Nyheder

Værløse BBK tabte den første halvdel af kvarten

Så er den halve kvartfinale spillet. Gæsterne fra Lemvig Basket kunne tage hjem fra Søndersøhallen med en 62 - 77 sejr over Værløse.

Intet er naturligvis umuligt, men det er vestjyderne, der umiddelbart står med de bedste chancer for at nå semifinalen. Det bliver en seriøs udfordring for Værløse at vinde returkampen i Lemvig på lørdag, med de nødvendige mindst 16 point.

Da jeg gik i gang med at skrive dette referat, kiggede jeg naturligvis lige på referatet fra den seneste Værløse-Lemvig kamp. Det var en go’ ide, for der stod et helt afsnit, som jeg bare kunne kopiere:

”Basketball er et spil, mange ynder at aflæse i statistiker. En af de mest interessante at tolke på, er antallet af rebounds. Hvem vandt reboundkrigen? Det er ofte en god indikator for, hvilket af de to hold der kæmpede mest indædt – hvem der ville vinde mest…”

Det er en iagttagelse, der stadig er fuldt ud gyldig. Lemvig sikrede sig i den første kvartfinale 36 forsvarsrebounds. Værløse nøjedes med 20. Det var ikke mindst Lemvigs Emily Hatch der med 12 rebounds gjorde livet svært for Værløse, men også Raven Berry med otte og Tina Nesse med syv forsvarsrebounds, bidrog til udeholdets overlegenhed i feltet.

De mange tilskuere der indledte aftenen med Pregame dinner – byens bedste kyllingesandwich – blev ellers vidner til en kamp, der startede til tilskuernes fulde tilfredshed. Lemvig lagde ud i højt tempo og fik hurtigt bragt sig foran. En timeout midt i første quarter fik imidlertid kickstartet hjemmeholdet, der kunne lukke perioden med en 22-19 føring.

Men de mange tilskuere må have følt de første seks minutter af 2. quarter som en spand koldt vand i hovedet. Med et 15 – 0 run fik Lemvig sat en effektiv streg under, at næste gang de tager den lange tur til København, så har de altså tænkt sig, at det er for at spille semifinale mod Sisu.  Holdende gik til halvlegspause med stillingen 31 – 39 i vestjydernes favør.

Lad os lige bruge et øjeblik mere på at kigge på stats. Scoringsprocenter for eksempel. På tre’erne rammer Lemvig på 44 procent eller 7 ud af 16 forsøg. Værløse holder en procent på 30 eller 9 ud af 30. Ret meget anderledes så det ikke ud på 2’erne. Lemvig holder 50 procent (21 af 42) mod Værløses 37 (17 af 46).

De høje procenter skyldes ikke mindst Ivana Uduvalieva der sluttede som både kampens og sit eget holds topscorer med 28 point (50 pct på 2’erne og 60 pct på 3’erne). Ivana er spiller, man bare må tage hatten af for og konstatere, at det er ikke mange forkerte beslutninger, hun tager i løbet af en kamp.

På trods af en god og helhjertet indsats, lykkedes det aldrig Værløse at hente Lemvig igen. Hjemmeholdet tabte både 3. og 4. quarter og dermed kampen med 62 – 77.

En sidste statistik herfra, skulle lige være den, at Lemvig kun havde 4 fejl i hele kampen. Heraf tog Raven Berry sig alene af de tre. Det gav Værløse 2 skud fra pletten i hele kampen. Der blev scoret på det ene. Måske ikke en kampafgørende statistik, men den er da meget sjov og sjælden.

Janet Hatfield sluttede som Værløses topscorer med 14 point, fulgt af Devon Quattrochi med 12 point.

For Lemvig blev det Ivana Uduvalieva der sluttede som både kampens og sit eget holds topscorer med 28 point fulgt af Emily Hatch med 18 point.

Referat skrevet af Tom Espensen