Nyheder

Værløse BBK sejrer i lokalopgøret

Foran 150 tilskuere vandt Værløse BBKs Dameliga over Hørsholm 79ers i det nye års første Dameligakamp. Slutcifrene blev 68-56.

Forud for kampen var spørgsmålet, hvem der var mest klar efter julepausen. Hørsholm 79ers kom til Søndersøhallen med fire sejre i de fire kampe op til jul og placeret på 3.pladsen. Værløse havde derimod tabt de seneste tre kampe og havde holdt jul på 5.pladsen. Så det stod ret klart at et nederlag til Værløse ville gøre det MEGET svært for Værløse at nå top 4 i grundspillet.

Kampen startede rodet og begge hold brændte stort set alle afslutninger. Midt i 1.periode var stillingen 5-5.

Efterhånden som perioden skred frem blev spillet pænere, men bolden gik ikke i kurven. Efter 1.periode var stillingen 11-12. 2.periode fik Værløse gang i scoringerne, imens Hørsholm stadig brændte mange afslutninger. Specielt Alex Chili fik gang i scoringerne med 11 point, men ellers var en del andre i gang.

For Hørsholm var en velspillende Maja Gerlyng lokomotivet og var i det hele taget Hørsholms bedste. Therese Deemand og Marie-Louise Blyme var også gode for Hørsholm.

I afslutningen af 1.halvleg pressede Hørsholm over hele banen og Værløse så lidt rystede ud. Det blev samtidig et varsel om hvad der ville kunne forventes efter pausen.

Ved pausen var stillingen 35-21.

Alle i hallen var godt klar over at det aggressive pres Hørsholm havde forsøgt sig med i 1.halvleg ville blive Hørsholms måde at forsøge at komme tilbage i 3.periode.
Midt i 3.periode havde Hørsholm spist forskellen, så stillingen var 41-35 med et Hørsholmhold, der havde medvind. Men en lang 3 p. scoring fra Værløses Alexandra Chili gav luft til Værløse og da Alberte Dokkedal scorede 2 points fik Værløse lidt luft.

Men endnu en gang kom Hørsholm igen og med et minut tilbage af 3.periode var stillingen 46-43.

Efter 3.periode var stillingen 50-43. Hørsholm havde vundet 3.periode 22-15 og intet var afgjort.

I 4.periode var de første 3 minutter en stillingskrig omkring de 8 points. Men derefter fik Værløse mere og mere overtag, så med et par minutter tilbage af kampen var Værløse foran med 17 og det hele endte med et plus til Værløse på 12 points

Tilbage står et indtryk af et Hørsholmhold, der gjorde mange ting rigtigt, blandt andet ved at flytte bolden hurtigt rundt. Men med skudprocenter på 5 scorede ud 32 skud bag 3p. linien er det svært at vinde.

For Værløse var det en kamp, hvor holdet blev tvunget til at arbejde hårdt mod Hørsholms pres, men fik redet stormen af og vandt fortjent, ikke mindst på grund af et massivt overtag i rebounds.