Nyheder

Virum Go DREAM taber med 1 point

Godt 150 tilskuere kunne læse i, hvad der må være det flotteste kampprogram i dansk basketball, at Virum Go Dream ikke garanterer sejr hver gang - men tilskuervenlig underholdning hver eneste gang. Det løfte holdt værterne i dagens opgør mod Lemvig i Virum Hallen.

Efter 40 minutters rodet, underholdende og i perioder velspillet og intensiv basketball, kunne en flok jublende Lemvig-spillere tage den lange bustur hjem med en 1-points sejr i bagagen. Så føles fire timer i bussen nok ikke helt så slemt alligevel...

Med dagens 66-67 nederlag må det ambitiøse Virum Go Dream nu se sig placeret i den nederste halvdel af Dameliga-tabellen.

Lemvig lagde hårdt ud og sikrede sig et hurtigt 0-9 forspring, inden Virum måtte tage en timeout og en snak om, hvad der lige skete dér. Lidt hjalp det, men dog ikke mere, end at 1. quarter mest huskes som en lidt rodet affære, som Lemvig slap bedst fra med 16 – 21.

Det var ikke mindst Lemvigs Ivana Udovalieva, der gav Virum problemer. På trods af, at Virums unge Pauline Lausten i perioder gav Ivana kamp til stregen, lykkedes det aldrig for alvor at holde den erfarne serber nede. Ivana endte derfor med at lave 27 point, 3 assist og en effektivitet på 27.

Virum havde især svært ved at dække op for Ivanas tre-pointskud, som hun lavede seks af på ni forsøg. Det er en ret flot procent ikke mindst, når man holder den op imod Virums tilsvarende. For Virum mangler ganske enkelt sikkerhed i skuddene, ikke mindst i tre-pointerne af slagsen. En statistik på seks ud af 28 fortæller mere en historie om ivrighed end sikkerhed. Det betyder, at langt de fleste Virum-scoringer hentes under kurven og fra korte 2’ere. Ikke nødvendigvis dårligt. Man skal bare være forberedt på, at så kommer scoringerne også fra en relativ snæver kreds af spillere. I dag kom 55 af Virums 66 point således fra kun tre spillere. Det gør holdet sårbart efterhånden som turneringen skrider frem, og modstanderne får et bredere materiale at scoute fra.

Bortset fra Lemvigs chokstart var kampen ellers en meget lige affære, hvilket sidste uges pokalopgør, der endte med en tre-points sejr til Lemvig, da også havde stillet i udsigt. Holdene kunne således gå til halvleg ved stillingen 36 - 39.

Resten af kampen bølgede frem og tilbage, og ingen af holdene havde på noget tidspunkt en føring på mere end fire point. Med 50 sekunder tilbage af kampen var Virum bagud med sølle tre point, men havde momentum og tilskuerne med sig. Desværre fik Nikoline Østergaard sin femte fejl på dette tidspunkt og måtte forlade banen. Hun er svær at undvære, men hvad værre var, betød det, at en kold spiller måtte på banen og forsøge sig og helst forsøge sig med et tre-point skud. Det lykkedes da også kun at lave to ud af de nødvendige tre point. Lemvig kunne derfor tage hjem i bevidstheden om, at de stadig ligger i toppen af ligaen. Slutcifrene bliver på 66-67 (16-21, 20-18, 18-11, 12-17).

Virum er røget ned under midterstregen i tabellen, men får chancen for at kravle op igen på søndag den 8. november, hvor turen går til Åbyhøj.

Virum Go Dreams Melissa Gilkey (US) sluttede som både Virums og kampens topscorer med 34 point og en effektivitet på 36.

For Lemvig var det Ivana Udovalieva der løb med topscorertitlen. 27 point og en effektivitet på 27 blev det til.