Nyheder

Virum Vipers tog fra Lemvig med sejr

Lemvig Basket og Virum Vipers startede lørdag deres sæson i Dameligaen, og det blev Virum som løb med sejren på 61-71.

Set over hele kampen stod de to hold meget lige overfor hinanden, men tre dårlige minutter for Lemvig i starten af tredje periode gjorde sidste halvdel vanskelig for hjemmeholdet. 0-15 vandt Virum de tre minutter, og selvom Lemvig skal have ros for at kæmpe sig tilbage og skabe ny spænding, så blev afstanden for stor.

Kampen startede nervøst for begge hold, og det var tydeligt at det er tidligt på sæsonen og begge hold stadig er i en opbygningsfase. Begge hold havde svært ved at finde gode løsninger offensivt, men Virums Ellen Marie Iversen var mest effektiv af de ti på banen, så hendes to 3ere gav en tidlig føring på 2-6 til gæsterne. Gennem hele 1. periode lykkes det Virum at holde Lemvig væk fra de nemme scoringer og det kan udbygge føringen til 7-14 ved første pause.

Lemvig kommer ind til 2. periode med mere energi, og det giver et mere bevægeligt og udfordrende forsvar, som omsættes til gode fast-break muligheder. Desværre er effektiviteten ikke helt i top, så tættere på end 11-14 kommer værterne ikke. Der er dog gode takter hos hjemmeholdet og der bliver lagt større pres på Virum end i kampens start. Det giver et hektisk spil i begge ender af banen, som både betyder der er en del turn-overs – og at afstanden mellem holdene holdes uændret omkring de 5 point.

Det hektiske spil fører til mange åbne skud muligheder, og her er Virum og særligt Maria Høgh bedst til at udnytte de enkle løsninger. Hos Lemvig er det Ivana Udovalieva og Kaitlyn Mathieu som går forrest, men det kendetegner begge hold at pointene er spredt ud på mange spillere. Ved halvleg er stillingen 26-30 og det samlede indtryk er, at kampen kan tippe til begge sider.

Det indtryk ændre sig lidt i de første minutter af 3. periode, hvor Lemvig slet ikke ser ud til at være færdige med at holde pause. Koncentrationen er slet ikke kommet med på banen, og Virum er hurtig til at udnytte mulighederne. På 1½ minut er føringen udbygget til 26-36 og det giver naturligvis energi til gæsterne, som uden at bruge mange kræfter nemt spiller dig forbi Lemvig. I løbet af det næste 1½ minut øges forspringet til 26-44 og giver altså Virum et 0-15 run, inden lemvig får sat en prop i flasken.

Herefter kæmper Lemvig sig til gengæld flot tilbage i kampen. Angreb for angreb henter man ind af det tabte, og i forsvaret bliver der kæmpet med fornyet energi og vilje. Hjemmeholdet viser god moral og inden perioden er slut er afstanden bragt ned på 42-49. Lemvig vinder de sidste tre minutter 12-3, hvilket blandt andet skyldes at Lisa Murphy, Reka Fejes og Kaitlyn Mathieu for alvor tager kampen op i spillet under kurven, hvor det lykkes at stoppe både Valerie Driscoll og de nemme afslutninger for Virum.

I de sidste 10 minutter slider Lemvig for at lukke den sidste rest af afstanden til Virum, og mulighederne er der, men det er også tydeligt, at det har kostet mange kræfter at komme tilbage i 3. periode. Virum kan heller ikke finde samme effektivitet som i starten af kampen, men Emilie Schirmer viser sit værd som skytte, da hun rammer sit holds blot tredje og fjerde 3er kort efter hinanden. Det er medvirkende til, at Virum kan spille kontrolleret de sidste minutter og hold et forspring på de 10 point til sidst.

Piller man de første tre minutter af tredje periode ud, så vandt Lemvig altså kampen med 5 point, hvilket er et godt billede på, hvor tæt Dameligaen ser ud til at blive i denne sæson. Det kan i mange kampe blive de berømte små marginaler, som kan blive afgørende, og der er ikke råd til blot få minutter med manglende koncentration. Begge hold viste i perioder godt spil, men det var også tydeligt at begge mandskaber har mere at byde på, og de bliver spændende at følge i de kommende måneder.

Lemvigs point: Lisa Murphy 15p, Kaitlyn Mathie 14p (12 reb), Okako Adika 8p, Ivana Udovalieva 7p, Reka Fejes 6p, Deanna Mayza 5p, Ani Kolyandrova 3p og Megi Kolyandrova 3p

Virums point: Maria Høgh 17p, Valerie Driscoll 14p (13 reb), Ellen Marie Iversen 12p, Caitlin Ingle 12p, Emilie Schirmer 9p, Rudiane Eduardo 4p, Barbara Møller 2p, Frederikke Mollerup 1p