Nyheder

Velspillende BMS tildeler Hørsholm sæsonens første nederlag

Om det var lørdagens pokalfinale, der spøgte hos hjemmeholdet Hørsholm, eller det var BMS Herlev Wolfpacks trænerskifte i forrige uge, der gav udslaget, er ikke til at sige, men faktum er, at det for første gang i fire forsøg lykkedes klubben fra Vestegnen at slå Hørsholm 79ers. Hørsholm var uden anfører Gritt Ryder og Katrine Horneman, der begge blev sparet til søndagens pokalfinale. Det var nordsjællændernes første nederlag i denne sæson.

BMS Herlev kom ud til kampen med masser af energi, fra første minut. Der blev kæmpet for rebounds og løse bolde, og i forsvaret stod de unge BMS-stjerner hårdt fysisk. Samtidig var Hørsholms koncentrationsniveau for lavt:

-I dag formår vi ikke at gøre de små ting rigtigt og derfor kan BMS nu stå og juble, sagde Hørsholms topscorer Anne Hee. Det er som om, at når vi endeligt finder noget, der fungerer, så lader vi noget andet ske i den anden ende og sådan kan man ikke spille. Vi er nødt til at stoppe dem, efter vi har scoret.

To tre’ere fra Laura Ziegler satte gæsterne i gang, på vej mod føringer på 0-8 og 11-19. Hørsholm formåede godt nok sætte ene enkelte gode minutter sammen sidst i første periode og først i anden, hvor det lykkedes først at udligne til 19-19 og komme foran 29-24. De bærende spillere i comeback’et var Caroline Bornemann med fire scoringer, samt Hee og Ivana Jovanovic med et par stykker hver.

Momentum svingede dog hurtigt tilbage til BMS, hvor Bianca Braikia stod for otte af kampens næste ti point, primært på drives til kurven. Hørsholm scorede kun to gange de næste fem minutter og så var gæsterne pludseligt foran med 34-42 og ved pausen var den føring udbygget til 38-51.

I tredje periode fik Hørsholm hurtigt reduceret til 41-52 på et par scoringer fra Alyssa Rader, men så gik kampen i stå. I seks fulde minutter formåede ingen af holdene at få bolden gennem rusen, men da der så først kom hul igennem gik det stærkt.

Ivan Jovanovic scorede før Hørsholm med to minutter igen af perioden, men så stod der igen BMS på alt. Scoringer fra Ellen Iversen, Laura Ziegler og Emilie Gudmand sendte gæsterne i front 45-60 inden sidste periode.

I fjerde periode forsøgte Hørsholm desperat at komme tilbage i kampen, men det tætteste det hidtil ubesejrede tophold kom, var da Sandra Winkel scorede til 54-64 med seks minutter igen. Det svarede BMS på med et par scoringer fra Laura og siden truede Hørsholm aldrig for alvor gæsternes sejr.

Hørsholmtræner Jesper Krone bed mærke i, at den mentale del manglede for hjemmeholdet, der endeligt kunne have sikret sig førstepladsen i grundspillet med en sejr.

-Vi spiller ikke godt i dag, sagde Krone efter kampen, men vigtigst af alt har vi ikke den rette approach til kampen. Vi har ikke den rette attitude og vi er ikke aggressive. De små perioder, hvor vi er aggressive, ser det ganske fornuftigt ud.

Nu er næste opgave for Hørsholm pokalfinalen mod Værløse Blue Hawks i Arena Horsens på lørdag. Efter det venter et dameligaopgør mod ligaens nummer to, Amager. En sejr i den kamp, eller i grundspillets sidste kamp mod SISU sender Hørsholm på ufrivillig ferie i en måned, mens der spilles kvartfinaler, hvor vinderen af grundspillet sidder over. Første semifinale er i Hørsholmhallen onsdag 25. marts.

Topscorere:

Hørsholm 79ers: Anne Hee 11, Ivana Jovanovic 11, Caroline Bornemann 11

BMS Herlev Wolfpack: Bianca Braikia 16, Laura Ziegler 15, Emilie  Gudmand 14