Nyheder

Værløse BBK og Lemvig Basket varmede op til slutspillet

Lemvig Basket var på besøg hos Værløse i Søndersøhallen.

Det blev en lige kamp, og en kamp, hvor trænerne benyttede lejligheden inden slutspillet går i gang, til at spille hele bænken.

Men det blev også en kamp hvor gæsterne fra Jylland trak fra i 4. quarter og hvor viljen til sejr i perioder var præget af, at begge hold allerede inden kampen havde sikret sig adgang til slutspillet. Kampen endte 63 – 71 til gæsterne, men det havde den ikke behøvet.

Basketball er et spil, mange ynder at aflæse i statistiker. En af de mest interessante at tolke på, er antallet af rebounds. Hvem vandt reboundkrigen? Det er ofte en god indikator for, hvilket af de to hold der kæmpede mest indædt – hvem der ville vinde mest…

Allerede inden kampen gik i gang, stod det klart, at både Værløse og Lemvig havde fået plads blandt de otte hold, der skal kæmpe videre i slutspillet. At dømme efter resultatet af reboundkrigen, var det en viden, der havde størst indflydelse på Værløsespillerne. Hvordan skal man ellers tolke, at Lemvig vandt 43 rebounds fordelt på 26 forsvars- og 17 angrebsrebounds, mens Værløse nøjedes med 28 fordelt på 20 forsvars- og 8 angrebsrebounds.

Det var ikke mindst Lemvigs Emily Hatch der med 16 rebounds gjorde livet svært for Værløse, men også Raven Berry, 9 rebounds og Helle Kristiansen, 8 rebounds, bidrog til udeholdets overlegenhed i feltet.

På trods af dette var det sådan set en meget lige kamp det lagkagespisende publikum i Søndersøhallen (Værløses Devon Quattrochi havde fødselsdag - tillykke, tillykke) var vidner til.

De to hold fulgtes ad til indgangen til 4. quarter, hvor stillingen var 47 – 47, og kampen således stadig helt åben. At det så sådan ud kan Værløse ikke mindst takke deres 9 af 25 trepoints-scoringer for, fordelt på to hver fra Verena Bachler, Etta Andersen, Safia Sheik og Milla Aabling, samt en enkelt fra dagens fødselar Devon Quattrochi. Til sammenligning havde Lemvig kun held til at sætte 2 ud af 13 trepoint-forsøg.

Summa summarum: Begge hold slutter blandt de otte bedste og er nu klar til slutspilskampe. 

Devon Quattrochi sluttede som Værløses topscorer med 14 point, fulgt af Etta Andersen med 12 point.

For Lemvig blev det Ivana Uduvalieva der sluttede som både kampens og sit eget holds topscorer med 18 point fulgt af Emily Hatch med 17 point.

Referat skrevet af Tom Espensen