Nyheder

Wolfpack besejrer SISU overbevisende

Selv om vi kun er godt en uge inde i 2020, så havde hverken BMS Herlev Wolfpack eller SISU brug for at banke rust af bentøjet inden onsdag aftens kamp i Skovlunde.

Hovedparten af begge trupper havde spillet sig i Lundaspelen-finalerne og tilmed havde de også spillet pokalkvartfinaler mandag aften. Her havde hjemmeholdet tabt i et dobbeltovertidsdrama i Hørsholm, mens gæsterne havde slået Falcon og står nu i pokalsemifinalen mod Værløse Blue Hawks. Måske kunne Gentofte-mandskabet trække noget af den positive energi fra sejren på Frederiksberg med til 2740?

Tidligere på sæsonen har Wolfpack besejret SISU to gange i tætte opgør og til aftenens kamp måtte begge hold se bort fra flere profiler. Værtinderne var uden Bianca Braikia og Katrine Jessen, mens gæsterne måtte undvære Ida TP og Asta Blauenfeldt.

Kampen begyndte lige med Amalie Bessermann og Taylor Gleason som toneangivende for SISU, der var foran 14-15 i det 9. minut, men med to 3’ere fra Emilie Gudmand kunne Wolfpack lukke første periode oppe 20-14.

I anden periode skruede hjemmeholdet op for intensiteten, og det bekom ikke SISU så godt. Ellen Iversen, Laura Ziegler og Cecilie Jessen tjekkede ind for Wolfpack, der var oppe 46-22 efter 19 minutter. Anna Clara Juul Mogensen sluttede perioden stærkt for gæsterne, og stillingen var 47-28 ved halvleg.

I 3. periode kæmpede SISU flot for at genvinde momentum og kom da også tættere på Wolfpack, som i sekvenser sløsede for meget i boldomgangen og i andre tilfælde lod sig presse af gæsterne til dårlige beslutninger. Med lidt mere skarphed fra straffelinjen kunne SISU for alvor have skabt spænding om kampens udfald. Stillingen var 61-48 et minut inde i sidste fjerdedel, da Laura Ziegler besluttede sig for at sætte to 3’ere i streg, og luften røg lidt ud af Gentofte-holdets comeback-muligheder.

Men SISU gav aldrig op, selv om Wolfpack med 4 minutter tilbage var oppe 77-57, bl.a. efter at Caroline Glud Rasmussen havde haft god succes med flere stærke raids mod kurven. SISUs utrættelige indsats gav bonus i form af lidt pynt på slutresultatet 85-69. Reel spænding om Wolfpack som sejrskvinder kom der dog aldrig.

BMS Herlev havde hele 5 spillere med tocifrede scoringer, anført af Laura Ziegler med en double-double på 21 point og 11 rebounds. Emilie Gudmand blev noteret for 20 point, Ellen Iversen for 12 samt Luka Malinka og Caroline Glud hver for 11. Hjemmeholdet skød 39% fra 3-pointsland og udreboundede SISU med 52-33.

Gæsterne fremtvang til gengæld hele 25 turnovers fra Wolfpack. De 3 mest scorende var Anna Clara Juul Mogensen med 18 point, Amalie Bessermann med 14 og Taylor Gleason med 12 point.