tillykke med hæderen og DM-guldet og håber at se Geraldunn i den danske haller også i næste sæson.

Spænding til det sidste i 2. DM finale kamp

29.04.2019

Stevnsgade Basketball hiver sejren hjem i fyldt Nørrebrohal og udligner til 1-1 i bedst á 5-serien.

Amager lagde hårdt og fokuseret ud, og kommer virkelig godt fra start efter onsdagens sejr. Stillingen er 0-9 efter 2:30 minutter til udeholdet, men bliver efterfulgt af højt tempo fra Stevnsgades og to minutter efter har vi cifrene 12-9. Der er hele søndag eftermiddagen tale om en utrolig fysisk kamp hvor begge hold kæmper igennem til det sidste. Der ud over bliver der fightet og bokset under kurven i begge ender og 1. periode ender med resultatet 25-20.

Som tidligere set, mellem netop disse to hold, flakker stillingen op og ned og BK Amager laver i 2. periode et run hvor de kommer foran med 10 point.

Kampens absolutte topscorer, og som overordnet brillerer kampen igennem, Taylor Gleason, får nogle vigtigt afslutninger inde under kurven som følge af nogle hurtige drives efter steals. Samtidig bliver der generelt spillet godt sammen på hjemmeholdet, der varierer mellem skud udefra og drives mod kurven.

BK Amagers angreb bliver perioden igennem afsluttes med garanteret point bl.a. fra Emilie Fogelstrom som er træfsikker og tager gode skud. Perioden slutter med et come back til udeholdet som vinder perioden 15-28.

Stevnsgade kæmper for at være med i første del af kampen og skuddene er der ikke helt, og dette efterlader hjemmeholdet sårbare. 1. halvleg slutter med en flot flyvende buzzer beater fra Hanna Sheikh, som inden kampstart var blevet udtaget til Året hold i DameLigaen sammen med Valarie Driscoll fra BK Amager.

Resultat ved pausen er 40-48.

Det fysiske spil fortsætter for begge hold i den efterfølgende periode og ved udgangen af 3. periode ser vi cifrene 57-61 – spændingen i Nørrebrohallen er høj, for alt er muligt for begge hold.

I forsvaret ser vi hjemmeholdets Rikke Fabricius levere et stor arbejde ved at have virkelig godt fat i bl.a. Valerie Faith Driscoll, og samtidig få teamet op med resten af holdet for at få lukket feltet for BK Amagers stærke hold. Rikke start sidste periode ud med at blive tildelt 4. personlige fejl, men formår at være aggressiv og stærk i feltet uden for alvor at komme i fejlproblemer.

Med 32 sekunder tilbage af kampen er Stevnsgade foran med 5 point og BK Amager får holdfejl. To gange når hjemmeholdets Ena Vito til straffe linjen inden at spændingen afsluttes og kampen slutter med cifrene 88-82.

Stevnsgade vinder kampen, og næste kamp er onsdag d. 1. maj kl. 19:00 i Amagerhallen.

For BK Amager viser Geraldunn Leaupepe igen et utroligt stort overblik og god ball handling og bliver holdets topscorer med 28 point efterfulgt af Emilie Fogelstrom som stod for 21 point. Mens Valerie Faith Driscoll stod for 16 rebounds.

Som tidligere nævnt spiller Taylor Gleason en af sine absolutte bedste kampe for hele sæsonen og bliver absolut topscorer med 35 point. Ena Viso står for 18 point og 11 rebounds.

Flere priser uddelt i DL

29.04.2019

I forbindelse med weekendens bronzekamp hvor Aabyhøj IF vandt over Hørsholm 79ers med 78-73  og DM-Finale 2 hvor Stevnsgade Basketball udlignede til 1-1 i bedst á 5 serien mod BK Amager overrakte forretningsfører for Dameligaen Robert Rømer en del priser for at markere slutningen af sæsonen.

Trænerne havde peget på årets hold som blev følgende:

Cassandra Jayne Nofuente, SISU
Valerie Driscoll, BK Amager
Malene Lind Pedersen, Aabyhøj IF
Gritt Ryder, Hørsholm 79ers
Hannah Sheikh, Stevnsgade Basketball

Herudover blev Michael Rau-Niebling fra Aabyhøj IF kåret som årets træner i Dameligaen. Det var Michaels trænerkolleger der havde bestemt kåringen.

Michael har fået sit hold til bronzekampen samt vundet pokalfinalen - hvilket må være en meget godkendt sæson for nyoprykkerne fra Aabyhøj IF.

Malene Lind Pedersen fra Aabyhøj IF blev kåret som årets talent. Her var det ligaens spillere der havde valgt vinderen. Malene er årets talent, da hun i en ung alder allerede er en nøglespiller på holdet, hvor hun i begge ender af banen tager gode beslutninger. Hun snitter 15,2 point og 5,5 rebound i sin første sæson i Dameligaen.

Mads Bonde fra Horsens blev igen kåret som årets dommer - igen valgt af ligaens spillere.

Mads er en god dommer med overblik og en habil måde at afvikle kampene på. Meget fortjent blev Mads igen i år valgt som årets dommer. Det er 4. sæson i træk at valget falder på Mads.

Til sidst sagde Dameligaen farvel til Bjørn Kjerulf som har dømt på allerhøjeste niveau i rigtigt mange sæsoner. Bjørn har valgt at stoppe som dommer i Dameligaen som siger mange tak mange års godt arbejde. Hele 27 DM-Finaler i Dameligaen er det blevet til for Bjørn gennem årene.

Forretningsfører Robert Rømer udtaler, at "det er trist at miste en så god dommer som Bjørn, men vi må respektere hans valg, og håbe at de nye unge kræfter kan komme op på samme høje niveau som Bjørn. Bjørn er en dygtig og habil dommer med et højt bundniveau". Bjørn ønskes god vind fremover.

I forbindelse med en af de kommende DM-Finaler vil årets spiller i Dameligaen blive kåret.

Aabyhøj IF tager årets første basketmedaljer

27.04.2019

I en særdeles intens og spændende bronzekamp endte Aabyhøj IF med at trække det længste strå og vinde 73-78 på udebane over Hørsholm 79ers.

Hørsholm havde sigtekornet indstillet rigtigt, med 14 ramte tre-pointere på 30 forsøg, hvoraf Marie Louise Blyme og Gritt Ryder stod for seks og fire træffere hver. Det var imidlertid ikke nok til at slå et velspillende Aaby-hold, der holdt fast i en smal føring efter Hørsholm truede med et comeback til sidst.

Det var en glad Aabyhøjtræner Michael Niebling, der efter kampen stod med bronzemedaljerne og prisen som Årets Træner i Dameligaen:

-Før sæsonen snakkede vi om at vi bare skulle forsøge at komme til mellemspillet og så håbe på et mirakel, men sæsonen udartede sig anderledes, sagde den Aarhusianske træner. Det kan godt være, vi er lidt skuffede over ikke at komme i finalen, men det her var alligevel fantastisk og virkeligt flot at holdet. Vi har haft skader, men pointen var, at vi skulle spille alle ind fra start, så hvis der kom skader, så havde vi den næste, vi kunne trække ind.

Aabyhøj manglede Årets Unge Spiller i Dameligaen – og et af Europas største talenter – i Malene Lind Pedersen, og tre andre spillere, ligesom Hørsholm manglede en lille håndfuld. Alligevel formåede de to hold at spille en spændende kamp.

Hørsholmanfører Gritt Ryder gik forrest i et sandt arbejdsraseri fra hjemmeholdet de sidste minutter, efter Aabyhøjs Nikoline Sandbäck havde sendt gæsterne i front 57-66 med en tre-pointer med lige under tre minutter igen.

Anført af Ryder satte Hørsholm intensiteten op, stjal nogle bolde og fik reduceret til 62-66 på scoringer af Ryder og Meg Wilson. Aabyhøj fik imidlertid lidt luft, da Ryder blev fløjtet for den femte fejl og dermed måtte se de sidste lige over to minutter fra bænken.

Det udnyttede Aabyhøj til at score fem hurtige point til 62-71 ved Sandbäck og Alberte Rimdal, men Hørsholm var ikke færdige endnu.

Maria Forsman Pedersen lavede en sandwich omkring et enkelt Aabyhøj-straffekast med en to’er og en tre’er og stemningen blev igen løftet i Hørsholmhallen med halvandet minut igen og hjemmeholdet nede med fem, 67-72.

Aabyhøj fik lidt luft med to straffekast fra Ida Krogh, men straks efter satte Meg Wilson en tre’er til 70-74 og taget i hallen var ved at løfte sig.

I den anden ende spillede Aabyhøj et langt angreb, der endte med et layup fra Ida Krogh, men Hørsholm svarede straks igen med et layup fra Marie Louise Blyme, hvor fløjten lød og hele publikum var på benene i forventning om et straffekast, der kunne bringe Hørsholm på 73-76 med 45 sekunder igen.

Dommerens fløjte havde imidlertid lydt for en angrebsfejl på Blyme og det blev kampens afgørelse. Hørsholmtræner Jesper Krone valgte at træde ud på banen for at få en forklaring på det kontroversielle kald, hvilket blev takseret til en teknisk fejl. Aabyhøj missede straffekastet, men scorede to straffekast i det efterfølgende angreb og selv om Maria Forsman Pedersen pyntede på resultatet med en tre’er til 73-78, tog Aabyhøj bronzen.

Hørsholmanfører Gritt Ryder så efter kampen tilbage på en sæson, der sluttede skuffende, efter kun et enkelt nederlag i grundspillet:

-Sportsligt er det ikke blevet helt det, vi forventede, sagde Ryder, men vi har også været uheldige, men sådan er det nogle gange i sport og det er det charmerende ved det. Vi skulle justere til at spille uden Meg Wilson og Ivana Jovanovic sidst i sæsonen og vi var ikke hurtige nok i den proces til at slå igennem mod gode hold som Aaby og Amager. Måske hvis det var sket tidligere i sæsonen, kunne vi have gjort det, men det er super ærgerligt.

Inden kampen blev Michael Niebling kåret som årets træner, Malene Lind Pedersen til årets talent og Gritt Ryder og Malene Pedersen fik at vide, de var stemt ind på årets hold.

Foto er leveret af Markus Kluge.

BK Amager vinder DM-finale 1

26.04.2019

En fyldt og stemningsfuld Amagerhal var klar til første finale kamp mellem Amager og Stevnsgade onsdag aften. Der var lagt op til en intens kamp, og små 500 mennesker var samlet i hallen for at se kampen. 

Første scoring i kampen sker ved en 3-pointscoring til hjemmeholdets Emilie Fogelstrøm i første angreb, hvorefter Stevnsgade Hanna Sheikh svarer igen med et skud fra baseline. De næste par minutter af kampen er præget af lidt rodet spil og en del brændte afslutninger fra begge hold, som nok skyldes lidt finale nerver. Efter 4 minutter scorer Emilie Fogelstrøm sin anden 3’er, som bringer Amager foran 10-4, og får Stevnsgade til at tage time-out. I resten af perioden er det Amager, der har mest held med scoringerne med blandt andet tre 3-point scoringer af Ida Klussmann, mens det fra udeholdet er Hanna Sheikh, der går i front med både 3-point skud og et aggressivt drive til kurven. 1 periode ender med en 10-point føring til Amager med stillingen 24-14.

2. periode starter ud med et stærkt drive til kurven af Amagers Julie Jungslund, hvorefter Dynn Leaupepe stjæler bolden, bliver fejlet og scorer sine 2 straffe. Et hurtigt fastbreak fører til en scoring af Stevnsgades Rikke Fabricius, men Amager svarer igen med endnu et fastbreakspil mellem Dynn Leaupepe og Valerie Driscoll.

Stevnsgade brænder mange ellers gode scoringsmuligheder i løbet af 2. periode, hvor Amagers Valerie Driscoll forsvarer kurven ved at tage stort set hver eneste rebound. Sidste scoring i 2. periode er en 3’er fra Amagers Dynn Leaupepe, og Amager kan gå til halvleg med føringen 47-26.

3. periode starter ud med en hurtig 3-pointscoring til Stevnsgades Mathilde Colding-Poulsen. Stevnsgade har fundet energi frem i pausen og starter perioden ud med et hårdt forsvarspres. Stevnsgade fejler efter et par minutters spil Amagers DynnLeaupepe i et 3-point forsøg og hun scorer herefter alle sine 3 straffekast, hvorefter hun et par angreb senere sætter endnu en 3-pointscoring. Fra Stevnsgade er det særligt Mathilde Colding-Poulsen og Ena Viso, der holder Stevnsgade inde i kampen og perioden ender 18-18.

Amager går ind til sidste periode med en føring på 65-44. Første scoring kommer fra Amagers Maria Dinesen efter ca. 2 minutters spil, hvorefter Stevnsgades Ena Viso kæmper sig til kurven og scorer 2 point. Amager spiller flot sammen, og Cecilie Overgaard laver en flot assist til Dynn Leaupepe. Aisha Kaid svarer igen med flot scoring under kurven. Med endnu en flot assist fra Cecilie Overgaard til Valerie Driscoll skaber Amager kampens største føring 79-48 med cirka 4 minutter igen. I de sidste minutter af fjerde periode kommer Melanie Linea Elmgren på banen for første gang i sæsonen, som for bare tre måneder siden fødte sin datter Runa. Stevnsgades Ena Viso bliver ved med at kæmpe og ender perioden med et par flotte scoringer, det er dog ikke nok og kampen ender 81-54 til Amager.

Kampens topscorer bliver fra Amager Dynn Leaupepe med 30 point, Ida Klussmann, Valerie Driscoll og Emilie Fogelstrøm med 12 point. Valerie Driscoll med 23 rebounds.

Fra Stevnsgade bliver Ena Viso topscorer med 19 point og Mathilde Colding-Poulsen 8 point.

Kamp 2 i bedst á 5-serien spilles på søndag i Nørrebrohallen kl. 13.30.

Så spilles DM-finalerne og bronze-kampen

16.04.2019

Med BK Amager`s sejr på 3-0 over Hørsholm 79ers og Stevnsgade Basketball sejr på 3-1 over Aabyhøj IF er det en kendsgerning at kampene om DM-guldet kommer til at bestå af BK Amager og Stevnsgade Basketball.

Guldkampen afgøres i bedst á 5 kampe og finaleprogrammet ser således ud hvor BK Amager starter på hjemmebane i kræft af deres højere placering end Stevnsgade Basketball i grundserien.

De 5 DM-finaler spilles således:

 1. BK Amager - Stevnsgade Basketball onsdag den 24. april kl. 19:00 i Amagerhallen
 2. Stevnsgade Basketball - BK Amager søndag den 28. april kl. 13:30 i Nørrebrohallen
 3. BK Amager - Stevnsgade Basketball onsdag den 1. maj kl. 19:00 i Amagerhallen
 4. Stevnsgade Basketball - BK Amager lørdag den 4. maj kl. 17:00 i Nørrebrohallen (evt.)
 5. BK Amager - Stevnsgade Basketball onsdag den 8. maj kl. 19:00 i Amagerhallen (evt.)

De 2 tabende hold fra semifinalerne Hørsholm 79ers og Aabyhøj IF skal i bedst á 1 kamp afgøre hvem der skal løbe med årets bronzemedaljer.

Denne kamp spilles lørdag den 27. april kl. 15:00 i Hørsholmhallen.

Stevnsgade Basketball klar til DM-finalerne

14.04.2019

Stevnsgade Basketball er klar til DM-finalerne mod BK Amager efter sejr i kamp 4 mod Aabyhøj IF.

Begge hold startede lidt nervøst, men alligevel var der flere gange i første periode hvor Stevnsgade så ud til at få lidt momentum. Aabyhøj var dog ikke til at ryste og kombinationen af intenst forsvar og et par godt skydende guards kunne holde dem inde i kampen. Nikoline Sandbäck forsatte hvor hun slap sidst hun spillede i Nørrebrohallen, og med hendes 3. treer i slutningen af første periode kunne Aabyhøj udligne til stillingen 22-22.

Aabyhøj kom bedst ud i 2. periode og kom hurtigt foran 27-22, men dette var ikke en kamp hvor nogle hold kunne komme afgørende foran. Stevnsgade får lidt momentum af hjemmepublikum, og kunne gå til pausen foran 39-33.

Kampen var generelt meget seværdig og i 2. halvleg var den også præget af meget flotte individuelle præstationer. Banens yngste spiller Alberte Rimdal fra Aabyhøj var eminent i begge ender og flere gange var hun nærmest alene i stand til at holde Aabyhøj tæt. Hos Stevnsgade var Ena Viso og Rikke Fabricious storspillende. Stillingen efter 3. periode var 60-56 til Stevnsgade.

Aabyhøj får en lidt skidt start på 4. periode og allerede efter 3 minutter har de 4 holdfejl. Stevnsgade kunne dog ikke drage fuld fordel heraf, og en meget intens kamp stod helt lige 67-67 med blot 3 minutter igen. Aabyhøj kom foran 2 gange mere i 4. periodes slutning, men begge gange fik Stevnsgade udlignet, og stillingen efter 4. periode var 71-71.

I overtime kunne Stevnsgade endelig opbygge en komfortabel føring, og med blot 35 sekunder igen var afstanden 5 point 81-76. Aabyhøj får en god chance for at holde sig inden i kampen da de bliver tildelt 3 straffe med 17 sekunder igen, men denne gang var heldet ikke med dem. Alle 3 straffe brændes og kampen er herefter afgjort. Slutresultat 83-76.

Ena Viso var kampens klart bedste spiller hvilket også kan ses i statistikkerne. De 27 points og 15 forsvarsrebounds var begge karriere bedste som blev flot krydret med 6 assists, 3 steals og 4/5 fra 3-points.

Nu venter en bedst á 5-serie mod BK Amager om DM-guldet mens Aabyhøj IF skal spille mod Hørsholm 79ers om bronzen.