Nyheder

Værløse BBK på slutspilskurs

Åbyhøjs træner Thomas Johansen havde inden kampen forudsagt, at ”det er altid svært at spille i Søndersøhallen”. Det fik han ret i. Han forudsagde også, at Åbyhøj ville vinde med +10. Det fik han så ikke ret i. Det blev derimod Værløse, der vandt med ti: 78 - 68.

Så er Værløses Elitedamer igen på kurs mod en af de eftertragtede Top 8 pladser i Dameligaen, der giver adgang til slutspillet. For kun tredje gang i sæsonen lykkedes det for Værløses Elitedamer at hive en sejr hjem i Dameligaen. Det skete mod ligaens nummer 5 Åbyhøj, der havde trodset vind og vejr, og taget turen fra Århus til Søndersøhallen i Værløse. Og sejren skyldtes hverken held eller ringe modstand. Det skyldtes derimod et Værløsehold, der tidligt i kampen lugtede blod, bed sig fast og med ikke mindst et kontant og effektivt forsvarsspil, holdt Åbyhøj på afstand kampen igennem.

Det blev en underholdende kamp. Som begge hold har ære af, men også en kamp hvor Værløse var foran i stort set hele kampen; ja på et tidspunkt med ikke mindre end 25 point. Det skyldtes ikke mindst en brandvarm Devon Quattrochi, der spillede samtlige 40 minutter og kvitterede med 25 point, 9 rebounds og 3 assists. Men også søstrene Hanna og Safia Sheikhs 7 tre’ere lunede godt på kontoen.

Det var også symptomatisk for den indstilling og vilje Værløse mødte det stærke Åbyhøj-hold med, at det også var Værløse, der vandt rebound-kampen. Her vidner 28 forsvarsrebound – mod Åbys 21 – om et hold med viljen til at forsvare eget territorium.

Da holdende gik til halvlegspause var stillingen 47 – 32 i hjemmeholdets favør.

Efter pausen havde Åbyhøj for alvor behov for et run, hvis de skulle bevare håbet om en sejr. Men på trods af et par storspillende Bianca Christiansen og Maria Jespersen, lykkedes det aldrig. Først i fjerde quarter fik Åbyhøj indhentet lidt af det tabte, men rigtig spændende blev det aldrig. Dertil var Værløses forspring blevet for stort. 

Værløse vandt med 78 – 68. Topscorer for Værløse blev Devon Quattrochi med 25 point, 9 rebounds og 3 assist, fulgt af Hanna Sheikh med 20 point, 9 rebounds og 3 assist.

For Åbyhøj blev det Bianca Christiansen med 25 point, 5 rebounds og 2 assist, efterfulgt af Maria Jespersen med 17 point, 10 rebounds og 3 assist.

Referat skrevet af Tom Espensen