Nyheder

Virum GO Dream sætter sig på førstepladsen med sejr over Hørsholm 79ers

Virum GO Dream satte sig med en dominerende anden halvleg på sejren i topkampen over Hørshom 79ers – og på førstepladsen i Dameligaen.

Virum vandt tredje periode 23-9, da Hørsholm ikke kunne finde kurven efter pausen. Det blev til en sejr på 53-72 til Virum, der nu er seks point foran nærmeste forfølger i ligaen.

Første halvleg var ellers helt lige og de to hold gik til pause med Virum foran 29-33. I tredje periode tog Virum fuldstændigt over. Gæsterne udbyggede forspringet til 34-49 på de første fire minutter efter ti point fra Nikoline Østergaard. Hørsholm kunne ikke få spillet til at fungere og smed mange bolde væk.

Hørsholmtræner Jesper Krone sagde efter kampen at det var de berømte små marginaler, der gjorde den store forskel:

-Jeg synes ikke, vi følger vores gameplan i tredje periode. Vi følger ikke vore aftaler og det fører til små fejl, og så er Virum bare så gode, at det straffer de. I tredje periode får vi ikke scoret og de rammer, og så har Nikoline en af der dér dage, hvor hun rammer og finder sine medspillere og så er hun altså svær at spille mod.

Tredje periode sluttede 38-56 til Virum, men midt i perioden truede Hørsholm med et comeback ved scoren 42-63. Først scorede Ivana Jovanovic fem point i træk, så tilføjede Maryah Sydnor fire og så scorede Jovanovic igen og Hørsholm havde reduceret til 53-66 med fire minutter igen.

Det næste halvandet minut var der scoringspause og da Virum så brød den først, gik luften ud af Hørsholm og Virum løb med sejren 53-72.

Med sejren har Virum taget et seks points forspring i Dameligaen foran de nærmeste forfølgere Hørsholm og Lemvig Basket, dog med en enkelt kamp mere spillet. Hørsholm er næste gang i aktion mod netop Lemvig på hjemmebane lørdag 7. januar.