Nyheder

Velkommen til sæsonen 2019/2020

Så starter dameligasæsonen endeligt.

Efter en off-season med EM i damebasket og VM i herrebasket, kan vi endeligt komme til at se de bedste damer i Danmark kæmpe om retten til at kunne kalde sig danske mestre.

I weekenden går det løs med første runde. Desværre kunne Stevnsgade Basketball ikke være med i dameligaen i år – jeg håber de vender tilbage næste sæson – så vi er syv hold i øverste række: Lemvig Basket, Aabyhøj IF, Værløse Blue Hawks, Hørsholm 79’ers, SISU, BMS Herlev Wolfpack og de danske mestre BK Amager.

I denne sæson møder holdende hinanden tre gange. Efter grundspillet går vi direkte til slutspil med kvartfinaler. I kvartfinalerne sidder grundspillets nr 1 over og de resterende hold møder hinanden i bedst af tre kampe. Herefter spilles både semi og finalen i bedst af fem kampe.

Som et nyt tiltag har dameligaen besluttet, at udpege nogle kampe, hvor der bliver lagt ekstra fokus på arrangementet. Vi kalder det månedens kamp. Det er et tiltag, jeg forventer mig meget af. Målsætningen er, at stable nogle gode ydre rammer op i forbindelse med kampen, og gøre det ekstra interessant for tilskuere at komme og se kampen. Så det håber jeg meget, at I tilskuere og fans vil være med til at støtte op om.

Den første månedens kamp bliver kampen mellem BK Amager og Værløse Blue Hawks den 9. november i Amagerhallen kl. 17.00.

I sommerpausen har vi måttet sige farvel til vores dommeradministrator Claus Fogde. I stedet har dameligaklubberne spurgt Morten Thomsen om at varetage denne opgave. Jeg vil gerne takke Claus Fogde for det arbejde han har lagt i dommerne og arbejde han har udført for Dameligaen.

Morten Thomsens intentioner er at fortsætte arbejdet med at styrke dameligadommergruppen og har derfor sammen med Dommerudvalget valgt nogle erfarne dommere fra Basketligaen, som vil komme ind i dameligaen og være med til at give deres store erfaring videre til de yngre dommere. Det bliver spændende at se hvad det kaster af sig. Da der er forholdsvist nyt med flere basketligadommere i Dameligaen, har vi desværre endnu ikke fået leveret dameligadommertrøjer til alle. Derfor vil nogle af dommerne måske komme til at bære en dommertrøje med nummer på, som de anvender i basketligaen. Dette sker ikke for at gøre en forskel på dommerne, men er en simpel konsekvens af, at de nye dommertrøjer endnu ikke er leveret. Alt i alt er der sket en del i sommerperioden og jeg ser frem imod den kommende sæson med spænding.

Vi ses i hallerne.

/Robert Rømer
Forretningsfører Dameligaen