Nyheder

Værløse Blue Hawks vandt bundkampen

Der var grund til at håbe på en tæt og spændende kamp mellem Lemvig Basket og Værløse Blue Hawks i lørdagens kamp mellem nr. 6 og 7 i Dameligaen.

Begge har hold har leveret gode præstationer på det seneste, og især Lemvig har vist fremgang, som blev belønnet med en sejr i den seneste kamp mod BMS Herlev.

Desværre ramte Lemvig slet ikke samme niveau, som i de seneste kampe, og en ukoncentreret indsats gav en kamp, som kun i perioder blev spændende og som Værløse fortjent vandt med 55-69.

I kampens start blev forventningerne til kampen indfriet. Lemvig starter godt og får hurtigt en føring, og eneste udfordring er, at der ikke bliver tager rebounds i forsvaret. Det udnytter Værløse til gengæld til at holde sig inde i kampen. Især Julianna Okosun var en udfordring for Lemvig, og hun havde gennem kampen et klart overtag overfor Lemvigs Sofia Paska. Værløses 8 første point og 20 i alt kom fra Okosun.

Efter seks minutter af første periode er Lemvig foran med 10-6 efter godt offensivt spil, men spillet bliver mere og mere rodet for begge hold, og det fører til mange turn-overs. Værløse er mest effektive i rodet, og de kommer på 15-15 og kan gå til pause med en føring på 15-17.

Værløse kommer også bedst i gang efter den første pause. På de to første minutter af perioden udbygger de føringen til 15-22. Gæsterne bliver belønnet for at tage mest initiativ, og det betyder at Lemvig mister både effektivitet og tempo. Midt i perioden får hjemmeholdet lukket bedre af i forsvaret, og afstanden bliver skåret ned til 22-25. En 3er af Kali König udligner stillingen til 25-25 med tre minutter tilbage af perioden og det ligner igen en helt lige kamp. Desværre mister Lemvig igen koncentrationen de sidste minutter og Værløse kan trække fra igen til en pausestilling på 27-35.

Overtaget til Værløse fortsætter i starten af 3. periode, hvor Julianne Okosun igen har let spil under kurven. Føringen udbygges til 29-39 og Værløse har langt flere gode løsninger i spillet end Lemvig. Alt for ofte ender Lemvig med at komme i problemer og tvinges til pressede skud, mens Værløse med enkle midler kommer til afslutninger tæt på kurven. Især Ellen Svendsen er god til at udfordre Lemvig og gå mod kurven med god effektivitet. I sidste sekund gnider Værløse ekstra salt i såret, da de slutter perioden med en meget lang 3er til en føring på 35-53 inden sidste periode.

Lemvig forsøger i starten af sidste periode at få vendt spillet, og i første omgang lykkes det at hente ind på føringen. Kali König og Sofia Paska gør en god indsats i angrebet, men tættere på end 10 point kommer hjemmeholdet ikke. Værløse finder hver gang midlerne til at stoppe Lemvig og fastholde en komfortabel afstand.

Lemvigs point: Sofia Paska 16p, Kali König 14p, Madison Dackin 13p, Julia Pöcksteiner 10p og Cristina Pages 2p

Værløses point: Julianna Okosun 20p (14 reb), Ellen Svendsen 18p, Emilie Ravn 10p, Celine Schiffer 5p, Annemie Espensen 5p, Andrea Heede-Andersen 5p, Triner Drejer 4p og Mathilde Gustavsen 2p