Nyheder

Vanvittig kamp i Nørrebrohallen endte med Hørsholm sejr

Der var i forvejen lagt op til et intenst opgør i Nørrebrohallen lørdag aften mellem to af Dameligaens mest scorende hold værterne Stevnsgade og Hørsholm 79´ers.

Inden kampen var der talt meget om, at Stevnsgades trup er ramt af en lang række skader, der gør holdet temmelig smalt. Det skulle senere vise sig at få en mulig betydning for udfaldet.

Nørrebrohallens store scoringstavle var gået i sort, så kampen blev gennemført med Kildeskovshallens gamle 24 sekunders anlæg. Tak til SISU for hjælpen.

Begge hold startede kampen i et rasende tempo med alt for hurtige forcerede afslutninger, så efter 4:15 af første periode var stillingen 2-2. Efter 5:05 havde Hørsholm 79´ers dog bragt sig foran med 5-8.

Begge hold fortsatte i det høje tempo. Imidlertid havde Stevnsgade både tempo i forsvar og angreb, mens Hørsholms forsvar var noget hængende og på ingen aggressivt nok til at holde bl.a. Hanna Sheikh fra fadet. Hun fik stort set udækket lov til at score på fem 3 point skud i første og anden periode.

Stevnsgade levede i kampens første 23 minutter op til nicknamet Superwomen. De leverede det mest fokuserede, kontrollerede aggressive og intelligente forsvar set i år i Dameligaen. Samtidig spillede de rigtigt flot basketball i den anden ende af banen. Det resulterede i et 20-5 run på gæsterne fra det femte minut i første periode til det femte minut af anden periode. Første periode ender med 20-11 føring til værterne.

Efter 4:50 af anden periode er stillingen 36-18 og Stevnsgade pigerne er i fuld kontrol over kampen. Hørsholm kommer nu i gang angrebsmæssigt, men hænger stadigt noget forsvarsmæssigt. Perioden ender dog ret lige 22-18 til en halvlegsføring til Stevnsgade på 42-29.

Tredje periode starter som de første to perioder har formet sig med Stevnsgade i højt tempo og i kontrol i begge ender, hvilket efter 2:38 resulterer i en føring 50-30. Det lignede en regulær afklapsning af Hørsholm 79´ers.

På dette tidspunkt tager Hørsholms coach team Roberto Velosa og Anne Thorius en time out (som dog bliver noteret til Stevnsgade coach Igor Gavrilovic!) og skifter fra at spille med de store spillere på banen til en mindre line up og bruger bænken. Samtidig sætter de meget mere pres på bolden og formår de næste ca. 14 minutter stort set at tage Stevnsgades pointguard Ida Tryggedsson Preetzmann ud af kampen.

Efter 2:38 af tredje periode holder Stevnsgade en scoringspause på 12 min, således at Hørsholm formår at lave et vanvittigt comeback og et 25-0 run på de frustrerede Stevnsgade spillere. Selv ikke efter time-outs og periode pausen formår spillerne at holde game planen, men spiller på tværs af banen i en uendelighed, og ikke direkte og målrettet, som i kampens første 23 minutter. Det var synligt at Stevnsgade pigerne blev mentalt trætte og måske også fysisk trætte i løbet af tredje periode.

Kampen tog en total forvandling. Efter tredje periode førte værterne stadigt med 50-43, men det skulle blive meget værre for Stevnsgade og meget bedre for Hørsholm 79´ers. Efter 2:38 af tredje periode scorer Stevnsgde kun en eneste gang inden det sidste minut af kampen. Kun en gang! 2 point på knapt 17 minutter – det er uhørt på dette niveau. Resten af pointene inden sidste minut scores fra straffelinjen.

Tredje periode ender 8-14. En uskøn og rodet periode fra begge hold, men Hørsholm dominerer.

Fjerde periode bliver mareridtsagtig for hjemmeholdet og deres publikum. Hørsholm laver et utroligt flot comeback og kan - efter at der kommer lidt spænding ind i kampen i det sidste minut ved stillingen 63-66 med
29 sekunder igen - tage sejren hjem. De sidste sekunder går med hurtige Stevsngade scoringer og så stopper de uret, men Hørsholm er konsekvente og scorer fra straffelinjen til en - på grund af det flotte comeback mere end det polerede basketball - fortjent sejr på 65-71.

Ud over det bemærkelsesværdig black-out fra Stevnsgade og det imponerende comeback af Hørsholm er det bemærkelsesværdigt, at af alle Hørsholms point kommer 33 fra bænken og 38 fra starterne. Hørsholm havde flotte indsatser af især Amalie Carnbring Bonde, Maja Gerlyng-Hansen, Frederikke Mollerup, Mari-Louise Blyme og Joy Burke.

For Stevnsgade gjorde hele holdet det fantastisk flot i de første 23 minutter, derefter er det kun Jordan Sullivan, der spillede en flot kamp, der kan være sin indsats bekendt.

For Hørsholm scorede Frederikke Mollerup 13 (og 6 steals), Joy Burke 13 (og 10 rebounds), Maja Gerlyng-Hansen 10, Marie-Louise Blyme 8, Emilie Schirmer 8, Iben Soltau 6, Amalie Carnbring Bonde 5, Line Piechnik 4, Anne Deleuran 2 og Ivana Jovanovic 2.

For Stevnsgade scorede Jordan Sullivan 20 point (og 12 rebounds), Ida Tryggedsson Preetzmann 16 (og 6 assist), Hanna Sheikh 15, Cecilie Tang Homann 6, Simone Ceccardi 5, Etta Andersen 3 og Alberte Dokkedal 2..