Nyheder

Virum GO Dream er klar til DM-finalen

For første gang i 10 år har Virums basketdamer chancen for et dansk mesterskab

Den afgørende sejr blev sikret onsdag aften i Virumhallen, men ligesom i de foregående to kampe var der spænding til sidste minut.

Virum vandt første periode 15-14 og kom foran 19-14, men Lemvig kom tilbage og fik udlignet til 28-28, ikke mindst fordi vestjyderne var totalt sikre på straffekast med otte træffere på otte forsøg. Heldigvis satte Kyani White en smuk 3-point scoring, og i den anden ende af banen var Valerie Driscoll suveræn i rebounds, og så kunne Virum gå til pause foran 38-36.

Siden øgede Virum til 52-45, men Lemvig reducerede til 56-57, inden hjemmeholdet igen trak fra til 64-59. Ved 64-61 brød Kyani White igennem til en flot scoring, og da hun også scorede på det efterfølgende straffekast, var kampen afgjort. Festlighederne sluttede med sejr til Virum på 70-61.

"Jeg var ikke tilfreds med første halvleg, hvor spillerne sov i forsvaret. Til gengæld var anden halvleg rigtig god", lød vurderingen fra Virums spanske cheftræner, Sergio Cubeiro Rico.

Virums bedste spiller var Valerie Driscoll, der tegnede sig for 15 point og 16 rebounds. Trods sin højde er hun både adræt og hurtig på fødderne, og det resulterede i mange vundne bolde. Nikoline Østergaard var traditionen tro stærk i både afslutninger og assists, elegante Kyoni White imponerede med sit speed, boldøje og træfsikkerhed, og Ansofie Schirmer og Ellen Iversen stod for flotte scoringer på vigtige tidspunkter. Til gengæld var Melissa Gilkey anonym og kom slet ikke på scoringstavlen.

"Målsætningen inden sæsonstarten var en plads i semifinalen. Det mål er indfriet, og nu gælder det finalen. Hvem vi skal møde er endnu ikke afgjort, men det bliver nok Stevnsgade. Københavnerne har et hold med masser af talent og erfaring og må være favoritter. Ganske vist besejrede vi dem, da vi sidst mødte dem i grundspillet, men da mødte de op uden et par skadede spillere. Stevnsgades forsvarstaktik passer os ikke godt, men lad os nu se", siger Sergio Cubeiro Rico.

Topscorer Virum GO Dream: Kyani White 17, Nikoline Østergaard 17, Valerie Driscoll 15, Ansofie Schirmer 11, Ellen Iversen 7 og Emma Braunstein 3 point.

Topscorer Lemvig Basket: Kaitlyn Mathieu 21, Ivana Udovalieva 14, Gillian Abshire 7, Okako Adika 7, Victoria Waldner 6, arena Fejes 6