Nyheder

Virum GO Dream klar til finalerne om DM mod Hørsholm 79ers

Nørrebrohallen sitrede af stemning og spænding tirsdag aften inden tip-off. 400 forventningsfulde mennesker var klar til et brag af en kamp – en gentagelse af fredagens dramatiske velspillede 3. semifinale.

Bortset fra 1. periode blev det dog en våd kineser. Første periode starter med højt tempo, gode frispilninger, fight og fornuftige afslutninger fra begge sider. Stevnsgade starter bedst med et godt aggressivt tre-kvart bane zonepres efter scoring, som Virum tydeligt i indledningsfasen ikke bryder sig om. Stevnsgade falder så tilbage i en zone, som Virum til gengæld er gode til at løse ved at flytte bolden rundt til frie skud, der – hvis de bliver brændt – bliver samlet op af en effektiv Valerie Driscoll under kurven.

Efter at Stevnsgade har føringer 2-0, 6-3, 8-5 udligner Virum Go Dream efter godt 4 minutter. Det skulle vise sig, at være sidste gang i kampen, at Stevnsgade havde en føring. Resten af perioden byttes point. Ida Tryggedsson Preetzmann scorer på en buzzer til periodestillingen 15-17 efter en godkendt periode af begge hold.

Anden periode starter som et mareridt for Stevnsgade. Vildrede i angrebet – forsvaret hænger – Virum har taget dirigentstokken, hvilket medfører et 10-0 run på Stevnsgade, der først scorer deres første point i perioden efter 5:27 til stillingen 17-27.

Efter 7:30 er stillingen 17-34. Det virker som om pusten er gået af Stevnsgade. Afslutningerne har været for hurtige, pressede og der er ingen god rytme i angrebet. Virum kværner videre og udnytter klogt Stevnsgades svagheder og manglende evne i anden periode til at skifte spil. Frustrationerne over dommernes somme tider lidt tilfældige kald - gavner ikke spillet på banen hos værterne. Virums Valerie Driscoll og Nikoline Østergaard tager godt fat under kurven.

Stillingen inden pausen er 23-38 – Virum vinder fuld fortjent perioden 8-21.

Ingen tvivl om at det var op af bakke nu for Stevnsgade. Det kunne lade sig gøre at vende kampen med en god start på perioden. Men det skulle blive endnu værre for værterne. Efter 5 minutter af tredje periode har Virum Go Dream lavet et 13-0 run på Stevnsgade til stillingen 23-51 og kampen er reelt afgjort. Perioden slutter 36-57. Virum vinder perioden 13-19.

Fjerde periode foregår uden nerve fra begge hold. Kampen ender med en fortjent Virum sejr 53-69. Virum er klar til finaler og Stevnsgade spiller bronzekamp på Amager lørdag den 8. april kl. 14.30 mod BK Amager.

Et stort tillykke til Virum GO Dream der var bedst, da det gjaldt.