Nyheder

Wilson var X-faktoren i seværdig topkamp

Canadiske Meg Wilson scorede ni ubesvarede point i slutningen af tredje periode i en ellers helt tæt kamp mod de nykårede pokalmestre fra Aabyhøj IF og det var forskellen, der sendte en 75-63 sejr til Hørsholm 79ers. Det var en kamp med masser af tempo og seværdigt spil.

Gennem de første tre perioder kunne ingen af holdene fremtvinge en føring på mere end 3-4 point, i en kamp, der var domineret af intenst forsvar. Især Aabyhøj spillede med højt pres hele kampen og lykkedes med at slå meget af Hørsholms spil i stykker.

Hørsholmanfører Gritt Ryder var imponeret over både modstanderne og en af sine egne holdkammerater:

-Der var masser af intensitet, sagde anføreren. Abyhøj spiller godt og vi spiller god, så det var en mega fed kamp. Det er lang tid siden, jeg har været så træt efter en kamp, for de har nogle rigtigt gode forsvarsspillere. Aaby går mest til den i første halvleg og så kommer vi ind i anden halvleg, hvor Meg går forrest. Hun ar mega sej og det hiver os andre med op.

Meg Wilson kom ind sidst i tredje periode, hvor Hørsholm allerede var begyndt at skrue lidt op for forsvaret. Gritt Ryder fik et par steals i træk og Emilie Bornemann hentede en bold på midten af banen og da Wilson så begyndte at score, kom hullet ned til Aabyhøj.

Jyderne havde ramt otte tre-pointere og brugte den sidste af dem til at udligne til 46-46 ved Alberte Rimdal, inden Wilson gik i gang. Først scorede amerikaneren et layup, så et skud, så blev hun fejlet i layupforsøg og ramte straffekastet, for til sidst at ramme endnu et layup og så var Hørsholm oppe med 55-46 inden fjerde periode.

Wilson, der scorede 18 point i alt, var beskeden efter kampen:

-Vi spillede ikke ret godt i forsvaret til at starte med, men da vi så begyndte at få nogle forsvarsstop, var jeg bare heldig at være den, der kunne lægge bolden i på fastbreak. Det var godt forsvar, der tillod mig at score de point.

Set udefra så det lidt anderledes ud, idet flere af Wilsons scoringer var med forsvarere, der lagde hårdt fysisk pres på og gjorde scoringer ekstra svære.

Aabyhøjs Malene Pedersen, der blev kampens topscorer med 24 point, ramte som den første i fjerde periode, men da Emilie Bornemann sekunder senere ramte Hørsholms første tre’er i kampen og Ivana Jovanovic fulgte op med to straffekast til 60-48, blev det svært for det unge jyske hold.

Det tætteste Aabyhøj kom på herfra var 62-55, da Stephanie Jensen ramte sin tredje tre’er i kampen, men så svarede Hørsholm igen med tre scoringer i træk fra Hørsholm-topscorer Layne Murphy og snart var Hørsholm i front 71-59 indenfor det sidste minut og kampen var afgjort.

Med sejren, der endte på 75-63, er Hørsholm stadig det eneste ubesejrede hold i Dameligaen med 11 sejre i træk, mens Aabyhøj er på fjerdepladsen med seks kampe i 11 forsøg.

Hørsholm spiller næste gang søndag 17. februar kl. 14 på udebane mod Stevnsgade Basketball, mens Aabyhøj skal til BK Amager dagen før.