Nyheder

Værløse Blue Hawks tæt på comeback mod Aabyhøj IF

Aabyhøj IF havde besøg af pokalfinalisterne fra Værløse Blue Hawks lørdag eftermiddag. Men sejr ville Aabyhøj være rimelig sikre på mindst en 4. plads i grundspillet.

Kampen starter fornuftigt for begge hold, Aabyhøj fører 4-3 efter 1,5 min. Så går Værløse totalt i stå og hjemmeholdet har et 9-0 run de næste 2,5 min. Specielt bag 3 points linjen var Værløse uskarpe de første 10 min og det er med til at sikre at Aabyhøj er i fuld kontrol i de første 10 min. Føringen bliver øget støt og roligt og perioden slutter 24-8.

Værløse kommer bedst fra start i 2. periode og scorer deres første 3er efter 1 min. Gæster er nede med 11 point efter knap 4 min. I den periode har Aabyhøj mere end svært ved at angrebet til at fungere. Men hjemmeholdet kommer i gang og vinder de næste 3 min 12-3 og føringen er nu på 20 point og de fleste i hallen regner den kamp for lukket. Men Værløse slutter godt af og ender med vinde perioden 18-16 og er kun nede med 14 ved halvleg.

Den gode afslutning på 2 periode har givet Værløse troen på tingene og de starter klart bedst og får hurtigt reduceret Aabyhøjs føring til en 6-7 point. Det er specielt Annemie Espensen og Juliana Okosun, som gør det svært for hjemmeholdet i den periode. Aabyhøj kommer op og fører med 12 point, men det er Værløse som spiller bedst i 3 periode og de vinder den også med  18-12.

Det som ingen troede blev spændende midt i 2 periode bliver nu pludselig spændende. Aabyhøj kommer på 11 point, men Værløse får hurigt reduceret føringen til 6 point. En 3er af Camilla Lind giver Aabyhøj lidt kortvarigt luft. Men et 8-0 run til gæsterne gør Aabyhøj kun fører med 1 point med 5,5 min igen. Heldigt for Aabyhøj laver Værløse nogle dyre turnovers umiddelbart efter, som hjemmeholdet straffer og kommer hurtigt foran med 7 point. Værløse har ingen modtræk og Aabyhøj kører kampen hjem og vinder med cifrene 69-60 (24-8, 16-18, 12-18, 17-16).

For gæster er Frida Formann og de tidligere Annemie Espensen og Juliana Okosun bedst. For hjemmeholdet var bredt fordelt før pausen, men da kampen skulle afgøres var Caroline Wich, Emily White og Andrea Bach Larsen som trådte i karakter.

Topscorer Aabyhøj IF: Caroline Wich 17 point, Emily White 12 point og Andrea Bach Larsen 11 point

Topscorer Værløse Blue Hawks: Annemie Espensen 16 point, Juliana Okosun 15 point og Frida Forman 13 point