Nyheder

Wolfpack besejrer Blue Hawks i lokalderby

Onsdag aften bød Dameliga-opgør mellem to af rækkens formstærke hold, BMS Herlev Wolfpack og Værløse Blue Hawks.

Begge mandskaber havde i kampene forinden nedlagt henholdsvis Åbyhøj IF og Lemvig Basket, de havde scoret mange point undervejs, så de små 100 tilskuere i Herlevhallen forventede berettiget en lige match. Hvem ville få retten til at smådrille naboerne indtil næste interne strid?

BMS Herlev Wolfpack og Værløse Blue Hawks minder meget om hinanden: Det er to friske hold med mestendels spillere af egen ungdomsavl, ingen udenlandske professionelle og en tro på interne styrker uanset hvem modstanderne er. Feinschmeckere ville måske sige, at der er masser af talent i begge trupper, Blue Hawks er virkelig unge, mens Wolfpack er virkelig unge med ekstra ungdom oven på. Under alle omstændigheder klæder de to hold Dameligaen.

Værløse lagde stærkt ud anført af nyligt landsholdsudtagne Frida Boje Formann, som hele kampen igennem viste sit flotte kompetence-repertoire og derved ansporede holdkammeraterne til at tage handsken op mod Wolfpack. Formann blev godt flankeret af Trine Drejer og landsholdskollegaen Julianna Okosun, der især i sit første indhop voldte værtindernes forsvar klare problemer.

BMS Herlevs Emilie Gudmand og Biancha Braikia – kampens yngste blandt udelukkende unge – var dog ikke indstillet på at give ved dørene, selv om Halloween står lige på trapperne. Der blev ikke uddelt slik i bøtter, men sikre scoringer i stedet, og hjemmeholdet fik i løbet af 2. periode godt fodfæste med en 8 pointføring. Der stod 36-28 ved pausen.

Begge headcoaches – Sam Tamargo for BMS Herlev og Thomas Hemmingsen for Værløse – er i deres anden sæson, og det er tydeligt, at de har en urokkelig overbevisning om eget koncept. Der bliver skiftet meget ud på de to hold, og egentlig er det helt befriende at se, at ingen af dem forfalder til en stram rotation. Spillerne får chancen og må så gribe den på dagen.

I 3. og 4. periode skruede Wolfpack gevaldigt op for forsvarsintensiteten, og det bekom ikke Blue Hawks så godt. Gæsterne smed for mange bold væk, og BMS Herlevs Ellen Iversen havde nu fået indstillet sigtekornet fra 3- points linjen. Emilie Ravn, Matilde Roan og Celine Schiffer viste i glimt, hvilken bredde Blue Hawks også har, det var bare ikke nok.

Luka Malinka, Katrine Jessen og Caroline Glud moste ufortrødent på for Wolfpack, Værløse måtte for hyppigt trække i nødbremsen, så værtinderne var hele 36 gange på straffelinjen. Hertil kom der finesse fra hjemmeholdets Laura Ziegler og Thea Mikkelsen samt solide forsvarsrebounds fra Cecilie Jessen.

Wolfpack vandt anden halvleg sikkert med 46-18, og slutresultatet 82-46 var der, som kampen skred frem, ikke rigtig noget at indvende imod. Begge hold fik hele 9 spillere på scoringstavlen. Igen en markering af bredden hos de to mandskaber. For BMS Herlev nettede Ellen Iversen 23 point, fulgt af Katrine Jessen med 12 og Emilie Gudmand med 10. Frida Boje Formann blev Værløses topscorer med 11 point, Trine Drejer blev noteret for 9. Wolfpacks Caroline Glud var næsten sædvanen tro kampens topreborunder med 10, mens holdkammeraterne Bianca Braikia og Katrine Jessen hver uddelte 3 blocks.

De to hold har weekenden fri. Wolfpack tager fredag den 8. november til endnu en hverdagskamp i Gentofte, hvor SISU tager imod. Blue Hawks skal en tur til Tårnby lørdag den 9. november, her byder mestrene BK Amager velkommen.