Nyheder

Værløse BBK slår Lemvig Basket klart

Så har Værløse fået de første point på tavlen. Med en overbevisende 93-68 sejr over gæsterne fra Lemvig Basket, var der tale om et reelt og velfortjent comeback fra søndagens store nederlag til Stevnsgade SuperWomen.

I en pænt pakket og entusiastisk støttende Søndersøhal, gjorde Værløse det, som de gør bedst; spillede som et sammentømret hold, flyttede bolden hurtigt rundt og var både aggressive og fysiske i forsvaret. Og det var en opskrift, som Lemvig havde svært ved at tackle. Lemvig havde gennem hele kampen problemer med at trænge gennem Værløses forsvar og kom ganske enkelt ikke til mange afslutninger. Det gjorde Værløse til gengæld. I en grad så samtlige holdets spillere kom på scoringslisten. Det ser man alligevel ikke hver dag.

Værløse førte fra start til slut og udbyggede støt og roligt føringen og ved halvleg kunne Værløse gå ud med en 51 – 34 føring. Lemvig fik ikke meget ud af pausen. Tværtimod virkede det som om, at Værløses hurtige og intense spil krøb under huden på de erfarne spillere fra vestkyst-klubben. Interne diskussioner, irritationsfejl og almindelig dommerbrok, medvirkede formentlig til at gøre Lemvigs indsats mindre fokuseret end nødvendigt.

Værløse er et hold, der indtil videre må finde sig i, at modstanderne er favoritter - hver gang. Ikke desto mindre gik Anja Andersen og Rasmus Muncks tropper opgaven synligt opsatte på at spille sin chance. Og ingen tvivl om, at chancen bliver større for hver kamp. Det skyldes ikke mindst, at Værløse-spillerne efterhånden har fået godt styr på nerverne og det kan ses på bla. skud-procenterne: 60 pct (28 af 46) på 2’eren og 39 pct (9 af 23) fra 3’eren er så absolut godkendt. At nerverne er kommet under kontrol, viste sig også i, at Værløse nøjedes med 11 turnovers mod Lemvigs 19.

Med 19 point, 10 rebounds, 3 blocks og 2 assist fik Værløses eneste udlænding, amerikanske Paige Cashin vist sin værdi for holdet, men hun var bestemt ikke alene. Med 18 point, 8 assist og 5 rebounds understregede 16 årige Frida Boje Formann endnu en gang, at hun hører til i den absolutte top af unge talenter, som vi kan vente os store oplevelser fra i de kommende år.

Hos Lemvig var det også en amerikaner der stod tilbage som sit holds profil. Louisa Murphy kunne tage hjem fra Søndersøhallen med 22 point, 10 rebounds og 4 assists på kontoen.

Næste gang Værløse skal i kamp, er den 22. oktober hvor de skal på besøg hos Virum Vipers. Lemvig skal i kamp den 21. oktober, hvor SISU kommer på besøg i det vestjyske.