Nyheder

Wolfpack besejrer Åbyhøj overbevisende

BMS Herlev bød søndag på Dameliga-kamp i Rosenlund Arena som optakt til efterårsferien. Åbyhøj var gæsterne, og jyderne kunne notere afbud fra flere profiler, som var forhindrede i at stille op. Århusianerne har dog en bred trup og kan altid stille et hold med gode, velskolede og disciplinerede spillere af egen avl. Det er meget sjældent, at Åbyhøj ikke holder sit spilkoncept og tager de bedste afslutninger på de rigtige tidspunkter.

Således lagde gæsterne også fra land søndag eftermiddag. De knap 100 tilskuere i Skovlunde så et jysk hold anført af dejligt aggressive Nikoline Sandbäck og Alberte Rimdal, som lykkedes flot med at holde god spacing i angrebet, udfordrede Wolfpacks forsvarsrotation og kom til tider meget let til tætte scoringer. Emily White supplerede godt for Åby under kurven, mens hjemmeholdet de første 6-7 minutter skulle have afstemt aftalerne i egen ende.

Wolfpack var bagud 8-11 og 12-14, hentede differencen og så sig herfra aldrig tilbage. 1. periode sluttede værtinderne med to sikre 3’ere fra Katrine Jessen og Thea Mikkelsen. Afslutningerne lykkedes i det hele taget rigtig godt for hjemmeholdet, som i 2. periode øgede føringen fra 29-22 til 43-22 med bl.a. 4 3’ere fra Emilie Gudmand, Laura Ziegler og Ellen Iversen. Wolfpack pressede Åbyhøj i 1 mod 1-spillet og jyderne havde ikke rigtigt noget modsvar eller forsøgene gik simpelthen ikke i. Sofia Thaibesh fik en flot debut for Wolfpack bl.a. med to fine assists, som Ellen Iversen udnyttede til 4 af sine 17 point.

BMS Herlev førte 52-31 ved pausen og selv om århusianernes Tine Randrup også satte en god 3’er i periodens afslutning, virkede udeholdet lidt modløse efter de første 20 minutter.

3. periode bidrog ikke til at fremme Åbyhøjs spillehumør, for Wolfpack scorede 16 ubesvarede point til 68-31: Cecilie Jessen kom i tanke om, at hun har et fornuftigt mellemdistanceskud og Rebecca Francker assisterede holdkammeraterne på flotteste vis, 5 stk. blev det til.

Jyderne var knækket, selv om holdets topscorer Lucia Flensborg med i alt 11 point kæmpede bravt for de grønblusedes ære og forbedrede cifre. Hjemmeholdet førte 75-38 inden sidste fjerdedel og frustrationerne bredte sig hos Åbyhøjs coach Thomas Johansen. Jyderne spillede i perioder ret beset god basket, havde svært ved at sætte skuddene og Wolfpack regnede samtidig 3’ere i – hele 16 på 29 forsøg blev det til – mens de synkront hentede næsten dobbelt så mange rebounds som gæsterne, 61-33 endte den statistik. Det var op ad bakke for jyderne. Stejlt op.

I 4. periode var Caroline Glud fortsat meget aktiv i begge ender af banen og kunne krone sin indsats med en flot double-double: 13 point og 14 rebounds. Opgørets eneste. Thea Mikkelsen fandt sit kryds i venstre side uden for 3-pointslinjen næsten parallelt med kurven og blev så glad for det, at hun satte 3 stensikre skud herfra inden for få minutter, mens topscorer med 19 point Emilie Gudmand supplerede fra den anden side. Katrine Jessen fremtvang straffe på straffe på sine drives og afslutningssignalet må have været en befrielse for gæsterne, selv om de endte med nederlag på 101-46.

BMS Herlev havde hele 6 spillere med 13+ point, blandt dem Laura Ziegler og Thea Mikkelsen, som begge med 14 point kunne sætte hak ved sæsonens hidtil bedste præstationer fra dem. Wolfpacks Caroline Glud med 28 og Emilie Gudmand med 27 i personlig effektivitet nåede begge en højere individuel score end hele Åbyhøj, som kollektivt endte på 26 i effektivitet anført af flotte 16 fra Emily White. Wolfpack sluttede samlet på 141 i effektivitet.

Hjemmeholdets Ellen Iversen og Katrine Jessen var solide med henholdsvis 17 og 13 point, mens de supplerede med hver 8 rebounds. Det var en dejlig eftermiddag for BMS Herlevs fans, som kunne se deres hold indtage Ligaens 3. plads.

Næste kampe for de to mandskaber er onsdag den 23. oktober, hvor Wolfpack tager turen til Lemvig, mens Åbyhøj får Værløse Blue Hawks på besøg.