Nyheder

Wolfpack åbner Superarena sejrrigt

Lørdag eftermiddag var der dobbelt Liga-header i Ballerup Super Arena og første ret var Dameliga-opgøret mellem BMS Herlev Wolfpack og SISU, to hold som gennem tiderne har givet hinanden kamp til stregen. Sådan skulle det gå igen, viste det sig.

Det var første gang, at Wolfpack var værtinder i Superarenaen og imponerende 357 tilskuere gik gennem tælleapparatet inden tip-off. Hertil kunne man lægge 40-50 frivillige, så lægterne i Ballerup Idrætsby var fyldt godt op.

Det store fremmøde, også fra SISU, virkede til at anspore Gentofte-holdet fra start. Taylor Gleason, Ida TP og Josefine Haabegaard var skarpe i angrebet, mens hjemmeholdet var mere end famlende i sit spil. Ved stillingen 1-13 godt midtvejs i 1. periode så det ud til, at Wolfpack ville blive kørt over.

Men hjemmeholdet fik stille og roligt styr på sit angreb, anført af især Luka Malinka og Ellen Iversen, mens Laura Ziegler havde gode indhop undervejs. I forsvaret fik BMS Herlev gradvist bedre fat i SISUs profiler, men det kneb løbende med effektiviteten i begge holds afslutninger. SISU førte 31-32 ved pausen.

De to sidste perioder udviklede sig til en virkelig solid forsvarskamp for Wolfpack, som reboundede stærkt i begge ender og fik mange steals, Katrine Jessen stod for hele 5 af slagsen. Det var nødvendigt, for hjemmeholdet var ikke så godt skydende fra 2-pointsafstand som SISU, der til gengæld fik store problemer med at sætte Ida TP og Taylor Gleason i scene, efterhånden som BMS Herlev-spillerne pressede gæsterne mere og mere. Gode straffeprocenter fra 2820-mandskabet holdt dem hele tiden inde i kampen, mens Wolfpack kæmpede mere fra linjen. Caroline Glud fightede som altid for BMS Herlev, mens Emilie Gudmand og Luka Malinka satte vigtige skud, når det var mest nødvendigt.

Med en føring på 56-43 midtvejs i 4.periode lignede det en afgørelse i Wolfpacks favør. Imidlertid ville den dejligt opportunistiske Asta Blauenfeldt ikke give op, og Helene Dalsgaard var hele kampen igennem et fyrtårn i gæsternes forsvar. Ellen Iversen fejlede ud for BMS Herlev, måske kunne SISU trylle hurtige 3’ere frem til allersidst? Det lykkedes ikke, rutinerede Cecilie Jessens ro smittede holdkammeraterne, og Wolfpack trak sejren i land med 59-50.

For SISU scorede Ida TP 18 point, heraf 9 fra straffelinjen, mens Taylor Gleason blev noteret for 9 og Josefine Haabegaard for 8 point.

Luka Malinka blev topscorer for Wolfpack med 13 point, mens Ellen Iversen fulgte hende til dørs med 11 point. Caroline Glud hentede imponerende 13 rebounds, flest i kampen, mens Katrine Jessens stat-line sagde 9 point, 10 rebounds og 5 steals.

Onsdag spiller begge hold igen. Wolfpack skal en tur til Hørsholm for at møde ubesejrede 79ers, mens SISU tager imod Værløse Blue Hawks i Gentoftehallen.