Nyheder

Wolfpack tog smal sejr i Lemvig

Lemvig og BMS Herlev Wolfpack spillede en tæt kamp, hvor gæsterne det meste af tiden var et lille skridt foran og til slut tog en sejr på 77-80.

På den jyske vestkyst er man ikke uvant med ulvebesøg, så værterne fra Lemvig Basket var klar til at tage kampen op med Sjællandske Wolkfpack lørdag eftermiddag. Det var igen et smalt Lemvighold som var klar til kamp, men i forhold til sidste uges kamp var MaKenzie Miller blevet klar, ligesom Ivana Udovalieva var trukket i spilletøjet. Begge kom til at spille en vigtig rolle for Lemvig i kampen.

Spillemæssigt gav de to hold hinanden god modstand gennem hele kampen, og den største forskel var, at Lemvig skulle bruge flere skud til sine point. Med lidt mere effektivitet i spillet under kurven – og lidt flere rebounds til hjemmeholdet, så kunne sejren nemt være tippet til den anden side.

Billedet af kampen tegnede sig allerede fra de første minutter. Begge hold kommer til gode skudmuligheder, men Wolfpack er mere skarpe på deres afslutninger, hvilket giver en føring på omkring 5-8 point, det meste af første periode. Mod slutningen kommer Lemvig bedre med, og det lykkes at få afstanden ned på tre point inden pausen, hvor stillingen er 18-21.

De første minutter byder også på comeback til Ivana Udovalieva hos Lemvig, og hun er med til at sætte struktur på spillet for Lemvig, som ellers føres an af Natalee Faupel og MaKenzie Miller. Hos Lemvig er det Katrine og Cecilie Jessen som sammen med Caroline Rasmussen går forrest, men Wolfpack har flere, som byder ind, og stort set alle bidrager tidligt med point.

Fra starten af anden periode presser holdene igen hinanden godt. Lemvig får efter et par minutter udlignet til 23-23 og kampen står og vipper. Ingen af holdene får for alvor et overtag, men Wolfpack er mest tålmodige og det bliver de belønnet for med de bedste skudmuligheder. Det giver igen en føring på 5 point, men igen kommer Lemvig igen med godt forsvar og afstanden er ved halvleg igen 3 point ved stillingen 38-41.

Efter halvlegen er billedet stadig det sammen. Gæsterne opbygger et lille forspring, som Lemvig skal arbejde hårdt for at lukke igen. Wolfpack tilkæmper sig et overtag i spillet midt i perioden, som giver en føring på 44-53, men Lemvig giver ikke op. Endnu en gang lykkes det Lemvig at begrænse afstanden, og da Ivana Udovalieva rammer to straffe, og MaKenzie Miller scorer på buzzeren kan perioden slutte med stillingen 55-57 og en helt åben kamp.

Begge hold starter sidste periode lidt nervøst. Det er til mest fordel for Lemvig, som får lukket hullet helt og efter blot et enkelt minut også får en føring på 60-59. Da Wolfpack samtidig hurtigt noteres for 3 personlige fejl, er det Lemvig som har téten først.

Men det vender midt i perioden, hvor Lemvig igen får svært ved at finde kurven. BMS udnytter muligheden og tager igen føringen, som udbygges til 62-67. Natalee Faupel tager herefter godt ansvar for Lemvig, og går forrest i et sidst forsøg på at tage sejren. Med en 3er skærer hun afstanden ned til 71-73 to minutter før tid.

Herefter kæmper holdene om overtaget, og det lykkes Wolfpack at holde føringen. Med 21 sekunder igen er stillingen 75-78 og Lemvig kæmper energisk for de sidste muligheder. I første omgang lykkes det dog ikke, da gæsterne udbygger til en føring på 75-80. Herefter presser Lemvig på, og da Natalee Faupel fejles i et 3-pointskud åbnes mulighederne igen. Hun udnytter sikkert de to første skud og misbruger bevidst det sidst forsøg. Her lykkes det MaKenzie Miller at hente rebounden og Lemvig forsøger at finde den sidste 3-pointscoring. Desværre er tiden for knap, og Wolfpack har held til at lukke ned for mulighederne og kan derfor tage sejren med hjem.

Lemvigs point: MaKenzie Miller 28p, Natalee Faupel 26p, Aniese Palmore 9p, Ivana Udovalieva 8p, Megi Kolyandrova 4p og Louise Sørensen 2p

Wolfpacks point: Katrine Jessen 23p, Caroline Rasmussen 21p, Cecilie Jessen 9p, Thea Mikkelsen 8p, Laura Ziegler 6p, Emilie Larsen 6p, Tami Jacobsson 5p og Luka Lachenmeier 2p