Nyheder

Virum Basket opruster

Virum Basket der vender tilbage til Dameligaen opruster stort i samarbejde med GoDream og Albatros Travel.

Der kommer atter topdamebasket i Virum Basketball Klub fra næste sæson. Gennem de sidste sæsoner har Virums ungdomsafdeling hentet mange rigtig flotte resultater og produceret mange dygtige ungdomslandsholdsspillere. Senest har tre af klubbens dygtige U-18 ungdomslandsholdsspillere været med til at vinde det nordiske mesterskab på damesiden til Danmark. Det bærer nu frugt i form af, at det er lykkes at stable et bæredygtigt Dameligaprojekt på benene af minimum 3 års varighed, der skal bringe klubben tilbage i den absolutte top indenfor damebasket.

Hovedsponsorer for projektet er GO DREAM og Albatros Travel, som er en af de førende virksomheder inden for henholdsvis salg af oplevelsesgavekort og oplevelsesrejser. Direktør Nicolai Bille Krogh for GO DREAM ser frem til samarbejdet og synes, at projektet passer helt perfekt til hans virksomhed: ”Vores mission er, at give folk mulighed for at udleve deres drømme, og med vores deltagelse i dette projekt giver vi lige netop en dygtig klub mulighed for at udleve drømmen om at vinde mesterskaber på højeste niveau i Danmark”.  

Pressechef Steen Albrechtsen fra Albatros Travel glæder sig også til partnerskabet: ”Vi har tidligere haft succes med at engagere os i sportens verden og kan lide at se noget vokse sig stort og få succes. Marathonløbet Great Wall Marathon er i dag verdensberømt og et af de spændende projekter, som vi har været med til at udvikle. Vi ønsker at tilbyde glæde og oplevelser til mange mennesker, og med Virum GO DREAM ser vi en mulighed for at tilbyde lige netop det”.

Derudover støttes projektet blandt andet af Flemming Østergaard, som via sit engagement i blandt andet FC København er blandt de personer i Danmark med allermest erfaring i at etablere en elitesportklub. ”Vi er rigtig stolte af at få en kapacitet som Flemming Østergaard med ind omkring dette projekt” siger Claus Braunstein fra Virum Basket og fortsætter: ”Det har været vigtigt for os at udvikle et bæredygtigt Dameligaprojekt med et solidt økonomisk fundament med en stamme bestående af vores egne talenter, og her har Flemming været en fantastisk hjælp til at skaffe den nødvendige økonomiske opbakning”.

Flemming Østergaard er faktisk rigtig begejstret for basket og glæder sig meget til, at projektet kommer i luften: ”På mine mange rejse til USA har jeg set et utal af basketkampe og lige fra første øjeblik har jeg været super fascineret af spillet. Det er derfor en lille drøm for mig at få mulighed for også at prøve at gøre en forskel for basketsporten i Danmark” og han fortsætter: ”Jeg kender Virum Basket som en god og veldrevet klub, da mit barnebarn har spillet hele sin ungdomstid i klubben, og det var derfor et naturligt valg for mig at vende tilbage til Virum”.

Klubben har allerede ansat en dygtig spansk træner på en 3-årig kontrakt til dette projekt, og derudover har klubben også fået tilsagn om tilgang af to dygtige tidligere Virum-spillere, Nikoline Østergaard og Emilie Schirmer. Nikoline har de sidste år spillet i USA og hun har netop afsluttet en fantastisk sæson i college basket for Quinnipiac Bobcats, hvor hun har spillet alle holdets 34 kampe. Emilie Schirmer har spillet i Hørsholm i den forgangne sæson og var med til at vinde DM i Dameligaen, så der er lagt et godt fundament for et spændende Dameligaprojekt i Virum Basket.

Claus Braunstein, der er ansvarlig for damesiden i klubben, er optimistisk omkring projektet og forventer at kunne tiltrække yderlig en eller to dygtige spillere, der dog ikke nødvendigvis har trådt sine basketsko i Virum.