Nyheder

Virum Go Dream sejr i rodet kamp

Virum Go Dream havde besøg af BK Amager, der blev sendt hjem med et 56–48 nederlag. Med sejren er Virum nu placeret præcist i midten af Dameligaen, på en 4. plads.

160 tilskuere havde fundet vej til Virum Go Dreams Diner and Gamenight, der (efterhånden) traditionen tro, var en stor succes. Oksestegen var perfekt anrettet med tilbehøret præcist placeret, hvor det tog sig smukkest og mest appetitligt ud. Fuldstændig som den godt vante gæst forventer. Helt på samme måde formede aftenens egentlige main event sig dog ikke. Ikke meget i kampen var nemlig, som de ellers godt vante Virum-tilskuere formentlig havde regnet med.

Virum Go Dream lover spænding i sine kampe – og det løfte holdt de også mod Amager. Det var nemlig spændende til slut, javel, men i lange perioder var der tale om en noget rodet og energiforladt affære, hvor det var svært at se det store taktiske overblik i nogle af de to holds spil.  Derfor endte kampen da også med at være præget af individuelle præstationer snarere end egentlig holdindsats.

I sidste uge var Virum på besøg i Åbyhøj. Efter en flyvende start endte 1. quarter med en 27 – 7 føring til Virum. Det var der nok andre end Virums coach Sergio Cubeiro, der drømte sig tilbage til, da 1.quarter i dagens kamp endte med en Amager-føring på 12 – 10. Ikke mange point.

Amager holdt føringen helt frem til 4. quarter, hvorefter kræfterne slap op og Virum kunne lukke kampe med en 18-10 quarter.

Når spillet bliver forceret og i for høj grad baseret på individuelle præstationer, afspejler det sig ofte i antallet af turnovers. Dem fik Virum lavet 14 af, mens Amager nøjedes med 9.

Antallet af assist er heller ikke nogen ringe måde at vurdere på, hvordan spillet flyder. Bliver bolden flyttet rundt ventende på den rigtige chance eller skiftes man bare til at gå til kurven og tage sin egen chance? De to hold havde hver ni assist i dagens kamp. Til sammenligning havde Virum 24 i Aabyhøj-kampen.

Virums amerikanske Melisa Gilkey blev med 20 point kampens topscorer og fik samtidig cementeret sin aktuelle førsteplads på hele Dameligaens topscorerliste.

I det hele taget er det stadig Virums trekløver Nikoline Østergaard, Melissa Gilkey og Val Driscoll, der udgør rygraden hos Virum Go Dream. Alle tre spiller 40 minutter og hver især topper de Dameligaens stats. I dagens kamp stod trekløveret således for ikke mindre end 40 ud af Virums 56 point. Og 35 ud af Virums 37 rebounds! Imponerende og spændende at se hvor længe de kan fortsætte successen.

Amager BK spiller med en mere kontinuerlig rokering af sine 11 spillere, hvilket naturligt nok giver mindre plads til at toppe diverse stats-lister. Men det lykkedes dog alligevel for Emilie Klint at hive titlen som sit holds topscorer hjem med 15 point efterfulgt af Catharina Palm Jensen med 12.

Topscorer for Virum Go Dream blev Melissa Gilkey med 20 point, fulgt af Nikoline Østergaard med 11.

Topscorer for Amager BK blev Emilie Klint 15 point fulgt af Catharina Palm Jensen med 12.